TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Fetele intreaba, baietii raspund Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 127 128 129 130 131 132 133 ... 134
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
test

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

03/03/13 22:02

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
test

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

03/03/13 22:02

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Draga april:
Cred ca m-ar/ne-ar ajuta ca mai intai sa-mi impartasesti cum vezi tu modalitatea potrivita sau ceruta cu privire la gasirea/intalnirea jumatatii. Traiesc un sentiment de incertitudine ca stiu cu ce "ma lupt" aici. Exista o metoda care mi-o recomanzi (desigur pentru copii mei, la mine nu mai este cazul)

edi.theraven a scris:

@oblio
Scuze ca ma bag dar simt nevoia sa fac 2 precizari

De ce sa-ti ceri scuze? Fiecare spunem ce credem nu? :)

1. Calauzirea ceruta/primita de la Domnul nu exclude partea ta, ci o include.

Asa zic si eu.

Tocmai d'asta ceri calauzire, sa stii cum sa actionezi.

Si cum primesti calauzirea? Cum esti calauzit?

Deci faptul ca Dumnezeu are pregatit ceva pentru tine si tu cauti calauzirea, o faci pentru a actiona in voia Sa.

Adica o caut rugandu-L sa ma insoteasca in cuget si simtiri, sa creeze conjuncturile potrivite, sa-mi faca cunoscut (in situatii mai importante si dificile) cumva daca ceea ce fac sau ce sunt chemat sa fac e si voia Lui. Asta vrei sa zici nu? Sau voi ziceti ca nu-i suficient?

Daca ma incred in El si-L rog ca ceea ce voi fi lasat sa realizez ca si ceea ce nu voi putea realiza sa fie doar voia Lui, nu si a lui satan, nu-i suficient?

Altfel, este lenevie fizica. La fel cum exista si lenevie spirituala.

Stii ce cred eu a fi lenevie spirituala? Sa nu fac nimic pe motiv ca Domnul nu mi-a comunicat intr-un mod suficient de elocvent si minunat ce si cum trebuie sa fac.


2. cand nu avem siguranta ca am lucrat/ales dupa voia Lui cerem si primim confirmarile/infirmarile Sale (raspunsuri/semne).
Abia atunci? Nu e cam tarziu? Adica zici "ma, parca uitasem sa fac ceva... Am facut aia, am facut aia. Aaaa, da ma, am uitat sa intreb pe Dumnezeu, ia sa vedem ce zice El."

Nu Edi, ce faci tu aici se numeste extragere din context. Uite ce am scris de fapt:

Nu cred ca Dumnezeu vrea ca omul sa-si desfiinteze ori sa-si inhibe ceea ce El i-a daruit - vointa personala. Eu cred ca El vrea sa folosim aceasta vointa in mod intelept raportand-o la Duhul Adevarului, la voia Domnului care ne ajuta sa alegem insuflati de El.
Primim confirmari de la Tatal care asista la pasii nostri timorati precum un instructor auto ce sta pregatit sa-si ghideze elevul cand se pierde si are nevoie de ajutor
. Dar volanul este si ramane in mana celui care invata sa-l manevreze.

Vreau sa zic... Eu cred ca Domnul nu pretinde sa aleaga singur pentru noi, dar nici sa ratacim fara  El.  Cred ca vrea sa folosim darurile cu care ne-a inzestrat (vointa, ratiunea si afectivitatea). Asteapta sa o facem calauziti de duhul Sau, iar cand nu avem siguranta ca am lucrat/ales dupa voia Lui cerem si primim confirmarile/infirmarile Sale (raspunsuri/semne).


Am accentuat si subliniat cate ceva...
- am spus ca folosim vointa raportand-ola Duhul si voia lui Dumnezeu. Deci nu caut sa repar ceva deja facut;
- apoi "ne ajuta sa alegem" ceea ce inseamna ca aleg dupa cum stiu sau am aflat ca El vrea sa aleg... asa-i ca nu-i vorba de uitat?
-apoi am folosit ilustrarea aceea cu instructorul auto si elevul... "instructorul asista"... de unde? de undeva de departe ori de linga "elev"? nu era vorba de un inconstient fara permis care, intre orele de curs, se urca l-a volanul unei masini fara instructor in dreapta sa;

Acum daca reluam ceea ce te-a contrariat pe tine in concluzia finala referitor la momentul calauzirii... "cand? dupa ce am uitat?"...
Am "cand"-ul (subliniat) in chiar portiunea citata de tine. Inaintea lui (in aceiasi fraza) pomenesc ca se pleaca tocmai de la calauzire nu ca va fi pe urma, iar dupa cand folosesc termenul "nesiguranta" Poti sa fii calauzit si totusi sa nu fii mereu deplin incredintat ca ai urmat intocmai instructiunile...Daca vrei, putem completa tabloul cu instructorul astfel:
... "elevul intreaba daca a procedat bine in intersectia din care tocmai a iesit"; nici vorba de a face o greseala grava, nici nu are cum; "instructorul a fost alaturi gata sa puna mana pe volan si sa calce frana"; vorbeam de mici scapari, de slabiciuni, de nepricepere pe care le poti avea desi te chinui sa asculti de toate indemnurile /invataturile.


Si asta cu semnele, chiar daca sunt in Biblie vreo 2 exemple, nu mi se pare cel mai fericit caz de relatie cu Dumnezeu.

Asta mi-o spui mie? :)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

04/03/13 22:09

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Oblio, parerea mea cred ca este destul de clar exprimata pe forum.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

04/03/13 23:41

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Asa e frumos, cand 2 oameni discuta si tu te bagi, sa iti ceri scuze, chiar daca e forum sau nu.

Nu este foarte fericita comparatia cu instructorul auto, de aceea am fost contrariat. Si nu a fost extragere din context, am stiut bine ce zic. Instructorul auto te invata sa mergi, o data pt totdeauna, apoi te descurci singur. Logic ca nu te ghiteaza la ficecare pas si tu intrebi apoi daca e bine sa stii pt tine, dar face asta sa te inveti sa conduci singur. Dumnezeu ne invata sa depindem de El. Asa cum turma depinde de pastor.

Asa, apoi se vede clar ideea prost inteleasea : calauzirea exclude partea ta. Mi s-a confirmat asta la partea cu "lenevia spirituala". Dumnezeu nu iti raspunde mereu mirolobant si mega-boombastic. Dumnezeu iti raspunde. Period. Cum? Asta tine de relatia fiecaruia cu Dumnezeu. Cine se roaga pt calauzire, stie din experienta ca va primi. Nu se roaga si apoi se duce'n treaba lui. Ciudatica intrebarea asta "Cum?".

Pai, tie. Ca tu ai spus de semne. Dumnezeu nu a indemnat pe nimeni in Biblie sa ceara sa fie calauzit astfel.

Momentan, prost-inteleasa idee cu "pica para malaiata" care vad ca nu a fost abolita in 2 pagini de discutie ma face sa preget sa mai adaug ceva.


05/03/13 06:20

Site web  
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08

Arch a scris:


Este periculos sa iei un singur verset si sa faci pe baza lui o doctrina. Mai ales ca acesta nu vorbeste la general ci intr-un caz cat se poate de particular. Dar tu stii foarte bine asta.

Nu o da la intors cu abureli de genul. Ce  caz particular? Ce verset am luat din context? Despre credinta lui Avraam nu se vorbeste la general ci cat se poate de particular? Despre  versetul acela care afirma clar ca slujitorul lui Avraam trebuia sa i-o duca lui Isaac pe cea randuita de Domnul, si nu o alta, se refera cumva la un caz particular sau la un principiu al lui Dumnezeu ca in toate lucrurile trebuie sa cautam sa facem voia Tatalui nu mofturile si pretentiile noastre?

Ah, dar am uitat ca in ce te priveste intelepciunea pe care te bizui, este cu mult mai inalta decat a lui Dumnezeu. Cine este El sa aleaga in locul tau femeia pe care s-o ai? Cine este El sa aleaga in locul tau cati copiii sa faci? In cazul asta, intr-adevar, este cat se poate de aberant si ridicol sa crezi ca Dumnezeu este cel care are dreptul la orice hotarare si alegere in viata ta....cred ca iti cer prea mult.E prea de tot.

Arch a scris:


Asa de mult mi-as dori sa ai dreptate. Dar in afara de declaratii nu vii cu nimic concret din Biblie.

Asta o spui pentru ca vrei sa-ti intocmesti caile cum iti place tie.Chipurile nu vin cu ceva concret.... desi, pentru cine vrea intr-adevar sa faca voia Domnului exista ceva concret in orice doemniu. Ce ti-am arata eu cu privire la alegerea persoanei randuite de catre Domnul, e cel mai elocvent exemplu. Cel mai clar sa inteleaga tot prostu'...

Ca sint o gramada de situatii si exemple in Biblie similare cu alegerea partenerului, ca Dumnezeu este cel care trebuie lasat sa "ne indrepte pasii" sa lucreze si sa actioneze in dreptul nostru daca vrem binecuvantarea Sa si daca ne numim fii de Dumnezeu. Dar intr-adevar, poti sa vezi dar sa ajungi orb din cauza ca te socoti singur intelept.

Oblio a scris:


Eu cred ca Domnul nu pretinde sa aleaga singur pentru noi, dar nici sa ratacim fara  El.  Cred ca vrea sa folosim darurile cu care ne-a inzestrat (vointa, ratiunea si afectivitatea). Asteapta sa o facem calauziti de duhul Sau, iar cand nu avem siguranta ca am lucrat/ales dupa voia Lui cerem si primim confirmarile/infirmarile Sale (raspunsuri/semne).

Eu nu cred ca Domnul sta la targuiala cu noi cand vine vorba de alegeri. Cred insa ca alege in functie de noi, pentru noi, fiind Cel care ne cunoaste cel mai bine cum sintem si cum vom fi. Darurile de care spui si  cu care ne-a inzestrat trebuie sa le folosim in supunere fata de voia Sa. Dorind(vointa), acceptand(ratiunea) si iubind(afectiunea) hotararea, alegerea, voia si planul Sau.

Oblio a scris:


Apoi daca un frate spune ca are simtaminte speciale fata de tine, ce faci? Ii spui ca nu ai primit nici o instiintare de la Domnul ca trebuie sa-i impartasesti sentimentele?

Acel frate nu trebuie sa ajunga la simtaminte speciale inainte de a cunoaste voia Domnului pentru cine trebuie sa aibe  acele simtaminte speciale. Ca sint multi prostovani care isi starnesc singuri simtamintele speciale...si nu sint obligata sa iau in seama asa ceva.

Oblio a scris:


Ori cauti sa-l cunosti sa vezi ce simti fata de el pe masura ce-l cunosti?

Daca spunea asta un pustan de vreo 20 de ani, mai intelegeam, dar tu...om in toata firea sa dai o astfel de abordare...sint dezamagita total. Deci dupa tine, cauta sa-l cunosc pe respectivul cu simtamintele speciale auto-starnite, vad ca nu simt nimic pentru el, si? Trec la urmatorul? Am mai bifat un prostovan pe lista?
Sau....
Il cunosc, vad ca mi se stranesc si mie simtaminte speciale si gata pe aaceasta solida temelie pun de nunta? Si daca asta mi-a fost temelia, cu siguranta mi se vor mai starni simtaminte speciale si pentru altii, ca deh ne-a inzestrat Domnul cu daruri multe si speciale...

Oblio a scris:


Sigur ca Domnul asteapta sa alegem intelept, manati de acelasi Duh care e in El.

Domnul asteapta sa-L lasam pe El sa aleaga in locul nostru.

Oblio a scris:


Avem si sfaturi/proverbe menite a ne invata sa alegem intelept calitatile celor cu care ne inconjuram.

Sfaturile si proverbele nu vor ajuta atunci cand calitatile s-au dovedit a fi de fatada sau care odata cu trecerea timpului devin mari defecte.

Oblio a scris:


Sigur ca Tatal cunoscandu-ne inimile, nevoile si lipsurile pune in cale persoana potrivita fiecaruia (chiar si neinteleptului ii scoate in cale dupa inima sa).

Deci Tatal a ales persoana potrivita fiecaruia. Ce tot ii dai ca tu alegi persoana? Tu alegi daca accepti persoana aleasa de El sau nu.

Oblio a scris:


Sigur ca fiul (credinciosul) alege si-si intreaba Tatal daca a procedat bine, dupa sfatul pe care El i l-a dat. Asta in cazul ca nu vede deja semne de incuviintare pentru actiunea lui.

Fiul trebuie sa intrebe pe Tatal inainte de a proceda in vreun fel.

Oblio a scris:


Daca simti/stii ca esti randuita sa ai un sot nu cauti pe cineva, pe acel cineva pe care Tatal l-ar incuviinta?

Nu e treaba nimanui sa caute. Domnul "cauta", noi trebuie sa cautam ceea ce El a ales deja.

Oblio a scris:


Dintre aceia pe care-i poti iubi frateste alegi unul care se arata dornic sa-si uneasca viata cu tine intru o dragoste mai mult decat frateasca.

Nu aleg eu nimic. Ca multi au ales pana au cules...

Oblio a scris:


Cauti sa-l cunosti si ii ceri sprijin Domnului daca nu ai deja semne, asa cum am mai zis, ca este incuviintat.

El trebuie sa vina din prima cu incuviintarea. Dupa care caut su incuviintarea mea. Nu caut nicidecum sa-l cunosc daca nu are incuviintareala mana.

Oblio a scris:


A pretinde ca Dumnezeu vrea sa aleaga pentru tine dar independent de tine inseamna sa spui ca nu te iubeste.

Mda...nepotrivita concluzie...
"Tata, daca voiesti, departeaza paharul acesta de la Mine! Totusi faca-se nu voia Mea, ci a Ta." (Luc.22:42)

Ultima modificare de irlanda (05/03/13 15:41)


05/03/13 14:58

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10

april a scris:

Oblio, parerea mea cred ca este destul de clar exprimata pe forum.

Am inteles, nu merit efortul unei simple marturisiri (repetata pentru mine personal) sau o trimitere acolo unde as gasi raspunsul. Altfel spus... nu am decat sa caut daca chiar imi doresc sa aflu.
Ma intristeaza gandul ca dupa atat timp petrecut printre voi mai sunt inca privit cu retineri precum un nou venit care nu pare sa prezinte bune intentii fta de voi.
edi.theraven a scris:


Nu este foarte fericita comparatia cu instructorul auto, de aceea am fost contrariat. Si nu a fost extragere din context, am stiut bine ce zic. Instructorul auto te invata sa mergi, o data pt totdeauna, apoi te descurci singur.
In acest caz ai iesit din contextul creat si delimitat de mine si ai amplificat extrapolarea adaugand un aspect pe care eu nu l-am inclus aici. Eu aseman relatia instructor-elev cu cea dintre Dumnezeu si credincios. Tatal ramane Tata si fiul ramane fiul care se increde in El. Deci Instructor si elev suntem cat traim si chiar si in Cer chiar daca atunci vom fi dezbracati de neputintele noastre si ne va fi implu sa-L urmam.

Dumnezeu ne invata sa depindem de El. Asa cum turma depinde de pastor.

Unde am spus eu altfel? Doar daca tu sugerezi altceva decat mine ca urmam Pastorul pentru ca ne incredem in el nu pentru ca nu mai avem vointa proprie.

Asa, apoi se vede clar ideea prost inteleasea : calauzirea exclude partea ta. Mi s-a confirmat asta la partea cu "lenevia spirituala". Dumnezeu nu iti raspunde mereu mirolobant si mega-boombastic. Dumnezeu iti raspunde. Period. Cum? Asta tine de relatia fiecaruia cu Dumnezeu. Cine se roaga pt calauzire, stie din experienta ca va primi. Nu se roaga si apoi se duce'n treaba lui. Ciudatica intrebarea asta "Cum?".
Pai tocmai asta incercam sa explic eu si vad ca acum mi-o atribui mie si nu inteleg de ce. Pentru ca, cel putin am avut impresia, ca asta e conditia pusa de unii care asteapta sa-si descopere jumatatea. Eu nu sustin si nici infirm ca se poate intampla asa, dar nu stabileste omul cum va raspunde Dumnezeu (vedenii, semne, voci, ingeri, etc
)

Pai, tie. Ca tu ai spus de semne. Dumnezeu nu a indemnat pe nimeni in Biblie sa ceara sa fie calauzit astfel.

Momentan, prost-inteleasa idee cu "pica para malaiata" care vad ca nu a fost abolita in 2 pagini de discutie ma face sa preget sa mai adaug ceva.

Iarasi intreb: eu am sustinut ca astepti si nu faci nimic sa vezi ce-ti va ingadui si pregati Domnul sau la altcineva ai sesizat ideea ca trebuie sa astepte sa-i vina perechea "para malaiata"?

irlanda a scris:

Eu nu cred ca Domnul sta la targuiala cu noi cand vine vorba de alegeri.
Nici eu. Am sugerat ca El spera sa-i acordam credit si spera sa-i lasam Duhul sa ne arate calea de urmat.
Cred insa ca alege in functie de noi, pentru noi, fiind Cel care ne cunoaste cel mai bine cum sintem si cum vom fi. Darurile de care spui si cu care ne-a inzestrat trebuie sa le folosim in supunere fata de voia Sa. Dorind(vointa), acceptand(ratiunea) si iubind(afectiunea) hotararea, alegerea, voia si planul Sau. Ma bucura ce spui deoarece asa vad si eu. Permite-mi doar o mica rectificare de forma nu de fond. Vointa e legata de aspiratii si alegeri. Ea se poate supune Tatalui si atunci devine acceptare si dorinta de al urma pe El. Acceptarea chiar daca vine prin filtrul ratiunii este in final tot o manifestare a vointei.

Ceea ce am gasit eu ca tine de ratiune  este intelegerea/cunoasterea care daca este ceruta si cautata la Dumnezeu ne conduce spre intelepciune.
Sper sa nu-mi iei in nume de rau observatia exprimata din perspectiva personala

Oblio a scris:


Apoi daca un frate spune ca are simtaminte speciale fata de tine, ce faci? Ii spui ca nu ai primit nici o instiintare de la Domnul ca trebuie sa-i impartasesti sentimentele?


irlanda a scris:

]Acel frate nu trebuie sa ajunga la simtaminte speciale inainte de a cunoaste voia Domnului pentru cine trebuie sa aibe  acele simtaminte speciale. Ca sint multi prostovani care isi starnesc singuri simtamintele speciale...si nu sint obligata sa iau in seama asa ceva.

Imi pare rau de confuzie. Nici un moment nu am luat in calcul acele simtaminte la care te gandesti (acum inteleg de ce april a dat acel raspuns expeditivist). Simtamintele la care m-am referit vizau eventuale aprecieri ale cuiva care, cunoscandu-te si apreciind in anumite circumstante/conjuncturi calitati precum (inteligenta, principii, calitati afective, etc), poate si aspiratii interesante in viziunea sa (indicii despre daruire si modul cum intelegi sa slujesti Domnului in viata de ex.) ar vrea sa te intalnesti sa zicem undeva in parc si sa va impartasiti mai multe in acest sens. De aici nu rezulta ca trebuie sa experimentati ceva senzorial si nici ca e obligatoriu ca relatia sa conduca neaparat spre acel tip de relatie care presupune casatoria. Poate fi doar o eventuala apropiere capabila sa rodeasca o relatie noua de prietenie. Ceea ce ar rezulta, desigur numai Domnul v-a hotara si va va descoperi.

Voi continua...

Ultima modificare de Oblio (05/03/13 21:45)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

05/03/13 21:38

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

april a scris:

Oblio, parerea mea cred ca este destul de clar exprimata pe forum.


Oblio a scris:

Am inteles, nu merit efortul unei simple marturisiri (repetata pentru mine personal) sau o trimitere acolo unde as gasi raspunsul. Altfel spus... nu am decat sa caut daca chiar imi doresc sa aflu.
Ma intristeaza gandul ca dupa atat timp petrecut printre voi mai sunt inca privit cu retineri precum un nou venit care nu pare sa prezinte bune intentii fta de voi.

am banuit ca nu prea ai citit ce am scris, pt ca parerea mea este, cred, destul de bine exprimata.

o simpla marturisire repetata, pt tine : eu cred ca Dumnezeu este foarte capabil si doritor sa fie implicat total in alegerea partenerului nostru de viata. Altfel spus, eu L-am lasat pe El sa aleaga in locul meu, nu pt ca mi-ar fi mie lene etc, ci pt ca nu am incredere in ceea ce as putea alege eu, dar am totala incredere in alegerea Lui. El ma stie complet ( cum am fost, sunt si voi fi ) si El stie mai bine decat opricine cu cine m-as potrivi cel mai bine, pt ca il stie si pe el la fel de complet ca si pe mine. Nu ma bizui pe intelepciunea mea, ci pe a Lui. Cum stiu care este voia Lui ? Asta tine de relatia mea personala cu El.

nu era cazul sa te vezi privit cu retineri etc. as fi raspuns asa oricui.

Oblio a scris:

....acum inteleg de ce april a dat acel raspuns expeditivist

april da uneori raspunsuri scurte, clare si la obiect ;).


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

05/03/13 21:59

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

irlanda a scris:

Nu o da la intors cu abureli de genul. Ce  caz particular? Ce verset am luat din context? Despre credinta lui Avraam nu se vorbeste la general ci cat se poate de particular?

Care credinta a lui Avraam? Rugaciunea aceea nu o face Avraam ci slujitorul acestuia. Avraam se exprima astfel:

Geneza 24:
2 Avraam a zis celui mai batran rob din casa lui, care era ingrijitorul tuturor averilor lui: "Pune-ti, te rog, mana sub coapsa mea; 
3 si te voi pune sa juri pe Domnul, Dumnezeul cerului si Dumnezeul pamantului ca nu vei lua fiului meu o nevasta dintre fetele canaanitilor, in mijlocul carora locuiesc, 
4 ci te vei duce in tara si la rudele mele sa iei nevasta fiului meu, Isaac." 

Unde anume transpare acea credinta la Avraam ca ar fi o singura fata pentru fiul sau? El doar delimiteaza o multime din care slujitorul acestuia sa ii ia o nevasta. In acord perfect cu nou testamentarul "in Domnul".

De asemenea, el respecta liberul arbitru al celeilalte parti prin dezlegarea slujitorului de juramant in cazul in care aceasta refuza.

Geneza 24:8 Daca femeia nu va vrea sa te urmeze, vei fi dezlegat de juramantul acesta pe care te pun sa-l faci. Cu niciun chip sa nu duci insa acolo pe fiul meu.


irlanda a scris:

Ca sint o gramada de situatii si exemple in Biblie similare cu alegerea partenerului

Te rog sa le impartasesti. Si vom vedea cat de "similare" sunt cu subiectul discutat.


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

07/03/13 15:53

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Pentru baieti/barbati:
V-ati lasa sotia sa predice? Argumentati(de ce nu/da) Multumesc :)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


16/03/13 16:53

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Daca are audienta, de ce nu?

Crezi ca apostolul Pavel era putin misogin?


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

16/03/13 18:27

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Poate da, poate nu.
De ce ar fi spus el femeii sa nu dea invatatura?
Cand ai spus auditoriu te-ai referit la intalnire de femei?:D

Ultima modificare de Roxana (16/03/13 19:49)


_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


16/03/13 19:39

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

Roxana a scris:

V-ati lasa sotia sa predice?

Cum adica s-o las? Intrebarea e daca pot s-o opresc! :))


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

17/03/13 22:02

   
Roxana
membru

Locatie: ACASA
Inregistat: 14/03/08
Pai daca o lasi, pentru ca trebuie sa fie supusa barbatului :D .Deci, ai putea sa o opresti?:)

_______________________________________
„Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”


18/03/13 10:37

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

Roxana a scris:

Deci, ai putea sa o opresti?:)

As putea da' nu-i recomandat. :D


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

18/03/13 14:18

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Cred ca Roxana se refera la predicarea din biserica, nu la cea de-acasa :D

In alta ordine de idei, cred ca predicarea este treaba barbatului, dar poate si femeia (sotia) sa ajute la pregatirea predicii. Parerea mea.


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

18/03/13 16:14

   
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
E clar ca Pavel cere femeii sa taca in adunare. Intrebarea e ce intelegea el prin adunare si ce intelegem noi?

Marturisirea credintei, chiar si a invata pe altii (propovaduirea evangheliei) stim tot din Biblie ca nu sunt interzise femeilor.

Personal inclin sa cred ca, adunarile de care vorbeste Pavel sunt acelea in care "batranii" (episcopi sau alti capi ai bisericii) se intalnesc intre ei sau in biserica impreuna cu credinciosii, pentru dezbateri legate de credinta si Biserica.

Probabil Pavel emite aceasta porunca din perspectiva ca, femeia trebuia sa fie supusa, nu sa participe la discutii in care sa combata sau sa emite discutii in contradictoriu cu barbatii in biserica.

Ultima modificare de Oblio (18/03/13 19:45)


_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

18/03/13 19:07

   
edi.theraven
membru

Locatie: me
Inregistat: 26/10/08
Pavel zice asa "La fel in toate bisericile sfintilor, femeile sa taca in biserici, pentru ca nu le este permis sa vorbeasca, ci sa fie supuse, asa cum spune si Legea". In capitolul 11 al aceleiasi carti, la versetele 2-16 arata cum femeia poate vorbi, in biserici, rugandu-se si profetind, deci e clar ca Pavel cand spune "Vorbire" se refera raportat la statutul preotilor, prin care in VT se administra Legea. Mai sus, in vs. 29 scrie : "sa vorbeasca doi sau trei profeti, iar altii sa judece cu atentie ce este spus." Pavel se poate referi deci la aceasta postura, de a judeca ce se vorbeste. De aceea spune ca ele sa isi intrebe sotii acasa.

Cu atat mai mult, e clar ca doar barbatii au calitatea de preot. In asta nu incape dubiu.

Ultima modificare de edi.theraven (18/03/13 19:33)


18/03/13 19:29

Site web  
Oblio
membru

Inregistat: 03/10/10
Aşa e Edi, acum am cautat versetul respectiv pentru al reciti si tocmai modificam mesajul cand ai scris.

_______________________________________
“Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.

18/03/13 19:49

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07

+Archangel+ a scris:


Roxana a scris:

V-ati lasa sotia sa predice?

Cum adica s-o las? Intrebarea e daca pot s-o opresc! :))


Roxana a scris:

Pai daca o lasi, pentru ca trebuie sa fie supusa barbatului :D .Deci, ai putea sa o opresti?:)

acesta e un exemplu ... cum manevreaza femeia barbatul ...


mai Roxana tu ai impresia ca te joci bambilici cu barbatii? orice BARBAT ti-ar rupe gura (asta e vorba in popor) daca faci jocuri de genul asta si nu intereseaza cine esti poti sa nu fii Roxana ... poti sa fii gioconda ... tot iti va rupe gura ... nu mai da tu ca e misogin si ca e rau ...lasa ca esti tu buna .... sufficient ...

l.e. si nu incerca sa o sucesti cu mine ... nu tine ... bagajele ... si la usa ... asta e raspunsul pentru orice femeie de genul ...

l.e. 1 ..... bai ce vrajeli ai in tine ... ma uit si nu imi vine sa cred ... mare muscatura ai luat tu din fructul oprit ...

l.e. 2 te mai dai si crestina ... bai ce tupeu ai ...

l.e. 3 cine o crede ca o sa zica ca glumea ... e treba lui sau a ei ...

Ultima modificare de giany (22/05/14 00:54)


_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

21/05/14 03:20

   
feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08

giany a scris:

l.e. si nu incerca sa o sucesti cu mine ... nu tine ... bagajele ... si la usa ... asta e raspunsul pentru orice femeie de genul ...

pai... cred ca tre' sa fii atent la femeie inainte de'a veni ea cu bagaju' la tine.
ca'n rest, nu cred ca vine "orice femeie de genul" la usa ta, ca sa'i pui tu bagaju' la usa, deci nu'i pb.  :)

Ultima modificare de feedback (22/05/14 10:55)


21/05/14 12:39

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
feed-ule ... stiu cand depasesc "viteza" ... si tu imi esti draga ... poti sa nu ma crezi  :)

_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

21/05/14 14:05

   
feedback
Moderator

Inregistat: 28/04/08

giany a scris:

feed-ule ... stiu cand depasesc "viteza" ...

pai... cred ca e putin defect radaru', ca'mi pare depasita viteza cu remarca aia :)

giany a scris:

si tu imi esti draga ... poti sa nu ma crezi  :)

ah, n'am cum sa nu te cred :) mi'o demonstrezi ori de cate ori poti. nici sa vreau nu pot sa nu cred :)


21/05/14 17:37

   
Pagini: 1 ... 127 128 129 130 131 132 133 ... 134    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net