TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Fatarnicie sau ipocrizie ? Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1
doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
de curand s-a vb la noi la biserica din Lc 11:37-54
printre altele in acest text e amintita fatarnicia; de fapt Isus ii numeste pe farisei fatarnici
ce ar fi sa vb un pic de fatarnicie? ce parere aveti despre ea?
cum se manifesta?
e intalnita si printre crestini?etc...

13/01/06 16:48

sweet andra
membru

Inregistat: 11/01/06
Categoric! Este intalnita la tot pasul printre crestini..din pacate...f simplu..duminica toata lumea e ca la carte si in cursul saptamanii vai si amar!

13/01/06 20:41

vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
fatarnicia e la loc de cinste in bisericile din Romania. e o problema grava si care necesita interventie din partea Domnului Isus,

16/01/06 21:23

Site web  
mit4jc
membru

Inregistat: 08/12/05
Asa sunt muti "crestini" . La Biserica sau cu musafirii (mai ales cei de seama) se comporta ca si cum ar fi sfinti, iar cand sunt in "mediul" lor nici nu-i poti recunoaste. Dar sa nu uitam ca cel care priveste mai adanc decat se poate vedea este Dumnezu.

17/01/06 19:39

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05

mit4jc a scris:

Asa sunt muti "crestini" . La Biserica sau cu musafirii (mai ales cei de seama) se comporta ca si cum ar fi sfinti, iar cand sunt in "mediul" lor nici nu-i poti recunoaste. Dar sa nu uitam ca cel care priveste mai adanc decat se poate vedea este Dumnezu.

Din pacate asa este, dar noi putem sa fim altfel. Noi putem sa traim in restul saptamanii in prezenta lui Dz. De aia nu merg lucrurile in biserica pentru ca acolo ar trebui sa fie locul care sa explodeze cand vin credinciosii, dar in loc sa se manifeste prezenta lui Dz fiecare nu stie cum sa se pocaiasca mai repede de saptamana care a trecut. Daca traiesti 7 zile din saptamana in prezenta lui Dz se va vedea la programul de duminica si la cel de peste saptamana.

17/01/06 21:11

Site web  
mit4jc
membru

Inregistat: 08/12/05
Cred ca o greseala a "crestinilor" din ziua de azi este faptul ca asteapta asa-zisa trezire spirituala, cand aceasta ar trebui sa inceapa cu fiecare din noi. Ei paseaza faptul ca "nu merge biserica" pe ceilalti si de multe ori cand isi dau seama ca este si vina lor trateaza cu  indiferenta, parca asteptand de undeva deodata sa mearga lucrurile bine si "motorul" sa inceapa iar sa scoata zgomotul dragostei dintai.

Ultima modificare de mit4jc (27/01/06 18:16)

27/01/06 18:15

doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
Cel care spune ca sta departe de crestinism din cauza ipocritilor din Biserica nu aplica aceiasi atitudine si in celelalte aspecte ale vietii. Lumea afacerilor este plina de ipocriti, dar daca poate face un ban, el nu se sfieste sa stea in compania oamenilor de afaceri. Societatea este plina de ipocriti, dar asta nu l-a facut sa se calugareasca. Viata de familie este plina de ipocrizie, dar asta nu l-a facut sa ramana burlac. Iadul este plin de ipocriti, dar el nu misca nici un deget ca sa nu ajunga acolo. Ar vrea sa fie convins ca incearca din rasputeri sa evite compania ipocritilor, dar nu face nici un pas spre cer, singurul loc in care ipocritii nu vor ajunge!

Sa nu spui niciodata ca ai ascultat o predica proasta,
daca n-ai incercat mai intai sa o pui in practica.

02/02/06 01:39

fineas
Exclus

Inregistat: 11/01/06
Matei, 15

8 ,Norodul acesta se apropie de Mine cu gura şi mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. 9 Degeaba Mă cinstesc ei, învăţând ca învăţături nişte porunci omeneşti."

Matei, 7

21 Nu orişicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în ÃŽmpărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. 22 Mulţi ÃŽmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?" 23 Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."

Matei, 22

15 Atunci Fariseii s-au dus şi s-au sfătuit cum să prindă pe Isus cu vorba.

Matei, 22

14 Căci mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi."

14/08/06 22:13

eusunt10
membru

Inregistat: 04/10/06
ai fost ales ... out!

asta sa fie lectie pentru toti doctorasii in biblie... nu traiti cuvantul degeaba tot il citati...

"cine asculta acest cuvant si il implineste... il voi numi intelept"

cine nu ramane doar cu nisip intre dinti

20/10/06 14:17

lancelot
membru

Inregistat: 03/10/06
eusunt10, ai uitat sa zici " la revedere fineas" :)))))

20/10/06 14:35

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
da, pentru asta iti dam ban! la revedere tuesti10...:p

20/10/06 20:56

Site web  
eusunt10
membru

Inregistat: 04/10/06
va las o saptamana... :) dar revin sau cu zisa Terminatorul: I'll be back :p

21/10/06 01:02

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
Hehe... :D aici nu se mai scrie de prin 2006... Las ca sparg eu gheata ;)

Dragi frati, surori, amici, dusmani(nu am :D ) as dori sa impartasesc cu voi cateva lucruri asupra carora am avut lumina de putin timp.

Romani 14:1 "Primiti bine pe cel slab în credintă, şi nu vă apucati la vorbă asupra părerilor îndoelnice."

Cine este cel slab in credinta?

Facand putina retorica a acestui verset intelegem ca cel slab in credinta este cel ce nu poate trai cu pareri indoielnice. Pentru cel slab in credinta nu exista gri in teologia lui. Pentru el exista doar lucruri in alb si negru. Ori asa, ori asa. El nu concepe faptul caci in jurul unui anumit subiect, unei anumite circumstante pot aparea idei diferite. El nu isi poate tolera lui insusi pareri indoielnice. Scopul celui slab in credinta este sa ajunga in cer astfel isi creaza o asa zisa "teologie manipulativa" care decide pentru el la orice pas. El are nevoie de certitudini. Pe acesti oameni Biblia ii cheama slabi in credinta.

Ca sa intelegem practic: cat timp am fost copil mi sa spus: "nu atinge cutitul" punct. Pentru mine aceasta era legea si vreau sa va spun ca a fost bine. Desigur daca as fi luat cutitul in mana m-as fi taiat. Tot astfel si cel slab in credinta probabil gandeste: televizorul icoana dracului si nu intelege ca acest lucru poate fi utilizat si pentru programe crestine sau pentru telejurnale; sau spune femeia nu poate sa poarte haine barbatesti si nu intelege caci principiu e altul si adica nimeni, nici femeie nici barbat nu trebuie sa se imbrace "sexy"... o femeie in pantaloni poate fi foarte decenta. Bine... lista poate continua la infinit.

In concluzie cel slab in credinta aplica asupra vietii lui o "teologie manipulativa". Pavel spune sa nu va luati la multe discutii..., din ce cauza? Libertatea este pentru oameni maturi. Cand merg la mare imi place tot timpul sa innot in larg, dar cand fratiorul meu mai mic este cu mine raman la mal unde apa este mica deoarece daca plec inspre larg el vine dupa mine si isi risca viata. Tot astfel cel slab in credinta chiar are nevoie de o "teologie manipulativa" pana se maturizeaza.

Totusi nu sa terminat.

Filipeni 3:2,3 "Păziti-vă de cînii aceia; păziti-vă de lucrătorii aceia răi; păziti-vă de scrîjilatii aceia! Căci cei tăiati împrejur sîntem noi, cari slujim lui Dumnezeu, prin Duhul lui Dumnezeu, cari ne lăudăm în Hristos Isus, şi cari nu ne punem încrederea în lucrurile pămînteşti."

Cine erau cainii aceia, scrijilatii aceia?

Erau niste iudei convertiti la crestinism care vroiau sa-si impuna punctul de vedere asupra bisericii. Ei ar fi dorit sa oblige toti crestinii sa practice taierea imprejur.
Prin conventie ii vom chema farisei (inteles ca fals, ipocrit si nu ca fariseu invatator al legii deoarece consider caci si printre ei erau oameni luminati, vezi Nicodim, Gamaliel, etc). Astfel acesti farisei vedem caci au si ei o "teologie manipulativa".
Care este diferenta dintre cel slab in credinta si fariseu? Cel slab in credinta aplica teologia manipulativa asupra lui insasi in schimb fariseul o aplica asupra sa (da nu asa tare) si mai ales asupra altora. Fariseul, de la amvon, din banca de oriunde ar vrea sa aplice teologia sa manipulativa asupra altora. Stiti fariseul nu aplica in viata sa chiar asa tare teologia manipulativa, el ar vrea sa le arate celorlati cat de sfant este el, din aceasta cauza este asa de strict cu ceilalti.

Astfel fratii mei, surorile mele, dragi prieteni, primiti bine pe cel slab in credinta dar niciodata sa-l lasati pe fariseu sa-si faca ipocriziile lui prin biserica. Dupa cainii aceia aruncati si cu pietre daca este nevoie.

Sper sa fie spre zidirea voastra. Domnu cu voi... :)

Ultima modificare de dodo86 (19/02/09 05:57)

19/02/09 05:48

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Okies eu cred ca e totusi bine sa fi slab, dar nu slab adica sa te lasi jos ci mai degraba slab ca nadejduiesti in Isus.
Zice in Pavel ma bucur in slabiciunele mele caci in asa fel taria mea este Domnul meu Isus... eu cred ca smerit si slab e ceva relativ de adevarat.
Pentru mine nu exista cineva tare decat Dumnezeu, intotdeauna exista cineva mai tare decat noi insusi ci o sa fie situati, care sunt peste noi si trebuie sa depindam de taria Lui.
Mai bine nu aminam ci mai degraba sa realizam ca suntem toti slabi, mai ales eu insusi. Dar slabiciunea pentru mine e un lucru bun caci in asa fel am o taria nespus de mare adica Dumnezeu.

Pentru mine exista alb si negru ca crestin.
Cred ca ai gresit la acest exprimare, poate vrei sa zici pentru alti e mai negru si alti grei, pentru alti mai alb si pentru alti mai grei.
In tot ce este pe pamint exista doar Bun si rau, Lumina si intuneric, Dragoste si ura, Dumnezeu si cel rau, Rai si iad...Adevarul si minciuna.
Intotdeauna o sa fiu asa de simplu pentru mine, adica cele de baza dar. Exista si adevarul adevarat (care e adevarul mai adanc).

E simplu dar lucrurile de baza ramin aceeas, adica zice ramineti in credinta care a-ti primito dar cum sa raminem in credinta aceea care am primito daca crestem si cunoastem Adevarul Adevarat mai adanc.
Eu cred ca detalii sa schimb sau cresc. Insa credinta de baza ramine aceeas si nu sa poate schimba caci e daruita de Dumnezeu.

Pentru mine slabiciunea e ceva bun, pentru ca in slabiuciunea mea invat sa fac precautii si sa ma incred in Domnul. Ca El sa fie taria mea.
Totusi pentru cel tare cred ca e orb intro iluzia ca are puterea lui insusi.

Am scris niste meditati despre acest lucru, exemplu uit la devotional una din ele am pus acolo, adica "Piatra ceea tare si piatra ceea tare".

Scuza de offtopic unpic, dar unile chesti care le-a zis le vad in alt mod.

Ultima modificare de livu2day (19/02/09 23:05)

19/02/09 23:01

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07

liviu2day a scris:

Pentru mine exista alb si negru ca crestin.
Cred ca ai gresit la acest exprimare...

Nu... nu am gresit. Chiar asta vroiam sa spun.

liviu2day a scris:

In tot ce este pe pamint exista doar Bun si rau,[...] ...Adevarul si minciuna

Eu nu gandesc chiar asa liviu. Hai sa-ti fac un exemplu. Imagineazati ca traiesti in Germania nazista. Vine la usa ta un colonel nazist cu cativa soldati si te intreaba daca stii de vreun evreu. Tu ai in pivnita doi evrei. Cum procedezi? Spui adevarul si dai astfel evreii pe mana nazistilor, sau minti si spui ca nu stii nimic?

Ultima modificare de dodo86 (20/02/09 08:04)

20/02/09 06:09

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08

dodo86 a scris:

Eu nu gandesc chiar asa liviu. Hai sa-ti fac un exemplu. Imagineazati ca traiesti in Germania nazista. Vine la usa ta un colonel nazist cu cativa soldati si te intreaba daca stii de vreun evreu. Tu ai in pivnita doi evrei. Cum procedezi? Spui adevarul si dai astfel evreii pe mana nazistilor, sau minti si spui ca nu stii nimic?

Pentru mine exista Lumina si intuneric, adica alb si negru... fiecare cu credinta lor.
Totusi eu cred ca orice lucru il faci cercetezi daca e de Lumina sau de intuneric? Sau mai zici lasa ca e de rosu si merge....

De evrei faci cum a facut Isus cand farisei a incercat sa il pacaleasca pe Isus intro intrebare, cred ca sti care. Daca nu iti dau link de versetele acelea.
O sa ii raspund cam asa ceva, daca tu ai fi in locul meu.. te-ai risca sa ascunzi niste evrei? Daca nu scap, refuz sa zic adevarul caci unii nu merita sa cunoasca adevarul sau nu pot sa il inteleaga ci mai bine as suferi eu insusi sa nu spun un adevar care face rau, pentru ca la unii daca spui adevarul cu adevarat ei o sa inteleaga gresit si o sa il invarta... in ceva rau.

20/02/09 15:43

adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

doitili a scris:

ce ar fi sa vb un pic de fatarnicie? ce parere aveti despre ea?
cum se manifesta?
e intalnita si printre crestini?etc...

Nu.:D
Candva am primit un sfat: nu te lua dupa zambetele de duminica...
multi ne luam masca sfinteniei si a fericirii in zilele de duminica...
E trist cand Biserica ramane doar scena de etalare a bunastarii.

Ipocrizia in Biserica are cel putin doua cauze:
1. Biserica nu e un trup, nu o doare ca un membru sufera, iar membrul de frica sa nu iasa afara din turma isi tine necazurile doar pentru el;
2.O viata fireasca...

Mai exista un adevar. Una sunt idealurile crestine de conduita si alta trairea...Trairea implica lupta...iar uneori din lupta poti iesi si sifonat...

Ultima modificare de MRU (13/03/09 15:21)

13/03/09 15:08

Pagini: 1    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la