TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Personaje biblice/Samuel Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
Samuel a fost unul din cei mai mari oameni din Israel.Samuel este cel care a ridicat Israelul, care a dat linii spirituale noi in Israel.
A fost un copil singur in mijlocul unor preoti ticalosi, preoti care nu-l cunosteau pe Dumnezeu, preoti care-si bateau joc de lucrarea lui Dumnezeu.A trait intr-un mediu unde era numai hotie, mita, jaf. La batranete a putut sta in fata unei natiuni intregi si sa intrebe "De la cine am primit eu un dar? Pe cine am nedreptatit eu?Pe cine am jefuit eu?" si un neam intreg sa spuna :
"Nu-ti gasim vina. Ai fost curat inaintea noastra"
Cum se explica aceasta?

05/07/09 18:52

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08
Simplu: Dumnezeu a fost sursa puterii lui!

05/07/09 19:41

timotei
membru

Inregistat: 30/06/09
Samuel
-singurul adolescent care a condus poporul in perioada lui
-nu ni se mentioneaza problemele cu care se confrunta la aceea varsta
-avea ca mentor pe Dumnezeu,ceea ce in ziua de azi,adolescentii nu mai apeleaza la Dumnezeu,sunt uimit si impresionat de dedicarea lui
-mi-a placut si mai mult ca a ascultat de Eli,de obicei adolescentii iti arata ceea ce stiu ei,dar el nu a facut acest lucru
-acest tanar nu se lasa influentat de influentele lumii,se lasa influentat de zi cu zi de Dumnezeu,un har deosebit sa stai de vorba cu Dumnezeu,este cea mai mare onoare sa iti vorbeasca Dumnezeu prin tine si sa vezi roadele.

Ultima modificare de timotei (22/07/09 21:39)

22/07/09 21:39

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

maria_t a scris:

Samuel a fost unul din cei mai mari oameni din Israel

Si nu numai...are o viata exemplara la prima vedere.[Nu degeaba i-am dat numele lui copilului meu, nu?!]

Imi place la el ca accepta voia lui Dumnezeu in ce-l priveste pe Saul, chiar daca nutrea o afectiune mare fata de acesta. Nu cred ca i-a venit tocmai usor sa-l "unga" pe David ca viitor imparat. Dar a si-a lasat  sentimentele la o parte si a facut ceea ce Dumnezeu i-a cerut.

Nu cred ca e putin lucru sa nu te lasi condus de trairile tale, ci sa-L lasi pe Dumnezeu sa te foloseasca asa cum doreste El.

25/06/10 20:47

Old
Moderator

Inregistat: 18/01/08

MRU a scris:

maria_t a scris:

Samuel a fost unul din cei mai mari oameni din Israel

Si nu numai...are o viata exemplara la prima vedere.[Nu degeaba i-am dat numele lui copilului meu, nu?!]

Dar a avut si niste parinti de exceptie, care adesea sut pusi in umbra. Daca nu erau ei cei care au fost, nu era nici Samuel ceea ce a fost.

Asa ca omul sfinteste...numele.:D

24/05/11 20:59

Pagini: 1    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la