TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/De-ale psihologiei/Hiperactivitatea Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
maria_t
membru

Inregistat: 25/01/09
ADHD - deficit de atentie si hiperactivitate, sau THDA - tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie, reprezinta aceeasi afectiune neurobiologica, intalnita in primii ani de copilarie - pana la varsta de 7 ani. Aceasta boala afecteaza anumite zone ale creierului care ii ajuta pe copii sa rezolve probleme, sa planifice lucrurile, sa inteleaga actiunile celorlalti si sa isi controleze impulsurile. Principalele simptome ale ADHD sunt hiperactivitatea - copilul nu poate sta locului, se misca si vorbeste in continuu, impulsivitatea - copilul are un comportament si un limbaj necontrolat si tulburarile de concentrare - copiii se plictisesc si sunt distrasi repede de la activitatile de care nu sunt interesati.

Aceste simptome fi prezente la copilul bolnav in combinatii de cate doua, toate trei sau doar unul. In functie de preponderenta simptomelor, ADHD are trei forme:

• ADHD predominant deficit de atentie - Attention Deficit Disorder (ADD) - Este o forma mai intalnita la fete. Majoritatea simptomelor se incadreaza in categoria deficitului de atentie, hiperactivitatea si impulsivitatea fiind mai putin prezente. Acesti copii sunt mai putin predispusi la dificultati de comunicare cu ceilalti copii, insa lipsa concentrarii poate fi un simptom usor de trecut cu vederea.

• ADHD predominant impulsiv / hiperactiv - Este cea mai putin intalnita forma de ADHD, fiind caracterizata de comportamentul impulsiv si hiperactiv, fara sau cu un minim deficit de atentie.

• ADHD de tip combinat impulsiv / hiperactiv /deficit de atentie - Cea mai intalnita forma de ADHD, caracterizata de comportament hiperactiv si impulsiv, deficit de atentie si distractibilitate.

Parintii copiilor care sufera de ADHD - deficit de atentie si hiperactivitate - trebuie in primul rand sa constientizeze faptul ca boala nu "se vindeca" de la sine, ci de multe ori continua si la maturitate; tratamentul specific - medicamente, terapie comportamentala, sprijin din partea familiei si a scolii, nutritie corespunzatoare, exercitii fizice, etc. - este singura solutie. Apoi, trebuie sa retineti ca nu toti copiii cu ADHD sunt hiperactivi - o mare parte din acesti copii nu se pot concentra asupra unei activitati, in special daca este vorba de o activitate plictisitoare sau repetitiva. Lipsa hiperactivitatii la copiii cu ADHD ii poate face pe unii adulti sa nu banuiasca prezenta acestei afectiuni - copilul neatent pare a fi linistit si vazandu-si de treaba sa, insa de fapt nu se concentreaza la ceea ce face.

http://www.romedic.ro/adhd-deficit-de-a ... il-0P17069

Ultima modificare de maria_t (13/06/10 01:29)


_______________________________________
Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră.

13/06/10 01:27

   
Pagini: 1    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net