TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Ţinuta in biserică Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 11 12 13 14 15
dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09

edi.theraven a scris:

Cred ca dupa ce si'au dat seama, toate s'au ofticat ca nu au venit ele in pantaloni :D

ce tare esti[in sens bun] :))

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

24/06/10 23:11

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

dhannyella a scris:

Ps:acuma cei doi sunt casatoriti  :D...caile Domnului...

E o vorba: Dumnezeu nu strica doua case. :D

25/06/10 10:21

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Sau poate nici unul dintre ei nu era casatorit inainte?

25/06/10 10:24

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
erau in tinuta de biserica ?

25/06/10 11:06

modestsister
membru

Inregistat: 24/04/11
Eu (acusi fac 15 ani) pentru inchinare in biserica, port de obicei fie o rochitza de Duminica, sau daca nu rochitza atunci combinatie de camasa alba cu guler de dantela (am cateva) + fusta neagra (sau alte culori inchise) peste genunchi + ciorapi/strampi albi + incaltaminte de culoare neagra numai cu toc mic,gen pantofi cu siret
asa : http://www.veganwares.com/augusta.jpg ,sau ghete pentru vremea rece....
Fara bijuterii,machiaj,nimic,etc

Ultima modificare de modestsister (30/04/11 15:13)

30/04/11 15:11

mihaella
+

Inregistat: 04/07/07

modestsister a scris:

Eu (acusi fac 15 ani)

Stai puţin să mai creşti. Vorbim după. :)
Şi asta pt că, din câte am înţeles, ţinuta ta este influenţată de părerea părinţilor, şi este ok, dar când vei lua tu deciziile personal, puţin mai târziu, s-ar putea să asistăm la mari transformări. S-ar putea. :)

Orice ţinută este acceptabilă dacă trece testul decenţei.
Problema e că avem noţiuni diferite în ceea ce priveşte decenţa.
Genul acesta de subiect este controversat, de aceea zic - fiecare cu încredinţarea lui şi dacă avem iubire , vom fi atenţi şi cu cei mai slabi pt a nu fi pricină de poticnire.

09/05/11 11:37

modestsister
membru

O sa ma imbrac tot decent si modest,dar cu ce imi place mie,adica am sa ma duc singura sa imi cumpar haine si incaltaminte,nu tot cu mama cum se intampla acuma

09/05/11 19:24

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06
Sa inteleg ca te vei duce cu banii castigati de tine si nu de parinti.

10/05/11 08:53

modestsister
membru

+Archangel+ a scris:

Sa inteleg ca te vei duce cu banii castigati de tine si nu de parinti.

Da,desigur,aveti dreptate

10/05/11 13:53

Old
Moderator

modestsister a scris:

O sa ma imbrac tot decent si modest,dar cu ce imi place mie,adica am sa ma duc singura sa imi cumpar haine si incaltaminte,nu tot cu mama cum se intampla acuma

Te deranjeaza hainele propuse de ea sau faptul ca este autoritara?

11/05/11 20:29

modestsister
membru

OLD TRAIAN a scris:

modestsister a scris:

Te deranjeaza hainele propuse de ea sau faptul ca este autoritara?

Si hainele ,dar nu chiar toate :-) dar si ca este stricta

14/05/11 19:02

nameless
membru

Inregistat: 24/08/11
Un crestin adevarat si un copil al lui Dumnezeu, pe strada sau in biserica, trebuie sa aiba un stil vestimentar care sa spuna de la sine cine este. Trebuie sa fim deosebiti de ceilalti atat in caracter cat si imbracaminte.Trebuie sa fie imbrcat@ simplu si elegant, atragand atentia celor din jur nu prin frumustea hainelor ci prin simplitatea lor.Cand un om te vede pe strada sa isi puna un semn de intrebare si sa vada in tine ceva deosebit, special si sa il faci sa isi doreasca sa afle mai multe despre tine, scopul pentru care traiesti pe acest pamant si care este tinta vietii tale.In anul o mie nu stiu cat nu existau costume, si in Romania, mai ales in zonele rurale nu toti isi permit un costum.Mai ales vara cand in unele zone sunt peste 30 de grade nu poti sa vi in costum la biserica......Undeva sau cineva mi-a spus ca pantalonii prima data au fost facuti pentru femei...Unde spune ca nu e bine ca femeile sa se imbrace in straie barbatesti, se refera sa nu se imbrace in panataloni barbatesti, nu pantaloni femeiesti.Batranii bisericilor din ziua de azi se pare ca au educat(convins) tineriii sa creada ca panatalonii sunt barbatesti......
Multumesc

Ultima modificare de nameless (24/08/11 21:36)

24/08/11 21:15

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06

nameless a scris:

Trebuie sa fie imbrcat@ simplu si elegant, atragand atentia celor din jur nu prin frumustea hainelor ci prin simplitatea lor. Cand un om te vede pe strada sa isi puna un semn de intrebare si sa vada in tine ceva deosebit, special si sa il faci sa isi doreasca sa afle mai multe despre tine, scopul pentru care traiesti pe acest pamant si care este tinta vietii tale.

practic, ai fost trait experienta enuntata mai sus? Asa ceva este imposibil de materializat [poate si pt faptul ca oamenii de pe strada sunt grabiti si nu analizeaza stilul vestimentar a persoanei de pe cealalta parte a strazii? .. ;)]

ps: apropo, stii reclama: simplitatea ramane cel mai sofisticat lucru? :D

25/08/11 19:43

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08
Mi se pare ca s-au cam pierdut simplitatea si modestia in tinuta de biserica (si nu numai). Uneori simt ca si cum e o competitie: cine are tocurile cele mai inalte, cine si-a mai luat haina noua, ce combinatie ai mai facut, etc; mi se pare ca pierdem esenta, si anume partasia cu Dumnezeu si cu ceilalti. Spre exemplu, de Craciun, Paste, sau alte sarbatori in bise, nu am auzit niciodata intrebarea:"Ti-ai pregatit sufletul pentru sarbatoarea asta?", ci mai degraba:"Cu ce o sa te imbraci?" Nu arunc cu noroi in nimeni, si eu gresesc. Dar cred ca primul pas in corectarea unei greseli este constientizarea si recunoasterea ei.

15/11/11 20:10

Old
Moderator

FiicaDeRege a scris:

Mi se pare ca s-au cam pierdut simplitatea ...

Nu ai citit ce zice RainSong: "Simplitatea e un lucru sofisticat"
Adica, s-a renuntat la sofisticare?

Uneori simt ca si cum e o competitie: cine are tocurile cele mai inalte,...

Care-i mai...minion si e complexata de asta, nu?
Spre exemplu, de Craciun, Paste, sau alte sarbatori in bise, nu am auzit niciodata intrebarea:"Ti-ai pregatit sufletul pentru sarbatoarea asta?",

Poate sufletul il pregateste tot timpul, dar de haine noi n-are bani decat de sarbatori. ;) La asta nu te-ai gandit?
Nu arunc cu noroi in nimeni,...
Completarea era:" ...numa' zic".

28/11/11 20:49

dhannyella
membru

Inregistat: 06/06/09
OLD,de ce esti rau? :D

Eu cred ca Fiica are in mare parte dreptate,adica si eu am observat lucrurile astea,desi ma bucur ca nu in toate bisericile...sau ma rog,nu la fel de mult :D

"Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]

28/11/11 20:57

Old
Moderator

Acuma ce cred eu: daca tinuta e decenta, apoi n-o sa iei haine mai frumoase cand mergi la mac decat cele cu care mergi la biserica, nu?

26/05/13 22:17

Pagini: 1 ... 11 12 13 14 15    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la