|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 6 |
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Nu am raspuns pentru ca deviem... De fapt am acordat suficient timp disctuiei dar nu accepti raspunsurile. Pui aceleasi intrebari cu alte cuvinte in speranta ca ce ?
ps: primul mesaj la care ti-am raspuns a fost in genul celui de mai sus, afirmai bazaconii si am vorbit foarte mult. Ai primit raspunsuri la intrebari si dintr-o data revi la a-ti prezenta din nou aceleasi idei. La un moment dat trebuie sa terminam.
Fie ca iti place sau nu, conform Bibliei gresesti si te incapatanezi sa iei idei de nu stiu unde ca din Biblie nu poti deduce acele lucuri.
De unde inveti ?
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
26/03/11 21:13
|
|
Claudiu
membru
Inregistat: 30/12/10
|
|
daniel a scris:
Nu am raspuns pentru ca deviem... De fapt am acordat suficient timp disctuiei dar nu accepti raspunsurile. Pui aceleasi intrebari cu alte cuvinte in speranta ca ce ?
ps: primul mesaj la care ti-am raspuns a fost in genul celui de mai sus, afirmai bazaconii si am vorbit foarte mult. Ai primit raspunsuri la intrebari si dintr-o data revi la a-ti prezenta din nou aceleasi idei. La un moment dat trebuie sa terminam.
Fie ca iti place sau nu, conform Bibliei gresesti si te incapatanezi sa iei idei de nu stiu unde ca din Biblie nu poti deduce acele lucuri.
De unde inveti ? |
De la papa sub nici o forma nu. Sistemul lui papal politico-religios bazat pe molohism si hematolatrie este cel care imbata toate neamurle cu aceste invataturi gresite conform cu ceea ce spune in Apocalipsa 17:5 si 18:2.3.
Tocmai ca eu intotdeauna am sustinut ceea ce am afirmat cu Biblia spre deosebire de tine si altii de pe aici. V-ati limitat pana la urma sa ma anatemizati deoarece nu inteleg ca si voi fara sa veniti cu dovezi clare din Biblie ca as fi gresit in intelegerea mea.
Eu nu condamn ceea ce nu inteleg ca si altii ci condamn invataturile gresite molohianice care se dau drept crestine. Vorbesc in cunostinta de cauza deoarece eu am crezut ca si voi insa multi inca nu cred ca au inteles cum cred eu dar condamna totusi invatatura mea.
Sa fie aceasta condamnare a ceea ce nu se intelege intelepciune de sus, aceea blanda si usor de induplecat sau este aceea de jos fireasca, draceasca?
Ultima modificare de Claudiu (26/03/11 21:26)
_______________________________________ "A vorbi despre Isus înseamnă a invita oamenii să pună mai multe întrebări, nu mai puţine... întrebări menite să conducă la aprofundarea adevărului." A. Graham Maxwell
|
|
26/03/11 21:20
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
Eu habar n-am ce o mai fi zicand papa si nici nu ma intereseaza, am cu ce sa imi ocup timpul.
Am argumentat toate ideile mele. Nu am intentionat si nu intentionez sa te jignesc
Nu te-am condamnat ca nu intelegi ci ca nu accepti toata invatatura Bibliei.
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
26/03/11 21:47
|
|
Claudiu
membru
|
|
Daniel, cum am mai spus deja eu cred toata invatatura Bibliei dar aceea care este adevarata nu ceea ce spun altii ca ar fi adevar biblic, intelegi?
Demonstreaza-mi cu Biblia ca intelegerea mea este gresita! Nu ai facut deloc aceasta ci ai avut doar o incercare timida de a-mi prezenta cateva versete care de fapt nu m-au contrazis ci au spus exact ceea ce cred eu dar se pare ca ori nu ai vazut aceasta ori nu recunosti.
Eu te regasesc si pe tine in sleahta acelora de pe aici care desi nu au argumente solide pentru intelegerea lor molohianica a Bibliei raman totusi la hematolatrie acuzandu-L pe Dumnezeu de uciderea Fiului Sau (prin oameni si diavol) ptr. ca vazand sangele acestuia El sa poata ierta pacatosii.
Ultima modificare de Claudiu (26/03/11 22:20)
_______________________________________ "A vorbi despre Isus înseamnă a invita oamenii să pună mai multe întrebări, nu mai puţine... întrebări menite să conducă la aprofundarea adevărului." A. Graham Maxwell
|
|
26/03/11 22:05
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Claudiu a scris:
Care ar fi acele versete care spun ca Hristos a fost predestinat de Tatal Sau sa moara iar fiintele umane au fost doar niste robotei care au facut ceea ce trebuia prin faptul ca L-au omorat? |
Faptele Apostolilor 2:23 pe Omul acesta, dat in mainile voastre, dupa sfatul hotarat si dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-ati rastignit si L-ati omorat prin mana celor faradelege.
Marcu 14:36 El zicea: "Ava - adica: Tata - Tie toate lucrurile Iti sunt cu putinta; departeaza de la Mine paharul acesta! Totusi, faca-se nu ce voiesc Eu, ci ce voiesti Tu (nu oamenii)."
Si pentru a nu o da la intors ca Isus nu a fost predestinat sa moara ci doar sa fie dat in mainile oamenilor si ei vor hotari daca moare sau nu:
Marcu 9:12 El le-a raspuns: "Ilie va veni intai; si va aseza din nou toate lucrurile; tot asa dupa cum este scris despre Fiul omului ca trebuie sa patimeasca mult si sa fie defaimat.
Faptele Apostolilor 26: 22b am marturisit inaintea celor mici si celor mari, fara sa ma departez cu nimic de la ce au spus Prorocii si Moise ca are sa se intample; 23 si anume, ca Hristosul trebuie sa patimeasca si ca, dupa ce va fi Cel dintai din invierea mortilor, va vesti lumina norodului si Neamurilor."
Claudiu a scris:
De ce mai baga El vina iudeilor ulterior cand ei au facut ceea ce trebuia sa faca, conform cu intelegerea voastra? |
Nu esti primul care pune intrebari nebune:
Romani 9: 18 Astfel, El are mila de cine vrea, si impietreste pe cine vrea. 19 Dar imi vei zice: "Atunci de ce mai baga vina? Caci cine poate sta impotriva voii Lui?" 20 Dar, mai degraba, cine esti tu, omule, ca sa raspunzi impotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a facut: "Pentru ce m-ai facut asa"? 21 Nu este olarul stapan pe lutul lui, ca din aceeasi framantatura de lut sa faca un vas pentru o intrebuintare de cinste, si un alt vas pentru o intrebuintare de ocara? 22 Si ce putem spune, daca Dumnezeu, fiindca voia sa-Si arate mania si sa-Si descopere puterea, a suferit cu multa rabdare niste vase ale maniei, facute pentru piere; 23 si sa-Si arate bogatia slavei Lui fata de niste vase ale indurarii pe care le-a pregatit mai dinainte pentru slava (despre noi vorbesc)?
Claudiu a scris:
Nu distorsioneaza aceasta intelegere a substituirii asa cum o intelegeti voi cei de pe aici adevaratul caracter frumos, placut si nonviolent al lui Dumnezeu? |
Nu il distorsioneaza deoarece mantuirea noastra o avem nu prin viata lui Isus ci prin moartea Lui.
1 Corinteni 1: 21 Caci intrucat lumea, cu intelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu in intelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a gasit cu cale sa mantuiasca pe credinciosi prin nebunia propovaduirii crucii. (nu prin propovaduirea vietii Lui) 23 dar noi propovaduim pe Hristos cel rastignit, care pentru iudei este o pricina de poticnire, si pentru Neamuri, o nebunie;
1 Corinteni 2:2 Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Isus Hristos, si pe El rastignit.
Asadar, Claudiu, diferentele dintre noi nu mai sunt de nuanta ci de esenta. Te-ai indepartat de Adevarul propovaduit de Biblie si de Harul Dumnezeului PreaInalt. Ai nevoie de pocainta si sa te intorci la credinta adevarata. Nu pot decat sa iti zic atat:
2 Corinteni 5: 20 Noi, dar, suntem trimisi imputerniciti ai lui Hristos; si, ca si cum Dumnezeu ar indemna prin noi, te rugam fierbinte, in Numele lui Hristos: impaca-te cu Dumnezeu! 21 Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat, El L-a facut pacat pentru tine, ca tu sa fii neprihanirea lui Dumnezeu in El.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
27/03/11 15:28
|
|
Claudiu
membru
|
|
Hristos nu trebuia sa moara si intrebarea topicului este gresita din start.
Faptele Apostolilor 2:23 "pe Omul acesta, dat in mainile voastre, dupa sfatul hotarat si dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-ati rastignit si L-ati omorat prin mana celor faradelege."
Acest verset spune, spre deosebire de ceea ce spune actualul papa, ca iudeii L-au omorat pe Hristos prin mana celor faradelege.
Hai sa vedem cine a inteles gresit Biblia, eu sau tu si papa!
Tu ai "subliniat" mai intai expresia "dat in mainile voastre". Ce intelegi prin aceasta?
Ca Dumnezeu L-ar fi dat in mainile lor ca sa-L omoare ptr. ca ei sa fie iertati? Nu este cam fortata intelegerea asta?
Nu spune "Omul" pe care L-a dat Dumnezeu in mainile voastre ptr. ca sa-L omorati si astfel sa fiti salvati". Aceasta ar fi molohism cras pe fata.
Nu poate insemna si ca Dumnezeu nu s-a opus acestei actiuni de tradare voluntara din partea lui Iuda, ma refer la expresia "dat in mainile voastre"?
Mai departe ceea ce era subliniat a fost "dupa sfatul hotarat". Inteleg ca spui ca aceasta inseamna ca Dumnezeu a hotarat acest sfat/plan ca El sa moara pe cruce. Sa vedem daca este asa:
„Iar facandu-se dimineata, toti arhierei si batranii poporului au tinut sfat impotriva lui Iisus, ca sa-L omoare. Si legandu-L, L-au dus si L-au predat dregatorului Pontiu Pilat"(Matei 27:1-2).
"Sfatul hotarat" este ceea ce spune mai sus in Biblie adica "sfatul batranilor lui Israel" de a-L elimina pe Tanarul Invatator din Nazaret.
Apoi 'dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu', aceasta vrea sa insemne ca Dumnezeu nu a fost luat prin surprindere de acest gest al lor ci a stiut de acesta mai dinainte.
Marcu 14:36 El zicea: "Ava - adica: Tata - Tie toate lucrurile Iti sunt cu putinta; departeaza de la Mine paharul acesta! Totusi, faca-se nu ce voiesc Eu, ci ce voiesti Tu (nu oamenii)."
Trebuie specificat ca sa stie oricine ca aceste doua cuvinte "(nu oamenii)" nu se afla in Biblie nici macar in paranteza la versetul de mai sus.
Aici ai subliniat expresia "ce voiesti Tu". Inseamna aceasta ca Tatal dorea ca El sa moara pe cruce? Sa vedem.
Matei 27:19. "Pe cand statea Pilat pe scaun la judecata, nevasta sa a trimis sa-i spuna: "Sa n-ai nimic a face cu Neprihanitul acesta; căci azi am suferit mult in vis din pricina Lui."
Cine crezi ca a trimis acele vise prin care Pilat era avertizat sa nu il condamne pe Hristos?
De ce l-a mai avertizat Dumnezeu daca era in planul Lui ca El sa moara pe cruce? Ceea ce dorea Dumnezeu (voia Sa) nu era moartea Fiului Sau deoarece altfel nu ne putea ierta ci dorinta Lui era ca Acesta sa fie ascultat si acceptat de umanitate ca si Lider mondial, in locul diavolului.
Va urma, probabil.
Ultima modificare de Claudiu (28/03/11 21:19)
|
|
28/03/11 21:10
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Evrei 10:4 căci este cu neputinţă ca sângele taurilor şi al ţapilor să şteargă păcatele. Evrei 10:5 De aceea, când intră în lume, El zice: „Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup; n-ai primit nici arderi de tot, nici jertfe pentru păcat. Evrei 10:7 Atunci am zis: „Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!” Evrei 10:8 După ce a zis întâi: „Tu n-ai voit şi n-ai primit nici jertfe, nici prinosuri, nici arderi de tot, nici jertfe pentru păcat” (lucruri aduse toate după Lege), Evrei 10:9 apoi zice: „Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule.” El desfiinţează astfel pe cele dintâi, ca să pună în loc pe a doua. Evrei 10:10 Prin această „voie” am fost sfinţiţi noi, şi anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o dată pentru totdeauna. Evrei 10:11 Şi, pe când orice preot face slujba în fiecare zi şi aduce de multe ori aceleaşi jertfe, care niciodată nu pot şterge păcatele, Evrei 10:12 El, dimpotrivă, după ce a adus o singură jertfă pentru păcate, S-a aşezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu Evrei 10:13 şi aşteaptă de acum ca vrăjmaşii Lui să-I fie făcuţi aşternut al picioarelor Lui. Evrei 10:14 Căci printr-o singură jertfă El a făcut desăvârşiţi pentru totdeauna pe cei ce sunt sfinţiţi. Evrei 10:15 Lucrul acesta ni-l adevereşte şi Duhul Sfânt. Căci, după ce a zis: Evrei 10:16 „Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor şi le voi scrie în mintea lor”, Evrei 10:17 adaugă: „Şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele lor, nici de fărădelegile lor.” Evrei 10:18 Dar acolo unde este iertare de păcate nu mai este nevoie de jertfă pentru păcat. Evrei 10:19 Astfel, dar, fraţilor, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul Preasfânt, Evrei 10:20 pe calea cea nouă şi vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său, Evrei 10:21 şi, fiindcă avem un Mare Preot pus peste casa lui Dumnezeu, Evrei 10:22 să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţate de un cuget rău şi cu trupul spălat cu o apă curată.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
28/03/11 22:26
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Claudiu a scris:
Problema este ca vedem pacatul din doua unghiuri diferite si tragem concluzii diferite.
|
Se vede. Unghiul Bibliei, si unghiul tau.
Eu inteleg din Biblie ca Iisus a murit pentru pacatul meu, pentru ca eu sa fiu mantuit.
"V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi; (1Cor.15:3)
Asa intelege din Scripturi si "ereticul" de apostol Pavel.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (30/03/11 09:26)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
30/03/11 09:26
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Claudiu a scris:
Eu te regasesc si pe tine in sleahta acelora de pe aici care desi nu au argumente solide pentru intelegerea lor molohianica a Bibliei raman totusi la hematolatrie acuzandu-L pe Dumnezeu de uciderea Fiului Sau (prin oameni si diavol) ptr. ca vazand sangele acestuia El sa poata ierta pacatosii. |
Decci, pentru Tine lucrarea Mantuitorului este lucrare molohianica si hematolatrie?
Iata ce zice Biblia, despre necesitatea mortii lui Isus: "Astfel, dar, deoarece copiii sunt partasi sangelui si carnii, tot asa si El insusi a fost deopotriva partas la ele, pentru ca, prin moarte, sa nimiceasca pe cel ce are puterea mortii, adica pe diavolul,"
" Prin aceasta "voie" am fost sfintiti noi, si anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o data pentru totdeauna. " Evrei 10:10
" Caci printr-o singura jertfa El a facut desavarsiti pentru totdeauna pe cei ce sunt sfintiti. "Evrei 10:14
"Astfel, dar, fratilor, fiindca prin sangele lui Isus avem o intrare sloboda in Locul Preasfant,pe calea cea noua si vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinauntru, adica trupul Sau, "Evrei 10:19, 20
Si Claudiu, ia urmatorul verset ca avertisment din partea li Dumnezeu. Considera ca este inca o sansa pe care El ti-o ofera!
"Cu cat mai aspra pedeapsa credeti ca va lua cel ce va calca in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pangari sangele legamantului, cu care a fost sfintit, si va batjocori pe Duhul harului? " Evrei 10:29
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
30/03/11 12:23
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Claudiu a scris:
Matei 27:19. "Pe cand statea Pilat pe scaun la judecata, nevasta sa a trimis sa-i spuna: "Sa n-ai nimic a face cu Neprihanitul acesta; căci azi am suferit mult in vis din pricina Lui." Cine crezi ca a trimis acele vise prin care Pilat era avertizat sa nu il condamne pe Hristos?De ce l-a mai avertizat Dumnezeu daca era in planul Lui ca El sa moara pe cruce? |
L-a avertizat ca sa nu zica Pilat ca hotararea pe care a luat-o de al rastigni pe Isus a fost impusa de planul lui Dumnezeu si astfel el, saracul, n-ar avea nicio vina.
Totul s-a desfasurat si se desfasoara dupa panul lui Dumnezeu care a stiut dinainte fiecare detaliu, atitudine, alegere, fiecare gand si astfel si-a format un plan de salvare a neamului omenesc.
Claudiu a scris:
Ceea ce dorea Dumnezeu (voia Sa) nu era moartea Fiului Sau deoarece altfel nu ne putea ierta ci dorinta Lui era ca Acesta sa fie ascultat si acceptat de umanitate ca si Lider mondial, in locul diavolului. |
L-a acceptat sau il accepta umanitatea pe Isus ca "Lider mondial" ? (ce exprimarii aberante ai in tine...)
Dumnezeu dorea sa ne salveze sufletele de la un chin vesnic. Si acest lucru era si este posibil numai prin jertfa Fiului Sau.
Jertfa lui Isus si credinta noasta ne poate scapa de sub puterea pacatului si a Diavolului iar prin sangele Lui avem iertate pacatele.
Claudiu a scris:
Va urma, probabil. |
Cu tine s-a spart conducta ereziilor...
|
|
31/03/11 02:04
|
|
Claudiu
membru
|
|
Dumnezeu nu avea nevoie de moartea Fiului Sau ca sa ne poata ierta. El iarta si iubeste neconditionat. Diavolul se crede aici seful tuturor sefilor iar cand a aparut o Fiinta (Christos) aici pe Terra care nu a dorit sa i se inchine a facut tot posibilul sa discrediteze, sa corupa si in cele din urma sa dea la moarte prin agentii sai pe Acela care avea si spunea adevarul.
Unde spune Fiului Omului ca iertarea divina este conditionata? El a iertat pana si pe dusmanii Lui si aceasta fara ca ei sa-si ceara iertare? Atunci cine avea nevoie de varsarea sangelui Sau? Sa nu uitam ca El, Christos, era Insusi Dumnezeu in forma umana iar in Divinitate nu exista inconsecvente.
Cred si eu ca am fost salvati prin sangele Lui insa stim, aceia care stim, ca in Biblie sangele simbolizeaza viata. In concluzie am fost salvati prin insasi viata Lui desavarsita pe care a trait-o in trupul nostru uman pacatos. 2 Corinteni 5:19; Romani 8:1-3
2 Timotei 1
9. "El ne-a mântuit şi ne-a dat o chemare sfântă, nu pentru faptele noastre, ci după hotărârea Lui şi după harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de veşnicii,
10. dar care a fost descoperit acum prin arătarea Mântuitorului nostru Hristos Isus, care a nimicit moartea şi a adus la lumină viaţa şi neputrezirea, prin Evanghelie." Sublinierea este adaugata de mine ptr. a arata ca prin simpla aparitie (si aratarea caracterului non-violent si plin de dragoste al Divinitatii) pe Terra a Fiului Sau, Dumnezeu a implinit planul Sau de a salva omenirea.
Ultima modificare de Claudiu (09/07/11 21:30)
|
|
09/07/11 18:05
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Crezi ca Dumnezeu Isi lasa Fiul sa sufere degeaba ?
Evrei 9:22 Şi, după Lege, aproape totul este curăţat cu sânge; şi fără vărsare de sânge nu este iertare.
Evrei 9:28 tot aşa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L aşteaptă.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
10/07/11 18:09
|
|
Claudiu
membru
|
|
O spune si versetul zilei de azi, marturia insasi a Aceluia despre care vorbim. Christos spunea ca El s-a nascut in lume ca sa marturiseasca despre adevar, nu spune ca s-a nascut ca sa moara pe cruce. Ioan 18:37
Toata suferinta pe care noi si diavolul I-am pricinuit-o pe cruce a fost inutila ptr. iertarea si mantuirea noastra. Dumnezeu a suferit acolo (sa nu uitam ca Isus este Dumnezeu) la cruce si ptr. a ne arata ca El este nonviolent si ca dusmnania noastra impotriva Lui nu este altceva decat o dorinta inconstienta a fiintei umane de a-L ucide pe El, care este Viata si Adevarul.
|
|
10/07/11 18:21
|
|
Old
Moderator
|
|
Claudiu a scris:
O spune si versetul zilei de azi, marturia insasi a Aceluia despre care vorbim. Christos spunea ca El s-a nascut in lume ca sa marturiseasca despre adevar, |
Nu ar trebui sa marturisim adevarul si noi? Crezi ca Dumnezeu are nevoie sa-i justificam noi actiunile?
nu spune ca s-a nascut ca sa moara pe cruce. Ioan 18:37
|
In versetul acela nu spune. Nu spune nici macar ca a facut minuni, nici ca s-a intors la Tatal; nici ca Irod a vrut sa-l ucida. Nu poate spune toate lucrurile intr-un singur verset. Unele informatii sunt puse in alte veresete. de exemplu, despre necesitatea mortii pe cruce ti-a aratat april in versetele citate pe care nu le-ai considerat.
Deci, care-i treaba? Ignori evidentele? Crezi ca are Dumenzeu nevoie sa fie aparat cu falsuri?
Claudiu a scris:
...de aceea spunea Ioan ca "in dragoste nu este frica..." 1Ioan 4:18 |
De vreme ce-l citezi pe Ioan inseamna ca-l consideri credibil. In acelasi capitol 4 din care ai citat Ioan zice: "Si dragostea nu sta in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi, si a trimes pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre." 1 Ioan 4:10 . Deci Dumnezeu l-a trimis la jerfa.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (10/07/11 21:50)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
10/07/11 21:17
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Claudiu a scris:
Dumnezeu nu avea nevoie de moartea Fiului Sau ca sa ne poata ierta. El iarta si iubeste neconditionat. |
Inseamna ca nesocotesti Dreptatea Lui. Cum poate Dumnezeu ierta neconditionat cand Dreptatea Lui Il obliga sa faca... dreptate. Pacatul trebuia pedepsit. Si pentru asta cineva trebuia sa moara. Dar Dumnezeu, in Dragostea Lui, a ales sa nu fie omul cel care moare pentru pacat ci Fiul Sau, nevinovat si pur, sa fie Cel Care Isi da viata in locul nostru pentru ca noi sa traim. Astfel Dreptatea lui Dumnezeu este satisfacuta iar Dragostea Lui a pastrat viata vesnica pentru noi.
De asemenea, institutia jertfelor din Vechiul Testament nu a fost instituita de florile marului ci era un arhetip ce prefigura adevarata jertfa pentru pacat a Domnului Isus.
|
|
11/07/11 08:56
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
Eu am o mica problema cu treaba asta, si anume: uneori tind sa cred ca oarecum asa era logic sa faca, sa isi trimita Fiul, sau sa gaseasca alta solutie. Adica ce vina am eu si restul ca Adam a fost pacalit si ca treburile s-au denaturat? De ce trebe sa platim toti o singura greseala la infinit?
Si mai tind sa pun oarecum intr-o balanta suferinta a miliarde de oameni si suferinta Lui si sa inclin spre miliarde? Adica eu ma gandesc ca Dumnezeu nu ar fi putut lasa pe veci ca oamenii sa se chinuie cu jerfele si toate conditiile Legii, n-ar fi fost corect sa continui sa creezi ceva care n-ar fi avut sansa conditiilor de la inceput si sa mai si fie in creatia ulterioara toate inclinatiile astea de caracter pamantesc, ca apoi sa il invinuiesti si sa il pedepsesti ca nu se supune conditiilor jocului [pe care nu le-a putut negocia], cand nu si-a dat consimtirea sa participe .. ati prins ideea?
In fine, suna total aiurea ce zic, dar chiar ma mai confrunt cu ganduri din astea si sunt sigura ca nu sunt singura. Adica ma uitam la scurt-metrajul ala cu "povestea dragostei" si n-am ramas miscata [si uneori si la predici cand pastorii vor sa creeze o imagine mai dramatica eu raman neclipind], ma gandesc ca suferinta asta e la tot pasul in creatie si atunci ar mai fi fost Dumnezeu drept sa ne supuna la ceva ce El nu stie? Si ma gandesc ca Domnul nu o ramas cu sechele - sa zic asa - dupa ce o inviat si ca faza asta, ca L-au dat la moarte, adica L-au respins, se intampla de secole, atunci doar s-a materializat adevarut asta crud.
Sper sa nu sochez pe nimeni cu gandurile astea, un crestin n-ar trebui sa gandeasca asa, dar imi mai trec prin cap si cred ca intr-un fel e normal. [continuand pe ideea asta pot sustine ca Dumnezeu nu e obligat sa isi imparta cerul cu noi, deci ar trebui sa fim onorati si uimiti etc] Cum as putea sa privesc lucrurile? Voi ce faceti cand va ia cu idei ciudate?
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
11/02/12 17:16
|
|
mihaella
+
Inregistat: 04/07/07
|
|
RainSong a scris:
ce vina am eu si restul ca Adam a fost pacalit si ca treburile s-au denaturat? De ce trebe sa platim toti o singura greseala la infinit? |
Să-ți dau un exemplu pe care l-am auzit. Echipa României a pierdut campionatul de fotbal. Titlul din ziare sună cam așa: România nu s-a calificat! Au jucat cumva toți locuitorii țării sau doar 11 ? De ce România? Pentru că acei 11 ne reprezintă. La fel și Adam este reprezentantul nostru . Poate am fi greșit la fel ca el. Păcatul se moștenește, ne naștem cu firea păcătoasă. Adam a greșit, toți suntem păcătoși.
RainSong a scris:
Si ma gandesc ca Domnul nu o ramas cu sechele - sa zic asa - dupa ce o inviat si ca faza asta, ca L-au dat la moarte, adica L-au respins, se intampla de secole, |
Este total greșită ideea că suferința lui Isus a fost doar de natură fizică. Ucenicii Lui, credincioșii care au urmat , atâția martiri , au fost chinuiți în cele mai bizare și dureroase moduri, dar mergeau cu bucurie la moarte. Oare au fost ostașii mai puternici decât Căpitanul?? Nu prea cred! În paharul suferinței a fost mai mult decât cuie și spini. Suferința imensă a fost la nivel spiritual. A purtat păcatele tuturor și a suferit pedeapsa. De acolo și Eli, lama sabactani?. Au rămas și sechele": urmele cuielor, deși nu cuiele l-au durut atunci, păcatul meu și al tău.
RainSong a scris:
Voi ce faceti cand va ia cu idei ciudate? |
Îmi spun așa: „Dar, mai degrabă, cine ești tu, omule, ca să răspunzi împotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a facut:”Pentru ce m-ai facut așa?”
și.. mă gândesc că acum cunosc doar în parte, e posibil să fi înțeles eu greșit, și de multe ori așa este. Am siguranța că planul lui Dumnezeu este perfect , chiar și atunci când nu înțeleg, dar idei ciudat vin.. și foarte des.
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
11/02/12 18:09
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
RainSong, Dumnezeu nu era obligat in niciun fel sa rezolve problema in acest mod. Putea sa o rezolve distrugandu-ne sau in alt fel. Intrebarea este de ce a ales metoda pe care a ales-o? Din dragoste. El are dragoste pentru noi si vrea ca si noi sa avem dragoste pentru El. Nu ne constrange sa fim cu El nici aici pe pamant nici acolo in cer. Dar ne iubeste atat de mult incat L-a dat pe singurul Lui Fiu sa moara pentru ca El sa poata avea o relatie cu noi. El a facut posibila o cale de a fi impreuna cu El. Daca vrei.
|
|
11/02/12 22:40
|
|
irlanda
membru
|
|
RainSong a scris:
In fine, suna total aiurea ce zic, dar chiar ma mai confrunt cu ganduri din astea si sunt sigura ca nu sunt singura. |
Pentru un om care nu-L cunoaste pe Dumnezeu, care este strain de El, nu suna deloc aiurea.
Dar pentru un om care pretinde ca-L cunoaste/ca-L urmeaza/ca-L iubeste si ca a incheiat un legamant cu El, suna prea aiurea chiar.
RainSong a scris:
Sper sa nu sochez pe nimeni cu gandurile astea, un crestin n-ar trebui sa gandeasca asa, dar imi mai trec prin cap si cred ca intr-un fel e normal. |
Nu, nu-i normal. Sau mai bine zis este normal sa-ti mai vina astfel de ganduri dar nu-i normal sa te puna intr-o stare de indoiala/necredinta cu privire la persoana lui Dumnezeu.
"Noi rasturnam izvodirile mintii si orice inaltime care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orice gand il facem rob ascultarii de Hristos." (2Cor.10:5)
RainSong a scris:
Voi ce faceti cand va ia cu idei ciudate? |
De cand L-am intalnit pe Domnul, nici macar o umbra de astfel de ganduri n-am mai avut. Si asta in situatia in care, pana sa-L intalnesc pe Domnul, am avut o perioada cand urzeam cele mai nelegiuite si indraznete ganduri rele despre El.
|
|
13/02/12 01:08
|
|
Oblio
membru
Inregistat: 03/10/10
|
|
RainSong a scris:
Adica ce vina am eu si restul ca Adam a fost pacalit si ca treburile s-au denaturat? De ce trebe sa platim toti o singura greseala la infinit? |
1.Pai nu platesti pentru greselile lui ci pentru ale tale. 2 Si tu esti pacalita atunci cand desi esti sfatuita sa nu experimentezi ceva rau, totusi o faci si apoi regreti. 3.Toti ne aducem aportul la denaturarea acestei lumi continuand sa pacatuim si sa fim pricina de pacatuire pentru altii.
Mantuitorul te iarta si marturiseste pentru tine ca in inima ta regreti tot ce faci si ca ai vrea sa ai puterea sa nu mai pacatuiesti ci sa traiesti ca El. Acum ai inceput sa primesti Putere pentrua lucra alegerea asta, insa nu vom atinge desavarsirea in aceasta viata. Fiecare poate sa se apropie de ea mai mult sau mai putin pe potriva credintei sale.
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
13/02/12 02:15
|
|
Old
Moderator
|
|
RainSong a scris:
Eu am o mica problema cu treaba asta, si anume: uneori tind sa cred ca oarecum asa era logic sa faca, sa isi trimita Fiul, sau sa gaseasca alta solutie. Adica ce vina am eu si restul ca Adam a fost pacalit si ca treburile s-au denaturat? De ce trebe sa platim toti o singura greseala la infinit? | Nu-i problema mica, ci-i mare. Daca tu nu ai vina, El cu atat mai putin. Pai Adam e "tatal" tau, nu al Lui. Si te-ai nascut cu defectu' asta: natura pacatoasa. Asa cum zicea oblio, tu nu esti vinovata pentru pacatul lui Adam ci pentru pacatul lui RainSong. Vinovatia ta vine din faptul a tu ai clacat.
Si mai tind sa pun oarecum intr-o balanta suferinta a miliarde de oameni si suferinta Lui si sa inclin spre miliarde? Adica eu ma gandesc ca Dumnezeu nu ar fi putut lasa pe veci ca oamenii sa se chinuie cu jerfele si toate conditiile Legii, |
Jertfele au fost doar ca sa vada nevoia lor de Dumnezeu, in rezolvarea situatiei lor, pentru ca tendinta oamenilor este "fara Dumnezeu", asta este tendinta naturala.
Toata istoria biblica este acoperita de incercarile lui Dumnezeu de "vreau sa va ajut", si raspunsurile oamenilor; "nu avem nevoie"
... ca apoi sa il invinuiesti si sa il pedepsesti ca nu se supune conditiilor jocului [pe care nu le-a putut negocia], cand nu si-a dat consimtirea sa participe .. ati prins ideea?
| Te-ai referit la faptul ca omul nu a ales sa se nasca in natura asta decazuta?
In fine, suna total aiurea ce zic, dar chiar ma mai confrunt cu ganduri din astea si sunt sigura ca nu sunt singura. |
E firesc sa te confrunti cu astfel de ganduri, dar e de bine daca ti-ai dat seama ca nu e chiar normal sa fie asa; si ca vrei sa rezolvi situatia asta.
chiar ioan botezatorul a avut indoieli la un moment dat, dar pentru ca nu putea sa mearga el a trimis o delegatie care sa-i aduca informatii pentru a-si rezolva problema.
|
|
13/02/12 07:42
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
) ce raspunsuri am primit, sa le citesc gandindu-ma ca au fost scrise pe un ton de dragoste sau unul aprig de aratat cu degetul? Parca ar fi scena cu pacatosi si farisei )
In fine, nu prea ati inteles ce am vrut sa zic, am vrut ceva raspunsuri mai logice dpdv omenesc, nu teologice, ca teoria o stim toti. Daca am timp vreodata sa va citez si sa va explic pe indelete ce am vrut sa exprim initial, o sa continuam. Oricum, eu raman la parerea mea ca nu e bine nici sa nu iti pui deloc intrebari, dar nici prea multe, extremele sunt periculoase.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
13/02/12 11:50
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
ia spune tu rainsong, ce ai vut sa spui? dar umpic mai concis, mai clar.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
13/02/12 11:53
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Este bine sa iti pui cat mai multe intrebari si este si mai bine sa gasesti raspunsuri. Probabil tu ai vrut raspunsuri logice dar logica nu merge intotdeauna mana in mana cu dragostea.
|
|
13/02/12 11:54
|
|
irlanda
membru
|
|
RainSong a scris:
) ce raspunsuri am primit |
Ai primit niste raspunsuri foarte bune. Sau tu faceai caterinca si nu-ti convine ca ti s-a raspuns serios?
RainSong a scris:
sa le citesc gandindu-ma ca au fost scrise pe un ton de dragoste sau unul aprig de aratat cu degetul? Parca ar fi scena cu pacatosi si farisei ) |
In primul rand sa apreciezi ca ti s-a raspuns. In al doilea rand sa le citesti gandindu-te ca pur si simplu au fost scrise. In al treilea rand nu este cazul sa ti se duca gandul la scena cu pacatosi si farisei din moment ce nu corespunde contextului nostru.
RainSong a scris:
In fine, nu prea ati inteles ce am vrut sa zic, am vrut ceva raspunsuri mai logice dpdv omenesc, nu teologice, ca teoria o stim toti. |
Nimeni nu a inteles ce ai vrut sa zici...daca puneai intrebari despre iarna grea, cirza economica, politica etc...cu siguranta primeai si niste raspunsuri logice dpdv omenesc...
RainSong a scris:
Oricum, eu raman la parerea mea ca nu e bine nici sa nu iti pui deloc intrebari, dar nici prea multe, extremele sunt periculoase. |
Biblia ne spune sa ne ferim de intrebarile nebune si nefolositoare. Intrebari ne putem pune dar in sensul de a cunaoste mai mult cum sa placem sau cum sa putem implini voia Domnului mai mult in viata noastra. Nu intrebari care pun la indoiala dreptatea, dragostea sau suferinta lui Dumnezeu. Alea-s intrebari nebune.
|
|
13/02/12 18:41
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|