TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/DUMNEZEU Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
Dumnezeu sa te binecuvinteze, KoJack... :)

_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

07/02/09 15:39

Site web  
belinda
membru

Locatie: pe aripile vantului....:D
Inregistat: 13/11/08
Ce este Dumnezeu?....:)
                        Dumnezeu este o Fiinta personala, Dumnezeu este Duh, Dumnezeu este vesnic si neschimbat, Dumnezeu este triunitar...:):):D....mai sunt multe de spus....:D:D...El e totul..El este viitorul..:)


_______________________________________
"Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...

14/03/09 15:15

   
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
Dumnezeu e acelasi ieri, azi si in vezi... ai dreptate just_for_jesus... El este neschimbat, neschimbator... Slava LUI!

_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

14/03/09 16:53

Site web  
lorre
membru

Locatie: langa ape.
Inregistat: 07/10/06
La un test pentru pastori[din cat imi aduc eu aminte] s-a dat intrebarea asta. "Cine este Dumnezeu?"..binenteles,o intrebare complexa,unde ar trebui sa scri o gramada.si raspunsul era destul de simplu.Dumnezeu este cine zice El ca este.."Eu sunt cel ce sunt" ..

24/03/09 18:24

   
Dorina
membru

Locatie: Calarasi
Inregistat: 10/05/09
Dumnezeu e prietenul meu. E drept ca mai am si alti prieteni, dar cand ma uitla EL simt ca e singurul, caci nu-l pot compara cu nimeni...

_______________________________________
Lucrurile  dupa care alergi in viata nu te merita.

14/05/09 23:22

   
pacman44
membru

Locatie: Brasov
Inregistat: 22/05/09
Masterful your friend is!(Asa ar fi spus Yoda).Prietenul tau cam stie ce vorbeste (asa cred eu) pentru ca stie sau intuieste ca D-zeu nu e doar o entitate cu un corp uman si puteri supranaturale.Am intalnit o definitie a lui D-zeu care mi-a dat batai de cap multa vreme.Acum cred ca am inteles-o.
"D-zeu e tot ceea ce este si tot ceea ce nu este". In prima faza credeam ca stiu ce inseamna "tot ceea ce este" dar ma intrebam oare ce o fi: "tot ceea ce nu este".Dupa cateva luni am inteles: "tot ceea este" nu se refera la pamant/univers/oameni/animale etc.Tot ceea ce nu este reprezinta de fapt creatia care contine pamant/univers/oameni/animale etc.Pai cum vine treaba asta?
  D-zeu ,care este perfectiune, a vrut sa traiasca perfectiunea(adica pe sine insusi) ca si experienta, nu numai ca teorie.Si pentru asta e nevoie de un termen de comparatie.Adica ai nevoie sa traiesti imperfectiunea ca sa poti aprecia perfectiunea.Ceva de genul: trebuie sa fii orb ca apoi sa poti aprecia valoarea vazului.Si pentru asta a creeat ceva ce nu-l reprezenta: imperfectiunea.Adica intunericul,nedreptatea,boala, uratenia, mizeria etc.Si apoi a luat bucatele din El insusi si le-a pus in niste vehicule care traiesc iluzia ca sunt niste individualitati separate de EL.Adica le-a aruncat in iluzie(tot ceea ce nu este).Aceste vehicule suntem noi oamenii, animalele, plantele...
  Si cu toti traim iluzia de separare de D-zeu si de aproapele nostru pentru ca D-zeu sa traiasca experienta de perfectiune si de autocunoastere.D-zeu se autocunoaste prin noi.Adica tot ce numiti voi a fi pacat/rau/urat e de fapt etalon pentru perfectiune.Totul face parte din planul divin.Nimic nu e la intamplare.
  "Tot ceea ce este" este D-zeu perfect, e raiul, e particula dinainte de Bing Bang.Ca si oameni am uitat cum e sa faci parte din "tot ceea ce este" dar odata cu moartea corpului revenim si ne reamintim.

  Deci in concluzie prientenul tau avea dreptate.D-zeu fiind TOT, el cand vroia sa vbeasca cu D-zeu isi vorbea sie insasi.
justdoit a scris:

recent am intrebat o persoana daca vorbeste cu Dumnezeu?.... si sti ce mi-a raspuns? "atunci cand  vreau sa vorbesc cu Dumnezeu, ma trezesc vorbindu-mi mie insami"
m-a pus un pic pe ganduri.... pentru ca si io ma intreb adeseori ce este Dumnezeu....un lucru... o fiinta...ceva concret...ceva abstract....o idee, ... un concept?
cei mai multi avem deja intiparita o idee despre faptul ca El e infinit, atotputernic, omniprezent, ....idee pe care fie o avem de la altii fie ne-am insusit-o, fie am avut candva o revelatie...
noi suntem ceratia Lui....asa stim cu totii....  oare suntem entitati distincte?  se poate vorbi oare despre "o parte din Dumnezeu in fiecare din noi?"
daca El este in noi, atunci unde...care parte anatomica? :).... oare eu-l nostru si Dumnezeu sunt din aceeasi lume?


(as fi vrut sa fiu mult mai clar.... atat am reusit....as vrea sa avem o discutie pe tema asta....de asemenea imi cer scuze daca exista un subiect pe tema asta)


Ultima modificare de pacman44 (27/05/09 14:21)


27/05/09 14:13

   
justdoit
membru

Locatie: Timisoara
Inregistat: 27/07/07

giany a scris:

mai ... faza e alta ... la titlu scrie "de fapt ... ce este DUMNEZEU ??? ... mie imi suna a ceva gen cine o mai fi si asta ??? cam asea as traduce ... urat formulat ... foarte urat din partea celui ce a deschis subiectul ...si totusi cine/ce este Dumnezeu... ce este gresit in a te intreba asta? de ce este o intrebare tabu... de ce le e frica crestinilor sa recunoasca indoiala din ei insisi?
am trait de mic in mijlocul oamenilor care au muncit zi de zi sa il multumeasca pe Dumnezeu...si acest stil de viatza si-a pus amprenta pe tot ceea ce sunt. si inca ma intreb: ce este de fapt Dumnezeu? si nu imi e frica. "pune-Ma la incercare!" sau, parafrazand, testeaza-Ma, indrazneste sa fi suspicios, cerceteaza si apoi crede.

Ultima modificare de justdoit (10/04/10 20:42)


_______________________________________
"Tot ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic"-Friedrich Nietzsche

10/04/10 20:41

   
ultimul mohican
membru

Inregistat: 23/03/10
dar intreaba-te justdoit, cauta, citeste biblia, cauta corelari si referinte, analizeaza etc. asa cum am mai spus pe acilea "crede si nu cerceta" e un stereotip invechit si gresit.

_______________________________________
"Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"

10/04/10 21:09

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

justdoit a scris:


si inca ma intreb: ce este de fapt Dumnezeu? si nu imi e frica. "pune-Ma la incercare!" sau, parafrazand, testeaza-Ma, indrazneste sa fi suspicios, cerceteaza si apoi crede.

"Ce este de fapt Dumnezeu?" intra in categoria intrebarilor nebune si nefolositoare fata de care Pavel ne indeamna sa ne ferim.

Acum, daca tu crezi ca la astfel de intrebari se refera versetul care ne spune sa-l punem la incercare, iti doresc succes in cercetarile tale in aflarea informatiilor care iti pot raspunde la aceasta intrebare si sa ne spui si noua cand vei afla.

Dar mi-e cam teama ca indraznesti sa fii suspicios cu privirea la natura lui Dumnezeu cam in zadar, pentru ca mintea nosatra de oameni nu poate patrunde si intelege acest lucru, oricat de indrazneti si destepti am fi noi.
Acest lucru il vom putea cunoaste si afla in totalitate doar atunci cand si noi vom fi ca El.

Pana tunci cred ca mai normal ar fi sa ne intrebam "cine/ce este Dumnezeu pentru fiecare in parte?".


10/04/10 21:38

   
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
Felul in care e pusa aceasta intrebare mi se pare o jignire la adresa lui Dumnezeu. "Ce este Dumnezeu pentru mine?" este o intrebare la care meditez adesea.

_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

10/04/10 21:42

Site web  
justdoit
membru

Locatie: Timisoara
Inregistat: 27/07/07
drumul formarii....drumul cunoasterii...drumul cautarii... daca tu preferi pozitia de ucenic cuminte care ia doar ce i se da , treaba ta... dar nu o face ca pe o regula de viatza... ucenicul nu va ajunge niciodata calfa atata timp cat se va limita la ceea ce ii da stapanu de facut.... trebe sa munceasca si in "timpu liber" :) sa fie inovator...sa caute raspunsuri la ceea ce mesterul nu ii explica... numai un mester orgolios va privi dorinta ucenicului de a creste, ca o amenintare... iar daca tu doresti sa fi odata ca "mesterul" tau "pune osu la treaba" .... altfel: "pana cand te vei hrani cu lapte?" .... iti e frica sa nu ii intri in dizgratie? sau iti e teama ca o intrebare odata pusa iti va da mari batai de cap? ... din comoditatea ideilor tale nu vei ajunge curand sa Il cunosti... dar sa mai fi si ca EL!

Dumnezeu ne vrea roboti? sau mai degraba entitati autonome...autonome un fel de a spune....poate ca suntem o ecuatie, un algoritm  , cu o multitudine de variabile... ceea ce e dumnezeiesc in noi e tocami acel algoritm.... esti liber sa jonglezi in interiorul acelei ecuatii.... orice valoare ai da necunoscutelor vei obtine un rezultat in limitele prevazute..

nu doar 2+2 este egal cu 4.............. dar ce poti face cu [(2+2)/y-x+z]la patrat sau la a treia sau n care este egal tot cu patru?...asta face diferenta intre un incepator si unul aproape de titlu :)

altfel veti fi niste axiome :) reci si neinteresante

Ultima modificare de justdoit (10/04/10 23:19)


_______________________________________
"Tot ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic"-Friedrich Nietzsche

10/04/10 21:53

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

justdoit a scris:


drumul formarii....drumul cunoasterii...drumul cautarii... daca tu preferi pozitia de ucenic cuminte care ia doar ce i se da , treaba ta... dar nu o face ca pe o regula de viatza... ucenicul nu va ajunge niciodata calfa atata timp cat se va limita la ceea ce ii da stapanu de facut.... trebe sa munceasca si in "timpu liber"
 
Nu mi se pare potrivit acest exemplu cu intrebarea "Ce/cine est Dumnezeu?" cum nu mi se par potrivite nici sferturile de versete pe care le dai ca si argumente...e un amalgam de idei , concluzii...etc.

Desi ne departam de subiect...un uncenic este ucenic ca sa invete meseria de la maestrul/stapanul sau. Daca se crede mai capabil decat este, si inceraca sa faca altceva decat ii da stapanul, nu-i ajuta la nimic, pentru ca stapanul/maestrul stie ce, de ce, cum  si cat poate ucenicul sa asimileze.

justdoit a scris:


sa fie inovator...sa caute raspunsuri la ceea ce mesterul nu ii explica...

Ca si ucenic lipsit de experienta inovatiile pot strica. Ca si ucenic lipsit de experienta raspunsurile gasite la intrebarile pe care maestru/stapanul nu a vrut sa i le dea pot fi gresite, ducand la niste pricipii si adevaruri false, eronate.

justdoit a scris:


iar daca tu doresti sa fi odata ca "mesterul" tau "pune osu la treaba" ..

Mai mult efort de a "pune osul la treaba" fac cei care stau doar mana maestrului/stapanului. Pentru ca ucenicul trebuie sa-si dea toata silinta, lucrarea lui fiind examinata in cele mai mici detalii de insusi maestrul.
Dar daca face de capul sau, el nu isi poate da un verdict onest, lucrarilor sale, pentru ca nu este in cunostinta tuturor lucrurilor.

justdoit a scris:


din comoditatea ideilor tale nu vei ajunge curand sa Il cunosti... dar sa mai fi si ca EL!

Pe Dumnezeu il onoreaza "comoditatea" ideilor prin care ne aratam total dependenti de El.

justdoit a scris:


Dumnezeu ne vrea roboti?

Daca ne voia roboti, ne facea roboti.

justdoit a scris:


nu doar 2+2 este egal cu 4.............. dar ce poti face cu [(2+2)/y-x+z]la patrat sau la a treia sau n care este egal tot cu patru?...asta face diferenta intre un incepator si unul aproape de titlu

Diferenta o face ca "incepatorul", stie ca este inutila o ecuatie de un  kilometru, daca rezultatul este acelasi. Pe cand "avansatul"(care se pare ca nu-i prea aproape de titlu)  se cazneste vreo 3 zile sa afle acelasi rezultat care se putea afla intre secunda, si in tot acest timp putea face lucurui mult mai folositoare.

justdoit a scris:


altfel veti fi niste axiome  reci si neinteresante

Daca din dorinta de a ne dovedi noua insine ca de fapt nu sintem niste roboti, ajungem sa ne punem intrebari nebune si nefolositoare, si vom sfarsi prin propriile tentative de a-L cerceta pe Dumnezeu, 
in a ne incurca fara sansa de a ne mai descurcar.

"Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite." (Romani 1:28)


10/04/10 23:43

   
emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

justdoit a scris:

drumul formarii....drumul cunoasterii...drumul cautarii... daca tu preferi pozitia de ucenic cuminte care ia doar ce i se da ...sa fie inovator...sa caute raspunsuri la ceea ce mesterul nu ii explica...


Daca am inteles bine mesterul este Dumnezeu in enuntul asta al tau, iar ucenicii suntem noi.
Daca este asa unde gasesti raspunsuri la care mesterul nu-ti explica? Inventezi? Pui de la tine?

Ultima modificare de mereu-tanar (10/04/10 23:55)


_______________________________________
Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

10/04/10 23:54

   
justdoit
membru

Locatie: Timisoara
Inregistat: 27/07/07
destinul tau este sa cresti... nu sa fii mereu-copil.... altfel nasterea nu si-a avut rostul.... sunt de acord ca poti cadea pentru ca ai pornit pe un drum necunoscut dar asta este riscul dorintei de cunoastere.... nu zic sa faci toate astea de capul tau... ci mereu sa ramai in interiorul "ecuatiei" ...

gresesc ca nu explic mereu ca in DEX.... iar asta agita pe cei cu minte putina si ambitie mare... consider ca unele lucruri se subinteleg...adica ar trebui sa se subinteleaga daca ai fost cu adevarat transformat


_______________________________________
"Tot ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic"-Friedrich Nietzsche

11/04/10 11:12

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

justdoit a scris:


destinul tau este sa cresti... nu sa fii mereu-copil.... altfel nasterea nu si-a avut rostul.... sunt de acord ca poti cadea pentru ca ai pornit pe un drum necunoscut dar asta este riscul dorintei de cunoastere.... nu zic sa faci toate astea de capul tau... ci mereu sa ramai in interiorul "ecuatiei" ...

Cresterea si destinul nostru nu este sa aflam cine/ce este Dumnezeu.
Ci mai degraba cine/ce/cum sintem noi, ca sa putem fii o data ca El.


11/04/10 12:38

   
zambezi
membru

Locatie: ro
Inregistat: 19/09/07

justdoit a scris:

... din comoditatea ideilor tale nu vei ajunge curand sa Il cunosti...

interesante lucruri spui tu aici. Deci, daca am inteles eu bine, daca nu, corecteaza-ma te rog, comoditatea ideilor este vinovata de faptul ca nu-L putem cunoaste pe Dumnezeu? Daca ideile unui om nu ar fi comode, acesta L-ar putea cunoaste pe Dumnezeu fara probleme? Si mai mult, in continuare adaugi

justdoit a scris:

dar sa mai fi si ca EL!

ca si cum tot acea comoditate l-ar putea impiedeca pe om sa fie ca El.
Din cele spuse de tine, eu inteleg ca nu ar fi nevoie de faptul ca Dumnezeu sa se descopere, sa se reveleze oamenilor, deoarece in ei exista posibilitatea de a-L cunoaste asa cum este El cu adevarat, fara sa greseasca, iar singurul pret care trebuie platit pentru asta ar fi comoditatea ideilor. Gresesc?

Ultima modificare de zambezi (11/04/10 12:53)


11/04/10 12:52

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

irlanda a scris:

Cresterea si destinul nostru nu este sa aflam cine/ce este Dumnezeu.
Ci mai degraba cine/ce/cum sintem noi, ca sa putem fii o data ca El.

" Si sa-L cunoastem pe EL si...." - daca nu stii Cine si cum este EL cum vei fi odata ca El ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

11/04/10 13:22

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Eu n-am spus ca nu stiu Cine si cum este El. Si din moment ce ai pe cineva ca si exemplu se presupune ca si cunosti persoana respectiva. Adica stii cine/ce este.

11/04/10 13:25

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Tu esti tu, altii sunt altii. Lasa-i si pe altii sa-L cunoasca.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

11/04/10 13:31

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Da' nu-i opresc eu...

Doar ìncerc sa spun ca daca nu te multumeste Ce si Cine spune Biblia ca este (printre altele spune ca este Ìnceputul si Sfarsitul- o descriere mai mult decat satisfacatoare), nu vor ajunge sa-L cunoasca cu adevarat.

Dimpotriva, ìsi vor forma un dumnezeu dupa ìncipuirea lor, ca rezultat al ìntrebarilor lor nebune si nefolositoare
pierzandu-se ìn detalii si omitand   esenta.


11/04/10 13:50

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
x

Ultima modificare de irlanda (11/04/10 16:17)


11/04/10 13:50

   
justdoit
membru

Locatie: Timisoara
Inregistat: 27/07/07
cercetarea implica costuri... bataie de cap....pentru a ajunge sa il cunosti pe Dumnezeu trebe mai intai sa iti doresti si sa cauti.... desigur, sansele de reusita sunt legate de dorinta Lui de a se lasa descoperit.... ca sa vorbesc "bibliceste" :) ... multi asa zisi crestini s-au oprit la un nivel de cunoastere... nivel care pare sigur, nu stii foarte mult dar nici nu esti in intuneric... iar orice suspiciune...orice intrebare este tabu.

nu am zis ca singura modalitate de a-l intelege pe Dumnezeu este abandonarea ideilor comde, ci este un prim pas spre cunoastere... la unii drumul este mai lung , la altii mai scurt. unii nu vor afla niciodata... dar nu este corect sa stam ca in fotoliu si sa asteptam ca El sa ni se descopere... "ce o da Domnu" :) trebe sa ne dorim sa il cunoastem ... si nu oricum ci cu ardoare...


_______________________________________
"Tot ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic"-Friedrich Nietzsche

11/04/10 13:52

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Despre Dumnezeu cunosti in cele mai mici amanunte in Biblie.
Pe Dumnezeu il cunosti prin relatie ta personala cu El, nu facand tot felul de cercetari stiintifice care oricum nu vor duce la niciun rezultat.

De fapt ce vrei sa stii tu despre Dumnezeu ?


11/04/10 20:45

   
Andreea
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 16/08/06
Voi ce aţi spune dacă un ateu v-ar întreba : "de fapt ce/cine este Dumnezeu?". Oare i-aţi spune că aşa ceva nici nu ar trebui pomenit?Că o asemenea întrebare nici nu se poate ridica?


irlanda a scris:

Pe Dumnezeu il cunosti prin relatie ta personala cu El, nu facand tot felul de cercetari stiintifice care oricum nu vor duce la niciun rezultat.

Dacă eşti creştin autentic,da, poţi să îl cunoşti în acest mod. Dar un om care nu crede în El, cu siguranţă "îţi va da în cap" (a se lua la mod figurat expresia) cu teoria ta. ;)

Eu cred că a-ţi pune întrebări cu privire la divinitate nu e greşit, dimpotrivă. Cu cât încerci şi cauţi să afli mai multe despre ceea ce este Dumnezeu ,cu atât mai mult devii fermecat şi atras de esenţa Sa. :)

Ultima modificare de Andreea (11/04/10 22:27)


_______________________________________
His grace is enough!

11/04/10 22:26

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

Andreea a scris:


Voi ce aţi spune dacă un ateu v-ar întreba : "de fapt ce/cine este Dumnezeu?".
Oare i-aţi spune că aşa ceva nici nu ar trebui pomenit?Că o asemenea întrebare nici nu se poate ridica?

I-as spune nimic altceva decat ce spune si Biblia. Daca nu crede, degeaba se mai intreaba. Un alt raspuns nu va primi.

Andreea a scris:


Dar un om care nu crede în El, cu siguranţă "îţi va da în cap" (a se lua la mod figurat expresia) cu teoria ta.

Un om care nu crede in El nu va crede nici o alta teorie si iti va da in cap incercand sa combata orice teorie, nu sa gaseasca un raspuns.

Si nu vorbeam despre oamenii care nu cred aici, ci despre cei care cred in El dar vor sa cunoasca mai mult decat poate intelege si patrunde mintea lor.

Andreea a scris:


Eu cred că a-ţi pune întrebări cu privire la divinitate nu e greşit, dimpotrivă. Cu cât încerci şi cauţi să afli mai multe despre ceea ce este Dumnezeu ,cu atât mai mult devii fermecat şi atras de esenţa Sa.

Depinde ce intrebari iti pui. Daca imi pun intrebari ca sa cunosc caracterul lui Dumnezeu, e ok. Gasesc raspunsuri in Biblie.


12/04/10 00:25

   
Pagini:  1 2 3 4    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net