|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 ... 6 |
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Cum simbolica? Sa simbolizeze ce?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
22/06/10 20:14
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Mallzebuth a scris:
Moartea a fost reala dar invierea a fost una simbolica. |
pe ce te bazezi cand faci afirmatiile astea ?
Mallzebuth a scris:
P.S. Nu dati cu pietre inca! ) |
nu dam. ( inca )
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
22/06/10 21:53
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Mallzebuth a scris:
Moartea a fost reala dar invierea a fost una simbolica. |
Si mormantul Lui este... unde?
Mallzebuth a scris:
Isus a trebuit sa moara pentru a arata perisabilitatea acestei lumi. |
Si de ce ar fi trebuit sa arate un lucru mai mult decat evident? Dintotdeauna oamenii mor. Nu e un lucru rezervat doar anumitor persoane. Pe cand invierea nu e chiar de colea.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
23/06/10 08:26
|
|
Mallzebuth
membru
Inregistat: 10/07/07
|
|
Pai mormantul n-a fost descoperit (desi se banuieste ca l-au gasit), nu conteaza prea mult asta. Da, oamenii mor, nici Isus n-a scapat de asta. Moartea e moarte, iar invierea nu putea fi decat una in "spirit", nu una materiala. Asta era invatatura crestina, nu? Restul sunt doar artificii pentru a fi pe intelesul oamenilor de atunci.
April a scris:
pe ce te bazezi cand faci afirmatiile astea ? |
Ma bazez pe ratiune. 
_______________________________________ Libertatea creaza mai multa libertate, in timp ce supunerea la legea oarba a unui orb demiurg creeaza tot mai multa sclavie. Nu te poti elibera inchinandu-te la lanturi, ci rupandu-le! C. Jung.
|
|
23/06/10 20:06
|
|
april
admin forum
|
|
Mallzebuth a scris:
invierea nu putea fi decat una in "spirit", nu una materiala. Asta era invatatura crestina, nu? |
nu.
Mallzebuth a scris:
Ma bazez pe ratiune.  |
a cui ratiune ?
|
|
23/06/10 20:17
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Mallzebuth a scris:
Pai mormantul n-a fost descoperit (desi se banuieste ca l-au gasit), nu conteaza prea mult asta. |
Ba conteaza. Daca se gaseste mormantul Lui am rezolvat tot crestinismul.
Mallzebuth a scris:
Moartea e moarte, iar invierea nu putea fi decat una in "spirit", nu una materiala. Asta era invatatura crestina, nu? Restul sunt doar artificii pentru a fi pe intelesul oamenilor de atunci. |
Nu asta era invatatura crestina. Dupa ce Isus a inviat a mancat si prezenta stigmatele. Un spirit nu ar fi avut astfel de calitati.
|
|
24/06/10 08:43
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Daca susutii ca Iisus a fost nascut din fecioara, de la Duhul Sfant, ce este asa greu sa poti crede ca a si inviat? Asta nu e discutie teologica si titlul topicului este "de ce a trebuit sa moara Isus?" nu "a inviat Isus?" . Ratiunea ) Cu ce superioritate zic unii ca folosesc ratiunea. Cum sa te bazezi pe ratiune (fara inima si suflet adica a ta sau a altora), intr'o chestiune teologica, cand ratiunea a adus posibilitatea ca bunica bunicii tale sa fie maimuta?
ps : tare avatarul tau cu banda lui mobius 
Ultima modificare de edi.theraven (24/06/10 08:56)
|
|
24/06/10 08:52
|
|
Mallzebuth
membru
|
|
Tocmai, eu nu sustin ca s-a nascut din fecioara, ci chiar a fost fiul Mariei si a lui Iosif. De exemplu ebiontii sustineau acest lucru si il vedeau ca pe un invatator, nu ca pe un hibrid jumate om jumate zeu. Iar cu maimuta... Ok, fie ca voi. Sa inteleg ca va deranjeaza atunci cand oamenii de stiinta spun ca am evoluat din alte forme de viata, dar in schimb acceptati ideea Biblica care spune ca am fost creati din pamant. :|
April a scris:
a cui ratiune ? |
A mea, normal.
Arch, aia e invatatura. Soteriologia crestina spune ca moartea sa a fost ca ofranda rituala, rascumparand pacatele lumii si facand posibila mantuirea. A trebuit sa moara, altfel cum era crestinismul astazi daca ar fi murit de batranete? Eu m-am indoit de invierea sa, dar asta ar fi alt topic...
_______________________________________ Libertatea creaza mai multa libertate, in timp ce supunerea la legea oarba a unui orb demiurg creeaza tot mai multa sclavie. Nu te poti elibera inchinandu-te la lanturi, ci rupandu-le! C. Jung.
|
|
24/06/10 16:11
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
Mallzebuth a scris:
A trebuit sa moara, altfel cum era crestinismul astazi daca ar fi murit de batranete? |
moartea privita ca plata pentru pacat nu are nici o legatura cu varsta la care se produce sau modul violent ori pasnic in care se desfasoara. Acea moarte nu e altceva decat despartirea/parasirea de Dumnezeu. De ce crezi ca a strigat Isus pe cruce: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?" ?
|
|
24/06/10 16:20
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Hai ca le-am ametit de tot. Tu ai spus ca invatatura crestina zice ca invierea nu putea fi decat una in "spirit", nu una materiala.
|
|
24/06/10 16:23
|
|
Mallzebuth
membru
|
|
@Arch. O sa am grija pe viitor ca ce spun sa nu lase loc interpretarilor aiurea. Eu m-am referit la moartea si invierea sa (indiferent de natura invierii sale) ca fiind o invatatura crestina. Rezultatul fiind rascumpararea pacatelor. @Zambezi. Atunci astazi n-ai mai fi spus "si dumnezeu si-a dat singurul sau fiu...", "a murit pe cruce pentru noi etc". Era cam penibil sa fi murit de batranete, lipsit de putere sau doborat de boli, nu?
|
|
25/06/10 14:42
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Am atunci 2 intrebari 1. ce alte specii care au evoluat au continuat sa coexiste cu cele din care au evoluat 2. evolutia, evident, exista. Atunci : de ce alte specii care au evoluat nu au dobandit superioritatea pe care omul a dobandit'o?
|
|
27/06/10 20:34
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Despre evolutie aici: http://tanarcrestin.net/forum/viewtopic ... 9&p=11
|
|
28/06/10 09:33
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
+Archangel+ a scris:
Daca tot avem siliciul ca stramos comun inseamna ca nimic nu mai are nicio semnificatie si nicio importanta. Oare siliciul e framantat de vreo problema? |
Clar ca siliciul este stramosul nostru comun, doar ca unul are soft facut de oamen, celalalt are soft facut de Dumnezeu. 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/07/10 14:27
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
Mallzebuth a scris:
Ca de fiecare data ocoliti problemele. Niciun raspuns multumitor. Deci suntem facuti din tarana (suntem rude cu calculatorul avand siliciul ca stramos comun) si Isus putea sa moara si de batranete sau de ciuma pentru ca tot scapam de pacate si ne salva. |
Da, dacă mergi pe linia aceasta eşti mai repede rudă cu vasele de ocară din trecut care se făceau din pământ, eleganţa înrudirii cu calculatorul e foarte parţială.  Din punctul meu de vedere e ridicol să crezi că a existat Isus dar să-l limitezi, tot aşa cum e ridicol să crezi în DUmnezeu dar să-L limitezi. Ambele existenţe reies din Biblie, nu există dovezi palpabile privind existenţa niciunuia aşacă, sub ce procedeu de selecţie alegi să crezi partea biblică ce anunţă naşterea lui Isus dar nu crezi partea cu moartea Lui? Normal ar fi să nu crezi nici măcar naşterea Lui.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
02/07/10 12:34
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Multumitor ? ) Amice, ai impresia ca trebuie sa te multumesc pe tine? Probleme? Pentru cine? Intrebarile mele asupra evolutiei constituie raspunsul meu. Nu te'ai prins?
Ultima modificare de edi.theraven (02/07/10 14:15)
|
|
02/07/10 14:11
|
|
Mallzebuth
membru
|
|
Pai bine amice, eu asteptam sa aud "apararea". Nu vrei sa raspunzi, ok... e alegerea ta. E ridicol sa vezi doar gaurile teoriei "adversare". Atat creationismul cat si evolutionismul au gauri. Destul de mari. Dar cel putin cea de-a doua e perfectibila. @Gabi. Nu-l limitez eu, astea sunt limitele omului. Nu mi se pare deloc paranormal ca s-a nascut, ci ca a inviat. Eu asta am pus sub semnul intrebarii.
|
|
25/07/10 19:38
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Una e iti raspund, alta sa incerc sa demonstrez ceva, alta este sa incerc sa ma disculp. Nici o religie nu accepta si nu gaseste plauzibila teoria evolutiei. Si 1. nu e asta topicul despre asa ceva 2. ti'am rapuns. Ce vrei, chiar sa incerc sa iti demonstrez ceva? Raspunul consta in intrebarile mele.
le : ai dreptate, gaura teoriei evolutioniste este perfectibila.
Ultima modificare de edi.theraven (26/07/10 09:00)
|
|
25/07/10 19:44
|
|
april
admin forum
|
|
Mallzebuth a scris:
Pai bine amice, eu asteptam sa aud "apararea". Nu vrei sa raspunzi, ok... e alegerea ta. E ridicol sa vezi doar gaurile teoriei "adversare". Atat creationismul cat si evolutionismul au gauri. Destul de mari. Dar cel putin cea de-a doua e perfectibila. |
Niciunul nu poate fi demostrat, dar pana la urma tot creationismul este mai credibil. In alta ordine de idei ti-e mai usor sa crezi ca o masa a aparut din nimic sau ca a fost facuta de cineva ? Cu atat mai mult tot ceea ce exista.
Oricum despre asta exista alt subiect, sa nu ne intindem aici cu discutia asta.
Mallzebuth a scris:
@Gabi. Nu-l limitez eu, astea sunt limitele omului. Nu mi se pare deloc paranormal ca s-a nascut, ci ca a inviat. Eu asta am pus sub semnul intrebarii. |
Nu era doar om, ca sa aiba limite ca noi.
Nu crezi. Ok. Poti face insa un experiment : zi-I ca nu crezi ca a inviat si roaga-L sa ti se descopere (dar sincer).
|
|
25/07/10 23:30
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
Mallzebuth am si eu o intrebare: ce te-a determinat sa iti alegi nick-ul acesta? nu prea stiu multe despre tine. esti satanist? daca nu esti satanist ce religie ai? sper sa nu te deranjeze intrebarile mele. eu sunt de religie crestin - ortodox.
scuze de offtopic.
asa. si ca sa nu fiu oftopic, nu stiu daca s-a mai spus, Iisus(asa se scrie la ortodocsi) a murit pentru ca oamenii care cred in El sa aibe viata vesnica.
nu stiu cine e lillo care a deschis subiectul acesta dar, daca l-a deschis putea sa dea si lillo un raspuns. am impresia ca se merge pe principiul arunca intrebarea si dispari de pe forum sau schimbati nick-ul. acest/aceasta lillo are 8 mesaje. doar o intrebare avea sau mai sunt si alte nelamuriri ale lui lillo. sau s-a dumirit asa repede ca acum stiind raspunsul la intrebare nu mai are rost sa discute cu forumistii. posibil sa fie si unii crestini care s-or saturat sa tot raspunda la provocari.
greu la deal cu carul plin cu spanaci. 
Ultima modificare de giany (26/07/10 01:17)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
26/07/10 00:09
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
aloooo ... Mallzebuth ... arata-mi o maimuta care se face om prin singura ei evolutie ... plus ... de ce nu au evoluat toate maimutele ... sa iti spun ce cred eu ... maimutele ... unele cred ca sunt mai evoluate decat o anumita parte dintre oameni. vorbind de animale ... tot cu ... stii cumva ce fac animalele ... nu toate ... atunci cand vine seara ??? intrebarea e pentru Mallzebuth
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
26/07/10 01:24
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Iisus a murit nevinovat. Fara pacat. Un om nu poate sa moara daca nu are pacate ! Interesanta ideea catolica care spune ca Iisus nu a fost nascut in pacate. Pai daca mama Lui l-ar fi nascut in pacate atunci cine i-a iertat lui Iisus pacatele? Raspunsul al fi :legea pe care a respectat-o! Dar eu nu inteleg treaba asta la unii care spun ca nu exista suflet sau viata dupa moarte. Cum a spus Iisus ca va ridica templul(adica va invia El) in 3 zile daca el nu stia nimic despre el?
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
28/07/10 17:24
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Isus nu S-a nascut in pacat nici nu a avut pacate. A murit pentru ca pacatele noastre au fost transferate asupra Lui. Legea nu iarta niciodata. Ea doar sanctioneaza.
|
|
29/07/10 15:48
|
|
bairstow
membru
Inregistat: 27/10/07
|
|
Eu o sa intreb un preot ortodox deoarece :Iata ca sunt nascut in nelegiuire, si in pacat m-a zamislit mama mea. (Ps.51:5) Cred ca e vorba despre pacatul adamic.
_______________________________________ Daca se poate, pe cat sta in puterea noastra ,traiti in buna pace cu toti oamenii.
|
|
29/07/10 17:55
|
|
Mallzebuth
membru
|
|
@Gianny: "Nick-ul" il am de muulti ani, am vrut sa fie ceva original (un termen neexistent, desi vine de la Bellzebuth/Belzebub). Nu sunt satanist. Nu-mi place sa ma incadrez in "grupuri" care nu ma... reprezinta. Crestinismul, nici atat!
Gianny a scris:
aloooo ... Mallzebuth ... arata-mi o maimuta care se face om prin singura ei evolutie ... plus ... de ce nu au evoluat toate maimutele |
Banuiesc ca realizezi ca e vorba de multe milioane de ani, tocmai deasta nu observam schimbari in evolutia speciilor de astazi in "farama" noastra de viata. Nu e un proces observabil in mod direct, iar macroevolutia e un rezultat al microevolutiei. Sustinatorii teoriei evolutiei spun ca n-am evoluat din maimutele de azi, ci dintr-un stramos comun. Insa nu aici e locul pentru a dezvolta o discutie despre mecanismele selectiei naturale, mutatii etc. (si oricum as vorbi degeaba)
Gianny a scris:
stii cumva ce fac animalele ... nu toate ... atunci cand vine seara ??? intrebarea e pentru Mallzebuth |
Se culca...
Gianny a scris:
unele cred ca sunt mai evoluate decat o anumita parte dintre oameni. | Eu zic sa faci niste studii de antropologie, genetica si biochimie si apoi vei fi si tu mai evoluat decat o maimuta 
Imi cer scuze de offtopic, am raspuns la intrebari...
|
|
30/07/10 01:58
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|