|
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
Galateni 2:20 "Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc... dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine."
Ne consideram crestini pentru ca spunem/afirmam ca suntem urmasi si credinciosi ai lui Hristos. Dar oare putem spune si noi ceea ce a spus apostolul Pavel in acest verset?
Care credinta este adevarata? Care credincios este un credincios adevarat/autentic?
Cel ce poate confirma acest verset prin trairea vietii lui.
Eu, asemenea apostolului Pavel care a afirmat acest lucru, doresc ca viata pe care o traiesc sa fie condusa de Hristos, sa imi rastignesc firea pacatoasa si sa fiu umplut de roada Duhului Sfant(care e descrisa in Galateni 5:22, 23.
In incheierea acestui mesaj o sa citez versetul 24 din capitolul 5 : " Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei."
Intrebare: SUNT EU AL LUI HRISTOS?
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
13/08/09 17:25
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
mototey a scris:
... Intrebare: SUNT EU AL LUI HRISTOS? |
Asta , tu ne poti raspunde.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
04/09/09 12:04
|
|
mototey
membru
|
|
x
Ultima modificare de mototey (09/11/09 13:14)
|
|
05/09/09 01:53
|
|
mototey
membru
|
|
mototey a scris:
Era o intrebare la care m-as bucura daca fiecare dintre noi am medita sincer si ne-am da raspunsul la fel de sincer, in urma examinarii pe care ne-am facut-o. Nu este obligatoriu sa dam raspuns[later adit: ...public].  |
|
|
09/11/09 13:11
|
|
alex
membru
Inregistat: 02/03/09
|
|
tinand cont de verset mi-e greu sa dau un raspuns...Hristos traieste in mine...insa firea mea e un pic cam rebela si nu intotdeauna o stapanesc..in ce priveste a 2-a parte a versetului: viata o traiesc in credinta in Fiul Lui Dumnezeu..da pot confirma... cred totusi ca SUNT al Lui HRISTOS
|
|
15/11/09 14:06
|
|
Old
Moderator
|
|
Unul va zice: "Eu sunt al Domnului!" Altul se va numi cu numele lui Iacov; iar altul va scrie cu mana lui: "Al Domnului sunt!", si va fi cinstit cu numele lui Israel. (Isa.44:5) "Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu..." Asta se refera in primul rand la statutul pe care-l avem prin credinta, iar nu prin fapte. Daca vom privi la nedesavarsirea noastra, la limitarea noastra, nu vom avea nici curajul nici baza sa ne numim cu numele Domnului. Daca privim prin credinta la Mantuitorul putem afirma fara teama: "Eu sunt al Domnului"
Epistola catre Galateni accentueaza importanta credintei pentru indreptatire.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (10/09/11 23:13)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
10/09/11 23:11
|
|
mototey
membru
|
|
În ce privește Galateni, este o epistolă cât se poate de actuală și de practică pentru noi astăzi - chiar dacă noi nu ne confruntăm cu problemele iudaizatorilor - tăierea împrejur, dar avem și noi „tradiții” și „obiceiuri sfinte”, sau „practici bisericești” pe care le adăugăm Cuvântului lui Dumnezeu și le punem chiar pe același taler cu a fi mântuit sau nu.
Epistola către Galateni ne eliberează de toate acestea și ne îndreaptă atenția spre Hristos, spre ceea ce El a făcut și, de asemenea, spre cine suntem noi sau cine am putea să devenim:
două feluri de oameni:
- oameni conduși sau caracterizați de faptele firii pământești și - oameni conduși sau caracterizați de roada Duhului Sfânt - împotriva acestora nu există LEGE :-)
|
|
24/04/15 08:00
|
|
Old
Moderator
|
|
mototey, cum înțelegi ca nu există Lege împotriva oamenilor caracterizati de roada Duhului. In ce mod prezintă asta epistola către Galateni?
|
|
19/05/15 23:38
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|