TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Discutii diverse/Stiri interesante Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 7
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Loc pentru stiri generale, nationale si internationale, crestine si/sau de interes general etc si etc :)

U2, in concert pe acoperisul BBC Londra

Trupa irlandeza U2 a sustinut vineri un concert-surpriza de 20 de minute, direct de pe acoperisul BBC din Londra. Bono, Edge, Larry si Adam au urcat pe cladirea prestigioasei institutii si au cantat patru piese, spre surprinderea trecatorilor din zona, relateaza bbc.co.uk.


Una dintre piese este Magnificent , versurile le gasiti la http://www.lyricsmode.com/lyrics/u/u2/magnificent.html


Si daca Vreti sa vina U2 in Romania semnati petitia online la : http://www.u2romania.com/petition/index.php?sign=1


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

28/02/09 14:10

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
Sinead O'Connor va concerta in premiera in Romania, pe 11 iunie

Cintareata irlandeza Sinead O'Connor, cunoscuta pentru hit-ul "Nothing Compares 2 U", va concerta pentru prima oara in Romania, pe 11 iunie, la Arenele Romane din Capitala, informeaza organizatorii evenimentului - Events.

Biletele la concertul din Bucuresti vor costa 79 de lei, pina pe data de 17 aprilie, iar ulterior vor putea fi achizitionate la pretul de 109 lei, prin intermediul site-ului ticketpoint.ro, la casa Salii Palatului si in reteaua Diverta. In ziua spectacolului, biletele vor costa 129 lei.


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

02/04/09 21:14

   
feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08
nu stiu daca e "interesanta" stirea asta... de luni dimineata italia e devastata de cutremure. e a 3-a zi in care pe toate canalele tv nu se vad decat case daramate, marturii ale supravietuitorilor, 25.000 persoane ramase fara casa, fara nimic, mici localitati rase de pe fata pamantului... e infiorator...

08/04/09 12:54

   
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
Am amintit la chat despre o stire care m-a speriat foarte tare... Este vorba de un tanar student(Lucian Bartos), un fiu al pastorului Emil Bartos, care in urma cu ceva timp(mai devreme) s-a aruncat de la etajul 5 al cladirii Politehnicii din Timisoara...

... Pentru a vedea stirea intreaga si reportajul, click aici


_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

03/06/09 20:56

Site web  
crestin_salvat
membru

Locatie: pe un continent
Inregistat: 15/11/08
Faina stirea cu U2 si nu-i rau sa stim despre evenimente din astea. Dar sunt si alte stiri despre lucruri care ne afecteaza pe toti. La topic-ul zilele din urma - sfarsitul libertatii o sa gasiti niste chestii documentate si importante. Nu primul meu post, pe care unii poate
l-or citit; ultimul de astazi.

Cititi si o sa vedeti, eu am fost socat si m-am cutremurat cand am aflat toate astea, o sa fiti si voi socati si o sa va cutremurati. Cred ca o sa ne motiveze pe toti sa nu mai fim comozi si indiferenti. Multi tineri crestini doar asculta muzica contemporana sau de alte genuri, se distreaza, merg in tabere, mai vestesc Evanghelia ca mai cheama un coleg sau prieten la biserica sau intr-o tabara si in rest nu-i intereseaza aproape nimic din ce se intampla in lume.

  Dumnezeu lasa sa se intample uneori lucrurile astea pentru ca e maniat pe noi ca suntem nepasatori si vrea sa ne scoata din indiferenta.

 
fluflu a scris:

Sinead O'Connor va concerta in premiera in Romania, pe 11 iunie

Cintareata irlandeza Sinead O'Connor, cunoscuta pentru hit-ul "Nothing Compares 2 U", va concerta pentru prima oara in Romania, pe 11 iunie, la Arenele Romane din Capitala, informeaza organizatorii evenimentului - Events.

Biletele la concertul din Bucuresti vor costa 79 de lei, pina pe data de 17 aprilie, iar ulterior vor putea fi achizitionate la pretul de 109 lei, prin intermediul site-ului ticketpoint.ro, la casa Salii Palatului si in reteaua Diverta. In ziua spectacolului, biletele vor costa 129 lei.


    Sinead O'Connor e feminista, a avut vreo doua avorturi pana acuma. A rupt odata poza lui Papa Ioan Paul al II-lea in direct la televiziunea americana. Am vazut eu. Pentru ca Papa era impotriva avortului.

   De ce crestinii trebuie sa fie fani ai unor astfel de personaje?! Si eu ascult muzica din lume, ca sa spun asa, imi plac formatii si cantarete si cantareti, dar nu admir pe oricine si nu ascult orice. Crestinii au ajuns sa consume produsele culturii pagane. Asta-i cel mai trist si mai infiorator lucru... Cultura te modeleaza in mod subtil, oricat ai crede ca ai tu control asupra sufletului tau.

  "Idolii se înmulţesc, oamenii aleargă după dumnezei străini, dar eu n'aduc jertfele lor de sînge, şi nu pun numele lor pe buzele mele. Domnul este partea mea de moştenire şi paharul meu". Psalmul 16:4,5

   Who cares ca vine Sinead O'Connor la Bucuresti?... asta nu-i o stire importanta sau interesanta pentru tineri crestini. Sa nu te superi ca-ti spun. Dar de ce sa-i faci tu reclama la o feminista care la urma urmei il dusmaneste pe Dumnezeu? Daca vine Jars of Clay sau alta formatie de muzica crestina, atunci inteleg.

Ultima modificare de lucian_credincios (03/06/09 21:30)


_______________________________________
"Asteapta lucruri mari de la Dumnezeu". -William Carey

03/06/09 21:27

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Cred ca e a 3'a reclama la topicul ala pe care o vad:))Citeste titlul threadului:vei fi uimit sa afli ca toate posturile in afara de al tau sunt on-topic.

03/06/09 21:54

Site web  
feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08
dupa 9 secole, in care meseria de gondolier era tipic si numai masculina, a fost admisa prima femeie gondolier: giorgia boscolo, 23 ani, venezia.

26/06/09 22:31

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
LOS ANGELES / 13:41, 26.06.2009

Starul pop Michael Jackson a murit în noaptea de joi spre vineri după ce a fost spitalizat la Los Angeles, în urma unui stop cardiac, informează presa internaţională.

Celebrul cântăreţ, care a devenit faimos încă de când era copil şi a încântat generaţii întregi cu muzica sa exuberantă şi mişcările sale de dans, a murit după ce a făcut un stop cardiac, fiind apoi transportat la un spital din Los Angeles, informează Reuters, citând Los Angeles Times. Jackson avea 50 de ani.

"Starul pop Michael Jackson a fost declarat mort de către doctori în această după-amiază, după ce a ajuns la spital în comă profundă", au declarat surse pentru ziarul californian.

Potrivit site-ului TMZ, Jackson suferise un stop cardiac în casa sa din Holmby Hills, Los Angeles, în urma căruia a fost dus cu ambulanţa la Centrul Medical UCLA din Los Angeles. Însă cântăreţul nu şi-a recăpătat pulsul, în ciuda eforturilor medicilor.
Faimosul artist avea trei copii: Michael Joseph Jackson Jr., Paris Michael Katherine Jackson şi Prince Michael Jackson II.

Jackson avea programat un turneu de revenire care cuprindea 50 de concerte ce urmau să fie susţinute la O2 Arena din Londra, începând cu 12 iulie anul acesta şi până în martie anul viitor. Toate biletele pentru show-urile sale se epuizaseră în doar câteva ore după punerea acestora în vânzare.
Michael Jackson  este unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile. El şi-a început cariera muzicală împreună cu fraţii săi, în trupa Jackson 5, promovată de celebra casă de discuri Motown, după care s-a lansat într-o strălucită carieră solo.

Aceasta a fost însă afectată, după 1990, de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric. Jackson a fost anchetat şi achitat de un tribunal american, după ce a fost acuzat de pedofilie, în 2005.
Presa internaţională a declarat în repetate ocazii că Jackson s-a confruntat cu probleme financiare în ultimii ani, după ce starul muzicii pop a fost pe punctul de a-şi vinde celebra fermă Neverland la licitaţie, în mai 2008. Câteva luni mai târziu, în noiembrie, el a predat titlul de proprietate asupra fermei Neverland unei companii înfiinţate de el însuşi şi de firma care deţine o ipotecă de 24 de milioane de dolari asupra reşedinţei.

Albumul său "Thriller" a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului. Jackson nu a mai lansat nicio piesă nouă din 2001.


26/06/09 22:34

Site web  
maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
Joanne Mackie, o tanara mama de numai 28, din Erdington, Marea Britanie, sufera o adevarata drama, dupa ce a descoperit ca a dezvoltat o puternica alergie la propriul sau copil. Medicii se declara socati de aceasta reactie a organismului femeii si sustin ca vor incerca tot ceea ce este posibil pentru ca Mackie sa isi poata tine in brate propriul fiu.

Tanara a descoperit cu stupoare ca, imediat dupa ce a dat nastere unui baietel, pielea sa a fost acoperita de arsuri puternice, de origine necunoscuta. Atunci cand a incercat sa isi imbratiseze noul-nascut, Makie a simtit dureri atroce in tot corpul fiind nevoita sa isi lase copilul in grija asistentelor medicale. In urma efectuarii unei biopsii, medicii au descoperit ca femeia sufera de Pemphigoid Gestationis, o boala extrem de rara a pielii, cauzata de o alergie la propriul copil. Afectiunea a fost dezvoltata, sustin aceiasi medici, in timpul sarcinii, iar in lume nu sunt cunoscute decat cateva cazuri similare.

„Atunci cand mi s-a spus ca sunt alergica la propriul meu copil, am crezut ca mi se joaca o farsa proasta. Dar cand am aflat ca este adevarat, am fost devastata. Ideea de a nu-mi putea imbratisa fiul este, pur si simplu, de nesuportat. Imaginati-va ce simte o mama care nu isi poate linisti copilul ce plange sau care priveste neputincioasa cum altii il hranesc si il imbaiaza”, declara Joanne Makie.

Femeia urmeaza in prezent un puternic tratatament cu steroizi si, la circa o luna dupa ce a dat nastere, si-a putut imbratisa fiul. Medicii afirma insa ca problema este una de durata si ca vor face tot ceea ce le sta in putinta pentru a indeparta complet boala.

Sursa: The Telegraph

http://www.descopera.ro/dnews/4711876-c ... prii-copii


_______________________________________
Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.

01/08/09 12:02

   
maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
Pentru pacientii in stare grava, cum a fost si cazul asa-numitului domn Wright, un american bolnav de cancer limfatic, se intampla ca medicii sa epuizeze toate tratamentele standard si sa nu obtina niciun rezultat. Tumorile lui din abdomen, torace si gat continuau sa se exinda, iar sfarsitul parea tot mai aproape. Doctorii i-au spus atunci domnului Wright despre un medicament anticancer nou si revolutionar: Krebiozen. Dupa cateva luni, pacientul a parasit spitalul sanatos. Nu peste mult timp, insa, a aflat ca medicii in care isi pusese toate sperantele il mintisera si ca medicamentul nu continea nicio substanta care l-ar fi putut ajuta. Domnul Wright s-a stins in cateva zile.



Ca starea de spirit a pacientului e importanta in lupta cu o boala, nu incape indoiala. Dar poate un tratament fara substante active sa faca ceea ce nu a reusit, de pilda, chimioterapia? Studii riguroase, desfasurate in ultimele decenii, arata ca, in unele cazuri, da. Pastilele de zahar sau injectiile cu ser fiziologic au dat adesea rezultate in lupta cu durerile de orice fel, cu depresia, hipertensiunea arteriala, ulcerul ori boala Parkinson. Efectul placebo ridica insa si intrebari care tin de etica. Natura inselatoare a tratamentului ii plaseaza pe doctorii care aleg aceasta cale la limita Juramantului lui Hipocrate.

Desi terapiile pe baza de licori fara valente curative sunt practicate de la inceputurile medicinei de vraci, vrajitoare sau vindecatori de orice fel, doctorii cu coatele tocite ani de zile pe bancile facultatilor refuzau pana nu de mult sa creada ca pacientii se pot vindeca singuri, prin puterea gandului. Efectul placebo a fost reabilitat in ultimii 50 de ani, iar acum medici, biologi, psihologi si sociologi lucreaza impreuna pentru a intelege ce se petrece la nivelul creierului si cum pot fi sporite sansele de vindecare. In fata lor se afla ceea ce pare a fi o ecuatie cu multe necunoscute.

Printre cei foarte putini care cred ca s-au apropiat intr-o oarecare masura de adevar este profesorul japonez Masaru Emoto, renumit pentru fotografiile sale facute picaturilor de apa. El a propus o teorie mai mult sau mai putin stiintifica, potrivit careia putem influenta lichidul vietii prin puterea cuvintelor sau gandurilor. Iar daca reusim asta, de ce nu am putea sa modificam apa din propriul nostru organism, pentru a ne insanatosi?

Experimentul moleculelor de apa, in documentarul „What the Bleep Do We Know?”





O treime din oameni raspund la tratamentele placebo

De factorii psihologici implicati, intre care si puterea gandului, vorbeste si definitia clasica a efectului placebo, care ii include in categoria pacientilor norocosi pe toti cei care isi amelioreaza starea de sanatate sau se vindeca prin simplul fapt ca au incredere ca un medicament prescris de doctor ii va face bine. Nu vorbim insa strict de pastile, pentru ca si injectiile sau chiar halatul alb al medicului ori mirosul din cabinet pot fi asociate cu o imbunatatire cel putin aparenta a sanatatii, cu conditia ca bolnavul sa lege aceste senzatii de recapatarea unei stari normale a organismului. Doctorul Dragos Popa, cadru didactic al Universitatii de Medicina si Farmacie din Tirgu Mures si doctor la una dintre cele mai mari unitati medicale din tara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Mures, spune chiar ca „exista cazuri citate in literatura de specialitate, cand anumite simptome au disparut desi tratamentul nu era specific patologiei respective”.



Printre cercetatorii cei mai hotarati sa dezlege itele incurcate ale efectului placebo se numara si Henry Knowles Beecher, care a realizat in anii 1950 peste 20 de studii pe aceasta tema. Profesorul a descoperit ca o treime din pacientii sai si-au imbunatatit sanatatea dupa o terapie falsa, o proportie acceptata astazi de majoritatea specialistilor. Exista insa si contestatari, care spun ca efectul ar fi mult mai puternic sau, din contra, supraevaluat. Ei aduc ca argument faptul ca studiile facute pe aceasta tema sunt subiective, pentru ca, in cazul unei pastile inerte folosite pe post de analgezic, de pilda, pacientul nu poate spune cu obiectivitate daca se simte mai bine sau nu, pentru ca nu s-a inventat inca o unitate de masura a durerii. Iar anumite boli, cum e si gripa, trec de la sine. In plus, cand vine vorba despre vindecarile in proportie de 100%, medicii prefera sa nu se hazardeze: “Un efect placebo poate fi obtinut in prima, a doua, a treia zi de tratament, dar cu cat trece mai mult, bolnavul incepe sa nu se mai simta atat de bine”, sustine dr. Dragos Popa.



Pacienti insanatositi dupa operatii false

Cu toate ca mecanismele psihologice care stau la baza fenomenului sunt deocamdata neclare, cercetatorii au reusit sa gaseasca unele metode prin care sa sporeasca eficacitatea pastilei de zahar. Profesorul Dan Ariely si colegii lui de la Massachusetts Institute of Technology, SUA, au descoperit o latura financiara a efectului placebo. Cercetatorii au supus unui test cu socuri electrice slabe 82 de subiecti. Jumatate dintre acestia au primit o brosura in care erau informati ca li se va administra un analgezic scump, de 2,50 dolari/pastila. Celorlati li s-a spus ca vor inghiti un medicament de 10 centi. Cu toate ca in realitate ambele grupuri au primit o acelasi substanta placebo, vitamina C, rezultatele au fost diferite. In cazul pastilei scumpe, 85% din pacientii au declarat ca simt o ameliorare a durerii, in timp ce in celalalt grup „doar” 61% din oameni au spus ca se simt mai bine.

Profesorul Dan Ariely explica, pe larg, cum a fost realizat experimentul:



Pe langa pret, exista si alti factori care pot spori eficienta unui tratament, fie el real, fie fals. Studii realizate in Europa si in Statele Unite ale Americii au scos la iveala faptul ca doua pastile inactive au un efect mai puternic decat una singura, si ca medicamentele de dimensiuni mari, colorate frumos, par a imbunatati mai mult starea de sanatate a oamenilor, comparativ cu cele de dimensiuni reduse, cu aspect banal. De asemenea, tratamentele complexe, cum sunt cele injectabile sau cele in mai multi pasi, dau rezultate superioare medicamentelor simple.

Surprinzator sau nu, si in chirurgie efectul placebo are un cuvant greu de spus. Echipa psihologului Cynthia McRae, de la Universitatea din Denver, SUA, a demonstrat ca simplul gand ca au fost operati ii poate ajuta pe bolnavii de Parkinson, ale caror creiere produc insuficienta dopamina, sa-si amelioreze starea de sanatate. Cercetatorii au impartit pacientii in doua grupe. Jumatate au fost, intr-adevar, operati, si li s-au implantat in creier neuroni care sa produca dopamina. Restul insa, au fost taiati si cusuti la loc. Timp de un an specialistii au monitorizat atent toti pacientii, iar cand au comparat rezultatele celor doua grupuri au fost de-a dreptul socati: erau aproape identice. Un experiment asemanator a fost efectuat de medicii din Houston, Texas:

Efectul Placebo in chirurgie



Concluziile studiilor de acest fel au alimentat dezbaterile si asa aprinse pe tema capacitatii organismului uman de a se vindeca singur prin puterea gandului. Doctorul Dragos Popa este de parere ca „intre efectul placebo si efectul medicamentos nu ar trebui sa existe o competitie”. Convinsi de studiile realizate in ultimii ani, unii dintre doctori au inceput sa „includa” in tratamentele pe care le prescriau in mod obisnuit incurajari, entuziasm si optimism. „Tratamentul poate fi completat cu o serie de elemente psihologice care sa-i creasca valoarea, prin puterea sugestiei. Putem face acest lucru printr-o atitudine optimista fata de pacient, fata de medicament, prin discutarea unor cazuri asemanatoare care au beneficiat cu succes de tratamentul respectiv”, explica medicul Dragos Popa.



Folosirea efectului placebo ca o completare a terapiei clasice nu pare a fi, insa, unica schimbare survenita in medicina datorita pastilei de zahar. Medicamentele false ridica serioase intrebari in privinta algoritmului de realizare a testelor care masoara eficacitatea tuturor medicamentelor. Ideea impartirii subiectilor in doua grupuri, unul caruia ii este administrat tratamentul nou si un altul de control, in care pacientii primesc substante inactive, este zdruncinata, pentru ca oamenii din grupul de control pot manifesta efectul placebo, iar rezultatele testelor risca sa nu fie concludente.



Ce se intampla in creier?

Gandirea pozitiva si increderea in medic nu doar modifica starea de spirit a pacientului, ci pot determina organismul sa treaca prin schimbari reale, care sa duca la insanatosire. Atunci cand se manifesta efectul placebo, in zona din creier numita nucleus accumbens, o zona asociata cu recompensele, cu bucuria, dar si cu dependenta, are loc o crestere spectaculoasa a cantitatii neurotransmitatorului dopamina. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan, SUA, au demonstrat ca modul in care un pacient raspunde la o pastila inerta folosita pe post de analgezic este legat de cat de activ devine acest nucleus accumbens atunci cand persoana anticipeaza faptul ca va avea un beneficiu. De altfel, specialistii Universitatii din Michigan au fost primi care au reusit sa arate ca gandul la un medicament este suficient pentru a face organismul sa elibereze analgezicele lui naturale, endorfinele. Dar, nucleus accumbens nu e singura regiune a creierului implicata in efectul placebo. Doctorul Dragos Popa afirma ca „Schimbari importante au fost observate si in talamus, in cortexul cingulat anterior, cortexul prefrontal si orbitofrontal. Fiecare dintre aceste zone are functia sa. De exemplu, cortexul prefrontal, centrul ratiunii, se activeaza chiar si atunci cand pacientul se asteapta doar ca durerea sa ii scada in intensitate, ca un efect al administrarii unui anumit medicament. In plus, se pune in miscare un intreg mecanism care reducere activitatea zonelor din creier responsabile cu detectarea durerii”.

Animatie 3D cu zonele creierului despre care se crede ca ar avea un rol in efectul placebo:



Desi functiile creierului in efectul placebo nu au fost inca lamurite pe deplin, nimeni nu poate contesta stransa legatura dintre pastila de zahar si dopamina. Studiile care se vor realiza in viitor vor avea ca primi beneficiari bolnavii de Parkinson si de depresie, in cazul carora cantitatea de dopamina din anumite regiuni ale creierului este scazuta. De altfel, mai multe studii facute in Statele Unite ale Americii au aratat ca 75% din eficacitatea antidepresivelor se datoreaza tocmai efectului placebo.



Sursa de profit pentru „vindecatori”

Jumatate din medicii americani prescriu tratamente false cel putin o data pe luna, fie pentru a-si linisti pacientii ipohondri, fie pentru a le da o speranta celor pentru care medicina traditionala nu mai poate face nimic, arata un studiu realizat in 2008. Oricat de bine ar suna insa ideea vindecarii de la sine, nu traim intr-o lume in care miracolele rasar la tot pasul. „Efectul placebo nu functioneaza la toti pacientii, iar neaplicarea unui tratament bine fundamentat in favoarea unuia de tip placebo poate fi periculoasa”, crede medicul Dragos Popa.

Daca doctorii se gandesc de zece ori inainte sa-i prescrie unui pacient un medicament fara valoare curativa, „vindecatorii” au ajuns sa se imbogateasca de pe seama capacitatii organismului uman de a-si reveni singur. Peste tot in lume exista „binefacatori” care pretind ca isi vindeca pacientii operandu-i cu un cutit de bucatarie sau radiindu-i cu un aparat construit dintr-un videorecorder vechi si stricat.

Povestea lui Joao de Deus la „Romania, te iubesc!” (PRO TV)



Romania, te iubesc: Vezi cine este John of God

StirileProTV.ro



Si, pentru ca orice personaj pozitiv trebuie sa aiba un opus, exista si efectul nocebo, care apare atunci cand pacientul se simte mai rau dupa ce primeste o pastila, reala sau falsa, de exemplu daca nu are incredere in terapie. Puterea gandului functioneaza, asadar, si in sens invers. Un studiu facut in anii 1990 arata ca femeile care cred ca sunt predispuse la boli de inima au un risc de deces aproape de patru ori mai mare decat cele care nu le impartasesc gandurile fataliste.

http://www.descopera.ro/stiinta/4238441 ... ele-mintii


_______________________________________
Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.

01/08/09 12:09

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
Jessy Dixon din nou in Romania

Jessy Dixon, unul dintre numele legendare ale muzicii gospel din ultimele 5 decenii, se va afla pe 10 octombrie 2009, la Bucuresti, in concert la Sala Palatului. El o va avea ca invitata speciala pe Paula Seling, concertul anuntandu-se inca de pe acum ca cel mai “incendiar” eveniment muzical al toamnei.

Recunoscut in intreaga lume pentru stilul unic – exuberant si dinamic, Jessy Dixon a fost supranumit de presa si critici “regele muzicii gospel”, contributia lui fiind remarcabila atat ca interpret, pianist cat si compozitor. A concertat in Europa mai mult decat oricare alt artist american, reusind sa dea la o parte barierele care separa muzica neagra de muzica albilor. Este compozitorul unora dintre piesele de rezistenta ale genului: “You Bring The Sun Out”, “I Am Redeemed”, “Jesus Is Alive And Well” sau “It’s Alright Now”.

Cele peste 20 de albume inregistrate i-au adus 7 nominalizari Grammy, 5 discuri de aur si aprecieri unanime din partea muzicienilor cu care a colaborat in cele 5 decenii de cariera muzicala – intre cele mai sonore nume regasindu-se Mahalia Jackson, Paul Simon, Diana Ross, Albertina Walker, James Cleveland sau Bill Gaither.

Ori de cate ori participi la un concert Jessy Dixon, devii parte a unui moment de neuitat – nu doar din punct de vedere al performantei artistice incontestabile, ci si datorita energiei debordante, dansul lui pe scena fiind molipsitor. Repertoriul artistului imbina ritmurile vii si joviale din Chicago, cu melodii calme, emotionante, stilul sau interpretativ reunind influente country, soul si blues.

Biletele pentru concertul Gospel Legends / Jessy Dixon au fost puse in vanzare pe MyTicket.ro, TicketPoint.ro, in reteaua de librarii Diverta, Magazinul Muzica si la Sala Palatului, la urmatoarele categorii de preturi: 45, 65, 90, 105 si 130 lei.

sursa: http://stiricrestine.ro


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

19/08/09 12:23

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Cutremur puternic în Haiti: Clădirile mai multor instituţii oficiale s-au prăbuşit


    Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7 grade, s-a produs marţi seară în Haiti, în largul capitalei Port-au-Prince, anunţă Institutul american de Geofizică (USGS). Mii de oameni au fost ucisi, numarul victimelor nu se cunoaste cu exactitate. Potrivit USGS, cutremurul a avut magnitudinea de 7,0 grade, iar epicentrul a fost localizat la aproximativ 15 kilometri în largul oraşului Port-au-Prince, la o adâncime de zece kilometri.

Potrivit CNN, cutremurul iniţial a fost urmat de o replică de 5,9 grade.

Surse citate de site-ul New York Daily News au declarat că mai multe clădiri, inclusiv un spital din oraşul Petitionville, s-au prăbuşit din cauza cutremurului. Numeroase persoane în stare de şoc au ieşit pe străzile din capitala Port-au-Prince.

Ambasadorul haitian la Washington a declarat pentru postul de televiziune CNN că Guvernul de la Port-au-Prince va solicita ajutorul Statelor Unite. "Este o catastrofă de mari proporţii. Singurul lucru pe care îl putem face acum este să ne rugăm şi să sperăm că va fi bine", a declarat ambasadorul haitian, Raymond Joseph.]

Casa Albă a anunţat că Statele Unite monitorizează situaţia din Haiti şi sunt pregătite să ofere asistenţă. "Suntem pregătiţi să oferim asistenţă, pregătirile au început", a declarat preşedintele SUA, Barack Obama, citat de CNN.

Seismul a fost resimţit şi la baza americană Guantanamo Bay, situată în Cuba, dar acolo nu s-au înregistrat daune materiale.

Alerta de tsunami, valabilă pentru Haiti, Republica Dominicană, Cuba şi Bahamas, a fost ulterior ridicată.

Ultima modificare de edi.theraven (13/01/10 09:47)


13/01/10 09:46

Site web  
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
O stire trista, cel putin pentru mine

--"Sting In The Tail", ultimul album The Scorpions--

"ÃŽn acest moment, lucrăm la ultimul nostru disc şi pregătim turneul de rămas bun care va dura doi sau trei ani", a declarat presei germane fondatorul grupului, chitaristul Rudolf Schenker, în vârstă de 61 de ani.

Membrii trupei motivează că vor să-şi încheie în glorie cariera, cu un album foarte bun şi un turneu spectaculos.


28/01/10 08:20

Site web  
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Bob Dylan va susţine un concert în România



Bob Dylan, pe numele adevărat Robert Allen Zimmerman, s-a născut pe 24 mai 1941, în Duluth, Minnesota. Este cântăreţ, compozitor şi poet american, el fiind, de zeci de ani, una dintre figurile reprezentative ale muzicii.

Cele mai celebre lucrări ale lui Dylan datează din anii '60, când acesta a devenit faimos. Multe dintre cântecele sale, precum "Blowin' in the Wind" şi "The Times They Are a-Changin'", au devenit adevărate imnuri anti-război şi ale mişcărilor pentru drepturile civile.

Piesele sale de început includeau o varietate de influenţe politice, filosofice, sociale, dar şi literare. Dylan a personalizat genurile muzicale, explorând numeroase tradiţii distincte din muzica americană - de la folk, blues şi country la gospel, rock and roll -, dar şi din muzica tradiţională englezească, irlandeză scoţiană, chiar şi din jazz şi swing.

Dylan - care cântă la chitară şi pian printre altele, acompaniat de o formaţie de muzicieni în continuă schimbare - este, din anii '80, într-un turneu continuu, numit Never Ending Tour . Cea mai importantă parte din cariera sa este munca de compozitor, potrivit specialiştilor din domeniu.

Bob Dylan a obţinut numeroase premii de-a lungul anilor, inclusiv Grammy, Globul de Aur, Oscar, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, Nashville Songwriters Hall of Fame şi Songwriters Hall of Fame. În 2008, o alee Bob Dylan a fost inaugurată în oraşul său natal din Minnesota. Organizatorii premiilor Pulitzer i-au acordat, în 2008, un premiu special pentru ceea ce ei au numit "profundul său impact asupra muzicii şi culturii americane".

Discografia sa cuprinde 34 de albume, 58 de single-uri şi 14 albume de compilaţii. A debutat în 1962, cu un album care îi poartă numele, iar printre materialele sale discografice se numără "The Times They Are a-Changin'", "Self Portrait", "Desire", "Infidels", "Empire Burlesque", "Oh Mercy", "Modern Times".


01/03/10 21:41

Site web  
polooradea
Exclus

Locatie: oradea
Inregistat: 07/09/09
Maghiara, limbă oficială între secui

Aleşii locali din Ţinutul Secuiesc au adoptat, ieri, la Sfântu Gheorghe, o hotărâre prin care limba maghiară devine limbă oficială în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, cu aceleaşi drepturi ca limba oficială a statului.

Întrucât adunarea de ieri nu a avut un caracter juridic, hotărârile secuilor urmează să fie propuse spre aprobare Parlamentului.

Cei peste 300 de primari şi consilieri din cele trei judeţe au votat în unanimitate şi instituirea zilei de 15 martie ca sărbătoare oficială cu caracter local, aplicabilă în Ţinutul Secuiesc.

Practic, orice cetăţean cu domiciliul în unul dintre cele trei judeţe are dreptul să folosească liber şi în aceleaşi condiţii ambele limbi, română şi maghiară, atât în scris, cât şi oral.

Potrivit preşedintelui Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, „folosirea limbii maghiare este adesea restricţionată, iar dreptul individual de folosire a limbii materne este insuficient pentru că lipseşte obligativitatea autorităţilor de a asigura folosirea acestei limbi".  Secuii vor să le ceară consilierilor europeni să studieze problema autonomiei locale.

http://www.adevarul.ro/actualitate/even ... 78224.html


_______________________________________
multi o ard aiurea..
http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ

13/03/10 14:23

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Daca vor sa vorbeasca maghiara de ce nu se duc frate in "maghiaria"? In Romania se vorbeste Romana, daca nu le convine, sa vorbeasca maghiara la ei acasa.

13/03/10 14:48

Site web  
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
ungurii astia de mult timp tot incearca faze din astea, eu cred ca nu-s in stare sa invete romana. Dar cum Romania e tara tuturor posibilitatilor, e dreptul lor sa incerce.
   Eu vreau la scoala sa se studieze maghira ca prima, a doua si a treia limba straina. [cu ocazia asta m-am documentat sa stiu ce inseamna mai precis cuvantul bozgor - ce rea sunt si azi :x]


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

13/03/10 15:24

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Treaba lor dar sa nu-mi zica mie "nem tudom" cand vreau sa cumpar un pepsi de prin Harghita ca ne suparam.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

15/03/10 09:43

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08

RainSong a scris:

... [cu ocazia asta m-am documentat sa stiu ce inseamna mai precis cuvantul bozgor - ce rea sunt si azi :x]

Inseamna apatrid, dar ei au tara. Tara lor e Romania.
Numai ca daca tu le spui asa, ei o sa-ti spuna ola. :D

@Arh, daca ceri pepsi n-o sa-ti zica nem tudom, caci tot pepsi este si in ungureste.
Eventual, daca te vede prea roman o sa-ti zica nincen. :D

Ultima modificare de OLD TRAIAN (15/03/10 10:45)


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

15/03/10 10:13

   
polooradea
Exclus

Locatie: oradea
Inregistat: 07/09/09
pinguini prin Oradea :)

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima- ... 86190.html


_______________________________________
multi o ard aiurea..
http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ

17/03/10 17:12

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Asta e totala :))))

"Videonews :: Video :: Lupte Jedi pentru o bormaşină! Isterie la deschiderea unui magazin de bricolaj"


video : http://videonews.ro/action/viewvideo/40 ... -bricolaj/

Ultima modificare de edi.theraven (19/03/10 10:16)


19/03/10 10:14

Site web  
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Ce nu face omu' pentru promotii! :rolleyes:

_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

19/03/10 11:00

   
polooradea
Exclus

Locatie: oradea
Inregistat: 07/09/09
am vazut-o si eu ieri :))

http://www.youtube.com/watch?v=eWR02DzxOMk

Ultima modificare de polooradea (19/03/10 12:32)


_______________________________________
multi o ard aiurea..
http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ

19/03/10 12:32

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Dupa cum zicea Ciutacu: "Parca toata Moldova e in renovare!" Mai trist e ca astfel de oameni nu numai ca alearga precum vitele la adapatoare dar mai si voteaza.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

19/03/10 13:43

   
epicx
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 12/02/10
Huh...tu te uiti la Ciutacu?

19/03/10 14:23

   
Pagini:  1 2 3 4 ... 7    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net