TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Biserica Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08

Andreea a scris:

april a scris:

Nu ati vrea sa deschideti un subiect despre Biserica ?

Ba da.Ar fi folositor pentru unii,şi pentru alţii :D .Cine îl deschide?

Iar nu se incumeta nimeni? :| Deci: Subiect despre Biserica. :D Habar nu am avut cum sa pun numele, asa ca i-am pus simplu 'Biserica'. Sper ca nu mi-am bagat nasu` unde nu trebuia. April, daca poti (ca vad ca numa de m3diator e moderat 'TANAR si/sau CRESTIN') schimba tu cum ar fi mai potrivit titlul topicului, ca nu ma supar, chiar te rog :)

21/08/08 15:29

mototey
membru

Inregistat: 11/12/06
aha... vad ca s-a deschis subiectul Biserica... merita sa il abordam cum se cuvine...:)

...si putem sa incepem cu functiile ei... functiile bisericii.. sa le descoperim si sa le abordam pe fiecare in parte...:)

21/08/08 22:43

Site web  
mototey
membru

biserica - ca si cladire... :)

24/08/08 14:33

Site web  
shoricel
membru

Inregistat: 04/01/08
se pare ca l-am deschis degeaba... :rolleyes:

25/08/08 15:32

UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08

mototey a scris:

biserica - ca si cladire... :)

Ofera credinciosilor un adapost unde se pot strange cu scopuri precise, tentatia de a devia de la acestea fiind mai scazuta (din pacate, nu inexistenta...:D )

PS: hai ca am inceput eu...;)

26/08/08 12:08

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
ofera posibilitatea celor ce o conduc sa adune niste sume de bani de care sa se foloseasca in scopuri personale ...

26/08/08 13:07

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
:D :D :D Corect!!! :D :D :D

26/08/08 13:23

Andreea
membru

Inregistat: 16/08/06

mototey a scris:

... functiile bisericii.. sa le descoperim si sa le abordam pe fiecare in parte...:)

Care ar putea fi funcţiile bisericii?Eu cred că principalul motiv pentru care există biserica este acela de a avea un loc în care să ne închinăm,cu alţi credincioşi,lui Dumnezeu.
Din câte ştiu,biserica a apărut (ca şi clădire) după înălţarea Domnului Isus,după coborârea Duhului Sfânt.
Biserica este un loc în care putem să aducem laudă lui Dumnezeu,unde putem să învăţăm multe.Împreună cu ceilalţi credincioşi putem să studiem Cuvântul şi să creştem spiritual.
Biserica este locul de unde ar putea să înceapă cele mai mari schimbări din lume..dacă ar fi credinţă. ;)

26/08/08 21:37

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
A venit la mine un adventist si a intrebat unde e wc-ul dela biserica ortodoxa in care ne aflam.A fost ceva care mi-a cam intors stomacul.In toate bisericile timpurii sau descoperit elemente crestine cum ar fi simbolul crucii.Probabil ca Iisus nu prea a avut grija de ele si ele au decazut in idolatrie(paganism)...

26/08/08 21:43

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Intr-adevar o chestie perversa...sa ai nevoie si de WC cand mergi la biserica. Cand acolo trebuie sa aplice ideea "suferinta intru Hristos". Cata nesimtire domne la astialalti sa-si faca toalete in biserica...:D
Stai linistit Bair, ca buda numa la chinezi ii idol, ptr. noi are alta functionalitate.

Ultima modificare de Sword (26/08/08 22:34)

26/08/08 22:33

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Despre ce discutati voi aici. Of.

27/08/08 08:59

Sword
membru

despre Biserica. Si de ce ar fi nevoie de un WC. :D

27/08/08 22:11

mototey
membru

haideti sa trecem si la lucruri serioase...:D:D:D

Biserica - sare si lumina in lume

01/09/08 07:51

Site web  
UnderZero
membru

Inregistat: 19/04/08
Vaiiiiiiiii, deja vorbim de lucruri sfinte :rolleyes:

01/09/08 09:31

the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Eu am găsit ceva foarte frumos în calendarul de astăzi.
"Biserica este un spital în care Isus,marele Doctor îi face întregi pe cei răniţi,iar în vreme ce unii din biserică se simt bine,alţii sunt la terapie intensivă.Dacă acest lucru este bine înţeles şi prezentat,oamenii ar trebuie să fie atraşi la Isus şi nu să fie depărtaţi de El."

09/09/08 14:36

Site web  
+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Iata o intrebare interesanta. Ce este sau trebuie sa fie Biserica? Spital pentru pacatosi sau tabara de antrenament pentru sfinti? Sau ambele?

12/09/08 11:39

Sword
membru

Good question.. Eu cred ca amandoua, dar nici una din tabere sa nu se lege de cealalta. Adica sfintii sa nu-i ponegreasca pe bolnavi, iar bolnavii sa nu fie invidiosi pe ceilalti.

12/09/08 14:12

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Dar, spre exemplu, Sword, nu s-ar putea lega in felul urmator? Sfintii sa lege ranile bolnavilor? Sa ii ajute sa creasca, sa... se roage pentru ei? Ca din ceea ce ai scris tu, si iarta-ma daca inteleg gresit, eu trag o concluzie: sfintii pe drumul lor, bolnavii pe al lor.

13/09/08 22:41

Sword
membru

Am spus acelasi lucru dar specificand ce SA NU faca. Tu ai completat cu CE SA faca. Foarte bine ;)

13/09/08 23:01

mototey
membru

anomis a scris:

Dar, spre exemplu, Sword, nu s-ar putea lega in felul urmator? Sfintii sa lege ranile bolnavilor? Sa ii ajute sa creasca, sa... se roage pentru ei? Ca din ceea ce ai scris tu, si iarta-ma daca inteleg gresit, eu trag o concluzie: sfintii pe drumul lor, bolnavii pe al lor.

pai ... eu cred ca asta e scoala sfintilor...:D

14/09/08 07:59

Site web  
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Ce ar trebui să fie Biserica...

1. Când te apasă greutăţile, lumea te striveşte. ÃŽn Biserică ne purtăm poverile unii altora.

2. Când simţi că te prăbuşeşti, lumea trece cu tăvălugul peste tine. Cei din Biserică te iau în braţe şi te aduc înaintea Domnului în rugăciune.

3. Când greşeşti, lumea râde de tine şi te dă la o parte. Biserica iartă şi nădăjduieşte în mai bine.

4. Când te simţi singur, lumea nu te bagă în seamă. Cei din Biserică îţi deschid casele lor şi te tratează ca pe un frate.

5. Când nu poţi să ţii pasul şi rămâi în urmă, lumea te părăseşte. Biserica se apleacă cu înţelegere şi te ia de mână.

6. Când îţi pierzi calmul şi te biruiesc nervii, lumea îţi răspunde cu aceeaşi monedă. Cei din Biserică iubesc cu înţelegere şi aşteaptă cu răbdare.

7. Când ţi se deschide calea spre succes, lumea te trage înapoi de picioare. Biserica te încurajează şi "îţi face galerie"!

8. Când eşti handicapat, lumea te clasează drept incompetent şi te izolează. Biserica te înconjoară cu dragoste şi te consideră copil al Domnului.

9. Când ai păţit-o şi te-ai ars pe propria-ţi piele, lumea spune că aşa-ţi trebuie şi te pune în banca ta. Biserica manifestă milă şi se repede să-ţi vindece rănile.

10. Când eşti în lipsă, lumea te dispreţuieşte. Biserica împarte cu tine tot ce are.

11. Când te năpădesc problemele, lumea îţi dă o sumedenie de sfaturi. Biserica te ia de mână şi merge alături de tine.

12. Când ţi se oferă o şansă şi ajungi într-o poziţie importantă, lumea te laudă pe faţă, dar te dispreţuieşte pe ascuns. Cei din Biserică se bucură şi ştiu să dea întâietate unii altora.

[Text ciupit din Simon Schrock.]

15/09/08 09:41

Sword
membru

Deci cu alte cuvinte o scoala a sfinteniei, si un spital al bolnavilor. Iar "doctorii" sunt cei care trec cu bine prin scoala asta si sunt in stare sa-i ajute pe bolnavi.

15/09/08 09:56

reluestera
membru

Inregistat: 06/09/08
da, asta a ar trebiu sa fie biserica, dar de multe ori nu este...

15/09/08 09:57

Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
...iar bolnavii, odată însănătoşiţi, la rândul lor pot deveni doctori pentru alţii, binenţeles după absolvire..

Ultima modificare de Magdy (15/09/08 09:59)

15/09/08 09:58

reluestera
membru

Inregistat: 06/09/08
si pana la urma biserica noi o formam...

Biserica reprezinta totalitatea oamenilor nascuti din nou prin Evanghelia lui Isus, care lucreaza prin darul Duhului Sfant la largirea Imparatiei lui Dumnezeu si au ca nadejde mostenirea vietii vesnice.

cele 3 particularitati din aceasta definitie sunt:

1.Totalitatea oamenilor nascuti din nou prin Evanghelia Domnului Isus

2.Lucreaza prin darul Duhului Sfant la largirea Imparatiei lui Dumnezeu

3.Au ca nadejde mostenirea vietii vesnice

1.a :D De ce este necesara nasterea din nou prin Evanghelie?
Fara ea nu poti vedea Imparatia lui Dumnezeu:
IOAN 3:3 Drept raspuns, Isus i-a zis: ,,Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.``

b.Cum pot sa ma nasc din nou?
Trebuie sa fiu nascut din apa si din Duh
Pot sa fiu nascut din nou sau din apa si din Duh , crezand in Evanghelia lui Isus .Aceasta nastere este tainica .Cuvantul EVANGHELIEI si Duhul Sfant lucreaza la nasterea omului nou in inima omului.Omul isi da seama de starea lui ,se pocaieste si incepe o viata noua de copil al lui Dumnezeu.
IOAN 1:11 A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit.
IOAN 1:12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celorce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;
IOAN 1:13 nascuti nu din singe, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.
MAR 16:15 Apoi le-a zis: ,,Duceti-va in toata lumea, si propovaduiti Evanghelia la orice faptura.
MAR 16:16 Cine va crede si se va boteza, va fi mintuit; dar cine nu va crede, va fi osindit.

c.Cum trebuie sa fie viata mea?
Trebuie sa am o viata noua
IOAN 3:6 Ce este nascut din carne, este carne, si ce este nascut din Duh, este duh.
IOAN 3:7 Nu te mira ca ti-am zis: ,,Trebuie sa va nasteti din nou.
IOAN 3:8 Vintul sufla incotro vrea, si-i auzi vuietul; dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul.``
2COR 5:17 Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura (Sau: zidire.) noua. Cele vechi s'au dus: iata ca toate lucrurile s'au facut noi.

d.Cine ma ajuta sa am o viata noua?
Duhul Sfant descopera nevoia de Dumnezeu
1COR 2:9 Dar, dupa cum este scris: ,,Lucruri, pe cari ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s'au suit, asa sint lucrurile, pe cari le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.``
1COR 2:10 Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adinci ale lui Dumnezeu.
1COR 2:11 In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului, care este in el? Tot asa: nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu afara de Duhul lui Dumnezeu.

Duhul Sfant ma ajuta sa ma schimb dupa chipul Domnului
2COR 3:16 Dar orideciteori vreunul se intoarce la Domnul, mahrama este luata.
2COR 3:17 Caci Domnul este Duhul; si unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.
2COR 3:18 Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr'o oglinda, slava Domnului, si sintem schimbati in acelas chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului.

15/09/08 09:59

Pagini:  1 2 3    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la