|
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Cine a fost? Ce stim despre el?
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
05/01/13 18:33
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Nu stiu cate din aceste date sunt veridice, insa o pare parte din ele sunt
"Onisim a fost unul dintre cei 70 de Apostoli ai Mantuitorului. In tinerete a fost rob al lui Filimon, un crestin din orasul Colose. Onisim, gresindu-i acestuia, a fugit la Roma, unde va fi intemnitat alaturi de Sfantul Apostol Pavel. De la "Apostolul neamurilor", a auzit Onisim Evanghelia mantuirii, si tot de la el, a primit Sfantul Botez. Deoarece Sfantul Apostol Pavel a fost cel care il adusese mai inainte pe Filimon la dreapta credinta, a mijlocit impacarea intre acesta si Onisim. In acest sens, ne sta marturie epistola sa catre Filimon, care constituie cea mai scurta carte cuprinsa in Sfanta Scriptura. In urma acestei epistole, Filimon l-a primit pe Onisim ca pe un frate, eliberandu-l de robie.
Mai tarziu, Onisim a fost numit episcop de Apostolii insisi, primind scaunul episcopal al Efesului. In urma persecutiilor din timpul domniei imparatului Traian, Onisim, a fost arestat si dus la Roma. Aici a fost intemnitat, si, intr-un sfarsit, ucis prin decapitare. Traditia a consemnat faptul ca o femeie bogata i-a luat trupul si l-a asezat intr-o racla de argint, inmormantandu-l cu cinste la anul 190." (crestinortodox.ro)
In Biblia mea, scrie ca Onisim inseamna, tradus, folositor.
|
|
05/01/13 22:46
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
"De aceea, măcar că am toată slobozenia în Hristos să-ţi poruncesc ce trebuie să faci,vreau mai degrabă să-ţi fac o rugăminte în numele dragostei, eu, aşa cum sunt, bătrânul Pavel; iar acum întemniţat pentru Hristos Isus.Te rog pentru copilul meu, pe care l-am născut în lanţurile mele: pentru Onisim,care altă dată ţi-a fost nefolositor, dar care acum îţi va fi folositor şi ţie şi mie.Ţi-l trimit înapoi, pe el, inima mea."Filimon 1:8-12
Totusi, tot de la Pavel aflam ca adevarul copil in credinta este Timotei...
Ultima modificare de Roxana (07/01/13 15:17)
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
07/01/13 15:14
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
"L-am trimis împreună cu Onisim, fratele credincios şi preaiubit, care este dintr-ai voştri. Ei vă vor spune tot ce se petrece pe aici." Coloseni 4:9
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
09/01/13 14:20
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Roxana a scris:
Totusi, tot de la Pavel aflam ca adevarul copil in credinta este Timotei... |
Si uite ca si ...Onisim. Poate mai sunt si altii.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
09/01/13 16:52
|
|
adriana
membru
Inregistat: 08/02/08
|
|
Se pare ca Onisim nu fugise doar din casa stapanului sau, ci si furase de la acesta. Eu asa imi amintesc sa fii citit candva si cam asa reiese si din spusele lui Pavel. Oricum asta are mai putina importanta. Ideea este ca lui, din firea lui nu pare sa-i fi placut prea tare sa se supuna. De multe ori, robii era prinsi de razboi, si poate de aceea le venea greu sa slujeasca toata viata unui om. Gestul lui de a fugi, din casa stapanului lui(pe care totusi Pavel il descrie ca pe un om plin de dragoste, deci nu purtarea acestuia a fost motivul fugii) pe mine ma duce cu gandul ca era un om rebel, poate aventuros, curajos si chiar orgolios. Un sclav isi asuma multe riscuri, cand fugea de la stapan.
In contrast, cu vechiul Onisim, Onisim care a cunoscut credinta adevarata, rezulta ca a fost un om gata sa slujeasca si un om plin de afectiune pentru Pavel.
Intalnirea cu Mantuitorul, a adus o schimbare radicala in viata lui.
Ultima modificare de adriana (25/03/13 12:59)
_______________________________________ "Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)
|
|
25/03/13 12:51
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|