TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/De-ale psihologiei/Valoare sau nonvaloare Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
Corina
membru

Locatie: Cluj-Napoca/Romania
Inregistat: 02/04/05
Cat de valorosi va simtiti?
Actiunile si prioritatile noastre sunt dirijate de ceea ce consideram ca fiind valoare sau nu!
Spre exemplu daca eu consider important un om care a trait o anumita experienta,
o sa fac tot ce pot sa ma aseaman cu el..., sau sa fiu in preajma lui, sau o sa ii acord un respect deosebit, pe cand altul ar putea sa desconsidere  pentru ca sistemul lui de valoare este altul. Contaza ce sistem de valoare avem noi ca si copii ai lui Dumnezeu?
Care ar trebui sa fie aria in care sa consideram valoare comuna si care este limita in care au voie preferintele?


_______________________________________
sug pula

11/05/05 13:10

   
Corina
membru

Locatie: Cluj-Napoca/Romania
Inregistat: 02/04/05
Consider ca acesta este si o problema de mandrie. Pavel ne spune ca nimeni sa nu aiba despre sine o parere mai inalta decat se cuvine.
Ori atunci cand te consideri mai valoros decat ceilalti, indiferent care este motivul pentru care crezi asta ( ca faci parte din rasa albilor, ca esti din america, ca esti mai frumos, ca esti fiu de pastor, ca ai voce buna...nu ca si x care este afon in ...ca ai mai multa scoala decat...) este pacat. Si problema la mandrie nu este sa am eu ( nu stiu ce) cat sa am mai mult decat celalat. E foarte bine sa ne simtim valorosi, dar sa ii ridicam pe celalti la valoarea noastra in ochii nostri. Oare care ar fi piedicile pentru care nu am putea face acest lucru?


_______________________________________
sug pula

16/05/05 18:04

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Corina, aici vorbim deja de comparatii. nu cred ca-i pacat sa fii constient de valoarea ta. da, eu sunt valoros, multi spun asta, am talent pentru mai multe chestii. dar nu ma compar cu prietenul meu xulescu care nu stiu sa cante. in nici un caz. fiecare individ este diferit, si unic, si trebuie ca fiecare sa-si descopere talentul, si sa contribuie cu el cumva la ceva......comparatiile is pentru oameni mandri si orgoliosi care probabil nu muncesc destul si devin invidiosi in timp.....

Ultima modificare de gfod (16/05/05 22:57)


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

16/05/05 22:55

Site web  
monica
membru

Locatie: Europa
Inregistat: 16/03/05
Fiecare dintre noi e valoros, fiecare are un talent, un dar sau poate mai multe, important e sa ti-l descoperi si sa-l pui in slujba lui Dumnezeu si a celorlalti.
Nu cred ca e cazul sa fim invidiosi unul pe altul, cred ca ne putem completa unii pe altii. Un om singur nu poate face mare lucru, dar in echipa in care niste oameni  sunt impreuna si fiecare isi foloseste talentul lui, fara a-l pune la colt pe celalalt, se pot naste lucrari valoroase.
Cu conditia ca aceste lucrari sa fie facute pentru slava Lui, nu a noastra. Cuvantul lui Dumnezeu contine sistemul de valori pe care noi ar trebui sa-l aplicam in viata noastra, fiind astfel niste lumini in aceasta lume.
Sa ne ajute Dumnezeu sa fim niste implinitori ai Cuvantului!


17/05/05 12:17

   
monica
membru

Locatie: Europa
Inregistat: 16/03/05
Conteaza ce sistem de valoare avem noi ca si copii ai lui Dumnezeu?
Da, eu cred ca acesta conteaza...si ar putea fi adoptat si de altii, daca noi am fi convingatori prin viata noastra si implinitori ai Cuvantului in viata noastra.

Ultima modificare de monica (17/05/05 12:23)


17/05/05 12:21

   
eleni
membru

Inregistat: 16/05/05
cel mai important e ca suntem valorosi in fata lui d-zeu .
fiecare om se poate crede valoros sau mai putin valorao asta depinde de fiecare.
trebuie sa vedem ca avem ceva speciali in noi si sa meregm mai departe chiar si pe timp de furtuna,uneori e dificil dar e bine sa fi invingator


18/05/05 16:32

   
Corina
membru

Locatie: Cluj-Napoca/Romania
Inregistat: 02/04/05
Nu pot sa inteleg cum au unii putrea sa ii jigneasca pe altii pentru ca nu au lucruri pe care ei le-au primit fara nici un merit cum ar fi ex. frumusetea. Duminica mi-a fost dat sa aud o asemena remarca din partea unei fete, era o discutie amuzanta despre casatorie si ea a spus serios ca se va marita prima pentru ca este cea mai frumoasa. Nu am putut sa nu rad si sa il compatimesc pe cel care ii va fi sot...sau despre o alta fata care s-a mutat la o alta biserica deoarece la biserica unde era se simtea "eclipsata" de o alta fata mai frumoasa si mai curtata>tot mai mult imi dau seama ca valorile lumii in care traim au prins contur in Biserica! Ma gandesc la caracterul acestor fete: ce vor duce cu ele in casatoria lor, acolo unde va trebui sa se umileasca adesea sa stie sa ierte sa taca, sa aduca viata, sa-si educe copiii in asa fel incat sa ii creasca pentru cer, nu pentru iad cand de fapt peronalitatea ei este bazata pe faptul ca este cea mai frumoasa,  cea mai desteapta, cea mai bogata...,cea mai cea, si cand cineva nu vede asta se simte fara semnificatie.
    Nu este pacat sa-i consideri nevalorosi pe cei care sunt altfel, daca noua ne sta mintea in loc auzindu-i ma intreb ce spune Dumnezeu?


_______________________________________
sug pula

01/06/05 12:09

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
TOTI suntem la fel de valorosi in ochii lui Dumnezeu, si asta conteaza. El ne iubeste pe toti la fel de mult, atat de mult incat a dat pe singurul Sau Fiu  pentru noi. Valoarea noastra nu sta in ceea ce suntem sau facem noi, ci in felul cum ne vede El.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

01/11/05 23:04

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
In general noi ne tragem valoarea ca vrem sau nu sa recunoastem lucrul acesta - din ceea ce credem ca cred ceilalti despre noi, din ceea ce altii spun, se comporta cu noi. Eu ma consider o tipa cu personalitate puternica, dar am momente in care pic in ceea ce se numeste complexul de inferioritate si am nevoie de ceilalti si de promisiunile lui Dz ca sa ma ridic. Noi trebuie sa stim foarte bine ce suntem in ochii lui Dz si sa nu-l lasam pe diavolul sa ne fure mostenirea!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

04/11/05 01:37

Site web  
mit4jc
membru

Locatie: Galati
Inregistat: 08/12/05
Pt mine orice om este valoros numai ca tu trebuie sa vezi valoarea lui. Cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit ca intotdeauna sa caut la inima si nu sa ascult ceea ce se zice despre cineva, ci pur si simplu sa vad eu cine este si asta discutand sau pur si simplu din timpu pe care-l petreceam impreuna. Avest lucru m-a ajutat enorm sa ma integrez foarte bine intr-o biserica destul de mare (peste 300 membri).

_______________________________________
Cine n-are vise, n-are speranta, insa cine indrazneste poate atinge ceea ce nu si-a putut imagina.

11/12/05 12:15

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Slava Domnului ca ai reusit sa te integrezi in biserica. Avem asteptari nerealiste pentru o persoana din cauza ca plecam urechea la unul la celalalt si uite asa se denatureaza lucrurile inainte de a sti forma initiala.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

12/12/05 00:22

Site web  
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07
Sunt de parere ca valoarea unui om poate fi estimata cel mai bine de Cel care i-a dat viata, de Creatorul lui, pentru ca, la urma urmei, El stie cel mai bine ce, cat si cum a investit in fiecare dintre noi .El ne cunoaste din toate punctele de vedere, stie cand actionam intr-un anume fel si de ce procedam in felul respectiv.

Nu ma consider in masura sa dau valoare unui om.E ca si cum i-ai pune o nota, mai mult sau mai putin mare, drept care nu ne revine nici pe departe noua, oamenilor .Pot spune despre o persoana ca e valoaroasa, deoaece am avut anumite tangente cu ea, prin care ea, mi-a demonstrat ca e o persoana de caracter, demna de incredere etc. , fapt pt care , imi rezerv dreptul de a-mi da cu parerea desprea ea, deoarece am ajuns sa o cunosc .

Cred ca, un om este capabil sa devina indispensabil colegilor sai, vecinilor sai etc. prin felul in care se comporta, se remarca si se face util .Pt. acest tip de oameni, amabilitatea devina ceva de rutina, dar mereu pusa in aplicare prin metode diferite .E un fel de: sunt amabil tot timpul, dar de fiecare data, altfel. :)


_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

18/07/08 16:12

   
darius
membru

Locatie: Verona, Italia
Inregistat: 01/03/06
valoarea unui om e data de cat acesta stie iubi.
nu degeaba prima porunca este "sa iubesti" si a doua este "sa iubesti",
iar in corinteni este scris calar ca poti sa fi cel mai credincios, cel mai darnic, cel mai puternic dar fara dragoste nu esti nimic.

cat priveste personalitatile la care te referi, sunt multi oameni care au avut capacitati si talente care si le-au pus in valoare si au fost numarul unu in domeniul lor, dar asta nu face din ei oameni de valoare; pot fi musicieni de valoare, conducatori de valoare, scriitori de valoare dar ca sa ai valoare ca om trebuie sa iubesti


18/07/08 17:04

   
felyy
membru

Locatie: Romania
Inregistat: 23/06/08
Valoare unui om este 1 Corinteni 13

Ultima modificare de felyy (18/07/08 17:18)


_______________________________________
Complimentele nu ma ridica, criticile nu ma coboara..sunt ceea ce sunt, nu ceea ce vor alti sa fiu. Nu sunt perfecta, nici nu vreau, nici nu pot..sunt ceea ce este mai simplu EU

18/07/08 17:18

   
Norkis
membru

Locatie: Puppa
Inregistat: 17/07/08
Oamenii au o imperioasa nevoie de cineva care sa ii puna in valoare. Este un lucru dat de Dumnezeu.

Tocmai de aceea consider ca unde sunt doi la fel, unul este in plus.
De asemeni, exista oamei atat de "cultivati", atat de "inteligenti" si atat de "doriti" incat sunt incapabili sa gaseasca o persoane care sa le arata adevarata lor valoare. Multi iubesc sa fie doar laudati dar nu si orientati.

Cat valoreaza omul-in ochii tai, in ochii mass-mediei, in ochii ingerilor, demonilor si al lui Dumnezeu?

Ce da valoare unui om?

Este interesant ca lumea citeaza, se mandreste si omagiaza oameni "MARI" dar ai caror vieti erau sub semnul viciului si al marinimiei.Nu dau exemple, pentru a nu leza vreun coleg-forumist.Insa, cum poate un om, ca prin valoarea sa, sa devina indispensabil echipei sale de lucru, colegilor sai, vecinilor, membrilor din biserica sau colectivitatii umane?


_______________________________________
Istetimea nu inseamna intelepciune...

19/07/08 22:38

   
Corina
membru

Locatie: Cluj-Napoca/Romania
Inregistat: 02/04/05

mihaella a scris:

De  multe  ori , tindem  sa  etichetam  oamenii  ca  fiind  "valorosi"  din prisma  realizarilor  din  viata  lor: au  parcurs  un  drum  deosebit,  au iesit  de  sub  anonimat  si  au  avut  un  cuvant  de  spus  in  societete, sunt  impliniti  pe  plan  profesional  sau  au  beneficiat  de  alte oportunitati .
Suntem  determinati  sa  credem  ca  prin  afirmarea  lor  si-au  dobandit  o valoare .
Aceasta viziune este gresita. Nu  putem  stabili  valoarea  unui  om  raportandu-ne  strict  la  ceea  ce a  lasat  in  urma .
De  fapt  ceea  ce   lasa  omul  in  urma  este  doar  o  imagine  care  s-ar putea  sa  nu  coincida  cu  realitatea.
Realizarile  unui  om  si  oportunitatile  care  i-au  fost  oferite  in  viata sunt  nule  daca  acesta  nu  are  potentialul  de a se  bucura de ele.
Valoarea  unui  om denota  din  fondul  sau  uman, din  ceea  ce  este el in interior.
Un  anonim  poate  avea  o  valoare  mai  mare  decat  un  om  celebru.
Esenta  unui  om  se  ascunde  in  interior.
Un  om  fericit  este  motivat  spre  actiuni  pozitive  iar  prin  atitudinea lui  demonstreaza  ca  este  un  om  implinit .
De  fapt , acesta  este  idealul  uman : fericirea.
A  te  aprecia  la  adevarata  valoare  inseamna  a  realiza  ca  de  fapt  esti  un  nimeni.
Asa  cum  suntem,  neinsemnati,  Dumnezeu  a  pus  insa  mare  pret  pe  noi.

Mi-a placut foarte mult ce a scris mihaella . Valoarea unui om este el insusi...nu realizarile lui, nu contextul in care se afla.
   Nu cu mult timp am vorbit cu niste prieteni el, este agent pe aeroportul din Amsterdam, olandez instarit care impreuna cu sotia lui s-au hotarat sa infieze 2 copii din Bugaria. Ultima data cand i-am intalnit mi-a aratat poze cu copiii lor. Un baiat de 13 ani inapoiat mintal, cu probleme la scoala si o fetita de 8 ani cu un picior rasucit, si gura de lup, probleme care au necesitat multa grija din partea parintilor adoptivi, multe operatii si multa atentie in procesul de recuperare. Si cu atata mandrie imi povestea despre ei, felul cum faceau progrese. Si eu am ramas cu gura cascata ascultandu-l si i-am spus, "cand ti se naste tie un copil cu probleme il ingrijesti cu drag ca este al tau, dar cand infiezi poti alege si fiecare alege copiii cei mai sanatosi, talentati, frumosi si mai stiu ei ce fel de standarde mai au. Tu de ce ai ales copii cu probleme?" la care el mi-a raspus asa de linistit dar "acestea nu sunt probleme". Nu doar ca le purta grija sau sa le trimita bani pentru ca sa supravietuiasca dar le-a dat numele lui, erau copiii lui.
   Mi-am amintit atunci vorbele profesorului de sport din scoala generala cand imi spunea ca nu sunt buna de nimic pentru ca ma intorceam tot drepata imprejur cand el imi spunea stanga imprejur, sau cum ma excludeau ceilalti copii pentru ca nu eram la fel de puternica, pentru ca nu alergam la fel de repede ca ei... sau un baiat care s-a despartit de o fata cu care isi planificase sa se casatoresca deoarece a aflat ca nu ii functioneaza bine ficatul. (in paranteza fie spus cand iubesti pe cineva il vrei si fara cap, cum spunea o prietena) lucuri minore pentru care ne respingenm unii pe altii. ceva ce seamana cu procesul de "selectie naturala" la animale. cele mai puternice raman in picioare celelalte sunt calcate in picioare de primele. si ce e mai dureros este ca aceasta se simte si in biserica... noi care ar trebui sa ne plecam spre cel slab sa il ridicam deoarece avem pretentia ca suntem crestini, ne ridicam deasupra lor ii calcam in picioare pentru ca noi "suntem mai puternici", mai "valorosi", mai... la urma urmei ce ne da valoare???

Ultima modificare de Corina (24/07/08 16:53)


_______________________________________
sug pula

24/07/08 16:49

   
Norkis
membru

Locatie: Puppa
Inregistat: 17/07/08
Cred ca omul capata valoare pe masura ce vede ca este capabil sa isi lase amprenta asupra envirenmentalului vietii sale. Unii se multumesc cu amprente aproape invizibile; altii, din dorinta de a fi sigur "admisi" lasa amprente si acolo unde nu sunt invintati, iar altii, mai putini, incearca sa traseze carari care sa usureze si sa innobileze viata altora.

Daca l-as cita pe Feodor Mihailovici Dostoievski, as spune ca “totul e la indemana omului, dar, de poltron ce e, sansele ii trec pe sub nas…”.


_______________________________________
Istetimea nu inseamna intelepciune...

23/09/08 18:27

   
selena
membru

Locatie: targoviste romania
Inregistat: 01/03/07
Cred ca depinde foarte mult pentru cine alegem sa fim oameni valorosi.De foarte multe ori tanjim sa primim laude din partea oamenilor,avem aceasta dorinta de a fi remarcati in sens pozitiv sau nu de catre cei din jurul nostru.Deseori uitam ca valoarea in ochii Lui D-zeu nu este recunoscuta de catre oameni.Cred ca fiecare om are valoare in ochii Lui D-zeu .El ne a iubit pe toti la fel de mult As avea totusi cateva intrebari ne putem pierde valoarea?Valoarea este o calitate?valoarea se mentine pe toata perioada vietii?Ne nastem cu aceasta valoare sau o dobandim pe parcursul vietii?

_______________________________________
oamenii care au schimbat lumea au fost acei oameni pe care lumea nu i-a putut schimba!

27/09/08 14:12

   
Norkis
membru

Locatie: Puppa
Inregistat: 17/07/08
Dar atunci ce inseamna iubirea fata de noi insine?

_______________________________________
Istetimea nu inseamna intelepciune...

04/10/08 19:06

   
irlanda
membru

Locatie: bucuresti
Inregistat: 14/03/08
Iubirea fata de noi insine eu cred ca inseamna sa ai pace tu cu tine,sa te apreciezi,sa te accepti asa cum esti,sa-ti vezi calitatile sufletului,trasaturile frumoase ale fizicului si sa te consideri deosebit,pentru ca chiar asa si santem,nu exista oameni identici.

E greu sa te iubesti pe tine insuti.
Daca n-ar fi greu,am iubi mai mult si mai usor pe aproapele nostru.
Eu cred ca daca nu te poti iubi pe tine ,nici pe aproapele tau nu-l poti iubi.


04/10/08 19:44

   
gabi
membru

Locatie: Ludus, Romania
Inregistat: 14/11/06
Cred ca valoarea noastra consta in ceea ce suntem, in implinirea adevaratelor atribute ale unui crestin. Lumea de azi tinde sa mearga pe concceptia "Valorezi cat produci", pacat ca se refera la materialism...transferata sintagma in domeniul spiritual as putea zice metafori la fel "Valorezi cat produci, cata roada produci, cat muncesti in via Lui", asta independent de valoarea ce o avem de la inceput in ochii Lui Dumnezeu.

_______________________________________
"... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer

25/02/09 12:50

Site web  
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Valoare mea e nimica.
Insa valoarea mea adevarata cand El e cu mine, sau cand El e in mine. Atunci am o valoare sau un potential adevarat. Cred ca asta ce vede Isus si Dumnezeu in fiecare.


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

25/02/09 13:27

   
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07

Norkis a scris:

Nu dau exemple, pentru a nu leza vreun coleg-forumist.
Nu m-as fi simtit lezata nici daca dadeai nume. E mult prea evident ca te-ai referit la mine .
Norkis a scris:

Insa, cum poate un om, ca prin valoarea sa, sa devina indispensabil echipei sale de lucru, colegilor sai, vecinilor, membrilor din biserica sau colectivitatii umane?
Asa bine :) . Iti spun eu ca se poate . Vrei exemple ? ma dau exemplu chiar pe mine. Uite : cand am o problema apelez la Dumnezeu, dar o discut si cu altcineva [ daca tot nu ii gasesc o solutie potrivita ;) . depinde ] In viata mea , exista o persoana careia ii spun ce mi se intampla mai naspa si, in pofida faptului ca e o persoana fff ocupata, isi rezerva timp si pt mine , fie si doar cat sa imi scrie un mail prin care sa ma ajute sau macar, sa incerce sa ma ajute .. si indraznesc sa spun ca e o persoana deosebita. Nu stiu daca termenul indispensabil i se potriveste cel mai bine, dar cu siguranta ca, fara ajutorul ei , mi-ar fi mult mai dificil in unele circumstante .. ;)

Cand un om, e atat de intelept incat iti face placere sa il asculti si parca te hranesti cu ce spune el, nu ti se pare ca ai vrea mereu sa ii fi prin preajma ? Sunt convinsa ca , fiecare dintre noi, ne simtim bine in compania oamenilor de la care invatam cate ceva. Cu astfel de oameni, e placut sa iti petreci timpul, pt. ca nu simti ca l-ai irosit fara rost :)

Ultima modificare de flory (06/03/09 12:29)


_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

06/03/09 12:27

   
Pagini: 1    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net