TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Locul femeii in biserica Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini: 1 ... 5 6 7 8
simona
membru

Inregistat: 19/02/08
April... Am incercat sa fiu la subiect. Imi pare rau daca am divagat.

19/09/08 19:07

giany
membru

Inregistat: 18/05/07

april a scris:

Ce ghiveci faceti peste tot, iar giany trebuie sa mai puna ceva in cratita aia, ca altfel nu poate.

un ochi si o ureche ... cred eu ... :D

19/09/08 19:09

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
giany, potoleste-te odata. Ok ? Tu pui cratita pe foc, asa ca nu mai trimite fetele/femeile sa se ocupe de ea.

Va rog sa reveniti la subiect.

19/09/08 19:13

Sword
membru

Inregistat: 01/02/08
In mare parte sunt de acord cu apologia lui Norkis. Si chiar cred ca sunt cazuri extreme unde lipsesc barbati capabili de a predica, a da hrana spirituala unei adunari. Normal ca atunci D-zeu lasa ca provizoriu sa tina cuvantari si o femeie. Dar judecand si putin din mentalitatea barbatului...vom vedea ca daca o femeie-i face treaba el se va retrage linistit si-o va lasa pe ea. Sau altora nu va prinde mesajul lor. Am ascultat destule predici facute de femei si stiu ca cel mai bine "prind" copiilor sau femeilor. Barbatii vor casca..Si cand barbatii ajung sa fie plictisiti, sau au pe altcineva sa le ia locul adunarea aia va ramane la un nivel mic...Asta ii: barbatul are o doza destul de mare de comoditate si mandrie in structura lui, si cine-o ignora suporta consecintele. Nu ma refer la ingamfare sau infumurare.

20/09/08 09:17

reluestera
membru

Inregistat: 06/09/08
suport biblic sword, daca zici ca e normal...

Ultima modificare de reluestera (20/09/08 14:37)

20/09/08 14:36

Sword
membru

Suport biblic. Spusele lui Pavel. Suport experimentat: Ai ascultat predici facute de femei? Ai in biserica femei care predica? Vei intelege cand vei vedea.

21/09/08 10:36

graal
membru

Inregistat: 16/09/08
Nu doresc sa intru in polemica cu nimeni, dar cu ceea ce a scris Sword "Cine crede feminismul il crede pe Satan" nu sunt de acord. Dumnezeu cind a creat Universul a creat o singura credinta, credinta in Dumnezeu. Asa ca tot ceea ce este la ora actuala pe piata (atitea religii) sunt numai forme comerciale de a acumula banet, oameni nestatornici lipsiti de responsabilitate. Dupa mine important este ca inima, constinnta si faptele mele sa fie in acord cu cele ale lui Dumnezeu si nu conteaza ca unii le numesc ortodoxi, catolici, neoprotestanti, martorii lui iehova, baptisti, penticostali, etc.
Si acum problema cu feminismul.
In prima zi - care de fapt este o zi echivalenta de fapt cu o etapa, o era din evolutia sistemului - Dumnezeu a creat universul spiritual, adica a creat fiintele spirituale - ingerii de lumina. Creatia nu si-a urmat cursul firesc conform planului lui Dumnezeu datorita tragediei cosmice a caderii ingerilor care ulterior au dus si la caderea omului.
OMUL este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, deci el era deja implicat in destinul sau, in insusi actul creatiei.
Ingerul de lumina - pe care unii il denumesc Satan, Diavol - din invidie ca OMUL AJUNSESE INGER PE PAMANT  a inceput ispita. Omul fiind ocrotit de Dumnezeu, acest inger care sub aparenta reptiliana sugereaza ideea de neascultare a poruncii date de Dumnezeu. Scopul acestui inger, miscat de invidie, este acela de a face pe om o faptura taratoare pe pamant si hranindu-se cu el.
Traducerea greceasca a cuvintului "diabolis" inseamna "cel care separa", "cel ce se pune impotriva", desemneaza dusmanul prin excelenta al omului prin actiunea sa de opresor.
Dar sa nu uitam ca Dumnezeu l-a creat pe OM (barbat si femeie) inocent, drept, un inger inchinator, un observator al lumii vazute, initiat in lumea spiritual, prin fire fara de pacat iar prin vointa, liber. Avea puterea sa ramana si sa progreseze in bine ajutat de darul lui Dumnezeu, dupa cum avea si puterea sa se intoarca de la bine si sa ajunga la rau, pe care Dumnezeu il ingaduie pentru motivul ca omul este inzestrat cu liberul arbitru. LIBERTATEA face din om inger sau demon, stapan sau rob, geniu sau dobitoc. RAUL prin urmare este in lume din abuzul de libertate care impune raspunderea tuturor faptelor. Fara libertate nu exista raspundere, fara raspundere nu poate fi nici rasplata: RECOMPENSA SAU PEDEAPSA.
DECI DUMNEZEU A CREAT PE OM (BARBAT SI FEMEIE) PENTRU INROBIREA DIAVOLULUI CARE SE MANDRISE PREA MULT SI DECAZUSE.
Prin ispita din gradina Eden, de fapt Raului a reusit prin aceasta faptura - sarpe - sa se tareasca el peste tarina cadavrelor tuturor timpurilor iar hrana lui este chiar tarina celor pe care i-a ispitit. Straduinta lui ramine neobosita prin incercarea de a darima tot ceea ce este vertical, de a face una cu pamintul orice inaltare caci tactica raului este aceea de a corupe tot ceea ce sta in picioare.
Deci stimate Sword UNDE ESTE FEMINISMUL DE A-L CREDE PE SATAN ????????

21/09/08 19:06

Sword
membru

Deci nu exista feminism? Nici rau in lumea asta? Toti suntem niste fiinte bune in sinea noastra...doar dracu-i rau..sa fim seriosi. Nu am nevoie sa-ti demonstrez nimic. Poti vedea singur tot.

Ultima modificare de Sword (21/09/08 19:35)

21/09/08 19:34

graal
membru

Dragul meu raului nu este feminin sau masculin. Raul este si feminin si masculin. Ceea ce am vrut eu sa scot in evidenta este tocmai acest lucru. Din pacate asa cum nici atunci Adam nu si-a asumat responsabilitatea nici acum barbatul nu isi asuma responsabilitatea. Barbatul din libertatea sa asa cum am aratat mai sus nu este inger ci demon, nu este stapin ci rob, nu este geniu este dobitoc. Deci cel Rau nu este feminin ci masculin.

21/09/08 20:47

Sword
membru

Acu hotaraste-te...La inceput zici ca nu este nici masculin nici feminin...apoi inchei ca este masculin(raul). Ori esti femeie, ori vrei sa periezi pe cineva ;)

21/09/08 22:08

graal
membru

Cum sa te fac sa intelegi ceea ce dorresc sa exprim. Raul este neutru. Raul il poate face si barbatul si femeia. Cind am spus ca Raul nu este feminin ci masculin doream sa exprim faptul ca barbatul nu isi asuma responsabilitatea conducerii ca si conducator, iar daca ne uitam un pic in jur observam ca conducatori sunt numai barbati care sincer nu sunt verticali de fel. Ceea ce se intimpla in lume se intimpla datorita barbatului si nu datorita femeii. De aceea indraznesc sa spun ca nu feminismul este Satan ci masculinismul este demonul.

21/09/08 22:38

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Despre Bine si rau : http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=535

Va rog sa reveniti la Locul femeii in biserica.

22/09/08 07:51

Sword
membru

Graal...Eu n-am spus ca feminismul este satan ci ca este lucrarea lui. Adica cine il adopta adopta o cursa intinsa de el. Cursa care nu face bine nici barbatilor nici femeilor.
April...nu se poate sa avem o discutie strict pe un titlu. Fiindca ar fi foarte scurt. Si gol de continut. Despre orice subiect exista si parti colaterale care trebuiesc luate in considerare.

22/09/08 11:16

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Femeile poate avea rol important in Biserica adica sprijin Diaconita in Biblie zice exemple.
A fost mult femei in Biserici ca femei ca sprijin si a fost un lucru frumos, dar ca lider nu prea cred (nici barbati sa fie lider ci sa fie si ei intrun fel lider prin Domnul, adica ce zice lideru sa fie doar dupa voia Domnului)

Ultima modificare de livu2day (26/11/08 17:55)

26/11/08 17:55

Pagini: 1 ... 5 6 7 8    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la