TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Devotional/Foita zilnica Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 45 46 47 48
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
7 IANUARIE - NOE (1)


- “Noe a căpătat milă înaintea Domnului” (Geneza 6:8)-



Dacă vrei să te bucuri de binecuvântarea lui Dumnezeu, trebuie să remarci două lucruri din viata lui Noe. în primul rând, L-a slăvit pe Dumnezeu. “Prin credinţă Noe, când a fost înştiinţat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, şi, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-şi scape casa; … şi a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă” (Evrei 11:7).

Noe nu a văzut niciodată ploaia şi nimeni altcineva nu o văzuse. El locuia la 160 de km depărtare de cel mai apropiat ocean. Chiar dacă putea să înveţe să construiască o corabie, cum putea să o lanseze la apă? Şi cum rămâne cu strângerea tuturor animalelor? Timp de 120 de ani el a fost ţinta batjocurilor. Dar pentru că L-a slăvit pe Dumnezeu, a ajuns în vârf. În al doilea rând, Noe L-a ascultat pe Dumnezeu. “Aşa a şi făcut Noe: a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu” (Geneza 6.22).

Înţelegerea poate aştepta; ascultarea nu poate aştepta. Ascultarea imediată te va învăţa mai multe despre Dumnezeu decât ai putea învăţa într-o viaţă de discuţii pe teme biblice. De fapt, sunt multe porunci ale lui Dumnezeu pe care nu le vei înţelege până când nu le vei respecta. Când Noe a ieşit din corabie după potop, Dumnezeu i-a zis: “Creşteţi, înmultiti-vă şi umpleţi pământul … vi le-am dat în mâinile voastre!” (Geneza 9:1-3).

Cu Dumnezeu, răsplata ta va fi întotdeauna mai mare decât ascultarea ta. Uneori încercăm o ascultare parţială: “Mă voi duce la biserică, dar nu voi da zeciuială. Voi citi Biblia, dar nu-l voi ierta pe cel ce m-a rănit”. Ascultarea parţială înseamnă neascultare! Biblia spune: “omul este socotit neprihănit prin fapte, şi nu numai prin credinţă” (lacov 2:24). De ce este ascultarea atât de importantă? Deoarece Domnul Isus a spus: “Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele” (loan 14:15).

Ultima modificare de adriana (07/01/14 12:36)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

07/01/14 12:36

   
march
membru

Locatie: Resita, Romania
Inregistat: 27/02/12
“Binecuvâniat să fie omul, care se încrede în Domnul” (Ieremia 17:7)

"Este nevoie de curaj pentru a fi călăuzit de Dumnezeu. Nu este uşor să “spargi tiparul” şi să te ridici deasupra limitelor pe care le trasează alţii. Când o faci, te vei confrunta cu dezaprobarea. Domnul Isus a făcut-o. Când oamenii în mijlocul cărora a crescut au spus: “Oare nu este El fiul tâmplarului?” (Matei 13:55), ei au spus de fapt: “Ar trebui să-şi vadă de treabă!” Când îţi vor spune tie aşa, nu-i asculta. “Fiecare din noi are să dea socoteală despre sine însuşi lui Dumnezeu” (Romani 14:12).
La evaluarea finală, nu doar că vei descoperi că este greşit să ai o atitudine de judecată faţă de alţii, dar este greşit şi să laşi ca părerile lor să te controleze. “Binecuvântat să fie omul, care se încrede în Domnul, şi a cărui nădejde este Domnul”. Pentru a te lăsa condus de Dumnezeu, trebuie să ai încredere că El te iubeşte în pofida slăbiciunilor tale-El are un plan stabilit pentru viaţa ta; tu eşti capabil să-L auzi singur; şi orice iti cere, te va ajuta să împlineşti. Odată ce L-ai auzit pe Dumnezeu, fii hotărât! Lucrurile pe care merită să le ai nu se obţin uşor.
Dacă îţi dai seama că slăbeşti, cere-l lui Dumnezeu determinare şi El ţi-o va da prin Duhul Său cel Sfânt. Dacă îţi dai seama că eşti în cumpănă, întoarce-te şi cere-l lui Dumnezeu ceea ce ţi-a spus de la început – apoi ţine-te de lucrul acela. Nu merge în direcţia opusă din cauza îngrijorării, descurajării sau resentimentelor faţă de ceilalţi. Nu uita că ai tot ce trebuie pentru a reuşi să faci tot ce te-a chemat Dumnezeu sa faci. Dacă L-ai făcut pe Isus Domn în viata ta hotărârea Lui trăieşte în tine – deoarece El trăieşte în tine."


_______________________________________
"Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?"
                    Deuteronom 4:7

27/03/14 15:24

   
Pagini: 1 ... 45 46 47 48    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net