|
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Viciul de a fuma:pacat sau moda,un lucru trecator si comun?
Am pus titlul acesta,nu fiindca eu insumi as fi nedumerit,ci fiindca as dori sa vad si alte pareri.Eu cred(ca sa nu spun ca stiu) ca este pacat sa fumezi.Iti distruge sanatatea:obosesti,iti distruge inima,ficatul,stomacul,corzile vocale,plamanii.Am fumat 4 ani si stiu despre ce vorbesc.Poate fumatorii ocazionali au alta parere.Insa si eu tot fumator ocazional consider ca am fost si simt si stiu ca am pacatuit/gresit impotriva mea si a lui Dumnezeu.Voi ce credeti?
|
|
10/06/09 18:01
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
2 Corinteni 7:1 Deci, fiindcă avem astfel de făgăduinţe, prea iubiţilor, să ne curăţim de orice întinăciune a cărnii şi a duhului, şi să ne ducem sfinţirea până la capăt, în frica de Dumnezeu. Cred ca si fumatul de incadreaza in "întinăciune", nu?
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
10/06/09 22:25
|
|
maria_t
membru
Inregistat: 25/01/09
|
|
editheraven a scris:
Viciul de a fuma:pacat sau moda,un lucru trecator si comun?
Eu cred(ca sa nu spun ca stiu) ca este pacat sa fumezi.Iti distruge sanatatea:obosesti,iti distruge inima,ficatul,stomacul,corzile vocale,plamanii.Am fumat 4 ani si stiu despre ce vorbesc.Poate fumatorii ocazionali au alta parere.Insa si eu tot fumator ocazional consider ca am fost si simt si stiu ca am pacatuit/gresit impotriva mea si a lui Dumnezeu.Voi ce credeti? |
Ceea ce aduce "prejudicii", de orice fel trupului nostru(templul Duhului Sfant)este pacat , chiar daca biblia nu le indica pe fiecare in parte si asi mai adauga aici si lipsa de odihna, abuzurile alimentare, abuzul de dulciuri, grasimi, etc.
Ultima modificare de maria_t (12/06/09 08:26)
_______________________________________ Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.
|
|
11/06/09 14:35
|
|
belinda
membru
Inregistat: 13/11/08
|
|
fumatul este o pofta a firii pamantesti...daca este o pofta esteun pacat... fumatul pentru unii este ceva cu care sa se mai relaxeze,sa isi adune gandurile...dar sa-L intrebam fiecare pe Dumnezeu,sa intrebam Cuvantul Sau cum vede El fumatul?...si sunt sigura ca El ne va raspunde
_______________________________________ "Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...
|
|
11/06/09 19:37
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
just_for_jesus a scris:
fumatul este o pofta a firii pamantesti...daca este o pofta esteun pacat... |
nu cred ca pt toti este o pofta.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
11/06/09 19:38
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Pentru mine,sincer,a fost o placere.Am realizat ca nu este pofta cand,dupa ca nu am mai fumat,nu am simtit nevoia,pofta,sa fumez.
|
|
11/06/09 19:47
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Fumatul este un drog cu actiune rapida. Perioada de injumatatire a nicotinei in organism se produce la o ora. Cu alte cuvinte dupa o ora scade rapid din sange nivelul nicotinei producand in mintea persoanei fumatoare senzatia de nevoia de urmatoarea tigare. Practic un fumator devine nefumator la o ora dupa stingerea tigarii. Dar organismul isi va cere doza. Este un drog in toata regula. Eu consider pacat viciul asta ptr. motivul ca leaga omul. Nici motivele celalalte nu sunt de lepadat. Jest_for_jesus... Exista si pofta de mancare care vine tot din natura umana. Si chiar ii indicat s-o avem. Problema poate deveni nasoala cand mancam in nestire si fara limite. Nu orice pofta este rea, dar toate se pot intoarce impotriva noastra daca abuzam de ele. In cazul tigarilor nu se prea poate vorbi de abuz, ca "necesitatea" nicotinei este deja o problema. Nu se poate spune ca a fuma putin este bine, iar a depasi masura este rau. A fuma in sine-i rau din toate punctele de vedere. Nu exista nici un motiv bun ptr. asta, oricat ar cauta oricine.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
11/06/09 20:08
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
Cand iti place ceva... e o pofta. Ai o pofta de a implini aceea placere. Cand iti este foame, te doare stomachul... implinesti placerea madularului... care este stomachul.
Mda... placere este o pofta caci aprinde o dorinta in tine.
Am fumat si eu... da e o pofta fumatul dar majoritatea care zic ca nu.. treaba lor. Fumam 2 pachete pe zi si era o pofta.. pentru ele.. o placere.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
12/06/09 16:00
|
|
TheReasonILive
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Nu cred ca fumatul in sine e pacat, ci dependenta de tutun ["Fiecare e robul lucrului de care e stapanit" 2 Petru 2:19]. Daca fumezi o tigara nu cred ca poate fi considerat pacat. PS: nu sunt fumatoare si nici nu am fost
Ultima modificare de TheReasonILive (16/06/09 20:30)
_______________________________________ God, I pray, light these idle sticks of my life and may I burn up for You. Consume my life, my God, for it is Yours. I seek not a long life, but a full one like Yours, Lord Jesus. Jim Elliot
|
|
16/06/09 19:17
|
|
edi.theraven
membru
|
|
A fi dependent de ceva,de orice,nu e niciodata ceva rau.De exemplu,fiecare suntem dependenti de soare,apa etc.Bonlavii in stare cronica de exemplu metastaza finala sunt dependenti de droguri.Nu tutunul face cel mai rau,ci el creeaza dependenta.Cel mai rau face dioxidul de carbon.Si ba da,cred ca a fuma numai o TIGARA este pacat.Spunea undeva in Biblie ca nu poti lua foc in san fara sa te arzi.
|
|
16/06/09 20:15
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
Daca fumatul ar fi un lucru bun de ce nu a "dotat" Dumnezeu la creere pe om cu un horn prin care sa iasa fumul?
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
16/06/09 20:26
|
|
TheReasonILive
membru
|
|
editheraven a scris:
A fi dependent de ceva,de orice,nu e niciodata ceva rau. |
nu e niciodata sau nu e intotdeauna? :P
editheraven a scris:
fiecare suntem dependenti de soare,apa etc.Bonlavii in stare cronica de exemplu metastaza finala sunt dependenti de droguri |
Diferenta e ca dependentele astea(pe care le-ai exemplificat) nu sunt create de noi, ci impuse de felul nostru de a fi(primele doua exemple) sau sunt dependente necesare(ultimul exemplu), pe cand dependenta de tutun nu e necesara sau impusa, e o alegere.
editheraven a scris:
Nu tutunul face cel mai rau,ci el creeaza dependenta.Cel mai rau face dioxidul de carbon |
asta nu am prea inteles-o.
Cat despre fumatul unei tigari, imi pastrez parerea.(A nu se intelege ca sustin in vreun caz fumatul, din contra)
editheraven a scris:
TIGARA |
oups, am gresit, nu mi-am dat seama, o sa corectez
_______________________________________ God, I pray, light these idle sticks of my life and may I burn up for You. Consume my life, my God, for it is Yours. I seek not a long life, but a full one like Yours, Lord Jesus. Jim Elliot
|
|
16/06/09 20:30
|
|
TheReasonILive
membru
|
|
livu2day a scris:
Cand iti place ceva... e o pofta. Ai o pofta de a implini aceea placere. Cand iti este foame, te doare stomachul... implinesti placerea madularului... care este stomachul. Mda... placere este o pofta caci aprinde o dorinta in tine. |
PLĂCÉRE, plăceri, s.f. 1. Acţiunea de a plăcea şi rezultatul ei; stare afectivă, fundamentală, determinată de satisfacerea unor tendinţe, a unor cerinţe vitale; sentiment sau senzaţie de mulţumire, de bucurie, provocate de ceva care satisface gustul sau dorinţa noastră
PÓFTĂ, pofte, s.f. 1. Dorinţă puternică de a face sau a obţine ceva; năzuinţă, dispoziţie, chef, plăcere.
Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului (Psalmul 1:2) Nu cred ca pofta e echivalentul placerii. Pot sa-ti placa lucruri fara sa le poftesti. Coonform spuselor tale cand mancam, pacatuim, pentru ca ne indeplinim o pofta.
Ultima modificare de TheReasonILive (16/06/09 20:45)
|
|
16/06/09 20:44
|
|
livu2day
membru
|
|
Scuza? Stiu ce e placere si pofta... Firea pofteste dupa pacat moartea... am deja explicat la commentari.
Acuma daca crezi ca fumatul e pacat, e treaba ta. Sunt foarte multe versete unde dovedeste ca e pacat insa sa vedem ceva clar; 1 Corinteni 3:16 Nu ştiţi că voi sunteţi Templul lui Dumnezeu, şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? 1 Corinteni 3:17 Dacă nimiceşte cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; căci Templul lui Dumnezeu este sfânt: şi aşa sunteţi voi.
Daca nimicesti Templu Lui Dumnezeu care trebuie sa fie curat, sfant si intretinut... daca fumezi si distrugi corpul tau; e pacat. Asa ca ar fi bine sa te regandesti.
De pacat, de placerea pacatului, poftile firii ar trebuie sa cercetezi Galateni 5
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
16/06/09 20:55
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Ok, pacatul e placut, intr-un anume sens, firesc, omenesc. Asta e clar! Ca altfel nu l-am face. Dar crezi ca facerea voii Domnului e ceva neplacut? Ca te uiti cu placere la natura e pacat? Nu cred... Viata cu Domnul e placuta! Dupa cuvintele tale reiese ca tre sa facem chestii neplacute, ca orice provoaca placere e pacat. Nu-s de acord!
|
|
16/06/09 21:02
|
|
TheReasonILive
membru
|
|
livu2day a scris:
Scuza? Stiu ce e placere si pofta... Firea pofteste dupa pacat moartea... am deja explicat la commentari. |
Acum am citit la comentarii. Eu evidentiam diferenta dintre placere si pofta.
Acuma daca crezi ca fumatul e pacat, e treaba ta. |
Cred ca dependenta de tigari e pacat. Dar sa nu fiu inteleasa gresit, nu sustin fumatul, am scris si mai sus, si nici nu fumez.
|
|
16/06/09 21:05
|
|
livu2day
membru
|
|
Desigur UnderZero... Noi avem doua placeri; una in Duh si una fireasca. Daca ne invatam sa fim mai firesti... o sa avem mai multa pofta de lucruri firesti; dar daca ne invatam sa fim duhovnicesti in Domnul... vom avea pofta dupa lucruri a Duhului.
Nu exista o placere mai mare decat sa fi cu Domnul dar placerea fireii, placerile omenesti lucra impotriva acelea placere care ne aduce Domnul. Sunt destule versete din Cuvant dar iti marturisesc mi-e lene dar daca simt nevoie o sa le adaug
|
|
16/06/09 21:07
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
No, livu, eram convinsa ca asa gandesti! Si vedeam ca lumea te intelege gresit, pe nedrept! No, asta vroiam sa aud!
|
|
16/06/09 21:08
|
|
livu2day
membru
|
|
UnderZero a scris:
No, livu, eram convinsa ca asa gandesti! Si vedeam ca lumea te intelege gresit, pe nedrept! No, asta vroiam sa aud! |
E grammatica mea. Nu m-am referit la placerii sunt doar acelea de pacate ci vorbeam asa strict de placerile firesti. N-am inteles ca voi n-ati inteles ce am vrut eu sa va dau de inteles, intelegi? ) Oricum concluzia; ma referam la placerile firesti, placeri neroditoare care sunt pacate dar doar m-am referit strict la placerile pacatului ca de asta vorbeam
TheReasonILive a scris:
Cred ca dependenta de tigari e pacat. Dar sa nu fiu inteleasa gresit, nu sustin fumatul, am scris si mai sus, si nici nu fumez. |
Si fara dependenta e pacat pentru iti ucizi trupul care numai este al-tau ci este a-Lui Dumnezeu; a-Lui ISus... unde Dumnezeu locuieste prin Duhul Sfant. E pacat sa iti distrugi trupul tau care trebuie sa fie un Templu pentru Dumnezeu.
Ultima modificare de livu2day (16/06/09 21:22)
|
|
16/06/09 21:21
|
|
TheReasonILive
membru
|
|
livu2day a scris:
Si fara dependenta e pacat pentru iti ucizi trupul care numai este al-tau ci este a-Lui Dumnezeu; a-Lui ISus... unde Dumnezeu locuieste prin Duhul Sfant. E pacat sa iti distrugi trupul tau care trebuie sa fie un Templu pentru Dumnezeu. |
si cola dauneaza, si cafeaua, si numeroase feluri de mancare, dar lor nu le dam atata importanta, nu? desi ne fac mai mult rau decat o singura tigare(specific, o singura tigare, pentru ca nu cred ca e vre-un motiv plauzibil in a fuma mai multe -adica a deveni fumator-, nu are gust bun, sau efecte benefice) am inteles si eu in sfarsit ceea ce vroiai sa spui cu placerile si poftele.
|
|
16/06/09 21:28
|
|
livu2day
membru
|
|
Nu beau cafea si in ocazii speciale beau cola. Nu zic ca nu voi bea... Insa cafea a aflat ca e sanatoasa dar prea mult dauneaza grav sanatatea. Oricum ca oameni in primul rand trebuie sa pretuim ce ne'a daruit Domnul si dupa aia ca crestini trebuie lu-at ca toate sunt inganduite dar nu de folos... adica nu aduc nici un Rod catre Cer pentru Tatal.
Ultima modificare de livu2day (16/06/09 21:43)
|
|
16/06/09 21:36
|
|
TheReasonILive
membru
|
|
livu2day a scris:
toate sunt inganduite dar nu de folos... adica nu aduc nici un Rod catre Cer pentru Tatal. |
perfect de acord. mai ales in privinta fumatului.
Ultima modificare de TheReasonILive (16/06/09 21:38)
|
|
16/06/09 21:37
|
|
livu2day
membru
|
|
Miracol!! Sunt inteles la o opinie; chiar o minune.
|
|
16/06/09 21:44
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|