TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Mica enciclopedie/Castele celebre Moderat de antonela, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Castelul Linderhof - Munchen - GermaniaCastelul Linderhof a fost construit de regelele Ludovic al II al Bavariei în mijlocul unei pitoreşti regiuni muntoase în Bavaria.

Impresionat de Castelul Versailles din Franţa, primele planuri au luat naştere în anul 1857. În anul 1869 a primit spre folosinţă zona Linderhof, unde tatăl său, Maximilian al II, avea Casa Regală de vânătoare.

Sub îndumarea arhitectului său, Georg Dollmann, au început lucrările la Castelul Linderhof, care urma să devină nu un castel reprezentativ pentru Bavaria, ci mai degrabă un refugiu pentru regele Ludovic al II însuşi, al cărui caracter retras era mereu în căutare de locuri care să îi ofere liniştea şi protecţia necesare personalităţii sale singuratice, precum au fost şi castelele Neuschwanstein şi Chiemsee.

Castelul Linderhof a fost singura construcţie de acest gen, începută de regele Ludovic al II, care a şi fost terminată până la moartea sa tragică, din 13 iunie 1886, când s-a înecat în Lacul Starnberg.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Castelul_Linderhof

Ultima modificare de irlanda (13/10/09 01:13)


13/10/09 01:12

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Palatul Hellbrunn-Salzburg, Austria

Este una dintre cele mai importante atractii ale Salzburgului.

Palatul a fost construit la cererea Printului Arhiepiscop al Salzburgului Markus Sittikus pentru a servi ca locuinta de vara.
Este o capodopera de arhitectura italiana, spatioasa, eleganta, cu sali de bal grandioase, gradini incantatoare si fantani jucause.

Era destinat festivitatilor si evenimentelor exceptionale. Palatul era numit “Lustschloss” (palatul placerii). 

Hellbrunn este renumit pentru fantanile care te pacalesc (”wasserspiele” sau “trick gardens”).
Fantanile au fost concepute pentru distractia Printului.

Cea mai interesanta este masa de marmura la care lua cina Printul Arhiepiscop: invitatii sai nu aveau voie sa se ridice de la masa inaintea Printului, asa incat fantanile care tasneau de sub scaune ii luau prin surprindere (bineinteles, scaunul Printului era ferit)

http://www.turisteuropa.ro/tag/palatul- ... z-salzburg

Ultima modificare de irlanda (06/11/09 00:53)


06/11/09 00:52

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Castelul Mont Saint Michel - Normandia, FrantaUnul dintre cele mai frumoase realizari ale arhitecturii medievale, acest castel a fost construit astfel incat sa protejeze intregul teritoriu, fiind la inceput abatie si una dintre destinatiile pelerinilor crestini. O adevarata comoara arhitecturala si istorica a Frantei, Mont Saint Michel se gaseste chiar la granita dintre Normandia si Bretania, un loc special pentru francezi.

http://www.artline.ro/Topul_castelelor_ ... 3-1-n.html


21/11/09 23:51

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Castelul Glamis-ScotiaCel mai faimos castel bântuit din Scoţia este castelul Glamis. Din 1372, castelul se află în custodia conţilor de Strathmore. Regina actuală a Marii Britaniei, Elisabeth, a fost nepoata celui de-al 14-lea conte de Strathmore, iar prinţesa Margareta a Marii Britanii s-a născut aici (1930).

Castelul are o istorie sinistră: în secolul al 11-lea, regele Malcolm al III-lea a fost omorât aici, şi la fel şi regele Duncan care apare şi în piesa lui Shakespeare, “Macbeth”. În secolul al XVI-lea, văduva unui lord Glamis, lady Janet Douglas, a fost arsă pe rug ca vrăjitoare, întrucât a încercat să-l asasineze pe regele James al V-lea.

Există o mare varietate de legende asociate cu castelul Glamis. Cea mai renumită legendă se referă la “monstrul de Glamis”, care are legătură cu un copil hidos născut în familie. Se spune că monstrul a fost păstrat în castel toată viaţa sa, fiind închis într-o anumită cameră.

O altă versiune a legendei spune că la fiecare generaţie a familiei un copil-vampir este născut şi este zidit în acea cameră. Totodată, se mai spune că oaspeţii care stau la castel, atunci când atârnă prosoapele la fereastră, acestea îşi îndreaptă poziţia spre camera zidită a monstrului.

Ultima modificare de irlanda (09/01/10 01:20)


09/01/10 01:13

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Castelul Shuri - JaponiaCastelul Shuri a fost construit de regele Satto la sfarsitul secolului 14.

Castelul era inaltat pe un deal ( 130 m deasupra marii) numit Shuri Tomokura din Naha. Acesta era cel mai mare castel din Okinawa si masura 400m lungime de la est la vest si 270 m de la nord la sud, intinzandu-se pe o suprafata de 46.167 km.patrati.

Castelul a fost sediul central al dinastiei Sho pentru 450 de ani (1492-1879). Comodorul Matthew Perry a semnat Tratatul de pace in castel in anul 1854.

In anul 1928 castelul a fost patrimoniu national, dar a fost distrus complet in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

In 1950 Universitatea din Ryukyu a fost construita pe locul fostului edificiu si folosita de ryukyuani timp de 32 de ani pana la mutarea ei in 1982.
Locul a fost denumit Districtul Shuri al Muzeului National al Pacii din Okinawa, iar castelul a fost restaurat si deschis publicului in noiembrie 1992.


24/02/10 23:44

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Castelul Ksiaz - PoloniaCunoscut si drept perla regiunii Silezia de Jos, castelul a fost construit in secolul al XIII-lea de catre Bolko I cel Aspru.

A fost distrus si reconstruit de-a lungul anilor. A fost confiscat de catre Nazisti si ocupat de catre Armata Rosie. Castelul poate fi vizitat primavara si vara . Pe langa cele 400 de camere si 200 de seminee (care i-au adus denumirea de “Versailles al Sileziei Inferioare), terasele si gradinile confera un farmec aparte acestui castel.


26/03/10 23:38

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Castelul Burg Eltz - Germania.


Castelul Burg Eltz este un exemplu remarcabil de castel german.
Aceasta constructie medievala uimitoare din sud-vestul Germaniei este detinuta de 800 de ani de aceeasi familie.
Propietarul actual al acestui castel este Dr. Karl Graf von und zu Eltz, care reprezinta generatia 33 a casei de Eltz.

http://www.bursabileteavion.ro/blog/201 ... in-europa/

Ultima modificare de irlanda (22/01/11 23:43)


22/01/11 23:42

   
Pagini:  1 2    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net