TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/ADMINISTRATIV/Mesageria privata pe TANARCRESTIN Moderat de april, m3diator Subiect inchis
Autor
Mesaje Pagini: 1
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
CITIREA UNUI MESAJ PRIVAT


După ce v-aţi conectat pe pagina de web „Tânăr Creştin”, folosind numele de utilizator şi parola voastră, în cadrul din dreapta al paginii, partea superioară, apar mai multe legături pe care le puteţi accesa, executând un clic cu cursorul şoricelului pe ele.

Pentru discuţia de faţă, ne interesează legătura „citeşte mesaje private”.
Executaţi un clic cu cursorul şoricelului, pe această legătură.

În fereastra care se deschide, aveţi în centru regiunea care prezintă interes, al cărei început este marcat de titlul „mesaje primite”.

În regiunea mesajelor primite aveţi la dispoziţie un tabel care afişează ordonat cronologic descrescător mesajele primite de la alţi utilizatori ai forumului „Tânăr Creştin”.

În tabel sunt afişate următoarele informaţii despre mesaj:

- expeditorul;
- data expedierii mesajului;
- o pre-vizualizare a primelor cuvinte din mesaj.

De asemenea, în dreptul fiecărui mesaj există un buton care permite ştergerea mesajului respectiv.

Pentru moment, ştergerea mesajelor nu poate fi efectuată concomitent pentru mai multe mesaje, ci doar unul câte unul.

ATENŢIE! După apăsarea butonului „Şterge”, mesajele nu mai pot fi recuperate de nicăieri. Ştergerea este irevocabilă.

Tot în această zonă de ecran, mai aveţi la dispoziţie un buton denumit „afişează câte...” pe care, dacă-l apăsaţi, îl veţi putea utiliza pentru alegerea din lista care se derulează sub el, a posibilităţii de a afişa mai multe mesaje deodată, în tabelul de mesaje: câte 10, 20, 50 şi chiar 100 de titluri de mesaje deodată. (Dacă ajungeţi vreodată la 100 de mesaje, faceţi o captură de ecran, să deschidem pe seama ei un topic de recorduri... ;))

Revenim la mesaje în sine. Mesajele pe care nu le-aţi citit până la momentul curent, sunt afişate cu caractere îngroşate. Cele pe care le-aţi citit, sunt afişate cu caractere normale. (Şi dacă se întreabă cineva cum sunt afişate cele pe care le-aţi şters, răspunsul e că nu sunt afişate deloc. (...Trebuie să cuprindem toate cazurile...))

Pentru citirea unui mesaj, se execută un clic cu cursorul şoricelului pe legătura care constituie pre-vizualizarea mesajului. De exemplu, în cazul de faţă voi executa un clic pe „Ia nu te mai da tu r...”.

Se deschide o fereastră care, în centru, conţine următoarele lucruri:

- expeditorul mesajului, prezentat cu porecla de utilizator, dar şi cu numele sub care s-a înregistrat pe forum. Acest lucru este afişat în câmpul „de la”;

- momentul expedierii mesajului, afişat în câmpul „data”;

- conţinutul mesajului în sine, afişat în câmpul - evident - „mesaj”;

- o legătură denumită „Mergi înapoi la mesaje private”, care permite revenirea la fereastra principală cu mesajele private;

- un buton denumit „răspunde”, care permite trimiterea unui răspuns către expeditorul mesajului (Pentru trimiterea unui mesaj, vezi „Expedierea unui mesaj privat”. Dacă se foloseşte butonul "răspunde", lista de expediţie este pre-completată cu numele celui căruia îi răspundeţi.)

- un buton denumit „înainte”, care permite trimiterea mesajului original primit, mai departe spre alţi utilizatori ai forumului. (Pentru trimiterea unui mesaj, vezi „Expedierea unui mesaj privat".)

Rezumând, în această fereastră puteţi să citiţi un mesaj primit, puteţi să iniţiaţi acţiunea de a răspunde la mesaj sau puteţi să iniţiaţi acţiunea de a trimite mesajul citit şi către alţi utilizatori.

Spor la citit!


17/04/08 18:41

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
EXPEDIEREA UNUI MESAJ PRIVAT


După ce v-aţi conectat pe pagina de web „Tânăr Creştin”, folosind numele de utilizator şi parola voastră, în cadrul din dreapta al paginii, partea superioară, apar mai multe legături pe care le puteţi accesa, executând un clic cu cursorul şoricelului pe ele.

Pentru discuţia de faţă, ne interesează legătura „trimite mesaje private”.

Executaţi un clic cu cursorul şoricelului, pe această legătură.

În fereastra care se deschide, aveţi în centru trei câmpuri care prezintă interes:

1. Caseta pentru introdus textul mesajului – denumită „mesaj”;
2. Un câmp de selectare a adresantului/adresanţilor mesajului – denumit „către”, asociat cu un buton de stabilire a listei de adresanţi – denumit „Adaugă”;
3. Un buton de expediere a mesajului – denumit „Trimite mesajul”.

Cele trei câmpuri reprezintă cele trei etape care trebuie parcurse pentru expedierea unui mesaj privat.

Etapa 1.
Introduceţi în caseta „mesaj”, textul pe care doriţi să-l expediaţi.

Etapa 2.
În această etapă veţi alege un adresant pentru mesajul dumneavoastră.

Pentru aceasta, executaţi un clic cu cursorul şoricelului pe săgeata îndreptată în jos, afişată în extrema dreaptă a casetei cu nume de adresanţi - denumită „către”.

În acest moment vi se va afişa sub caseta „către”, o listă de tip derulare, în care vor apărea numele tuturor utilizatorilor înscrişi pe forumul „Tânăr Creştin”.
Această listă nu este ordonată alfabetic, ci cronologic, în funcţie de momentul înscrierii pe forum a fiecăruia. Ea afişează simultan doar 11 nume.

Pentru a selecta un nume din listă, puteţi să vă deplasaţi în ea folosind bara de derulare cu cursor şi săgeţi, din extrema dreaptă a casetei cu nume.

O altă posibilitate este să apăsaţi succesiv tasta corespunzătoare primei litere a numelui căutat.

Spre exemplu, dacă vreau să-i trimit un mesaj utilizatorului „filip”, conform cu starea actuală a utilizatorilor înscrişi, apăs tasta „F” de 9 ori, până apare numele „filip” vizibil în lista de nume.

În momentul în care am văzut numele dorit, execut un clic cu cursorul şoricelului pe el, şi atunci lista derulantă se va închide, iar numele îmi va apărea selectat în caseta „către”.

În continuare apăs cu cursorul şoricelului butonul „Adaugă”, pentru a iniţializa crearea unei liste de expediţie.

Repet paşii de la această etapă pentru fiecare nume pe care doresc să-l adaug în lista de expediţie.

Dacă adaug din greşeală un nume ne-dorit în lista de expediţie, pot să-l elimin executând un clic cu cursorul şoricelului pe legătura „(-)”, afişată în dreapta numelui nedorit.

Etapa 3.

După ce am verificat corectitudinea celor scrise în caseta de mesaj, şi corectitudinea listei de expediţie, apăs cu cursorul şoricelului butonul „Trimite mesajul”.

Mesajul se expediază, iar mie mi se afişează o confirmare a acestui lucru.


[


Dacă doresc acum să văd ceea ce am expediat, execut un clic cu cursorul şoricelului pe legătura „citeşte mesaje private”, afişată deasupra legăturii „trimite mesaje private” (de la care am pornit întreaga poveste).

În acest moment voi vedea o regiune de ecran cu titulatura „mesaje trimise”, unde este organizată tabelar o listă cu toate mesajele trimise de mine.

Aceste mesaje le pot şterge unul câte unul, apăsând cu cursorul şoricelului butonul „Şterge” din dreapta fiecărui mesaj pe care doresc să-l şterg. ATENŢIE! După apăsarea butonului „Şterge”, mesajele nu mai pot fi recuperate de nicăieri. Ştergerea este irevocabilă.

De asemenea, dacă doresc, pot să afişez ceea ce am expediat, executând un clic cu cursorul şoricelului pe legătura din coloana „mesaj”. Mi se va afişa mesajul trimis, iar în josul său am la dispoziţie o legătură denumită „Mergi înapoi la mesaje private”, pe care o pot utiliza pentru a reveni la fereastra de afişare a listei mesajelor private expediate sau primite.


Pentru alte detalii, care ţin de citirea mesajului expediat, vezi secţiunea "Citirea unui mesaj privat".


17/04/08 18:44

Site web  
Pagini: 1   Subiect inchisFelicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net