|
|
|
| Autor |
| Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 5 6 |
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
mereu-tanar a scris:
Dar aici suntem of-topic cu acest subiect asa ca trebe sa fugim , pana nu ne vede april.  |
da, da .
( era prea importanta precizarea ca sa nu o fac )
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
02/08/09 15:54
|
|
polooradea
Exclus
Inregistat: 07/09/09
|
|
sincer sa fiu mie mi se intampla invers. daca dau test si simt ca trebe sa ma uit peste o lectie, imi pica alta. iar visurilor nu le dau importanta. de exemplu nu demult am visat ca m-a bateam cu ceva gangsteri, i-am batut bine da unu m-o taiat la gat. si dupaia o venit salvarea. si m-am trezit dar asta nu inseamna ca voi pati ceva sau ca voi avea un accident. asta incerc sa ii explic si mamei mele. e viseaza biboli si zice ca asta inseamna boala. pe mine ma apuca rasul cand o aud 
_______________________________________ multi o ard aiurea.. http://www.youtube.com/watch?v=WLAjvZ2wgUQ
|
|
28/11/09 21:49
|
|
|
ambasador
membru
Inregistat: 28/02/09
|
|
Zaharia 10:2 Căci terafimii vorbesc nimicuri, ghicitorii proorocesc minciuni, visurile mint şi mângîie cu deşertăciuni. De aceea, ei rătăcesc ca o turmă, Sunt nenorociţi, pentru că n-au păstor.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
29/11/09 16:34
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
Mi s-a intamplat chiar saptamana trecuta ceva interesant. Nu apucasem sa invat prea multe ptr. teza ptr. ca eram racita de cateva zile si in momente din alea te ia somnul, nu ai chef, te dor ochii etc. Treaba ar fi fost mai simpla daca as fi invatat eu cu regularitate lectiile , dar sa trecem peste :P . Ideea e ca, seara pe la orele 22 : 00, am inceput sa invat, mai bine zis sa citesc .. si am trecut peste materie asa, pe fuga. Dimineata m-am trezit mai devreme decat de obicei si am recapitulat. Si nu stiu cum ,dar la teza mi-a picat exact ce retinusem mai bine in seara precedenta si peste ce ma uitasem in pauza ... si am luat 9, 50. Stiu ca s-au rugat ptr mine cateva persoane, dar totusi .. vina era a mea ptr ca nu mi-am invatat asa bine lectiile la timpul potrivit [nu mai am de gand sa repet figura , prefer sa nu mai risc]
Dumnezeu se ingrijeste de copiii Lui intr-un mod surprinzator de minunat .. 
_______________________________________ Ieremia 29 : 11
Caci Eu stiu gandurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.
|
|
29/11/09 18:41
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Folosersc acest subiect (thread) pentru a pune (lansa e prea mult spus) urmatoarele intrebari : 1. Cati dintre voi experimenteaza vise lucide? Cat de des? 2. Cati dintre voi au capacitatea de a controla visul (cu sau fara realizarea faptului ca visati). 3. Cati dintre voi au experimentat "vis-in-vis", cel dea'l doilea fiind confundat cu realitatea. As dori mai intai sa va vad raspunsurile. Momentan pot spune ca am experimentat (des) cele descrise mai sus.
ps: ma refer la cazurile in care aceste evenimente se petrec natural, nefiind induse.
Ultima modificare de edi.theraven (26/01/10 17:11)
_______________________________________ Dead ended roads everywhere (just to know when to stop)
Even the road to ruin, has it's toll gate
|
|
26/01/10 17:03
|
|
OLD TRAIAN
membru
Inregistat: 18/01/08
|
|
ambasador a scris:
Zaharia 10:2 Căci terafimii vorbesc nimicuri, ghicitorii proorocesc minciuni, visurile mint şi mângîie cu deşertăciuni. De aceea, ei rătăcesc ca o turmă, Sunt nenorociţi, pentru că n-au păstor. |
Exact asta era problema! Daca luam imaginea turmei, ei nu aveau pastor care sa-i conduca spre hrana buna!
Ce ar fi trebuit sa faca? Pai profetii ar fi trebuit sa vorbeasca ce zice Dumnezeu, dar se pare ca dominau falsii profeti, iar trairea in pacat nu putea da vise de la Dumnezeu! Numai o viata sfanta poate da vise de la Dumnezeu.
Dumnezeu zice: " voi turna Duhul Meu peste orice faptura; ... batranii vostri vor visa visuri..." (Ioel cap.2)
_______________________________________ "Inca putina, foarte putina vreme", si "Cel ce vine va veni, si nu va zabovi. Si cel neprihanit va trai prin credinta..." Evrei cap 10
|
|
26/01/10 17:11
|
|
|
ambasador
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Exact asta era problema! Daca luam imaginea turmei, ei nu aveau pastor care sa-i conduca spre hrana buna! |
Ba existau si profeti cari vorbeau in numele Domnului,insa nu ii mai asculta poporul.
OLD TRAIAN a scris:
Ce ar fi trebuit sa faca? Pai profetii ar fi trebuit sa vorbeasca ce zice Dumnezeu, dar se pare ca dominau falsii profeti, iar trairea in pacat nu putea da vise de la Dumnezeu! Numai o viata sfanta poate da vise de la Dumnezeu. |
la fel este si in ziua de azi. falsii profeti sunt la "putere" si intuneca mintile multimilor.
OLD TRAIAN a scris:
Dumnezeu zice: " voi turna Duhul Meu peste orice faptura; ... batranii vostri vor visa visuri..." (Ioel cap.2) |
Acesta profetie s-a implinit la Rusalii, cand au primit Duhul Sfant. Fapte 2:16 Ci aceasta este ce a fost spus prin proorocul Ioel: 17 „În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor prooroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrânii voştri vor visa visuri!
Dumnezeu s-a inrijit ca astazi sa fie Cuvantul Sau ,Biblia raspandit in toata lumea. Este singura noastra nadejde viitoare si demna de incredere.
_______________________________________ Proverbe 18:10 Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, şi stă la adăpost.
|
|
26/01/10 20:04
|
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
ambasador a scris:
... Acesta profetie s-a implinit la Rusalii, cand au primit Duhul Sfant. Fapte 2:16 Ci aceasta este ce a fost spus prin proorocul Ioel: 17 „În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor prooroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrânii voştri vor visa visuri! |
Biblia nu zice ca doar atunci! Daca atunci a inceput, asta e altceva! Dar atunci n-au fost vise! Deci e un aspect ce n-a fost atunci! Dac ar fi sa dam crezare Bibliei, aceasta zice ca in zilele de pe urma! Daca atunci au fost zilele de pe urma, acuma sunt zile de inceput? NU tot zile de pe urma?
Dumnezeu s-a inrijit ca astazi sa fie Cuvantul Sau ,Biblia raspandit in toata lumea. Este singura noastra nadejde viitoare si demna de incredere. |
Raspandirea Bibliei mai mult ca oricand e clara, e benefica si de necontestat, dar nadejdea noastra nu este intr-o anumita forma prin care s-a exprimat sau se exprima Dumnezeu, ci tocmai exprimarea lui Dumnezeu, asta este nadejdea noastra!
Chestia cu prooroci falsi, asta cred ca ai auzit-o si tu pe undeva. Or fi si prooroci falsi, din pacate, dar falsul intotdeauna vine ca o contrafacere a adevarului!
Can Aron si Moise merg in fata faraonului, toiagul aruncat de aarion se schimba in sarpe; imitandu-l pe aaron vrajitorii arunca toiegele ce se fac in serpi, dar care sunt inferiori sarpelui facut de aaron. Am auzit sau citit pe undeva o alta asemanare: banii falsi sunt facuti dupa cei adevarati!
Daca ti-as oferi pentru un serviciu o bacnota de 51 de lei crezi ca ai accepta-o? Ai zice nu-i buna! Dar daca ti-as da una de 50, ai primi-o. POate si asta e contrafacuta, dar te pacalesc mai usor pentru ac are corespondent in realitate.
O sa zici profertiile false le imita pe cele adevarate care au fost candva! Crezi ca un asemenea fals ar pacali pe cineva? Am vazut o bacnota romaneasca de 25 lei. Asa ceva ai primi? Cred ca nu te pot pacali, si nu ar primi nimeni, ci ar zice ca nu exista asa ceva.
Asta e o regula clara! Falsul circula in paralel cu originalul.
Deci acuma sunt si decoperiri adevarate si false.
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
27/01/10 01:37
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
edi.theraven a scris:
As dori mai intai sa va vad raspunsurile. Momentan pot spune ca am experimentat (des) cele descrise mai sus.. |
si eu la fel. Oricum ,eu cred ca o vina are si faptul ca eu sunt super lucida noaptea, stiu pe cate parti ma intorc, ma trezesc in general in fiecare noaptea la ora 4 si daca imi amintesc ca trebe sa ii zic ceva cuiva atunci tastez mesaje, sau fac alte chestii. De multe ori ma intreb daca o anumita chestii s-a intamplat in realitate sau in vis .. si imi amintesc in timpul zile visuri ce le-am avut acum nu stiu cate secole.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
27/01/10 15:02
|
|
edi.theraven
membru
|
|
In primul rand, visele lucide sunt cele in care realizezi faptul ca este de fapt vis. Ce faci tu in vis, nu ce faci cand visezi. Sunt multe moduri/metode prin care poti realiza ca ce vezi meste un vis.
_______________________________________ Dead ended roads everywhere (just to know when to stop)
|
|
27/01/10 15:08
|
|
|
ambasador
membru
|
|
Am vrut sa subliniez ca astazi avem Biblia ca un intreg la tot ceea ce ne este de trebuinta nefiind necesare inchipuirile oamenilor,vise sau vedenii. Si bineinteles ca este si adevar pe langa minciuna ambele circuland paralel.Sa ne rugam dar la Dumnezeu sa ne indrume spre acea cale "stramta" care duce la mantuire. Cum putem noi descoperi un profet fals care spune ca Dumnezeu i-a vorbit? Prin comparatie cu Cuvantul Sau. Daca cineva imi spune un lucru afirmand ca acel lucru i s-a aratat in vis ca venind de la Dumnezeu si totusi ceea ce spune dansul este in contradictie cu Scripura, atunci e clar ca este un vis fals ,o inchipuire si vine de la dusmanul lui Dumnezeu nu de la Dummnezeu.
|
|
27/01/10 19:17
|
|
RainSong
membru
|
|
edi.theraven a scris:
In primul rand, visele lucide sunt cele in care realizezi faptul ca este de fapt vis. Ce faci tu in vis, nu ce faci cand visezi. Sunt multe moduri/metode prin care poti realiza ca ce vezi meste un vis. |
in al doilea rand stiam definitia. si eu ce am zis? Am zis posibila cauza celor 3 chestii enumerate de tine. Te refereai la visuri in care esti constient ca visezi dar nu poti sa iesi din el, ci il traiesti mai departe desi esti terorizat de vis [cazul meu cosmar] dar nu te poti desprinde de el, am si din alea.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
27/01/10 19:32
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Spusesei ca esti lucida noaptea. Da, adica : "Vis lucid este un termen ce desemnează un vis în care persoana care visează este conştientă că viseză şi că visul este în curs de desfăşurare. În timpul viselor lucide, există posibilitatea de a exercita control conştient efectiv asupra mediului, personajelor şi tuturor caracteristicilor acestora, precum şi realizarea unor lucruri care sunt imposibile sau foarte puţin probabile în realitatea fizică a stării de veghe. Visele lucide sunt cel mai adesea extrem de realiste prezentând şi o ascuţire a acurateţei simţurilor celui ce are visul lucid.
Visurile lucide încep într-unul din următoarele moduri. Unul este aşa numitul vis lucid iniţiat în vis (conform noţiunii din engleză, dream-initiated lucid dream, abreviere, DILD), care este iniţiat ca un vis obişnuit, după care, la un moment dat cel ce visează realizează că visează. Celălat mod este numit vis lucid iniţiat în starea de veghe (conform noţiunii din engleză, wake-initiated lucid dream, abreviere, WILD), în care subiectul trece direct din starea de veghe în starea de vis fără nici o (aparentă) discontinuitate în conştientizarea întregului proces."
Exista un mit, cum ca in vis, daca te visezi cazand, te vei trezi inainte de a atinge pamantul. Este fals, Am avut odata un vis in care am putut controla visul si m'am aruncat intr'o prapastie. Am atins solul, care era moale, ca o saltea pneumatica, ca un burete.
Ultima modificare de edi.theraven (27/01/10 19:40)
|
|
27/01/10 19:37
|
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
edi.theraven a scris:
... Exista un mit, cum ca in vis, daca te visezi cazand, te vei trezi inainte de a atinge pamantul. Este fals, Am avut odata un vis in care am putut controla visul si m'am aruncat intr'o prapastie. Am atins solul, care era moale, ca o saltea pneumatica, ca un burete. |
Cand de fapt te-ai trezit pe relaxa? 
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
27/01/10 19:58
|
|
edi.theraven
membru
|
|
Nu, ce legatura are? nu m'am trezit, am visat altceva. Ma trezesc rar dupa un vis.
le : am deschis subiectul pentru a discuta si a schimba opinii/experiente si cu altii care au avut experiente onirice ceva mai vaste decat media, nu de altceva.
Ultima modificare de edi.theraven (27/01/10 20:12)
|
|
27/01/10 20:01
|
|
anomis
membru
Inregistat: 19/02/08
|
|
edi a scris:
3. Cati dintre voi au experimentat "vis-in-vis", cel dea'l doilea fiind confundat cu realitatea |
Eu am experimentat faza asta.
Am mai observat ca in anumite vise, in care ma visam avand activitati intense-de ex, visam ca eram la serviciu si imi faceam treaba-ma trezeam foarte obosita. Exista o anumita cauza?
Ultima modificare de anomis (06/02/10 16:31)
_______________________________________ "Credinţa face totul posibil. Dragostea face totul uşor."
|
|
06/02/10 16:31
|
|
Cr!$s
membru
Inregistat: 07/01/09
|
|
nu mi s'a intamplat niciodata pana acum...dar am avut un vis. foarte neplacut despre ceva in viitorul meu(nu ca il cred dar m'a si pus pe ganduri). atat de real mi s'a parut ca atunci cand m'am trezit ma gandeam daca nu cumva visez. visul mi s'a parut mai realitate decat cand m'am trezit. in vis plangeam si cand m'am trezit aveam lacrimi si suspinam. foarte ciudat!!!
_______________________________________ frumusetea este in ochii celui care priveste
|
|
06/02/10 18:35
|
|
RainSong
membru
|
|
anomis a scris:
Am mai observat ca in anumite vise, in care ma visam avand activitati intense-de ex, visam ca eram la serviciu si imi faceam treaba-ma trezeam foarte obosita. Exista o anumita cauza? |
cam asta am vrut si eu sa spun. Mi frica, virgula, ca trairile din timpul somnului imi afecteaza viata diurna, pentru ca visez des chestii inspaimantatoare, stresante etc Si daca nici noaptea nu am odihna, ziua cum sa rezist psihic daca noaptea sunt urmarita de temerile din timpul zilei? Visam des ca nu mai mergea frana de la masina, nici macar aia de mana [si chiar n-am nicio treaba cu masina si cu frana, n-am mai condus de 2-3 luni] .. si multe alte prostii care ma chinuie in timpul zilei ma urmaresc noaptea, chiar daca eu incerc sa trec peste ele ziua ele tot vin si ma chinuie cumplit. Ma omoara, mereu ma trezesc mai obosita decat atunci cand ma pun in pat. Inainte tipam in somn ,ma agitam, loveam etc acum, de cand mi-am impus in ce pozitie sa dorm pentru a-mi ajuta spatele sunt calma, foarte rar mai tip.
|
|
06/02/10 19:27
|
|
anomis
membru
|
|
Asta se intampla tocmai pentru ca tu incerci sa treci peste ele, RainSong, numai ca frica ramane. Iar refularea, deseori, subconstientul o reda in vis, deoarece in viata diurna tu incerci sa iti inabusi, estompezi, acoperi-daca vrei aceasta temere a ta. Inabusarea nu e o solutie, pentru ca faci ca mine, ca te trezesti intr-o zi cu niste chestii lipsa in tine si nu iti dai seama de unde le ai. Asa ca daca vezi si sesizezi o frica, incearca sa o intelegi, si sa o infrunti, daca se poate.
Ai incercat sa iti dai seama de ce ai frica asta, cu frana de masina?
Deoarece nu ti s-a intamplat pana acum, e posibil ca ceva sa te fi marcat legat de asta- un film, o intamplare, ceva anume a declansat frica asta.
Ultima modificare de anomis (06/02/10 20:27)
_______________________________________ "Credinţa face totul posibil. Dragostea face totul uşor."
|
|
06/02/10 20:25
|
|
RainSong
membru
|
|
Intr-un paragraf le-am numit frici ,dar nu's frici chestiile ce ma urmaresc ,ci probleme de sanatate [oarecum] cu care ma confrunt zilnic. Am avut un vis intr-o noapte, iar a doua zi am fost pusa intr-o situatie asemanatoare si abia mi-am dat seama daca visul nu s-a si intamplat in realitate si aia e continuarea.
anomis a scris:
pentru ca faci ca mine, ca te trezesti intr-o zi cu niste chestii lipsa in tine si nu iti dai seama de unde le ai. |
n-am inteles partea asta. ps1: in afara ca nu-mi place sa conduc, n-am nimica cu frana, visam ca-n parcare nu se oprea si dadeam si in fata si in spate in masinile vecinilor .. poate m-a traumatizat tata cu parcarile lui milimetrice. ps2: dar unde lucrezi de-i asa obositor? banuiesc ca-i mai mult stres psihic
Ultima modificare de RainSong (08/02/10 14:26)
|
|
08/02/10 14:25
|
|
OLD TRAIAN
membru
|
|
ambasador a scris:
Am vrut sa subliniez ca astazi avem Biblia ca un intreg la tot ceea ce ne este de trebuinta nefiind necesare inchipuirile oamenilor,vise sau vedenii.
|
1.Cred ca in mod eronat pui in paralel inchipuirile oamenilor cu vise si vedenii. Vrei sa induci ideea ca ar fi tot o apa si-un pamant.
Inchipuirile sunt "visele" ce le au oamenii ziua! Sper ca nu te-ai gandit sa insulti cu expresia "inchipuirile" pe cei ce au vise autentice. 
2.Daca Dumnezeu zice ca in vremea din urma oamenii vor visa vise(si in mod clar se refera la vise pe care El le trimite), atunci inseamna ca asa este! Desigur sunt si altfel de vise, dar despre alea pot vorbi psihologii.
3.Biblia este desavarsita in ce zice, dar nu in cat zice. Daca Dumnezeu a decis sa dea ceva in plus decat Biblia, inseamna ca si acel ceva este necesar! Dumnezeu nu face risipa!
Desi m-am nascut crestin, mult mai tarziu am fost constient de cat de crestin sunt; cand am inceput sa fiu constient de asta, si sa caut, sa pun intrebari, au si inceput problemele, pentru ca era inca vreme comunista. Am fost luat la intrebari de activistii de atunci, am fost chemat la postul de militie, pentru ca asa se numea. O data cand am fost chemat era si preotul nostru acolo. Atunci l-am banuit ca ar fi turnator. Discutasem mult cu el, doar cu cine era sa discut despre cele spirituale. El stia intrebarile si framantarile mele legate de credinta, si poate puneam prea multe intrebari, sau poate putine dar incomode.
Am fost tulburat de situatia in care m-a asezat aceasta cautare dupa lucrurile lui Dumnezeu.
In vara lui '89 am visat un vis diferit de visele ale obisnuite. M-am dus sa o intreb pe bunica mea, ce ar insemna visul acela.( Bunica era o credincioasa obisnuita, care mergea la biserica aproape in fiecare duminica, citea , se ruga; )
Ce mi-a spus bunica? "Moare Ceausescu!" Astea au fost cuvintele ei! Ma gandeam ca s-ar putea sa se imbolnaveasca si sa moara, dar eram sceptic. Cateva luni mai tarziu, Ceausescu este judecat si condamnat la moarte! Cred ca daca mi-as fi inchipuit 100 de moduri in care Ceausescu n-ar mai fi, acesta n-ar fi fost intre ele!
Dupa ce am vazut intamplandu-se, doar actunci pot spune ca am crezut ce a transmis Dumnezeu prin vis! Desi cred ca El a vrut sa ma incurajeze sa perseverez in credinta, pentru ca acea situatie dificila nu mai dureaza mult!
Ultima modificare de OLD TRAIAN (08/02/10 16:08)
_______________________________________ "Inca putina, foarte putina vreme", si "Cel ce vine va veni, si nu va zabovi. Si cel neprihanit va trai prin credinta..." Evrei cap 10
|
|
08/02/10 16:06
|
|
|
ambasador
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
1.Cred ca in mod eronat pui in paralel inchipuirile oamenilor cu vise si vedenii. Vrei sa induci ideea ca ar fi tot o apa si-un pamant. |
Da toate sunt o apa si un pamant. Mintea obosita , multimea grijilor ,starea imperfecata a omului ,influentele religioase negative si multe altele dau nastere la fel de fel de inchipuiri.
OLD TRAIAN a scris:
Inchipuirile sunt "visele" ce le au oamenii ziua! Sper ca nu te-ai gandit sa insulti cu expresia "inchipuirile" pe cei ce au vise autentice. . |
"vise autentice" aveau acei oameni cari discutau in mod direct cu Dumnezeu.Astfel se arata Dumnezeu lor, prin vise si vedenii. Care este in ziua de azi Cuvantul lui Dumnezeu?(Ioan 17:17)
OLD TRAIAN a scris:
2.Daca Dumnezeu zice ca in vremea din urma oamenii vor visa vise(si in mod clar se refera la vise pe care El le trimite), atunci inseamna ca asa este! Desigur sunt si altfel de vise, dar despre alea pot vorbi psihologii. |
Cred ca ti-am explicat cand s-a implinit profetia din Ioel 2:28(Fapte 2:17) Si imi poti spune si mie cum faci deosebire intre "un vis de la Dumnezeu" si "altfel de vise"?
OLD TRAIAN a scris:
3.Biblia este desavarsita in ce zice, dar nu in cat zice. |
GRESIT total! Biblia este desavarsita complet atat in ce zice cat si in ce zice. Daca ar fi asa cum spui tu atunci cum poti explica asta:Proverbe 30:5 Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El. 6 N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească, şi să fii găsit mincinos. Sau asta:Apocalipsa 22:18 Mărturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta. 19 Şi dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea Sfântă, scrise în cartea aceasta.” Sau asta:2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
OLD TRAIAN a scris:
Daca Dumnezeu a decis sa dea ceva in plus decat Biblia, inseamna ca si acel ceva este necesar! Dumnezeu nu face risipa!. |
Imi poti spune cand a hotarat Dumnezeu sa dea si altceva pe langa Bibie? Maine poimaine luam si "sfanta traditie" ca cuvant al Sau:|
OLD TRAIAN a scris:
Desi m-am nascut crestin, mult mai tarziu am fost constient de cat de crestin sunt; cand am inceput sa fiu constient de asta, si sa caut, sa pun intrebari, au si inceput problemele, pentru ca era inca vreme comunista. Am fost luat la intrebari de activistii de atunci, am fost chemat la postul de militie, pentru ca asa se numea. O data cand am fost chemat era si preotul nostru acolo. Atunci l-am banuit ca ar fi turnator. Discutasem mult cu el, doar cu cine era sa discut despre cele spirituale. El stia intrebarile si framantarile mele legate de credinta, si poate puneam prea multe intrebari, sau poate putine dar incomode.
Am fost tulburat de situatia in care m-a asezat aceasta cautare dupa lucrurile lui Dumnezeu.!. |
Recunosc ca nu am trait acele vremuri comuniste, dar am cercetat Cuvantul Sau si l-am inteles si ma rog si in continuare ca sa imi dea Dumnezeu intelepciunea de a face deosebire intre bine si rau si de a ma indruma spre calea singura care duce la mantuire. SI am gasit acesta cale nu prin vise nu prin vedenii ale oamenilor, nu prin traditii sau invataturi omenesti ci prin Cuvantul sau.
OLD TRAIAN a scris:
In vara lui '89 am visat un vis diferit de visele ale obisnuite. M-am dus sa o intreb pe bunica mea, ce ar insemna visul acela.( Bunica era o credincioasa obisnuita, care mergea la biserica aproape in fiecare duminica, citea , se ruga; )
Ce mi-a spus bunica? "Moare Ceausescu!" Astea au fost cuvintele ei! Ma gandeam ca s-ar putea sa se imbolnaveasca si sa moara, dar eram sceptic. Cateva luni mai tarziu, Ceausescu este judecat si condamnat la moarte! Cred ca daca mi-as fi inchipuit 100 de moduri in care Ceausescu n-ar mai fi, acesta n-ar fi fost intre ele!
Dupa ce am vazut intamplandu-se, doar actunci pot spune ca am crezut ce a transmis Dumnezeu prin vis! Desi cred ca El a vrut sa ma incurajeze sa perseverez in credinta, pentru ca acea situatie dificila nu mai dureaza mult! |
Traiane, de cand se amesteca Dumnezeu in afacerile acestei lumi? CIne ste stapanitorul aceste lumi? Intareste-ti credinta prin cugetare in Cuvantul Sau nu in visele oamenilor.
|
|
09/02/10 13:08
|
|
OLD TRAIAN
membru
|
|
ambasador a scris:
Da toate sunt o apa si un pamant. Mintea obosita , multimea grijilor ,starea imperfecata a omului ,influentele religioase negative si multe altele dau nastere la fel de fel de inchipuiri. |
Ar fi recomandat sa nu explici ce nu stii.
ambasador a scris:
"vise autentice" aveau acei oameni cari discutau in mod direct cu Dumnezeu.Astfel se arata Dumnezeu lor, prin vise si vedenii. Care este in ziua de azi Cuvantul lui Dumnezeu?(Ioan 17:17) |
Nu ar stica sa citesti macar ce zice Biblia despre vise! Dumnezeu vorbeste cand intr-un fel, cand in altul.
"El vorbeste prin vise, prin vedenii de noapte, cand oamenii sunt cufundati intr-un somn adanc, cand dorm in patul lor. " Iov 33:15
ambasador a scris:
Cred ca ti-am explicat cand s-a implinit profetia din Ioel 2:28(Fapte 2:17) Si imi poti spune si mie cum faci deosebire intre "un vis de la Dumnezeu" si "altfel de vise"? |
Nu trebuie sa-mi explici ci sa-mi arati din Biblie. Daca in Fapte 2 erau zilele din urma, acuma sunt zilele inceputului?  Si inca ceva: Stii ca apostolul Pavel a slujit mai tarziu decat evenimentul din Fapte 2? Uite ca erau tot zilele din urma si dupa evenimentul din Fapte 2.
Biblia a scris:
Noaptea, Pavel a avut o vedenie: un om din Macedonia statea in picioare si i-a facut urmatoarea rugaminte: „Treci in Macedonia si ajuta-ne!” (Fapt.16:9) |
ambasador a scris:
GRESIT total! Biblia este desavarsita complet atat in ce zice cat si in ce zice. Daca ar fi asa cum spui tu atunci cum poti explica asta:Proverbe 30:5 Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El. |
Nu trebuie explicat pentru ca e clar. Se refera la perfectiunea Cuvantului in ce zice, iar nu in cat zice. Deci , afirmatia mea nu era gresita defel, sau cel putin nu ai dovedit defel ca ar fi gresita.
ambasador a scris:
6 N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească, şi să fii găsit mincinos. Sau asta:Apocalipsa 22:18 Mărturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta. 19 Şi dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea Sfântă, scrise în cartea aceasta.” |
Daca n-ai argumente logice trebuie sa apelezi la versete care ti se par a fi blesteme sau amenintari? Versetele se refera la altceva decat le-ai folosit tu! Se refera la pericolul ce exista daca cineva denatureaza adevarul lui Dumnezeu! Sau daca cineva pune ceva de la el in loc sa vada ce zice Dumnezeu! Dar ii poti zice tu lui Dumnezeu sa se incadreze pe tiparul tau si sa nu mai vorbeasca alfel decat ai fost invatat tu?
ambasador a scris:
Sau asta:2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
|
Acelasi lucru si aici. Zice ca nimic din Biblie nu-i fals,nici nefolositor, iar eu tocmai asta aratam ca se implineste si azi ce zice Biblia! Tu vrei sa spui ca nu se implineste!
ambasador a scris:
...Imi poti spune cand a hotarat Dumnezeu sa dea si altceva pe langa Bibie? |
Cand a hotarat asta nu stiu, nu mi-a spus mie si se pare ca nici tie nu ti-a comunicat, dar e dreptul Sau sa faca asta. El vorbeste si altfel decat prin Biblie, in multe moduri, dar nu stiu sa-ti spun cand a hotarat asa.
ambasador a scris:
Maine poimaine luam si "sfanta traditie" ca cuvant al Sau:| |
Asta spui pentru ca nu mai ai argumente la subiect si mergi pe langa? Nu as vrea sa ne pierdem in discutii colaterale.
ambasador a scris:
Recunosc ca nu am trait acele vremuri comuniste, dar am cercetat Cuvantul Sau si l-am inteles si ma rog si in continuare ca sa imi dea Dumnezeu intelepciunea de a face deosebire intre bine si rau si de a ma indruma spre calea singura care duce la mantuire. |
Domnul sa-ti asculte rugaciunea.
ambasador a scris:
SI am gasit acesta cale nu prin vise nu prin vedenii ale oamenilor, ... |
Experienta poate eventual sa sustina scriptura nu sa o inlocuiasca. In cazul tau tu vrei sa o limitezi la experienta ta. In plus nimeni nu gaseste calea lui Dumnezeu prin vedenii ale oamenilor, ci eventual prin vedenii Dumnezeiesti!"...asa zice cel ce aude cuvintele lui Dumnezeu, cel ce cunoaste planurile Celui Preainalt, cel ce vede vedenia Celui Atotputernic, cel ce cade cu fata la pamant si ai carui ochi sunt deschisi: "(Num.24:16)
ambasador a scris:
Traiane, de cand se amesteca Dumnezeu in afacerile acestei lumi? | Dintotdeauna!
Biblia a scris:
Hotararea aceasta a fost luata in sfatul strajerilor si pusa la cale inaintea sfintilor, ca sa stie cei vii ca Cel Preainalt stapaneste peste imparatia oamenilor, ca o da cui Ii place ...!” | Pe aici ai citit?
De aceea placa-ti sfatul meu, inceteaza a studia dupa lectiuni, ca sa poti vedea adevarul Bibliei!
Ultima modificare de OLD TRAIAN (09/02/10 16:07)
|
|
09/02/10 14:23
|
|
|
ambasador
membru
|
|
OLD TRAIAN a scris:
Ar fi recomandat sa nu explici ce nu stii. |
Si eu cand is prea obosit visez, cateodata bine, cateodata rau.
OLD TRAIAN a scris:
Nu ar stica sa citesti macar ce zice Biblia despre vise! Dumnezeu vorbeste cand intr-un fel, cand in altul. |
Da el a vorbit prin vise oamenilor care au scris Biblia.
OLD TRAIAN a scris:
"El vorbeste prin vise, prin vedenii de noapte, cand oamenii sunt cufundati intr-un somn adanc, cand dorm in patul lor. " Iov 33:15. |
Astazi insa vorbeste in scris prin Biblie.
OLD TRAIAN a scris:
Nu trebuie sa-mi explici ci sa-mi arati din Biblie. Daca in Fapte 2 erau zilele din urma, acuma sunt zilele inceputului?  Si inca ceva: Stii ca apostolul Pavel a slujit mai tarziu decat evenimentul din Fapte 2? Uite ca erau tot zilele din urma si dupa evenimentul din Fapte 2. . |
Daca atunci era timp din urma astazi mai mult ca sigur este sfarsitul timpului din urma.
OLD TRAIAN a scris:
Deci , afirmatia mea nu era gresita defel, sau cel putin nu ai dovedit defel ca ar fi gresita. |
Eu nu trebuie sa dovedesc nimic, Biblia a dovedit-o si o dovedeste ca este comleta (APOC 22:18,19) si nu trebuie adaugat nimic la ea(Prov 30:5,6)
OLD TRAIAN a scris:
Daca n-ai argumente logice trebuie sa apelezi la versete care ti se par a fi blesteme sau amenintari?. |
Logica ta sta in visuri si interpretarea lor? Am apelat la Biblie si daca ea te ameninta sa nu adaugi , ea te ameninta si trebuie sa iei acest lucru ca atare.
OLD TRAIAN a scris:
Versetele se refera la altceva decat le-ai folosit tu! Se refera la pericolul ce exista daca cineva denatureaza adevarul lui Dumnezeu! Sau daca cineva pune ceva de la el in loc sa vada ce zice Dumnezeu! |
la ce am folosit eu versetele? La faptul ce inseamna a adauga sau scoate din ea.Si aceste lucruri da denaturaza adevarul. Tu vad ca dai mana libera sa pui la el spunand ca e perfect numai in ce spune nu in cat spune. Dar vad ca te contrazici singur, acu spui ceva amainte altceva.
OLD TRAIAN a scris:
Dar ii poti zice tu lui Dumnezeu sa se incadreze pe tiparul tau si sa nu mai vorbeasca alfel decat ai fost invatat tu? |
Dumnezeu nu se incadreaza dupa tiparul unui om, ci el are regulile Lui si le-a aratat si oamenilor aceste reguli. Biblia m-a invatat ca Cuvantul Sau este complet si perfect.
OLD TRAIAN a scris:
Zice ca nimic din Biblie nu-i fals,nici nefolositor, iar eu tocmai asta aratam ca se implineste si azi ce zice Biblia! Tu vrei sa spui ca nu se implineste! |
Desigur ca se implineste am spus ca nu? Dumnezeu se foloseste si astazi ca si in trecut tot de oameni manati de puterea Sa pentru explicarea Bibliei nu pentru adaugare la ea.
OLD TRAIAN a scris:
Cand a hotarat asta nu stiu, nu mi-a spus mie si se pare ca nici tie nu ti-a comunicat, dar e dreptul Sau sa faca asta. |
VEzi ca vorbesti aiureli? A spus vreodata Dumnezeu ca Cuvantul Sau ar fi incomplet? Are dreptul sa faca orice, insa nui un om care una zice alta face.
OLD TRAIAN a scris:
El vorbeste si altfel decat prin Biblie, in multe moduri, dar nu stiu sa-ti spun cand a hotarat asa. |
Multe lucruri vorbesc despre Creator dar nu luam visele oamenilor ca fiind cuvintele Lui.
OLD TRAIAN a scris:
Asta spui pentru ca nu mai ai argumente la subiect si mergi pe langa? Nu as vrea sa ne pierdem in discutii colaterale. |
Dupa cele scrise de tine au loc in Biblie si alte "lucruri".
OLD TRAIAN a scris:
In plus nimeni nu gaseste calea lui Dumnezeu prin vedenii ale oamenilor, ci eventual prin vedenii Dumnezeiesti! |
Si cum poti demonstra ca aceste vedenii vin de la Dumnezeu can chiar Dumnezeu spune sa nu te increzi in om.
OLD TRAIAN a scris:
Hotararea aceasta a fost luata in sfatul strajerilor si pusa la cale inaintea sfintilor, ca sa stie cei vii ca Cel Preainalt stapaneste peste imparatia oamenilor, ca o da cui Ii place ...!” Pe aici ai citit?
De aceea placa-ti sfatul meu, inceteaza a studia dupa lectiuni, ca sa poti vedea adevarul Bibliei! |
Compari tu timpul in care regii domneau pe tronul Sau reprezentativ cu timpul in care si neamurile au drept de mantuire? Ioan 14:30 Nu voi mai vorbi mult cu voi; căci vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine; Luca 4:6 şi I-a zis: „Ţie Îţi voi da toată stăpânirea şi slava acestor împărăţii; căci mie îmi este dată, şi o dau oricui voiesc" A cui sunt stapanirile aceste lumi? acu chiar ne departam de subiect, eu atat am avut de spus.
|
|
09/02/10 19:44
|
|
anomis
membru
|
|
RainSong a scris:
ps1: in afara ca nu-mi place sa conduc, n-am nimica cu frana, visam ca-n parcare nu se oprea si dadeam si in fata si in spate in masinile vecinilor .. poate m-a traumatizat tata cu parcarile lui milimetrice. |
Foarte posibil.
RainSong a scris:
ps2: dar unde lucrezi de-i asa obositor? banuiesc ca-i mai mult stres psihic |
Lucrez intr-o fabrica, in picioare, 8 ore cu niste oameni care vorbesc doar italiana si cu care trebuie sa te intelegi, intr-un cadru de oameni necrestini care vorbesc uneori oribil si care sunt oameni fara principii si foarte rautaciosi. Gata, am zis-o. Si e stress psihic si fizic si oboseala.
Cand ziceam de "chestii lipsa" ma refeream la: aparitia frustrarilor, complexelor, a lipsei de respect de sine, si lista poate continua. Unde e lipsa, vezi zice. Lipsa increderii in tine, lipsa respectului pentru propria persoana, etc.
Ultima modificare de anomis (09/02/10 21:39)
|
|
09/02/10 21:39
|
|
|
| Felicitari cu mesaj pentru mama, felicitari cu flori, felicitari de primavara |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|