|
|
|
cgalea
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
haideti sa discutam un pic si despre calculatoare, componentele lor... arunc niste zaruri... ATI sau NVIDIA? ASUS sau ABIT sau GIGABYTE? MAXTOR sau SEAGATE? LG, SAMSUNG, ASUS... ? Astept pareri, si le documentam tehnic...
_______________________________________ www.aval.ro
|
|
05/07/05 16:17
|
|
strategy
membru
Inregistat: 06/09/05
|
|
1. dupa preferinte .. 2. - Ati mai bun ca nVIdia - Asus se bate cu gigabyte .. abit cam pica - Seagate sau Western Digital .. maxtor de cand a cumparat quantumul a decazut - la redare optica .. cd(dvd)-rom cd(dvd)-rw .. Plextor cap de lista de cand ma stiu la partea industriala .. iar pentru un simplu user .. asus si teac ..
_______________________________________ "I want to know God's thoughts; the rest are details."
|
|
06/09/05 16:20
|
|
black-panther
membru
Inregistat: 18/10/05
|
|
ATi imi place si mie, Crossfire-ul lor e mai flexibil. ASUS si ABIT sunt mult mai apreciate decat Gigabyte cel putin pe platforma AMD. Am avut Maxtor si a picat(impreuna cu multe date of, of, of) Acum am 3 Seagate-uri; 2 SATA si un ATA; de cele doua SATA sunt multumit asta ATA vibreaza cam tare. Am plextor(712A) de 1 an si in ultima vreme a cam obosit la citire (CD-uri/DVD-uri). Am avut un CD-ROM Sony si a crapat in garantie. Mi l-au schimbat cu un BenQ si a murit si ala in schimb TEAC-ul de 3 ani citeste mai bine decat Plextorul(e drept doar CD-uri )
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
18/10/05 23:49
|
|
mit4jc
membru
Inregistat: 08/12/05
|
|
Parerea mea este ca este o concurenta foarte mare si cel mai indicat este sa intrebi pe la vreo 5 magazine de anumite produse si sa vezi ve parere au cei de acolo. O spun asta deoarece ei stiu cel mai bine ce tine si ce nu prin prisma faptului ca lucreaza acolo si zi de zi se confrunta cu diverse probeme acre ii ajuta sa vada cat mia bine calitatea diferitelor produse.
Parerea mea este ca as prefera nVIdia in loc de ATI, Asus la placa de baza, Plextar pt unitati optice, hdd western digital, IntelP4 eoarece mi se par mult mai sigure ca AMD, DDR kingmax
_______________________________________ Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.
|
|
23/12/05 00:18
|
|
cmiriam
membru
Inregistat: 07/01/06
|
|
Indraznesc si eu sa ma pronunt la doua categorii: prefer AMD.. cum citeam intr-un articol de specialitate: raportul pret calitate il face mai bun ca INTEL si.. la hdd... experienta m-a facut sa prefer/recomand Western Digital.. cat despre maxtor.. mi-a dat numai dureri de cap
_______________________________________ "Sunt un vers inca nescris, un vers pe care Dzeu l-a inventat. "
|
|
07/01/06 03:15
|
|
dbogdan
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
Multe lucruri technice nu stiu despre fiecare lucru in parte inca... chiar daca mai instalez si eu componente si am compus computere...
Dar am un cd-rom(-rw) SONY de vre-o 4 ani si inca nu am mai intalnit asa calitate oriunce am fost. Am un cd tot zgariat ce nu merge in nici un dispozitiv dar cdromul meu nu ca l-a citit cd-ul dar a copiat melodiile perfect fara nici o problema. M-a uimit... Dar DVD-rom a dat-o in bara nu prea vrea sa se deschida nici sa se inchida )
Eu am luat acum 4 ani computerul si am dat o groaza de bani caci era scump trebuie sa cumpar alt dvd-rom caci acum sunt ieftine atunci era 400-500 $ -rw... Daca ati putea sa imi dati sugesti... Alti zic Plextor alti TEAC.... Eu as vrea sa i-au cei ai bun... Si cred caci este si o diferenta ce este pe piata si de unde este adus... POate sunt facute tot in acelasi loc dar cred caci este o diferenta pe ce piata de desfacere este pus...
Iarasi eu stiu caci AMD executa si operatile atematic diferit decat Intel si este mai bun pentru jocuri si miscari grafice... Dar cred caci dejar AMD a ajuns foarte aproape de Intel, i-au intrecut in vanzari si nu mai este diferenta mare...
|
|
16/06/06 08:18
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
plextor, intel 
|
|
16/06/06 08:24
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
A trecut cam mult timp de când nu s-a mai postat pe aici. Ce s-a mai întâmplat?
Păi la procesoare AMD a decăzut nu doar la capitolul vânzări, noile procesoare de la Intel ajungând până la 3.8 fără overclocking. La plăci de bază ABIT a urcat pe primele poziţii în topuri şi se pare că dă multe bătăi de cap competitorilor. La unităţi optice tot Plextor e rege La carcase,coolere şi procesoare Termaltake face legea ... La capitotul web noul concept WEB 2.0 deja se face auzit şi toată lumea e disperată să aibă site-ul la zi cu noile standarde ... eu unul sunt de acord şi astept clienţi :p
cam asta ar fi ... dacă am greşit ceva vă rog corectaţi-mă 
|
|
04/09/06 11:06
|
|
black-panther
membru
Inregistat: 18/10/05
|
|
Desi am un RW Plextor care la o vreme n-a mai recunoscut CD-uri si dupa ce l-am trimis in garantie cel care mi-a venit nu mai recunostea DVD-uri, totusi RW-ul Plextor iese in evidenta puternic la o gramada de capitole.
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
05/09/06 10:01
|
|
blackmetal
membru
Inregistat: 09/02/07
|
|
1 - nVIDIA este mult mai stabila decat ATI... durata performanta, pretzul umpic mai piperat. ATI nu are suport la unele piese pentru Linux >:P. Recomand GeForce 6600GT ieftina si buna(500RON) 2 - ASUS este consacrata pentru stabilitatea placilor de baza si pentru raportul calitate-pretz care este "mult prea" supraunitar 3 - Nici Maxtor nici Segate! WesternDigital Raptor Raptor(SATA 10.000 RPM 36Gb in jur de 300 de RON, SH) super HDD super viteza de transfer, silentios la viteza aia. AM 5 HDD-uri d`astea. 4 - LG sunt cele mai accesibile datorita pretului, totushi dai cateva sute de mii in plus shi tzi`ai luat un Samsung... ASUS n`am folosit. LG are probleme cu bufferul. 5 - Vrei jocuri iei AMD, vrei Office Workstation iei Intel. Regula nu mai e valabila de cand cu Dual Core de la AMD shi CORE DUO de la Intel. AMD e mai ieftin... Intel durata de viata mai mare. 6 - RAM .. recomand nishte OCZ`uri sa mearga PC-ul calumea. 512x2 Dual DDR2.
Toate bune si frumoase, bani sa fie 
|
|
03/04/07 18:23
|
|
A.Beni
membru
Inregistat: 22/07/07
|
|
1.blackmetal vrei să spui că nVidia sunt mai scumpe ca ATI? Dimpotrivă, personal prefer nVidia, pentru că multe jocuri sunt optimizante pentru astfel de plăci, însă se pare că HD2900XT chiar merită la preţul de 1200 RON cu un controller de memorie pe 512 biţi şi cei 825 MHz core; e adevărat că e sub 8800GTX, însă preţul îşi justifică alegerea  2.Vrei să spui că Abit-ul e mai prejos? Dar ce zici de problemele pe care le au Asus-urile cu BIOS-ul? 3.Seagate-urile sunt foarte bune, mai ales noile Barracude 7200.11, dacă ai auzit de ele. 4.Prefer Samsung, din câte am văzut eu pe la alţii, Asus sunt zgomotoase, LG au probleme de scriere. 5.Daca nu faci overclock, mergi pe AMD, un X2 preferabil; dacă eşti pasionat de overclock, şi vrei performanţe uluitoare, go for Intel; să vedeţi ce valuri ca face Penryn, procesoarele de la Intel pe 45 nm  6.A-data sunt memorii foarte bune, se comporta foarte bine la OC, şi nici Umax-urile nu sunt mai prejos.
Ultima modificare de A.Beni (22/07/07 14:44)
|
|
22/07/07 14:43
|
|
MIDIAN
membru
Inregistat: 31/01/08
|
|
Dual core 4 Ghz+6Gb Ram+Nvidia Geforce 512, HDD 1 terabyte, Monitor Lcd 21" asta am acas
_______________________________________ www.covenofmidian.sapte.ro
|
|
04/08/08 07:08
|
|
shoricel
membru
Inregistat: 04/01/08
|
|
virtual heaven ))
_______________________________________ A passion lifestyle.
|
|
05/08/08 21:59
|
|
bornagain
membru
Inregistat: 03/05/07
|
|
160 Gb ( nou ). Seagate Barracuda 7200.9 160 Gb Sata. 8-MB cache buffer
1 Gb rami Geil 1 Gb, PC 2-6400 DDR2-800
Astea le-am primit acum 3 zile , nou noute, doar ca nu sunt compabile cu ce am eu ( cam vechi PC-ul ) si am zis sa le vand.
Un 120 ron ptr. hard si un 60 ron ptr. rami. E un pret bun ?
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
14/01/09 00:02
|
|
strategy
membru
|
|
ramii sunt in vanzare noi in medie 50 lei, depinde de model UDC sunt un pic mai scumpi .. pe la 60-70 ron .. daca sunt dual-ch .. at. sunt mai ieftini. iar hard-ul nou e pe la 150-160 ron.
_______________________________________ "I want to know God's thoughts; the rest are details."
|
|
14/01/09 20:06
|
|
bornagain
membru
|
|
iar o placa de baza, noua, la cat m-ar duce ?
_______________________________________ "God is most glorified in us when we are most satisfied in Him" John Piper
|
|
15/01/09 21:23
|
|
strategy
membru
|
|
cost sau compatibile cu ceva anume? pai in primul rand .. ce vrei sa faci cu calculatorul? si dupa aia iti recomand ...
|
|
15/01/09 22:07
|
|
shoricel
membru
|
|
bornagain a scris:
iar o placa de baza, noua, la cat m-ar duce ? |
daca pur si simplu s-a stricat cea veche poti sa iti iei una noua de acelasi tip. daca vrei una mai buna... aceeasi intrebare ca strategy 
|
|
16/01/09 00:06
|
|
bornagain
membru
|
|
ptr. ca e cam veghe.. 4-5 ani. Dar apoi trebuie sa schimb si restul placilor ( de retea, de sunet, etc ) deci nu cred ca se merita.Mai bine mai pui cceva si-ti iei alta unitate.
|
|
16/01/09 14:20
|
|
shoricel
membru
|
|
da... mai bine iei un sistem nou. ei cand iti dau nu prea tin cont de detalii sa iti spuna avantajele si dezavantajele modelului respectiv, ce suporta si ce nu suporta. mai bine ia-ti un sistem nou asta daca iti permiti 
|
|
16/01/09 15:09
|
|
strategy
membru
|
|
deci, eu tot nu pricep un lucru: ce vrei sa faci cu calculatorul ala? Daca ti-l trebuie pentru internet, NU are rost sa-ti iei altul, eventual mai cumperi un hard-disk sa poti stoca mai multe pe el. SAU, daca ai bani de stricat .. atunci da :)
|
|
16/01/09 15:50
|
|
shoricel
membru
|
|
poate o avea ceva placa lui si trebuie schimbata... :P
|
|
16/01/09 17:41
|
|
bornagain
membru
|
|
da, pai il folosesc doar ptr. net, si alte mici chestii, deci nu-mi trebuie sa fie foarte performant. O sa-mi iau un hdd, dar ma gandeam daca se merita sa iau si o placa de baza noua..
|
|
17/01/09 00:37
|
|
shoricel
membru
|
|
ce configuratie are cea actuala? de cati ani o ai? da semne de batranete? are vreun defect, ceva? calculatorul meu are 4 ani pe 4 martie, l-am luat cu 1.5 GHz, 128 RAM (parca), 40 GB hard, video on-board pana la 64 MB shared cred iar acum are 756 de RAM schimbat fata de cei 128 initiali. in rest toate la fel. dar pe mine nu prea ma mai tine ca incepe sa se invecheasca... a fost o vreme in care caraia serios hardul, chiar se bloca si restarta singur (nu i-am facut nimic special - decat i-am scos si bagat magistralele de cate ori facea figuri, ca nu imi mai detecta hardul din bios cand il deschidea, si isi revenea), scotea un zgomot tot cam de caraiala si coolerul placii de baza (inca mai scoate uneori - tata ii zice "aspirator" )... dar acum nu prea mai am probleme cu hardul, cel mult mai caraie uneori. insa am nevoie de unul mai bun avand in vedere ca am fost nevoit sa fac si editari video cu el (si alea cer mult video si ram) si nu prea tinea pasul. dar o sa imi iau laptop ca am mare nevoie de mobilitate... am gasit ceea ce se numeste full options pentru mine procesor core 2 duo, 2GHz, 15.4", 250 GB hard, 2 GB DDR2, card reader 5 in 1, retea, wireless, bluetooth, 4xUSB, ceva intrari video si RJ pe acolo, autonomie cam 3 ore... nice, nu? 
|
|
17/01/09 01:00
|
|
benny
membru
Inregistat: 27/05/07
|
|
pretul?
_______________________________________ "Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]
|
|
17/01/09 01:21
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|