TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Implicarea lui Dumnezeu Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 9
gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
Pai, normal ca prima data ma gandesc la cum ar fi sa fiu cu fata aia, dar constiinta mea este, pe langa cel mai bine intentionat prieten, si cel mai mare dusman:) deci automat vine si gandul "oare are rost? oare Dumnezeu ii ok in legatura cu asta? oare nu are ceva mai bun pentru mine? oare acum ii timpul?etc."
    In concluzie, Dumnezeu joaca un rol important in luarea unei decizii. Si totusi, de cele mai multe ori facem numai ce vrem noi, si atata il stresam pe Dumnezeu la cap cand vrem ceva, incat El isi da consimtamantul, dar noi suferim consecintele pentru deciziile noastre. In bunatatea Lui, cred ca ne lasa sa experimentam chestii de capul nostru, dar asta pentru a ne arata ca exista adevar, lege morala si restrictie doar pentru protectia noastra.

Ultima modificare de gfod (25/09/05 13:17)

25/09/05 13:15

Site web  
GabiB
membru

Inregistat: 09/07/05
Din pacate ai dreptate.Intotdeauna stim sa ii spunem lui Dumnezeu ce vrem noi si sa ii cerem sa ne dea.Dar nu intotdeauna suntem gata sa acceptam voia Lui,daca nu este si voia noastra.Cred ca in fiecare amanunt din viata noastra trebuie sa Il implicam pe Dumnezeu si sa ii cerem parerea,mai ales, cand deciziile noastre ii implica si pe altii.

27/09/05 15:08

Site web  
Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Gabi, stii ca se zice ca orice sot are sotia pe care o merita si orice sotie are sotul pe care il merita. Asta ar trebui sa ne puna un pic pe ganduri si sa ne revizuim un pic pretentiile pentru ca o sa ramana doar la nivelul de pretentii. Dumnezeu nu ne obliga sa facem ceva, sa alegem ceva. El o sa zica ca toate lucrurile sunt bune. Ideea este ca noi sa nu tragem de haturi. Stii, este imaginea aia in care un tip vine la pastor si-i zice ca nu se intelege cu nevasta si pastorul l-a intrebat cum si-a ales el sotia. Tipul i-a zis ca erau 2 tipe care stateau una la dreapta si una la stanga si el si-a pus calul la caruta si a zis ca incotro o ia calul cu aia o sa se casatoreasca. Si pastorul l-a intrebat: "Nu ai tras de haturi?" "Ba da", a zis taranul. "Atunci trage in continuare!" Dz nu ia decizii in locul nostru. Nu este CINEVA, UNDEVA pentru noi. E alegerea noastra sa alegem o floare dintr-o sera. Alegeri intelepte!

27/09/05 20:49

Site web  
GabiB
membru

Nu am zis ca Dumnezeu ia decizii in locul nostru.Daca asta se intelege din ce am zis, imi cer scuze.M-am exprimat gresit.Chestia e ca de multe ori noi Il intrebam pe Dumnezeu daca e de acord cu o alegere pe care vrem sa o facem.El ne zice ca nu e de acord, dar totusi noi o facem.Cate odata ne implicam in prietenii care duc nicaieri,si in asa ceva nu cred ca Dumnezeu isi da acordul.Nu citesc niciunde in Biblie sa fi fost un om al lui Dumnezeu care sa aiba prietena, si dupa un timp sa zica ca nu e buna.De fiecare data citesc ca acesti oameni au intrebat pe Dumnezeu intai si au facut alegerea corecta.Daca nu Il intrebam pe Dumnezeu,nu cred ca putem sa facem cea mai buna alegere.Dar trebuie sa fim dispusi sa auzim raspunsul lui Dumnezeu si sa luam seama la el.

28/09/05 09:41

Site web  
gfod
membru

bine, in Biblie era alt context, deci nu prea poti sa faci o asemanare cu ce inseamna relatiile serioase in ziua de azi. atunci numa' te duceai la parintii fetei si le cereai mana ei, si daca isi dadeau acordul, bine, daca nu, tot bine. vezi, ca-n basme! :)

28/09/05 13:10

Site web  
GabiB
membru

Bine, si ce facem?Ne implicam in relatie fara sa intrebam pe Dumnezeu?NU cred ca e o atitudine buna.Chiar daca acum e altfel viata, nu zic sa nu avem prietenii inainte de casatorie,dar totusi in aceste prietenii trebuie sa Il implicam pe Dumnezeu si sa ii cerem acordul.Biblia nu e basm.E realitate.

28/09/05 16:23

Site web  
gfod
membru

bineinteles ca nu e basm, dar eu ziceam doar ca acuma este alt context. urmarirea voii lui Dumnezeu este inca un scop valabil, pentru oricine...

28/09/05 21:59

Site web  
GabiB
membru

Da,este alt context.Dar sa nu uitam sa mergem la Dumnezeu inainte de a lua de cizii si de a intra in relatii.Cred ca asa ganditi si voi,nu?

29/09/05 09:25

Site web  
gfod
membru

da, da, doar am pomenit de constiinta mai devreme....ca vreau, ca nu vreau, asa gandesc:D

29/09/05 15:27

Site web  
danaindia
membru

Inregistat: 01/10/05
discutii despre relatii si nume alese pe net...
cred ca tot ceea ce facem, ce spunem, ce scriem, ne reprezinta. imi amintesc despre versurile unui cantec crestin:
"peste orice gand sau cuvant rostit
sa se vada-as vrea, frumusetea TA
Decat tot ce am mai mult pretuiesti
si vreau in mine sa domnesti"
dana

01/10/05 13:38

black-panther
membru

Inregistat: 18/10/05
Omuleti veti fi parinti si veti avea copii (cel putin unii). Intrebare: Nu veti dori ca la un moment dat(sau ma rog treptat) copii dv sa poata alege singuri si sa aleaga bine? Ca si parinti iubitori aveti datoria sa-i sfatuiti in privinta modului de a alege, adica principiile pe care sa le aiba in vedere cand aleg.
Tatal nostu nu credeti ca ne-a daruit principii ne-a sfatuit ce si cum sa alegem pentru a putea alege bine? El isi manifesta bunatatea atentionandu-ne cand suntem in punctul de a alege gresit, dar alegerea si raspunderea alegerii ne apartine. Dumnezeu nu cred ca-ti va spune niciodata "Casatoreste-te cu ___" pentru ca mai apoi sa-i ceri socoteala "Doamne tu mi-ai dat-o! De ce s-a imbolnavit acum?".

18/10/05 14:17

Site web  
oanaforgaci
membru

Inregistat: 19/03/05
eu cred ca decizia alegerii ne apartine. dar eu inainte de a face orice alegere il intreb pe Domnul prima data si astept sa-mi raspunda meditand. D-zeu vb fiecaruia in mod personal si unic. cat despre princii cred ca black panther are dreptate.
nu inteleg un lucru. va intreb pe voi ce parere aveti. dc eu cred, la fel ca si altii, ca alegerea ne apartine si noi ne alegem partenerul de viata, dar bineinteles cu ajutotul lui D-zeu si cu multa rugaciune, de ce sunt asa de multi tineri care se roaga si ii cer lui D-zeu sa-l viseze sau sa o viseze in noaptea respectiva pe cel cu care se va casatori. sau merg la proroci si il intreaba pe El personal. stiu cazuri in care au fost la astfel de proroci si au avut prorocii si vedenii si in vedenie se vedeau 2 verighete sau ca cei doi se vor casatori sau cate din astea.si tinerii au crezut in asta si au crezut ca D-l vrea ca ei sa fie impreuna si astfel s-au casatorit chiar dc ei inca nu se cunosteau asa de bine si nu au ajuns sa se iubeasca asa mult incat sa poate zice ca vor sa se casatoreasca ptr ca vor sa-si imparta viata cu acea persoana. ce parere aveti despre asta? eu nu cred ca as face asta... stiu ca nu as face asa inainte sa iau decizia mare...

19/10/05 12:46

Site web  
monica
membru

Inregistat: 16/03/05
Oana, ai dreptate, nici eu n-as merge si nu merg la prooroci sa-mi hotarasca viata...au fost cazuri cand prorocii s-au inselat sau, mai grav, au fost prooroci mincinosi. Cred ca pe Dumnezeu trebuie sa-L implicam mai mult in alegerile noastre si nu diversi oameni care nici macar nu ne cunosc bine. Daca gresesc, corectati-ma, doar om sunt si eu, vorba lui gfod. Casatoria e o decizie importanta si implica doua persoane care trebuie sa fie constiente ca ea nu inseamna doar "lapte si miere".
Tare mult as vrea sa stiu ce cred si altii despre consultarea proorocilor in momente importante din viata noastra.

19/10/05 22:46

SEPTIMIU
membru

Inregistat: 09/05/05
Dar ce spuneti de faza cand vine prorocul la tine si-ti spune ceva din partea Domnului care nu-ti prea convine?
Asa am patit eu. Am o amica care mi-e simpatica. Eram intr-o imprejurare la un cerc de rugaciune si stand pe genunchi in rugaciune il intrebam pe DL: OARE NU CUMVA E EA sau ai ingaduit sa fim doar amici?
Cand s-a terminat programul a venit la mine un frate si mi-a spus din partea Domnului ca sunt gata sa pasesc intr-o cursa care e foarte aproape de mine, cursa de care nu o sa scap decat cu multa rugaciune.
Fara sa vreau am inteles ca-i vorba de amica mea.Dar nu se poate, ea doar e o fata credincioasa, cu care ma inteleg bine si mai mult mi-e si simpatica. Cu toate astea am hotarat sa tin cont de mesajul respectiv si sa raman doar un amic.
Insa au fost si mesaje de care nu am putut sa ascult pur si simplu.Si imi pare rau pentru asta dar nu ma lasat inima asta rea pe care o am, nu pot sa trec totusi peste ce spune ea, chiar daca este rea.

20/10/05 12:00

filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Nici nu ştiu cum să încep. Să mă adresez direct lui Septimiu sau să vorbesc la modul general.

Tot respectul pentru profeţia respectivă, Septimiu, dar dacă respectivul prooroc mergea cu proorocia aia la oricine altcineva din încăperea în care s-a ţinut cercul de rugăciune, proorocia era la fel de "valabilă". După cum a fost ea formulată, există 100% şanse să fie vorba şi de orice altceva din viaţa ta, nu numai de fata respectivă. Mergi mâine pe stradă şi cazi într-o groapă şi proorocul respectiv o să-şi zică "ahaaaa, proorocia a fost cu adevărat de la Domnul".

Dacă chiar crezi că e vorba de fata respectivă, de ce nu insişti înaintea Domnului să-ţi dea o confirmare? Ţi-e teamă să nu-L superi? Dacă El îţi zice să cercetezi toate lucrurile şi să iei ce este bun... Ar fi o dovadă de cumpătare din partea ta. Altfel ai fi unul pe care orice vânt şi orice aşa zise proorocii l-ar putea duce oriunde şi oricând.

Nu zic că proorocia nu ar putea fi valabilă pentru ce crezi tu în inima ta (care, atenţie, chiar tu zici că este nespus de înşelătoare şi de rea), dar proorociile de genul "oracolului din Delphi" tare îmi miros a contrafaceri. Mai ales dacă nu pot fi verificate cu Scriptura, pentru că sunt specifice unei anumite persoane.

Nu faptul în sine că o să auzi o mulţime de proorocii te va asigura că ceva e într-adevăr de la Domnul, căci pot fi multe duhuri înşelătoare. Dar Dumnezeu nu rămâne deoparte în cazul în care te vede că eşti interesat cu adevărat de voia Lui, şi te va izbăvi într-un fel sau altul, indiferent dacă va ajunge să-ţi vorbească prin altceva decât prin proorocii. În cazul tău particular, de exemplu poate să te pună într-o situaţie în care să vezi omul lăuntric din fata respectivă, aşa cum este în realitate, nu cum se vede la suprafaţă. Şi poate va fi spre apropierea voastră sau spre depărtare. Dar cum poţi şti dacă te încrezi doar în primul necunoscut care îţi iese în cale?

Dacă-ţi zicea proorocul că fata e pentru tine, te-ai fi încrezut numai în acea lucrare? Puteai să o iei pe un drum spinos pe toată viaţa...

20/10/05 13:07

Site web  
april
admin forum

Inregistat: 15/10/05
Nu am inteles ceva.Ce fel de relatie ai in vedere? O relatie pur si simplu sau una in vederea casatoriei?

20/10/05 18:12

GabiB
membru

Cred ca Lupea_Filip are dreptate. Nu putem sa ne luam dupa o prorocie facuta, care nu are o baza Biblica.Dumnezeu vorbeste fiecaruia in mod personal si in mod diferit.Raspunsurile la intrebarile ce le avem,Dumnezeu ni le da prin Cuvantul Lui.Orice raspuns care vine prin om,trebuie sa fie sustinut de Biblie.Dumnezeu nu ne da intotdeauna raspunsul pe loc.Cateodata ne zice si sa asteptam.Insa pentru a primi raspunsul de la Dumnezeu trebuie sa avem ochii mintii deschisi ca sa vedem raspunsul Lui si sa fim gata sa Il ascultam.

21/10/05 10:17

Site web  
Corina
membru

Inregistat: 02/04/05
Mi se pare cea mai importanta decizie pentru viata mea si pentru asta astept imlicarea Lui 100 %. Cred ca pentru unii e ok. sa aleaga: este seriosa, vine la biserica e bine.Exista insa lucruri ascunse pe care le stie numai Dumnezeu si vin in viata ipostaze si momente despre care numai Dumnezeu stie ce fel de oameni avem nevie. Nu cred ca e bine sa alergi la proorci despre o persoana pe care nu o iubesti sa aflii raspunsul. Cred ca Dumnezeu iti poate vorbi.
  Imi amintesc despre povestea de dragoste cu care l-a binecuvantat Dumnezeu pe Bunicul meu. Cand a implinit 25 de ani a inceput sa se roage: Doamne cred ca este timpul sa ma casatoresc. Vreau insa sa ma calauzesti spre persoana pe care tu o vezi in planul tau ca fiind sotia mea. Si se tot ruga si nu primea nici un raspuns. A trecut ceva timp si intr-o zi era la coasa pe camp. La amiaz s-a asezat undeva la umbra sa se odihneasca. Cand s-a trezit avea in minte un nume: o cheama Iuliana. O era asa socat ce poate fi cu asta? Si a asezat undeva adanc in inima lui acest nume. Apoi mai tarziu a visat un vis in care era o fata cu rochie pestrita. A pastrat aceste lucruri in inima lui si a asteptat plin de pace.
  Dupa ceva vreme familia lui a inceput sa construiasca casa si el a trebuit sa vina la "noi" in oras ca sa cumpere tigla. Cand a ajuns se vindeau doar cateva bucati pe zi astfel ca el trebuit sa stea mai multe zile pana sa adune atat cat aveau nevoie pentru intreaga casa. Asa ca a prins si ziua de joi cand a cautat repede o biserica. Cand a intrat acolo a vazut fata care era cu rochie pestrita ca si in vis. A ramas impresionat si a intrebat pe cineva despre cum o cheama pe fata aceea si cineva i-s spus o cheama Iuliana. Bunicu s-a si dus la familia ei sa o ceara in casatorie si a mai pus cateva semne care i s-au implinit. Bunica a dorit sa fie sotia lui si asa au devenit bunicii mei, dragii de ei. Bunicu este un slujitor dedicat pana in ziua de azi si bunica i-a fost in fiecare zi a vietii lui alaturi. Imi amintesc si acum cand mai mergeam cu ei in misiune si Bunicu dupa ce se termina programul ramanea cu slujitorii si vorbeau despre  lucrare iar bunica tot  timpul inconjurata de femei la care le dadea baticuri si sfaturi si biletele cu versete. Bunicu predica, Bunica canta, si lucrarea lor se impletea asa minunat. Bunica era omul de care Bunicu chiar avea nevoie. Si era asa de mandru de ea.
Cred ca nu e greu sa iti alegi pe cineva este un om de treaba, este o fata faina dar atunci cand vrei sa faci o lucrare cand vrei sa slujesti numai Dumnezeu stie de cine ai nevoie: de cineva care sa impinga carul inainte impreuna cu tine nu care sa te impiedice si pe tine sa muncesti.
      Si poti sa alegi singur e ok.  sau poti sa ii ceri la Dumnezeu sa se implice sa aleaga pentru tine.
  PS. O relatie pur si simplu (adica fara nici un scop) nici nu intra in discutie aici.

21/10/05 11:26

oanaforgaci
membru

Inregistat: 19/03/05
si eu ii dau dreptate lui filip! se poate sa fie vb despre orice altceva din viata ta septimiu. acum depinde de tine dc vei afla raspunsul si dc ai avut o intrebare legata de fata respectiva si D-l ti-a vb prin acel om. si intrebarea care ti-a pus-o april e f buna si poate ne ajuti si pe noi sa intelegem mai bine.

mia- placut f mult povestea bunicilor tai corina. eu cred ca exista astfel de cazuri, chiar dc nu prea cred ca mi s-ar intampla mie. am o verisoara care a trecut prin ceva asemanator. ea avea prieten, dar a intalnit un alt baiat care i-a spus ca a visat-o si ca ea ii va fi sotie si ca este dispus sa astepte oricat dc acesta este planul lui D-zeu. au aparut probleme in familia ei ptr ca sunt mai bogati si vara mea avea facultate iar baiatul respectiv nu si era si orfan de ambii parinti. dar vara mea a inceput sa se roage si sa-l intrebe pe D-l dc este adevarat si asa a fost. s-au casatorit in sept si sunt f fericiti acum. mai multe nu stiu ptr ca e plecata in italia.

si legat de prorocii, eu nu stiu ce sa cred de aceea am deschis acest subiect. sincer nu stiu ce sa cred. si eu am avut una prin una din verele mele care s-a rugat ptr mine. D-l i-a vb si mamei mele si i-a spsu sa se roage ptr mine ptr ca El are un plan cu mine si sa se roage sa ies biruitoare dintr-o lucrare ca apoi sa propasesc in alta mai mare (folosesc exact acele cuvinte si atunci femeia respectiva a avut si o vedenie cu mine) si acum ultima, de saptamana trecuta, parintii au fost la rugaciune si iar le-a venit o prorocie: sa se roage ptr una din fete (suntem 2 surori) ca satan vrea sa ii faca rau, dar parintii mei sa se roage si D-l va lucra. mie imi este f frica si de cand stiu mereu ma rog ptr asta si sunt atenta la ceea ce fac si spun si unde merg si cu cine. acum sunt intr-o stare tare aiurea, plina de spaima.

si tot legat de prorocii, parintii mei obisnuiesc sa mearga la rugaiune si acolo tot le vin aceste prorocii si uneori si vedenii. si au fost acum un an jumatate si le-a venit o prorocie in care D-l zicea ca locul nostru nu e aici si ca vom pleca si ca El ne va binecuvanta in locul in care vom pleca, caci vom calca un pamant nou. si sa nu ne gandim noi cand si cum si sa nu socotim timpul, caci El a zis in prorocie ca va trece o vreme si jumatate. si asta poate insemna o saptamana jumate, o luna juamte sau un an jumate sau orice. si pe parcursul acestui timp ei s-au rugat si noi copii impreuna cu ei si le-au mai venit cateva descoperiri si prin alti proroci si toate vb despre acelasi lucru. lui mami i-au venit mai multe si D-l zicea ca prin ea vom pleca si prin cuvantul ei in fata oamenilor mari din tara, prin ea vom avea trecere toata familia. si dupa un an si jumatate mami a primit un plic in care zicea ca a castigat la loteria vizelor. toate au decurs exact cum D-l lea vb. si tati a reactionat exact asa cum D-l i-a zis intr-o lucrare. pana acum totul a decurs normal si D-l a zis ca vor aparea obstacole dar El le va inlatura si asa a fost. acum asteptam sa mergem la bucuresti, la inceputul lui nov, mami trebuie sa mearga la interviu si dc totul este bine vom pleca inainte de sarbatorile de iarna.
asta ma face sa cred ca ele exista, mai ales cand vad ca parintii cred in ele si ca sunt aceleasi de la diferiti proroci. inainte nu credeam, chiar ma inspaimantau si ma gandeam mereu caci sunt atatia mincinosi. am o intrebare: de ce sunt asa multe femei proroci? majoritatea la care au fost ai mei au fost femei. poate de asta gandesc asa si nu am incredere. nu stiu. si mai am o intrebare: exista oare proroci pe care ii poti suna? ei nu te stiu si nu stiu nimic despre tine. se roaga si tu mai suni o data si iti spune totul. sau suni si el exact atunci iti zice prorocia. despre asta nu stiu ce sa mai cred, sincer. voi ce parere aveti? stiti cazuri sau ati apelat voi la astfel de proroci?

22/10/05 14:26

Site web  
Larisa
membru

Oana, eu cred ca sunt mai multe femei care proorocesc pentru ca femeile sunt mai aproape de Dumnezeu in general. Barbatii sunt mult mai superficiali Ei au alte treburi mai importante de facut din pacate. Normal barbatul trebuie sa fie preot in casa lui si profet. Prin el ar trebui sa curga binecuvantarile de sus, dar de vreme ce el este mai preocupat de lucrurile materiale atunci femeia ia locul barbatului. Cineva s-a rugat pentru mine si Jesse odata impreuna cu o doamna pe care eu nu am vazut-o in viata mea si m-au sunat dupa jumatate de ora si mi-a zis ce i-a descoperit Domnul cu privire la relatia noastra si cu privire la pozitia mea pe care o am. Si au fost lucruri adevarate si a fost proorocie la telefon rostita de o persoana pe care nu am vazut-o in viata mea, de care nu am auzit niciodata si pe care probabil ca nu o sa am ocazia sa o intalnesc niciodata. Dz lucreaza cand intr-un fel, cand intr-altul!

02/11/05 22:14

Site web  
april
admin forum

Sunt de acord cu relatiile numai in vederea unei casatorii.
Si, deoarece decizia asta este foarte importanta, implicarea lui Dumnezeu ar trebui sa fie 100 la 100.
De fapt, cred ca ar trebui sa-L implicam pe Dumnezeu mai mult in deciziile pe care le luam, chiar si in cele care nu par asa de importante...

Ultima modificare de april (02/11/05 23:25)

02/11/05 23:23

GabiB
membru

april a scris:

Sunt de acord cu relatiile numai in vederea unei casatorii.
Si, deoarece decizia asta este foarte importanta, implicarea lui Dumnezeu ar trebui sa fie 100 la 100.
De fapt, cred ca ar trebui sa-L implicam pe Dumnezeu mai mult in deciziile pe care le luam, chiar si in cele care nu par asa de importante...

Corect!!!

05/11/05 09:33

Site web  
Larisa
membru

Daca ai realatii numai in vederea casatoriei e ca si cand ai alege orbeste. Trebuie sa fii ca si fata cu ochii in patru ca sa stii care sunt variantele. Nu poti sa sari asa in primul tren cu gandul ca e ultimul. Intr-adevar, relatiile numai in vederea casatoriei dau mai putina bataie de cap, dar asta nu inseamna ca ne scutesc de necazuri. Intr-o decizie Dz are partea Lui, dar El nu ne va face si partea noastra. Pe aia ne-o facem singuri. De aia orice alegere este decizia noastra si implicarea lui Dz. Orice decizie influenteaza mai mult sau mai putin viata noastra.

11/11/05 04:25

Site web  
april
admin forum

Eu cred ca oricat de cu ochii in patru ai fi, tot nu poti sti toate variantele...
Sa alegi orbeste? Hm, ce parere ai de alesul prin credinta? Prin credinta ca Dumnezeu stie mai bine si poate alege mai bine decat tine...
Si nu e vorba sa sari in primul tren care vine...dar ce faci daca lasi prea multe sa treaca?
Am citit destul de recent o carte : "Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu"...cred ca daca Il lasam pe El sa lucreze in viata noastra " relationala" o sa aiba tot El grija sa vina trenul care trebuie....si intre timp noi sa avem grija sa nu ne risipim bagajele aiurea....ca sa avem cu ce urca in tren....

16/11/05 15:19

doitili
membru

Inregistat: 23/10/05
sunt de acord cu April.
cu cat ai mai multe relatii apropiate care nu duc la casatorie cu atat riscul e mai mare ca dupa casatorie sa-ti compari sotul cu unul sau altul...

16/11/05 15:27

Pagini:  1 2 3 4 5 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la