|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 5 6 7 8 9 |
|
monday_73
membru
Inregistat: 19/01/08
|
|
R@hhy, daca esti incredintata ca el e pentru tine, cum spunea cineva, n-o sa ti-l ia nimeni. Stai linistita si asteapta timpul lui Dumnezeu. Orice lucru-si are timpul sau, cum scrie in Eclesiastul. 
Ultima modificare de monday_73 (21/02/11 17:14)
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
21/02/11 17:12
|
|
R@hhy
membru
Inregistat: 21/02/11
|
|
Multumesc mult pt sfaturi...
|
|
21/02/11 17:17
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
mihaella a scris:
Unde ai fost tu irlanda, să fi atras atenţia atâtor tinere pe care le cunosc şi s-au căsătorit la 16 ani? |
Bietele de ele. S-au casatorit copile...ce stii si ce intelegi tu la 16 ani din viata, din ce inseamna o casnicie, ce inseamna un copil? Nimic, de cele mai multe ori o astfel de casatorie e sortita esecului.
mihaella a scris:
Touşi cred ca la 19 ani ai mai mult discernământ, şi poţi să te gandeşti deja la o relaţie serioasă. (să pregăteşti terenul) |
Sigur... esti major si te primeste la primarie sa te mariti...
mihaella a scris:
[De câte ori merg la bunica -ea fiind mai uitucă- mă tot întreabă : da tu câţi ani ai deja?, şi când îi spun că aproape 21 se prinde de cap: vai, dar încă nu te-ai măritat! cine crezi că te mai ia? ] |
Pai pe vremea bunicii tale oamenii/tinerii erau mult mai responsabili, mai seriosi mai maturi si se puteau casatori si de la varste mai fragede in comparatie cu tineretul din zilele noastre caracterizat din plin de frivolitate si iresponsabilitate.
|
|
21/02/11 17:19
|
|
R@hhy
membru
|
|
monday_73 a scris:
R@hhy, daca esti incredintata ca el e pentru tine, cum spunea cineva, n-o sa ti-l ia nimeni. Stai linistita si asteapta timpul lui Dumnezeu. Orice lucru-si are timpul sau, cum scrie in Eclesiastul.  | Minunat!
|
|
21/02/11 17:27
|
|
R@hhy
membru
|
|
irlanda a scris:
Daca nu, e vei afla probabil printr-o invitatie la nunta ca omu' se insoara. | Doamne fereste!
|
|
21/02/11 17:34
|
|
R@hhy
membru
|
|
|
21/02/11 18:19
|
|
R@hhy
membru
|
|
Dar tu cum crezi ca poti afla voia Domnului? Adica pe ce principii mergi tu in alegerea partenerului?
Ultima modificare de R@hhy (21/02/11 18:47)
|
|
21/02/11 18:45
|
|
R@hhy
membru
|
|
Dar tu cum crezi ca poti afla voia Domnului? Adica pe ce principii mergi tu in alegerea partenerului?
|
|
21/02/11 18:46
|
|
dhannyella
membru
Inregistat: 06/06/09
|
|
Hmmm...ai citit cartea: Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu?[ti-o recomand daca nu ] Bine... am citit-o si incerc sa aplic cat mai multe lucruri la mine,din cartea respeciva...aici fiecare e diferit,si poate lua lucrurile care i se potrivesc
Apoi,eu...de cele mai multe ori aud vocea Domnului prin cuvantul sau,iar in situatia cu alegerea partenerului,ma rog binenteles,dar si cer sfaturi de la cei mai mari decat mine[nu doar ca varsta] pt ca e importanta perioada de "pregatire" ...nu vreau sa ma arunc cu capul inainte,si apoi sa imi para rau 
Ultima modificare de dhannyella (21/02/11 18:52)
_______________________________________ "Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]
|
|
21/02/11 18:51
|
|
R@hhy
membru
|
|
Nu, nu am citit cartea...as vrea sa o citesc, dar deocamdata nu o am. Pai da si eu ma rog si de multe ori mi-a raspuns Domnul prin Cuvantul Sau...
|
|
21/02/11 18:57
|
|
dhannyella
membru
Inregistat: 06/06/09
|
|
Sa o citesti... Domnul cu tine!
_______________________________________ "Ce bine stii sa-ti intocmesti caile cand este vorba sa cauti ce iubesti!Chiar si la nelegiuire te deprinzi."[Ieremia 2:33]
|
|
21/02/11 19:15
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
R@hhy Exista divergente intre credinta ta si a lui ? Foarte rar se intampla sa mearga bine relatia intre un neoprotestant si ortodox sau alte combinatii "nepotrivite". Relatia ta cu Dumnezeu e buna ? Dar a lui ?
Daca nu iti spune Dumnezeu personal sau un inger "este al tau" vei avea indoieli, de fapt si asa ai avea de pus unele intrebari.
Gandeste foarte bine cum e relatia ta cu Dumnezeu, daca ai timp sa asculti de El sau doar sa ii ceri "un semn", daca reusesti sa faci voia Lui, daca in rugaciuni si viata de zi cu zi vorbesti altceva decat "casatorie" cu Dumnezeu. Cel mai simplu, eficient si clar raspuns pe care il poti avea de la Dumnezeu e Cuvantul Sau iar cand iei hotarari asa importante trebuie fii in stare sa observi ce e bine, rau, dragoste, pasiune, iubire, placere, in dreptul tau si a baiatului respectiv.
Ultima modificare de daniel (21/02/11 20:52)
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
21/02/11 19:30
|
|
R@hhy
membru
|
|
Si el este crestin penticostal la fel ca mine, nu exista divergente intre credinta mea si a lui... Da relatia mea cu Dumnezeu este vie, in fiecare seara vorbesc cu El despre toate lucrurile(nu numai despre casatorie)...si primesc un raspuns prin Cuvantul Sau...
|
|
21/02/11 19:37
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
E bine asa In ce il priveste pe el si relatia lui cu Dumnezeu nu ai zis nimic, trebuie sa tii cont si de asta. Siguranta de care ai nevoie tine in mare masura de "relatia buna" sau "asa si asa" a lui cu Dumnezeu. Toate lucrurile de care am vorbit iti pot da siguranta ca ai ales bine, ca e sortit pentru tine, ca merita sa astepti dar fara sa se puna intrebarea "ce crede el despre relatia asta?".
Probabil nu e hotarat. Prin faptul ca ti-a dat de lucru (ruga...asteptare) inseamna ca are nevoie de timp si trebuie sa ii acorzi. O buna intrebare ar fi "cat timp sa astept ? " 
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
21/02/11 21:45
|
|
R@hhy
membru
|
|
Eu cred ca relatia lui cu Dumnezeu e buna...(el vrea sa devina pastor).
Ultima modificare de R@hhy (22/02/11 21:11)
|
|
21/02/11 21:55
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Am urmarit discutia asta. E interesanta. Din cate stii tu mai este si alta fata care asteapta raspuns de la el?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
21/02/11 22:17
|
|
R@hhy
membru
|
|
emanuel a scris:
Din cate stii tu mai este si alta fata care asteapta raspuns de la el? | nu stiu sa-ti zic...n-am idee
|
|
21/02/11 22:21
|
|
emanuel
membru
|
|
Ce an este? Asteapta cumva sa termine anul acesta? Daca el pleaca pastor in nustiu ce catun ai putea sa te muti cu el acolo? Apoi de acolo daca trebuie sa plece la alta biserica sau la alte biserici la slujba tu crezi ca poti sa ramai acasa, dupa ce vin si copiii? Crezi ca ai chemarea asta?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
21/02/11 22:27
|
|
R@hhy
membru
|
|
emanuel a scris:
Crezi ca ai chemarea asta? | da, eu chiar cred asta... chiar ma simt chemata la aceasta!
Ultima modificare de R@hhy (23/02/11 07:11)
|
|
21/02/11 22:35
|
|
R@hhy
membru
|
|
emanuel a scris:
Daca el pleaca pastor in nustiu ce catun ai putea sa te muti cu el acolo? Apoi de acolo daca trebuie sa plece la alta biserica sau la alte biserici la slujba tu crezi ca poti sa ramai acasa, dupa ce vin si copiii?
|
da, chiar cred ca as putea...stiu ca nu este usor sa fii sotie de pastor, dar cred ca Domnul va purta de grija. El este Cel tare in noi...
|
|
21/02/11 22:41
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
Credeti ca Dumnezeu s-ar implica intr-o relatie care nu ar duce la casatorie ? De ce da sau de ce nu ? Si cum s-ar implica?
V-as ruga sa discutati mai aproape de subiect.
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
21/02/11 23:33
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
O relatie care nu duce la casatorie inseamna ca-i o relatie contra voii lui Dumnezeu. Implicare lui Dumnezeu in ceva ce El nu si-a dat acordul, in ceva ce n-a fost cautat/intrebat/chemat bineinteles ca-i zero.
O relatie pasagera care nu se finalizeaza cu casatorie nu are semnatura lui Dumnezeu deci n-are cum sa aibe nici aportul sau implicarea Lui. Bine, se poate finaliza o relatie prin casatorie si tot sa nu fie semnatura Lui acolo. E altceva.
Cred ca daca Dumnezeu este chemat cand vine vorba de o relatie in vederea casatoriei, in multe feluri Dumnezeu se implica pentru a face de cunoscut celui care L-a chemat daca aceea relatie este dupa planul Sau.
Dumnezeu indeamna la o traire in sfintenie, si se implica acolo unde se cauta aceasta sfintire, nu in usuratate, din floare in floare, adica relatii care nu duc decat la distractii.
|
|
22/02/11 00:25
|
|
emanuel
membru
|
|
april a scris:
V-as ruga sa discutati mai aproape de subiect. |
Am inteles. Eram pe aproape, dar am luat-o putin pe ocolite ca sa ne putem apropia. 
Credeti ca Dumnezeu s-ar implica intr-o relatie care nu ar duce la casatorie ? De ce da sau de ce nu ? Si cum s-ar implica? |
Eu cred ca da. Cred ca se implica in relatii diverse. O face sa ne ajute sa definim ce fel de relatie este, si ne spune ce trebuie sa facem in relatia respectiva.
|
|
22/02/11 08:06
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
R@hhy a scris:
Da stie...am fost si impreuna acum vreo 2 ani, dar nu a durat prea mult ca ne-am despartit. |
De ce v-ati despartit?
april a scris:
Credeti ca Dumnezeu s-ar implica intr-o relatie care nu ar duce la casatorie? |
Ce ne mai place sa vorbim cand Dumnezeu tace. Poate se implica, poate nu se implica. Este suveran si face orice doreste. Daca vrea mantuieste un talhar sau extermina barbati, femei, copii.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
22/02/11 09:47
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|