TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/Amish Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
KoJack
membru

Inregistat: 29/02/08
Ce stiti despre aceasta grupare religioasa??? Cum vedeti voi acesti oameni??? Ce au bun? ce au rau? Ce putem invata de la ei? De ce trebuie sa ne ferim la ei?

Eu personal, nu am parere rea despre acest grup, imi place ideea lor de a renunta la tot ce apartine lumii, dar ce nu imi place la ei este ca: Domnul Isus ne-a zis sa fim lumina si sare in lume, nu in afara ei ...

Restul va las pe voi...

KJ.

26/03/09 21:50

Site web  
daaria
membru

Inregistat: 20/05/07
Amish sunt de origine europeana, provenind, in majoritate, din Germania si Elvetia, unde erau persecutati religios.

Daca ai ajunge din intamplare intr-o casa Amish ai putea crede ca o masina a timpului te-a transportat cu peste trei secole in urma. Barbatii poarta barba, sunt imbracati in veste negre si poarta pe cap palarii negre. Femeile nu au voie sa imbrace rochii cu nasturi, pentru ca sunt considerati provocatorii, acestia fiind inlocuiti cu agrafe sau sireturi. O palarie sau o boneta pe cap este obligatorie.

Locuiesc in case mici, ca niste cabane, unde nu exista nici apa curenta, nici electricitate.

Amish sunt grupati in comunitati pe care ei insisi doresc sa le pastreze reduse pentru a evita problema autonomiei. O comunitate sau ferma grupeaza aproximativ 35-40 de familii (aproximativ 250-300 de persoane). Ei sunt convinsi ca a trai intr-un spatiu geografic restrans favorizeaza coeziunea grupului. La fiecare ferma traiesc la un loc patru sau cinci generatii, de la stranepoti la strabunici. Fiecare cuplu are, in medie, cam zece copii.
Ei refuza sitemul de ocrotire sociala deoarece considera ca este lipsit de maturitate sa te lasi ajutat de stat. Prima grija a unui individ sau a unui grup este de a reflecta daca un lucru sau altul este indispensabil si daca se poate sau nu trai fara el. Daca raspunsul este ca se poate - si este vorba despre aproape tot ce poate oferi societatea de consum - aceste lucruri sunt pur si simplu respinse.

Amish refuza sa beneficieze de curent electric, pentru ca acest lucru ar insemna o usa deschisa intre ei si lumea moderna.
Progresele omenirii nu au nicio valoare. Ei continua sa lucreze pamantul cu plugul si grapa trase de cai. De altfel, comuniunea dintre cal si om este... indestructibila. Este un adevarat spectacol sa vezi un Amish intr-o sareta trasa de cal printre luxoasele masini americane, cu fetele lor sunt tot timpul zambitoare si senine.

Amish nu este o secta, ci o comunitate. Nu cred in doctrine ci in puterea exemplului. Daca, prin absurd, ai vrea sa devii membru al comunitatii, nu ti-ar da un test oral sau scris la religie, dar ai primi o tesala si ti s-ar spune sa cureti caii, ai fi trimis la atelierul de croitorie, la bucatarie sau la muncile campului. Doar muncind, nici mai mult, dar nici mai putin decat ei, fiind permanent un exemplu pentru ceilalti ai reusi sa te alaturi comunitatii.
Viata lor este guvernata de reguli carora li se supun de la nastere si pana la moarte. Accentul este pus pe simplitate - trebuie sa-l aiba pe Isus alaturi de ei, in viata de zi cu zi, tot timpul vietii.

sursa

Ultima modificare de daaria (05/04/09 13:10)

02/04/09 21:50

mikhael
membru

Inregistat: 16/01/09
Mda.. un fel de calugari familisti ..trebe sa ai foarte putina credinta daca vrei sa fugi de lumea asta .. rea , pacatoasa , cum o fi ea.. Dumnezeu a lasat-o asa cum e ea si sa ne supunem regulilor societatii in care traim. Numa ca unii fug de ea.
Uitati-va la adevaratii oameni de credinta: misionarii care pleaca si locuiesc in triburi si adopta traditiile lor si totusi raman acolo nepatati, in si cu credinta. Mie sincer mi se pare a amish astia traiesc intr-o  "lege" . Deci n-au nici o legatura cu Domnul Isus si credinta lui ,credinta care odata ajunsa la maturitate iti da putere sa mergi si sa suferi oriunde si oricum in lumea asta, ramanand in acelasi timp nepatat "spiritual" de ea.
Daca crezi ca faptele tale te fac neprihanit,daca crezi ca daca stai in cabane de lemn sau daca n-ai apa, sau daca ai fusta nu stiu-cum, mai simplista-daca crezi ca toate astea te fac mai neprihanit in fata lui Dumnezeu, inseamna ca esti in afara lui Hristos, scrie in Biblie lucrul asta..Ortodocsii si catolicii n-au inteles asta acum 1500 de ani si uite unde a ajuns crestinismul.Ei cred in continuare ca faptele legii ii fac neprihaniti.La fel si amish astia..

Ultima modificare de mikhael (03/04/09 09:05)

03/04/09 08:58

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

mikhael a scris:

trebe sa ai foarte putina credinta daca vrei sa fugi de lumea asta .. rea , pacatoasa , cum o fi ea...

Eu nu-i consider eretici. Daca asa au inteles ei...treaba lor...E drept ca nu stiu prea multe despre doctrina lor...
Cineva imi spunea ca daca mergi prin praf nu se poate sa nu te murdaresti...Si avea dreptate. E la fel de adevarat ca avem o natura pacatoasa, si ca un atlet devine competitiv doar dupa "atrenamente dure"...

03/04/09 09:08

KoJack
membru

Inregistat: 29/02/08
...dar totuşi ei sunt mult mai depărtaşi de această lume păcătoasă decât noi... un amish cu adevărat credincios ar avea o viaţă curată, deoarece este depărtat şi fizic şi sufleteşte de păcat... dar totodată un amish cu adevărat credincios şi înţelept ar şti că Dumnezeu nu ne cheamă la izolare, ci ne-a trimis să răspândim Evanghelia până la marginile pământului...

KJ.

06/04/09 09:22

Site web  
Cr!$s
membru

Inregistat: 07/01/09

KoJack a scris:

...dar totuşi ei sunt mult mai depărtaşi de această lume păcătoasă decât noi... un amish cu adevărat credincios ar avea o viaţă curată, deoarece este depărtat şi fizic şi sufleteşte de păcat... dar totodată un amish cu adevărat credincios şi înţelept ar şti că Dumnezeu nu ne cheamă la izolare, ci ne-a trimis să răspândim Evanghelia până la marginile pământului...

e adevarat ca sunt mai departati de aceasta lume pacatoasa...dar nu trebuie neaparat sa fii in lumea asta ca sa pacatuiesti. noi am fost nascuti in pacat si chiar daca traim izolati de lumea asta tot pacatuim.
dak ei ar fi crestini adevarati nu s'ar izola. Domnul Isus nu ne invata sa facem asa pt.ca dace el nu ar fi venit printre noi...in loc, s'ar fi izolat cu cei 12 apostoli...noi unde am fi fost azi??? :D

Ultima modificare de Cr!$s (29/07/09 12:20)

07/05/09 13:23

Pagini: 1    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la