|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 5 |
|
m3diator
admin
Inregistat: 08/12/04
|
|
scrieti mai jos perle pe care le'ati auzit sau intalnit..
|
|
31/05/05 04:12
|
|
scalcom
membru
Inregistat: 13/04/05
|
|
Regula Arcei lui Noe in interpretarea mea pentru voi prietenii mei sau nu:
1. Nu pierdeti Arca; a doua nu mai vine. 2. Nu uitati ca toti suntem in aceeasi Arca. 3. Faceti planuri din timp; atunci cand Noe a construit arca, nu ploua. 4. Fiti pregatiti.
Viteza nu e totul. Melcii si gheparzii erau in aceeasi Arca. Nu uitati: Arca a fost construita de amatori, Titanicul de profesionisti. Nu ascultati de critici, faceti bine treaba care trebuie facuta. Proiectati-va viitorul pe muntele cel mai inalt. Sub stresul grijilor, preocupati-va sa continuati sa plutiti. Cat de mare ar fi furtuna, daca sunteti cu Dumnezeu curcubeul nu va intarzia sa apara.
|
|
01/06/05 11:18
|
|
Christyne
membru
Inregistat: 10/06/05
|
|
cateva perle de la capacitate
Calin tine de mîna mireasa care are parul lung de fericire.
Ea lupta sa puna mîna pe dragostea flacaului.
Poetul îsi asteapta iubita ca împreuna sa cutremure o barca.
Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889.
Este vorba de peripetiile lui Robinson Crusoe dupa ce pleaca din Troia.
Arhimede a fost grec de neam si a murit asa de barbari de fascisti hitleristi. Asta cînd el studia în palatul sau din Grecia. Si cum el studia a intrat un soldat si a zis "damio". Si a zîs Arhimede ca nu es. Asa a zîs hitleristu nu esi si a bagat baioneta în el. Dar multe principi de fizica a ramas de la Arhimede printre care principiul lui Arhimede.
Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasa fiind jefuit de niste oameni invidiosi.
În romanul "Rascoala" personajul principal este poporul si marea masa a taranilor.
Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viata sa.
Ion sufera ca nu are pamînt dar o lipsa e ca macar în carte Rebreanu îl putea împroprietari.
Capitala SUA este Casa Alba.
În China traieste foarte multa lume care manînca o abundenta de orez, se încheie la gît si-a inventat guma de la capatul creionului.
Sahara se afla asezata pe un nisip uscat, lipsa apei avînd în zona o prezenta statornica.
În padurile Amazoniei traieste o jungla fioroasa.
Capitala Olandei este jumatate la Haga, jumatate la Amsterdam.
Toate rascoalele au cerut pamînt care era tinut sub talpa de boieri.
Optica se ocupa cu studiul ochelarilor.
Romanii i-au batut crunt pe cartilaginezii din Cartagina. (hahaha)
_______________________________________ Christ is life, the rest are detailS
|
|
28/07/05 17:17
|
|
scalcom
membru
Inregistat: 13/04/05
|
|
Ca lumea chestia asta cu:"Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viata sa".
|
|
01/08/05 10:05
|
|
brightsky
membru
Inregistat: 01/07/05
|
|
o perla de la un examen de admitere: subiect:harap alb! Povestire:...harap alb a plecat in cautare de dovezi...
_______________________________________ I have seen Jesus, for He is in everything I touch!
|
|
12/09/05 19:50
|
|
anddrusca
membru
Inregistat: 05/09/05
|
|
Perle BAC 1. Datoritã faptului cã Lãpuºneanu chinuia pe boieri tãindu-le nasul, urechile, mâinile, etc, el le-a devenit antipatic acestora.
2. Moromete a fost un luptator pentru libertate de care se temeau dusmanii
3. Spre deosebire de tragedie, într-o comedie deznodãmântul se terminã de obicei vesel
4. Cãci, în definitiv, ce reprezintã un milion? Ia, ºapte-opt sute de mii, colo!
5. Atunci când un Aprod Purice îi dã calul sãu, acesta se face movilã pentru ca mai târziu sã ajungã boier.
6. Cristofel Columb a plecat în America unde s-a însurat cu o bãºtinoasã.
7. Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decit in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni.
8. Poema "Miorita" circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din motive tehnice. In balada "Miorita" este vorba de trei ciobani care comploteaza impreuna sa-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul "Mioritei" a spus ca la cap sa-i puie diverse categorii de fluiere.
9. Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De cum venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo ei cintau suflind din frunza si lasindu-i pe boieri cu buza umflata.
10. Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.
11. Scoala Ardeleana nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare
12. Alexandru Lapusneanu s-a tinut de cuvint atunci cind a spus: De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu! Dovada ca azi cel mai intilnit nume este Popescu.
13. Poezia "Sburatorul" de Ion Has Radulescu este un omagiu adus aviatorilor romani.
14. Desi s-a ocupat mai mult cu turismul, Calistrat Hogas vorbea latina la perfectie.
15. Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In "Scrisoarea a treia" se desfasoara batalia de la Rovinari.
16. Imparati cu care lumea nu putea sa se mai impace au venit si la noi in Romania si au cerut pamint si de baut, dar cum venira s-a lamurit cu cine are de-a face si s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberata, c-au ramas doar citeva de bucati de eniceri si spahii fugind, dintre care este amintita "inspre Dunare, o mana."
17. Personajele principale din povestirea O ora din august sunt: ofiterul Rosu si avioanele nemtesti
18. Soldatii ii urmareau pe nemti si, cum ii vedeau ca se urca in avioane, sareau calare pe tunuri si ii urmareau pe tot aeroportul
19. Cand eroul muri impuscat de nemti pe camp, simti miros de marar si de patrunjel.
20. La inceputul fiecarei poezii eminesciene sta plantat cate un tei mai gros sau mai subtire, in functie de cate strofe are poezia
21. Eminescu a publicat frumoasa poezii Pe langa plopii Slavitesti
22. Metoda folosita de Ion pentru a pune mana pe pamantul Anei este insarcinarea
23. Deseori Caragiale demasca moravurile mosierilor de a da nas copiilor lor.
24. Ora exacta a plecarii trenurilor e de obicei mai devreme sau mai tarziu, cum e norocul.
25. Moromete plecase in excursie sa vanda cerealele
26. La o intrebare-capcana, un raspuns pe masura: „Unde s-au intalnit Mesterul Manole si Coana Chirita?!?“, „... cred ca prin Bucuresti, langa un lac dintr-un parc...“.
27. „Care-i treaba cu scrisoarea? Cine-o pierde?“, „Zoe!“, „Zoe si mai cum?“, „Zoe Tipatescu
28. „Ce spune soacra lui Ghita inainte ca acesta sa ia in arenda Moara cu noroc?“, „Banii n-aduc fericirea!“
Ultima modificare de anddrusca (12/09/05 20:34)
_______________________________________ I'm thankful my feelings do not define me. My Creator has deemed me his treasure, he calls me beautiful. God's love is reliable and unchanging. Therefore, I look to him before I look in the mirror.
|
|
12/09/05 20:30
|
|
brightsky
membru
|
|
Perle ale profesorilor:
Cine nu se simte prea destept sa vina langa mine!
M-am uitat de cateva ori spre voi, dar nu s-aude!
Pana sa fie impuscat marele impuscat...
sterge tabla si las-o uda
ce te uiti la mine asa...tridimensional?
vorbiti, mai, pe randuri!
La ora de geogra:" lacul Rosu nu se numeste Rosu pentru ca e rosu, ci pentru ca asa i se spune".
Bai, tipati ca in jungla! trebuie sa tragem o frontiera sa va separam. Zona tropicala de o parte, clasa 11-a G de cealalta parte.
Cand vin, sa gasesc absentii pe catedra.
Dau cu mine dupa tine, de nu se vede om cu persoana
ma maine facem sedinta cu parinti...lasa ce le zic eu ca, chiuliti in stil barbar!
profa de istorie: haidetzi mai repede ca avem multe lucruri de lucrat
Profesoara de chimie a spus unui coleg de clasa cand acesta a fost chemat la raspuns:"nu mai clipi cu ochii ca broasca in piftie! raspunde odata la intrebare."
nu am dat eu 7 daramite...6! ?!?
asta nu-i ora de matematica! parca-i ora de algebra!
e lesne de sesizat si intelege toata lumea
_______________________________________ I have seen Jesus, for He is in everything I touch!
|
|
21/10/05 21:55
|
|
black-panther
membru
Inregistat: 18/10/05
|
|
in loc de porumbul are maduva o eleva a scris porumbul are matze
_______________________________________ Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!
|
|
03/11/05 22:06
|
|
Sunflower
membru
Inregistat: 04/11/05
|
|
profu de info: "...si rezulta un rezultat"
profa de latina "liniste in fund! "
"faceti liniste ca io nu vad la tabla"
"sa impartim tabla in 4 jumatati"
"o mana criminala a dat cu piciorul in chiveta si a spart-o"
"Copii, ce ati citit in vacanta? Domnisoara Christina...in Patul lui Procust"
"nevasta-mea lu unchiu-meu"
"alegem sa aflam necunoscuta pe care nu o cunoastem"
"pai cum, dom'le, imi spune el mie ca-s bruneta cand eu stiu sigur ca-s blonda???"
"spalati-va pe maini pana la genunchi"
"puneti-va manusile, iar cei care nu le aveti, bagati-le in buzunar "
"tu un bou de 17 ani te pui cu unul ca mine?"
"cand ma intorc, vreau sa gasesc absentii pe catedra"
"dimineata soarele rasare in partea de rasarit conform unei vechi traditii"
"de cand sunt eu in scoala asta n-am vazut prost mai mare pe-aici"
"luni vom avea o inspectie neanuntata"
"absentii sa se ridice in picioare, adica pardon, stati jos"
"m-am spalat pe dinti. cum imi sta dintii?"
"cateodata, la franceza, imi place de proful de sport"
"dupa un trimestru de lupte seculare...."
si...lista poate continua...
_______________________________________ Dreams are nothing more than wishes and a wish is just a dream wished to come true...
|
|
04/11/05 12:12
|
|
doitili
membru
Inregistat: 23/10/05
|
|
Nedumerire
In drum spre casa, dupa o duminica grea, am întrebat-o pe sotia mea de ce au ras fratii din biserica atunci cand am anuntat o anumita cantare în comun. "Tu chiar nu stii ce ai spus?" "Nu draga. Am anuntat o cantare comuna înaintea colectei". Da, dar ai spus: "Va rog sa ocupati locurile si sa cantam o cantare comuna stand asa în picioare"
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
18/11/05 16:46
|
|
doitili
membru
|
|
Cioban sau porcar?
Un nou pastor a fost întampinat cu destula ostilitate de unul din diaconii bisericii. "Pastore, i-a spus acesta, tocmai discutam între noi cum o sa te numim. Pe vechiul pastor l-am numit "porcarul". Pastorul s-a uitat putin surprins la el, dupa care a spus: "La ultima biserica unde am fost, obisnuiau sa-mi spuna "Pastorul turmei", dar desigur, dumneata îti cunosti mult mai bine oamenii din aceasta biserica decat mine."
_______________________________________ Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.
|
|
18/11/05 16:47
|
|
doitili
membru
|
|
"Surorilor! Nu uitati ca în aceasta saptamana vom organiza vanzarea de obiecte nefolosite în gospodaria dumneavoastra, cu scopul de a ajuta financiar biserica. Este o buna ocazie sa scapati de toate lucrurile nefolositoare, care doar ocupa spatiul casei dumneavoastra. Aduceti si pe sotii dumneavoastra."
|
|
18/11/05 16:50
|
|
doitili
membru
|
|
"In aceasta duminica nu va avea loc serviciul de vindecare datorita starii de sanatate a pastorului."
"Predica de duminica seara va fi despre chinurile iadului. Veniti mai repede sa participati la repetitia de cor."
|
|
18/11/05 16:52
|
|
doitili
membru
|
|
"Un nou sistem de difuzoare a fost donat bisericii noastre de un membru al bisericii în memoria nevestei sale."
"Pastorul nostru a început sa predice de la varsta de 15 ani. Punea în curtea casei parintesti niste buturugi de lemne si le predica. De atunci si pana azi face acelasi lucru."
"La masa de dragoste a bisericii noastre de duminica trecuta, a fost ca în cer. Multi dintre cei pe care ne asteptam sa fie prezenti, au lipsit."
|
|
18/11/05 16:53
|
|
brightsky
membru
|
|
faine doitili dar ultimul "La masa de dragoste a bisericii noastre de duminica trecuta, a fost ca în cer. Multi dintre cei pe care ne asteptam sa fie prezenti, au lipsit." e de plans, oricum hai ca nu vreau sa stric buna dispozitie de pe aici
Ultima modificare de silvia (19/11/05 21:49)
|
|
19/11/05 21:34
|
|
T-pop
membru
Inregistat: 20/01/06
|
|
profu` catre elev: "Pe langa ca ai craniul mic, mai sta si creerul lejer..."
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
11/02/06 22:08
|
|
T-pop
membru
|
|
Pe langa plopii fara sot, varianta evreului:
Pe langa plopii fara sot Adesea eu treceam As fi trecut si printre ei Dar ce gheşeft faceam?
gescheft=afacere (germ)
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
11/02/06 22:16
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
Pe langa plopii fara sot Adesea am trecut Puteam sa trec si printre ei Dar ce folos as fi avut?!
|
|
11/02/06 22:18
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
"Stefan cel Mare a dat ordin la cai sa cotropeasca mai tare!
Profa de romana predeaza foarte bine!
Nica mergea la scaldat imbracat in pielea goala!
Agripina nu avea decit doi copii, pentru ca al treilea, Paunas, nu mai conteaza, pentru ca tot il maninca vulturii.
Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decat in scris. Dupa caderea Imperiului Roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni."
Ultima modificare de Larisa (11/02/06 23:13)
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
11/02/06 23:12
|
|
T-pop
membru
|
|
mai multe perle pe www.prosti.ro
|
|
12/02/06 20:21
|
|
doitili
membru
|
|
Copiii spuneau lucruri trasnite si pe vremea lui Ceausescu...!
Ce sunt drogurile? Drogurile sunt niste plante pe care le usucã gangsterii si le iau ca pe niste medicamente, care ii amortizeazã, sa nu-si mai recunoascã faptele. (14 ani)
Ce este bucuria? Bucurie e când un om sade la coada si ii spune un om, ca nu e nimic si el vede ca este ceva înãuntru. (7 ani)
Ce este hotãrârea? Hotãrârea e când tovarãsul Nicolae Ceausescu vrea sa meargã în alta tara si vorbeste la telefon cu tara aia si le spune ca vine. (7 ani)
Ce înseamnã lupta politica? Nicolae Ceausescu, de cate ori iesea de la Doftana lua comunisti cu el si cãuta sa inerveze pe hitleristi, ca sa plece. (10 ani)
Ce este rãscoala? Rãscoala înseamnã, când pãrintii nostri nu gãsesc bani si atunci rãscolesc ca sa gãseascã. (8 ani)
Ce este economia? Economie înseamnã sa nu mai cheltuim din salariu, ca sa-l punem la C.E.C. Cheltuim numai din ciubucul, care ni-l da seful. (7 ani)
Ce sunt amprentele? Amprentele e când punem mana pe o clanta si rãmân degetele acolo si le gãseste militia. (8 ani)
Ce este politica? Politica este când mai multi oameni se întâlnesc si vorbesc foarte mult.(8 ani) Politica e un fel de spionaj. (12 ani)
Ce este revelionul? Revelion înseamnã, când unul se duce la altul, mãnâncã, bea si se îmbatã. (7 ani) Tovarãsul Nicolae Ceausescu vorbeste la revelion la televizor, ca sa deanoroc cu oamenii de la servici. (6 ani) Tovarãsul Nicolae Ceausescu, vorbeste la revelion la televizor, fiindcãcând rãguseste el , trebuie sa tragem artificii peste cap. (7 ani)
Ce este sufletul? Suflet e când îti pune mama prãjituri pe farfurie si ii lasi prãjituri silu ala mic. (8 ani) Sufletul are o forma de inima. (8 ani)
Ce este tristetea? Tristete înseamnã când un om vine la altul si bea mult. (7 ani)
Ce este rãbdarea? Rãbdarea este când un om se duce la mãcelãrie si trebuie sa mai stea. (7 ani)
Ce este recensãmântul animalelor? Recensãmântul animalelor foloseste ca sa stie tara cate vite sunt si daca mor la un cutremur sa stim sa muncim în locul lor. (9 ani)
De ce se bat potcoave cailor? Calului i se bat potcoave, pentru ca potcoavele sunt mai usoare decât calul si ele merg mai repede decât calul. (8 ani) La cal se pune potcoave, sa nu cada calul pe spate, atunci când pune frâna, calul se întepeneste în potcoave. (9 ani) La cal se pune potcoave ca sa tropãie pe strada, ca daca nu tropãieste nu e cal. (7 ani)
Ce este respectul? Respect înseamnã sa te scoli si sa stea babele pe scaun. (9 ani)
Ce este libertatea? Libertatea este când se învoieste duminica de la servici. (6 ani)
Ce este statul? Statul e aia care vând gãini slabe, ca la tãrani gãsim gãini grase. (10 ani) Statul e un om de la militie. (7 ani) La tãrani castravetii si rosiile sunt mai bune. La stat sunt mai rele, ca statu mai sta, mai se culca, mai vine câteodatã, si dupã aia iar sta. (8 ani) Statul e un om, care comanda ce sa dea la Alimentara. (7 ani)
Ce înseamnã cuvântul "modern"? Modern e când vezi ceva frumos si e scump si n-ai bani. (7 ani)
Cum se face o carte? Prima data scriitorul scrie cartea pe un carnetel. Apoi se face o sedintã si vorbesc daca sunt bune poeziile si le duce la tipografie si le tipãreste. (12 ani)
Cum se face parfumul? Parfumul se face din apa, dop si din parfum. (5 ani)
Cum rezista pasãrile calatoare sa zboare, zi si noapte, mii de kilometri? Rândunicile când pleacã în tarile calde, pe drum se aseazã pe aripa berzei si se odihnesc. Pasãrile când pleacã asa departe îsi iau mâncare la ele intr-o sacose. Înainte de a zbura, mai stau o luna, doua, sa se odihneascã. (7 ani) Cum se înteleg pasãrile sau animalele intre ele, daca noi, oamenii, vorbim si de multe ori nu ne întelegem? Pasãrile sau animalele vin unele lângã altele si vorbesc în soapta si noua ne spune numai "miau". (10 ani) Pestii se înteleg intre ei ca fac anumite borborosoase, cu gura si se înteleg. (8 ani)
|
|
17/02/06 00:07
|
|
doitili
membru
|
|
Cum au ajuns pisicile niste animale de casa? Oamenii de stiintã au luat tigri si au înfiintat din ei pisici, ca pisicile sunt folositoare oamenilor, iar tigrii sunt rai. (6 ani)
Cum stiu cei de la televizor ca mâine va fi vreme urata sau frumoasa? Omul de la televizor stie ca mâine ploua, ca are un bilet si citeste. Biletul i l-a scris mama lui. (6 ani)
Daca pãmântul se învârteste, cum de nu cãdem de pe el? Nu se învârteste decât Pãmântul, asfaltul nu se învârteste. (6 ani) Scheletul ajuta la înmultirea stiintei. (10 ani) Scheletul foloseste la ai mari, din a sasea, ca sa stie din ce e format omul.
Ce este acela un secret? Secretul este atunci când nu trebuie sa stie militia. (6 ani) Secretul este un om, care ii spune secretar de partid. (6 ani)
Ce sunt farfuriile zburãtoare? Farfuriile zburãtoare sunt niste masini, care se fac la fierãrie si le pune si calculare, ca sa meargã în sus si în jos. Ele se fac în America, ca acolo sunt planete, la noi nu sunt planete. (8 ani)
Ce este zâmbetul? A zâmbi înseamnã sa razi parca în gândul tãu. (8 ani) A zâmbi este când niste oameni rad cu gura închisa, ca sa nu deranjeze oamenii de la bloc. (7 ani)
Ce sunt somnambulii? Somnambulii sunt oameni care au fost în alte tari si au mâncat carne de animale, care se cocoatã peste tot si nu cad deloc. (11 ani) Somnambulii nu cad de pe acoperis, ca au boala simtului. (7 ani) Somnambulii au o boala, care nu-i lãsa sa cada de pe acoperis. Microbii ãstia le da echilibru. Când somnambulii vin intr-o parte, microbii fug în cealaltã parte si asa mereu. (13 ani)
Ce este comunismul? Dar capitalismul? A construi comunismul înseamnã sa construim o societatea civilizata. A construi capitalismul înseamnã sa te porti ca un vagabond. (13 ani) In capitalism preturile la alimente si la alte obiecte sunt mult mai scumpe decât la noi în tara. Salariile în capitalism sunt mizerabile si oamenii trãiesc de azi pe mâine. Muncitorii în Occident cer mereu ca sa li se mãreascã saloriul cat îl au muncitorii de la noi din tara. Muncitorii stau în niste cocioabe, cu o fereastra, sau poate doua, dar ar vrea sa stea la bloc, cum stau muncitorii nostri. în capitalism oamenii strâng bani si la salariu întâi ia un copil pantaloni, apoi la alt salariu ia celalalt copil. Ei se împrumuta de bani, pentru mâncare, cu câteva zile înainte de salariu, de la capitalisti. (13 ani)
Ce este aceea o familie? Un neam strâns la un loc si care zice unul la altul neamule si care stau în aceeasi curte, se numeste familie. (6 ani) Familia este ca daca pleacã tata în alta tara si mama pleacã la servici noi ne ducem la alta familie si ne este frica acasã. (6 ani)
Ce înseamnã sa fi nemuritor? Nemuritor e când sunt doi banditi si trage cu pistolul, unul moare si celalalt rãmâne în picioare nemuritor. (7 ani)
La ce foloseste steagul? Steagul foloseste, ca atunci când veneau turcii peste noi, ei nu stiau peste ce tara veneau si atunci noi le arãtam steagul si dupã aia ei stiau. (7 ani)
De ce ne spãlam cu sãpun? Noi ne spãlam, ca sa dam sãpun în ochi la microbi. (5 ani)
Ce sunt lacrimile? Lacrimile sunt fãcute din mare, de-aia sunt ele sãrate. (7 ani) Lacrimile sunt, când creierul da un moment de gândire, el transpira si transpiratia iese prin ochi. (11 ani)
Ce este partidul? Partidul este niste oameni care il ajuta pe tovarãsul Nicolae Ceausescu, sa se duca în alte tari. (8 ani)
Ce este sifonul? Sifonul este o apa cu picatele. (7 ani)
Ce este apa minerala? Apa minerala înseamnã o apa acidoasã. (7 ani)
Ce este injectia? Injectia foloseste ca sa moara microbii. Serul ala are în el otrava de microbi. Serul se duce la tot roiul de microbi, ei zic ca aia e carne si mãnâncã si moare. (8 ani) Lichidul la injectie e otrãvicios, ca sa-i omoare pe microbi. (6 ani) Ii baga injectia la popou si la om si la microb si pe el îl omoarã, ca e mai mic. (7 ani)
Ce este acela un minister? Minister înseamnã, ca sa te duci acolo sa te rãzbuni. (9 ani) Minister este o încãpere mare unde se aduna toti ministrii ca sa facã sedinte pentru a îmbunãtãti cartierul lor. (9 ani) Ministerul este o fabrica care face bete. (7 ani) Minister înseamnã când scrie ceva si se duce la alt om si omul asa îl trimite la alt om. (8 ani)
Ce este ministrul? Ministru e un om care sta pe scaun si le spune la altii sa facã cerere. (7 ani) Ministru e un om care a învãtat zece clase si s-a dus la serviciul de ministrii. (8 ani)
Câti ani tine copilãria? Copiii trãiesc 35 de ani, oamenii tineri 25 si bãtrânii în 5 ani mor. (8 ani) Copilãria tine cel mai mult, ca doresti tu tot timpul sa te faci mare. (9 ani) Copilãria tine 5 ani si dupã aia vine scoala. (6 ani) Copilãria tine 20 de ani si dupã aia începe sa îmbãtrâneascã copiii si bãtrânetea este pana la 88 de ani, dupã 88 de ani vine 89 si trebuie sa mori. (7 ani)
Ce este luxul? Daca vezi o femeie luxoasa, înseamnã ca era lustruita. (7 ani) Lux înseamnã când cumperi un scaun si cumperi si un fotoliu, si poate vrei sa cumperi si un studio. (7 ani)
Ce sunt tãranii? Þãranii sunt oameni sãraci, care nu au ce sa mãnânce si vorbesc pe alta limba, pe tãrãneste. (8 ani) Þãranii sunt aceia care se ocupa si cu agricultura. (8 ani) Þãranii sunt oameni care le-a dat Cuza Pãmânt. în al Doilea Rãzboi Mondial, ei mai vroiau Pãmânt, ca s-a fãrâmitat la bombe. (10 ani) Þãranii sunt oamenii de la tara care n-au iaurt si noi când mergem la tara, le ducem iaurt, cascaval si brânza. (7 ani) Þãrani înseamnã un om care vrea sa facã buletin în Bucuresti. (8 ani)
Ce este talentul? Talentul este o mândrie a creierului. (12 ani)
Ce este arta? Arta înseamnã mileuri nationale, cãni nationale si care nu poti sa le reprosezi nimica. (8 ani)
Ce este ceaiul? Ceaiul se face din multe bobite si liniute, care le gãsim intr-un pom. (6 ani) Ceaiul se face din tãitei de ceai. (5 ani)
Cum lumineazã licuricii? Licuricii au un pic de par si gaz si piticii ii dau foc si se aprinde. Licuricii nu mor, ei lumineazã pana când se termina focul si le creste par si piticii iar dau foc. (10 ani) Licuricii iau ciobulete de glob, de la pomul de iarna, care le arunca oamenii si se împodobesc si de-aia ei strãlucesc. (7 ani) Licuricii pot lumina, ca ei sunt o parte dintr-o stea, când moare un om cade o stea si din steaua aia se formeazã licurici. (10 ani) Licuricii sunt mici, au o lampa si vin la oamenii care viseazã si se uita la ei, cu lampa, ca sa vadã ce viseazã. (7 ani) Licuricii au o lanterna mica si ne-o baga în ochi, ca sa nu-i cunoastem. (6 ani) Licuricii, ca el se duce la un televizor si când începe televizorul sa lumineze, el ia un pic de lumina. (7 ani)
De ce au casa unii melci si altii nu? Unii melci au casa, iar altii nu, ca de prin anul 1800, can au apãrut canalele, fãcute de oameni în orase, unii melci s-au debarasat de case si asa au rãmas pentru totdeauna, sa trãiascã prin canale, ceilalti trãiesc prin grãdini si livezi. (12 ani) Unii melci au casa si altii nu, pentru ca unii mãnâncã tencuiala si îsi fac casa, altii nu suporta tencuiala si rãmân fãrã casa. (12 ani) Melcii care au casa au fãcut economie, nu au mâncat cartofi, au mâncat numai flori si cu timpul si-au fãcut casa. (7 ani)
Cum stie sugativa sa sugã cerneala? Sugativa suge, ca ea nu e ca hârtia, apãsata tare, ea e formata cu bubulite intre ele. (9 ani)
Cum pot vedea pisicile noaptea? Pisicile pot vedea noaptea, ca are ochii de fosfor. (6 ani) Pisicile au o linie pe ochi, ziua si linia se îngrase si seara se face ochiul plin de linia asta si vede foarte bine. (6 ani)
Cum de este bradul verde tot timpul? Bradul are cel mai mult organism si calciu si de-aia e verde mereu. (12 ani) Bradul e verde tot timpul, ca el nu se mai termina de verde ce e. (9 ani)
Cum arata stelele? Stelele sunt bleu si sunt din colt în colt.
Cum facem noi sa tinem minte? Creierul imprima tot ce gesticulam noi cu buzele, si asa e memoria. (11 ani) Poezia trece prin vene, prin toate vasele capitulare si ajunge în creier. (12 ani)
De ce le-a crescut girafelor gatul atât de lung? Pe vremuri, la mosiile împãratilor si regilor, oamenii legau gatul la girafe cu o ata, de o balustrada si se punea un pietroi, care cântarea o tona. Ei i s-a format gatul lung. Celelalte girafe s-au nãscut din girafa asta la fel. Dar ce aveau cu girafa aia de o chinuiau în halul ala? Girafa asta era pedepsita, ca nu muncea la unele munci agricole. (7 ani)
De ce ziua soarele e galben, iar dimineata si seara e rosu? Pe cer e un drãcusor, care are jar colorat, când e ziua pune pe soare jar galben, când e seara pune pe soare jar rosu. (6 ani) Soarele se schimba la culoare, ca sa mai vezi si alt soare. (5 ani)
De ce e întotdeauna îmbrãcat mirele în negru si mireasa în alb? Mirele e îmbrãcat în negru, ca asa e legea, asa a spus tovarãsul Nicolae Ceausescu. (6 ani)
De ce exista obiceiul ca cei mici când sunt botezati sa fie bãgati de preot în cazanul cu apa? Copiii mici, când se boteazã, ii baga în cazanul cu apa, ca asa a zis tovarãsul Nicolae Ceausescu si sa nu-l supãram. (8 ani)
De ce au cruce pe spate unii pãianjeni? Unii pãianjeni au cruce, ca ei sunt popa la pãianjeni. (7 ani)
|
|
19/02/06 16:05
|
|
doitili
membru
|
|
Desi pierd lupta, taranii lui Rebreanu au unele mici satisfactii cum ar fi: uciderea boierului Iuga, arderea conacelor, etc. --------------------------------------------- A fost la fel ca in istoria cu Romeo si Julieta care au supt la o leoaica. --------------------------------------------------- Personajul lui Camil Petrescu are constiinta pura, dar incarcata. El priveste retrospectiv spre viitor si se izoleaza de cei din jur sinucigandu-se. ------------------------------------------------- La sfarsitul romanului Ana Karenina isi curma zilele, ramanand in continuare o mama buna. ----------------------------------------------------------- Meritul principal a lui Geo Bogza este ca el insusi este martor la ceea ce vede. ---------------------------------------------------- Cronicarii munteni ii laudau pe stapanii lor cu cuvinte frumoase, iar pe dusmani cu ocari si insulte. ---------------------------------------- Substanta cenusie este mai proeminenta la copii care pe masura ce cresc se imputineaza. -------------------------------------------------- Ionel s-a urcat pe un cal, a pus toba de gat si goarna la gura; cu o mana batea toba, cu cealalta sufla cat putea in goarna.
|
|
08/03/06 14:48
|
|
doitili
membru
|
|
Rahela 4 ani:'La multi ani tati!Ai mai slabit cu un an'
|
|
14/03/06 02:45
|
|
doitili
membru
|
|
Perle din seria "Copiii spun lucruri trasnite"
Somnambulii au o boalã care nu-i lasã sã cadã de pe acoperis. Microbii ãstia le dã echilibru. Când somnambulii vin într-o parte, microbii fug în cealaltã parte si tot asa.
Soldatii care au pierdut rãzboiul încep si-l cautã.
Anotimpurile sunt ca sã nu se piardã omul de timp.
Strutul bagã capul în nisip când e pericol cã acolo are el ouãle si sã-si ia rãmas bun de la ele.
Secretarã e o tanti care aduce cafeaua la un director.
Prãjiturile le fac frumoase cofetãresele ca sã zicã lumea cã meritã cât costã. Prãjiturile urâte nu au gust.
Ghinion înseamnã când un copil se ceartã cu celãlalt si mama lui are ghinion cã trebuie sã se certe cu mama celuilalt copil.
Somnul vine când observã cã noi stãm degeaba.
Experienta este un lucru fãcut si de care te miri.
Fin este când costã multi bani si mama zice "Ia uite ce fin este !".
Noi visãm ca sã nu ne plictisim noaptea.
Eu ca sã învãt vin la scoalã cã acasã mama nu stie ce înseamnã termen.
Dirijorul dã din mâini ca sã arate durerea sunetului.
Suflet e când mama îti pune prãjituri pe farfurie si-i lasi prãjituri si lui ãla mic.
Statuile se fac din piatrã la ãia care au câstigat la rãzboi. Noi facem statui cã dacã vin alti strãini si vãd cã noi nu avem statui zic cã noi am pierdut toate rãzboaiele.
Lingusitor este când lingi lingura, lingi farfuria si vrei sã lingi si cratita toatã.
Omul de la televizor stie cã mâine plouã cã are un bilet si citeste. Biletul i l-a scris mama lui.
Când afarã e soare, noi ne dezbrãcãm umbra si o punem pe jos.
Pe vremuri, la mosiile împãratilor si regilor, oamenii legau gâtul la girafe cu o atã de balustradã si puneau un pietroi care cântãrea o tonã. Ei i s-a format gâtul lung. Girafa asta era pedepsitã cã nu muncea la unele munci agricole. Celelalte girafe s-au nãscut din girafa asta la fel.
Când doi oameni vorbesc repede si nu se întelege nimic, înseamnã cã aia e ceartã.
Oamenii vorbesc limbi diferite cã în altã parte doamna de românã îi învatã englezeasca.
Respect înseamnã sã te scoli sã stea babele pe scaun.
Noi trebuie sã avem douã nume pentru cã dacã avem un nume urât sã-l spunem pe celãlalt.
Peisajul e un fenomen al naturii pe care-l gãsim numai vara.
Turistii sunt oameni tineri care merg sus la munte. Pe bãtrâni nu-i cheamã turisti, pe ei îi cheamã vizitatori.
La scoalã nu se dau note mai mari decât nota 10 ca sã nu se încurce profesorii.
Doctorii scriu foarte încâlcit retetele ca farmacistul sã fie sigur cã reteta a scris-o un doctor.
Mama mea lucreazã la facultate. Ea munceste cu pixul.
Mamele sunt mai vorbãrete decât tatii pentru cã mamele se duc la piatã si se ceartã cu vânzãtorii.
Sportul este ministerul sãnãtãtii.
Oamenii îl fluierã mereu pe arbitru pentru cã deranjeazã jocul.
Se spune microbisti la pasionatii de meciuri pentru cã ei stau toatã ziua ca microbii în sufletul oamenilor.
Jucãtorii aleargã, cad, se încãlzesc asa înainte de meci ca sã vadã spectatorii cã ei vor face treabã când vor intra pe teren.
Educatia fizicã e când ai ora asta la scoalã, adicã esti liber.
Sunt si meciuri în nocturnã pentru cã unii sportivi sunt de serviciu în tura de noapte.
Statuia e o figurã si e pusã în oras ca sã ne orientãm unde este piata.
Boxul e o bãtaie cu timp fix.
Trebuie doamnã directoare în scoalã cã ea are grijã sã se certe cu doamna noastrã ca sã învete copiii.
Noi avem trei vacante la scoalã pentru cã la doamna noastrã i se terminã lectiile care sã ni le dea acasã.
Cuvântul gentlemen se foloseste în filme ca sã fie filmul mai interesant.
|
|
17/03/06 10:23
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|