TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinism practicant sau cu juma' de norma!?/Inchinarea Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
antonela
Moderator

Inregistat: 02/11/05

jezzy a scris:

Pare ciudat sa ma citez pe mine, dar am aruncat un ochi pe aici si pur si simplu nu sunt de acord cu chestia asta.
Adica, de ce ar avea nevoie Dumnezeu de o planeta plina de oameni care sa isi dedice timpul si eforturile pentru inventa noi moduri de a-I spune cat este de grozav?Pe bune, chiar are nevoie s-o auda de la noi?
De aia, eu cred ca noi ne inchinam lui Dumnezeu pentru ca noi avem nevoie de inchinare, nu invers.Practic, atunci cand avem parte de experiente extraordinare, simtim nevoia de a lauda, de a imbraca in cuvinte ceea ce simtim.

Consider ca inchinarea se realizeaza in ambele sensuri. Prin inchinare noi, oamenii, ne exprimam recunostinta fata de ceea ce este Dumnezeu, iar El se bucura ca  am inteles cui ii datoram tot ceea ce suntem si tot ceea ce avem.

Ultima modificare de antonela (04/11/11 09:33)

04/11/11 09:33

jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06

+Archangel+ a scris:

Sincer, cred ca si Dumnezeu are nevoie sa I Se spuna. Probabil cuvantul "nevoie" nu e cel mai potrivit dar altul nu-mi vine acum.

Eu cred ca e ca atunci cand ii faci cuiva un cadou, si vezi ca ii place si te bucuri si tu de bucuria lui.Dar nu e vorba de nevoie.Cred ca prin inchinare se formeaza o comuniune, o legatura, la un nivel mai inalt si Il descoperim pe Dumnezeu intr-un mod deosebit.Si bineinteles, pe El Il bucura asta si isi doreste sa aiba o astfel de legatura cu noi, dar nu in sensul, cum cred unii, ca si cum I-am "maguli orgoliul".Ca altfel ne facea niste roboti inchinatori.

Sa nu uitam ca noi am fost creati dupa chipul si asemanarea Sa. Sentimentele pe care le avem tot Dumnezeu ni le-a dat. Personal, cred ca si El are sentimente.

Sentimente, in sensul de emotii?Ca nu cred ca Dumnezeu are emotii.Astea sunt specifice omului.
Omul, din cate stiu, are trup, suflet si duh.Dumnezeu nu le are pe primele doua, iar emotiile/sentimentele tin de suflet.

04/11/11 14:12

irlanda
membru

Inregistat: 14/03/08

jezzy a scris:

De aia, eu cred ca noi ne inchinam lui Dumnezeu pentru ca noi avem nevoie de inchinare, nu invers.Practic, atunci cand avem parte de experiente extraordinare, simtim nevoia de a lauda, de a imbraca in cuvinte ceea ce simtim.

Si ingerii ce nevoii au, sau ce experiente extraordinare, de i se incina si-L lauda necontenit?

"Binecuvantati pe Domnul, ingerii Lui, care sunteti tari in putere, care impliniti poruncile Lui si care ascultati de glasul cuvantului Lui." (Ps.103:20)

"Laudati-L, toti ingerii Lui! Laudati-L, toate ostirile Lui!" (Ps.148:2)

Sau pietrele, pe care Domnul spune ca le va face sa-L laude in locul oamenilor daca acestia vor tacea?

"Ei ziceau: "Binecuvantat este Imparatul care vine in Numele Domnului! Pace in cer si slava in locurile preainalte!"

Unii farisei din norod au zis lui Isus: "Invatatorule, cearta-Ti ucenicii!"

Si El a raspuns: "Va spun ca, daca vor tacea ei, pietrele vor striga."(Luca 19:38-40)

jezzy a scris:

Sentimente, in sensul de emotii?Ca nu cred ca Dumnezeu are emotii.Astea sunt specifice omului.
Omul, din cate stiu, are trup, suflet si duh.Dumnezeu nu le are pe primele doua, iar emotiile/sentimentele tin de suflet.

Cand vorbesti de Dumnezeu nu cred ca-i indicat sa-l compari cu omul. Eu am citit pe paginile Bibliei despre un Dumnezeu care ibeste, care uraste care se manie, care ajunge la capatul rabdarii etc. Deci un Dumnezeu cu sentimente.

Si nu pentru a-L maguli ne inchinam si-L laudam ci pentru ca este vrednic de acestea .

Ultima modificare de irlanda (04/11/11 14:41)

04/11/11 14:39

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

jezzy a scris:

Cred ca prin inchinare se formeaza o comuniune, o legatura, la un nivel mai inalt si Il descoperim pe Dumnezeu intr-un mod deosebit.Si bineinteles, pe El Il bucura asta si isi doreste sa aiba o astfel de legatura cu noi, dar nu in sensul, cum cred unii, ca si cum I-am "maguli orgoliul".

Si eu cred la fel.

04/11/11 15:13

jezzy
membru

irlanda a scris:

Si ingerii ce nevoii au, sau ce experiente extraordinare, de i se incina si-L lauda necontenit?

Sau pietrele, pe care Domnul spune ca le va face sa-L laude in locul oamenilor daca acestia vor tacea?

Stai putin, ca eu n-am zis nicaieri ca nu ar trebui sa ne inchinam sau sa-L laudam pe Dumnezeu, sau ca nu e vrednic de inchinare.Pur si simplu m-am legat de ideea aia, cum ca inchinarea n-ar fi in beneficiul nostru, si tot ce voiam sa spun e ca inchinarea este in beneficiul nostru.
Si nu cred ca este gresit sa reflectez asupra a ceea ce a facut Dumnezeu si sa Ii raspund cu inchinare.In Biblie sunt multe exemple de oameni care au fost martori ai minunilor savarsite de Isus, iar apoi I s-au inchinat.Si exact asta se intampla si acum: cand face ceva extraordinar sau se descopera intr-un mod deosebit, Il vad pe Dumnezeu tot mai mare.Da, si asta se intampla dupa ce El se lasa descoperit, si nu vad de ce ar fi ceva gresit.
Domnul Isus a spus ca nu doreste sa ne inchinam doar cu gura.Inchinarea vine din inima.De exemplu, sunt momente in care Dumnezeu se arata intr-un mod atat de personal si Il simt atat de aproape, incat nu mai sunt in stare sa spun ceva sau ma manifest in vreun fel.Stii ce cred eu?Ca inchinarea din momentele alea e de o mie de ori mai autentica decat aia din biserica,uneori, cand cant "ce bucurie am in Isus" desi ma simt varza.

05/11/11 08:57

irlanda
membru

jezzy a scris:

Pur si simplu m-am legat de ideea aia, cum ca inchinarea n-ar fi in beneficiul nostru, si tot ce voiam sa spun e ca inchinarea este in beneficiul nostru.

Inchinarea noastra n-ar trebui sa fie perceputa ca fiind in beneficul nostru. Ca Dumnezeu ii da ce traiectorie vrea e treaba Lui.

Oamenii ar trebui sa i se inchine lui Dumnezeu pentru cine este El.

jezzy a scris:

In Biblie sunt multe exemple de oameni care au fost martori ai minunilor savarsite de Isus, iar apoi I s-au inchinat.

Adica L-au recunoscut ca Dumnezeu.

jezzy a scris:

Ca inchinarea din momentele alea e de o mie de ori mai autentica decat aia din biserica,uneori, cand cant "ce bucurie am in Isus" desi ma simt varza.

In inchinarea din momentele alea realizezi cat este de minunat, desavarsit, glorios, si i te inchini dintr-un sentiment de adorare fata de persoana  si de caracterul Sau. Si da, e cea autentica, in comparatie cu cea din biserica cand poate o aduci pentru a fi in beneficiul tau sa te vada x sau y sau desi tu esti varza, faci un efort si ar trebui ca Domnul sa-si noteze  asta si sa-ti dea un bonus ceva la vremea potrivita.

08/11/11 01:25

jezzy
membru

irlanda a scris:

Oamenii ar trebui sa i se inchine lui Dumnezeu pentru cine este El.

Pai si am zis eu altceva?Dar nu prea stii cine este El, pana nu ti se descopera.Asta voiam sa subliniez.

irlanda a scris:

Adica L-au recunoscut ca Dumnezeu.

Da, dar a fost nevoie sa vada ceva.Chiar si in exemplul ala cu pietrele, pare-se ca nici ele nu strigau degeaba.

Luca 19
37. Si cand S-a apropiat de Ierusalim, spre coborasul Muntelui Maslinilor, toata multimea ucenicilor, plina de bucurie, a inceput sa laude pe Dumnezeu cu glas tare pentru toate minunile pe care le vazusera.

38. Ei ziceau: "Binecuvantat este Imparatul care vine in Numele Domnului! Pace in cer si slava in locurile preainalte!"

39. Unii farisei din norod au zis lui Isus: "Invatatorule, cearta-Ti ucenicii!"

40. Si El a raspuns: "Va spun ca, daca vor tacea ei, pietrele vor striga."

irlanda a scris:

faci un efort si ar trebui ca Domnul sa-si noteze  asta si sa-ti dea un bonus ceva la vremea potrivita.

Sincer, chiar nu cred ca o sa primesc vreo steluta aurie, pentru ca, intai de toate, Dumnezeu imi cunoaste inima.Asa ca, pe cine pacalesc?

08/11/11 09:57

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08
Eu cred ca este o diferenta intre lauda si inchinare. Cred ca sunt lucruri diferite, desi uneori le confundam.

08/11/11 20:01

irlanda
membru

jezzy a scris:

Pai si am zis eu altceva?Dar nu prea stii cine este El, pana nu ti se descopera.Asta voiam sa subliniez.

Si de unde pana unde cum ca inchinarea este in beneficiul nostru.

jezzy a scris:

Da, dar a fost nevoie sa vada ceva.Chiar si in exemplul ala cu pietrele, pare-se ca nici ele nu strigau degeaba.

Si care este beneficiul lor in urma inchinarii? Ca ceea ce vezi precede inchinarii.

nenea OLD a scris:

Eu cred ca este o diferenta intre lauda si inchinare. Cred ca sunt lucruri diferite, desi uneori le confundam.

Ne inchinam prin lauda, rugaciune, bunurile noastre etc.

08/11/11 23:23

jezzy
membru

irlanda a scris:

Si de unde pana unde cum ca inchinarea este in beneficiul nostru.

Ti-am tot zis de unde si pana unde.Poti sa citesti singura, mesajele sunt tot acolo.

irlanda a scris:

Si care este beneficiul lor in urma inchinarii? Ca ceea ce vezi precede inchinarii.

Asta-i comparatie, draga?Sincer nu ma asteptam.Adica, vrei sa spui ceva de genu': daca pietrele n-au nici un beneficiu, noi de ce sa avem??Hai sa iti spun de ce: pentru ca noi suntem fiinte cu suflet si in care Dumnezeu a pus Duhul Sau.

irlanda a scris:

Ne inchinam prin lauda, rugaciune, bunurile noastre etc.

Aici ai dreptate.Intr-adevar, lauda nu e acelasi lucru cu inchinarea, dar prin lauda, te inchini lui Dumnezeu.

09/11/11 08:52

irlanda
membru

jezzy a scris:

Ti-am tot zis de unde si pana unde.Poti sa citesti singura, mesajele sunt tot acolo.

Mi-ai zis da n-ai zis bine. Nu cred ca-i corect sa vorbim de beneficiu cand vorbim de inchinare.

jezzy a scris:

Asta-i comparatie, draga?Sincer nu ma asteptam.Adica, vrei sa spui ceva de genu': daca pietrele n-au nici un beneficiu, noi de ce sa avem??

Da, draga. Adica vreau sa spun ca in inchinarea inaintea lui Dumnezeu este imperios necesara si ca nu se poate asocia cu vreun beneficiu.

Dumnezeu prin Ceea ce este si prin Cine este El, presupune o inchinare.Si daca oamenii nu o fac desi au suflet si duh o vor face pietrele, o fac ingerii fara vreun beneficiu nici al lui Dumnezeu nici al celor care i se inchina.

Ca tot ce fac pentru Dumnezeu,in concordanta cu voia Sa, se va intoarce spre binele meu, e alta mancare de peste.

09/11/11 13:43

jezzy
membru

irlanda a scris:

Ca tot ce fac pentru Dumnezeu,in concordanta cu voia Sa, se va intoarce spre binele meu, e alta mancare de peste.

Pai tocmai despre mancarea aia de peste a fost tot timpul vorba.
Nu cred ca am zis undeva ca inchinarea trebuie facuta doar pentru beneficiile aduse noua, dar vad ca nu negi faptul ca prin inchinare ni se intoarce un bine.[Hai ca nu mai folosesc cuvantul "beneficiu".]

Deci, pana la urma suntem de acord.
Ah, si uite cum a mai murit o conversatie...:D

09/11/11 14:13

Pagini:  1 2    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la