TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Sabatul si/sau Ziua Domnului Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 10 11 12 13
Lucian494
membru

Inregistat: 19/06/14
Nu este mandrie. Eu chiar as dori si ma lupt sa ajung la un nivel in care sa pot avea o legatura cu Dumnezeu asa cum au avut-o cei din vechime. Ei nu au fost cu nimic mai speciali.

P.S Am citit capitolul patru din Evrei.

06/07/14 16:33

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Bine. Cei din vechime tineau cont in primul rand de descoperirea lui Dumnezeu care deja exista și clădeau peste acea temelie. Îți dau un exemplu: profetul Daniel zice „am vazut din cărti ca trebuiau să treacă...”. Din care cărți? Se referea la scrierea proorocului Ieremia. Pe ceea ce exista ca descoperire se baza în consolidarea relatiei lui cu descoperirea lui Dumnezeu.
Da, in anumite situatii Dumnezeu poate sa-ti vorbească in mod direct, tie, dar este nepoliticos din partea ta sa spui: nu mă interesează Doamne ce ai descoperit prin altii, daca nu mi-ai spus direct mie. ;)
In alta ordine de idei, cei din trecut aveau legătura cu Dumnezeu, direct, dar bazati pe istoria legăturilor cu Dumnezeu ale altor oameni.

Revenim la evrei cap.4, pentru că acolo vorbeste direct despre sabat. Sabat inseamna odihnă, iar nu sâmbătă, chiar daca incepe tot cu s. :D

Stiu ca intrebarea ta se leagă direct de ziua de odihnă si relatia ei cu porunca a 4-a si cu ziua a saptea din saptamână.
Ba mai mult, banuiesc că te intrebi ce-i cu duminica, cum a aparut ca zi de odihnă?

Ceea ce vreau sa-ti spun, este că pazirea duminicii nu inseamna implinirea poruncii a 4-a, chiar daca unii inteleg sau afirmă astfel.

Odihna poruncită de Dumnezeu, este altceva decât odihna fizică. „ve-ti gasi odihnă pentru sufletele voastre” zicea Domnul Isus.

Evrei cap 4 vorbeste despre aceasta odihna, caci cine intră in „odihna Lui”, se odihneste...

Când este această zi? Astăzi! Vezi ca acolo spune in mod explicit aceasta: „El hotaraste din nou o zi, adică azi.”

Este o permanență a odihnei.

”se odihneste cum s-a odihnit Dumnezeu...”. Ce inseamnă că s-a odihnit Dumnezeu? Un moș obosit care se asează pe canapea sa-și traga rasuflarea? Nicidecum! Este o satisfactie a lucrului finalizat! Iar noi cum ne odihnim la fel ca El? Este increderea că la Golgota lucrarea mântuitoare s-a finalizat (ca drept), iar noi, intrând in odihna Lui, ne bucuram si suntem impliniti sufletește. De asta zice că intăm in odihna Lui.

10/07/14 08:29

Lucian494
membru

Sambata nu e a 7-a zi asa cum nici Duminica nu e prima zi. Sabatul se determina in functie de fazele lunii. Daca astazi avem Luna plina, maine e Sabat si dupa iar pe data de 8 sabat si tot asa pana se termina luna. Ce ma deranjeaza pe mine, nu e ca oamenii nu tin sambata, ci faptul ca numesc Duminica Sfanta.

Ai dreptate in legatura cu intrarea in odihna, aceleasi idei le aveam si eu. Totusi ramane o odihna ca cea de Sabat pt poporul lui Dumnezeu. Prin urmare noi trebuie sa ne bucuram(odihnim) in fiecare zi de lucrarile noastre. Si acum ramane intrebarea, despre ce lucrari este vorba?

Ultima modificare de Lucian494 (10/07/14 19:01)

10/07/14 09:26

Old
Moderator

La chestia cu sambata e a saptea, iar duminica prima, e constant. Stii de ce? Pentru ca ciclul lunii este de 28 de zile, adică 4 saptamani intregi. Asa ca sambata este a saptea zi.

sabatele de luna plina nu erau sabatele saptamanale ci lunare.

Sfanta duminică? e interesant cum suna. Eu am auzit si de sfanta vineri. Asta de unde-o veni? :D :D

Ne odihnim zilnic de lucrarile noastre, nu se referă la odihna fizică in primul rand, desi zilnic ne odihnim noaptea, ci se refera tot la odihna spirituala.

Adica, ascultatrea de Domnul, slujirea, perseverarea in credință.
Zicea Domnul Isus: „luati jugul meu asupra voastra... si ve-ti găsi odihnă pentru sufletele voastre”. Asta e odihna zilnică. David zicea: „nu voi da atipire pleoapelor mele pana nu voi gasi un loc pentru Domnul”.

Intrebarea e cum pot unii sa se culce seara stiind ca nu sunt intr-o buna relatie cu Domnul? Este raspuns: nu inseamna ca se odihnesc ci au constiinta amortită. Cel ce are cugetul treaz nu poate sa se odihneasca daca nu este intr-o bună relatie cu Domnul, ci se intampla cum s-a intamplat cu David cand a pacatuit. El zicea: mi se topeau oasele de gemetele mele mle necurmate, căci zi și noapte mâna ta apasa asupra mea.

De aceea este important sa ne increde in mântuirea dată de Domnul, ca sa ne putem odihni.

Despre cei ce nu sunt ai Domnului ci fac compromis cu păcatul, Biblia zice:„n-au liniște nici ziua nici noaptea cei ce se inchină fiarei.”

Odihna adevătată vine numai din increderea zilnică in mântuirea lui Dumnezeu.

10/07/14 18:10

Lucian494
membru

Old a scris:

La chestia cu sambata e a saptea, iar duminica prima, e constant. Stii de ce? Pentru ca ciclul lunii este de 28 de zile, adică 4 saptamani intregi. Asa ca sambata este a saptea zi.

Nu chiar. Ciclul e de 29 de zile. Patru Sabate si Luna noua. Daca stam sa transpunem fazele lunii pe calendarul Gregorian ar iesi o ciudatenie,uite un exemplu: Miercuri 1 ianuarie 2014 a fost luna noua apoi avem Joi 2 ianuarie- prima zi
                         Vineri 3 ianuarie- a doua zi
                         Sambata 4 ianuarie- a treia zi
                         Duminica 5 ianuarie- a patra zi
                         Luni 6 ianuarie- a cincea zi
                         Marti 7 ianuarie- a sasea zi
                         Miercuri 8 ianuarie-SABAT(NU SAMBATA CI MIERCURI)

Old a scris:

Sfanta duminică? e interesant cum suna. Eu am auzit si de sfanta vineri. Asta de unde-o veni? :D :D

Eu doar am scris ce-am auzit.

Old a scris:

Ne odihnim zilnic de lucrarile noastre, nu se referă la odihna fizică in primul rand, desi zilnic ne odihnim noaptea, ci se refera tot la odihna spirituala.

Adica, ascultatrea de Domnul, slujirea, perseverarea in credință.
Zicea Domnul Isus: „luati jugul meu asupra voastra... si ve-ti găsi odihnă pentru sufletele voastre”. Asta e odihna zilnică. David zicea: „nu voi da atipire pleoapelor mele pana nu voi gasi un loc pentru Domnul”.

Intrebarea e cum pot unii sa se culce seara stiind ca nu sunt intr-o buna relatie cu Domnul? Este raspuns: nu inseamna ca se odihnesc ci au constiinta amortită. Cel ce are cugetul treaz nu poate sa se odihneasca daca nu este intr-o bună relatie cu Domnul, ci se intampla cum s-a intamplat cu David cand a pacatuit. El zicea: mi se topeau oasele de gemetele mele mle necurmate, căci zi și noapte mâna ta apasa asupra mea.

De aceea este important sa ne increde in mântuirea dată de Domnul, ca sa ne putem odihni.

Despre cei ce nu sunt ai Domnului ci fac compromis cu păcatul, Biblia zice:„n-au liniște nici ziua nici noaptea cei ce se inchină fiarei.”

Odihna adevătată vine numai din increderea zilnică in mântuirea lui Dumnezeu.

Multumesc foarte mult pentru aceste idei.

10/07/14 23:52

Old
Moderator

Încă ceva: există diferenta intre sabatul saptamanal si sabatul de luna noua.

12/07/14 23:02

Lucian494
membru

Luna noua era o sarbatoare asemanatoare cu ziua de odihna

13/07/14 14:06

Old
Moderator

Da. Asemănătoare.

13/07/14 16:13

Lucian494
membru

„Caci, dupa cum cerurile cele noi si pamantul cel nou, pe care le voi face, vor dainui inaintea Mea - zice Domnul - asa va dainui si samanta voastra si numele vostru.
In fiecare luna noua si in fiecare Sabat, va veni orice faptura sa se inchine inaintea Mea - zice Domnul.
Si, cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale oamenilor care s-au razvratit impotriva Mea; caci viermele lor nu va muri, si focul lor nu se va stinge; si vor fi o pricina de groaza pentru orice faptura." Isaia 66:22-24

Ultima modificare de Lucian494 (15/01/15 20:07)

15/01/15 20:05

Pagini: 1 ... 10 11 12 13    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la