TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Stiinta si/sau religie?/Stiinta vs religie Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Depinde ce intelegi prin "fara noi": toate fapturile sau altcumva?

Chiar si asa, un tata nu ar considera ca, avand deja dragostea a cinci fii nu mai este neaparat un castig a-l aduce in ea si pe al saselea pentru ca e mai ignorant...

Nimeni nu face ceva, nu investeste in ceva dezinteresat, cu atat mai mult cand binecuvanteaza cu stiinta/cunoastere. Toate au un scop, deci si un folos.

Daca urmaresti sa transmiti ca Dumnezeu se poate lipsi fara probleme de faptura x ori y si ca oricand poate sa creeze altele... nu contest.

Daca sustii ca Dumnezeu nu depinde de nimeni pe cand faptura da... total de acord.

Daca sugerezi ca Dumnezeu nu mai are nimic de adaugat la Ceea ce Este si deci nimeni nu poate face ceva in acest sens... asta-i fara de tagada.

...Dar daca vrei sa sustii ca Dumnezeu face omul sau orice alta faptura, apoi il binecuvanteaza cu ceva dar fara un obiectiv al Sau, aici nu mai pot fi de acord. Tot ce primeste omul (bine sau rau, binecuvantare sau nenorocire) e in final spre folosul acestuia, dar implicit conduce la implinirea unor asteptari pe care Dumnezeu le are cu privire la faptura.

(nu intelege ca prin interventia mea sustin ce gandeste Cezares doar am gasit ca, poate-ti scapa acest aspect)

Dumnezeu a facut tot universul si inca-l lucreaza, se bucura de roada mainilor Sale (altfel s-ar lipsi). Are ingeri care-I slujesc si se bucura cu ei in Ceruri. Face omul, il "creste" si il sfinteste apoi se bucura de dragostea pe care o imparte si o va imparti din plin cu el in vesnicie.
Desigur ca sufera si intristare din partea fapturii nerecunoscatoare, dar faptul ca o suporta intareste ideea ca are in vedere o zi a bucuriei pentru cei intelepti, deci un folos pe care-L va impartasi cu acestia.

Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele - Efeseni 2:10


Old a scris:

Ascultarea de Dumnezeu este inceputul stiintei. Aceasta iti deschide mintea, dar cred ca in mare masura, stiinta este in beneficiul nostru. Ce beneficiaza Dumnezeu din stiinta ce ne-o da?

Acelasi beneficiu pe care-l ai tu ca tata cand fiul iti urmeaza sfatul si primeste ceea ce tu i-ai oferit... Afli in inima implinire si bucurie. Dragostea ta de tata (asemeni ca a lui Dumnezeu) va primi raspuns de pe urma stiintei pe care i-ai oferit-o. Cand Dumnezeu seamana stiinta/cunoastere/pricepere (mai mult decat cea empirica) in sufletul smerit, I se raspunde cu ceva mai multa apreciere -> recunostinta -> (mai multa) incredintare -> daruire -> dragoste.

Ultima modificare de Oblio (22/06/14 04:42)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

22/06/14 04:31

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Ințeleg toți oamenii, nu toate fapturile.

Cred că știm prea puțin despre Dumnezeu ca să vorbim despre singularitatea lui Dumnezeu fără noi.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

22/06/14 10:12

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Asta da...

Si asa e, chiar si fara om, are probabil suficiente modalitati de a impartasi dragostea si sentimentul de comuniune.

Totusi, crezi ca mantuirea oamenilor la care lucreaza inca, este numai o preocupare din mila? Crezi ca Dumnezeu se simte intrat intr-o hora pe care o regreta (cum pare ca se intelege din Geneza 6:7) si doar cauta sa salveze ce se mai poate salva din principiu si mila?

Ultima modificare de Oblio (23/06/14 01:33)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

23/06/14 01:32

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Asta nu cred. Cred ca mântuirea e parte din caracterul Lui și din lucrarea Lui: noua creatie, nu străduinta Lui de a-si repara greseala.
Ar insemna ca omenirea e piesa defectă din toata creatia. Nu este asa. Genesa 6:7 e mai degrabă o hiperbolă care arată că cei ce aleg voit răul vor fi scoși din planul binecuvântat.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

23/06/14 06:35

   
Pagini:  1 2 3 4    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net