|
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
eu de nu stiu cate ori am citit topicul asta fara a ma prinde: unde e testul? Citim toate caracteristicile alea si le alegem pe care ni se potrivesc? si asa ne da rezultatul?
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
30/03/10 19:51
|
|
crisstina
membru
 Inregistat: 10/03/08
|
|
eu mi-am facut testul la ora de psihologie si am temperamentul sangvinic-colericul(is amestecata )
RainSong testul e la pagina 2,selectezi de la fiecare temperament numele care ti se potrivesc tie(la felul tau de a fi) si apoi vezi unde ai cele mai multe acela iti este temperamentul
Ultima modificare de crisstina (31/03/10 12:36)
_______________________________________ Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna,un zambet la fiecare lacrima,o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare!!!
|
|
31/03/10 12:34
|
|
lorre
membru
Inregistat: 07/10/06
|
|
crisstina, latura ta colerica o (re)cunosc. :P
|
|
04/04/10 17:27
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Fiecare persoană este o combinaţie de slăbiciuni şi calităţi, iar pentru aceasta există un motiv, explică Tim LaHaye. Fiecare dintre noi am moştenit un temperament distinct - predominant sangvin, coleric, melancolic, sau flegmatic, cu o combinaţie de trăsături din două sau mai multe categorii. Temperamentul nostru natural, fiindu-ne dat, Duhul Sfânt poate manifesta caracteristici supranaturale în vieţile noastre. Duhul lui Dumnezeu poate elibera o persoană dintr-o viaţa de mânie, frică, depresie, nehotărâre, instabilitate, nelinişte, şi poate da o nouă dimensiune a păcii, a idealului, a auto-controlului şi a demnităţii.
"În această carte cei mai mulţi cititori se vor regăsi destul de uşor, şi se vor afla pe o pistă de lansare spre un salt într-o experienţă mai adâncă."
Va recomand "Învingând temperamentul prin Duhul Sfânt" Tim LaHaye
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
22/10/10 15:22
|
|
Roxana
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Coleric: o personalitate puternica, determinat, luptator, invinge acolo unde altii nu inving, spirit de sacrificiu, trup si suflet, predispozitie spre mandrie, egoism. De aici au venit marii lidei ai lumii, chiar ai bibliei.
Sangwinic: energic, entuziast, optimist, adaptabil, poate intra in pielea oricui, bun orator, expresiv, dar apre probleme cu infranarea de sine, este emotional si cu greu se stapaneste, nu are coloana vertebrala, tinde sa fie superficial. De aici au venit marii oratori ai lumii, oameni de influenta. Melancolic: perfectionist, meditativ, analitic, pesimist, capacitate intelectuala si creativa maxima, de aici au venit geniile, oamenii de stiinta. Tind sa se creada superiori celorlalti, sunt suspiciosi.
Flegmatic: sunt indiferenti, trateaza intreaga viata usor, diplomati, buni negociatori, foarte stapani pe emotiile lor, opusul sangwinului, caustici, tind sa renunte la proiecte, delasatori, greu incep un lucru, greu se opresc. Pot face lucrui meticuloase. De aici au iesit multi diplomati, oficiali de stat, politicieni.
O descriere scurta stil “blogosfera”. Nu cred in superioritatea unor temperamente in defavoarea celorlalte, ele sunt complementare, ele au fiecare sfera lor de actiune, de eficienta. Oamenii nu sunt puri de un singur temperament, au cel putin doua proeminente, undul pe care il manifesta sub stres, altul in particular, familie, iar din toate cate ceva.
Prin Duhul Sfant omul isi gaseste locul in viata, intre oameni, in planul lui Dumnezeu, temperamentul este bine canalizat, se face o descoperire uimitoare intre chemarea lui Dumnezeu si temperamentul personal, se imbina ca doua jumatati de mar.
Cineva spunea:
Sa fi coleric cu tine insuti (aspru), sangwin cu Hristos (sa te dai dupa El tot timpul si sa vorbesti despre el), melancolic in Cuvantul lui Dumnezeu (analitic) si flegmatic fata de lume (detasat).
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
22/10/10 15:23
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Sper sa fi ales subiectul potrivit...
Fiindca cineva a pomenit de postulate filosofice si de curand am citit o carte foarte interesanta cu tenta filosofica dar legata in special de tipologia umana, imi permit sa fac o descriere succinta (si din memorie) a modului cum imparte/categoriseste oamenii din punct de vedere psihotemperamental, filosoful dar si psihologul, medicul, poetul... Petru Blaj in cartea sa “Eseuri despre omul – OM”.
Mai intai oamenii sunt clasificati in functie de factorii temperamentali dominanti (zestrea nativa energetico-dinamica ce predispune la manifestari ale inconstientului si instinctului). Apoi in functie de cei trei factorii decizionali/psihici (cultivati in noi mai intai prin educatia parinteasca apoi completata de influente si interactiuni cu mediul in care ne desfasuram viata cum sunt gradinita, scoala, serviciul, prietenii, etc dar si cu beletristica, TV-ul, internetul). Fiecare din cele patru temperamente in parte (sangvin,flegmatic, coleric, melancolic) se va impleti/combina mai mult sau mai putin cu trei caracteristici psihologice decizionale ale omului ce se vor structura in om pe masura formarii personalitatii sale unice si vor forma impreuna instantele deliberatoare ale psihicului nostru. Totusi din p.d.v. al comportamentelor si deciziilor luate in general se va arata ca fiind predominant: fie un tip sentimental – caracterizat prin afectivitatea sa (alege in viata mai mult dupa “imi place – nu-mi place”); fie tipul pragmatic caracterizat de o vointa puternica, infaptuitoare, canalizata spre implinirea idealurilor/ambitiilor sale (se conduce dupa “vreau – nu vreau”); fie tipul principial la care constiinta morala primeaza (se ghideaza dupa ”bine – rau”). Mai este demn de mentionat ca, daca temperamentul nu se schimba niciodata, caracteristica psihologica dominanta se poate schimba in functie de credinta, convingerile si reorientarile omului in viata. Petru Blaj identifica in descrierea biblica a celor doisprezece semintii Israelite tocmai caracteristicile celor doisprezece tipologii psihotemperamentale:
-sangvin + principial (Iosif) -sangvin + sentimental (Ruben) - sanguin + pragmatic (Neftali) - flegmatic + principial (Gad) -flegmatic + sentimenta (Isahar) -flegmatic + pragmatic (Zabulon) -coleric + principial (Levi) -coleric + sentimenta (Iehuda) -coleric + pragmatic (Simeon) -melancolic + principial (Beniamin) -melancolic + sentimental (Aşer) -melancolic + pragmatic (Manase)
Ultima modificare de Oblio (23/05/12 04:53)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
23/05/12 04:46
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|