TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Probleme, idei, sfaturi utile/Retete culinare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 26 27 28 29 30
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Budinca cu dovleac

O reteta foarte apreciata de sora mea.
Spune ca orice dieta merita abandonata pentru ea. :D
Eu cred ca exagereaza un pic dar binenteles ca ma simt foarte bine cand aud asemenea complimente. :D

Ingrediente:
750ml lapte
o cana de 250ml cu piure de dovleac(copt si bine pasat)
3/4 cana de zahar
o lingurita rasa nuscoara
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita pudra de ghimbir
o lingurita de esenta vanilie
5 oua.

Eu le pun pe toate in blender  si gata.
Se pune intr-un vas termorezistent la cuptor intr-o tava cu apa, avand grija sa nu se evapore apa in timpul gatitului. Daca este nevoie se mai adauga apa fierbinte.

Este gata in aproximativ o ora.

Foarte simplu de facut si foarte aromata.

Dintr-un dovleac placintar de 1,3 kg ies cam 2 cani de piure fin. Se poate pune la congelator surplusul si folosi alta data.

Ultima modificare de adriana (26/10/13 14:54)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

26/10/13 14:47

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
well .. wery well ...

mda ... daca tot am iesit din carapace sa scriu si eu o reteta doua ... :)

omleta taraneasca cu branza de capra(merge si de oaie)

se ia o capra ... glumeam ...
4 oua
100 gr branza oaie
1/2 ardei capia sau ardei gras (recomand rosu)
1/2 ceapa (dim. medie)
1/2 rosie (dim. medie)
sare si piper dupa gust
se poate pune si f putin ardei iute (asta pentru cine vrea - io nu zic ca pun dar e tare)
daca mai e ceva gasiti in modul de preparare ... mai uit ... sunt batran :)

se ia un ceaun cat mai larg (20 - 30 cm diametru) in care se pune cam pt 5 min la calit ceapa, ardeiul, si rosia si dupa caz si ardeiul iute. se bat ouale dupa ce le verifici ... adica sa nu fie si stricate ... daca ai gainile tale nu mai verifici ... :) ... si dupa cele 5 min se adauga si ouale peste legumele calite in ceaun ... se pune capac la ceaun ... si ... se lasa cam 4 - 5 min functie de cum ai focul la aragaz mai mult sau mai putin ... se ia ceaunul si se intoarce omleta prin aruncarea ceaunului (poate ati vazut pe la tv poate ati si facut ... ca pe clatite) sau se ia cu o paleta si se intoarce ... se adauga branza de capra sau oaie (cea de vaca nu e recomandata) deasupra ... se acopera cu capacul inca 2 min si se mai intoarce inca o data cu paleta sau cu ceaunul. dupa 1 - 2 min (functie de foc) se pune in farfurie si se papa. nu mai stiu daca am scris legumele si branza tre tocate cubulete. 

am i good or what? just kidding.
va doresc pofta buna!

next : sandwich ...

l.e. sau salata de rosii ... the best ... :)

Ultima modificare de giany (22/08/14 18:08)


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

22/08/14 18:06

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
sa trecem peste snadwich ... si salata de rosii ...

plachie de crap ...

2 kg crap
1 kg ceapa
1/2 kg rosii
1/2 kg ardei gras
250 ml vin alb sec
150 ml ulei
sare
piper
3 - 4 foi dafin

crapul se curata de solzi si de maruntaie se portioneaza medalioane cam de 2 - 3 cm grosime (sau se cresteaza pe ambele parti) se freaca cu sare si piper si se pune intr-un vas. se taie ceapa pestisori, rosiile se taie rondele si ardeii grasi nu marunt (aici nu stiu cum sava zic :) taiati logitudinal si dupa aceea mai taiati in doua su trei ... banuiesc ca se intelege ) se pune in tava in ordiea urmatoare: uleiul (se unge tava) ceapa, peste ceapa ardeiul si peste ardei rondelele de rosii, foile de dafin. se pune la cuptor cam 15 20 min. scoateti tava si adaugati pestele (sa ungeti si pestele cu putin ulei inainte de a-l pune in tava). se mai lasa la cuptor cam 15 - 20 min. (functie de cuptor se lasa pana e gata pestele)vinul eu personal il adaug la sfarsit (dupa ce e totul aproape gata) si mai las inca 5 min la cuptor. dupa ce ati pus si pestele in tava din cand in cand mai scoateti tava si turnati cu o ligura zeama din tava pe peste. daca nu e suficienta zeama puteti pune si putina apa.

pofta buna!


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

25/08/14 15:39

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
In sfarsit ceva pe gustul meu...:)

_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

25/08/14 18:06

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Ce? Continutul retetelor (e drept, destul de apetisante) ori savurezi din talentul sau narativ plin de umor cu care si le garniseste?


giany, daca mai vii cu una la fel de inspirat condimentata precum prima, promit sa ma abonez la topic. :)


(ah! era un comentariu si m-am lasat dus de val...)

Ultima modificare de Oblio (25/08/14 20:26)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

25/08/14 20:18

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Cam...ma refeream la reteta desigur.:)
Obliooo...


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

25/08/14 21:01

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
io ti-am zis ca e inteligenta ... :)

si ca sa nu fim off topic ... total ... merge si cu bucatele de afumatura sau carnaciori subtiri taiati rondele mici si ........ las ca cine gateste stie cand sa puna si cum sa le puna ... le pui la sfarsit ca branza dar tre calite inainte de legume.

pentru ca ai fost cuminte oblio :D ...

salata de rosii ... dupa ce te saturi de omleta ... =))


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

25/08/14 21:36

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
dulceata de afine =)) (putin arsa)

1 kg afine
1 kg zahar
o lamaie

am facut ieri dulceata de afine si cum fiecare are carente si eu ... am. nu le am cu dulciurile in bucatarie si nu le am. am pus la fiert zaharul cu putina apa pana s-a caramelizat, am adaugat afinele si am fiert nici nu stiu cat timp pt ca mai aveam si altele de facut intre timp. deci daca faceti aveti grija. :)


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

27/08/14 11:36

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
saksuka
http://www.youtube.com/watch?v=trTixT7DFFA


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

15/09/14 16:55

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
oerz sarbesc

orez o cana mare
apa 3 cani mari
2 vinete mari
1 dovelcel mare
4 - 5 rosii mari
3 - 4 ardei(gras) mari
2 - 3 cepe mari
1 ardei iute mare
ulei floarea soarelui
ulei masline
sare
piper

se pune orezul la fiert cu apa si putin ulei de floarea soarelui (unii pun mai mult altii mai putin)
se pun la copt vinetele(cu tot cu coaja) taiate pe lung, dovlecelul la fel taiat, rosiile intregi, ardeiul gras intreg
se pune intr-o tava cu putin ulei de floarea soarelui ceapa taiata pestisori si se trage la tigaie putin se pune si ardeiul iute dar mai la sfarsit si acesta taiat marunt.
se pune oresul dupa 15 min (inca e nefiert) intr-o tava unsa cu ulei floarea soarelui peste care se aseaza resul legumelor taiate nu foarte marunt (ardeiul copt si rosiile sunt curatate de coaja) eu le asez pe straturi dupa consistenta.
se pune tava cu legumele si orezul la cuptor si se lasa inca 10 min. scoateti si puneti deasupra putin ulei se masline. se poate manca si rece.

pentru carnivori :) merge si co carne ... :)


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

17/09/14 11:11

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Paste cu sos alb, ciuperci si piept de pui

Ingrediente:

400 g spaghete
3 cepe
aprox. 250 g piept pui
aprox. 400 g ciperci crude
aprox. 400 ml smantana lichida de gatit
o lingurita busuioc uscat
doua lingurite oregano
o lingura de faina

Se caleste ceapa cu putina sare, apa si ulei. Se adauga pieptul de pui taiat fasiute sau cuburi. Dupa ce pieptul s-a gatit se adauga ciupercile taiate felii.
Se amesteca cu grija pana se evapora toata apa. Cand ciupercile s-au patruns se adauga smantana lichida batuta cu o lingura de faina. Se pun condimentele si pastele fierte in prealabil. Evident se pune si sare dupa gust.

Si cam atat. :)

Ultima modificare de adriana (15/10/14 14:39)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

15/10/14 14:38

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
sandwich

se ia o franzeluta sau o chifla mai mare si se taie in jumate pe lungime. pe o parte se unge cu unt, peste care punem cascaval si ardei gras taiat mai mic plus putin usturoi si acesta taiat. pe partea cealata de felie se pune branza topita care se intinde pe toate felia peste care punem carnaciori taiati rondele. peste carnaciori se pun cateva felii de rosii. se introduc la cuptor cateva minute dupa care putin sos iute sau dulce.


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

13/03/15 19:22

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Humus

3-4 portii

Ingrediente
- 2 conserve de naut fiert;
- 2-3 linguri suc de lamaie;
- 3 linguri de ulei de masline;
- 2-3 linguri de seminte de susan usor rumenite;
- sare dupa gust;
- 2 catei usturoi;
- un varf de chimion macinat(se gaseste la raftul de produse libaneze)

Nautul se scurge  si se clateste cu apa. Se mixeaza cu putin apa calduta (aprox. 150 ml), semintele de susan rasnite, uleiul, sarea si sucul de lamaie. La final se adauga usturoiul zdrobit/ras si se presara cu putin chimion.

Ultima modificare de adriana (21/03/16 17:35)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

21/03/16 17:32

   
Pagini: 1 ... 26 27 28 29 30    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2017 TANARCRESTIN.net