|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 ... 10 |
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
livu2day a scris:
Sa avem grija ce sa zicem ca nu ducem in erroare pe alti, apropo in general ce zis eu stiu ca am vazut in Biblie si daca vreti va dau versete daca nu... ma gandesc cand vorbim despre Domnul macar sa ne aratati unde zice in Biblie asa... ca sa nu ne ducem dupa capul nostru... |
Ai dreptate Liviu, o sa incerc sa caut si eu referinte despre afirmatiile pe care le-am facut la subiectul recent deschis.
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
09/01/09 06:13
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
gabi_aron a scris:
ceva mai am doar de zis: multumesc ca ai scris la comentarii regurgitatiile. |
eu zic sa ai griga de "regurgitatiile " tale .
Si ati scris aici ce trebuia sa scrieti la subiectul ala.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
09/01/09 06:30
|
|
adriana
membru
|
|
april a scris:
Si ati scris aici ce trebuia sa scrieti la subiectul ala. |
de prea multa grija sa nu te suparam
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
09/01/09 06:32
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
april a scris:
eu zic sa ai griga de "regurgitatiile " tale .
Si ati scris aici ce trebuia sa scrieti la subiectul ala. |
Sti ca daca ne intindem cu discutii despre trinitate la topicul cu gelozia o sa fie o harababura pentruca e un subiect foarte sensibil cel cu trinitatea si pierdem scopul topicului. Cat despre regurgitatiile mele, sunt controlate.don't worry
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
09/01/09 11:41
|
|
crisstina
membru
Inregistat: 10/03/08
|
|
gabi .. eu ar dori sa imi spui tu ce crezi despre trinitate si scopul ei.. vreau sa vad din ce zici daca ai o conceptie buna despre asta dau nu ..
Ultima modificare de crisstina (09/01/09 14:44)
_______________________________________ Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna,un zambet la fiecare lacrima,o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare!!!
|
|
09/01/09 14:29
|
|
gabi
membru
|
|
Ti-am dat deja o dovada clara... Isus e mijlocitorul nostru pentru Dumnezeu Tatal...e o dovada clara....asta sa nu mai aduc in discutie plecarea lui Isus si lasarea Mangaietorului, DS...tu susti acel pasaj "Eu si Tatal una suntem"...daca spun ca membrii bisericii sunt una nu inseamna ca biserica are un singur membru, ci sunt una ca si principii, ideologie, etc...la fel ca si sotul si sotia care vor fi un singur trup. Dar fiecare in incercarea de-asi fonda credinta se foloseste de anumite baze la care nu renunta usor astfel nu cred ca te voi putea convinge ca DT, DF si DS sunt persoane diferite deji ar mai fi dovezi.
ok, vad ca ai modificat mesajul ...ce cred despre trinitate?...3 persoane diferite dar aproape indispensabil legate una de cealalta. 3 persoane care indeplinesc anumite lucruri si au diferite scopuri secundare dar care au acelasi scop final, mantuirea oamenilor.
a..si inca ceva ca nu ma pot abtine ...nu cred ca esti tu in masura sa-mi zici daca am o conceptie buna sau rea :P deoarece ti-am oferit argumente clare. Inca pentru sustinerea aprerii tale nu am primit argumentatie clara.
Ultima modificare de gabi_aron (09/01/09 14:56)
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
09/01/09 14:49
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
crisstina a scris:
vreau sa vad din ce zici daca ai o conceptie buna despre asta dau nu .. |
Conceptie buna despre trinitate? :O Adica poate cineva sa inteleaga trinitatea?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
09/01/09 15:00
|
|
gabi
membru
|
|
cred ca nici ingerii nu inteleg ce vad ) ... trinitatea si revenirea DOmnului sunt cele mai controversate subiecte din teologia oricarei religii.
|
|
09/01/09 15:03
|
|
adriana
membru
|
|
+Archangel a scris:
Conceptie buna despre trinitate? :O Adica poate cineva sa inteleaga trinitatea? |
Ultima modificare de MRU (09/01/09 15:04)
|
|
09/01/09 15:03
|
|
livu2day
membru
Inregistat: 06/11/08
|
|
nu-mi mai spune te rog ca dispretuiesc Biblia |
Daca vrei sa nu zic asa te rog sa nu faci, iti spun pe fata caci eu nu o sa ascund... sti ca zicea Pavel de la Duhul Domnului sa mira si ingere de tainele descoperite? Nu imi place cum zic asa de usor parca nu conteaza ce zice Pavel... Am zis din Biblie ce am zis daca gasesti tu in Biblie sa nu ascult de Pavel sau ce zice in Biblie o sa te ascult pe tine si te consider mai ceva decat Pavel... pina atunci ma iau dupa Isus si dupa Pavel, cei care a urmarit pe Isus cu adevarat. Deci arata-mi unde zice gresit... arata-mi si o sa ascult, o sa vad si o sa bag in seama caci eu accept mustrarea, si sfatul care vine de la Domnul.
Despre Dumnezeu zice in Biblie ca o sa intelegem cand o sa fim de fata.
Ultima modificare de livu2day (09/01/09 15:25)
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
09/01/09 15:24
|
|
gabi
membru
|
|
mai omule...ti-am zis...arata-mi unde am zis ca Pavel nu vorbeste de la DUhul, si apoi arata-mi unde am dispretuit Biblia si abia apoi fa afirmatii despre asta, ok? nu te-a pus nimeni sa nua sculti de Pavel...nu vorbeam despre asta...esti culmea mai omule, scoti din context vorbele doar pentru a combate inchipuirile tale ridicole.
|
|
09/01/09 15:28
|
|
crisstina
membru
Inregistat: 10/03/08
|
|
mai gabi fii mai explicitit in ceea ce vrei sa spus.. ai grija cu vorbesti in legatura cu liviu...vezi ca ajungi la voarbe urate:)
_______________________________________ Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna,un zambet la fiecare lacrima,o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare!!!
|
|
09/01/09 15:31
|
|
livu2day
membru
|
|
gabi_aron a scris:
in 2 corinteni Pavel este cel ce vorbeste...el e cel gelos aici nu Dumnezeu |
2 Corinteni 11:2 Căci sunt gelos de voi cu o gelozie după voia lui Dumnezeu, pentru că v-am logodit cu un bărbat, ca să vă înfăţişez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată.
Deci gabi.. chiar ai citit ce a zis aceea dupa voia Lui Dumnezeu... cum vorbeste Pavel, omule gandeste bine....
Alt lucru zici ca te uiti ce e in spatele ca traducere ce concluzie falsa ai... poate a fost tradus in altfel daca sti limbi straine ai sti ca o propozitie poate fi tradusa in mai multe feluri cu alte cuvinte dar avand aceeas rost si sau folos. In fine te intreb din nou, oare Dumnezeu nu e destul de mare ca sa isi apera lucrarea Lui... ? Nu despretui Biblia... zimi tu unde a zis Pavel gresit si atunci o sa mai vorbim... ce? Vrei sa iti arat unde zice ceva in Biblie deci arata-mi tu si voi asculta imi voi pune mina la gura si voia tace si voi invata... deci invata-ma astept cu nerabdare... Invata-ma Adevarul, Dreptatea, Poruncile, Legile... te rog din inima o sa cercetez totul o sa iau ce e bine si ce nu e bine.. deci invata-ma astept cu nerabdare.
_______________________________________ Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el. http://iaebetel.blogspot.com/
|
|
09/01/09 15:39
|
|
aurora_berintzan
membru
Inregistat: 09/01/09
|
|
salut...sunt Aurora si tocmai acum m-am logat dupa ce am vazut discutia voastra...eu nu cred ca trebuie sa va mai suparati unul pe altul pentru ca fiecare are opinia lui si bineinteles convingerile lui....tot ce pot sa spun este ca Dumnezeul nostru care este un Dumnezeu gelos va vrea pentru El asa cum sunteti cu bune cu rele si ar fi foarte trist sa afle ca voi va certati si de fapt ii faceti pe plac lui Satan
|
|
09/01/09 16:30
|
|
fluflu
membru
Inregistat: 20/09/07
|
|
gabi_aron a scris:
.daca opresti pe strada fata imbracata cel mai obrasnic, |
hmm
_______________________________________ never regret something that once made you smile...
|
|
09/01/09 16:37
|
|
livu2day
membru
|
|
Aurora ma bucur dar problema e ca da invataturi si iluzi dupa capul lui... nu ne vrea cu rele si vrea sa fim eliberati de rele...
In fine gabi citeste din nou: 2 Corinteni 11:2 Căci sunt gelos de voi cu o gelozie după voia lui Dumnezeu, pentru că v-am logodit cu un bărbat, ca să vă înfăţişez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată. Deci vezi ce zice in italics.... deci cum zici ca e de la Pavel nu m-am dus departe ci tot ce am zis a fost in commun ca ai dispretuit Cuvantul.
Omul fie ca fost tradusa... sti cum a fost tradusa Biblia? Fa research si cauta cum a fost tradusa Biblia... Plus oare daca nu ar fi tradusa sau scrisa bine nu isi apara Dumnezeu lucrarea Lui, tot nu mi-ai raspuns?
Nu ma intereseaza de teologi ci ce zice in Biblie ma intereseaza, Biblie poate fi inteles de oricine.... doar trebuie sa ai inima deschisa si sa nu citeste dupa placul nostru... Oricum prea multa teologie de degeaba fara practica.
|
|
|
|
gabi
membru
|
|
bine bine...obraznic multumesc pentru corectare
Liviu...tu cred ca esti adeptul ideii "crede si nu cerceta" ...ei...iti urez sa crezi tot si sa nu cercetezi nimic. Nu stiu daca din cauza ca nu ai mai vorbit demult romaneste sau din lipsa de intelepciune nu reusesti sa prinzi un context, iti explic de n ori ca nu am contestat vorbirea lui Pavel dar o ti pe-a ta...in cazul acesta e chiar pierdere de timp cu tine, ia si reciteste, numara pe silabe daca nu reusesti altfel dar nu mai interpreta spusele mele dupa ingusta intelegere a ta. Toate cele bune.
Ultima modificare de gabi_aron (09/01/09 16:44)
|
|
|
|
livu2day
membru
|
|
Scuza daca te-am suparat dar nustiu, nu pot sa ma abtin cand aud lucruri de acestea. In fine imi cer iertare la toti... fiti binecuvantati. Pace.
Edit: Bine ai venit Aurora, sper ca sa avem conversati si sa ne zidim uni pe alti in Domnul... fi binecuvantata.
Ultima modificare de livu2day (09/01/09 16:45)
|
|
09/01/09 16:43
|
|
gabi
membru
|
|
am modificat in mesajul de sus ce am maia vut de zis.
|
|
09/01/09 16:45
|
|
livu2day
membru
|
|
In fine gabi, inteleg ce nu intelegi tu... Una sa fie voia noastra dupa firea noastra si una sa fie voia Domnului... pentru tine e cam complicat sa pare... Dar ma las caci e zis nu imi petrec timpul sa incerc sa explic ca nu vrei sa intelegi, am incercat sa explic nu din ura.. nu din rautate ci mai degraba sa te ajut sa vezi lumina Lui. Dar am facut ce am fost datorit, sa sfatuiesc, sa mustru daca era necesar.. ce mai pot sa fac e sa ma rog sa ne lumineze pe fiecare in parte.
|
|
09/01/09 16:49
|
|
gabi
membru
|
|
da..sti cum e...majoritatea nebunilor se cred cei mai intelepti oameni...asa e si in cazul Bibliei...multi habarnisti cred ca stiu totul si vor sa le explice altora ce nu e cazul...si asta poate suna pentru oricine.
|
|
09/01/09 16:52
|
|
livu2day
membru
|
|
gabi_aron a scris:
da..sti cum e...majoritatea nebunilor se cred cei mai intelepti oameni...asa e si in cazul Bibliei...multi habarnisti cred ca stiu totul si vor sa le explice altora ce nu e cazul...si asta poate suna pentru oricine. |
Am zis ca sunt intelept... sunt poate cel mai prost aici, dar problema ca ma bucur ca sunt prost si Domnul arata ca poate vorbi prin un prost ca mine fie mai putin sau mai mult.
Iti multumesc pentru compliment de nebun... Domnul sa te binecuvanteze si sa aiba mila de amindoi.
|
|
09/01/09 16:59
|
|
aurora_berintzan
membru
Inregistat: 09/01/09
|
|
multumesc mult liviu...Domnul sa te binecuvanteze....si cred ca Gabi nu are dreptate...sincer il sustin pe liviu deoarece a avut binevointa sa explice si sunt de acord cu ce a spus....dar gabi nu uita ca Dumnezeu a scris Biblia si el da lumina orisicui cere in legatura cu fiecare verset si probabil liviu a gasit cu ajtorul Lui o explicatie plauzibila
|
|
09/01/09 17:00
|
|
gabi
membru
|
|
eh vezi...iar iti atribui ce nu ti-am zis...eu nu reusesc sa vad unde ti-am zis nebun...ma rog...apoi nu ai cum sa-mi areti ca Domnul vorbeste prin tine...mai ales ca sunt sigur ca El intelege un context si inventeaza scenariic a sa aiba ce combate.
|
|
09/01/09 17:02
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|