TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Implicarea lui Dumnezeu Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 ... 9
m3diator
admin

Inregistat: 08/12/04
reproduc mai jos o intrebare afisata pe un site de discutii si as vrea sa deschidem
o discutie pe baza ei:

"cand vedezi un baiat/o fata care va place, cat la suta Il implicatzi pe Dumnezeu in luarea deciziei de a fi cu persoana respectiva ?" [etc]

05/06/05 11:56

gfod
membru

Inregistat: 21/03/05
:)) ii simplu....daca-ti place de persoana aia, si daca esti si spiritual, o sa-l implici mult pe DUmnezeu. o sa te rogi mult pentru respectivul/respectiva, plin de zel, si o sa incerci sa gasesti mii de motive sa-ti placa de ea, si in final s-ar putea sa ajungi la concluzia ca Dumnezeu te vrea impreuna cu ea.....
greseala unde-i? subiectivitatea......si lipsa intelegerii..... oare chiar Dumnezeu imi vorbeste sau is hormonii mei?

06/06/05 09:03

Site web  
vaxaly
membru

Inregistat: 28/03/05
...interesant gfod!!! buna replica : ". oare chiar Dumnezeu imi vorbeste sau is hormonii mei?" !!
Oare nu cumva transforma lucrurile dupa cum vrem noi???? si zicem ca e de la Domnul????
...de fapt daca tu o(il) iubesti; si Dumnezeu nu e deacord ce faci?? renunti sau transformi in favoarea ta "adevarul" ???

11/06/05 23:22

Site web  
Fyn
membru

Inregistat: 16/03/05
Imi aduc aminte de un verset .. adica de o bucatica dintr-un verset.... "funia impletita in trei nu se rupe"... parca e din Eclesiastul.
Ca si crestini... ca si tineri crestini.... nu poti spune ca esti crestin adevarat, sau crestin (crestin adevarat cred ca e pleonasm. Daca esti crestin esti si crestin adevarat. Daca esti crestin neadevarat nu esti crestin) si sa nu-l implici pe Dumnezeu in toate domeniile vietii tale. Mai ales in familie. Noi nu prea avem rabdare si credem ca merge bine, ca ceea ce ne place noua asa e cel mai bine. Dumnezeu e interesat de toate domeniile vietii noastre si trebuie sa facem acest exercitiu.... sa asteptam parerea Lui, .... sa cerem sa se faca voia Lui.
Poate sa ne deranjeze.... sau sa ne fie greu sa asteptam.... dar e cel mai bine sa-L lasam pe El sa ne conduca....
Am trecut si io prin situatii de astea.... sa-ti placa de o fata si sa te rogi sa vezi de e voia Lui, sa astepti parerea Lui...... si raspunsul lui Dumnezeu. Nici in domeniul acesta nu poti intelege intotdeauna voia lui Dumnezeu.... De ce da? De ce nu?
Multa rabdare ca sa faceti distinctia intre ceea ce vorbeste Dumnezeu si ceea ce indeamna hormonii...:)

23/07/05 19:48

mirella
membru

Inregistat: 18/03/05
hmmm....ca sa vezi daca EL e de acord cu fata\baiatul respectiv e bine sa iti pui semne...semne la care El sa raspunda :P eu asa fac mereu...si nu cred ca te poti insela daca procedezi asa :) te rogi Lui si El iti raspunde...cum stie El ca e mai bine ca tu sa iti poti da seama ce iti spune..

"Pot TOTUL in Hristos care ma intareste". Filipeni 4:13

23/07/05 20:25

anca4j
membru

Inregistat: 24/01/05
pai....trebuie sa il implicam pe Dumnezeu .... dar  important este ca si persoana cealalta sa vrea sa fim impreuna.... punem semne cum zicea mirella, dar daca cealalta persoana nici macar nu isi doreste o relatie ....degeaba incercam noi.... oricum o luam....totul va fi ok doar cu persoana cu care ne casatorim.( asta in cazul in care funia e impletita in trei ;)  )..pana atunci relatiile vor fi trecatoare si ceva nu va fi cum ne dorim :)

25/07/05 21:53

mirella
membru

Inregistat: 18/03/05
eh..apai iti dai seama daca persoana de sex opus isi doreste sa aiba de a face cu tine sau nu :P

"Pot TOTUL in Hristos care ma intareste". Filipeni 4:13

31/07/05 17:22

anca4j
membru

"cand vedezi un baiat/o fata care va place, cat la suta Il implicatzi pe Dumnezeu in luarea deciziei de a fi cu persoana respectiva?"

iti dai seama daca celalalt vrea sa fie cu tine, dar daca nu vrea si tie tot iti place? nu e complicat? :D...vb in general....si daca vrea el si nu vrei tu...si il implica pe Dumnezeu...sa dea semne...nu e in zadar?
   intreb si eu de curiozitate :P
         vb aici de lucruri complicate...si care devin  banale dupa ce am trecut de ele ;)

01/08/05 16:31

Fyn
membru

Inregistat: 16/03/05
Problema care ai pus-o tu anca4j este una dintre cele mai nasoale pentru persoana in cauza, oricare ar fi ea(el sau ea). As vrea sa vad parerile oamenilor si daca or fost persoane in asemenea cazuri ce or facut si care a fost finalitatea....:)

02/08/05 11:47

joy
membru

Inregistat: 23/05/05
la mie nu merg semnele...pur si simplu Domnul imi da pace si liniste in inima cu privire la un lucru...incredintare....!
cu semnele eu am luat teapa....nu se aplica la mine...dar cred ca la altii merg...:)....cred ca El tb sa fie implicat in fiecare domeniu al vietii noastre dar in acelasi timp El ne da si minte ca sa putem lua decizii bune, sau cateodata mai gresim si noi...:D....dar oricum, El mereu scoate ceva bun din orice chiar dak gresim...:)

14/08/05 17:04

joy
membru

Inregistat: 23/05/05
dar sa nu ma intelegeti gresit...asta nu inseamna sa gresim...stiti voi...atunci cand se intampla sa o facem, sa nu ne fie frica sa ne lasam modelati de El si sa vedem partea buna a lucrurilor....

14/08/05 17:05

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Daca nu il implici pe Dumnezeu intr-o relatie, risti sa ai mai tarziu un alt socru. Daca iti place de cineva si esti fata si te duci si-i spui vai de cozonacul tau! O fata trebuie sa fie curtata, nu sa curteze. NU are nici un farmec daca ea a facut primul pas. Nu riscati sa auziti mai tarziu: "Tu ai vrut-o!" E fain cand stii ca Dumnezeu e in control si cel putin in cazul meu a fost: 50%alegerea mea si 50% inspiratie divina. Dumnezeu nu ne oblliga sa ne cuplam cu cineva. NU exista CINEVA, UNDEVA pentru noi. E alegerea noastra! Cand vad un baiat care place spun:"Inapoia mea, Satano!"(sunt maritata).

04/09/05 01:15

Site web  
anca4j
membru

ok....fata nu spune neaparat prima baiatului ca-i place de el...dar se da de gol de obicei  si e cam tot aia ....si nu prea cred ca sunt  multe fete care se pot ascunde, oricat de mult s-ar stradui :D asa ca tot  "vai de cozonacul nostru " e ;)) . ca nu trebuie sa facem primele pasu..c.am asa e ...si ca Dumnezeu trebuie sa fie implicat in asta e f adevarat :)

04/09/05 13:50

Corina
membru

Inregistat: 02/04/05
Stii ce imi spunea cineva: ca era un cuplu si s-au rugat amandoi ca daca este voia Lui Dumnezeu sa fie impreuna sa ploaie intr-o parte iar in cealata sa nu ploaie. si asa s-a intamplat. Apoi s-au rugat invers sa plaoie acolo unde nu a plouat si unde plouase sa nu ploaie si li s-a implinit si acest semn. Si a trecut timpul din cauza unor probleme s-au despartit  si azi sunt casatoriti fiecare cu altcineva si sunt bine si fericiti.
   Nu stiu cum stau lucrurile insa nu cred ca poti sa il bagi pe Dumnezeu in tipare si sa spui: asa functioneaza sau atfel functioneaza...El face tot ce vrea in cer si pe pamant! si cred ca daca noi cautam fata Lui mai mult ca orice si El vrea sa iti spuna ceva o spune sigur. Nu pot sa uit ce zicea Jim Elliot cei care ati citit cartea va amintiti ce maret este sa iti vorbeasca Dumnezeu intr-o maniera in care sa intelegi, fara pofeti efectiv inimii...mie mi-a vorbit odata prin titlul unei carti si mi-a profetit ceva si cand am simtit asta am stiut ca El imi vorbeste. Adevarul este ca daca il auzi vorbindu-ti zilnic, daca ii asculti vocea cand pacatuiesti mustrandu-te, sau cand iti spune cat de mult te iubeste nu poti sa nu i-o auzi atunci cand iti spune : uite pe..... il vreau partener de viata cu tine.  Si apoi cred ca numai cineva inconstient de ceea ce inseamna casatoria ar putea sa se aventureze si sa ia singur decizia aceasta atat de importanta.

06/09/05 14:29

GabiB
membru

Inregistat: 09/07/05
Scuze ca ma bag si eu asa, dar am citi mai sus diferite pareri si as dori sa o spun si pe a mea.Ca si tineri crestini, nu cred ca ar trebui sa facem un singur pas fara Dumnezeu.Cu atat mai mult sa intram intr-o relatie cu cineva fara sa primim acordul Lui.Dumnezeu a lasat Biblia pe pamant ca sa vedem ce are El de spus in fiecare domneiu al vietii.Cred ca Dumnezeu are pregatit pentru fiecare un partener/o partenera si cand il/o vom intalni, ne va arata acest lucru, dar sa nu uitam sa mergem al Biblie, pentru ca acolo vom gasi raspuns si sa nu ne lasam condusi de sentimente si de cat de tare ne bate inima in preajma persoanei respective.

Ultima modificare de marijuana (08/09/05 18:43)

08/09/05 18:41

Site web  
gfod
membru

Te cred....Sola Scriptura!

p.s. banuiesc ca nu ai gasit scris in Biblie pana acuma despre marijuana,nu? ii o planta minunata, asa-i?

09/09/05 01:01

Site web  
m3diator
admin

chiar asa marijuana, ma gandesc ca ar fi bine sa'ti schimbi numele
si sa folosesti unul mai apropiat de principiile Scripturii despre care
aminteai mai sus.
astept sa vad cum actionezi :)

09/09/05 12:02

GabiB
membru

Sa-mi schimb numele...Hmm... Numele meu este Gabi, dar prietenii imi zic Marijuana.De ce?Pentru ca am jucat intr-o pantomima in care un om era ispitit si eu am fost una din ispite, drogurile.In realitate nu am nici o legatura cu planta aceasta.Nu am vazut live si nici nu doresc.Nu am incercat asa ceva si nici nu ma tenteaza.Nu credeam ca va deranja pe cineva,dar, dat fiind ca ve deranjeaza, am sa imi schimn nickname-ul.

21/09/05 10:47

Site web  
scalcom
membru

Inregistat: 13/04/05
Sa-mi fi scuzata curiozitatea. Ce legatura are nickname-ul lui marijuana cu alegerea de a accesa acest forum????? Suntem indivizi diferiti si liberi de a alege, nu????

21/09/05 11:03

GabiB
membru

Se pare ca este o persoana care nu are nimik impotriva numelui meu.Multumesc.As dori mai multe pareri inainte sa il schimb.Sper ca intelegeti.10q

21/09/05 15:54

Site web  
gfod
membru

ma, eu nu-ti ziceam sa nu-l schimbi. eram atunci intr-o stare, si am tintit altundeva cand am spus ce am spus. ok? deci, no hard feelings....(btw, iti place pipa din poza mea? :)))) )

23/09/05 16:35

Site web  
GabiB
membru

E ok.Eu nu m-am simtit ranita.Pur si simplu nu voiam sa se impiedice careva de mine, sau mai bine zis, numele meu.Nu erai tu cel care imi zicea sa imi schimb numele, ci m3diator.Dar, dat fiind k e singurul...nush daca il mai schimb.Mai astept reactii.10q anywayPipa looks ok,da' nu face bine.Atata timp cat e doar in poza si nu in realitate,io n'am nik impotriva.Da'cre'ca nu numele meu era subiectul pe acet forum, ci cat Il implicam pe Dumnezeu intr-o relatie.De multe ori ne e greu, dar ar trebui sa Il implicam 100%.Desi nu sunt sigura ca Il implicam de fiecare data.Din pacate :(

24/09/05 11:01

Site web  
m3diator
admin

eu am facut doar o recomandare avand in vedere ca e un forum crestin si vrem sa dam dovada ca suntem crestini prin orice facem sau spunem iar numele tau nu cred ca da dovada de asta. daca ar fi fost o prescurtare de la maria juanna sau orice altceva asemanator ar fi fost ok dar dupa cum spuneai si tu, numele acesta are legatura cu drogurile or asa ceva nu e admisibil, faci promovare ascunsa sau ce? ramane sa decizi ce vei face si cum vei actiona.
si asta e valabil pentru oricine... gfod, poate schimbi si tu imaginea aia :)

acestea fiind spune discutia e incheiata, va invit sa continuati sa discutati subiectul
pus in discutie: implicarea lui Dumnezeu intr'o relatie.

24/09/05 11:45

gfod
membru

oh, man....te rog nu ma pune in situatia asta:D ii JRR Tolkien, printre scriitorii mei preferati. si tipul avea prostul obicei sa tina pipa aia in gura mai tot timpul....:)

24/09/05 19:55

Site web  
anca4j
membru

poti scoate pipa folosind adobe :D...vrei sa te ajut? :P....si lasi imaginea cu Tolkien ;)

si...sa reluam intrebarea pe baza careia se discuta :D "cand vedezi un baiat/o fata care va place, cat la suta Il implicatzi pe Dumnezeu in luarea deciziei de a fi cu persoana respectiva?" [etc]

24/09/05 21:07

Pagini:  1 2 3 4 ... 9    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la