TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinism practicant sau cu juma' de norma!?/Experiente personale cu Dumnezeu. Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07

Sarah a scris:

...Dumnezeu ....m-a ridicat,si mi-a dat putere sa pornesc...sa ma apropiu de El...si asta a adus vindecare inimii mele....Slavă Domnului!

Avem promisiunea Lui că nu ne va lăsa dacă stăm lângă El!

Psalmul 91:14, 15:

"Fiindcă Mă iubeşte- zice Domnul- de aceea Îl voi izbăvi; îl voi ocroti căci cunoaşte Numele Meu.
Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi îl voi proslăvi!"

Psalmul 9:10

"Cei ce cunosc Numele Tău, se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne!"


05/04/08 15:54

   
carmina
membru

Locatie: brasov, romania
Inregistat: 09/08/08
17 august 2005.........o zi in care mi sa schimbat viata si in care am invatat ca nu suntem decat un fir de praf si in orice moment putem pleca de pe acest pamant.eram in tabara cu tinerii din biserica, si cu o zi inainte sa se intample aceasta, liderul nostru ne-a zis ca maine o sa facem ceva deosebit,poate unii dintre noi nu mai facusem asa ceva niciodata.am plecat inspre padure si cand am ajuns acolo era facut un pod de franghii peste o prapastie.am asteptat cam 3 ore timp in care trecusera mai multi tineri peste acel pod, si dintr-o data a inceput o ploaie cum nu am mai vazut in viata mea.nu ploua ....curgea apa din cer!!!!!!majoritatea tinerilor plecasera la cabana. eu am zis ca nu plec pana nu  trec si eu peste acel pod.am fost ulima persoana care m-am dat pe aia, si am plecat.pe drum a venit un baiat sa ne spuna ca liderul nostru a venit cu microbuzul sa ne ia.inainte sa ajunga la noi era un rau.a intrat cu microbuzul in rau si nu a mai putut iesi de acolo.....cand am vazut masina in apa am fugit ca sa ajut sa scoata masina de acolo, si nu mi-am dat seama ca mai sus de unde era masina se afla un pod.am intrat in apa (apa crescuse foarte mult din cauza ploilor -cu cateva ore inainte era doar de cativa centimetrii iar acuma masura putin mai mult de 1 m)si ma lovit ceva in picior. in momentul acela am cazut in apa si am fost dusa de apa cativa metrii(nu stiu exact).ce imi aduc aminte este ca la un moment dat am deschis ochii, il vedeam pe baiatul care ma tinea de maini si care incerca sa ma scoata din apa, ii vedeam pe cei care tineu masina sa nu o ia apa, dar eu nu puteam vorbi, nu auzeam nimica, nu ma puteam misca........in acele clipe ma cuprins o pace si o fericire pe care nu le mai simtisem niciodata.si am zis "Doamne daca este voia Ta ca eu sa mor atunci ia-ma la Tine"....dupa ce am zis asta m-am trezit aruncata pe pietre.......
Ce vreau sa va spun si sper ca nu o sa treceti indiferenti peste asta, este ca trebuie sa fim tot timpul pregatiti sa ne intalnim cu Creatorul.niciodata nu stim cand vine ceasul in care noi trebuie sa ne luam ramas bun de la acest pamant si sa-l vedem pe cel caruia i-am slujit o viata intreaga.niciodata nu m-am gandit ca o sa merg in tabara si sa patesc asa ceva.aceasta experieta ma apropiat foarte tare de Dumnezeu si cu ajutorul Lui voi ramane tot timpul langa El.


09/08/08 21:49

   
MIDIAN
membru

Locatie: COMANESTI
Inregistat: 31/01/08
Trebuie sa realizezi ca Dumnezeu face parte din tine, pentru ca el te-a creat, si poti avea puterea divinitatii, dar trebuie sa o folosesti asa cum trebuie.

_______________________________________
www.covenofmidian.sapte.ro

09/08/08 22:43

Site web  
carmina
membru

Locatie: brasov, romania
Inregistat: 09/08/08
multumesc de sfat.multe binecuvantari

09/08/08 22:44

   
mototey
membru

Locatie: Mutat: Suceava - România
Inregistat: 11/12/06
Dumnezeu ne voreste prin multe feluri... noi trebuie sa fim dornici ca El sa ne vorbeasca... daca avem sau daca vrem sa  fim mai aproape de El, atunci si El va fi mai aproape de noi... si ce poate fi mai clar ca teoria? ... este experienta... eu unul mi-am dat seama ca atunci cand faci ceva pentru Domnul, El face ca acel lucru sa iasa excelent... intr-un mod in care nu te asteptai... experientele personale cu Dumnezeu ne apropie mai mult de El...:)

_______________________________________
Omul de care se foloseste Dumnezeu

20/08/08 07:14

Site web  
the_stranger
membru

Inregistat: 15/01/08
Foarte adevărat ce spui tu mototey!

În urmă cu ceva timp(cred o lună),am fost la un concert de muzică creştină susţinut de Adi Gliga.De obicei nu merg la astfel de concerte..dar eram curioasă să văd ce are de spus omul ăsta pentru noi,cei tineri.Auzisem o parte din mărturia lui la radio,şi am fost surprinsă de modul în care în care Dumnezeu a lucrat în viaţa lui.Şi aşa am ajuns să merg la concert.

După acea seară,mi-am dorit ca Dumnezeu să pună în inima mea o mai mare dorinţă de a-L spluji pe El şi de a face lururi măreţe pentru El,şi prin El.Când am ajuns acasă m-am rugat ca El să facă ceva cu viaţa mea.Trecusem printr-o perioadă puţin mai dificilă,şi L-am rugat pe El să îmi descopere următorii paşi pe care îi aveam de făcut.Eram descurajată,dar m-am rugat ca să pot face ceea ce El îmi va pun pe inimă să fac.

Şi El a lucrat cum nu mă aşteptam.În primul rând a adus în viaţa mea o persoană cu care să împărtăşesc lucrurile minunate pe care El avea să le facă în viaţa mea(eram foarte introvertită,dar pur şi simpul m-am apropiat de ea...şi ea de mine :D).

Apoi am mers în prima tabără.Am avut un timp mai mult decât binecuvântat.M-am bucurat de Dumnezeul în care mă încred,şi am descoprit că El îşi doreşte mai mult de la mine.Şi cel mai fain este că mi-a promis că va fi cu mine prin orice situaţie.Şi a fost până acum. :)

Apoi au fost două săptămâni un pic mai dificile,deoarece cel rău a încercat prin diverse metode să distrugă sămânţa semănată în inima mea.Dar Dummnezeu nu a permis acest lucru,ci m-a uimit din nou prin promtitudinea cu care a lucrat.Într-una din zile am vorbit cu unul din colegi,şi am ajuns să vorbesc din Biblie.(lucru ciudat pentru mine,deoarece niciodată nu mai făcusem asta.)Dar am şimţit mereu cum El era lângă mine.M-am rugat mult ca fiecare cuvânt pe care îl scriam să fie după placul Lui.Şi pur şi simplu ştiu că nu am vorbit de la mine.De fapt,dacă era după mine,nici nu aş fi zis nimic despre ceea ce s-a petrecut în viaţa mea.Am pus înainte Lui mântuirea acestui coleg,şi le-am rugat şi pe fetele din grupa de rugăciune să se roage împreună cu mine.Şi vreau să le munţimesc pentru că am simţit că rugăciunile lor au fost ascultate.

Cum sunt o persoană precaută,am stat de vorbă cu liderul meu de tineri,şi i-am cerut sfaturi(dar dacă era după mine,nici acest lucru nu îl făcem..dar acum îi sunt recunoscătoare că El a lucrat aşa.)Liderul m-a făcut conştientă de pericolele care se pot ivi,dar m-a încurajat,şi a spus că dacă Domnul a lucrat aşa,nu trebuie să mă împotirivesc,ci doar să fiu precaută.Ştiu că se roagă pentru mine şi asta este o mare încurajare.

Apoi tabăra în care am fost a avut un efect benefic pentru mine.Am primit unele răspunsuri la  întrebările pe care le aveam,şi am descoperit cât de important este să am încredere că atunci când din inima mea curg râuri de apă vie,voi putea să fiu şi pentru cei din jur o binecuvântare.

În ultima lună am învăţat cât este de important să împărtăşeşti cu ceilalţi minunile pe care Dumnezeu le face în vieţile noastre.poate ni se par neînsemnate în comparaţie cu ale altora.Dar suntem în plină formare..şi chiar dacă ni se pare că suntem neînsemnaţi,totuşi El investeşte în noi.Îi sunt recunoscătoare pentru tot ce a lucrat în viaţa mea,şi ştiu că El este singurul care merită gloria.

Vă sfătuiesc să treceţi pe la acest subiect..să vedem cât de grozav este Dumnezeul în care ne-am pus nădejdea.

ps:mesajul asta este o urmare a uneia din întrebările de la "interogatoriu"


_______________________________________
Haide sa zambim! Gata? 1,2,3 siiii....

26/08/08 13:29

Site web  
crisstina
membru

Inregistat: 10/03/08
o boala care pe mine m-a schimbat fosrte mult
25 decembrie(in ajun de craciun)... ma simteam rau numai eram instare sa stau in piciare nu puteam manca nimic asta timp de o saptamana ...apoi in spital aici in bistrita unde m-am simtit din rau in mai rau ...am fost transportata de urgenta la cluj(in tot acest timp biserica intreaba si grupuri de tineri si de rugaciune se rugau pt tine in fata lui Dumnezeu)...m-am simtit din ce in ce mai bine ...am simtit puterea rugaciuni si mana Domnului...dupa vreo 2 saptamani am fost externata cu un tratament special pt stomac ... dar in periaoda de o luna asa o lucrat Domnul in viata mea cand m-am intors la el am stiut unde am gresit mi-am cerut iertare Domnului si am simtit ca sunt o noua fiinta...l-am primit cu adevarat pe Domnul in viata mea ... si dupa o luna toate problemele au disparut si eu sunt perfect sanataosa...Slava Domnul ...Ce mare e El!!!


p.s inante de 25 decembrie aveam ceva probleme cu parintii nu ascultam de ei ,le rapundeam inapoi dara cum mi-a aratat Domnul ca nu ii bine asta .. si trebe sa ascult de ei ca ei imi vreau numai binele


_______________________________________
Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna,un zambet la fiecare lacrima,o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare!!!

26/08/08 14:33

   
Sarah
membru

Locatie: Michigan
Inregistat: 08/03/07
In urma cu cateva zile,ma simteam la pamant,efectiv eram schimbata complet,in rau,sotul meu,se mira ca la orice cuvant a lui,am o duzina de replici,nervi si lacrimi...luni am vb cu magdy,si i-am spus,ca sunt la pamant,ea ma incuraja,dar treceau civintele ei pe langa mine...apoi am ascultat melodia care mi-a dedicat-o RainSong,am plans...dar tot nu am simtit eliberare. Asa ca marti dimineta,dupa niste vise ciudate,imi faceam planuri cum sa-l pun pe sotu meu la punct,cand deschid Biblia,Domnul mi-a arata ca eu am o barna in ochi,cum as putea sa scot paiul altuia,asa ca m-am pus pe rugaciune,simtitndu-ma inclusiv lepadata,insa am cerut viata,daca El ma mai iubeste,sau moartea,pentru ca efectiv nu mai avem motive sa traiesc...Domnul mi-a vindecat inima,mi-a adus Pacea,si mi-a dat seninul pe care nu l-am cunoscut de ceva timp. N-am cuvinte sa-I multumesc,si in acelasi timp,nu merit acest Har,dar sunt fericita ca mi l-a oferit. Si aseara am aflat si faptul ca sunt insarcinata,e intr-adevar un raspuns la rugaciune.
Va rog mult,cand sunteti la pamant,sa nu dati crezare minciunilor diavolului,chiar daca simtiti ca Domnul nu mai e de partea voastra,luptati in rugaciune,si veti simti Pacea si linistea pe care le da El.


_______________________________________
Tu imi dai scutul mantuirii Tale,dreapta Ta ma sprijineste,si indurarea Ta ma face mare. Ps.18:35

11/09/08 15:45

   
albertina
membru

Locatie: washington
Inregistat: 12/11/06
Eram la Disneyland pe 12 iunie 2008... asteptam in fata parcurilor sa cumparam bilete care costau 100$ de persoana, in timp ce asteptam, eram gata sa platim s-a apropiat cineva de noi si ne-a propus sa ne plateasca biletele... Am ramas uimita si credeam ca-i o gluma... asa ceva nu mi s-a mai intamplat si credeam ca visez... Era prea frumos ca sa fie adevarat... No... l-am luat la intrebari, apoi am fost de-acord... Ni s-au dat bilete fara sa platim un ban... Doamne, daca m-ai fi vazut cum mergeam prin park si sufletu-mi radia de bucurie si multumire... Acuma lacrimi de bucurie imi curg pe-obraji... Erau acolo mii de oameni, sute in linie asteptand sa cumpere bilete: " de ce pe noi ne-a ales? " Nu e conincidenta , e doar mana lui Dz  in viata noastra... daca citesti cumva aici, te rog cere-i lui Dz tot de ce ai nevoie. El stie sa dea daruri bune copiilor sai, dar trebuie sa cerem, si nu cu gand sa risipim... Nu stiu cum sa-I multumesc... 200$ nu e o suma enorma, dar sunt asa de bucuroasa de parca as fi primit mii si milioane, valoreaza asa de mult, pt ca-s de la Dumnezeu... Ioi amazing, ce Dumnezeu minunat avem...

Si vreau sa mai specific, ca in dimineata cand treb sa mergem la parcurile Disney, ma uitam la meteo si ziceau c-o sa ploua, si aveam numai ziua aia la dispozitie... simteam cum mi se duce bucuria de a fi acolo... Dar am ales sa ma rog si sa cred... ma tot uitam pe geam si erau nori, dar nu am renuntat sa ma rog si credeam ca va fi soare si ca Dz va pregati tot... si minune... inainte sa iesim vedeam cum norii parca erau stersi c-o mana calda si soarele stralucea tot mai puternic...
Mi s-a mai intamplat asta si duminica trecuta... trebuia sa mergem la munte... de vineri m-am uitat sa vad cum o sa fie vremea si ziceau ca soare si cald( dar aici se schimba vremea din 30 in 30 min). Duminica dimineata erau nori si rece rau... no... eram trista si parca nu mai vroiam la munte, dar am inceput sa pregatesc tot pt plecare  cu credinta ca va fi bine... Ciudat, inexplicabil pt mine, nori si cand treb sa plecam vedeam cum norii plecau si in urma lasau un cer senin... Ioi, am ajuns la munte... si poate ati vazut si voi ce zi frumoasa am avut...
Acuma vreau sa specific ceva... Nu ni se intampla lucruli inexplicabile in viata pt ca am fi extrem de credinciosi, dar pt ca il lasam pe Dz sa locuiasca in noi si la lucreze in noi...

Ultima modificare de albertina (11/09/08 21:36)


_______________________________________
Nu astepta sa nu mai vezi nici o cale de iesire ca sa privesti in sus!!!

11/09/08 21:25

   
mikhael
membru

Locatie: sibiu, romania
Inregistat: 16/01/09
O experienta deosebita mi-a marcat viata in ultimele saptamani:
Cand eram la volan si conduceam prin oras, in plin trafic, ma trezeam brusc ca nu mai stiu sa conduc. Pur si simplu. Ma trezeam de parca as fi fost in primele zile la scoala de soferi , sp[eriat, ma uitam in toate oglinzile, incercam sa-mi readuc aminte perfect manualul cu regulile de circulatie si de conducere. Practic toata experienta mea de condus disparea. La inceput m-am speriat rau de tot, am crezut ca sunt bolnav, ca am ceva.Experienta s-a repetat de cateva ori si deja mi-era tare frica sa nu fac vreun accident, ca aici e traficul destul de suparat.M-am ferit sa mai conduc o vreme, dar apoi era nevoie de mine la volan si trebuia sa conduc. Experienta se repeta . Brusc ma trezeam la volan ca si cum sunt la scoala de soferi, fara experienta, speriat, asigurandu-ma de 100 de ori, asteptand toate masinile.
Am inceput sa ma rog, sa inteleg ce se intampla , Doamne, de ce ingadui treaba asta? ce trebuie sa inteleg de aici?
M-am tot rugat si intr-un final am inteles..poate parea ciudat , dar mesajul era destul de profund: viata de crestin e ca a unui conducator auto.Nu e suficient sa fi invatat doar regulile, doar cartulia cu legi si instructiuni(Biblia). Nu e suficient ca doar sa fii un adept al unei teologii doctrinare. Cartulia o invata multi, dar nu toti sofeaza. Nu toti s-au suit in masina cu Dumnezeu, si nu au avut o experienta cu el.Multi doar Invata Cartulia LUI.Important e sa ne suim in (Corabie)masina cu EL. Sa dorim sa-L cunoastem practic.Sa cunoastem Sionul asa cum e descris .Sa avem aceleasi experiente care le-au avut cu Dumnzeu cei ce au scris psalmii.Apoi am mai vazut un aspect:
Faci Scoala , inveti regulile. Te urci in corabie si conduci. La inceput esti prevazator, respecti fiecare regula, ocolesti fiecare obstacol(pacat), esti asa prevazator ca le ocolosti si pe alea care nu sunt pacate. Incet-Incet iti dai drumul, te descurci bine in trafic, intri in randul lumii, circuli fluent. Mai calci cate o mica regula, mai treci pe galben la semafor, mai claxonezi (cartesti)suparat ca nu ti se face loc, etc... cei ce sunt soferi stiu.Apoi  ne mai atrage atentia Domnul si brusc iar incepem sa fim atenti si sa respectam toate regulile, sa ne rugam mai mult ..O perioada mergem  si fluent dar si corect, apoi iar apare delasarea.Nu stiu daca va regasiti in ce am scris eu aici, dar eu m-ar regasit.


_______________________________________
Oare cand vine Domnul sa ne ia?

03/02/09 12:09

   
monday_73
membru

Locatie: romania
Inregistat: 19/01/08
Mi-a povestit fratele meu ce s-a intamplat atunci cand am avut in jur de 3 ani. In timp ce mergeam pe strada cu el, m-am oprit brusc si in timp ce ma uitam in gol, am inceput sa zambesc foarte fericita si am spus:"Domnul Isus..."
Asta a durat cateva secunde. Dupa aceea, fratele meu m-a intrebat ce am vazut si mi-a spus sa-i descriu ce am vazut, dar eu nu am vrut sa-i raspund.
Eu nu imi amintesc nimic.


_______________________________________

"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)


24/05/09 19:07

   
suflet bland
membru

Locatie: italia
Inregistat: 18/01/13
in viata mea nu de putine ori Dumnezeu a intervenit, si de fiecaredata cu claritate si raspuns... una din experiente si cea care m-a marcat a fost cea din "26 decembrie anul trecut cand eu faceam pe ``gica-contra`` in viata mea si nu mai gaseam motiv sa traesc... mi-era greu si sa ma trzesc dimineata, sa muncesc nu mai spun... ce mai, nu imi mai gaseam rostul pe pamant... treceau zilele si eu tot ma rugam si deschideam biblia si parca nu era nimic care sa ma ajute sa ma ridic... pe data de 26 decembrie venisera la noi niste prietene ce nu le vazusem de ceva vreme... dupa pranzul facut impreuna una din fete simtea nevoia sa se roage si ne-a spus tuturor sa ne rugam si sa cantam impreuna.. ne-am apucat de cantat si dupa un pic ne-am pus pe rugaciune... a fost o rugaciune in care Dumnezeu mi-a vorbit pesonal si cu cuvinte atat de clare incat am reusit sa inteleg care era problema si El, numai El m-a ajutat sa o rezolv.... printre care El mi-a spus un lucru atat de frumos k si acuma imi dau lacrimile cand imi amintesc, mi-a spus k m-a luat in bratul Sau si m-a numit fiica a Lui pentru ca El este Tatal... cam lunga dar asta este una din experientele mele cu El...

Ultima modificare de suflet bland (28/01/13 17:04)


_______________________________________
Iov 14:1 ``Omul nascut din femeie, are viata scurta, dar plina de necazuri``

28/01/13 17:01

   
Pagini:  1 2    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net