TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Stiinta si/sau religie?/Medicina alternativa Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Traim in Romania o vreme a neincrederii crescande in doctori, mai ales in generatiile de medici care au iesit mai recent de pe bancile facultatii. Astfel ca oamenii au ajuns sa apeleze din ce in ce mai mult la asa-numita "medicina alterntiva" in speranta obtinerii unei vindecari ieftine si fara spitalizare sau interventii chirurgicale.

Multe dintre aceste metode de vindecare par la prima vedere ne-periculoase, dar in realitate se bazeaza pe lumea spirituala a lui Satan.

Personal am trecut prin viata prin situatii in care am apelat la acest tip de medicina si la sfarsit am tras concluzia ca numai Duhul Sfant m-a pazit de efectele negative pe care le-ar fi putut avea asupra mea.

De aceea as vrea ca cei care s-au confruntat cu astfel de lucruri, direct sau indirect, sa putem trage aici semnale de alarma prin care sa fie feriti si altii de a intra in contact cu "orice ce se pare rau" (1 Tes. 5:22).

Deci:
- Ce tipuri de medicina alternativa cunoasteti?
- Care sunt rele si de ce?


16/07/05 10:06

Site web  
prodeus
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 27/06/05
din cate stiu eu, la medicina alternativa intra homeopatia (metodă de tratare a bolilor prin folosirea în doze mici a unor medicamente, care în doze mari ar provoca la omul sănătos simptomele bolii respective), naturopatia, acupunctura (metodă terapeutică originară din China, bazată pe acţiune reflexă, care constă în înţeparea pielii, în anumite puncte ale corpului, cu ace metalice fine), hipnotismul (totalitatea fenomenelor caracteristice hipnozei: Stare asemănătoare cu somnul sau cu somnambulismul, provocată artificial prin sugestie, în timpul căreia controlul conştient asupra propriei comportări şi contactul cu realitatea slăbesc, acţiunile celui hipnotizat fiind supuse voinţei hipnotizatorului) si diferitele forme meditative si cvasireligioase (aici sunt incluse vindecarile miraculoase de catre anumite persoane, lucruri sau in anumite locuri sfinte).

am un vecin care practica o forma de yoga destul de cunoscuta. cam cea mai practicata prin Romania, cu forme de energii universale.. si la un moment dat am fost si eu curios cum e sub piramida aia mare metalica din mijloc. ce sa spun.. am fost destul de calm acolo la meditatie.. uneori poate din curiozitate si autosugestie, mai ma treceau fiorii.. insa nu tin minte sa fi auzit vreo voce sau ceva.. oricum stateam langa o icoana sfintita si aia cu cozile (daca erau prin preajma) ar fi murit pe loc. de starea de spirit oricum, nu era nimic neobisnuit sau inexplicabil comportamental. o alta forma de vindecare si tratament pe care o practica energeticianul era prin contactul cu chakrele.. poate daca esti indoctrinat bine, chiar tine..
eu personal l-am convins ca e vraja mare in mintea mea si daca ar fi sa cred ca intr-adevar circula energie prin mainile lui, ar trebui sa-mi schimb vocatia. fiecare crede ce vrea despre asta, insa eu personal nu am vazut nici un demon.. si nici nu am de gand sa cred prea repede ca tiganca aia care ghiceste la noi in centru chiar are habar de diavol si are vreun contact cu supranaturalul. inca nu am fos convins ca exista magie.. asta in mod sigur. pentru cine mai e mistic, sa caute pe net, ca sunt o multime de adrese cu trick-uri pt magicieni si ghicitori de petreceri.. :) parca ungerea cu untdelemn e mai credibila putin, ca am auzit de cazuri destul de grele in care Dumnezeu a facut mai mult decat sa "ingaduie" (inevitabilul)
cat despre medicina naturista.. toata lumea e intr-adevar uimita de efecte, insa adevarul este undeva la mijloc. Nu toate plantele sunt lipsite de efecte secundare cum se crede, si nu vad de ce as avea mai putina incredere in medicamentul cu substanta activa gata separata. personal, am mult mai multa incredere intr-o operatie care o inteleg decat in vreun leac minune. oricum, pentru cine nu stie.. pentru ca un medicament sa iasa pe piata trece printr-un proces de verificare lung de multi ani si cei care le aproba sunt extrem de exigenti.. (pana la urma, e vorba de vieti omenesti..).
acum,  asa zisele vindecari prin internet si tv chiar ma distreaza.. pai bine.. dar forta aia stie ce-i aia ip? si daca sunt mai multi care sunt la computer sau formele sunt completate de un bot? sau daca imi dublez identitatea simultan... pe doua computere alaturate.. oricum, aici este loc de multe speculatii

totusi, "lupea_filip", care dintre metode zici tu ca "se bazeaza pe lumea spirituala a lui satan"? din cate stiu eu, hipnotismul si toate celelate metode psihologice sunt simple de tot si mai ales atata timp cat nu ai nevoie de vreun ritual sau sa crezi in ele, nu vad de ce s-ar mai deranja diavolii.. doar sa apelam in alta parte?? nu tin minte sa-I fi cerut lui Dumnezeu prea des sa-mi faca lectiile, si nu am ramas repetent din cauza asta.. daca vorbim despre magie, vino te rog cu exemple concrete.. poate nu am dreptate.


_______________________________________
let there be truth

19/07/05 00:56

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Hummm, m-ai terminat cu lista aia lungă de ramuri ale medicinei alternative. Eu în principal aveam în cap bioenergia şi homeopatia. Nu am avut de gând să fac referire la magie. Poate ăsta ar fi un topic în sine.

Problema cu bioenergia am experimentat-o pe viu. Ideea era că eu am fost botezat cu Duhul Sfânt, iar persoana respectivă care încerca să-mi facă o "radiografie" a organismului ca să vadă ce boli să-mi trateze îmi spunea mereu că "nu poate să intre în mine, că nu o las". Apăi eu stăteam şi mă uitam doar, nu făceam nimic, nici nu credeam, nici nu mă împotriveam. Concluia mea a fost că ceea ce vroia să-mi facă Satan prin acea persoană nu putea, din cauza Duhului Sfânt din mine.

Acuma eu nu neg că există un câmp electromagnetic în jurul oricărei fiinţe vii, că doar din atomi suntem compuşi toţi, dar la fel există un câmp electromagnetic şi în jurul unei simple pietre. Acuma Dumnezeu nu ne-a înzestrat pe noi oamenii cu capacitatea de a interveni conştient la un astfel de nivel, adică la modificarea sau citirea câmpului electromagnetic al oricărui obiect din jur, chiar aloamenilor. După câte ştiu, chiar în laboratoare, pentru studierea unei manifestări fenomenologice cum ar fi un câmp de orice factură al unui obiect, se încearcă izolarea lui de mediul ambiant, pentru a nu citi influenţe suplimentare. Ori îmi vine greu să cred că un simplu om este mai capabil de a se concentra asupra a ceva ce vede sau simte, de a-i citi amprenta câmpului electromagnetic într-o cameră oarecare sau altundeva aiurea, atunci când instrumente de măsură foarte sensibile au dificultăţi în a realiza o astfel de intreprindere.

Pe de altă parte, au existat cazuri şi mărturii cum că unii oameni au fost vindecaţi în urma unor astfel de tratamente, sau au existat diagnosticări confirmate şi de medicina tradiţională. Dacă oamenii nu au posibilitatea să facă aşa ceva, şi dacă Dumnezeu nu lucrează prin aceşti oameni (vezi tiparele biblice de vindecare), prin urmare eu trag concluzia că acestea sunt intervenţii miraculoase de-ale diavolului. El şi îngerii lui sunt singurele fiinţe spirituale care au mai rămas, dacă-L excludem pe Dumnezeu şi îngerii Lui, care au capacitatea de a interveni în lumea fizică. Fie prin sporirea unor capacităţi latente ale oamenilor, inhibate de Dumnezeu dintr-un motiv sau altul, fie prin intervenţii directe.


19/07/05 22:58

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Iar în cazul homeopatiei... citeam o carte de promovare a acestei ramuri de medicină, în care povesteau cum anumite plante introduse în acest circuit medicinal sunt culese în urma unor incantaţii budhiste sau yoghine sau trucuri de acest gen. Acuma, stau şi zic şi eu ca şi Pavel, că acea carne jertfită idolilor nu conţinea nimic rău în sine, şi puteai săpriveşti cu un surâs sarcastic strădaniile celor care o afumau prin diverse tămâieri, dar din pricina celor care se poticnesc în idoli nici eu nu aş mânca. Prin urmare, dacă ştiu felul în care ajung acele plante în sticla din mâna mea, şi dacă şi alţii care practică yoga sau alte religii orientale ştiu acelaşi lucru, n-or să mă judece ei, n-or să se poticnească?
Cam asta e ideea.

Ultima modificare de Lupea_Filip (19/07/05 23:01)


19/07/05 22:59

Site web  
prodeus
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 27/06/05
eu am citit chiar zilele trecute intr-o carte cu tratamente bioenergetice sectiunea "cazuri de urgenta". si in mintea mea m-am distrat de numai.. cand am vazut acolo avertizari mari de genul "masurile de prim ajutor nu trebuie inlocuite".. deja in minte vedeam cum fuge lumea cu targa si asta incearca sa ii puna mana in locurile de energie sa ajute si el la oprirea sangerarii (vezi Doamne). acum daca pun multa multa credinta la mijloc si elementul timp, pot crede si in evolutie, nu numai in bioenergie. Poate gresesc, insa mi se pare cam muuult prea nesigur si neverificabil.. Parca am facut si eu tratamente de memorie si nu stiu mai ce, cateva zile.. si mintea mea de lemn a suferit o frectie cu apa rece. nu s-a comparat macar cu cele 10 minute petrecute in encarta la sectiunea "how to improve your memory".  poate ca se simte cumva si la nivel de camp o lipsa de energie.. insa sa spui ca asta e cauza unei boli iar e ignoranta totala. nu ar exista medicina traditionala.
sunt de acord cam cu tot ce-ai spus, doar ca sunt ceva mai sceptic cand e vorba de duhuri de boala. as ramane fara slujba. la o adica, pe Dumnezeu il inteleg, ca intoarce soarta in favoarea noastra (prin atemporalitate; planificare din trecutul infinit), dar demonii cum actioneaza asupra materiei fara ca ei sa fie materie? oricum, sa nu deviez.
un tratament balneoclimateric, actionarea reflexelor din talpa piciorului, frectiile astea pentru reducerea stresului, sauna, sportul, se leaga pana la urma de ceva anatomie si chimie organica si deci nu cred ca au cum sa-L supere pe Dumnezeu. vorbim deci pe forum de latura cvasireligioasa a medicinei alternative, ce implica mai mult decat stiinta.
personal, am spus ca nu as avea incredere in ceva inexplicabil. Nu m-as lasa hipnotizat pentru ca sunt de parere ca instabilitatea psihologica poate fi rezolvata printr-o filozofie de viata corespunzatoare iar de felul meu nu sunt asa curios la ce tine de trecut. Chiar am vazut la un moment dat un documentar despre inducerea unor detalii inexistente in trecut si spunea studiul respectiv ca s-au gasit cazuri in care, dupa ce li s-a spus ca in momentul cand s-au nascut moasa avea o rochie verde sa spunem, cei hipnotizati au putut chiar sa descrie in detaliu acel articol vestimentar in mod sigur imposibil. despre meditatie, o practic destul de des, si detasarea de realitate prin introvertire temporara nu cred ca are asa mult de-a face cu religia, ca in explicatiile din cartea "Moartea unui Guru". Ca spunea el la un moment dat cum imaginile pe care le vedea in timpul meditatiilor profunde erau identice cu cele descrise de drogati. Eu nu as spune ca sunt duhurile care urmaresc ca noi sa devenim mai vulnerabili, ci m-as duce spre radacina comuna a halucinatiilor, subconstientul, ce nu e atat de diferit intr-o lume de oameni cu societate. (despre modul in care influenteaza exact, organic, drogurile activitatea intelectuala, cautati pe net ca sunt destule descrieri). Si eu am primit Duhul Sfant ceva timp in urma si cred ca sunt protejat totusi.. in caz ca exista ceva daunator.
cu restul cazurilor in care cei care practica anumite metode de vindecari miraculoase presupun ajutoare diferite de Dumnezeul pe care il stim noi.. nu stiu ce sa spun. as fi tentat sa spun ca tine de incredintare.. dar nu e chiar asa.. cat timp nu e Dumnezeul meu la mijloc si nici stiinta, "ce-am avut si ce-am pierdut" daca imi vad de treaba? cred ca sunteti de acord aici unanim


_______________________________________
let there be truth

20/07/05 00:06

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
He, he, să înţeleg prodeus că ai avut sau ai de a face cu medicina?

  Interesant lucru. Am cunoscut la fosta mea biserică un medic, care lucra chiar la clinica de oncologie a oraşului. Am avut o discuţie mai lungă cu el pe tema "ce le spui tu pacienţilor muribunzi?" Adică mă interesa mai exact dacă le spunea pacienţilor că există o speranţă de vindecare pentru ei în Isus Hristos. Mi-a mărturisit că nu face acest lucru. Şi am stat mult şi m-am întrebat de ce nu o face. Dar pe de altă parte nu l-am judecat şi nici nu-l judec, pentru că eu însumi nu mă văd în stare să zic unui om "ridică-te, ia-ţi patul şi umblă!"

  Cât despre faptul că duhurile au sau nu o influenţă fizică cel puţin asupra organismului omenesc, nu pot să aduc argumente ştiinţifice în acest scop. Dacă cineva o să aducă argumente ştiinţifice, printr-o experienţă repetabilă, că Dumnezeu există, atunci bănuiesc că se va putea demonstra şi existenţa lumii spirituale şi a influenţei sale. Este din nou o problemă de credinţă. Mie îmi este de-ajuns să cred ceea ce a mărturisit Isus cu privire la legăturile demonice care erau cauza bolilor din anumiţi oameni pe care El i-a vindecat prin eliberarea de acei demoni.

   Însă ceea ce mi se pare interesant este că oamenii de ştiinţă azi descoperă tot mai multe lucruri despre influenţele medicinei tradiţionale chinezeşti, spre exemplu. Adică anumite puncte din organism, prin presare, conduc la secreţia unor anumiţi hormoni care nu ar fi stimulaţi în mod natural decât mai rar şi apoi, mai departe, aşa cum ziceai şi tu, chimia organică, anatomia corpului omenesc creeat de Dumnezeu, îşi intră în funcţiune şi totul merge strună. Întrebarea care mi se pune mie în minte este următoarea: "cum a fost posibil ca acei oameni să ajungă la aceste cunoştinţe?" Dacă astăzi noi ne dăm seama de ceea ce rezultă în urma unor astfel de tratamente, nu aş putea spune că originea cunoştinţelor noastre este neapărat divină. Stau şi mă întreb care a fost forţa motrice dintr-un Michelangelo care a disecat cadavre, sau un Darwin care a studiat embrioni morţi. Ce motivaţie au avut să împingă orizontul cunoaşterii mai departe?

   În ceea ce priveşte însă medicina orientală, din ignoranţă am putea repede să o caracterizăm ca diabolică. Însă în lumea religioasă intolerantă în care au trăit ei, ar fi putut să nu lege descoperirile lor de religie (deci de lumea demonică aşa cum o consideră Biblia)? Să nu uităm de Galilei şi de alţii care au fost forţaţi de "Biserică" să mărturisească altceva decât adevărul. E posibil să se fi întâmplat aşa ceva cu multe secole în urmă şi în ţările asiatice. Iar la noi să nu fi ajuns decât fondul mistic combinat cu o medicină "curată", adică amestecul care astăzi este ceea ce ne determină să-l privim cu suspiciune. Multe descoperiri le datorăm chinejilor. Să nu uităm că astăzi cel puţin un om din 6 de pe planeta asta e chinez. Deci au foarte multe şanse probabilistic ca să dea chiar şi din experienţe întâmplătoare peste ceva valabil. Iar mult din ceea ce este chirurgia astăzi ne vine de la popoarele musulmane.

   Aşa că, mă întreb, cam câte procente din medicina ce astăzi o considerăm fără dubiu ca fondată ştiinţific, a avut la origine ceva mistic sau dubios din punct de vedere al creştinismului? Ce e de făcut, să respingem medicina din acest motiv?

   Am văzut odată un film care punea o problemă foarte interesantă: un medic făcea experienţe pe oamenii străzii, pentru a putea vindeca paralizia cauzată de leziunile coloanei vertebrale. Un alt medic l-a dat pe faţă şi în încăierarea ce a rezultat, cel cu experienţele a murit. La final, vine soţia medicului mort şi-i dă rezultatele cercetării celui care l-a ostracizat pe soţul ei pentru ceea ce a făcut. Iar acuma acest medic era prezentat cu problema dacă să arunce sau nu rezultatele acelor cercetări care puteau aduce un mare bine altora, dar care au fost obţinute prin metode demne de medicii nazişti din lagărele de concentrare. Este o problemă morală. Noi ce am face în faţa unei astfel de alegeri?


25/07/05 21:53

Site web  
prodeus
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 27/06/05
eu personal nu as vedea nici o porblema in pastrarea rezultatelor. Acum, daca tot au suferit si chiar murit oameni, sa fi fost si degeaba?
Poate deviez putin, la chestia cu respingerea, cred ca e pe aceeasi lungime de unda cu acceptarea obiectelor in "pomana cuiva". Eu personal de cand sunt mic nu am inteles de ce adica nu am voie sa mananc mancare in "cinstea" cuiva. alt gust nu are. si de otravit nu e chiar la fiecare praznic. si nu numai mancarea, ci si cu prosopul, perna sau ce se mai da. pai doar nu s-a sters mortu cu ele :) nu de alta, da il stergeau altii de transpiratie de la atata stat in soare, nu se mai deranja singur. daca tot suntem la etica, aici intra si dedicatiile mult respinse la noi tot nu inteleg de ce.. oricum..
pe la inceputul anilor 1900 a fost introdus de un francez conceptul de autosugestie. Era folosita de muult timp.. de fapt de cele mai multe ori era asociata in cu medicina, psihanaliza, religia, si o gramada de domenii ce au tot folosit-o. Chiar imi vine sa rad, ca am auzit nu demult de retete minune la ciuma din 1347(-51) cu cate 50 si ceva de ingrediente care mai de care, gen coaja de branza de 10 ani si in genul (vezi Arborele lumii la sectiunea moartea neaga). La atatia ani de atunci mai aud si la teleshoping creme minune pentru slabit si medicamente de memorie cu sigle mari de "atestat stiintific" (vezi Doamne..). Spunea cineva la Scoala Biblica la un moment dat o chestie chiar pe faza asta. "Fiind vizitata de niste rude, o femeie a fost intrebata de ce tot taie coltul fripturii inainte sa o puna la fript. Ea a raspuns natural ca ii da gust mai bun. A vazut asta la mama ei. Uimite de o asemenea descoperire, merg rudele astea la mama fetei doar doar de le mai invata cateva secrete culinare. Cum ati descoperit faptul ca taind coltul fripturii obtineti un gust mai bun? ea zambind: Vai, dragii babei... dar nu vedeti ce tigaie mica am? Nu e nici o diferenta la gust."
hai sa vorbim despre hipnotism. ce spui, m-ai lasa sa ma joc cu mintea ta? sa te ajut vroiam sa spun.


_______________________________________
let there be truth

31/07/05 22:08

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Ai perfectă dreptate când spui că nu e cazul să te poticneşti în toate superstiţiile şi prostiile. Eu mă distrez adesea când merg cu maşina şi-mi trec pisici negre prin faţă sau trec pe sub scări... sau mai mergeam cu maşina şi povesteam despre accidente iar unii sau alţii mă opreau că ziceau că eu cobesc şi o să ni se întâmple şi nouă ceva. Asta aşa, ca o paranteză amuzantă.

Pe de altă parte, ce ne facem cu cei care se poticnesc în aceste lucruri? Eu m-am gândit adesea că nu aş putea fi un bun misionar spre exemplu în străinătate, fiindcă nu prea am respect pentru tot felul de tradiţii şi superstiţii şi poate aş ajunge să-i jignesc pe oameni. Pavel când i-a abordat pe atenieni a ştiut cum să pornească chiar de la ceea ce pe el îl întărâta, şi să-L vestească pe Hristos cu duhul blândeţii. Eu cred că mai degrabă aş fi aprins un chibrit de la una din statuile alea, cum făceau cowboy-ii şmecheri în vestul sălbatic. Şi poate aş fi ajuns să fiu linşat!

Acuma, revenind la medicina "minune". Stau şi mă întreb cum li se permite la televizor să facă reclamă la acele produse care pot fi chiar dăunătoare! Ştiu că la un moment dat au interzis nişte reclame la ceva proctologic, parcă, după ce s-au fript mulţi de la efectele secundare. :D Nasol. Şi totuşi, nu prea văd reclame la yoga sau vrăjiotare sau lucruri de astea, la orele la care sunt difuzate aşa zisele "leacuri ştiinţifice". Ce ţi-e şi cu televiziunile astea? Dacă zice că pasta de dinţi cutare a fost dovedită ştiinţific ca ultima minune a lumii de la piramide încoace, noi trebuie să credem ca proştii. Mă întreb dacă cei care difuzează reclamele ar solicita buletine ştiinţifice de testare de la laboratoare atestate în acest scop, câte reclame ar mai fi difuzate. Chestia cu "dacă nu-ţi place schimbă canalul" nu prea merge aici, fiindcă sunt oameni care nu au habar de răul care li se face, şi se iau după toţi escrocii, din cauza lipsei de grijă din partea ceror care i-ar putea proteja. Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu că El îi păzeşte pe copiii lui de astfel de rele! Aşa că ajungi la un moment dat să spui că, dacă nu te pricepi, mai bine te fereşti de tot ce şi se pare rău! Şi atunci ajungi să incluzi în oala feririi chiar şi unele lucruri care te-ar putea ajuta.

Aşaaaa, iar acum revenind la hipnotism... eşti curios ce am în cap? Dacă se poate face hipnoză on-line atuncia sunt gata să mă ofer cobai! :D :D :D :D :D


01/08/05 12:34

Site web  
prodeus
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 27/06/05
se poate si online, insa nu cunosc bine opiniile moderatorilor crestini, asa ca poate e bine de dragul lor sa ramanem la subiectul placebo.
observ ca ar fi extrem de dificila dezvoltarea unei polemici pe subiect, pentru ca suntem cam pe aceeasi lungime de unda; las deci la latitudinea ta evolutia subiectului.


_______________________________________
let there be truth

07/08/05 05:01

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
eu am glumit cu hipnoza. oricum, indiferent de ce ar spune moderatorii, nu sunt dispus să mă las hipnotizat. nici măcar încercat la aceasta. poate îmi explici şi mie ce este ştiinţific şi care nu dăunează la hipnoză. uite un posibil subiect de polemică. m-am uitat puţin mai sus la ceea ce ai mai zis, că am mai uitat de când nu m-am uitat (hehe, repetirea cuvintelor e mama învăţăturii). ziceai pe acolo că e o stare provocată artificial prin sugestie, stare în care îţi pierzi autocontrolul în favoarea celui care te controlează. poţi să îmi explici mai clar cum se poate petrece aşa ceva?

   nu sunt expert în materie şi sunt interesat şi de o altă opinie în afară de a mea. şi a mea e cam aşa: exceptând cazurile (multe de altfel) de falsificare sau simulare a hipnozei, eu cred că hipnoza implică o activitate demonică. din ceea ce spunea Isus despre omul care dacă e eliberat de demoni şi nu Îl primeşte în inimă pe Dumnezeu (Tatăl, Fiul şi D.S.), duhul (duhurile) vin înapoi şi îl iau în stăpânire, controlul demonic al unei persoane este posibil. dacă e să-L credem pe Isus. şi eu Îl cred. alte surse nu prea mai am care să-mi susţină această opinie, pentru că, ce-i drept, nici nu am căutat. deşi ar fi normal, din moment ce chiar Isus recunoaşte că o afirmaţia trebuie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori.

   acuma revenind la ţiganca ocupată cu ghiocul la colţ de stradă, sau în alte părţi, de care mai aduceai aminte. şi aici sunt falsuri cu grămada. cele care au o oarecare "valabilitate în branşă", eu consider că sunt stăpânite (că în nici un caz nu pot fi ele în control) de vre-un duh care le ajută să-i înşele mai bine pe oameni. prin urmare, chiar dacă nu vedem o manifestare clară a acelui duh, mi-e mai uşor să cred că există o armată de demoni ocupaţi cu strîngerea de infromaţii şi cu servirea lor prin acea persoană, decât că acea vrăjitoare sau ghicitoare ar avea ceva puteri telepatice nebănuite. deşi nu pot demonstra acest lucru. însă şi alternativa puterilor telepatice îmi cere acelaşi grad, dacă nu unul mai mare, de credinţă.

   deci, dacă accept că activitatea demonică există, dacă accept că demonii pot pune stăpânire pe oameni, atunci eu deduc că şi hipnoza este mai degrabă o manifestare a puterii demonice de a subjuga subconştientul unei persoane, decât o acţiune la nivel.. de fapt la ce nivel? fizic? psihic? ca şi om pot influenţa fizicul, cu răsfrângere indirectă dar cu coinsecinţe asupra psihicului. dar cum pot influenţa direct psihicul? ce anume constituie "purtătorul" acestei influenţe de la o persoană la alta? un medicament poate induce într-un pacient, la nivel chimic, diverse tulburări fizice urmate mai apoi de tulburări mentale. dar influenţa directă "minte către minte" cum s-ar realiza?

   uite, cred că ţi-am dat destul material de disecat. şi a-propos, deşi am mai auzit de cuvântul "placebo", habar n-aveam ce însemna. mersi că m-ai mai trimis la dicţionar, că se cam depusese praful pe el...


09/08/05 00:02

Site web  
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Eu cred ca exista posedare demonica. Un om poate sa fie posedat de demoni, sau, altfel zis, demonii pot avea influenta asupra oamenilor sau pot cauza lucruri ciudate. Cred ca echilibrul in domeniul asta ii absolut necesar. Sunt multi oameni care atribuie demonilor cel neinsemnat lucru. In cazul asta, ei ignora vointa oamenilor, sau pur si simplu, naturalul.
      Dar in cazul in care instantaneu un om este lovit de o boala necunoscuta, cred ca  trebuie sa ne punem mai multe intrebari, si sa lasam naturalul putin mai deoparte.
     Ii bine sa filtram cat de cat rational toata chestia cu demonii, dar nici sa mergem in celalta extrema si sa zicem ca nu exista posedare demonica nu-i bine.
      Acuma, sa vorbesc si despre hipnoza. Cred ca hipnoza cea mai usoara nu-i posedare demonica, si ii ok. Precizez de la inceput ca nu-s documentat deloc in ce priveste hipnoza, dar stiu in mare ce ii. Cat despre hipnoza mai serioasa, prefer sa nu ma bag. Eu unul, nu m-as lasa hipnotizat. Pentru ce?


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

09/08/05 18:51

Site web  
prodeus
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 27/06/05
stii ca nu prea cred in duhuri.
nu voi explica anatomic exact ce se intampla, la nivel de neuroni, pentru ca ar trebui sa tot vorbesc despre ideea de ratiune, insa voi prezenta foarte succint cateva lucruri mai importante.
Din cate stiu eu, principiul de transa se refera la abandonarea voita, incurajata, a partii constiente a mintii (ce include ratiunea). De exemplu, de ce poti convinge un om extraordinar de emotiv si timid in stare de hipnotizare sa cante o melodie in fata unui public? Partea lui din minte care spune "te faci de ras, toata lumea se uita la tine si ar trebui sa te simti jenat" a fost inactiva. Pentru ca nu a auzit vocea interioara, a facut un lucru normal, de care este capabila orice fiinta umana: sa cante sau sa danseze. Nu a avut nimic de-a face cu valorile, care includ atitudinile, credintele religioase sau principiile morale. Poti induce aceasta stare destul de usor in functie de vointa "pacientului", de puterea ratiunii si de tensiunea de moment ( cu cat se elibereaza de mai multa, cu atat starea de transa este mai intensa). Cum? depinde de la doctor la doctor. multi elimina concentrarea prin ceasuri, lumini. insa ce este cel mai important este vocabularul. sau mai propriu, atitudinea fata de el.
poti simula o hipnoza doar fata de un amator, in nici un caz fata de un doctor adevarat. Ar trebui sa fii cam in afara subiectului daca nu iti poti da seama daca omul poate sa gandeasca sau nu sau daca dupa ce termina nu este sigur ca a fost hipnotizat.
La ce te poate ajuta subconstientul? hohoo.. o multime de lucruri. in primul rand aii acces aproape fotografic la memorie. in al doilea rand, ai acces la prejudecati. ai acces la motivatii. Numai astea trei daca ar fi, te poti tuna fain de tot si mult mai rapid si mai curat decat in timp, prin tratamente psihologice indelungi.

din punct de vedere crestin, e si normal sa spui ca pierderea controlului e lucru diavolesc, insa cred ca asta e o idee cam.. apusa.
oricum nu poti da stand by la tot constientul, la toata ratiunea, dovada fiind faptul ca ei pot raspunde la intrebari. de fapt in momentul in care spui ca este un demon in spate care iti este motivul? ca altfel nu as putea?? sau ca este un lucru rau? sau ca asa scria in "Moartea unui guru" despre experientele de transa? cred ca nu intelegi extraordinar de bine cum lucreaza mintea (nu ca eu as intelege, ca multe lucruri din ce spun sunt doar speculatii, insa tot citesc alte opinii). daca voi porni de la premisa ca orice "voce" intr-o polemica virtuala are in spate un duh, voi ajunge la piata fara sa stiu de ce duhuri sunt calauzit in alegere. Pentru ca tot era pe vremuri si scandalul asta cu mesajele satanice criptate in media pentru subconstient. Detasarea dintre constient si subconstient e doar didactica, relativa. E mult de spus si sunt muuuult prea obosit acum sa imi justific vreo opinie, insa astept feedback si poate data viitoare intru mai adanc.


_______________________________________
let there be truth

13/08/05 00:16

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Chestia asta cu hipnoză uşoară sau mai serioasă mă îndeamnă să mă întreb: care este limita între cele două? Cine o poate stabili? Dacă am vorbi la fel despre, de exemplu, magie albă sau magie neagră, automat ca şi pocăiţi le-am respinge pe amândouă. Atunci cum aş putea accepta că unele forme de hipnoză ar fi mai "tolerabile", iar altele nu? Cred că ar trebui respins orice tip de hipnoză, dacă ajungem să găsim în ea o lucrare demonică, la orice nivel procentual ar fi.

Oricum, deocamdată asocierea dintre hipnoză şi activitatea demonică rămâne deschisă spre dezbatere, până vom găsi mai multe argumente care să susţină o astfel de asociere.

Iar cu privire la boli apărute brusc şi demoni... eu am dormit acum cteva nopţi în urmă cu geamul deschis larg, pe timpul unei ploi, şi m-am învelit doar cu o pătură subţire. Acuma, dacă m-a durut spatele după aia o săptămână întreagă, nu cred că o fost din cauză că ar fi plouat vreun demon pe geam... get it? :D


13/08/05 00:21

Site web  
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Filip, eu vara(si nu numai) dorm tot timpul cu geamul deschis, si pana acuma nu cred ca mi-o plouat cu vreun demon. Eu ma refeream la boli a caror aparitie este pur si simplu inexplicabila din punct de vedere stiintific.
     Acuma, cred ca stiti toti pasajul ala din Biblie in care Isus vindeca un epileptic, nu? O scos un demon(sau mai multi...) din el si i-o trecut epilepsia. acuma, asta, ce inseamna, ca toti epilepticii sunt posedati? eu doar intreb....ca nu am nici un fel de opinie in legatura cu asta.


      Prodeus, ce crezi despre spiritism? care-i faza acolo, pana la urma? daca nu esti documentat, te rog fa-o, si mai vorbim. nu stiu cat din ce inseamna spiritism poate fi explicat, dar stiu sigur ca aproape toti(nu zic toti ca nu stiu sigur) care s-au incurcat cu spiritismul au ajuns ori la suicid, ori la ospiciu, ori in stari de-astea "minunate".


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

13/08/05 11:33

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
vas'că aşa gfod... nu te-ai angaja pe submarine...

13/08/05 14:54

Site web  
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
:D......m-as angaja, da' numa' iarna...:D

Ultima modificare de gfod (13/08/05 22:05)


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

13/08/05 17:02

Site web  
prodeus
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 27/06/05
ok, voi devia doar putin. nu aveam nevoie sa ma mai documentez. Cativa ani in urma am trecut prin cartea lor de capatai , Cartea Spiritelor
din cate stiu eu, spiritismul a aparut in Franta sub semnatura lui Allan Kardek (le livre de l'esprits). Un anume francez a primit sarcina de la prietenii lui oameni de stiinta sa sistematizeze mai multe articole din toata lumea referitoare la interventia spiritelor. S-a apucat omul nostru si a ajuns la o doctrina menita sa impace crestinismul cu credintele orientale. Adica un fel de crestinism cu reincarnare si prostii de-astea. Cartea (o gasesti free download pe www.google.ro :)) este scrisa exclusiv sub inspiratia directa a spiritelor, sustine autorul; sub forma de intrebari adresate lor si raspunsuri foarte bine organizate in sectiuni, capitole, ca un crez adevarat.
desi este mai lipsit de misticism, si este oarecum mai nou, cred ca spiritismul este o religie facuta la comanda, sa ajute oamenii, insa fara vreun fel de reflectare a realitatii. O portita pentru crestini spre libertinism, absolut, o incercare de sincronizare universala lipsita de sens. Incurajeaza valorile morale, nu obliga la propaganda; cred ca autorul a intentionat sa influenteze mintile luminate, capabile sa diferentieze binele de rau. De fapt, foarte multi oameni de stiinta din occident aveau la un moment dat de-a face cu el. In America zilelor de ieri (adica 10-20 ani in urma) la fel, toata lumea era fascinata de aceasta latura a ocultismului. apoi a aparut Cartoon Network. :)

Despre sedintele alea ale lor, ca toata lumea a vazut la tv, cred ca sunt pur si simplu falsuri. Ortodocsii ne acuza pe noi, penticostalii, ca ne folosim de aceleasi duhuri spiritiste pentru a-L descrie pe Duhul Sfant. Dumnezeu sa ma ierte, insa probabil ca multe din manifestari sunt doar din interiorul personalitatii. La ei toate, la noi majoritatea. Practicantul nu este constient ca se joaca cu propria-i minte si de fapt nu primeste nici o informatie exterioara, de asta crede cu tarie in ce face. Tot imi aduc aminte de Oracolul din Delfi, ca am vazut documentarul ala de vreo doua ori. Proorocita noastra primea informatii din acetilena. Au facut astia experimente si reproduceri si au ajuns la concluzia ca gazele din templu inhalate excesiv putea induce delirul. Cu o filozofie corespunzatoare, iata ca am introdus in scena o adevarata forta a naturii, una diabolica, capabila sa prosteasca multimea. Delirul, spunea un psiholog, mai este cauzat in religie si de postul prelungit sau noptile de veghe.
toata lumea stie cum se tin ei de mana, sa faca energie.. No, aici s-ar putea sa fie ceva legat de parapsihologie. Eu cred ca se pot transmite informatii intre oameni. Cred ca poti sti trecutul cuiva sau prezentul. insa nu prin magie, ci explicabil. Printr-o stiinta neinteleasa la ora actuala. (sau mai stii?). toata lumea stie legarea emotiva dintre gemeni sau tripleti, si asta e lucru clar, observabil. Deci este ceva, insa nu duhuri. Probabil pot prin concentrare, daca activez anumite porti din minte (printr-un crez specific), sa obtin acces la mintea cuiva. Oricum, aici e loc de multe speculatii, si de-asta sunt atat de multe religii pe lumea asta, ca toti oamenii isi dau in cap nul altuia cu parerea.

am gasit chiar la un moment dat intr-un articol satanist niste chestii f. interesante in legatura cu ritualurile. Pana la urma, toate trebuie sa fi aparut de undeva, nu? tot ce vedem la tv cu lumanari, prafuri, ceaune si pisici negre, maturi si aspiratoare.. cineva le-a inventat. Cum? simplu. Incearca si vezi. Daca merge, pune intr-o carte. nu-i asa ca e fascinant? pai si se mira lumea de ce arata ocultismul strict la desene animate sau filme pentru copii.

asadar, probabil ai dreptate gfod, nu te poti juca toata viata cu imaginatia.
sa revenim la medicina alternativa. filip, inca astept sa-ti argumentezi asocierea hipnozei cu demonii.


_______________________________________
let there be truth

14/08/05 00:54

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Am o carte acasa, Si Biblia are totusi dreptate, de Keller, sau nu mai stiu sigur numele autorului. Tipul asta spune in introducere ca el nu vrea sa demonstreze existenta lui Dumnezeu in cartea lui, ci doar sa demonstreze ca relatarile din Biblie sunt adevarate. El isi aduce arheologia in ajutor, in special, si arata foarte bine ca pana la urma, toate minunile prin care au trecut israelitii cand au iesit din egipt pot fi explicate stiintific. Bineinteles ca nu reuseste tot timpul foarte bine, dar ce vreau sa spun ii ca daca noi putem sa explicam mare parte a fenomenelor biblice sau cele pe care le numim "supranaturale" nu inseamna neaparat ca ele nu ar fi cauzate de Cauza tuturor lucrurilor.
    Uite, nici eu nu stiu sigur de ce o pus Isus atat de mult accent pe credinta. O zis peste tot ca daca avem credinta putem face multe lucruri. Aici am putea face o aluzie la toata faza cu "Forta" sau puterea mintii. Da, sa zicem ca mare parte din crestinism este autosugestie, dar asta inseamna ca ii gresit? Asta inseamna neaparat ca tot ce poate fi explicat nu vine de la Dumnezeu? Si chiar daca tot ce traim noi ca si crestini ar fi explicabil din punct de vedere stiintific, totusi, Intruparea lui Isus Cristos ramane cea mai mare minune, si m-as multumi sa stiu ca exista numai acel singur lucru de care sa ma pot sprijini.
      Dar totusi, minunile cum poti fi explicate? Cum poti explica un om paralizat vindecat instantaneu, sau morti inviati? de fapt.....le poti explica:D dar de ce nu pot face savantii asta, doctorii si neuropsihologii?
       Din nou, spun ca trebuie sa fim echilibrati in toate. Trebuie sa lasam tot timpul loc pentru credinta, si scepticism in acelasi timp.
       Inca o chestie - toti exorcistii folosesc numele lui Isus ca "antidot". Care-i faza cu numele asta? are ceva reactii asupra proceselor psihice de "posedatii" se manifesta asa nasol?



       ....prefer sa cred si sa ma bucur de viata pana la urma, decat sa-mi para rau la sfarsit ca am pierdut multe ocazii analizand lucrurile din toate punctele de vedere.


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

14/08/05 14:49

Site web  
prodeus
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 27/06/05
am citit cartea de cateva ori. te rog revino la subiect. vorbeam despre hipnoza. sau medicina alternativa orice

_______________________________________
let there be truth

14/08/05 15:29

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Mi-este foarte greu să explic asocierea hipnozei cu activitatea demonică. În primul rând nu am găsit vreo explicaţie biblică, pe care mi-ar fi plăcut mie să-mi fondez opinia (chiar dacă am observat din alte discuţii că prodeus solicită şi alte dovezi, nu doar Scriptura). Deşi îmi screm memoria să găsesc posibile cazuri de hipnoză în Biblie, nu îmi vine în minte nici unul. De aceea în tot ceea ce spun pot doar să speculez. Şi mi-a fost teamă să mă hazardez într-o astfel de explicaţie speculativă. Mai uşor mi-ar fi fost să ascult o opinie conform căreia hipnoza ar avea un fundament ştiinţific, şi să-mi construiesc contraargumentaţia pornind de la acea opinie. Dar văd că prodeus nu se lasă atras în acest joc aşa că, fie, voi păşi eu primul "în capcană", aducând o posibilă explicaţie în sensul celor spuse de mine, şi aşteptând apoi contraargumentaţia la supoziţiile mele. Am observat şi în trecut că am avut multe greşeli teologice şi preconcepţii eronate şi, de fiecare dată, corectarea m-a costat câţiva centimetri din lungul nasului. Dar s-a meritat. Şi dacă am vorbit de centimetri ca lungime a nasului, înseamnă că mai e de unde... :D Dar destul cu introducerea. Să-i dăm drumul:

"Cum văd eu hipnoza"
            de Lupea Filip

Postulat 1: Există demoni care interacţionează cu oamenii la nivelul minţii.
Postulat 2: Demonii pot prelua controlul trupului unei persoane, dacă acea persoană "i se deschide" în acest sens.
(Deşi aceste postulate au un fundament biblic, le consider doar simple postulate fără de care nu pot arumenta următoarea parte.)



O persoană care doreşte să fie hipnotizată îşi predă subconştientul celui care urmează să efectueze operaţia de hipnotizare. De fapt hipnotizatorul îi cere acest lucru la nivel subconştient. Confrom postulatului 1 s-ar putea ca hipnotizatorul să ceară cu bună credinţă să hipnotizeze pe cineva, dar să fie influenţat în aceasta de un demon.
Nu am văzut (din (pseudo)documentare) să se ceară explicit predarea subconştientului dar, frazele rostite la începutul procesului de hipnoză implică un transfer al autorităţii funcţiilor organismului spre cel care efectuează hipnoza. Degeaba mi s-ar spune că "ţi-e somn" (sau orice altceva) dacă mie nu mi-e şi n-am chef să-mi fie. În schimb dacă vreau să fiu hipnotzat, îmi impun să îmi fie exact aşa cum îmi spune persoana care efectuează hipnoza. Deci îi transfer autoritatea asupra mea.

În acest moment, mi-am dat jos de bună voie barierele cu care m-a înzestrat Dumnezeu împotriva activităţii demonice. (Precizez că aceste bariere pot fi şi forţate, dar acest lucru nu face obiectul discuţiei).

Indiferent dacă persoana care efectuează hipnoza este posedată sau nu din punct de vedere demonic, în acest moment duhurile demonice au acces liber în fiinţa mea. Şi personal cred că stau la coadă la cabinetele astea de hipnoză pentru indivizi care să le pice în plasă. Iar conform Bibliei, acceptând că trăim vremurile din urmă, activitatea demonică s-a înmulţit. Deci nu m-ar surprinde ca faza cu statul la coadă să fie o relitate spirituală.

Ce se întâmplă mai departe cu persoana hipnotizată ţine de activitatea demonică:
- îşi aminteşte cât lapte a supt de la mama -> Satan's Secret Services sau minciună clară.
- face ca găina sau se chirceşte nu ştiu cum -> Postulatul 2.

Cu ce rămân după hipnoză... nu ştiu, pentru că nu am experimentat, iar de obicei documentarele nu prezintă şi eşecuri sau contraargumente la ceea ce susţin.

Acuma, aşa cum am spus şi ceva mai sus, persoana care efectuează hipnoza poate să fie de bună credinţă şi să nu aibă habar că face rău, poate să fie influenţată inconştient de vreun slujitor al satanei sau poate să fie posedată şi să presteze această activitate în deplină cunoştinţă de cauză asupra efectelor. Dar asta nu mă interesează. Personal, dacă suspectez în hipnoză o activitate spirituală incontrolabilă, prefer să stau deoparte. Accept activitatea spirituală supranaturală şi mă integrez în ea în limitele impuse de Biblie. Dar nu sunt curios să experimentez acolo unde Biblia tace. Dacă mă roade totuşi vreo curiozitate, aştept să văd ce fac alţii şi culeg şi eu ce roade bune mai rămân.

Aşa că, prodeus, dacă ai experimentat ceva în sensul ăsta şi ai ceva sfaturi... ar fi foarte utile.

No, şi acuma aşteptăm comentarii.


14/08/05 23:00

Site web  
prodeus
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 27/06/05
as fi vrut sa fac comentarii de ce ai tu nasul asa de mare ca ai de unde taia, insa ma abtin. :p :))) jk
nu stiu daca vorbim de adevaruri religioase, ce spune Biblia despre hipnoza. Ideea in sine de a avea mintea controlata ne sperie doar atata timp cat nu suntem constienti ca asta se intampla tot timpul. De mici, suntem indoctrinati, intoxicati cu reclame si incercam sa ne spalam de murdarii, chiar daca avem tot felul de orificii sau puncte sensibile. chiar daca nu avem grija la ce mancam, nu facem sport, nu tinem foarte bine igiena, o operatie ne sperie, si am prefera tot felul de alte teste pentru a afla cum evolueaza problema noastra interna. Si chiar daca avem pietre  in interior ce ne incetinesc si ne blocheaza buna functionare, preferam medicamente naturiste sau asteptam miracole prin perfectionarea igienei si inghitirea de multa apa. E normal sa ne temem. chirurgul, chiar daca l-am platit,  ar putea sa taie deliberat cateva vase si sa ascunda partea asta de pe caseta video care i-am cerut-o. ar putea sa ne puna otrava inauntru. ar putea sa uite vreun instrument si sa ramanem anormali pentru totdeauna. Chirurgul ar putea sa nu foloseasca pnza de protectie si sa lase prin fisura tot felul de frunze, praf, alte pietricele, sa umple golurile din noi. Chirurgul ne-ar putea fura organe. Chirurgul s-ar putea juca cu organismul nostru pe post de papusa pentru a-si satisface sadismul sau umorul. Chirurgul ne-ar putea in cele din urma omori de placere. 
m-am referit strict la aspectul intelectual, psihologic (simboluri: apa la gura= predici sau carti stufoase fara aspecte practice, rupte de scriptura; igiena = comportament; pietre = sechele din trecut; sport= exersare)

te rog lamureste-ma in legatura cu infectiile demonice aparute in urma hipnotizarii. Crezi ca asa apar fanaticii aia apocaliptici? sau razbunatorii Domnului in serie? sau liderii spirituali obsedati sexual? nu. risc nu inseamna siguranta. iar mesajele satanice nu se scriu cu pixul in minte la o bataie din palme. Chiar daca esti cel mai tare hipnozator iar pacientul e in cea mai adanca transa, exista sistem de imunitate pentru orice corp strain. oricum, ramane sa devin mai specific dupa ce te argumentezi mai bine


_______________________________________
let there be truth

15/08/05 01:20

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Of, prodeus, mă disperi. Nu-mi dai nici un pai de care să mă agăţ. Dar, în fine, aşa şi trebuie. Ar trebui să fiu în stare să-mi susţin singur un punct de vedere. Ca o paranteză, poţi să faci comentarii şi despre nasul meu mare, numai să fie bine intenţionate. Spre zidire. Zidirea unui nas mai mic, şi dărâmarea celui mare...  :D

Acuma ziceam că nu mi-ai dat nici un pai pentru că, din toate câte le-am spus te-ai legat mai ales de ultima parte, în care nu am vrut să intru, pentru că nu o cunosc destul de bine. Şi anume efectele hipnozei.
Fac o paranteză amintindu-mi de proverbialele cazuri de la conferinţe unde se prezintă nişte rezultate şi concluzii ale unor experienţe purtate între limite bine stabilite, iar cineva întreabă ce se întâmplă cu acelaşi experiment în imediata vecinătate exterioară limitelor. Cam în postura unuia care primeşte o astfel de întrebare mă simt eu acum.


Sunt de acord cu tine că nu hipnoza generează procentajul covârşitor de oameni "defecţi" din punct de vedere social, adică oameni care sunt capabili să acţioneze şi acţionează  împotriva ideilor de bine al unei anumite societăţi. Fie că aceste acţiuni implică omoruri, fie violuri, incest sau simpla "minciună albă". Nici nu am auzit însă de un procent covârşitor de vindecări miraculoase psihologice sau medicale în urma hipnozei. Prin urmare, dacă leg hipnoza de activitatea demonică, aş încadra-o la periferia efectelor demonice asupra maselor largi de oameni. Cam cum ar fi sub limita celor cinci procente de intrare în parlament.

Acuma, deşi în societatea umană există cele "sub 5 procente", ele nu sunt luate în seamă, pentru că majoritatea decide.

La Dumnezeu nu este însă aşa. Dacă 0,001% păcat este tot păcat, şi are ca plată tot moartea, şi un demonaş este tot un demon şi nu va intra în cerul lui Dumnezeu. Deci nu mă interesează atât de mult să studiez efectele hipnozei la oameni, pentru că un efect sigur este despărţirea de Dumnezeu a tuturor celor care aleg să rămână sub posesiune demonică, la momentul când se va trage linia. Avem de ales între a avea inima plină de Hristos sau nu. Jumătatea plină a paharului nu este valabilă. Evident, se pune întrebarea "cine va putea ajunge în Rai cu astfel de standarde"?, dar aici intrăm într-o altă dezbatere.

Acuma, în finalul expunerii tale anterioare ziceai că "chiar daca esti cel mai tare hipnozator iar pacientul e in cea mai adanca transa, exista sistem de imunitate pentru orice corp strain". Eu am îndoieli cu privire la acest lucru. Este posibil ca ceea ce spui tu să fie adevărat, dar aş prefera să existe argumente biblice în acest sens. Eu am ales ca doar argumentele biblice să mă satisfacă. Dacă cunoşti astfel de argumente şi vrei să le împărtăşeşti şi cu mine... aştept. A! ba da, există sitstemul de imunitate numit Duhul Sfânt. Eu am experimentat la prima mână. Parcă ziceam mai înainte că am ajuns din necunoştinţă de cauză pe la tot felul de pseudo-medici şi prin toate m-a păzit Duhul Sfânt de a fi penetrat de activitatea demonică. Dar nu ştiu pentru un individ ne-născut din nou sau ne-botezat cu D.S. să existe protecţii impenetrabile pentru orice. Aşa că poate afirmaţia ta ar trebui să facă referire clară la sistemele de imunitate despre care vorbeşti. Sau să spună doar "UN ANUMIT sitem de imunitate".
Dar, aştept specificaţiile pe care le promiteai. Poate mă vor lămuri.

Ultima modificare de Lupea_Filip (15/08/05 17:09)


15/08/05 17:07

Site web  
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Draga Prodeus, ce am postat eu sa introduci tu in contextul topicului. Eu stiu sigur ca macar o samanta din ce am scris se incadra. Si am urmarit eu ceva acolo.

    Ce atata chestie cu hipnoza asta? tu oricum ai intrat cu piciorul gresit in discutia asta. Nu intri cu o parere deja formata, asta in cazul in care vrei sa rezolvi ceva. Dar, probabil scrii aici de dragul argumentarii, si poate ti se pare ca stii ceva ce noi nu stim? daca pui la indoiala ceva nu inseamna ca nu exista, si nu inseamna ca ceilalti is mai prosti ca nu cred.
      Vorbim aici despre minte, si adancurile ei neintelese de noi. Daca toata chestia asta ii asa nesigura, de ce tu, un om care o citit putin din neuropsihologie si alte chestii de-astea are un punct de vedere asa stabil si incearca sa ne demonstreze noua cum functioneaza ea si ce omitem noi sa vedem? Cei mai mari savanti lasa tot timpul loc pentru imprevizibil si credinta - ajungem la o limita a cunostintei care pentru noi, acum, este de netrecut. Mai departe mergi prin credinta.
         Sincer, pentru mine ii foarte greu sa demonstrez "activitatea" demonica, acolo, undeva, ca ceva sigur. Dar exista, si sunt sigur de asta. pentru ca Isus si-o facut treaba cu ei. Si nu cred eu ca Isus si-ar fi facut numa' asa de treaba cu ceva, ca n-avea intr-o zi comenzi la tamplarie. Totul este mult prea complex ca sa putem trage o linie aici, la topicul despre medicina alternativa si hipnoza si posibilele ei legaturi cu demonii.


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

16/08/05 00:50

Site web  
prodeus
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 27/06/05
ai dreptate in tot. voi actiona in consecinta

_______________________________________
let there be truth

16/08/05 23:51

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Mi se pare că ai dreptate Gfod, cu privire la tras concluzii. Însă trasul concluiziilor parcă l-am mai discutat şi în alte părţi pe forum. Foarte puţine subiecte pot fi considerate lămurite în urma dezbaterilor de aici. Ideea e că ne ajutăm reciproc să gândim şi ajungem tot mai mult la concluzia că nu ştim prea multe, dar ceea ce e minunat e că nici alţii nu ştiu. Nu suntem singuri, cu alte cuvinte, în frământările şi îndoielile noastre. Şi mai primim din când în când şi unele lămuriri care îndreaptă o optică strâmbă din viaţa noastră.

Eu personal m-aş bucura să ştiu că există persoane care citesc polemicile de aici, fără a avea o părere formată, dar care după aceea spun: "ahaaa, uite, nu ştiam că ar fi mai bine să mă feresc de lucrul acesta... sau că ăla nu e periculos".

Oricum, ai fost mai pe fază decât mine când ai zis despre prodeus că n-are deja o părere formată despre hipnoză, dacă el ţi-a dat dreptate. La faza asta mai ai un zece de la mine, nu că asta ar conta. Nici nu vreau să-ţi dau perii, dar prin asta îmi afirm propria mea lipsă de atenţie.


17/08/05 12:14

Site web  
Pagini:  1 2 3    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net