TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinism practicant sau cu juma' de norma!?/Aranjare si moda... Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
tonysimonadavid
membru

Inregistat: 19/11/08
Ce crede-ti despre imbracare "la moda" , e bine sau e pacat...?
Eu cred ca te aranja e bine...iar moda...dacaiti place, de ce nu?
Am auzit pe multi ca e pacat sa te dai cu putin lac pe unghii sau chiar sa iti ei ceva ce este in moda...spun ca sunt din lume...  Eu cred ca daca pastrezi decenta nu este pacat! Dar totusi vreau si alte pareri...

21/11/08 15:18

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
depinde cum si ce simti cand si cum esti imbracat sau imbracata... si nu prea cred ca cei ce se imbraca scump si la modã se simt asea cum i-ar place LUI ... se simt superiori celorlalti ... ceea ce nu e bine ...

Ultima modificare de giany (21/11/08 15:23)

21/11/08 15:22

gabi
membru

Inregistat: 14/11/06
scuze...dar vezi ca aici se discuta despre muzica...adica asa ar trebui :)..muta acest subiect la "fara titlu, discutii diverse"

21/11/08 15:24

Site web  
tonysimonadavid
membru

ooops!!!! Scuza-ti incepatoare...si eu!!! :D

21/11/08 15:26

tonysimonadavid
membru

sincer eu in "tinerete"...de parca acum sunt batrana :) ma imbracam sport..acum m-am maritat si am schimbat stilul la elegant... ca de ...trebuie sa fiu in ton cu sotul  :D
Nu am nici un sentiment de superioritate,...desi altii in locul meu n-ar mai vedea pamantul deloc... Eu ma simt bine in haine sport.

21/11/08 15:32

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
ei ... poate tu nu ai dar oare unul mult mai modest nu se simte inferior ... nu stiu ... posibil orice ...

Ultima modificare de giany (21/11/08 15:37)

21/11/08 15:35

gabi
membru

tonysimonadavid a scris:

ooops!!!! Scuza-ti incepatoare...si eu!!! :D

a...nu trebuie sa-ti ceri scuze...doar sa muti :D ...bine...asta doar daca vrei deocamdata...cand va veni moderatorul topicului iti va zice el ;)..acuma  fost doar un sfat

Ultima modificare de gabi_aron (21/11/08 15:36)

21/11/08 15:36

Site web  
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Subiectul ar trebui mutat la Principii crestine, etica, morala. April?! :D

A te imbraca la moda inseamna sa-ti cumperi lucruri pe care nu le mai poti purta peste un an sau chiar sezonul urmator deoarece nu mai sunt la moda. Asta mi se pare o risipa de bani.

Dar a te imbraca elegant nu echivaleaza cu a fi la moda. Si mama la 50 de ani se imbraca elegant dar nu este niciodata in ton cu moda decat din intamplare deoarece moda este ciclica. De asemenea, a fi ingrijita (unghii, machiaj, coafura, accesorii) nu are nicio legatura cu moda.

21/11/08 15:46

tonysimonadavid
membru

SINCER as vrea sa-l mut :D  :D  :D dar nu stiu cum :(

21/11/08 16:17

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07
tu nu poti sa il muti.il va muta un admin in curand ;)

21/11/08 17:39

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Nu v-au ajuns cate subiecte erau deja despre imbracaminte?

21/11/08 18:03

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

+Archangel+ a scris:

De asemenea, a fi ingrijita (unghii, machiaj, coafura, accesorii)

Cu siguranta a fi ingrijit nu echivaleaza cu ce zici tu . Trec dincolo de ingrijire si de asta si saloanele care te ajuta sa faci chestii de genu se numesc de infrumusetare .

a fi ingrijit= sa fii spalat ,cu haine cucrate ,unghii taiate ,parul sa nu stea in toate directiile [asa ,ca al meu :D] - [parerea mea]

21/11/08 18:23

+Archangel+
Moderator

Nu stiu de ce ti se pare ca ar fi vreo diferenta intre ce am zis eu si ce zici tu. :D

22/11/08 01:05

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Ai zis bine Archangel dar si rainsong te-a correctat :D
Pentru ca machiaj, unghii, coafura si accesorii merge la salon. Poti fi elegant/a fara toate nebuni din lume, nustiu eu purtam bratele si tot feluri de accesorii si cerceu cand pe vremuri cand eram copil pierdut.
E pacat sa fi la moda fiecare sezon si etc pentru ca la moda inseamna sa fi tot ce este nou si sa nu ramai inspate cu sezon. Pentru mine inseamna ca sa fi la moda trebuie sa iti pasa de impresia altora oameni.

22/11/08 15:33

+Archangel+
Moderator

Eu tot nu reusesc sa inteleg cu ce m-a corectat Rainsong.

Si machiaj, unghii, accesorii si unele coafuri le poti face si fara salon.

22/11/08 16:24

fluflu
membru

Inregistat: 20/09/07

tonysimonadavid a scris:

Am auzit pe multi ca e pacat sa te dai cu putin lac pe unghii sau chiar sa iti ei ceva ce este in moda...spun ca sunt din lume... 

cum adica?sa nu purtam haine pentru ca sunt din lume?sausa nu ne punem nimic pe unghii...pentru ca sunt din lume?cred ca altceva ai vrut sa zici...

si daca imi place bluza aia in carouri...sa nu mi-o iau doar pentru ca sezonul asta carourile sunt la moda? e funny :D

22/11/08 17:06

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

+Archangel+ a scris:

Eu tot nu reusesc sa inteleg cu ce m-a corectat Rainsong.

Am scris ceva foarte diferit de ce ai scris tu .
Oricum ,am consultat dex-ul si mi-am dat seama in ce fel ai folosit tu expresia "a fi ingrijita" [cica = a avea grija personala deosebita] . Eu il vedeam cu alt sens ,pentru mine chestia cu accesoriile ,freza si machiajul trec in categoria "dichiseala ,pierdere a timpului in fata oglinzii incercand sa nu o spargi" .

Eu cred ca moda e un pacat cand ajungi sa te ingrijesti prea mult si sa iti pese prea mult de ea ,sa fii obsedat [a se vedea cazul tinerilor din ziua de azi ,incepand cu cei din biserici] . Cred ca e un semnal de alarma daca stai mai mult de 15 minute in fata oglinzii inainte de a iesi din casa [:D :D] . Mie chiar mi se pare naspa sa vad copii pe strada ,zici ca toate fetele sunt trase la xerox ,ca cica "asa ii moda". Arata sec. Poti arata foarte bine si fara sa porti ce e la moda .
    Flulfu ,tonysimonadavid doar cita pe cineva cu chestia de mai sus ,alta e parerea ei. Pfoai ,ce te-ai alarmat .
Eu cred ca sunt un specimen ciudat ,nu m-a tentat niciodata chestia asta cu moda ,nu am nervi de mers prin magazine si nici de stat in fata oglinzii . Banuiesc ca imi trece ... prin facultate .

ps :hai ca nu ma pot abtine ,ma amuza prea tare [:D :D] . La o intalnire de tineret am vazut un baiat [mi-a sarit in ochi pentru ca el canta la orga in fata si eu eram pe primele randuri ,deci aproape] care era pensat ,dat cu fond de ten ,cu un inel de argint si avea o freza semi-emo [saptamana aia faceam misto de el cu o prietena ,ne pufnea rasul amintinduni-l].Si acu seara ,dupa 1 an ,l-am vazut iar ,tot asa ,cu aerul feminin pe care il are ,cu o alta freza . Mi se par super naspa baietii astia si ma fac sa rad ,extremisti rau .

Ultima modificare de RainSong (22/11/08 21:40)

22/11/08 21:31

+Archangel+
Moderator

RainSong a scris:

Am scris ceva foarte diferit de ce ai scris tu.

Cred ca stau tare prost cu limba romana. Eu tot n-am inteles ce e foarte diferit in ce ai scris tu. :D Din cate observ tu te referi la aspectul de a fi curat. Dar eu ma refer la ingrijire care include curatenia dar nu se rezuma numai aici.

Sa luam definitia pe care ai scris-o tu mai sus. De exemplu, poti fi curata si daca nu te-ai epilat de trei luni. Hainele pot fi curate dar nu inseamna ca ai un aspect ingrijit daca le asortezi de-a-n boulea. Unghiile pot avea un aspect ingrijit nu numai daca sunt taiate ci si daca sunt lungi. Cu parul vad ca am picat de acord.

23/11/08 00:07

gabi
membru

pai...difrenta consta in faptul ca tu ai pus intre paranteze "unghii" si "coafura" iar ea le-a pus dupa un egal si insotite de alte cateva cuvinte :)

23/11/08 00:49

Site web  
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Mai nou e moda ca bajetii sa se epileze, sa mearga la manichiurista, sa se penseze, etc. Caut de o bucata buna de vreme rolul parului la om si aici intra cel axial, pubian, pe maini, picioare. E imposibil ca Dumnezeu doar sa fi aruncat acolo un smoc de PAR in bataie de joc. Stiu ca era o revista SAMANTA ADEVARULUI care dezbatea aceasta problema acum vreo 10 ani, dar nu mai tin minte mai nimic si tare as vrea sa aflu de la un doctor parerea lui.

In ziua de astazi imaginea conteaza asa de mult si asta inseamna ca trebuie sa fim ingrijiti, dar si in pas cu moda pentru ca nu cred ca s-ar uita prea bine un sef de banca cand vii imbracata la interviu in costum popular. Stiu caz concret cand o crestina a lucrat la banca si nu se machia si a venit seful la ea si i-a zis sa aiba grija de imaginea ei. In cazul asta ce faci? Renunti la slujba de la banca si te duci la maturat strada pentru ca pastorul ti-a zis ca nu ai voie sa te machezi?! Biserica are rolul de a ne echipa pe dinauntru pentru ca ceea ce se intampla in exterior va veni de la sine, dar acum ce ne pun dragii nostri pocaiti sa facem? Sa semnam ca nu vom purta maieuri, ca vom purta numai fuste si batic, etc. Cred ca Dumnezeu zambeste cand vede ca in loc sa avem grija de relatia noastra cu El ne impiedicam in niste mizilicuri.

Da, ne aranjam pentru ca vrem sa ne simtim noi bine cu noi insine si daca nu vrei sa te imbraci la moda poti sa te imbraci clasic si elegant, dar cu decenta.

Ultima modificare de Larisa (06/01/09 05:00)

23/11/08 02:32

Site web  
lorre
membru

Inregistat: 07/10/06

Larisa a scris:

..aruncat acolo un smoc de mar in bataie de joc..

cum adica? :D
sau e somc de ..par? :D

22/12/08 19:56

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Buna observatie: SMOC, smocuri, s.n. 1. Mănunchi de păr sau de pene pe care îl au unele animale pe urechi, pe cap, la coadă etc. 2. Cantitate de fire (de păr, de lână, de iarbă etc.) care se poate prinde sau smulge deodată cu mâna sau (de către animale) cu gura.

06/01/09 05:00

Site web  
crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
Ii bine sa te aranjezi dar nu sa fii iesit din comun ,sau nu stiu cat de "vopsita"iar in legatura cu moda ...trebuie sa fii frumos imbacata ,sa iti stea bine dar nu ii neaparat sa fii la moda ..pararea mea

09/01/09 15:21

gabi
membru

da..dar aici apare problema...la "sa-ti stea bine"...daca opresti pe strada fata imbracata cel mai obrasnic, cel mai desantat o sa-ti zica "imi sta foarte bine" ...si nu e la moda...cred ca problema nu consta in a fi sau nu la moda. :D

09/01/09 16:31

Site web  
IoanaB
membru

Inregistat: 23/02/06
sa fii in pas cu moda nu inseamna sa te imbraci sexy, sunt in moda si haine decente :) , dar ideea este ... se merita sa arunci sute de mii pe niste rufe? carora li se duce sezonul dupa cateva luni?

10/01/09 19:16

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la