|
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Citeam intr-o carte despre biserica persecutata din China despre un om care cazuse intr-o fantana si era prins cu capul in jos si cu picioarele in sus. Cum fantana era intr-un loc pe unde nu prea trecea lume exista un risc real sa moara acolo. Atunci el s-a rugat la Dumnezeu si I-a promis ca daca il scoate de acolo se va pocai si va deveni evanghelist. Dupa ceva timp a trecut cineva pe acolo si l-a ajutat sa iasa. Omul nostru s-a tinut de cuvant si a devenit crestin si chiar evanghelist. Partea interesanta este ca el sustinea ca rugaciunea, pentru a fi primita de Domnul, trebuie facuta numai cu capul in jos si cu picioarele in sus.
Eu nu am nicio parere referitor la pozitia de rugaciune. Cine vrea sa se roage in picioare sa se roage asa. Cine vrea in genunchi atunci in genunchi. Cine vrea in alta pozitie sa se roage in alta pozitie. Iar pentru cei care vor sa obtina maxim de smerenie din pozitia de rugaciune le recomand pozitia catolica, intins drept cu fata in jos si mainile perpendiculare pe corp in forma de cruce.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
17/11/09 17:04
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
daaria a scris:
Da cine zice ca trebuie neaparat sa gandim noi ceva despre ele? |
Eu zic ca ceea ce ne diferentiaza de animale este capacitatea noastra, a oamenilor, de a gandi, de a judeca, de a discerne...
daaria a scris:
Si inca ceva negativ? |
Fata de o atitudine gresita, nu poti gandi decat negativ, nu?
daaria a scris:
Tare suna a judecata, care nu ne apartine noua! | "Si pentruce nu judecati si voi singuri ce este drept?" (Luc.12:57)
Exista doua feluri de judecata. Una care apartine Domnului, judecata suprema cu privire la manuirea sau nemantuirea unui suflet, si o judecata care ne apartine noua, in a face deosebire intre ce-i bun si ce-i rau, intre duhovnicesc si firesc, intre ce-i adevar sau neadevar etc...
Daca nu ne-am folosi de judecata(dar in sensul de cercetare si de luare a ceea ce este bun), cum am putea sa deosebim lucrurile alese si placute Domnului de restul gunoaielor?
daaria a scris:
Daca la mine in biserica s-ar ruga numai in picioare si eu as crede ca trebuie pe genunchi, ei bine, nu m-ar opri nimeni sa ingenunchez |
Eu am fost intr-o astfel de biserica, si n-am putut ingenunchia doar eu. Mi s-a parut ca ingenunchind doar eu, as fi atras atentia si probabil privirile peste umar ale celorlalti care cu siguranta ar fi gandind ca vreau sa obtin maxim de smerenie din pozitia de rugaciune. Asa ca am ales sa raman si eu in picioare, ca toti ceilalti, simtindu-ma ca intr-o statie a mijloacelor de transport in comun, asteptand sa vina autobuzul.
daaria a scris:
Sau daca m-as simti prost facand asta, as schimba biserica. |
Am ajuns sa schimbam bisericile precum ciorapii...
daaria a scris:
Ar fi o solutie mai buna decat sa-i judec. |
Te inseli. Toata confuzia credinciosilor zilelor noastre care nu mai stiu sa deosebeasca stanga de dreapta, care spun raului bine si binelui rau, toata amestecatura de mult lumesc, cu putin duhovnicesc care abunda prin bisericile noastre, care s-au transformat in locuinte de "toleranta spirituala", se datoreaza tocmai acestei lipse de a judecata.
Un om, care crede ca daca nu cantareste, nu judeca si nu cerceteaza toate lucrurile, isi rezerva o treapta superinata spre neprihanire, nu poate sa descopere voia buna, placuta si desavarsita a Domnului.
Archangel a scris:
Iar pentru cei care vor sa obtina maxim de smerenie din pozitia de rugaciune le recomand pozitia catolica, intins drept cu fata in jos si mainile perpendiculare pe corp in forma de cruce. |
Ma indoiesc ca in pozitia asta se roaga catolicii in biserica.
|
|
17/11/09 23:39
|
|
daaria
membru
Inregistat: 20/05/07
|
|
etc,etc... ai dreptate in tot ce spui. 
Ultima modificare de daaria (18/11/09 15:18)
|
|
18/11/09 15:17
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
irlanda a scris:
Ma indoiesc ca in pozitia asta se roaga catolicii in biserica. |
Imi cer scuze ca n-am specificat, asta e pozitia de ordinare a diaconilor catolici. Si vad ca au mai schimbat-o ca acum sunt cu mainile sub frunte.
http://online.wsj.com/media/0629pod15.jpg
|
|
19/11/09 09:53
|
|
polooradea
Exclus
Inregistat: 07/09/09
|
|
am citit cam tot ce ati spus: credeti ca e importanta pozitia in care te rogi? de ce nu va rugati atunci cu capul intre genunchi ca si Ilie? nu vi se pare o pozitie mai "smerita"? eu cred ca atat o rugaciune in genunchi cat si una in picioare e ascultata. sunt unele biserici in care daca te pui pe genunchi, risti sa nu incapi in spatiul dintre scaune fiindca e foarte stramt. deci consider ca acolo e mai potrivit sa te rogi in picioare. insa chestia cu rugaciunea tine de regulamentul interior al oricarei biserici. in picioare sau pe genunchi, rugaciune e primita de Dumnezeu.
_______________________________________ multi o ard aiurea.. http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ
|
|
22/11/09 12:46
|
|
epicx
membru
Inregistat: 12/02/10
|
|
de unde reiese ca Ilie se ruga cu "capul intre genunchi"? Cum se inchinau oamenii evlaviosi in fata lui Dumnezeu sau a Mantuitorului?
|
|
12/02/10 18:00
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
polooradea a scris:
am citit cam tot ce ati spus: credeti ca e importanta pozitia in care te rogi? de ce nu va rugati atunci cu capul intre genunchi ca si Ilie? nu vi se pare o pozitie mai "smerita"? eu cred ca atat o rugaciune in genunchi cat si una in picioare e ascultata. sunt unele biserici in care daca te pui pe genunchi, risti sa nu incapi in spatiul dintre scaune fiindca e foarte stramt. deci consider ca acolo e mai potrivit sa te rogi in picioare. insa chestia cu rugaciunea tine de regulamentul interior al oricarei biserici. in picioare sau pe genunchi, rugaciune e primita de Dumnezeu. |
Sun de acord ca nu conteaza pozitia in sine, dar atitudinea inimi poate determina pozitia in care stai cand te rogi. Pentru ca daca-ti zici rugaciunea stand pe fotoliu si la un moment dat constientizezi prezenta lui Dumnezeu, nu stiu daca vei mai sta asa. Sau vei fi impins din interior sa adopti o alta pozitie la rugaciune.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
12/02/10 18:06
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Marii oameni ai bibliei cand au avut intalniri directe cu D-zeu cum au procedat? Au cazut inaintea lui, si in general cu fata la pamant, nu in semn de smerenie ci fiindca chiar nu puteau sa se uite la El si Slava Lui. Eu cred ca toti oamenii stiu ce au de facut atunci cand se afla intr-o situatie de-asta. Nu cred ca exista retete: cu capu-n jos, cu o palma sub cap, sau cu un picior peste celalalt. Daca am ajunge chiar in prezenta Lui cu adevarat nu cred ca cineva s-ar mai intreba despre pozitii. Pozitia cea mai buna este cea in concordanta cu trairea si momentul respectiv. Cum zicea si Irlanda, si eu am avut momente cand as fi stat in genunchi sa plang, dar se cerea sa stam in picioare cu mainile sus... si asa am stat, altfel paream ori "prea smerit" ori batut de soarta, si atunci ar fi venit aiurea fratii la mine crezand ca au cu ce ma ajuta.
Ultima modificare de Sword (12/02/10 18:14)
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
12/02/10 18:13
|
|
Old
Moderator
|
|
Te cred. Tine si de starea de spirit si de cultura bisericeasca. Au am avut momente cand am ascultat o muzica corala crestina la radio si-mi venea sa ma ridic in picioare. Am si facut-o uneori cand eram singur.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
12/02/10 18:22
|
|
epicx
membru
Inregistat: 12/02/10
|
|
Daca te-ai sculat in picioare, te-ai sculat nu din cauza culturii bisericesti, ci la indemnul inimii miscate de Dumnezeu.
|
|
13/02/10 16:18
|
|
Old
Moderator
|
|
epicx a scris:
de unde reiese ca Ilie se ruga cu "capul intre genunchi"? |
1 Regi 18:42
epicx a scris:
Daca te-ai sculat in picioare, te-ai sculat nu din cauza culturii bisericesti, ci la indemnul inimii miscate de Dumnezeu. |
Ai fi tare, in timpul predicii, cand inima ti-e miscata tu sa stai in picioare, chiar daca in jurul tau toti sunt asezati; iar daca nu-i miscata, chiar daca ailalti s-au ridicat la rugaciune, tu sa stai pe banca, pentru ca tu n-ai fost miscat. 
|
|
24/02/11 14:20
|
|
Roxana
membru
|
|
Eu sustin cu tarie rugaciunea pe genunchi, atitudinea cea mai smerita este cea mai potrivita in fata Domnului si cred totodata ca astfel Ii atribuim "functia" care i se cuvine.
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
02/03/11 14:29
|
|
mihaella
+
 Inregistat: 04/07/07
|
|
Roxana a scris:
rugaciunea pe genunchi, atitudinea cea mai smerita |
Numai că poziţia nu descrie neapărat o atitudine. Avem argumente biblice atât pt rugăciunea pe genunchi (orice genunchi să se plece...) , cât şi pt rugăciunea în picioare ( când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva) dar şi alte poziţii, când starea de sănătate nu ne îngăduie altfel(de ex cazul lui Ezechia, care şi-a întors faţa câtre perete în patul său şi a înălţat o rugăciune la care a primit răspuns).
La mine în biserică se practică ambele. Şi cred că este foarte important să avem atitudinea smerită, nu o poziţie smerită. Eu am mai practicat-o şi pe cea a lui Ezechia, când îmi era lene să mă dau jos din pat şi nu puteam adormi ştiind că nu m-am rugat, dar m-am cuminţit. (mă laud şi eu ca Pavel cu slăbiciunile mele :P )
Ultima modificare de mihaella (02/03/11 17:19)
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
02/03/11 16:30
|
|
Roxana
membru
|
|
mihaella a scris:
Numai că poziţia nu descrie neapărat o atitudine. Avem argumente biblice atât pt rugăciunea pe genunchi (orice genunchi să se plece...) , cât şi pt rugăciunea în picioare ( când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva) dar şi alte poziţii, când starea de sănătate nu ne îngăduie altfel(de ex cazul lui Ezechia, care şi-a întors faţa câtre perete în patul său şi a înălţat o rugăciune la care a primit răspuns). La mine în biserică se practică ambele. Şi cred că este foarte important să avem atitudinea smerită, nu o poziţie smerită. Eu am mai practicat-o şi pe cea a lui Ezechia, când îmi era lene să mă dau jos din pat şi nu puteam adormi ştiind că nu m-am rugat, dar m-am cuminţit. (m[ laud şi eu ca Pavel cu slăbiciunile mele :P ) |
Despre atitudine spuneam si eu ca trebuie sa fie smerita,stiu ca Biblia vorbeste despre amandoua, dar am spus ca sustin cu tarie rugaciunea pe genunchi.Mi se pare pozitia cea mai indicata pentru un rob in fata Imparatului Sau.Dar totodata daca merg pe strada, gatesc, spal, etc ma rog in gand, dar ori de cate ori am ocazia, pe genunchi 
_______________________________________ „Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul”, zice Domnul Dumnezeu, „Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”
|
|
02/03/11 17:16
|
|
Old
Moderator
|
|
mihaella a scris:
...Eu am mai practicat-o şi pe cea a lui Ezechia, când îmi era lene să mă dau jos din pat ... |
Numai ca Ezechia era beteag, nu din cauza comoditatii... 
|
|
02/03/11 17:20
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
Roxana a scris:
Mi se pare pozitia cea mai indicata pentru un rob in fata Imparatului Sau. |
Deschid o paranteza.Intr-adevar, Dumnezeu e Imparat, dar noi nu avem nici o legatura cu El ca Imparat. Si asta pentru ca avem privilegiul de a fi adusi intr-o pozitie mult mai inalta: suntem fii.Iar El e Tatal nostru.Adresandu-I-te(sper ca am scris bine:P) ca Imparat e ca si cum te-ai adresa tatalui tau cu 'Domnule Director', pt ca o astfel de pozitie ar ocupa el in viata profesionala. Inchid paranteza.
Legat de pozitia la rugaciune eu nu prea vad legatura intre aceasta si smerenie.Inainte de toate El imi cunoaste inima, stie cat de smerita sunt, nu e neaparat nevoie sa adopt o anumita pozitie.Evident vorbesc in dreptul meu acum.
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
02/03/11 17:54
|
|
irlanda
membru
|
|
jezzy a scris:
Legat de pozitia la rugaciune eu nu prea vad legatura intre aceasta si smerenie |
Are, ca daca n-ar avea, nu s-ar mai opari atatia cand vine vorba sa se ingenuncheze.
mihaella a scris:
(nu mă deranjează Roxy, da ca să-l tachinez)..dar ce să faci..lenevia e mare. .... că dorm bătrânii moderatori.
|
Asa, fara niciun motiv? Eu nu mi-as permite cu un moderator...mai mare cu multi ani ca mine.
|
|
02/03/11 18:32
|
|
mihaella
+
 Inregistat: 04/07/07
|
|
de sters (ps. are dreptate irlanda, promit să fiu sobră)
Ultima modificare de mihaella (03/03/11 09:28)
_______________________________________ Poate că oamenii se vor îndoi de ce spui, dar vor crede ceea ce faci!
|
|
02/03/11 19:13
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Roxana a scris:
Mi se pare pozitia cea mai indicata pentru un rob in fata Imparatului Sau. |
Daca tot s-a amintit de pozitia indicata pentru un rob in fata Imparatului.
Geneza 24:26 Atunci omul a plecat capul si s-a aruncat cu fata la pamant inaintea Domnului
|
|
03/03/11 09:09
|
|
jezzy
membru
|
|
Daca simti nevoia sa te arunci cu fata la pamant inaintea Domnului, e in regula.Cred insa ca e gresit sa consideri ca prin asta esti mai smerit in ochii Lui.
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
03/03/11 09:48
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu, dar esti smerit in ochii tai. 
|
|
03/03/11 09:50
|
|
jezzy
membru
|
|
Da, si sunt 'mandra' de smerenia mea!
|
|
03/03/11 09:55
|
|
irlanda
membru
|
|
Arch a scris:
Daca tot s-a amintit de pozitia indicata pentru un rob in fata Imparatului. Geneza 24:26 Atunci omul a plecat capul si s-a aruncat cu fata la pamant inaintea Domnului |
Asta-i indicat s-o practici in camaruta ta. La adunare cred ca nu permite locul si nici n-ar fi indicat avand in vedere ca acolo pot fi prezenti si necredinciosi care sigur for rupe usa.
mihaella a scris:
de sters (ps. are dreptate irlanda, promit să fiu sobră) |
Nu mi-ai inteles dreptatea.
|
|
03/03/11 10:26
|
|
Roxana
membru
|
|
Jezzy,tatalui meu ma adresez cu " Sarut mana",din semn de respect,din dragoste si ca sa-i arat cinstea cuvenita,iar in fata Tatalui meu ,tot din aceleasi motive imi place sa ingenunchez.
|
|
03/03/11 10:41
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|