|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 3 4 5 6 |
|
alexandrugabriel403
membru
Inregistat: 26/02/16
|
|
|
26/02/16 15:25
|
|
JustinTime
membru
Inregistat: 13/11/12
|
|
alexandrugabriel403, sunt foarte dubioase linkurile tale. De exemplu legat de ultimul video - poți posta ceva documente oficiale de la spitalul unde a fost ținut nenea la morgă? Certificat de deces, ceva? I s-a făcut autopsie în perioada aia de 13 ore? Sigur a fost mort și n-a fost de fapt în comă? Dă-mi ceva mai concret. La fel și pentru povestirile celelalte.
Că așa oricine poate filma niște oameni care inventează povești, care au probleme mentale, sau care pur și simplu vor atenție. Mă gândesc că nici tu nu accepți la fel de ușor miile (milioanele chiar) de mărturii despre supranatural de la persoane din alte religii (hinduism, islam, etc.), sau de la persoanele care pretind că au fost răpite de extratereștri.
Mi se pare o manipulare a credibilității oamenilor. Dacă chestiile astea chiar s-au întâmplat, atunci de ce nu faci efortul de a face cercetările necesare și să aduci ceva mai solid decât „așa zice cutare”?
Ultima modificare de JustinTime (01/03/16 12:42)
|
|
01/03/16 12:41
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Sunt cateva aspecte: 1. Autenticitatea marturiilor (aici eu nu prea am dubii) 2. Ce s-a intamplat de fapt. Daca a fost moarte clinica nu putem spune ca a fost moarte de-a binelea. Sunt diferite. 3. Experientele relatate de cei ce-si revin din moarte clinică, ce bază au iar interpretarea lor, ce etalon urmareste?
Unde se regasesc in Biblie experiente asemanatoare? Sau daca sunt noi, pe ce baza exista aceste experiente.
Altfel, ne trezim ca acel calugar care credea ca Inalțarea este una dintre sfinte și a început sa se roage ei: „Sfântă Înălțare, miluiește-ne pe noi.”
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
06/03/16 22:59
|
|
JustinTime
membru
Inregistat: 13/11/12
|
|
Old a scris:
1. Autenticitatea marturiilor (aici eu nu prea am dubii) |
Nici eu nu am multe dubii în legătură cu autenticitatea mărturiilor. E totuși posibil să fie unii care inventează ca să li se dea și lor atenție.
Old a scris:
2. Ce s-a intamplat de fapt. Daca a fost moarte clinica nu putem spune ca a fost moarte de-a binelea. Sunt diferite. |
Așa e. Dar oricum, oamenii pot avea experiențe dintr-astea, sub formă de vise, halucinații, etc. Mai ales când avem de-a face cu un om suferind, cu un creier pe moarte... Îți dai seama că creierul omului ăla nu mai funcționează în parametri normali în momentele alea.
Old a scris:
3. Experientele relatate de cei ce-si revin din moarte clinică, ce bază au iar interpretarea lor, ce etalon urmareste? |
Cred că de cele mai multe ori sunt relatări sincere ale unor oameni impresionabili. Sunt experiențe de care ei se agață în pragul morții.
Old a scris:
Unde se regasesc in Biblie experiente asemanatoare? Sau daca sunt noi, pe ce baza exista aceste experiente.
Altfel, ne trezim ca acel calugar care credea ca Inalțarea este una dintre sfinte și a început sa se roage ei: „Sfântă Înălțare, miluiește-ne pe noi.”
|
Problema cu a evalua experiențele astea raportate la experiențele din Biblie e că dacă facem un pas înapoi ne putem întreba la ce putem raporta experiențele prezentate în Biblie? Desigur că nu le putem raporta la realitatea noastră de zi cu zi. Dar atunci la ce? Cum putem ști că chiar au avut loc?
Oricum, povestiri asemănătoare (moarte clinică, pajiști verzi cu Iisus, etc.) se găsesc în foarte multe denominații creștine, inclusiv în catolicism și ortodoxism. Pot să dau și exemple dacă e nevoie.
Ultima modificare de JustinTime (14/03/16 22:01)
|
|
07/03/16 20:48
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Nu e nevoie de exemple cu relatări. Cunosc, nu doar in denominatii crestine, ci si in alte religii. Ideea e alta, formularea e a mea, dar ideea in sine am imprumutat-o de la Breancianinov, si suna astfel: Cum se face ca un ortodox care moare, vede vămi ale vazduhului, un catolic, in aceste experiente vede purgatoriul, un protestant vede raiul si iadul asa cum il inteleg protestantii, iar , sa zicem un hindus, vede nirvana? Si, repet, iau de bună marturia, nu merg pe ideea ca e fake; de asemenea, ma gandesc doar la cazuri de moarte clinica recunoscute astfel de medicină.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
06/04/16 17:04
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|