TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinismul/Credinta sau religie? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 6
marius_gimi
membru

Inregistat: 21/01/08

Da, exact ce afirmam mai sus: "o singură credinţă"  aprobata de Dumnezeu, credinta care cuprinde o multitudine de alte credinte cum ar fi credinta in Isus ca mantuitor, credinta ca Dumnezeul Atotputernic este Dumnezeul lui Isus, credinta in inviere, etc.

Care este acea multitudine de credinte la care te referi tu, cand versetul asta e foarte clar?
Efeseni 4:5 Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.

Poate daca tu vrei sa-i dai o interpretare, asta e parerea ta. Dar nu cea a cuvantului lui Dumnezeu.

Dar ca sa cercetam mai exact:
Poporul lui Dumnezeu, Israel avea o singura lege, o singura cale pe care sa o urmeze, aceea pe care Dumnezeul lor le-a dat-o! Popoarele vecine aveau fiecare modul lor de inchinare (idoli, legi proprii): acelea erau religii!
Oare toata multitudinea de religii din ziua de azi urmeaza o aceeasi cale?
Iti dau numai cateva exemple:
- unii tin posturi, ard tamaie, se inchina la cruce, la icoane etc.
- altii se bazeaza pe manifestarea "duhului sfant"
- altii pe implinirea cu strictete a Sabatului din vechime
Sunt numai cateva exemple ...

Vreau sa precizez ca nu am nimic nimeni, ci ma refer strict la doctrine!
E alegerea fiecaruia sa faca ce crede, dar inainte sa cerceteze daca ceea ce face este in armonie cu adevarul lui Dumnezeu.

Si in cocluzie:
Religie - reprezinta tot ceea ce omul face si nu este in conformitate cu Biblia.
Credinta - inseamana a face voia lui Dumnezeu in deplina armonie prin cuvantul Sau, nu doar simpla afirmatie "eu cred".

Multi zic:
Matei 7:22 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?"
Dar:
Matei 7:23 Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."

21/01/08 16:31

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

marius_gimi a scris:

Religie - reprezinta tot ceea ce omul face si nu este in conformitate cu Biblia.

Este o definitie buna pentru religia falsa. dar exista si o religie corecta. "religiunea curata si neintinata inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor si sa ne pazim neintinati de lume" Iacov cap.1 vers.27;
eu cred ca este asa cum zice Biblia.

21/01/08 17:41

Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07

marius_gimi a scris:

Da, exact ce afirmam mai sus: "o singur? credin??"  aprobata de Dumnezeu, credinta care cuprinde o multitudine de alte credinte cum ar fi credinta in Isus ca mantuitor, credinta ca Dumnezeul Atotputernic este Dumnezeul lui Isus, credinta in inviere, etc.

Care este acea multitudine de credinte la care te referi tu, cand versetul asta e foarte clar?
Efeseni 4:5 Este un singur Domn, o singur? credin??, un singur botez.

Ma mir ca ma intrebi. Poate nu ai observat, dar raspunsul la intrebarea ta se afla chiar in cuvintele mele pe care le citezi.

Poate daca tu vrei sa-i dai o interpretare, asta e parerea ta. Dar nu cea a cuvantului lui Dumnezeu.

Nu-i dau alta interpretare, nu zic ca exista o credinta ortodoxa, una catolica, una reformata, grupate toate intr-o singura credinta, nu zic asa ceva. Te rog citeste mai atent.

Dar ca sa cercetam mai exact:
Poporul lui Dumnezeu, Israel avea o singura lege, o singura cale pe care sa o urmeze, aceea pe care Dumnezeul lor le-a dat-o! Popoarele vecine aveau fiecare modul lor de inchinare (idoli, legi proprii): acelea erau religii!
Oare toata multitudinea de religii din ziua de azi urmeaza o aceeasi cale?
Iti dau numai cateva exemple:
- unii tin posturi, ard tamaie, se inchina la cruce, la icoane etc.
- altii se bazeaza pe manifestarea "duhului sfant"
- altii pe implinirea cu strictete a Sabatului din vechime
Sunt numai cateva exemple ...

Marius, nu faci altceva decat sa repeti ce au spus deja Dolores/Charisma si Stefan, carora le-am raspuns si le-am aratat unde gresesc, deci unde gresesti si tu. Te rog sa iei posturile mele pe acest subiect si sa-mi arati unde gresesc.

Imi pare rau dar biblia nu va sprijina pe acest subiect. Dimpotriva, conform ei, gresiti, am aratat deja de ce. Aceasta doctrina pe care o expuneti este o traditie/invatatura omeneasca, o cunosc.

Vreau sa precizez ca nu am nimic nimeni, ci ma refer strict la doctrine!

Apreciez acest lucru; la fel si eu.

E alegerea fiecaruia sa faca ce crede, dar inainte sa cerceteze daca ceea ce face este in armonie cu adevarul lui Dumnezeu.

De acord. Luand in considerare posturile mele anterioare, te rog sa cercetezi daca ceea ce crezi este in armonie cu adevarul lui Dumnezeu. Eu am cercetat.

Multi zic:
Matei 7:22 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?"
Dar:
Matei 7:23 Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."

Aceste versete au legatura cu religia falsa, nu cu religia in general.

21/01/08 19:50

marius_gimi
membru

Inregistat: 21/01/08
Klaudiu, am recitit cu atentie posturile tale. Ce am observat, este ca in loc sa incepi sa expui diferenta intre religie si credinta din punct de vedere Biblic, ai inceput cu:

Dex ('98) prezinta urmatoarea definitie ca sens principal al cuvantului  "religie"

Da, exact ce afirmam mai sus: "o singură credinţă"  aprobata de Dumnezeu, credinta care cuprinde o multitudine de alte credinte cum ar fi credinta in Isus ca mantuitor, credinta ca Dumnezeul Atotputernic este Dumnezeul lui Isus, credinta in inviere

Credinta in Isus ca mantuitor implica credinta in inviere si cel mai mult, implica faptul ca Dumnezeul Atotputernic (Iehova Dumnezeu) este Tatal lui Isus, si  deci nu sunt o multitudine de credinte, ci una singura!

Ioan 12:44,45 Iar Isus a strigat: "Cine crede în Mine, nu crede în Mine, ci în Cel ce M-a trimis pe Mine. Şi cine Mă vede pe Mine, vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine.
Ioan 11:25 Isus i-a zis: "Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi."

Te intreb: Isus Cristos a avut El o religie? A sustinut el ca El face parte dintr-o singura religie? S-a impicat El in vreuna din religiile acelor timpuri? Si-a contruit Isus vreo sinagoga sau loc in care sa propovaduiasca, in care sa urmareasca propriile interese?

Iar referitor la botez > botezul este: "mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos" (1 Petru 3:21) si nicidecum "o simpla practica".

Cine crede in Isus, face ce a facut si EL:
Ioan 14:12 Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, va face şi el lucrările pe care le fac Eu

Luam Ioan 14:12 si "Botezul" > si vei observa ca toate religiile fac acest botez fiecare in modul lor propriu! E numai un simplu exemplu care arata diferenta intre Isus si doctrinele religioase.

singura credinta este cea care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna.

Foarte adevarat: deci nu religia a fost data sfintilor, ci credinta!

Klaudiu, tu sustii: ca fiecare religie are o credinta si ca toate religiile in fapt au aceeasi credinta. Da, intr-adevar, fiecare crede CE VREA > deci au o credinta conforma propriilor interese. Credinta nu inseamana numai a "crede" si atat, inseamana mult mai mult.
Plecand de la creatiune: inseamana a crede si a-l recunoste pe Atotputernicul Dumnezeu, Iehova,  creatorul tuturor lucrurilor, creeatorul si tatal lui Isus Cristos.
Credinta inseamana a urma faptele lui Isus Cristos, inseamana a vesti Imparatia lui Dumnezeu, asa cum Isus Cristos a facut-o.
Credinta inseamana a face tot ceea ce facem numai pentru lauda lui Dumnezeu.
Credinta este "un cuget curat" in fata lui Dumnezeu, si nu in fata oamenilor.
Credinta inseamna "sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni".
Credinta este sa nu cautam sa placem aceste lumi, de dragul ei, ci sa placem lui Dumnezeu.
Credinta este ascultarea de cuvantul lui Dumnezeu > prin aceasta ne dovedim "a fi credinciosi" lui Dumnezeu si nu oamenilor sau noua insine.

Ori eu sunt orb, ori eu nu vad bine ... ca toate acele religii pe care tu sustii ca au aceeasi credinta ... DE FAPT NU O AU, ci fiecare o are pe care o vrea, functie de propriile interese!

Atunci ... e logic si de inteles ca exista doar O SINGURA CREDINTA si nu mai multe. Si ca tot ceea ce numim RELIGIE este > "orice interpretare sau doctrina care se opune sau nu este in armonie cu ADEVARUL cuvantului lui Dumnezeu"

22/01/08 11:28

Klaudiu
membru

marius_gimi a scris:

Klaudiu, am recitit cu atentie posturile tale. Ce am observat, este ca in loc sa incepi sa expui diferenta intre religie si credinta din punct de vedere Biblic,

Marius, nu am cum sa sa expun diferenta dintre religie si credinta din punct de vedere Biblic pt ca biblia nu face aceasta diferenta. Definitia ta vizavi de religie este nebiblica - dovada ca n-ai citat biblia atunci cand ai enuntat-o.

ai inceput cu:

Dex ('98) prezinta urmatoarea definitie ca sens principal al cuvantului  "religie"

Da, exact ce afirmam mai sus: "o singură credinţă"  aprobata de Dumnezeu, credinta care cuprinde o multitudine de alte credinte cum ar fi credinta in Isus ca mantuitor, credinta ca Dumnezeul Atotputernic este Dumnezeul lui Isus, credinta in inviere

Credinta in Isus ca mantuitor implica credinta in inviere si cel mai mult, implica faptul ca Dumnezeul Atotputernic (Iehova Dumnezeu) este Tatal lui Isus

Marius, in mintea ta Credinta in Isus ca mantuitor implica credinta in inviere. Si foarte bine ca e asa. Insa nu asa au stat lucrurile cu corintenii de exemplu; Pavel a trebuit sa dedice un capitol intreg (15) pentru a-i convinge, spunand ca "daca mortii nu invie, cei adormiti in Cristos sunt pierduti". Evident unii corinteni nu prea credeau in inviere.

si  deci nu sunt o multitudine de credinte, ci una singura!

Se pare ca nu intelegi ce spun DEX-ul cand zice "credinte". Tu crezi ca DEX-ul nu stie ca ortodoxia (de ex.) afirma si ea ca este acea "singura credinta"? De ce spune atunci "credinte"? "Credinte" in sensul de "crezuri". E evident ca si crestinii din sec. I aveau mai multe "crezuri" (credinta/crezul ca exista inviere, credinta ca Isus va veni a doua oara, etc) care privite unitar constituie o singura credinta.

Te intreb: Isus Cristos a avut El o religie?

Ca cineva sa aiba o religie trebuie ca el sa creada in ceva. Nu este si cazul lui Isus, care nu trebuia sa creada in Dumnezeu de vreme ce l-a vazut fatza in fatza timp de nenumarate milioane de ani. Insa in cazul nostru da, se pune problema credintei. Iar aceasta credinta daca nu e moarta, are fapte, "practici" dupa cum spune DEX. Credinta + practici = religie.

A sustinut el ca El face parte dintr-o singura religie? S-a impicat El in vreuna din religiile acelor timpuri?

Dupa cum se vede mai sus, nu se pune problema exact de "religie" asa cum dictionarul o defineste. Insa da, Isus facea parte dintr-o religie, in calitate de membru al poporului lui Dumnezeu. El sustine ca face parte din religia mozaica cand spune in Ioan 4:22 "NOI ne inchinam la ce cunoastem". Aveau evreii ceea ce se poate numi o "religie" in sec. I? De buna seama. Pavel (ma vad nevoit sa ma repet de vreme ce nu ai dat atentie acestui aspect) vorbeste de religia evreilor spunand "religia noastra" in Fapte 26:5, a carui secta era fariseismul, secta din care facea parte Pavel.

Si-a contruit Isus vreo sinagoga sau loc in care sa propovaduiasca, in care sa urmareasca propriile interese?

Problema care o pui nu exista. Construirea unui loc de inchinare nu duce la dezaprobare din partea lui Dumnezeu. Dumnezeu ii porunceste lui Solomon sa-i construiasca un templu, iar asta nu inseamna ca religia mozaica nu ar fi fost (atunci) aprobata de Dumnezeu.
Ca si o curiozitate din partea mea, voi va intruniti pentru inchinare sub cerul liber?

Iar referitor la botez > botezul este: "mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos" (1 Petru 3:21) si nicidecum "o simpla practica".

"o simpla practica" ? Zic eu asa ceva? Ma citezi pe mine aici?

Tu explici aici de fapt ce inseamna botezul. El inseamna o "marturie" insa este o practica a crestinismului. Sper ca intelegi ce anume este o practica? Este ceva ce se face de catre cineva. Poti sa spui ca botezul nu a fost practicat de crestini in sec. I? La fel il practica si fratii tai si tu insuti poate. Il faceti. Asta este o practica. Care plus credinta = religie.

Cine crede in Isus, face ce a facut si EL:
Ioan 14:12 Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, va face şi el lucrările pe care le fac Eu

Ei, ai vazut? "face"! Tu faci ce a facut Isus? Predici evanghelia? Botezi discipoli? Daca da, atunci ai o religie in sensul dat de DEX. Ai o credinta si o practici. Ai o religie.

Luam Ioan 14:12 si "Botezul" > si vei observa ca toate religiile fac acest botez fiecare in modul lor propriu! E numai un simplu exemplu care arata diferenta intre Isus si doctrinele religioase.

Marius, ca unele religii gresesc sau nu, nu este subiectul acestei discutii. El este "Credinta sau religie?"

singura credinta este cea care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna.

Foarte adevarat: deci nu religia a fost data sfintilor, ci credinta!

Gresela ta consta in aplicarea unei logici defectuoase. Pentru tine e ori, ori. Ori religia, ori credinta, doua concepte opuse. Aceasta idee nu este biblica. Ti-o spune Pavel, ti-o spune Iacob. Religia include credinta, nu o exclude.

Klaudiu, tu sustii: ca fiecare religie are o credinta si ca toate religiile in fapt au aceeasi credinta.

Ei, ai vazut?, exact ce-am banuit. Tu nu intelegi de fapt ceea ce sustin eu. Eu nu sustin defel ca "toate religiile in fapt au aceeasi credinta". Habar nu am de unde ai preluat ideea asta.

Ori eu sunt orb, ori eu nu vad bine ... ca toate acele religii pe care tu sustii ca au aceeasi credinta

Inca o data, eu nu sustin asa ceva. TU sustii ca eu sustin, nu eu :D

tot ceea ce numim RELIGIE este > "orice interpretare sau doctrina care se opune sau nu este in armonie cu ADEVARUL cuvantului lui Dumnezeu"

Exact despre definitia asta aminteam mai sus. Ea nu este biblica. E o tradite omeneasca, invatata de la oameni, nu de la Dumnezeu. E nescripturala. Nici DEX-ul nu e Scriptura, insa definita ta (si a lui Stefan) e contrazisa de insasi Scriptura. Si daca Stefan nu vrea sa raspunda (stiu de ce nu vrea, pt ca nu-i convine raspunsul probabil), te intreb pe tine si te rog sa raspunzi:

Conform lui Iacob, exista o religie adevarata?

Care sunt semnele religiei adevarate conform lui Iacob?

Din nou conform lui Iacob, cand anume este religia fara valoare?

De care religie vorbeste Pavel cand spune ca fariseismul era o secta a acesteia?

Ultima modificare de Klaudiu (23/01/08 04:48)

23/01/08 04:39

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
In zilele din  urma oamenii vor fi dezamagiti de un lucru in care si-au pus toata increderea: religia lor.
Pentru cei care sunt soferi, urmatoarele cuvinte vor fi mai clare: Religia reprezina semnele de circulatie; ele sunt necesare la fel ca si religia; insa acestea capata sens doar daca le si acordam atentie si credibilitate, punand in practica ce indica sau avertizeaza acestea. Credinta reprezinta creditul acordat unui Dumnezeu care este atat de simtit incat intra in viata noastra doar daca este invitat(desi ne poarta mereu de grija). Credinta care se manifesta prin infructarea zilnica din marul dragostei si a unei vieti curatite prin sangele mantuitorului este mai presus de religie.

In Rai vor fi multi oameni care nu se considerau ca fiind religiosi dar care au trait in spiritul credintei, si nu vor fi mantuiti oameni religiosi dar care au trait credinta doar la nivelul "scoartei".

Ultima modificare de Norkis (18/07/08 20:19)

18/07/08 20:18

giany
membru

Inregistat: 18/05/07
am o intrebare norkis ... Il cunosti pe DUMNEZEU???

21/07/08 12:15

Norkis
membru

raspuns: Asta ramane intre mine si El ;)

22/07/08 11:11

giany
membru

io nu am carnet de sofer norkis...iti dai seama ca nu am reguli??? :D:D:D

Ultima modificare de giany (22/07/08 13:30)

22/07/08 13:30

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Da' ce ai: credinta sau religie? ;)

22/07/08 13:39

Norkis
membru

Asta ramane intre mine si El .

22/07/08 13:40

giany
membru

Norkis a scris:

Asta ramane intre mine si El .

deja seamana a lauda ... :)

22/07/08 13:52

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Norkis, ti s-a stricat placa? Eu vorbeam cu giany.

22/07/08 13:55

giany
membru

+Archangel+ a scris:

Da' ce ai: credinta sau religie? ;)

nu-i frumos sa nu raspund ... deci .... sa zicem ca ... ramane intre mine si tu ... :) ... poi a venit credinta inainte si acum urmeaza si putina religie ... este necesar ...

22/07/08 13:58

Norkis
membru

archangel, imi cer scuze; nu am vazut esajul lui giany. sorry

23/07/08 14:08

Ammy28
membru

Inregistat: 20/10/05
Dupa ce m-am intors la Dumnezeu,am vazut in mana cuiva o carte,a carui titlu,pe vremea aceea,m-a socat:"Isus Cristos,in afara religiei"-Watchman Nee.(N-am citit-o nici pana azi,dar am citit altele de acelasi autor,si il iubesc pe omu asta)
Din cat cred eu,religia este un sistem creat de oameni.Pentru mine,termenul asta implica oameni seriosi,care nu zambesc,imbracati in negru,cu niste carti mari,care tot povestesc ceva si nu-i dau de capat.Au liste lungi cu lucruri care e voie sa le faci si cu lucruri care nu e voie.Au hotarari,termene,reguli si legi.
Credinta,pe de alta parte,pentru mine este un termen mult mai personal.Tu imi spui ceva,si eu am incredere in cuvantul tau.Te cunosc,iti stiu caracterul,stiu ca esti mai mare ca mine,mai destept ca mine,stiu ca nu minti,ca nu vrei sa-mi faci rau,si mai presus de toate,stiu ca ma iubesti.Si de aceea,eu aleg sa te cred pe tine,sa tin cont de sfatul tau,sa-ti cer parerea,sa vin la tine cand am un necaz,etc.
Acuma,ca sa te cred,ca sa fac ce-mi spui tu,toata personalitatea mea trebuie sa concorde in a avea incredere in tine.Mintea mea trebuie sa stie ca tu esti mai destept si stii mai bine.Inima mea trebuie sa stie ca tu ma iubesti si imi vrei binele.Si vointa mea,trebuie sa aleaga sa faca ce spui tu.
Eu am cunoscut tot felul de oameni.Unii,care stiam ca imi vor binele,erau mai putin experimentati sau destepri decat mine(nu vb acuma de slava desarta,pls:-))).Altii,care erau mai destepti decat mine,nu-mi voiau binele.
Dar am cunoscut UNUL,care e si mai destept decat mine,si care ma si iubeste.Il cheama Isus Cristos.Din cat am aflat despre El,de la El,de la altii,si din mine, mintea mea,inima mea,si vointa mea s-au unit in a-L crede. Si de aia ma tin si io dupa El.Eu la asta ma gandesc cand zic "credinta". Religia inca n-a ajuns sa-mi placa:-))

31/08/08 00:05

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
Dupa parerea mea religia este o institutie organizata care are ca scop reunirea unor oameni cu conceptii, crezuri comune sub un singur "acoperis". La fel cu orice organizatie care are acelasi punct de interes...sportivi (organizatii sportive), motociclistii (au cluburi), artistii (uniunea artistilor plastici)...etc. Nu o vad chestie rea, dar devine rea cand se uita numitorul comun fiecarei organizatii si se pune baza pe elementele organizatorice ale lor. Cand pictorii in loc sa picteze se intrunesc in consilii de administratie, propun nu stiu ce legi...etc. Cand crestinii in loc sa fie impreuna sa se aprinda ptr. D-zeu, ei umbla pe la tot felul de consilii, se baga in politica, finante ptr. organizatii, introduc tot felul de legi...etc. Aici apar adevaratele probleme...cand din inchinarea catre D-zeu de la inceput a celor ce se aduna intr-o comunitate se ajunge la inchinarea catre organizatie si capii ei.

31/08/08 09:47

Norkis
membru

Adevarata religie nu este sentiment ci manifestarea concreta a iubirii si milei, prin fapte.

20/09/08 15:54

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

Norkis a scris:

Adevarata religie nu este sentiment ci manifestarea concreta a iubirii si milei, prin fapte.

Poate doar de indiferenta. :D
Ar fi fost bine daca religia ar fi fost sentiment...sentimentele sunt surse motivationale puternice...pentru ca actiunea sa se nasca, ea are nevoie de motivatie...religia nu aduce regenerare in viata persoanei...
Daca ar fi sa fac o comparatie...credinta as asemana-o cu un foc, iar religia cu un bloc de gheata;credinta...o casatorie plina de pasiune iar religia cu una de convenienta. Depinde ce iti doresti...

Ultima modificare de mereu_alaturi_de_tine (20/09/08 17:13)

20/09/08 17:03

Norkis
membru

mereu_alaturi_de_tine a scris:

Ar fi fost bine daca religia ar fi fost sentiment...sentimentele sunt surse motivationale puternice...

In acest caz, tiind sa cred ca toti am muri: fie de extaz, fie de depresie.

23/09/08 21:50

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Daca nu ar fi o biserica adevarata nu ar mai fi invatatori falsi.Si nu vad de ce ne-a mai prevenit Iisus sa nu luam aminte la invataturi false.Adevarata biserica e cea care a fost la inceput.Ori e baptista ori penticostala,catolica, ortodoxa etc etc.

26/09/08 20:02

Norkis
membru

Religiosul trece dincolo de actele tipice ale predicarii si cultului; el se repercuteaza si se exprima, prin natura sa, in experienta morala si umana, care se realizeaza in domeniile educatiei, al asistentei si angajarii sociale, al casatoriei si al culturii. Toate acestea presupun o acceptare, nu limitata juridic, a semnificatiei sale publice.
-A. Rouco Varela, Relaciones Iglesia-Estado en la espana del siglo XXI, Salamanca, universidad Pontificia, 1996, p.36

26/09/08 20:23

Klaudiu
membru

bairstow a scris:

Daca nu ar fi o biserica adevarata nu ar mai fi invatatori falsi.Si nu vad de ce ne-a mai prevenit Iisus sa nu luam aminte la invataturi false.Adevarata biserica e cea care a fost la inceput.

Foarte corect. Iar acest lucru il afirma orice religie care declara despre sine ca e singura adevarata.

27/09/08 05:08

bairstow
membru

Inregistat: 27/10/07
Deci nu cred ca sunt mai multe religii care te pot mantui.Desigur Dumnezeu va tine seama si de anumiti factori ca sa mantuiasca pe toti cei care il cauta sincer.

28/09/08 13:10

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

bairstow a scris:

Deci nu cred ca sunt mai multe religii care te pot mantui.Desigur Dumnezeu va tine seama si de anumiti factori ca sa mantuiasca pe toti cei care il cauta sincer.

Religia poate mantui pe cineva ?

28/09/08 13:15

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 6    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la