TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/De ce a trebuit sa moara Isus ? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

bairstow a scris:

Eu o sa intreb un preot ortodox deoarece :Iata ca sunt nascut in nelegiuire, si in pacat m-a zamislit mama mea. (Ps.51:5)
Cred ca e vorba despre pacatul adamic.

Tocmai de aceea nu a avut si tata pamantesc pentru a evita nasterea in pacat. Totusi, ar fi interesant de aflat si parerea unui preot ortodox.

30/07/10 10:20

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
@Mallzebuth, :D , multumesc de raspus. Mallzebuth nu cred ca iti trebuie studii antropologice sau alte studii sa stii sa scrii giany. :D
@arch si tie multumesc de raspuns. :D

Ultima modificare de giany (15/08/10 00:14)

15/08/10 00:10

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

Mallzebuth a scris:

Tocmai, eu nu sustin ca s-a nascut din fecioara, ci chiar a fost fiul Mariei si a lui Iosif. De exemplu ebiontii sustineau acest lucru si il vedeau ca pe un invatator, nu ca pe un hibrid jumate om jumate zeu.

Dacă Isus ar fi fiul Mariei şi a lui Iosif şi nu s-ar fi născut din fecioară ar fi fost doar un simplu om. Dacă Isus ar fi fost doar un simplu om, creştinismul nu ar mai avea nici un sens. E vădit faptul că în discuţia cu tine nu pot aduce argumente biblice deoarece biblia nu este o autoritate pentru tine.
Dar doresc să mă leg de a doua parte a frazei tale: „un hibrid jumate om jumate zeu”. Problema este că Isus nu a fost jumi-juma, ci El a fost pe deplin Dumnezeu şi în totalitate om. Dumnezeu infinit se limitează pentru a trăi ca om. Când spunem „Isus fiul lui Dumnezeu” în realitate înţelegem Dumnezeu întrupat. „Isus fiul lui Dumnezeu”, „El şi-a dat pe singurul lui fiu”- acesta este un limbaj antropomorfic (cum de altfel este toată Biblia, aceasta este părerea mea – nu aruncaţi cu pietre :D ).
Mallzebuth, pentru a înţelege şi a cunoaşte ceea ce spun este nevoie ca Dumnezeu să vină să locuiască în tine – Duhul Sfânt. Doar Duhul Sfânt te poate convinge că Isus este Dumnezeu. Aici este esenţa creştinismului: Dumnezeu se face om şi apoi vine şi locuieşte în om (Tatăl Fiul şi Duhul).
Creştinii ar trebui să recunoască faptul că până la urmă creştinismul este bazat pe credinţă. Toate argumentele logice au o limită. Ca şi creştin recunosc faptul că am nevoie de credinţă pentru a crede ceea ce cred. Dacă Dumnezeu (Duhul Sfânt) nu ar fi venit să locuiască în mine să îmi confirme aceste lucruri mai mult ca sigur aş fi fost ori ateu ori agnostic.
Mallzebuth, lăsând deoparte experienţa personală cu Dumnezeu (Duhul Sfânt care vine şi locuieşte în om), dacă analizăm toate religiile eu găsesc creştinismul superior la toate. Nu există în nici o religie o idee atât de profundă ca aceasta: „Dumnezeu creatorul se face egal creaturii sale pentru a muri în locul acesteia”.
Toate cele bune.

29/08/10 03:16

IONESCU GEORGE
membru

Inregistat: 05/11/10
Ai dreptate cu lillo a pus o intrebare apoi....l-a rapit IISUS.Ai m-ai pus o intrbare:nu se scrie numai la ortodocsi IISUS, inseamna caci nu sti semnificatia cuvintului IISUS, ma scuzi nu vreau ati atrage atentia dar:fi atent,isus,cu un i inseamna magar deaceea se scrie cu doi de i nu vreau sa te contrazic dar in mesajul tau de mai sus ai mare dreptate, dar nu inteleg ...cines spanacii?-Am si eu o intrebare pentru tine s-au pentru forumistii care il citesc: De ce m-am nascut,,Dece traesc,,si apoi, De ce mor? Harul domnului IISUS HRISTOS sa fie cu tine si familia ta..AMIN..Daca mai doresti sa corespondam contacteazama.. Scrisa pentru GEANY..

Ultima modificare de IONESCU GEORGE (05/11/10 23:57)

05/11/10 23:46

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

IONESCU GEORGE a scris:

...nu se scrie numai la ortodocsi IISUS, inseamna caci nu sti semnificatia cuvintului IISUS, ma scuzi nu vreau ati atrage atentia dar:fi atent,isus,cu un i inseamna magar deaceea se scrie cu doi de i nu vreau sa te contrazic ...

Bai frate, da asta de unde ai scos-o?

Daca mai doresti sa corespondam contacteazama.. Scrisa pentru GEANY..

Cred ca ar fi bine sa vii pe forum si impreuna sa stim mai bine de ce a trebuit sa moara Isus.

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

07/11/10 18:57

+Archangel+
Moderator

Povestea cu magarul este scornita. In niciuna din limbile in care a fost scrisa Biblia nu inseamna magar si nici asin si nici vreo alta ruda mai apropiata sau mai indepartata.

In alta ordine de idei explicatia cum ca Isus se scrie cu doi i pentru ca altfel ar insemna magar este pentru oameni care n-au nici rabdare si nici chef sa inteleaga ce este cu etimologia acestui cuvant. Forma de la care s-a plecat este grecescul Iesous. Forma de doi i a aparut datorita faptului ca in greaca moderna e-ul se citeste i. Dar in greaca clasica (limba in care a fost scris NT) se citea e. Si de aici toata zarva.

Iar in alta ordine de idei suntem grav offtopic. Sperand ca am lamurit acest lucru sa revenim la subiect.

08/11/10 09:02

Claudiu
membru

Inregistat: 30/12/10

liloo a scris:

Care ar fi raspunsul tau la intrebarea... DE CE A TREBUI SA MOARA ISUS

Sunt noua pe acest forum, si am gasit o gramada de preocupari exprimate prin intermediul unor teme propuse si a unor intrebari, care m-au determinat sa deschid aceasta tema. Dupa parerea mea raspunsul fiecaruia la aceasta intrebare ar trebui sa raspunda si la majoritatea intrebarilor puse in forumul despre legalism si traditionalism, dar probabil vor deriva sau nu de la intrebarea ce am propuso; depinde de fapt de raspunsul vostru.

Consider ca intrebarea in sine contine o greseala din punct de vedere divin. El nu trebuia sa moara, Dumnezeu nu cere sange pentru a putea ierta ci iarta si iubeste neconditionat.

Doar din punctul de vedere al diavolului El trebuia sa moara ca sa nu mai "straluceasca lumina cunostiintei lui Dumnezeu pe fata Sa..." si omenirea sa ramana in bezna morala.

Nu era planul/predestinare divin(a) ca Hristos sa moara ci aceea ce este scris in Biblie a fost si este prestiinta divina ceea ce nu inseamna ca Dumnezeu a controlat evenimentele astfel ca sa se intample asa cum a zis (aceasta este predestinare).

Ultima modificare de Claudiu (17/03/11 18:28)

17/03/11 17:30

emanuel
membru

liloo a scris:

Care ar fi raspunsul tau la intrebarea... DE CE A TREBUI SA MOARA ISUS...

Claudiu a scris:

Consider ca intrebarea in sine contine o greseala din punct de vedere divin. El nu trebuia sa moara, Dumnezeu nu cere sange pentru a putea ierta ci iarta si iubeste neconditionat.
Tu poti sa consideri ce vrei. Democratie, printre altele, inseamna libertatea expresiei. :D :D :D
Biblia insa zice ca trebuia.

Si, dupa Lege, aproape totul este curatat cu sange; si fara varsare de sange nu este iertare.
Dar, deoarece chipurile lucrurilor care sunt in ceruri au trebuit curatate in felul acesta, trebuia ca insesi lucrurile ceresti sa fie curatate cu jertfe mai bune decat acestea.
Caci Hristos n-a intrat intr-un locas de inchinare facut de mana omeneasca, dupa chipul adevaratului locas de inchinare, ci a intrat chiar in cer, ca sa Se infatiseze acum, pentru noi, inaintea lui Dumnezeu.
Si nu ca sa Se aduca de mai multe ori jertfa pe Sine insusi, ca marele preot care intra in fiecare an in Locul Preasfant cu un sange care nu este al lui;
fiindca atunci ar fi trebuit sa patimeasca de mai multe ori de la intemeierea lumii; pe cand acum, la sfarsitul veacurilor, S-a aratat o singura data, ca sa stearga pacatul prin jertfa Sa.

(Evrei 9:22-26)

Doar din punctul de vedere al diavolului El trebuia sa moara ca sa nu mai "straluceasca lumina cunostiintei lui Dumnezeu pe fata Sa..." si omenirea sa ramana in bezna morala.
Desigurca Diavolul credea ca prin asta distruge lucrarea lui Dumnezeu. Daca stia ca Dumnezeu ii va dejuca planul, incerca alta varianta.

Nu era planul/predestinare divin(a) ca Hristos sa moara ci aceea ce este scris in Biblie a fost si este prestiinta divina ceea ce nu inseamna ca Dumnezeu a controlat evenimentele astfel ca sa se intample asa cum a zis (aceasta este predestinare).

Biblia zice ca Dumnezeu avea un plan, si acesta includea jertfa lui Hristos, vitala pentru iertare.
In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere;  caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi,  ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor(Efeseni 1:7-10)

Stau si ma intreb daca tu zici serios astea sau vrei sa te distrezi sustinand impotriva Bibliei?

Ultima modificare de emanuel (17/03/11 21:49)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

17/03/11 21:43

Claudiu
membru

"... taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi..." crezi ca inseamna moartea lui Hristos pe cruce, dupa cum vad. Conform intelegerii tale Dumnezeu a facut acest plan al mortii lui Hristos ca astfel noi sa fim iertati.

De ce crezi ca nu putea Dumnezeu sa ne ierte fara moartea Fiului Omului?
Oare nu ptr. ca doctina pagana a lui Moloh si-a lasat atat de mult amprenta in crestinism iar tu si altii ati fost convertiti la acest  fel de pseudo-crestinism?

Sa ne amintim ca in Biblie sangele inseamna viata Deut.12:23 si da, noi suntem salvati prin viata desavarsita pe care a trait-o Hristos pentru noi si in trupul nostru, aceasta este neprihanirea Sa, faptul ca a spus mereu "nu" pretentiilor naturii noastre decazute pe care o avea asupra Sa.

Planul pe care l-a facut El in Sine insusi nu a fost acesta ca Fiul Sau sa moara ci ca El sa impece lumea cu Sine insusi prin intruparea si viata Lui pe Terra. 2Cor.5:18,19

Ultima modificare de Claudiu (17/03/11 22:06)

17/03/11 22:04

emanuel
membru

Claudiu a scris:

"... taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi..." crezi ca inseamna moartea lui Hristos pe cruce, dupa cum vad. Conform intelegerii tale Dumnezeu a facut acest plan al mortii lui Hristos ca astfel noi sa fim iertati.

O afirma Biblia in mod raspicat.

Pentru ca-I drept, nu doar bun.

Oare nu ptr. ca doctina pagana a lui Moloh si-a lasat atat de mult amprenta in crestinism iar tu si altii ati fost convertiti la acest  fel de pseudo-crestinism?
Vrei sa spui ca si-a lasat amprenta si asupra lui Dumnezeu ca sa-si jertfeasca fiul?

claudiu a scris:

Planul pe care l-a facut El in Sine insusi nu a fost acesta ca Fiul Sau sa moara ci ca El sa impece lumea cu Sine insusi prin intruparea si viata Lui pe Terra. 2Cor.5:18,19

Versetul indicat de tine nu-i izolat ci e asezat intr-un pasaj Citit intreg pasajul are sensul clar. Am luat de la versetul 14 la 18.
fiindca socotim ca, daca Unul singur a murit pentru toti, toti deci au murit.
Si El a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi, ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei.
Asa ca, de acum incolo, nu mai cunoastem pe nimeni in felul lumii; si, chiar daca am cunoscut pe Hristos in felul lumii, totusi acum nu-L mai cunoastem in felul acesta.
Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi. Si toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a impacat cu El prin Isus Hristos si ne-a incredintat slujba impacarii;

Ultima modificare de emanuel (17/03/11 22:30)

17/03/11 22:28

Claudiu
membru

Nu intelegem la fel "dreptatea lui Dumnezeu". Tu crezi ca ar fi ca si a oamenilor care si ei ii pedepsesc pe cei rai prin faptul ca ori ii ucid ori ii priveaza de libertate iar eu o inteleg ca El respecta alegerea fiintelor pe care le-a creat si nu se implica in a anula consecintele finale ale pacatelor celor nepocaiti consecinte care in mod intrinsec aduc moartea.

Tu intelegi ca pacatul este un afront adus Dumnezeirii pe care El trebuie sa-l pedepseasca cu moartea iar eu inteleg ca pacatul este ca si otrava ucigand pe acela care o ingurgiteaza iar Dumnezeu Isi doreste ca acela care este pe moarte datorita acesteia sa primeasca antidotul de la El dar nu il administreaza cu forta. Astfel inteleg eu dreptatea Sa.

De aceea, in dreptatea Sa nu va putea sa treaca peste alegerea acelora care vor fi ales despartirea de El ptr. eternitate si ii va lasa sa culeaga ceea ce au semanat si nu se va implica absolut deloc in sinuciderea colectiva pe care acestia o vor initia prin faptul ca vor crea acel iaz de foc unde vor pieri toti cei rai nepocaiti.

18/03/11 15:07

emanuel
membru

Claudiu a scris:

Nu intelegem la fel "dreptatea lui Dumnezeu".

Clar ca nu. Si nu e important ce inteleg eu sau ce intelegi tu, ci e important ce zice Biblia.

In postul precedent am aratat ce zice Biblia despre necesitatea mortii lui Isus, dar nu ai raspuns la asta, ci ai comentat ceva  cum intelegi tu sau eu dreptatea lui Dumnezeu.
Cand ai explicat cum inteleg eu, nu ai zis cum e , ci cum te-ai gandit tu ca as zice. Ei, ai gresit.

NU avem ca tema dreptatea lui Dumnezeu ca sa explic cum am inteles din Biblie aceasta, ci ema este necesitatea mortii lui Isus, asa ca ar trebui sa explici tu ce facem cu acele versete biblice pe care le-am colorat cu rosu in postul precedent.

Ultima modificare de emanuel (18/03/11 20:28)

18/03/11 20:28

Claudiu
membru

emanuel a scris:

Claudiu a scris:

Pentru ca-I drept, nu doar bun.

Tu insuti ai introdus dreptatea lui Dumnezeu aici dupa cum se vede mai sus. Cum zici dar ca nu vorbeam despre asa ceva?

Tocmai ca nu poti sa nu ajungi la a vorbi despre dreptatea lui Dumnezeu intr-o astfel de tema si ai demonstrat-o chiar tu. Deoarece intelegerea gresita cu privire la aceasta dreptate a Sa este radacina acestei doctrine pagane a lui Moloh imbracata in haine crestine.

Ultima modificare de Claudiu (18/03/11 20:55)

18/03/11 20:49

emanuel
membru

Nu te ascunde dupa alte teme.
Dac aBiblia zice ca Isus avut o moarte pentru toti, crezi ca moloh a inspirat scrierea Bibliei?

Spune deschis: crezi sau nu crezi Biblia?

18/03/11 21:37

Claudiu
membru

Nu ma ascund dupa alte teme ci tu faci aceasta, cum prinzi ceva care crezi ca poate fi speculat te si atarni de acel lucru dovada fiind faptul ca nici nu mi-ai raspuns la alte intrebari de la alte subiecte.

Deci ai ajuns sa crezi ce contraziceai mai inainte si anume ca El ar fi murit pentru toti? Nu uita ca acest verset ti l-am dat ca referinta cand tu ziceai ca El nu a murit pentru toti.

Cum dar ma intrebi daca eu cred Biblia cand eu ti-am expus (si cred) aceste versete din 2Corinteni 5:14,15?

Consider neproductiva si neavenita aceasta comunicare cu tine atat timp cat te comporti astfel si incepand de acum nu iti voi mai raspunde la nici o alta provocare de-a ta pentru ca este limpede ca aceea ce faci aici nu o faci din sinceritate ci din dorinta de a gasi greseli in teologia mea si a ma lua la intrebari fara ca tu sa raspunzi la ce zic eu.

Nu vreau sa conving pe nimeni deoarece nu este rolul meu acesta ci expun intelegerea mea intr-un mod respectuos iar aceia care doresc sa cunoasca mai mult despre ceea ce cred eu ma vor intreba intr-un mod onest si nu facand insinuari dezgustatoare.

Asa ca iti doresc adevarata pace de sus de la Mantuitorul tau care te iubeste neconditionat.

18/03/11 22:03

emanuel
membru

Pai aici recunosti ca a murit pentru toti, si tot tu sustii ca nu trebuia sa moara. Daca nu trebuia sa moara si totusi a murit, nu amurit pentru toti si nici pentru nimeni, ci a murit pentru ca noi oamenii nu l-am vrut.

Biblia insa spune ca a murit ca sa ne rascumpere,cu "sangele pretios al Mielului fara cusur".

ps.Te-as ruga sa te limitezi la tema si sa nu folosesti expresii gen: "faci insinuari dezgustatoare", pentru ca ma consider insultat.

Ultima modificare de emanuel (18/03/11 22:32)

18/03/11 22:30

+Archangel+
Moderator

Claudiu, cum interpretezi jertfele din Vechiul Testament?

21/03/11 14:51

Claudiu
membru

+Archangel+ a scris:

Claudiu, cum interpretezi jertfele din Vechiul Testament?

Asa cum am mai spus, ele trebuiau sa-l faca constient pe pacatos ca pacatul ucide. Pacatosul este un criminal si IL va ucide pe Dumnezeu, aceasta este ceea ce trebuiau ei sa   intelega din acest sistem al jertfelor. Insa acesta a fost pervertit asa cum a fost pervetita si semnificatia crucii lui Hristos.

Majoritatea ajunsesera sa creada ca moartea acelui miel nevinovat rezolva problema lor juridica si atat, prin marturisirea pacatului asupra acestuia. Nu ii mai sensibiliza pe multi moartea acelei fiinte nevinovate si desi simbolismul era atat de clar, pacat=moarte, "pacatosul IL va ucide pe Dumnezeu cand Acesta se va intrupa", "pacatosul este un criminal", cei mai multi nu au inteles aceasta si drept urmare au si actionat conform cu ceea ce spunea simbolul. L-au ucis pe Dumnezeu punandu-L pe cruce.

Daca iudeii IL primeau (si aceasta era o varianta posibila, ipotetica nu imposibila deoarece Dumnezeu ii predestinase mai inainte sa faca aceasta, nici macar Iuda nu a fost predestinat sa-si vanda Maestrul) si nici romanii nu il condamnau atunci El Isi continua lucrarea de instrire si informare a speciei umane in ceea ce priveste dorinta Tatalui ca El sa faca din toti oamenii templele Sale.

Daca se intampla aceasta, veti intreba probabil unii in mod sigur, cum puteau fi interpretate acele versete care vorbesc despre moartea si invierea Sa?

Cam in acelasi fel in care poate fi interpretat si ceea ce a zis Iona ca i-a zis Dumnezeu:
"Inca patruzeci de zile si cetatea Ninive va fi distrusa".  S-a intamplat aceasta? Nu.

Acei oameni, prin pocainta lor au facut ca acea profetie sa nu se implineasca si tocmai de aceea Dumnezeu l-a trimis pe Iona acolo si ptr. ca noi, astazi, sa vedem ca putem modifica cursul istoriei planetei noastre prin pocainta colectiva/corporativa asa cum s-a intamplat in Ninive cand toti locuitorii cetatii s-au pocait incepand de la cel mai mare pana la cel mai mic(recunosc ca acesta conceptie s-a format in mintea mea si nu de mult).

Se poate intelege de aici ca ceea ce spune Dumnezeu despre viitor nu este predestinare ci o varianta posibila care nu trebuie sa se intample in mod obligatoriu ptr. ca asa a zis El.
Poate fi inteleasa si ca o profetie conditionata.

Ultima modificare de Claudiu (23/03/11 18:37)

23/03/11 18:34

emanuel
membru

Avansezi o conceptie antibiblica si anti logica: aceea ca Dumnezeu poate muri.

O alta idee la fel de interesanta: aceea ca profetiile sunt doar posibilitati.
In cazul acesta, oricine poate sa faca un oracol; daca nu se implineste e ok, era doar o sansa.
Cam asa ceva a fost cu prezicerea lui Miller, corectata apoi de Snow, care socoteau data revenirii Domnului Isus, iar daca prevestirea nu s-a implinit, inseamna ca era conditionata?

Daca si daca si daca, sunt niste supozitii fara acoperire.
E adevarat ca Iuda n-a fost predestinat sa-l vanda pe "Maestrul"..., pentru ca Domnul Isus a zis: "Fiul omului, negresit, Se duce dupa cum este scris despre El. Dar vai de omul acela prin care este vandut Fiul omului! Mai bine ar fi fost pentru el sa nu se fi nascut." (Marc.14:21)

Este dovada de imaginatie bogata sa spui ca Domnul Isus nu trebuia sa moara, desi Biblia zice ca trebuia.

As vrea sa te intreb ceva, si te rog sa raspunzi cu toata sinceritatea de care esti in stare: Daca acceptam scenariul propus de tine, (vreau sa-l iau in calcul), in care evreii l-ar fi recunoscut pe Domnl Isus care prin invatatura i ajuta sa scape de pacat, daca romanii nu l-ar fi omorat, el ar fi murit de moarte buna? Sau ar fi tot trait pana acuma? Sau ar fi fost luat de Dumnezeu precum Ilie? Cum duci pana in capat scenariul in care Isus nu ar fi murit la Golgota pe cruce?

Ultima modificare de emanuel (23/03/11 19:22)

23/03/11 19:20

Claudiu
membru

Orice fiinta in care locuieste Dumnezeu prin Duhul Sfant(si aici nu ma refer la acea arvuna a Duhului pe care o au toti credinciosii sinceri si care este o interventie moderata asupra fiintei astfel incat aceasta sa se cunoasca cat este de pacatoasa si sa renunte constient la pacate inconstiente) este nemuritoare, Invatatorul si Domnul nostru nu ar fi murit deoarece Tatal era in El mereu, de la nastere.

Ca sa moara trebuia sa se intample (cum am mai zis deja) ca Tatal sa-L paraseasca si astfel sa devina ca oricare alt om "gol" fara Duhul Sfant in el.

Exact aceasta s-a intamplat la cruce deoarece oamenii IL vroiau mort neaparat. Tatal s-a retras din templul Sau deoarece copiii Sai aceasta au dorit, ca Hristos sa moara. De aceea Hristos intreaba pe cruce "pentruce m-ai parasit", nu ptr. ca nu stia de ce ci ptr. ca noi sa ne dam seama ca ucideam Mielul lui Dumnezeu", Cel Nevinovat.

23/03/11 19:59

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

Claudiu a scris:

Exact aceasta s-a intamplat la cruce deoarece oamenii IL vroiau mort neaparat. Tatal s-a retras din templul Sau deoarece copiii Sai aceasta au dorit, ca Hristos sa moara.

Moartea pe cruce a Domnului Isus n-a fost o implinirea a unui moft/dorinte. A fost voluntara in orice sens.

Despartire Tatalui de Fiul s-a produs din pricina faptului ca Dumnezeu n-a facut rabat de la dreptatea Sa absoluta nici chiar cand a fost vroba de Fiul Sau de care a trebuit sa se desparta fiind acoperit de pacatele noastre.

“ochii Tai sunt atat de curati ca nu pot sa vada raul si nu poti sa privesti nelegiuirea”  ( Habacuc 1,13 ).

Claudiu a scris:

De aceea Hristos intreaba pe cruce "pentruce m-ai parasit", nu ptr. ca nu stia de ce ci ptr. ca noi sa ne dam seama ca ucideam Mielul lui Dumnezeu", Cel Nevinovat.

Strigatul acela este al omului Isus care era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre si care era efectiv singur cum nu va fi niciun om vreodata.

24/03/11 01:19

emanuel
membru

Claudiu a scris:

Orice fiinta in care locuieste Dumnezeu prin Duhul Sfant(si aici nu ma refer la acea arvuna a Duhului pe care o au toti credinciosii sinceri si care este o interventie moderata asupra fiintei astfel incat aceasta sa se cunoasca cat este de pacatoasa si sa renunte constient la pacate inconstiente) este nemuritoare, Invatatorul si Domnul nostru nu ar fi murit deoarece Tatal era in El mereu, de la nastere.

De imbatranit ar fi imbatranit?

Claudiu a scris:

Exact aceasta s-a intamplat la cruce deoarece oamenii IL vroiau mort neaparat.

Si daca oamenii l-ar fi vrut nemort, si pe Pilat din Pont, Dumnezeu ar fi acceptat si asta? Adica ar fi tinut cont si actionat pe baza doleantelor oamenilor?

24/03/11 08:27

+Archangel+
Moderator

Claudiu a scris:

Asa cum am mai spus, ele trebuiau sa-l faca constient pe pacatos ca pacatul ucide.

Din pacate nu asta e intelesul jertfelor iar Pavel, un foarte bun cunoscator al Legii, te contrazice:

Evrei 9:22   
Si, dupa Lege, aproape totul este curatat cu sange; si fara varsare de sange nu este iertare.

Jertfa din Vechiul Testament era pentru iertarea pacatelor (desigur, sunt niste nunate dar nu-si au rostul acum) iar nu pentru constientizarea faptului ca pacatul ucide. Intr-adevar, ce spui tu nu este lipsit de sens dar nu asta era scopul principal. Scopul principal era iertarea pacatului pentru care era ucis animalul. Astfel, pretul pacatului (moartea) era platit de animal si nu de om.

Claudiu a scris:

Daca se intampla aceasta, veti intreba probabil unii in mod sigur, cum puteau fi interpretate acele versete care vorbesc despre moartea si invierea Sa?

Cam in acelasi fel in care poate fi interpretat si ceea ce a zis Iona ca i-a zis Dumnezeu:
"Inca patruzeci de zile si cetatea Ninive va fi distrusa".  S-a intamplat aceasta? Nu.

Nu, nu, nu. Este o mare diferenta intre profetii si avertizari. Nu stiu daca o faci intentionat sau chiar ai mari carente in hermeneutica profetiilor.

Lui Iona se pare ca Dumnezeu ii spune mai multe deoarece el refuza sa duca la indeplinire porunca. De ce? Daca ar fi fost doar o profetie atunci bucuros ar fi strigat-o pentru ca isi dorea moartea ninivenilor. Dar, totusi, nu o face decat dupa multe chinuri. Stia ca era, de fapt, o chemare la pocainta.

In ce Il priveste pe Isus lucrurile nu stau deloc sub semnul avertizarii ci sub semnul certitudinii.

Psalmul 22:
16 Caci niste caini ma inconjoara, o ceata de nelegiuiti dau tarcoale imprejurul meu, mi-au strapuns mainile si picioarele
18 isi impart hainele mele intre ei si trag la sorti pentru camasa mea.

Matei 26:24   
Negresit, Fiul omului Se duce dupa cum este scris despre El.

24/03/11 11:25

daniel
membru

Inregistat: 01/03/08

Claudiu a scris:

Asta zice si Biblia :) 

Dar lucrul acesta nu l-a spus de la el; ci, fiindca era mare preot in anul acela, a prorocit ca Isus avea sa moara pentru neam. (Ioan.11:51)

Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru. (Rom.6:23)

Poti dezvolta (scurt :P) "pseudo-crestinismul" de care aminteai ?

Sa ne amintim ca in Biblie sangele inseamna viata Deut.12:23 si da, noi suntem salvati prin viata desavarsita pe care a trait-o Hristos pentru noi si in trupul nostru, aceasta este neprihanirea Sa, faptul ca a spus mereu "nu" pretentiilor naturii noastre decazute pe care o avea asupra Sa.
Viata aceea desavarsita a avut menirea sa fie o jertfa pentru pacatele omenirii.

Mai degraba ca sa impace lumea cu sine prin moartea lui Isus ;)

24/03/11 23:31

Claudiu
membru

daniel a scris:

Mai degraba ca sa impace lumea cu sine prin moartea lui Isus ;)

Si eu credeam asa cum zici mai sus in trecut insa deoarece fusesem invatat gresit.

Chiar asa, nu crezi ca Dumnezeu putea sa ne ierte si fara moartea lui Hristos, El avea nevoie de sangele Fiului Sau ca sa ne poata ierta?

El nu este Moloh cel care cerea jertfe umane si nici Tamuz.

Nu inteleg cum am putut crede asa ceva in trecut.

24/03/11 23:59

Pagini:  1 2 3 4 5 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la