|
|
|
epicx
membru
Inregistat: 12/02/10
|
|
Daca s-a terminat rabdarea, treci la indelunga-rabdare:)
Rabdarea este un ingredient al vietii de mantuire, si care rezulta din ...necaz. Deci avem nevoie de ea.
Ultima modificare de epicx (13/02/10 14:42)
|
|
12/02/10 22:48
|
|
tamarta
membru
Inregistat: 22/11/06
|
|
Da, e usor sa spui altcuiva: "Ai rabdare". Dar cand vezi ca astepti de ani de zile un raspuns din partea Domnului, un semn macar, si El tot intarzie. Ti-e greu sa mai ai rabdare in astfel de situatii.
De-a lungul vietii rabdarea mi-a fost puternic incercata. Speram ca daca ajung la Cluj, la facultate, va fi mai usor. Dar Domnul a ingaduit sa am parte de doua colege de apartament foarte dificile si doar "rabdare" nu ajunge. e nevoie de mai mult de atat pentru a putea rezista. Si sunt atatea raspunsuri pe care le astept de la El de ani si ani de zile..si pe zi ce trece e tot mai rau si El tot nu raspunde..
"Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului". Am versetul acesta scris langa patul meu. Si asta incerc sa fac in fiecare zi. Sa astept cu rabdare si in tacere ajutorul/raspunsul Lui. Fara sa-I cer socoteala, fara sa-L judec..
_______________________________________ "Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea" Iov32:9, 10
|
|
13/02/10 02:42
|
|
Tiana
membru
Inregistat: 25/01/10
|
|
Tamarta, Plangerile lui Iermia 3:26 este versetul meu preferat il am cu mine peste tot, in portofel in masina scris pe calculator.Eu pt ca am un temperament coleric mi-a fost greu si inca imi este cateodata sa am rabdare cu oamenii inceti, in trafic,sau la birou, dar Dumnezeu chiar ma ajutat in zona asta.Mai nou mi-am schimbat locul de munca iar acum lucrez foarte mult cu oamenii,si cred ca realizarea cea mai mare pe care Dumnezeu a facut-o in viata mea este ca ma invatat sa ma relatez la fiecare om in parte!E uimitor vin la mine oameni de tot felul invatati , mai putin invatati, nervosi, isterici , iar dupa ce pleaca din birou multumiti sunt entuziasmata ca am putut sa am o atitudine buna si sa am rabdare cu ei.
Ultima modificare de Tiana (05/03/10 10:40)
|
|
04/03/10 13:37
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Tiana a scris:
Tamarta, Iermia 3:26 este versetul meu preferat ... |
Tiana, cred că e vorba de Plângerile lui Ieremia. Ieremia 3 se opreşte la versetul 25.
|
|
04/03/10 16:55
|
|
Tiana
membru
Inregistat: 25/01/10
|
|
Ai dreptate am omis sa scriu imi cer scuze ,sper ca nu a fost o pricina de poticnire pt voi .(imediat observati cand greseste cineva ce chestie).
Multumesc Magdy.Am corectat!
Ultima modificare de Tiana (05/03/10 10:41)
|
|
05/03/10 09:20
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
Ce incercata am fost perioada asta legat de rabdare, nu suport sa astept dupa oameni ce nu se grabesc si nu au niciun stres, si cam asta a trebuit sa fac. Si am descoperit o chestie naspa, m-am autosperiat: era unu cu scoala in fata mea si m-a enervat, am vrut sa-l depasesc, n-am avut rabdare sa astept, era intersectie, nici nu m-am prins de faza asta. Si eu sunt linistita la volan, merg relativ incet in oras. Si ma miram eu de ce mergeam in afara cu 90 si ma depaseau toti ) Mai tra sa invat sa am rabdare si cu ai mei .. ca in rest cu altii am, sau incerc sa am.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
08/04/10 22:26
|
|
soph`
membru
Inregistat: 16/04/09
|
|
RainSong, e fain că te.ai deşteptat oarecum. În sensul că te.ai 'autosperiat', şi că ţi.ai dat totuşi seama că de multe ori asta faci şi tu.
Şi eu, de multe ori realizez un lucru atunci când sunt de cealaltă parte a baricadei. Am prostul obicei de a întârzia, dar atunci când eu aştept, mi se pare o veşnicie acele minute.
Avem mult de lucrat:) mulţi dintre noi.
_______________________________________ .say it with a smile.
|
|
12/04/10 20:31
|
|
flaviaD
membru
Inregistat: 08/10/10
|
|
indiferent daca avem sau nu rabdare totdeauna este loc de mai bine.legat de rabdare am vorbit cu cineva odata si m-a intrebat:"ce preferi sa fii:castravete sau stejar?"si mi-a explicat,castravetele nu are nevoie de timp prea indelungat ca sa se produca transformarile de rigoare cu el pe cand un stejar are nevoie de mult timp pt a creste , pt a fi puternic.Atunci i-am zis ca prefer sa fiu stejar, chiar daca asta presupune multa rabdare dar stiu ca la sfarsit voi fi puternica si biruitoare pt ca Domnul meu ma va ajuta sa cresc:)
|
|
11/10/10 20:47
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
M-am gandit: de unde am putea sa avem rabdare?
filip a scris:
Nu e distractiv pentru Domnul să ne vadă suferind. Dar dacă altfel nu ne corectăm... |
Am gasit doo surse diferite: 1.Rabdarea ca roada a Duhului, 2.Rabdarea ca rezultat al incercarii, cum ar zice Iacov.
Ultima modificare de emanuel (09/02/11 08:24)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
09/02/11 08:24
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Rabdarea cred ca pentru multi dintre noi este un subiect pe care l-am incepe lasand cortina. 
Personal am auzit n predici in care se spunea ca rabdarea vine doar prin necazuri.
In aceste conditii cui ii mai trebuie rabdare?! Nu, multumesc. Sa se serveasca altii.
In Biblia in limba Engleza, am gasit 3 termeni pe care Cornilescu i-a tradus drept rabdare:
1.perseverance(Limba greaca:hypomonē)Luca 8:15=perseverenta
2.patience(Limba greaca:makrothumia)Galateni 5:22=asteptare, eu as indrazni sa spun chiar asteptare cu speranta.
3.endurance(Limba greaca hupomoné)Romani 5:3, Iacov 1:3=rezistenta.
Mie mi s-au parut interesanta aceasta nuantare.
Ultima modificare de adriana (24/01/15 10:44)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
24/01/15 10:40
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Wow!
O adevărată teoloagă printre noi. 
Nici nu m-am gândit până acuma cum e în greacă.
Numai că englezii ăștia traduc același cuvânt grecesc în mod diferit. Mă gândesc că ei au ținut seama de context.
Ești simpatică cu refuzul...răbdării. Ideea e alta: ca să ai rabdare, nu trebuie să fii preș ca să poți suporta câți mai mulți bocanci. Trebuie să alergi mult ca să poti alerga și mai mult.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
20/05/15 18:01
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
In Romania rabdarea trebuie sa fie un stil de viata. La noi totul se intampla tareee molcom.
|
|
20/05/15 18:30
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Inseamnă că noi, in Ardeal avem și mai multă răbdare.  Noa așe, c-am zâs-o șî p-asta. 
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
21/05/15 17:47
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|