|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 6 ... 8 |
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
irlanda a scris:
Eu am citit si din ce scrie nu reiese ca Domnul a fost bucuros ,sau nemultumit de atitudinea lui David
Pentru ca nu reiese lucrul asta ,eu ma abtin in a da un verdict ,cum ca a fost potrivit sau nepotrivit jocul lui David inaintea Domnului.Dar am convingerea ca jocul tinerilor din ziua de azi care il practica in inchinarea lor este nepotrivit. |
Esti pur si simplu formidabila. Esti sceptica pana in maduva oaselor fata de un pasaj din Biblie relativ clar doar pentru ca nu scrie negru pe alb daca lui Dumnezeu I-a placut sau nu atitudinea lui David dar acolo unde nu ai absolut nicio baza biblica ci te bazezi numai pe parerile tale iti poti permite sa etichetezi fara umbra de indoiala ca "dansul este nepotrivit". Nu stiu ce sa mai zic. Nu am argumente pentru cei care cred ca au primit revelatii speciale referitor la anumite lucruri.
Sword, bine punctat. Atitudinea si scopul sunt lucrurile care fac diferenta.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
08/04/08 10:25
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Sint sceptica in ceea ce priveste faptul cum a privit Domnul jocul lui David.Dar am tot dreptul sa fiu ferm convinsa(pina in maduva oaselor) de cum privesc eu dansul in biserica.
Cit priveste revelatia, nu cred ca e nevoie de asa ceva ,ca sa-ti dai seama ca trebuie facuta o diferenta intre cum te bucuri prin inchininarea ta inaintea Domnului, si cum te bucuri de un lucru oarecare .
Treba cu atitudinea si scopul este gresit inteleasa .Faptul ca se invoca scopul ,punindu-se prea putin accent pe atitudine ,mie nu-mi spune altceva decit ca, cei care fac lucrul asta nu fac decit sa se amageasca, crezind ca modul lor de inchinare este bine primit, si ca atitudinea, e mai putin importanta din moment ce scopul e asa maret.
Revin la o afirmatie a mea, cum ca maturizarea si cresterea spirituala a fiecaruia este relevanta si in acest caz.
|
|
08/04/08 10:52
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
irlanda a scris:
Esti liber, si bine este sa-ti exprimi bucuria cum vrei, si cum iti place ,dar nu trebuie sa faci lucrul asta si inaintea Domnului.Inaintea Domnului trebuie sa vii cu reverenta,respect. |
Deci Irlanda, nu-i bine sa-ti exprimi bucuria inaintea Domnului. Daca bat din palme si sar in sus de bucurie ii lipsa de respect? Cand spectatorii aplauda o scena de teatru ii din lipsa de respect? Injuraturile, sobrietatea atunci cand ar trebui sa fii vesel, tacerea cand ar trebui sa canti...iata lipsa de respect.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
08/04/08 10:56
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
irlanda a scris:
Sint sceptica in ceea ce priveste faptul cum a privit Domnul jocul lui David. |
Cu acest scepticism pot fi de acord. Dar nu inteleg de ce nu aplici aceeasi unitate de masura si in privinta faptului ca dansul nu este placut Domnului. Ai in Biblie vreun text care spune ca Dumnezeu uraste dansul? Daca ai fi spus ca pentru tine dansul nu poate fi un mod de inchinare as fi inteles aceasta incredintare. Dar cand ii dai o valoare universala fara niciun suport ci doar asa... dupa ureche atunci nu mai pot fi de acord si trebuie sa te contrazic.
|
|
08/04/08 11:10
|
|
irlanda
membru
|
|
Eu cred ca scriu destul de clar si in romaneste nu in alta limba.
Este foarte,foarte,foarte bine sa-ti exprimi bucuria inaintea Domnului ,dar in alt fel decit o faci intr-o sala de teatru.
Nu vreau sa ma mai repet in privinta diferentei de exprimare a bucuriei inaintea lui Dumnezeu si fata de un lucru oarecare.
Fiecare este liber sa se bucure cum are chef si cum ii place dar in biserica si inaintea Domnului trebuie decenta.
Nu pot sa cred ca Domnul, nu mai poate de bucurie cind vede felul acesta de inchinare atit de superficial si lipsit de respsct.
Uitam cine este El ,ce a facut El pentru noi si venim inaintea lui ca inaintea oricarui om.
|
|
08/04/08 11:15
|
|
Sword
membru
|
|
Domnul ne-a inzestrat cu toate manifestarile umane. Eu unu sunt sigur ca El a fost foarte bucuros de manifestarea lui David..de-aia si spunea ca-i om dupa inima Lui. Pacatul nu a fost decat in ochii rai ai celor care aveau probleme cu mandria. Cum sa-ti manifesti bucuria foarte mare daca nu prin sarit in sus, batut din palme, strigate de bucurie..etc?..asta-i natura umana(nu pacatoasa). Natura pacatoasa a facut ca toate aceste lucruri sa fie indreptate si daruite firi rele si diavolului...Asta-i rau si pacatos. Degeaba-mi spune cineva ca-i in culmea fericirii da el arata ca o muratura...
Ultima modificare de Sword (08/04/08 11:22)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
08/04/08 11:21
|
|
irlanda
membru
|
|
Nu este in biblie scris cum ca Domnul ar uri dansul,dar vazind atitudinea Domnului,si felul de viata pe care a dus-o Domnul in diferitele imprejurari cu care s-a confruntat e foarte simplu sa-mi dau seama de cum vede El aceasta inchinare atit de "libera"
Am ajuns la concluzia ca in scurta vrema nu se va mai face nici o diferenta intre biserica si orice altceva,intre inchinarea inaintea Domnului si orice distractie.
|
|
08/04/08 11:23
|
|
Sword
membru
|
|
Si vreau sa mai adaug ca ii la libera alegere, constiinta si bun simt al fiecaruia. Nu te obliga nimeni sa sari in sus. Dar unii sunt mai vioi in natura lor. De ce sa-i inhibam doar ca sa fie ca altii care tot din natura lor sunt mai interiorizati?
De-asta-ti dadeam exemplul lui Isus cu rasul. Ca spui ca nu faci nimic daca nu o facut si El. El nu scrie c-o ras...tu razi...pacatuiesti? Diferenta dintre Biserica si lume va fi ...Cui se adreseaza inchinarea? Lui Isus sau diavolului? Canti despre si lui Isus sau lumii si problemele ei? Aplauzi glumele proaste sau lucrarile marete ale Lui? PS...Chiar era necesar sa scrie ca la nunta din Cana Isus a vorbit cu oamenii si a ras cu ei? Banuiesc ca era totusi bucuros de casatorie. El era deopotriva OM si D-ZEU. Apropos..inclusiv D-zeu rade. Psalmi 2:1 Pentru ce se întărîtă neamurile, şi pentru ce cugetă popoarele lucruri deşerte? 2 Împăraţii pământului se răscoală, şi domnitorii se sfătuiesc împreună împotriva Domnului şi împotriva Unsului Său, zicând: 3 „Să le rupem legăturile şi să scăpăm de lanţurile lor!” - 4 Cel ce şade în ceruri rîde, Domnul Îşi bate joc de ei. De fapt cred ca tu ai luat ca etalon versetul...Vai de voi care radeti acum...dar versetu ala se refera la cu totul altceva decat la faptul de a rade.
Ultima modificare de Sword (08/04/08 11:37)
|
|
08/04/08 11:26
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
irlanda a scris:
Fiecare este liber sa se bucure cum are chef si cum ii place dar in biserica si inaintea Domnului trebuie decenta. |
Si cine esti tu sa vorbesti in numele Domnului despre ce este decent si ce nu in biserica?
irlanda a scris:
Nu pot sa cred ca Domnul, nu mai poate de bucurie cind vede felul acesta de inchinare atit de superficial si lipsit de respsct. |
Una e ca nu poti sa crezi alta e sa ai baza scripturala pentru necredinta ta.
In Biblie nu scrie nicaieri ca Isus a zambit sau ca a ras. Sa inteleg ca si acestea sunt pacatoase si ca numai lumea le poate face?
|
|
08/04/08 11:42
|
|
Sword
membru
|
|
Probasbil este tipul de om mai interiorizat si asa crede ca ar insemna "spiritualitate". Si eu sunt...adevarul asta este, dar mi-ar place sa fiu mai deschis, vesel. Cum e aia....Psalmi 13:5 Eu am încredere în bunătatea Ta, sunt cu inima veselă, din pricina mântuirii Tale Psalmi 22:26 Cei săraci vor mânca şi se vor sătura, cei ce caută pe Domnul, Îl vor lăuda: veselă să vă fie inima pe vecie! Psalmi 69:32 Nenorociţii văd lucrul acesta şi se bucură; voi, care căutaţi pe Dumnezeu, veselă să vă fie inima! Psalmi 113:9 El dă o casă celei ce era stearpă, face din ea o mamă veselă în mijlocul copiilor ei. Lăudaţi pe Domnul! Proverbe 15:13 O inimă veselă înseninează faţa; dar când inima este tristă, duhul este mâhnit. Proverbe 17:22 O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. Eccleziastul 11:9 Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată. si mai sunt multe...
|
|
08/04/08 11:55
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Oameni buni, eu deja am ajuns aşa de amărât de toată teologia asta care ne face pe unii sau pe alţii dintre noi să părem mai nu ştiu cum pentru că ştim mai bine ceva despre Dumnezeu decât alţii.
Pe un topic sunt exorcizaţi penticostalii, pe altul sunt exorcizaţi săltăreţii, şi nu prea văd la nicicare dorinţa de a lăsa să nu aibă ultimul cuvânt.
Parcă ar conta enorm, şi ar fi adevărul pur şi unic, dacă spune ultimul ceva.
Ştim mai bine decât Dumnezeu ce-I place Lui, şi ce apreciază El. Şi credem că o formă sau alta e adevărată, iar celelalte sunt false, şi refuzăm să considerăm ideea că, la urma urmei orice poate fi contrafăcut, şi ideea că, la urma urmei s-ar putea să cunoaştem destul de puţin despre El, şi chiar ceea ce cunoaştem să fie prost interpretat.
Ce contează atâta ce e în ciorba altuia? După ce ne-am expus punctul de vedere odată, n-avem locuri în care să ne închinăm potrivit încredinţării proprii? Suntem obligaţi să trăim în aceeaşi adunare, cei care privim diferit lucrurile?
Dacă au dreptate cei care susţin că deţin exclusiv adevărul, ce mai contează câte variaţiuni există la ceilalţi care sunt rătăciţi? Dacă nu există doar unii care să deţină exclusiv adevărul, cum vor putea să trăiască laolaltă ceilalţi cu Dumnezeu, dacă de pe acuma nu se înghit unii pe alţii?
Ce tot atâta agitaţia cu înfierări şi, reciproc, înfierările înfierărilor când, aşa cum zicea Gamaliel, ce este de la Dumnezeu nu va fi nimicit.
Cei care discutaţi acum, tot vă învârtiţi în jurul cozii, repetând ceea ce aţi spus, şi eu nu văd alt scop, nimic nou, decât dorinţa de a avea ultimul cuvânt.
Nu vreţi să lăsaţi unul dintre voi de la voi, ca să se termie odată povestea asta fără final, ca apoi să vină alţii la vremea lor care o vor relua? Că ceea ce aţi spus aţi spus. La ce vă tot repetaţi la infinit?
Dar în fine. Faceţi ce vreţi. Dacă o să vă dea un premiu Dumnezeu că aţi scăpat pe cineva din ghearele demonilor, cu toate repetările astea, cine sunt eu ca să mă opun?
|
|
08/04/08 12:02
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
4 Strigati catre Domnul cu strigate de bucurie, toti locuitorii pamantului! Chiuiti, strigati si cantati laude! 6 Cu trambite si sunete din corn, strigati de bucurie inaintea imparatului, Domnului! 7 Sa urle marea cu tot ce cuprinde ea, sa chiuie lumea si cei ce locuiesc pe ea, 8 sa bata din palme raurile, sa strige de bucurie toti muntii Psalmul 98
Psalmii 68:3 Dar cei neprihaniti se bucura, salta de bucurie inaintea lui Dumnezeu si nu mai pot de veselie.
Tefania 3:14 Striga de bucurie, fiica Sionului! Striga de veselie, Israele! Bucura-te si salta de veselie din toata inima ta, fiica Ierusalimului!
Zaharia 9:9 Salta de veselie, fiica Sionului! Striga de bucurie, fiica Ierusalimului!
filip, nu cred ca e cazul sa fii chiar asa de suparat. Suntem pe un forum unde se discuta. Altfel ne-am face bagajul si am pleca. Ca disutiile devin uneori mai infierbantate e adevarat. Dar asta face parte din arta conversatiei. Nu conversam doar pentru a transmite doar niste mesaje seci, mecanicizate. Daca ar fi fost asa atunci TC ar fi fost blog si nu forum. Invatam sa discutam, sa combatem, sa contrargumentam. Si asta se invata in timp nu de pe o zi pe alta.
Ultima modificare de +Archangel+ (08/04/08 12:31)
|
|
08/04/08 12:18
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
de sters
Ultima modificare de gabi_aron (09/04/08 22:21)
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
08/04/08 14:50
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu te ambala prea tare gabitule, e vorba doar despre dans acum.
|
|
08/04/08 14:54
|
|
gabi
membru
|
|
de sters
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
08/04/08 14:58
|
|
Sword
membru
|
|
Mai incolo o sa va spun si partea "negativa" a laudei exagerate...sau am spus-o deja prin titlu?
Ca in orice padure exista si uscaciuni. Asa si cu modul "liber" de lauda. Exista in mediile carismatice pericolul "laudei de dragul laudei"..sau spectacol. Exista si pericolul desfatarii hormonilor sau a senzualului in locul desfatarii in Duhul Sfant. Volumul boxelor poate duce la "puterea wattilor" nu la al Duhului. Exista si o anumita fatarnicie atunci cand in loc sa stai pe genunchi si sa-ti plangi amareala pacatelor comise esti "fortat" sa sari in sus si sa bati din palme. Cu alte cuvinte...Dreapta masura sa nu lipseasca in nici un lucru.
|
|
08/04/08 16:22
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Pai aia nu e lauda exagerata. Nu e lauda de fapt. E un spectacol si atat.
|
|
08/04/08 16:35
|
|
irlanda
membru
|
|
filip a scris:
Nu vreţi să lăsaţi unul dintre voi de la voi, ca să se termie odată povestea asta fără final, ca apoi să vină alţii la vremea lor care o vor relua? Că ceea ce aţi spus aţi spus. La ce vă tot repetaţi la infinit? |
Da, cam asa este,cred ca am spus tot ce aveam de spus in privinta dansului, si aleg sa ma retrag din discutie, lasind loc ca iubitorii dansului sa danseze mai departe ,facindu-si curaj si cautind tot mai multe motivatii, pentru a-si indreptatii felul de inchinare.
|
|
08/04/08 18:07
|
|
Sword
membru
|
|
Eu am spus si pro si contra... Pana la urma ramane la cum este indemnat fiecare de constiinta si Duh Sfant.
|
|
08/04/08 18:26
|
|
gabi
membru
|
|
de sters
|
|
08/04/08 20:13
|
|
Sword
membru
|
|
Gabi...cam greu iti vine sa sari in sus si cu bucurie sa-L lauzi pe El cand ai constiinta incarcata sau esti cu alte probleme. Da` no`...de dragul "atmosferei" trebuie sa "pari" vesel...Asta ma supara in realitate...nu vorbesc din auzite.
|
|
08/04/08 21:19
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Asa e... e cam greu. Dar atunci ai nevoie de pocainta nu de inchinare. Nu-L poti lauda pe Imparatul cu mainile patate. Mai intai ti le speli in Sangele Mielului si apoi vii inaintea Domnului Ostirilor.
|
|
08/04/08 22:25
|
|
gabi
membru
|
|
de sters
Ultima modificare de gabi_aron (09/04/08 22:22)
|
|
08/04/08 22:29
|
|
Magdy
membru
Inregistat: 09/01/07
|
|
Şi tipul ăsta de laudă ... fiecare îl înţelege altfel: unii cred că, pe lângă celelalte aspecte, e bine să şi danseze în biserică, alţii combat această idee... şi culmea e că toţi vin cu argumente biblice consistente!!
Dar cât de bine Îl citim noi pe Dumnezeu?? Cât de bine Îl înţelegem?? Cât de bine Îl cunoaştem ca să putem afirma ce Îi place şi ce nu??
Riscăm!!
|
|
08/04/08 22:31
|
|
gabi
membru
|
|
de sters
Ultima modificare de gabi_aron (09/04/08 22:22)
|
|
08/04/08 22:37
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|