|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 6 |
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Bairstow nu reuseste sa vada diferenta intre o religie institutionalizata si o credinta mantuitoare si personala interioara. El crede ca religia exterioara il duce la mantuire. Da Bair...intr-un anume cult inveti daca ai sansa cum sa ajungi sa fii mantuit. La fel si un preot te poate invata, dar mantuirea nu ti-o dau ele, ci Hristos in tine.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
29/09/08 08:45
|
|
alina
membru
Inregistat: 24/08/08
|
|
bairstow a scris:
Deci nu cred ca sunt mai multe religii care te pot mantui.Desigur Dumnezeu va tine seama si de anumiti factori ca sa mantuiasca pe toti cei care il cauta sincer. |
april a scris:
[Religia poate mantui pe cineva ? |
...eu cred ca religia nu poate mantui pe nimeni ..poti sa mergi tot timpul la biserica dar daca nu l-ai primit pe Isus ca Domn si Mantuitor si daca nu crezi,nu vei fi mantuit ....Trebuie neaparat sa ai credinta....
_______________________________________ Fumusetea e o podoaba ,e un dar, e un mister Dar care nu e pe fata Ci care e-n CARACTER
|
|
30/09/08 20:36
|
|
sinaytul
membru
Inregistat: 18/08/08
|
|
O credinta institutionalizata este doar religie (un set de norme si conditii pe care daca le respecti ai promisiuni...de la cult!!) Credinta biblica este ce-a care ne lumineaza si sufletul (nu numai mintea = religie) pentru a vedea revelatia Divina; in acest context gustam si vedem ce bune sunt promisiunile lui DUMNEZEU.Credinta(nu ca a dracilor!)este cea care ne duce la ascultare astfel implinind(facand fapte-Iacov 1:26,27)toata voia Tatalui Ceresc cu privire la noi.Astfel marturisim (nu papagal-isim)o religie "curata si neintinata" pentru cei din jur; CRISTOS DOMNUL privind spre credinta noastra personala.
Ultima modificare de sinaytul (15/10/08 10:53)
_______________________________________ Ogorul destelenit da hrana
|
|
01/10/08 16:26
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
Religia e numele, credinta e caracterul.
|
|
21/10/08 10:10
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
e o diferenta mare intre acesti doi termeni...religia nu te poate mantui insa credinta poate face asta...religia poate fi forma in care ne manifestam credinta dar in realitate religia e "credinta batraneasca" in multe locuri. Poti fi religios si fara credinta si poti sa fi credincios fara sa fi religios. Nu cred ca poate fi vorba de o indispensabilitate intre acesti doi termeni.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
21/10/08 10:37
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
De acord cu asta. Conteaza ce credem si daca e dupa Cuvantul Lui, nu cum ni se spune.
|
|
21/10/08 10:50
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Under a scris:
Religia e numele, credinta e caracterul. |
Exact. Daca spun ca ma numesc Simona, nu inseamna ca asta automat imi defineste caracterul. Nici pe departe. E... Ca un ...cod de identificare.
Ultima modificare de anomis (21/10/08 18:34)
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
21/10/08 18:33
|
|
Dolores
membru
Inregistat: 09/07/07
|
|
Ce religie a lasat Dumnezeu sa fie tinuta de om? Daca exista as dori sa se dovedeasca cu versete biblice...
_______________________________________ "Dumnezeu se uita de la inaltimea cerurilor, ca sa vada daca este cineva priceput, si sa caute pe Dumnezeu." Ps 53:2
|
|
27/11/08 23:19
|
|
simona
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
Pai... Noi suntem crestini, de diferite denominatiuni, nu? Sau te referi la religii in sensul: crestinism, budaism, iudaism, etc. ? Adica, nu stiu, formularea asta:"Ce religie a lasat Dumnezeu sa fie tinuta de om" e un pic fortata. In fine, nu inteleg foarte bine ce vrei sa intrebi.
_______________________________________ "GOD IS ENOUGH"
|
|
27/11/08 23:25
|
|
gabi
membru
|
|
Dumnezeu?....nici macar o religie...religiile sunt doar interpretari a ceea ce a lasat Dumnezeu...o adunatura de principii biblice si mai putin biblice menite sa apropie enoriasii de DUmnezeu sau de multe ori din pacate folosite pentru manipularea in masa.
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
27/11/08 23:25
|
|
Klaudiu
membru
Inregistat: 23/06/07
|
|
Dolores a scris:
Ce religie a lasat Dumnezeu sa fie tinuta de om? Daca exista as dori sa se dovedeasca cu versete biblice... |
Dolores, avand in vedere ca vezi lucrurile precum Stefan si Marius, raspunsul la intrebarea ta de mai sus il vei gasi raspunzand la intrebarile adresate de mine lor.
Te-as ruga sa raspunzi la ele.
_______________________________________ http://ascultarearatiunii.wordpress.com/
|
|
28/11/08 05:33
|
|
nikku
membru
Inregistat: 26/11/08
|
|
Dolores a scris:
Ce religie a lasat Dumnezeu sa fie tinuta de om? Daca exista as dori sa se dovedeasca cu versete biblice... |
Dumnezeu nu a lasat nici o religie, El a lasat doar o singura Cale: Domnul Isus Hristos. Este drept ca noi, ca oameni, trebuie sa avem legatura cu alti crestini si ne "alipim" de un cult crestin. Dar diferentele dintre culte vin numai din incredintarile primite ca asa este bine de facut inaintea lui Dumnezeu. Dolores, nimeni de aici nu ar trebui sa te indrepte spre un anumit cult, ci doar Dumnezeu sa te lumineze cum trebuie sa faci.
|
|
28/11/08 10:32
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
io ma intreb ceva...hmmm... deci poti fi credincios fara sa fii religios???
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
28/11/08 10:48
|
|
gabi
membru
|
|
pai hai sa te intreb ceva....Isus era un om religios?
|
|
28/11/08 11:00
|
|
giany
membru
|
|
hai mai aroane ... omuletzule ... io am pus o intrebare si asteptam un raspuns ... nu iar o intrebare ... ... in fine si daca tot ai raspuns cu o intrebare ... o sa continuuu moi ... tot cu o intrebare ... cum te botezi daca nu ai nici o religie ???
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
28/11/08 11:03
|
|
Dolores
membru
Inregistat: 09/07/07
|
|
Religia nu a fost niciodata aprobata de Dumnezeu! Dumnezeu ce cale a dat primei pereche de oameni? Unde spune in biblie ca Dumnezeu a dat o religie curata sa fie tinuta? Dumnezeu a cerut de la oameni ascultare si iubire fata de Dumnezeu care se numeste credinta, si nu sa cerut traditii,obiceiuri pagine, sarbatori facute de oameni si inchinare la alte divinitati care se numest intr-un cuvint religie vezi Faptele Apostolilor 17:22,23".....in toate privintele va gasesc foarte religiosi.....".
Compara cu Iuda 3 " .....sa va luptati pentru credinta, care a fost data sfintilor....." Ar fi bine sa cauti in bibliile mai vechi(1900-1920) versetul di Iacob 1:26 si ai sa vezi ca cuvintul religie din Iacob e de fapt inchinare sau slujire nici de cum religiunea!!!!
Nu exista o religie nadevarate, in schimb exista o slujire sau inchinare adevarata la Dumnezeu!!!
Religia a fost facuta de om in scopuri egoiste de inselare a oamenilor, de cistig iar credinta a fost data de Dumnezeu
_______________________________________ "Dumnezeu se uita de la inaltimea cerurilor, ca sa vada daca este cineva priceput, si sa caute pe Dumnezeu." Ps 53:2
|
|
28/11/08 12:03
|
|
giany
membru
|
|
poi da mai ... dar la BIBLIE spune ... : ... un singur botez ... parca ... deci ... concluzia ... unde ne botezam daca nu avem religie ... sau mai bine zis cum ne botezam ??? cred ca ai prins ideea ...
|
|
28/11/08 12:05
|
|
gabi
membru
|
|
giany a scris:
cum te botezi daca nu ai nici o religie ??? |
pai..eu m-am botezat intr-o biserica penticostala, dar nu am facut asta deoarece sunt un penticostal inrait, tot asa m-as fi putut boteza la o biserica baptista sau mai stiu eu care, nu conteaza atat de mult in ce religie te-ai botezat, atat timp cat a fost facut botezul la varsta la care poti alege tu sa-ti dedici viata lui Dumnezeu, conteaza ca ai facut legamantul cu Dumnezeu. Binenteles sunt membru intr-o biserica penticostala si asta deoarece simt ca asta ma tine cel mai aproape de Dumnezeu si de pocainta asa cum am perceput-o eu, dar asta nu inseamna ca-s un om religios, nu ma intereseaza religia ci credinta...botezul nu e un contrac t semnat cu vre-o religie ci cu DUmnezeu...multumit domnu' giany de raspuns acum?
Ultima modificare de gabi_aron (28/11/08 12:19)
|
|
28/11/08 12:19
|
|
giany
membru
|
|
deci daca tu citesti intrebarea mea vei vedea ca raspunsul tau nu are nici o legatura cu intrebarea ... mai citeste o data intrebarea ... si nu imi mai spune tu ca esti sau nu religios sau penticostal sau altceva ... oricare mi-ai da raspuns ... deci ... cum te botezi daca nu ai nici o religie ??? ... asta vreau sa stiu ...
|
|
28/11/08 12:22
|
|
gabi
membru
|
|
bai omule...ce amar tot insisti cu o intrebare inclara...explica intrebarea daca vrei un raspuns mai clar...cum te botezi?...in apa...scufundat...in haine albe.....ce minune de raspuns astepti?....ti-am zis ca botezul nu are nimic cu religiozitatea...ce pana corbului nu intelegi?
|
|
28/11/08 12:24
|
|
giany
membru
|
|
mai .. io credeam ca se intelege ... ma rog ... o iau mosheste ... nu babeshte ... ca io mi-s masculin nu feminin ...
... deci presupunem ca eu sau tu ... nu ai nici o religie ... si nici nu vrei sa ai nici o religie ... nu te intereseaza ... dar ai credinta ... sa mai zicem ca si multa ... cum si unde in ce imprejurari ti se face botezul ... care e varianta celor fara religie ...???
... cred ca m-am facut inteles macar de data asta ...
Ultima modificare de giany (28/11/08 12:28)
|
|
28/11/08 12:27
|
|
gabi
membru
|
|
pai...nu cred ca poti sa fi mare credincios si mare evlavios daca nu frecventezi nicio biserica...trebuie sa iti alegi o biserica unde crezi ca se pastreaza cel mai bine credinta ta..si te botezi acolo...mersul la biserica nu te face religios.
|
|
28/11/08 12:29
|
|
giany
membru
|
|
mai omu ... iou ... persoana mea ... simte ca religia e o prostie ... intelegi ...??? vreau o varianta de botez pentru cei care renunta la religie ... sau nu au avut niciodata de a face cu bisericile de vreun cult sau mai stiu eu ce spanac de biserica cu ce denumire aprobata de nu mai stiu care spanac de orice rang ... spre ex euuuuu ... intelegi???
|
|
28/11/08 12:32
|
|
gabi
membru
|
|
in cazul acesta ar trebui sa te pocaiesti si apoi sa te botezi ) ...inca nu am intalnit cazuri de oameni pocaiti care intr-adevar vor sa-si dedice viata Lui DUmnezeu si sa nu-si gaseasca o biserica...asaca ar trebui sa te intrebi daca chiar esti pocait sau esti doar un "fiu de naparca" ce fuge doar de mania viitoare si are nevopie de botez sa nu ramana pe dinafara.
|
|
28/11/08 12:34
|
|
giany
membru
|
|
mai .... iar intelegi in sufragerie ceea ce eu vorbesc in bucatarie ... si daca botezul din biserica nu e valabil prin simplul fapt ca EL nu recunoaste acel cult acea biserica ???
|
|
28/11/08 12:36
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|