|
|
|
antonela
Moderator
Inregistat: 02/11/05
|
|
Iosia a fost imparatul lui Iuda. Avea doar 8 ani, cand a ajuns imparat si a domnit 31 de ani la Ierusalim. El a facut ce este bine inaintea Domnului , umbland in toata calea tatalui sau David. Imi place cum relateaza Biblia acest lucru: "nu s-a abatut de la ea nici la dreapta, nici la stanga."
La varsta de 26 de ani, imparatul Iosia trimite in Casa Domnului, pe Safan, logofatul pentru a-i spune marelui preot Hilchia sa stranga argintul adus in Casa Domnului si sa-l dea mesterilor insarcinati cu lucrarea in Casa Domnului.
De remarcat ca Iosia ii transmite preotului Hilchia sa nu ceara socoteala de argintul dat in mainile mesterilor, deoarece acestia lucreaza cinstit.
Facand o analogie cu realitatea zilelor noastre, ma intreb: cat de multa incredere au sefii nostri in noi, ca lucram cinstit la locul de munca? Dovedim noi ca suntem copiii Domnului?
Ceea ce relateaza Biblia despre Iosia, este foarte important. Marele preot Hilchia ii spune lui Safan ca a gasit cartea legii in Casa Domnului. Observam gestul lui Iosia, cand aude cuvintele legii citite de Safan, logofatul:
"Cand a auzit imparatul cuvintele din cartea legii, si-a sfasiat hainele." 2 Imparati 22: 11
Nu a ramas doar la stadiul de ascultare a acestei carti ci a actionat:
"Duceti-va şi intrebati pe Domnul pentru mine, pentru popor si pentru Iuda, cu privire la cuvintele cartii acesteia care s-a gasit; caci mare este mania Domnului, care s-a aprins impotriva noastra, pentru ca parintii nostri n-au ascultat de cuvintele cartii acesteia, si n-au implinit tot ce ne este poruncit in ea." 2 Imparati 22:13
Si-a dat seama ca mania Domnului este impotriva lor, din pricina neascultarii parintilor lor de cuvintele cartii legii si neimplinirii a tot ce s-a poruncit in ea.
A trimis pe preotul Hilchia, Ahicam, Acbor, Safan si Asaia, la proorocita Hulda, care le-a spus din partea Domnului ca vor fi nenorociri asupra locului aceluia si asupra locuitorilor lui, dupa cuvintele cartii citite de imparatul lui Iuda.
Pentru Iosia, Domnul are un alt mesaj: "Pentru ca ti s-a miscat inima , pentru ca te-ai smerit inaintea Domnului cand ai auzit ce am spus impotriva acestui loc si impotriva locuitorilor lui, care vor ajunge de spaima si de blestem, si pentru ca ti-ai sfasiat hainele , si ai plans inaintea Mea , si Eu am auzit, - zice Domnul. De aceea, iata, te voi adauga la parintii tai, vei fi adaugat in pace in mormantul tau , si nu-ti vor vedea ochii toate nenorocirile pe care le voi aduce asupra locului acestuia" 2 Imparati 22: 19-20
Ce har pentru Iosia! A fost adaugat in pace in mormantul sau, fara ca ochii lui sa vada toate nenorocirile ce urmau sa vina asupra acelui loc.
Putem sa sfarsim alergarea noastra pe acest pamant in pace, ca si el, daca ne vom lasa modelati de Cuvantul Domnului, ne vom smeri inaintea Sa si vom lupta cu lacrimi si sudoare sa implinim Cuvantul Sau.
Ultima modificare de antonela (27/02/11 22:05)
_______________________________________ Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3
|
|
27/02/11 22:00
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|