TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Sanatate/Fructele Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Fructele sunt foarte sanatoase si au o multime de proprietati. De aceea m-am gandit sa postez despre ele. :)

Grapefruit



În ciuda gustului amar pe care îl are, grapefruit-ul este recunoscut ca un aliment care are multe proprietăţi foarte importante pentru organismul nostru.:
-    conţine multe vitamine şi multe minerale;
-    are rol de antioxidant;
-    întăreşte sistemul imunitar;
-    scade nivelul colesterolului;
-    sucul de grapefruit este foarte util în combaterea infecţiilor urinare;
-    luptă împotriva cancerului şi a radicalilor liberi;
-    combate contipaţia şi previne alte boli ale aparatului digestiv;
-    datorită vitaminei C pe care o conţine, acest fruct are acţiune şi asupra răcelilor, combatând febra;

Dacă doriţi să consumaţi un grapefruit sau să ţineţi o dietă bazată pe acest fruct trebuie să  ştiţi că grapefruit-ul poate interacţiona cu unele medicamente şi acţiunile lui nu mai sunt benefice. Dacă luaţi antidepresive, anticoncepţionale, antibiotice sau medicamente pentru boli cardiovasculare atunci cel mai indicat lucru ar fi să eliminaţi din dieta dumneavoastră acest fruct deoarece acesta poate produce afecţiuni grave, iar în unele cazuri chiar fatale.

sursa: http://www.bebemagia.ro/articole/


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

07/07/09 14:53

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Este contraindicat si pentru cei care se afla in tratament cu metadona, deorece ii neutralizeaza actiunea.

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

07/07/09 15:52

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Kiwi




Kiwi este considerat a fi fructul care conţine cele mai multe substanţe nutritive, conţine mai multă vitamina C decât o portocală, mai mult potasiu decât o banană şi  ocupă locul 2, după porumb, ca fiind fructul cu cea mai bogată sursă de luteină.

Datorită faptului că acest fruct conţine cupru în cantităţi mari, kiwi este considerat a fi fructul kiwicopiilor deoarece acest mineral joacă un rol important în procesul de creştere al copiilor, ajutând la dezvoltarea creierului, la întărirea sistemului imunitar şi dezvoltarea oaselor.

Kiwi este foarte indicat să se consume deoarece reduce riscul de apariţie a cancerului, a bolilor de inimă, previne cataracta, ameliorează problemele repiratorii, reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, previne artrita si ateroscreloza  reglează tensiunea arterială, protejează pielea datorită celor 2 antioxidanţi (vitamina A şi E), întăreşte sistemul imunitar.

O altă proprietate pe care nu o întâlnim la alte fructe şi care i-a fascinat pe cercetători este faptul că acest fruct are capacitatea de a încetini îmbătrânirea celuleor, protejând AND-ul.

Dacă copilul dumneavoastră este predispus spre alergii, atunci aveţi mare grijă în momentul în care îi oferiţi un kiwi, deoarece ca şi căpşunile, acete fructe sunt considerate a fi alergenice.

sursa: http://www.bebemagia.ro/articole/

Ultima modificare de antonela (08/07/09 12:34)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

08/07/09 12:33

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Căpşunii



Gustoasele căpşuni sunt bogate în vitamine (provitamina A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, PP) şi săruri minerale (fier, calciu, magneziu, zinc, cupru, potasiu, fosfor, sodiu), conţinând şi apă, glucide, acizi organici şi pectine.

Proprietăţile căpsunilor:

-    conţin 90% apă şi din această cauză au o capacitate mare de detoxifiere, fiind un fruct depurativ si diuretic;
-    fenoli din componenţa căpşunilor sunt antioxidanti care protejeaza structurile celulare din corp;
-    întaresc oasele;
-    combat anemia;
-    datorită bogăţiei de vitamine şi minerale revitalizeaza organismul şi întăresc sistemul imunitar;
-    reduc efectele stresului şi insomniile;
-    pot fi consummate si de persoanele care au diabet deoarece au efect hipoglicemiant;
- stimulează activitatea inimii, îmbunătăţind circulaţia sanguină şi scad tensiunea arterială;

Dacă vă hotărâţi să urmaţi o cură cu căpşuni trebuie să ştiţi că aceste fructe sunt alergenice şi conţin mult mai multe vitamine şi săruri minerale în primele două etape de cules.

sursa: http://www.bebemagia.ro/articole/

Ultima modificare de antonela (09/07/09 12:16)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

09/07/09 12:15

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Ciresele



Cireşele sunt considerate a fi fructele miracoloase ale verii deoarece ele detoxifică, vitaminizează (provitamina A, vitamina B1, B2, B6, C, E, P, PP), mineralizează (potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier, magneziu) şi cireseîntăresc sistemul imunitar.

Pe lângă vitamine şi minerale, cireşele mai conţin apă (în proporţie de 75-89%), zaharuri, acizi, pectine, substanţe tanoide

Cireaşa este un fruct cu foarte multe proprietăţi:

-    este un puternic antiinflamator datorită antocianinei - pigmentii rosii care reduc durerea si inflamaţiile;
-    previne anemia;
-    are efect laxativ, reglând tranzitul intestinal;
-    reduce cantitatea de grăsimi din organism;
-    reglează tensiunea;
-    conţine melatonină – substanţă care ajută organismul să se relaxeze;
-    menţin echilibrul lipidelor din celule;
-    îmbunătăţeăte vederea;
-    reduce nivelul crescut al colesterolului şi trigliceridelor din organism.

Cireşele se pot mânca şi sub formă uscată deoarece ele chiar şi în această formă îşi păstrează majoritatea proprietăţilor.

sursa: http://www.bebemagia.ro/articole/

Ultima modificare de antonela (10/07/09 14:34)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

10/07/09 14:33

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Ananasul



Ananasul este fructul unei plante perene, fiind unul dintre cele mai apreciate fructe tropicale.

Ananasul conţine complexul de vitamina B, vitamina C, E, mangan, cupru, betacaroten (provitamina A), potasiu, fier, zinc, calciu, fosfor, sulf, iod şi datorită  bogăţiei de vitamine si minerale pe care le conţine, acest fruct este nu poate fi egalat de niciun alt fruct.

Conţine 75,70% apă şi din această cauză, ananasul este considerat a fi un diuretic excelent, ajutând la problemele digestive, arzând grăsimile şi sporind digestia.

Datorită conţinutului mare de vitamine şi minerale, precum şi a bromelainului (enzimă) acest fruct purifică sângele, atenuează hipertensiunea, elimină paraziţii intestinali, ajută la eliminarea toxinelor şi are efecte benefice asupra inimii pancreasului, fierei, ficatului, intestinului gros şi a aparatului digestiv.

Ananasul este considerat a fi un fruct care ajută la sistemul imunitar să lupte împotriva gripei sau răcelii.

sursa: http://www.bebemagia.ro/articole/

Ultima modificare de antonela (11/07/09 14:53)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

11/07/09 14:53

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Banana



Banana este fructul cu un conţinut mare de vitamine (A, C, E, B1, B2) şi minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, sodium, cobalt, crom, zinc), are o valoare nutritivă ridicată şi conţinutul de apă este scăzut.

Bananele au următoarele proprietăţi:

- datorită cantităţii de sodiu si potasiu pe care le conţin, bananele sunt considerate a fi un bun diuretic, reglând tranzitul intestinal;
- combate anemia datorită fierului pe care îl conţine;
- banana conţine serotonină, ajutând sistemul nervos să se relaxeze şi combate depresia şi stările de tristeţe;
- reduce presiunea arterială;
- potasiu ajută elevii să inveţe mai uşor şi combate stările de oboseală;
- ajută sistemul urinar.

sursa: http://www.bebemagia.ro/articole/


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

12/07/09 14:26

   
Lina93
membru

Locatie: Moldova
Inregistat: 17/05/09
Multumim mult pentru atitea informatii interesante cu privire la unele fructe e foarte interesant.Esti o binecuvintare pentru noi si cred ca merita sa ne mai dezvalueste si in continuare unele secrete cu privire la fructe!

_______________________________________
Venirea Domnului este aproape!

12/07/09 20:30

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Multumesc ptr aprecieri! Cu cea mai mare placere voi posta despre fructe. :)

_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

12/07/09 21:21

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Caisele



Medicii recomandă ca din dieta copiilor să nu lipsească aceste fructe, deoarece caisa este unul dintre fructele caisacare conţin cele mai importante surse de betacaroten (provitamina A), care este esenţial în perioada de creştere a copiilor, este un antioxidant puternic şi poate preveni cancerul de stomac şi de plâmâni.

Pe lângă această provitamină, caisele mai conţin: vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E), minerale (potasiu, fier, magneziu, sulf, calciu, fosfor), apă, acid citric, zaharuri.

Proprietăţile caisei:

- întăreşte sistemul imunitar;
- protejează sistemul osos al organismului;
- ajută la prevenirea afecţiunilor inimii;
- îmbunătăţeşte vederea;
- ajută tranzitul intestinal datorită conţinutului mare de fibre;
- protejează pielea de efectele negative ale soarelui

sursa: http://www.bebemagia.ro/articole/

Ultima modificare de antonela (13/07/09 20:41)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

13/07/09 20:40

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Visinele



Visinele contin vitamina C, necesara pentru sanatatea gingiilor si a oaselor, si potasiu. „Visinele mai au sodiu si cantitati mici de magneziu. Fructoza si zaharoza din aceste fructe au efect energetic, ajutand organismul sa-si desfasoare mai bine activitatea”, explica Tiberiu Mogos, medic primar diabet nutritie si boli metabolice la Institutul „N. Paulescu” din Bucuresti.

Potasiul este esential pentru transmiterea impulsurilor nervoase. „Impreuna cu sodiul, potasiul mentine echilibrul hidroelectrolitic celular, ritmul cardiac si tensiunea arteriala in limite normale”, afirma specialistii britanici in volumul „Mancarea si sanatatea”, publicat la Editura Reader’s Digest. In plus, visinele contin flavonoizi, antioxidanti ce neutralizeaza radicalii liberi.


Totusi, consumul exagerat de visine nu este recomandat. Daca mananci mai mult de 200 de grame pe zi risti sa te ingrasi. Avertismentul nu este insa valabil si pentru copiii sanatosi, deoarece sunt mai activi decat adultii. Visinele sunt contraindicate celor cu diaree de fermentatie. In plus, pentru ca favorizeaza aciditatea gastrica, aceste fructe trebuie consumate cu prudenta de cei cu sensibilitate.

sursa: http://sanatate.acasa.ro/articole/sanat ... ul-cardiac


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

14/07/09 21:19

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
Pepenele rosu - inamicul celulitei




Pepenele rosu este cu adevarat o sursa de sanatate ce nu ar trebui sa lipseasca de la masa in timpul verii. Este unul dintre cei mai buni detoxifianti ai organismului, curata excelent toxinele din organism si hidrateaza pielea.

Pepenele rosu contine 95% apa, zaharuri naturale, enzime, acizi organici, antioxidanti, sodiu, potasiu si fier. Deoarece contine multa apa, este foarte bun pentru persoanele care sufera de afectiuni ale aparatului urinar. In acest caz se recomanda consumul de pepene pe fiecare zi, timp de 2 saptamani. Deoarece este un aliment probiotic, un diruetic foarte bun, un stimulator imunitar şi un reglator hormonal excelent, pepenele rosu poate reduce considerabil celulita. Medicii specialisti recomanda sa fie mancat pe stomacul gol pentru a avea rezultate maxime.

Licopina continuta in pepenele verde este un puternic antioxidant prezent si in alte fructe cu miezul rosu. Licopina poate reduce riscul cancerului de prostata si acela al bolilor de inima in special la barbati. Vitamina B6 gasita din belsug in pepenele verde ajuta si aceasta la buna functionare a sistemului nervos prevenind accesele de panica si anxietate. Vitamina C, un factor activ de regenerare a sistemului imunitar, este si aceasta prezenta in pepenele verde, ajutand la o buna intretinere a pielii. Pe langa vitamina C, vitamina A are un rol similar in ce priveste atat sistemul imunitar cat si intretinerea pielii, In plus vitamina A va ajuta si la prevenirea infectiilor din organism precum si la prevenirea tulburarilor de vedere. Datorita aminoacizilor pe care ii contine, pepenele este recomandat si in afectiuni cardiovasculare. Protectia inimii se realizeaza nu doar gratie aminoacizilor cat si licopenului si betacarotenului pe care le contine deopotriva.

Mai mult de atat, se pare ca studiile au demonstrat faptul ca pepenele rosu are proprietati afrodisiace. Cercetatorii arata ca pepenele are, de asemenea, functii afrodiziace, asemanatoare pastilei albastre, Viagra, deoarece acesta actioneaza asupra organismului prin cresterea libidoului. Astfel ca de fiecare data cand mancam o bucata de pepene rosu, nutrientul citrulina, continut de acesta, se transforma intr-un aminoacid (arginina), responsabil cu imbunatatirea functiei cardiace si a circulatiei sangvine, cu intarirea sistemului imunitar si cu cresterea apetitului sexual. (Viviana Carstea)

sursa: www.presaonline.com

Ultima modificare de Sarah (15/07/09 17:51)


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

15/07/09 17:43

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Piersicile



Piersicile au un gust dulce, aromat, sunt zemoase, deosebit de gustoase si hidrateaza organismul (87% din continut este apa). Mai mult, acestea reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale, cu importante proprietati terapeutice.


Piersicile au un continut mare de vitamina C si provitamina A,  vitaminele B3, B5 si E. Acestea mai au in componenta lor fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu si seleniu. Contin, de asemenea, cantitati deloc neglijabile de fitonutrienti, antioxidanti si carotenoizi, fibre.

Beneficii

Principalele actiuni terapeutice ale piersicilor sunt:

    * energizante;
    * stimuleaza apetitul si secretia sucurilor gastrice si biliare;
    * diuretice si laxative;
    * ajuta la echilibrarea sistemului nervos si intarirea imunitatii organismului.

Datorita constituentilor sai, piersica poate fi de un real beneficiu in cazul persoanelor astenice, slabite, fara pofta de mancare, a celor aflate in convalescenta sau care prezinta stari depresive.

Efecte curative

    * Datorita continutului bogat de fibre, consumul regulat de piersici este de un real ajutor persoanelor care au probleme digestive, avand un tranzit intestinal lenes. Acestea inlatura constipatia si favorizeaza digestia, cu efect favorabil si in caz de hemoroizi.

    * Piersicile au efecte benefice si in cazurile de litiaza urinara, reumatism, guta, datorita actiunii lor diuretice-depurative.

    * Antioxidantii inactiveaza radicalii liberi si mentin integritatea celulei. De aceea, piersica este un aliat in lupta pentru prevenirea cancerului si a unor afectiuni cardiovasculare.

    * Tot datorita proprietatilor sale antioxidante, piersica intarzie procesul de imbatranire si ajuta la mentinerea stralucirii si tineretii tenului.

Cum le consumam?

Intern, piersicile se pot consuma:

    * Crude cu coaja, dupa o spalare sub jetul de apa. Se recomanda consumul a trei-patru piersici dimineata, in loc de micul dejun, cateva zile la rand. O astfel de cura este indicata pentru stimularea functiilor digestive si mentinerea alcalinitatii sangelui.

    * Sub forma de suc proaspat (1-2 cesti intre mese sau dimineata pe stomacul gol), compot sau fructe confiate.

    * Frunzele si florile de piersic se pot folosi sub forma de ceai, pentru actiunea lor antiseptica, depurativa si de combatere a infectiilor parazitare. Se pun doua lingurite de planta la infuzat in 300 ml apa fiarta, se lasa 10 minute; se bea cate o ceasca de ceai dupa fiecare masa.

Extern, piersica hraneste pielea si o regenereaza, actionand excelent contra ridurilor. De asemenea, cataplasmele cu frunze de piersic se folosesc contra cancerului de piele.

Piersicile in cosmetica

Crema de piersici este recomandata pentru tenul normal sau uscat si se prepara astfel: se amesteca bine trei linguri de suc de piersici cu trei linguri de smantana proaspata si o jumatate de lingurita de suc de lamaie. Crema se aplica pe fata, se lasa cinci minute si apoi se clateste.

Masca pentru ten normal sau uscat se obtine din amestecul unei piersici pasate cu o lingurita de ulei de migdale dulci. Se lasa sa actioneze pe fata 20 de minute si  apoi se clateste bine.

Pentru o senzatie de prospetime si relaxare se pot folosi bilele cu aroma de piersici puse in cada de baie. Acestea ajuta si la imbunatatirea circulatiei sangvine.

Atentie la alergii!

Piersicile pot determina reactii alergice la persoanele predispuse la astfel de manifestari. Unii pacienti alergici la polen pot prezenta in asociere cu consumul de fructe si legume de sezon asa numitul sindrom de alergie orala (urticaria de contact).

Acesta se manifesta prin mancarimi ale nasului, ale buzelor, edem la nivelul buzei si a limbii. In cazurile severe poate aparea si umflarea glotei, ceea ce duce la dificultati in respiratie. De exemplu, persoanele sensibile la polenul de arbori (in special mesteacan) pot fi alergice si la mere, pere, caise, piersici, cartofi noi, telina, morcovi, tomate.

De asemenea, pacientii alergici la graminee si cereale pot fi sensibili si la leguminoase, piersici, pere, pepene, tomate, cereale integrale, inclusiv la painea integrala.

Persoanele alergice la fructe si legume trebuie sa urmeze o dieta restrictiva, eliminand din alimentatie acele produse care le fac rau. Vizita la medic este obligatorie pentru instituirea unui tratament de specialitate.

sursa: http://www.farmaciata.ro/SitFiles/artic ... php?id=434


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

16/07/09 20:08

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Lămâile



Sunt fructe cu o valoare excepţională în alimentaţie şi în terapia a numeroase boli. Ele sunt bogate în vitamină C (30-100 mg/100 g), care se păstrează într-o formă activă stabilă, pe de o parte datorită conţinutului ridicat în acid citric (3,7 - 7,0%), care este factor protector al vitaminei C, iar pe de altă parte absenţei enzimei ascorbicoxidaza, acidul ascorbic (vitamina C), transformându-l în acid dehidroascorbic.

În coaja lămâilor, conţinutul de acid ascorbic este mai ridicat decât în suc (163 mg/100 g), iar în vârfurile lăstarilor ajunge până la 800 mg la 100 g. În afară de vitamina C, lămâile mai conţin cantităţi mici de provitamină A, vitamine din grupa B (B1, B2, acid pantotenic, vitamina PP), vitamina E, etc.

De la lămâi se foloseşte sucul, uneori şi coaja (bine spălată în prealabil cu apă caldă, pentru a îndepărta eventualele urme de insectofungicide).

Lămâile dau suc mai mult dacă se ţin în apă caldă timp de 5 minute. Obişnuit, sucul reprezintă circa 30% din greutatea lămâilor.

Învelite în şerveţele de hârtie, lămâile pot fi păstrate în frigider timp de mai multe săptămâni. Ele se mai pot păstra în borcane, tăiate în felii subţiri, între care se pune un strat dublu de zahăr. Borcanul se închide ermetic şi se ţine la rece.

Sucul de lămâie, amestecat cu miere şi apă, se foloseşte ca gargară în amigdalita cronică, afte, stomatită, anghine, etc. De asemenea, sucul de lămâie are utilizări şi în alte afecţiuni, ca:

   1. Guturai şi sinuzite: câteva picături în nări, de mai multe ori pe zi.

   2. Hemoragii nazale: tampon de vată îmbibat cu suc de lămâie.

   3. Otite: suc de lămâie în urechi.

   4. Migrene: comprese cu suc de lămâie pe frunte, sau felii de lămâie aplicate pe frunte.

   5. Răni şi plăgi infectate: spălare cu suc de lămâie pur sau uşor diluat (are efect antiseptic şi hemostatic).

   6. Degerături: frecţii cu suc de lămâie, curativ şi preventiv.

   7. Înţepături de insecte: frecarea locurilor înţepate cu felie de lămâie.

   8. Negi (veruci vulgare): badijonarea de două ori pe zi cu coaja de la două lămâi macerată 8 zile în 200 ml oţet.

   9. Diabet zaharat: suc de lămâie cu zaharină, sub formă de limonadă, câte 200 ml pe zi.

  10. Obezitate: suc de lămâie diluat cu apă, în proporţie de (1:1).

  11. Litiază urinară: cură cu sucul a 2-4 lămâi pe zi.

Cura cu suc de lămâie este, de asemenea, indicată în: anemie, astenie, convalescenţă, senescenţă, astm, cefalee, bronşită, blenoragie, pecingini, etc.

Apa de băut, provine din surse incerte sub raportul calităţii, se poate dezinfecta în câteva ore, dacă se toarnă în ea suc de lămâie (1-2 lămâi la 1 litru de apă).

Decoctul de lămâie (fruct întreg) se foloseşte ca vermifug.

Infuzia de lămâie este indicată contra aerofagiei şi a obstruării hepatice; se folosesc 3 lămâi tăiate seara, peste care se toarnă apă clocotită; lichidul rezultat se bea în dimineaţa următoare, pe nemâncate.

Maceratul de lămâie, preparat dintr-o lămâie întreagă, zdrobită împreună cu seminţele ei şi ţinută la macerat timp de două ore, după ce se strecoară prin stoarcere şi se îndulceşte cu miere, dă rezultate bune ca vermifug; se bea seara, la culcare.

Maceratul de lămâie cu muşeţel se recomandă contra obezităţii (în cura de slăbire); se toarnă o ceaşcă cu apă în clocot peste o lămâie tăiată în rondele (cu coajă) şi cu puţin muşeţel; se lasă la macerat peste noapte; dimineaţa se strecoară, iar lichidul se bea pe nemâncate.

Citronada (limonada) este indicată în stări febrile, vomă, hemoragii, dischinezie biliară, etc.; se prepară dintr-o lămâie tăiată în felii (rondele cu coajă) sau din sucul unei lămâi, puse într-un pahar cu apă.

Limonada pregătită din acid citric (18 g), carbonat de magneziu (11 g) şi apă (300 ml), aromatizată cu tinctură de lămâie, are efect purgativ.

Seminţele de lămâie pisate şi amestecate cu miere, consumate dimineaţa, dau rezultate bune contra oxiurilor.

sursa: http://eusanatos.blogspot.com/2008/02/lmile.html

Ultima modificare de antonela (17/07/09 16:35)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

17/07/09 16:33

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Portocalele



Portocala este o sursa bogata in vitamine cum ar fi vitamina A, B, C, in calciu si de aceea este un fruct foarte bun pentru sanatate. Fata de alte fructe, portocala este un fruct superior in ceea ce priveste cantitatea de calciu. De asemenea aceasta contine sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf si clor.


Informatii nutritionale:

Valorile pentru 100 g de fruct:

Apa 87.6%

Proteine 0.7%

Grasimi 0.2%

Minerale 0.3%

Fibre 0.3%

Carbohidrati 10.9%

Calciu 26 mg

Fosfor 20 mg

Fier 0.3 mg

Vitamina C 30 mg

Cum le alegi:

-tari, cu coaja subtire pentru a le stoarce si cu coaja mai groasa pentru a le consuma in stare naturala.

Pastrare si preparare:

-se pastreaza la temperatura camerei o saptamana, iar la frigider mai mult.

Sfaturi utile:

-potrivita pentru salate; este o combinatie buna impreuna cu ceapa, maslinele si castravetii.

Note:

    * - este un aliment excelent in toate tipurile de febra cand puterea digestiva a corpului este serios impiedicata. El da energie, creste fluxul de urina si mareste rezistenta corpului impotriva infectiilor, ajutand la revenirea mai rapida a pacientului.

    * - Portocala este un aliment eficient in remediul indigestiei cronice. Ofera liniste organelor digestive si suplimenteaza nutritia intr-o forma de asimilare mult mai usoara

    * - este benefica in tratarea constipatiei. Daca mananci una sau doua portocale inainte de culcare si mai mananci din nou si dimineata este o cale excelenta de a stimula actiunea intestinelor. Influenta stimulatoare generala a sucului de portocale exercita o activitate peristalica si ajuta la prevenirea acumularii de reziduri in colon, care duc la putrefactie si auto-intoxicare.

    * - fiind o excelenta sursa de calciu si vitamina C, este recomandat in bolile oaselor si a dintilor

    * - este considerat a fi un aliment excelent pentru copii care nu sunt hraniti cu lapte. Acesta previne scorbutul si rahitismul si ajuta la crestere. Acest suc mai poate fi dat, avand rezultate bune, si bebelusilor cu o varsta mai mare a caror dezvoltare normala este insatisfacatoare

    * - Sucul de portocale, indulcit cu miere, este foarte bun pentru bolile de inima. De exemplu se foloseste in caz de infarct, perioada in care se recomanda numai consumarea de lichid.

Portocala este un aliment care se digera repede la fel ca si amidonul. Zaharul continut de portocale este imediat absorbit in sange. Produce caldura si energie in corp imediat dupa ce a fost mancata.

Utilizarea regulata a portocalelor previne raceala obisnuita si tendintele de a sangera. Cel care mananca portocale in mod regulat este sanatos si puternic. Portocala contribuie la longevitate.

Sucul de portocale, fata de celelalte sucuri, este mult mai potrivit pentru toate varstele si exista avantajul ca poate fi dat in tratarea tuturor bolilor.

sursa: http://sanatate.adore.ro/?p=59

Ultima modificare de antonela (20/07/09 12:26)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

20/07/09 12:23

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Merele - Sursa naturala de sanatate



Merele sunt de departe cele mai cultivate si consumate fructe din România. Aproape în fiecare livadã româneascã creste cel putin un mãr, fructele lui fiind consumate din toamnã si pânã în primãvara urmãtoare.

Oare au ales bine românii fructul care sã-i mentinã sãnãtosi întreaga iarnã? Vom afla chiar aici cat de mult bine pot face merele care sunt consumate zilnic:

PROPRIETÃTILE BINEFÃCÃTOARE ALE MERELOR

Previn bolile cardiovasculare prin scãderea colesterolului din sânge, deoarece prin aceasta previn ateroscleroza cu toate consecintele ei neplãcute, în special infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale. Acest efect se datoreazã fibrelor alimentare ce scad colesterolul sanguin.

Fibrele insolubile leagã LDL-colesterolul eliberat de ficat în tubul digestiv si se poate spune cã îl „mãturã” afarã din corp, fãrã a mai permite reabsorbtia lui atât de nocivã, în timp ce pectina, principala fibrã solubilã, reduce producerea de LDL-colesterol la nivelul ficatului. Consumul unui singur mãr mare pe zi este astfel în mãsurã sã scadã nivelul colesterolului din sânge cu 8-12%.

Previn atât constipatia cât si diareea: ele contin fibre alimentare atât solubile utile în caz de diaree cât si insolubile, necesare în caz de constipatie.

Previn cancerul de colon: datoritã fibrelor alimentare insolubile ce previn constipatia si protejeazã mucoasa sensibilã a colonului de diversi cancerigeni chimici, merele previn cancerul de colon.

Au actiune antioxidantã puternicã deoarece contin multi flavonoizi si prin aceasta preîntâmpinã un mare numãr de afectiuni cronice si degenerative: merele, alãturi de ceapã si ceai verde, sunt cele mai importante surse de flavonoizi. În cojile de mãr existã cantitãti mari de cvercitinã, o flavonoidã cu actiune antioxidantã puternicã, care amplificã actiunea vitaminei C si astfel protejeazã de cancer în general.

În ceea ce priveste intensitatea actiunii antioxidante, dintre fructe se aflã pe locul doi, dupã merisor, datoritã cantitãtilor mari de cvercitinã, catechinã, floridzin si acid clorogenic. Actiunea antioxidantã a 100 g coajã de mãr echivaleazã actiunea antioxidantã a 1500 mg de vitamina C.

Un studiu interesant realizat pe animale de laborator a arãtat cã cvercitina administratã singurã nu are efect antioxidant, însã administrarea de fructe întregi are un afect antioxidant intens. Consumarea doar a pulpei sau a sucului de mãr are un efect antioxidant de 10 ori mai redus decât mãrul integral, deoarece compusii responsabili de acest efect sunt concentrati în coajã.

Un alt aspect remarcabil este acela cã aceste substante active cu rol antioxidant si antitumoral din mãr sunt foarte stabile în timp, compozitia merelor dupã 200 de zile de la cules fiind aproape aceeasi cu acea din ziua culegerii. Însã procesarea lor, de exemplu în vederea obtinerii sucului de mere, scade activitatea antioxidantã a fructelor cu aproape 90%, iar enzimele cu aproximativ 97%. Asadar consumul de mere întregi este în acest caz preferabil sucului.

Consumul regulat de mere este asociat cu cel mai scãzut risc de cancer, boli cardio-vasculare, astm bronsic si diabet zaharat, comparativ cu alte fructe si legume (Nutrion Journal, mai 2004). Unele studii au arãtat de asemenea cã merele inhibã semnificativ, cu 39-43%, cresterea celulelor de cancer hepatic si de colon, în special soiul rosu delicios si merele Golden. Consumul a 3-6 mere pe zi poate preveni cancerul de sân, conform unui alt studiu. Merele îmbunãtãtesc functiile pulmonare si normalizeazã greutatea. Practic protectia este cu atât mai bunã cu cât se consumã mai multe mere, zilnic.

Mentin normal nivelul glicemiei: desi merele sunt fructe dulci, ele contin zaharuri foarte simple, în majoritatea fructozã, care este eliberatã lent în sânge dupã absorbtia intestinalã, fãrã a creste glicemia.

Scad riscul formãrii de calculi urinari din oxalati (British Journal of Nutrition): consumul zilnic de 0,5-1 litru de suc de mere, grepfruit sau portocale modificã pH-ul urinar si nu mai permite formarea cristalelor de oxalati în urinã.

Protejeazã în mod natural de radiatia solarã ultravioletã: unul dintre ultimele studii stiintifice au arãtat cã fenolii antioxidanti continuti în coaja unor specii de mere cresc foarte mult rezistenta pielii umane la radiatia ultravioletã solarã, protejând astfel de inconvenientele zilelor toride de varã.

Mentin sãnãtatea plãmânilor si pancreasului: un studiu epidemiologic larg realizat în Anglia, Finlanda si Olanda, în care au fost inclusi în lot cei cu un consum minim de 2 mere pe sãptãmânã, au arãtat fatã de lotul martor cã consumul de mere este invers proportional cu incidenta astmului bronsic si a dibetului zaharat tip 2 si este în general asociat cu o stare de sãnãtate optimã a plãmânilor.

Previn osteoporoza specificã menopauzei: un flavonoid continut doar în mere si numit phloridzin previne osteoporoza asociatã cu menopauza, datoritã actiunii antiinflamatoare si antioxidante specifice.

Desi merele s-au dovedit atât de extraordinare, ele retin pesticide dacã au fost stropite - acest lucru se poate evita curãtând coaja fructelor, deoarece majoritatea pesticidelor sunt depozitate în coajã, însã astfel se pierd si majoritatea fibrelor alimentare si a flavonoidelor. Aceeasi problemã o ridicã si merele cerate.

Chiar dacã pesticidele sunt prezente în alimente în cantitãti foarte mici, ele au un impact negativ puternic asupra sãnãtãtii si compromit în primul rând functiile ficatului pe care îl suprasolicitã, dar afecteazã si starea fiecãrei celule a corpului, precum si calitatea activitãtii sistemului nervos. Din aceste motive este foarte important sã consumãm mere cultivate organic.

sursa: http://www.legaturi.ro/?page=pgarticole ... amp;id=255

Ultima modificare de antonela (21/07/09 15:20)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

21/07/09 15:18

   
daaria
membru

Inregistat: 20/05/07

PERELE
Au fost cultivate din cele mai vechi timpuri in Asia si Europa, regii persani considerandu-le delicatese, in vreme ce pentru daco-romani simbolizau frumusetea si fecunditatea. Europenii fiind incantati de finetea fructului , au asemanat-o cu untul, iar Homer spunea ca le-a fost daruita oamenilor de zei. Din Grecia, perele s-au raspandit in restul Europei, datorita romanilor, iar in secolul al XVIII-lea, parul a fost adus in tarile apusene Franta, Belgia si Anglia, de unde cultura s-a extins in intreaga Europa.

soiuri de pere
Abate: Sunt soiul de pere preferat de majoritatea italienilor, pentru ca sunt dulci si aromate cu o forma lunguiata.

Packham: Sunt niste fructe netede, dulci si cu continut alb. Mai sunt cunoscute si sub denumirea de Triumph. Pot fi mnacate ca atare dar si pregatite in diverse feluri de mancare. Spre deosebire de alte pere acest soi ramane verde chiar si atunci cand e copt. Se coc mai greu de aceea trebuiesc lasate intre 3 si 5 zile dupa ce sunt culese, pana cand sunt mancate.

Williams: Este cel mai cultivat soi de pere in toate tarile. Fructul are o forma de clopot, considerata forma traditionala de para in partea de vest. Coaja verde se transforma in galben odata ce fructul este copt desi exista si exemplare din acest soi care au coaja de culoare rosie. Este considerat un fruct de vara care nu este la fel de tolerant ca alte soiuri. Se mananca crud dar este preferat de catre consumatori atunci cand opteaza pentru compot de pere.

Conference: Este un fruct care variaza in culoare de la verde la galben deschis, foarte dulce si zemos. A fost cultivat pentru prima oara in 1885 in Hertfordshire, Uk. Se pot culege in Octombrie-Noiembrie.

Nashi: Acest soi de pere mai este cunoscut si sub numele de Pere Asiene si este un fruct care combina suculenta perelor cu rigiditatea merelor. Gustul este asemenea cu al perelor dar este mult mai dulce.

Calitati nutritive (100g):
Calorii 40kcal
Carbohidrati 10g
Proteine 0,3g
Grasimi 0,1g
Fibre 2,2g
Alcool 0g

Cum se pastreaza
-Perele sunt printre putinele fructe care devin mai bune la gust daca sunt culese inainte sa fie coapte complet. Dupa ce le cumparati, lasati-le la temperatura camerei si se vor coace in cateva zile pana la o saptamana, in functie de cat de crude erau cand au fost culese. La cele mai multe pere se vor observa niste schimbari subtile de culoare si un parfum dulce.

-Daca vreti sa incetiniti procesul de coacere, trebuie sa le tineti la frigider intre trei si patru saptamani. Daca sunt deja foarte coapte, perele nu vor rezista mai mult de cateva zile nici daca sunt tinute la frigider.

-Chiar daca rezista si la temperatura camerei cel mai bine este sa le tineti la frigider intr-o punga de plastic pentru a se pastra proaspete pana la trei luni.

Beneficii pentru sanatate:
-combat efectele stresului;
-au efect revigorant in cazul asteniilor;
-grabesc vindecarea acneei;
-inlatura oboseala si surmenajul;
-stimuleaza formarea globulelor rosii;
-combat anemia;
-sporesc capacitatea de producere a celulelor cu rol imunitar;
-amelioreaza starile febrile;
-calmeaza tusea;
-influenteaza scaderea colesterolului.

SURSA

Ultima modificare de daaria (22/07/09 17:29)


21/07/09 15:41

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Prunele



Prunul este un pom fructifer, inalt de 6-10 mm cu frunze eliptice, flori albe-verzui si fructe sferice alungite. Se cultiva in toate zonele tarii, atat soiurile de vara cat si cele de toamna.

In scopuri medicinale se folosesc:

- fructele recoltate la maturitate, consumate in stare proasptata sau uscate;
- frunzele;

Prunele proaspete contin:

- vitamina A in proportii si mari si mai putin vitaminele B ci C; fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, mangan; apa, zahar, acizi, celuloza.

Prunele sunt indicate in: astenie, anemie, surmenaj, guta, reumatism, ateroscleroza, constipatie, intoxicatie alimentara, hepatita.

Mod de folosire:

- fructul proaspat consumat dimineata pe namancate si inaintea meselor;

- sucul - un pahar inainte de masa;

- contra constipatiei - prune si paine integrala dimineata, pe stomacul gol;

- se pot face cure de prune de trei ori pe saptamana in ateroscleroza, obezitate, hipertensiune,reumatism.

sursa: http://www.tratamente-naturiste.org/prunele

Ultima modificare de antonela (22/07/09 14:18)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

22/07/09 14:17

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Strugurii



In tara noastra vita de vie este cultivata in toate zone de de deal si campie.
In scopuri alimentar-medicinale se folosesc fructele vitei de vie - strugurii. Pentru mentinerea intacta a principilor active ale strugurilor este necesar ca acestia sa fie recoltati numai pe timp frumos si nu prin ruperea chiorchinelui, ci prin taierea coditei.

Strugurele este foarte bogat in vitaminele A si B, avand un continut mai scazut de vitamina C, factori vitaminici P, substante protectoare vasculare favoravile acuitatii vizuale; encocianina - un colorant in strugurele negru ce are proprietate de tonic.

Strugurele are o valoare calorica de peste 900 calorii la kg. Pentru proprietatiile sale este recomandat in anemii si convalescente, demineralizare, surmenaj, artrism, reumatism, guta, litiaze, obezitate, intoxicatii, constipatie dermatoze etc.

Mod de folosire:

- fructul crud in cura de 1-2kg, pe zi sau 700-1500 g suc de struguri

- pentru obezitate este recomandata o cura exclusiv de struguri, aproximativ un kg pe zi

- mustul - are calitati diuretice si laxative

- compot

sursa: http://www.tratamente-naturiste.org/strugurii

Ultima modificare de antonela (23/07/09 14:35)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

23/07/09 14:34

   
daaria
membru

Inregistat: 20/05/07
PEPENELE GALBEN -un „dulce" cu putine calorii


Se poate spune ca pepenele galben ii „pacaleste" pe unii consumatori, care nu indraznesc sa-l consume, tocmai din cauza gustului sau foarte dulce.
E adevarat, el contine zaharuri in proportie de 10-12%, insa faptul ca este, cum s-ar spune, plin de apa (90-91%), face sa fie totusi putin caloric: 100 de grame de melon ne furnizeaza sub 40 de calorii. Asadar, nici o teama pentru masa noastra corporala.

Dimpotriva, de la el primim in cantitate considerabila mineralul care astazi lipseste cel mai mult - potasiul (300 miligrame la 100 grame de aliment). Intr-o linie relativ apropiata, un studiu recent arata ca persoanele mari consumatoare de melon (si de cereale la micul-dejun) beau cel mai putin alcool, lucru valabil mai ales la barbati.

Protectia vezicii biliare

Fructul in discutie, ca si dovlecelul sau bostanul, stimuleaza functionarea vezicii biliare. S-a constatat ca persoanele consumatoare in mod regulat de melon prezinta cu 70% mai putine riscuri de a face cancer la bila - o forma rara de cancer, deseori incheiata cu decesul bolnavului si favorizata de consumul masiv de carne de vita si de oaie, potrivit cercetatorilor. Si nu e tot. Un important numar de maladii oculare pot fi prevenite gratie vitaminei A si carotenoidelor. Melonul, foarte bogat in precursori ai vitaminei A, permite acoperirea a peste jumatate din necesarul organismului in beta-caroten, cu numai o portie medie. Conform unor studii de specialitate, consumul de melon reduce la jumatate riscul de a suferi, la un moment dat, de cataracta.

Mai putine riscuri pe canicula

Poate parea usor ciudat, insa in perioadele de activitate solara foarte intensa, un ajutor important poate veni si din partea pepenelui galben. Anumite varietati au un continut important de SOD, o enzima care protejeaza organismele vii impotriva toxicitatii radicalilor liberi din oxigen.
Cercetatorii au testat efectele unui supliment alimentar de SOD extrasa din melon, in cazul insolatiilor, in final rezultând o intarziere foarte importanta a aparitiei simptomelor specifice impactului razelor ultraviolete asupra organismului uman. Din acelasi fruct a fost realizata si o pudra care nu-si pierde proprietatile si nu actioneaza nociv la nivel gastric, utilizata si in preparatele destinate pielii, in tratamente contra unor boli de piele, cum este vitiligo. Desi inca nu se poate afirma cu certitudine, enzima SOD obtinuta din pepenele galben ar putea avea importante efecte pozitive, nu numai folosita curativ, ci si preventiv.

Din compozitia pepenelui galben (cantitati existente in 100 grame de fruct):

• energie (kcal) - 28               
• apa (g) - 91,8
• glucide (g) - 6,6
• lipide (g) - 0,1
• proteine (g) - 1,1
• fibre (g) - 0,9
• calciu (mg) - 11
• magneziu (mg) - 11
• fier (mg) - 0,3
• vitamina C (mg) - 21,8
• vitamina E (mg) - 0,1
• vitamina B3 (mg) - 0,2
• vitamina B5 (mg) - 0,1
• vitamina B6 (mg) - 0,2
• vitamina B9 (mg) - 8.


24/07/09 12:45

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Clementine



Clementinele sunt o incrucisare dintre mandarine si portocalele amare. Clementinele nu au samburi.Din clementine se face un suc unic, fiind in acelasi timp si dulce si acrisor. Clementinele sunt folosite la fel ca si portocalele, fiind mancate pur si simplu, sau taiate pentru salate de fructe, adaugate la sosuri sau taiate pentru decorarea torturilor.

Calitati nutritive

Calorii: 37
Proteine: 0.53g
Carbohidrati: 9.4g
Greutate: 0.16g
Fibre: 1.9g
Excelenta sursa de vitamina A (772.8) si vitamina C (25.8mg)

Beneficii pentru sanatate

1. Susţin activitatea creierului. Clementinele sunt surse naturale de antioxidanţi. Consumate din octombrie până în februarie, aceste fructe pot neutraliza acţiunea radicalilor liberi de oxigen şi încetinesc astfel procesul de îmbătrânire.

2. Îmbunătăţesc vederea. Bogate în beta-caroten şi acid ascorbic, ele pot contribui la reducerea afecţiunilor ochilor care apar din cauza îmbătrânirii.

3. Previn apariţia pietrelor la rinichi. Acidul citric poate proteja împotriva formării pietrelor.

4. Curăţă pielea. Aceste fructe conţin un agent antibacterial, acidul citric, care ajută la eliminarea bacteriei care pătează pielea. Sucul de clementine reduce ridurile şi stimulează producţia de colagen la nivelul celulelor pielii.

5. Previn urticariile. Alergia la diferite alimente şi aditivi e o cauză obişnuită a urticariilor. Clementinele previn şi vindecă aceste dezechilibre alimentare.

6. Vindecă acneea. Sucul de clementină amestecat cu un gălbenuş de ou se aplică pe faţă sub formă de mască, timp de 15 minute. Tenul devine catifelat.

7. Reduc stresul. Aroma acestor fructe are efect calmant pentru că declanşează în creier producerea de serotonină.

sursa: http://www.portocale.ro/clementine.htm
       http://www.click.ro/sanatate_click/clem ... alergiilor


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

25/07/09 13:52

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
ZMEURA



Proprietati:

- tonic
- stomahic
- aperitiv
- depurativ
- diuretic
- laxativ
- sudorific
- antioxidant
- antiinflamator
- opreste din evolutie celulele canceroase
- sursa naturala de vitamine din grupa B, vitamina C, provitamina A, zahar, acizi organici
- prevenirea aterosclerozei si hipertensiunii arteriale
- antihemoragic si un reglator hormonal redutabil

Indicatii - uz intern:

- astenie
- dispepsie
- dermatoza
- guta
- constipatie
- insuficienta transpiratiei
- stari febrila
- temperamente bilioase
- avitaminoza
- astm bronsic
- afectiune genitala feminina
- reumatism
- anemie
- imbunatatirea digestiei
- arsuri gastrice, ulcer gastro-duodenal
- diabet
- afectiuni pulmonare, sensibilitate la raceli, raguseala
- obezitate, ingrasare

Indicatii - uz extern:

- angine

- stomatite

- in anumite afectiuni oculare

Mod de folosire - uz intern:

- fructul ca atare

- sucul: racoritor in stari febrile, infectioase, rujeola, pojar, scarlatina, greutate gastrointestinala, inflamatii urinare, febre bilioase

- siropul de zmeura

- ceaiul din fructe de zmeura

Minunea din frunzele de zmeur

Este pacat sa nu ne aplecam privirea asupra unor remedii naturale deosebite, cum ar fi ceaiul din frunze de zmeur. Iata ce efecte are!

Administrat pe cale interna: reglator hormonal puternic, anti-acid, antiseptic intestinal, astringent, cicatrizant, digestiv, diuretic, dezinfectant, hemostatic.

Folosit extern, ceaiul din frunze de zmeur este antiseptic, astringent, cicatrizant.



Iata cate indicatii are: dismenoree, sindrom premenstrual, uter fibromatos, chist ovarian, fibrom uterin, noduli mamari, tulburari specifice premenopauzei, hemoragie, hemoragie uterina, pielonefrita, cistita, prostatita, ulcer gastro-duodenal, gastrita, diaree, enterocolita, gastrita hiperacida, ulcer gastric, tuse, raceala, bronsita, afectiuni ale prostatei. De asemenea, compresele cu ceai din frunze de zmeur se pot aplica in tratamentul unor eczeme infectioase, conjuctivita, nevralgii dentare, eruptii tegumentare.

surse: http://www.csid.ro/dieta/zmeura-mai-put ... i-2836654/
       http://www.studentie.ro/ZMEURA-a399-10372647.html

Ultima modificare de antonela (26/07/09 15:00)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

26/07/09 15:00

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Avocado



In primul rand, trebuie sa stii ca sunt doua varietati de avocado: Haas si Fuerte. Varietatea Haas se distinge prin coaja de culoare inchisa, cu usoare protuberante, si este de preferat celeilalte, datorita gustului mai puternic si a compozitiei mai dense a pulpei.

Trebuie sa stii ca acest gust profund se datoreaza faptului ca varietatea Haas contine aproape de doua ori mai multa grasime decat Fuerte (ca sa fie mai simplu, gandeste-te la comparatia dintre pulpele de pui si pieptul de pui; din acest motiv, avocado Haas nu este recomandat ca baza pentru dietele cu putine grasimii, insa are un gust mult mai bun decat Fuerte, si de aceea sunt preferatele mele!). Varietatea Fuerte e usor de recunoscut dupa coaja neteda, deschisa la culoare, ce pare mai ferm intinsa pe pulpa decat in cazul Haas.

Fuerte are un gust mult mai usor si este mai suculent, ceea ce-l face un ingredient potrivit pentru salate si sandvisuri, tinand cont ca aproape ca poate fi intins pe paine, atat de zemos e! Aroma sa discreta scoate in evidenta ingredientul principal, fara a crea un conflict gustativ (pune Fuerte intr-un sandwich 'obisnuit' cu sunca si vei vedea diferenta!).

Pentru a vedea daca un avocado e copt, ia-l in mana si strange-l putin. Daca cedeaza usor sub presiunea degetelor, e numai bun de mancat. Niciodata sa nu cumperi avocado moale sau cu coaja slabita si pufoasa sau batuta. Acestea sunt semne ca este fie prea copt, fie stricat, fie a fost lovit pe durata transportului - iar pulpa va fi vascoasa si amara. Precum bananele, avocado nu se coace in copac.

Asta inseamna ca, daca nu ai de gand sa le folosesti imediat, ar fi bine sa le cumperi cu coaja mai tare si sa le lasi sa se coaca bine acasa. Chiar si cele mai tari avocado se vor coace in 2-4 zile daca sunt lasate la temperatura camerei.

sursa: http://www.121.ro/articole/art4960-ce-e ... ocado.html

Ultima modificare de antonela (27/07/09 16:33)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

27/07/09 16:32

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Afinele



Fructele sunt bogate in antioxidanti, acid elagic, fribre, vitamina A, B, C, E etc, tanin, ericolina, flavonoizi, pectine, mirtilina, zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic), glucochinina, anticianina. Frunzele de afin contin: tanin, arbutina, hidrochinona, mirtilina, neomirtilina, flavonoizi.

In scopuri medicale sunt folosite atat fructele cat si frunzele arbustului.

Datorita continutului de tanin, frunzele si fructele acestui arbust au proprietati astrigente si sunt un bun antibiotic, modificand favorabil flora patogena intestinala si antidiareica.

De asemenea, au proprietati hipoglicemiante si antihelmintice, adica distrug viermii intestinali.

Glucochinina este un compus regasit in fructele de afin despre care cercetatorii considera ca reduce nivelul de zahar din vasele de sange, si prin urmare, reduce dependenta de insulina.

Afinul contine vitamina A si C care in combinatie cu pigmentul antocianina imbunatatesc acuitatea vizuala, circulatia sangelui la nivelul ochilor si la nivelul sistemului nervos si pot preveni sau ajuta la tratarea unor boli de ochi precum retinita pigmentoasa, glaucomul, miopia etc. "De asemena, antocianinele ajuta la protejarea tesuturilor retinei impotriva radicalilor liberi", a specificat medicul biolog. 

Flavonoidele protejeaza peretii vaselor sangvine, imbunatatesc circulatia cardiovasculara si maresc acuitatea vizuala.

Mirtilina si neomirtilina au actiune hipoglicemianta, determinand o hipergeneza la nivelul celulelor beta. Astfel, in formele usoare de diabet se poate asocia cu insulinoterapia, determinand reducerea cantitatii de insulina injectabila.


Proprietati teraputice ale afinelor

1. Hipoglicemiant

"Afinul este recomandat persoanelor cu diabet, deoarece scade concentratia de zahar din sange, dar si in caz de guta, enterocolita, parazitoze intestinale, infectii urinare, diuretic, dar si in reumatism, afectiuni dermatologice, tulburari ale circulatiei periferice, eczeme sau ulceratii cronice", a declarat medicul biolog Livia Nena. 

"In acest caz, se tine un tratament timp de 40 zile cu 2 cani de ceai, consumate zilnic. Ceaiul trebuie pregatiti din frunze de afin, o lingurita de frunze la o cana de apa fiarta", a adaugat medicu biolog.

2. Vindeca ranile

Datorita continutului de flavonoizi afinele ajuta la sinteza vitaminei C, folosita de catre organism pentru obtinerea colagenului, o molecuta ce intra in alcatuirea unor tesuturi. Astfel, afinele ajuta la regenerarea tesuturilor si accelereaza vindecarea bolilor.     

3. Antihemoragic

Prin actiunile de la nivelul peretilor vaselor de sange, afinele refac elasticitatea peretilor vasculari si ajuta la prevenirea infarctului miocardic.

4. Acuitatea vizuala

Sporesc acuitatea vizuala, mai ales pe timp de noapte, regenereaza retina si imbunatateste circulatia sangelui la nivelul ochilor si la nivelul sistemului nervos si pot preveni sau ajuta la tratarea unor afectiuni ale ochiului precum: glaucomul sau miopia. Aceste efecte pozitive sunt datorate antocianinelor, care protejeaza tesuturile retinei impotriva radicalilor liberi.

5. Remediu pentru indigestie

In acest scop sunt indicate fructele de afine, ce pot fi folosite sub forma de ceai, dulceata sau suc de afine. Ceaiul din fructe uscate si frunze poate fi folosit cu succes in infectiile gastrointestinale.

Dulceata de afine trebuie introdusa in alimentatia copiilor deoarece ii fereste de rahitism si le fortifica sistemul respirator, dupa afectiuni precum bronsita sau tuse convulsiva.


Mod de folosire

Ceai

Ceaiul trebuie preparat atat din frunze de afin cat si din fructe uscate. In cazul persoanelor cu diabet sau persoanelor obeze sunt indicate doua cani de ceai in fiecare zi. Totodata, in cazul acestor persoane dar si celor care sufera de diaree este obligatoriu ca ceaiul sa fie consmat neindulcit.

Infuzia

Se obtine din 2 lingurite de frunze uscate la o jumatate de litru de apa clocotica. Pot fi consumate mai multe cani de infuzie in fiecare zi, insa sa nu se depaseasca un litru pe zi.

Decoct

Acesta se obine prin fierberea unei cantitati egale de fructe si frunze de afin. Decoctul are proprietati astringente si antibiotice, astfel, poate fi folosit pentru ameliorarea afectiunilor gastrontestinale (enterite si diaree).

Extern, se recomanda sub forma de gargara in faringite, afte, stomatite si comprese pentru hemoroizi si eczeme.

sursa: http://www.topsanatate.ro/articol/afine ... 25179.html

Ultima modificare de antonela (28/07/09 11:16)


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

28/07/09 11:14

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Papaya sau fructul ingerilor – o adevarata farmacie naturala



Supranumit si “fructul ingerilor”, Papaya a devenit foarte cautat atunci cand s-au aflat beneficiile si puterea sa de a mentine frumusetea si tineretea.

Originar din America Centrala si nordul Americii de Sud, fructul de Papaya a inceput sa fie cultivat in majoritatea zonelor tropicale, fiind apreciat atat din punct de vedere al calitatilor sale privin sanatatea cat si datorita gustului sau de caise si pepene galben.

Bogat in magneziu, potasiu, fier, calciu si alte minerale precum si vitamine (contine mai multa vitamina C decat kiwi) A, C, E si cu un continut de beta-caroten mai mare decat morcovul, fructul de Papaya prezinta numeroase beneficii asupra organismului iar unele enzime pe care le contine au roluri digestive si antiinflamatoare.

Care sunt beneficiile fructului de Papaya?

Foarte apreciate in cosmetica datorita continutului de vitamina A, extractele de Papaya sunt folosite pentru produsele destinate frumusetii si mentinerii tineretii, imbunatatind calitatea pielii (atat datorita vitameni C si A precum si datorita continutului de beta-caroten), reducand ridurile si conferind rezistenta parului si unghiilor.

Prin continutul sau de antioxidanti papaya are beneficii anticanceroase, antiimbatranire si detoxifiante, fiind totodata un bun energizant.

De asemenea suprima secretia de progesteron la femei, avand in felul acesta proprietati contraceptive. Femeile din India, Pakistan, Sri Lanka si din alte tari folosesc din timpuri vechi fructul de Papaya pentru a inlatura posibilitatea unei sarcini.

Semintele nergre ale fructului sunt de asemenea comestibile, avand un gust usor iute. De aceea ele se folosesc pisate inlocuind piperul si au proprietati antiinflamatoare (reduc infectiile) si analgetice (reduc durerea).

Prin continutul de vitamina C si alte enzime, Papaya accelereaza cicatrizarea plagilor si vindecarea postoperatorie.

De asemenea imbunatateste functiile vizuale si totodata previne arsurile solare si cancerul de piele datorita continutului de beta-caroten, substanta care se depune la nivelul pielii si are rol protector, inlaturand efectele negative ale razelor solare.

Prin continutul sau de fier, papaya poate fi folosit si in tratarea anemiei feriprive.

Consumul de papaya a scos in evidenta stimularea regenerarii celulelor hepatice, osoase si musculare.

Un alt beneficiu al consumului de Papaya este acela ca scade glicemia, fiind indicat unor diabetici.

Papaya poseda si insusiri calmante, avand actiune antibacteriana, cardiotonica, stimuleaza secretia bilei, este antipiretica (reduce febra), antihipertensiva, purgativa si antiparazitara.

sursa: http://www.healthy.ro/articol/Medicina- ... urala.html


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

29/07/09 14:42

   
Pagini:  1 2 3    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net