TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Stiinta si/sau religie?/Medicina alternativa Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Nu mai. Nu asta. Cozac e chestia cu ceaiuri pentru toate bolile; acolo da e autosugestie.
Am inteles ca homeopatia se bazeaza pe studiu de vreme ce inlatura simptomele.


_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

20/10/11 23:03

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Eu as evita homeopatia, chiar daca e practicata de medici. Are o doza de misticism, daca te documentezi asupra prepararii remediilor homeopate vei intelege de ce spun asta. La dilutii mari ajungi sa nu mai ai nicio molecula din substanta activa in produs. Apoi mai sunt agitarile pentru "potentare". Astea is mai degraba ritualuri. Nu e dovedita stiintific nicio potentare.

_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

12/11/11 22:39

Site web  
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
La ce te referi cand spui misticism?

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

13/11/11 18:35

   
Dismas
membru

Locatie: Bucureşti
Inregistat: 23/03/12
Este prima dată când aud că remediile homeopatice se prepară pe bază de misticism. Asta, deşi mă consider destul de documentat, având în vedere că sunt medic homeopat.

_______________________________________
"Îmi place Cristos al vostru. Mai puţin îmi plac creştinii voştri. Ce puţin seamănă creştinii voştri cu Cristos !" (Mahatma Gandhi)

26/03/12 07:00

   
Old
Moderator

Locatie: cluj
Inregistat: 18/01/08
Te pricepi si la modul cum se prepara?

_______________________________________
Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.

26/03/12 07:33

   
4givenByJesus
membru

Locatie: RO, Prahova
Inregistat: 14/04/08
Este incontestabil că homeopatia îşi datorează succesul crescând faţă de bolnavi, faptului că ea se prezintă ca o “medicină personalizată”, ştiinţifică, cu un remediu individual şi natural. Auzim adesea vorbindu-se despre bolnavi care aleargă de la un medic la altul fără a găsi un ajutor real. Confruntaţi cu o medicină tehnică, impersonală, care nu prea are timp de ei, pacienţii sunt atraşi de medicul homeopat. Acesta se interesează îndelung de bolnav şi îl vindecă cu medicamente “adaptate” la persoana sa.
    Din grecescul “homoios” = analogie şi “pathos” = durere, homeopatia se defineşte ca un sistem terapeutic care constă în tratarea bolnavilor cu ajutorul agenţilor care determină o afecţiune analogă celei pe care vor să o combată.

    Origine:
    Întemeietorul ei se numeşte Hahnemann, este născut în 1755 la Meissen (Germania). Student merituos, el face studiile de medicină la Leipzig, Viena şi Erlangen. Se căsătoreşte cu fiica unui farmacist, dar eşuează în cariera de medic şi familia sa cu unsprezece copii trăieşte în mizerie.
    Pentru a-şi întreţine familia, el traduce lucrări ştiinţifice şi face experienţe pe el însuşi. Constată că chinina produce acelaşi efect ca malaria, boală pe care această substanţă o vindecă. El conchide prin definirea unei legi: “Cei care se aseamănă sunt vindecaţi cu lucruri asemănătoare” şi atacă medicina oficială care comite multe erori prin tratamente agresive şi printr-un repertoriu restrâns: opiu, purgative, luări de sânge.

    Doctrină şi metodă:
    “Medicamentul care poate vindeca un bolnav este cel care, experimentat în doză ponderală pe omul sănătos, produce la acesta fenomene şi tulburări asemănătoare celor observate la pacient. De exemplu, la un bolnav atins de vărsături, se va da o substanţă mult diluată caracterizată prin efectul ei vomitiv asupra unui subiect sănătos. Toate medicamentele homeopatice vindecă bolile ale căror simptome se aseamănă cel mai mult cu ale lor…”
    Toate substanţele folosite (de origine vegetală, minerală, organică sau animală) sunt pregătite prin diluare succesivă, fie la scara zecimală (o picătură de produs activ pentru 9 picături de diluant), fie la scară centezimală (o picătură pentru 99). Când această substanţă este supusă mai multor diluări până la 30(!), în pilulă sau în lichidul absorbit nu mai există nici un fel de substanţă activă.
    Această probă matematică nu deranjează nicidecum pe medicii homeopaţi: conform doctrinei lor, cu cât substanţa este mai diluată, cu atât ea este mai activă! De ce? Pentru că nu este vorba de o simplă potenţializare, ci de o procedură numită “dinamizare” sau potenţializare prin agitări repetate după fiecare diluare. Aceste şocuri, permit captarea şi fixarea în soluţie a unei forţe invizibile, “esenţa imaterială”.
    Succesele homeopatiei sunt similare celor obţinute prin placebo (medicament fără nici o substanţă activă). Profesorul G. Kuschinski, farmacolog german, spune: “Putem admite substanţele homeopatice doar ca sugestie, întrucât ele nu posedă nici efect principal, nici efect secundar”.
   
    Practica medicală:
    Homeopatia nu cercetează cauza organică a bolii, leziunea unei părţi a corpului. Ea încearcă să găsească un remediu care corespunde exact pacientului. Diagnosticul şi alegerea tratamentului se fac pe baza descrierii pe care o face acesta despre boala sa şi prin examenul medical pe care îl face practicianul (ca analiza sângelui, radiografiile), dar mai ales în funcţie de “terenul” fiecărui pacient. În acest fel va fi luat sub îngrijire pacientul – “Pentru a reechilibra ceea ce este defect în el”. Homeopatul recurge la un interogatoriu amănunţit care va avea în vedere chiar comportamentul din viaţa particulară a pacientului. Se examinează morfologia (clasificarea indivizilor după tipul lor fizic - înalt, solid, subţire, îndesat…), caracterul, temperamentul şi obiceiurile lor. Se folosesc grafologia, iridiologia, tema astrologică (calculată în funcţie de data şi locul naşterii)…
    Clasificarea bolilor este foarte fantezistă şi ignoră total descoperirile microbiologice şi biochimice recente. Ea este făcută după simptomele cunoscute la începutul secolului al XIX-lea, când scabia era cauza fundamentală a bolilor. Apoi vin bolile venerice (caracterizate de homeopatie prin leziuni cronice ale pielii, oaselor, articulaţiilor şi deopotrivă mentale în care ereditatea şi alcoolismul ar juca un rol important!). Tuberculoza şi cancerul formează ultimele două grupe şi au fost adăugate ulterior.

    Perspective:
    Homeopatia utilizează o varietate de aproape o mie de preparate, dintre care un mare număr au fost descoperite cu ajutorul pendulului. Există chiar grupuri de cercetare care lucrează în şedinţe de spiritism, folosindu-se de mediumi. Aceste fapte nu surprind câtuşi de puţin: vocabularul lui Hahnemann este ezoteric, ideile sunt impregnate de filozofii orientale ca hinduismul. Noţiunea de panteism care predomină aici pretinde că Dumnezeu este pretutindeni, în fiecare om, fiecare animal, plantă, celulă. Dumnezeu ar fi chiar în medicamentul homeopatic. “Numai remediul cunoaşte bolnavul. El îl cunoaşte mai bine decât medicul, mai bine decât se cunoaşte pacientul pe sine. El ştie unde se află sursa dezordinii, el cunoaşte mijlocul de a ajunge acolo. Nici bolnavul, nici medicul nu au atâta înţelepciune şi ştiinţă”.
    Homeopatia este înrudită cu acupunctura, iridiologia şi radiestezia. Desigur există şi practicieni cinstiţi, dar influenţa ocultă, deghizată a homeopatiei atribuie vindecarea unor substanţe dinamizate, adică încărcate de forţe oculte. Tratamentul homeopatic este rodul filozofiei şi al religiei hinduse, panteiste şi ezoterice.
    O prietenă creştină s-a dus la un homeopat, care i-a cerut în afară de nume, adresă şi data naşterii, şi o fotografie. Mai târziu, ea a solicitat o vizită şi pentru fiul ei: aceeaşi cerere. De ce o fotografie a fiului? Aici ea s-a lămurit, căci informându-se mai mult, a aflat că respectivul medic homeopat se folosea de pendul pentru a afla diagnosticul şi remediile pacienţilor lui. Ca urmare, acea prietenă a suferit serioase tulburări în trup, care au influenţat negativ chiar credinţa ei.
    Aş vrea să precizez totuşi că nu toţi homeopaţii folosesc pendulul: cunosc cazuri. Dar unii (aceştia sunt cei mai mulţi) folosesc pendulul şi cunosc şi din aceştia. Atunci, aflându-ne în dubiu, mai bine să nu-i mai frecventăm. (Sergine Snanoudj)

Pendulul este alcătuit dintr-o greutate atârnată de un lanţ, de un fir de aţă sau de un fir de păr. El poate fi o bilă de fildeş, aramă, plumb, sticlă, lemn, piatră. Ţinut de radiestezist sau de o altă persoană, pendulul oscilează “sub influenţa radiaţiilor terestre”. La prima vedere, pare că acest procedeu este ştiinţific. Radiesteziştii se servesc de pendul pentru a stabili tot felul de lucruri şi locuri: aflarea pânzelor freatice, a obiectelor pierdute sau ascunse etc. Cu ajutorul pendulului unii vindecători depistează şi tratamentul medical pentru vreun bolnav. Radiestezia este un suport diabolic pentru a împinge mai adânc sufletele în ocultism.

:D stiu ca nu e frumos sa dau copy/paste, dar poate ajuta pe careva.

Pun si cuprinsul cartii "Cand lanturile cad", legata de medicina alternativa, care eu am citit-o si mi s-a parut foarte utila (ca sa stiu de ce anume sa ma feresc).

   
Partea a patra  : Medicina alternativă    
    Yoga     …………………………………………..……...    111
    Dinamica de grup     ……………………………..……...    113
    Hipnotismul     …………………………………..……...    118
    Psihanaliza     …………………………………..……….    119
    Iridiologia     …………………………………..………..    120
    Radiestezia     …………………………….…..…………    124
    Homeopatia     ………………………………..…………    127
    Acupunctura     ………………………………..………...    130
    Chirurgul din lumea cealaltă, răposatul dr. Lang    ….….    135
    Sofrologia     ………………………………………..…..    136
   


ps. iartati-ma daca sunt offtopic :D
    daca vrea cineva cartea, i-o pot trimite pe e-mail.

Ultima modificare de 4givenByJesus (26/03/12 14:01)


_______________________________________
Oricât de tare m-aș supara, tot îmi trece... așa că, ce rost are să mă mai supăr?

26/03/12 09:46

   
Dismas
membru

Locatie: Bucureşti
Inregistat: 23/03/12

Old a scris:

Te pricepi si la modul cum se prepara?


Cursuri din care am aflat cum se prepară şi care mi-au folosit, trebuind de câteva ori să prepar eu însumi, fiindcă anumite remedii speciale nu se găsesc pe piaţă. Nu s-a predat nimic mistic, nici o vrajă sau ceva de acest gen.


_______________________________________
"Îmi place Cristos al vostru. Mai puţin îmi plac creştinii voştri. Ce puţin seamănă creştinii voştri cu Cristos !" (Mahatma Gandhi)

26/03/12 11:32

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
4givenByJesus, avand in vedere "selecta" companie din rezumat in care se afla homeopatia incep sa-mi schimb parerea despre homeopatie din indiferenta in dezavuare.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

26/03/12 11:43

   
Pagini:  1 2 3    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net