TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Devotional/Postul si rugaciunea Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
ionelcim
membru

Inregistat: 01/11/05
Faca-se voia Ta:

este asa important sa poti renunta la tine si la voia ta, si sa te abandonezi in bratul Dlui si sa-i spui "faca-se voia Ta"

cand ma gandesc ca tre sa ne rugam:faca-se voia ta precum in cer si pe pamant", ma gandesc la oamenii din scriptura ca Iov sau Isaia, de ex Isaia pana in cap 6 tot spune vai te toata lumea: cei care beau vin cei ce mint cei ce inseala....dar cand ajunge in prezenta lui Dzeu, si vede cum stau lucrurile prin cer,.....spune: "VAI DE MINE"

acelasi ex il avem si la Iov care tot vb de Dzeu, dar atunci cand i se descopera Dzeu, spune:"imi pun mana la gura si ma pocaiesc"

vad asa important ca Dzeu sa ne descopere voia, ca sa ne vedem noi cine suntem si ce putem,...pana atunci ne credem mari si tari.....

30/01/06 00:35

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Demarcatia 3: "Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi!"
Cum sa ne rugam pentru nevoile noastre? Sunt 4 cerinte de baza ca sa ne rugam cu succes pentru nevoile noastre.
a trebuie sa fim in voia lui Dz
b sa credem ca este voia lui Dz sa ne binecuvinteze cu ele
c. trebuie sa fii specific
d trebuie sa fii tenace, perseverent

a1 partasia cu Isus - in masura in care il cautam pe Dl zilnic DS ne da putere si eficienta ca sa putem face voia lui Dz Evrei 10:22, 25 ni se poruncesc doua lucruri: a sa ne apropiem de Dl in rugaciune si
b. sa nu parasim adunarea noastra
a2  nu trebuie sa fie dezbinare in trup ci madularele ar trebui sa se provoace unele pe altele la dragoste si fapte bune si sa se incurajeze unele pe altele.
a3. ascultarea in darnicie - Maleahi 3:10 Dz promite ca daca aducem zeciuielele la casa domnului va deschide ferestrele cerului si va turna multe binecuvantari.
De ce a dat Dz aceasta porunca? Pentru ca El a stiut ca dragostea de bani este radacina tuturor relelor. 1 Tim. 6:10. Daca indepartam radacina tututor lucrurilor rele din viata noastra aceasta nu va avea roada in viata noastra. Noi trebuie sa cautam mai intai imparatia lui Dz si neprihanirea Sa si toate aceste lucruri ni se vor da pe deasupra. Matei 6:33 Cand ii dam lui Dz noi recunoastem ca El este sursa noastra. Nu putem sa cerem binecuvantarile Lui daca violam acest principiu de baza.

b. cred ca este voia lui Dz sa ne binecuvinteze cu belsug(material)
matei 6: 24-34. Nu poti sa ai o mentalitate a saraciei si sa primesti de la Dz binecuvantari materiale. Sunt multe dovezi in cuvantul lui Dz care arata ca este voia Lui sa binecuvinteze pe poporul Sau. Luca 6:38, Marcu 10: 29,30 si Filipeni 4:19 - "Si Dz-ul meu sa ingrijeasca de toate trebuintele voastre dupa bogatia Sa, in slava, in Isus Hristos". Pentru a ne insusi provizia lui Dz trebuie: sa fim in voia lui Dz si sa credem ca Dz vrea sa ne binecuvinteze; aceasta credinta ne da incredere sa venim zilnic inaintea Domnului cu cereri specifice.

c. fii specific - trebuie sa fac cereri specifice

d. fii tenace - trebuie sa fim perseverenti atunci cand ne rugam pentru nevoile noastre. In 1 Tes. 5:17 Pavel spune: "rugati-va neincetat!"

30/01/06 00:52

Site web  
brilliant
membru

Inregistat: 27/12/05
Mi-a placut f mult ce ai scris Larisa.Domnul sa ne ajute ca sa si implinim lucrurile astea si sa-L cautam pe Dumnezeu cu adevarat.Si ca sa revin la subictul abordat,eu cred ca postul e ceva f important  si  trebuie sa postim pt a ne lasa cu totul in mana Dimnului.Domnul sa ne ajute la aceasta si doar pt El sa traim si sa cautam sa facem voia Lui.GBU all

02/04/06 14:30

@l3xi
membru

Inregistat: 16/06/06
"Tu asculti rugaciunea, de aceea toti oamenii vor veni la Tine"(Ps 65:2)

Pentru multzi oameni rugaciunea se reduce la rostirea unor versete invatate pe de rost.dar a te ruga inseamna sa te adresezi lui Dumnezeu asha cum vorbeste un copil cu tatal sau. Pe intreg pamantul pot vorbi cu Dumezeu in acelasi timp milioane de oameni caci lui nu'i scapa nici un gand, chiar nici unul.diferitzi psalmi ai lui David spun acest lucru (ps 139)
Isus este Marele Mijlocitor prin care omul are drepotul sa-si indrepte rugaciunile spre Dumnezeu, dar in acelasi timp imbarbateaza pe ai Saisa se adreseze direct lui Dumnezeu prin faptul ca le spune "Tatal Insuusi va iubeste"

19/06/06 00:05

Larisa
membru

Inregistat: 22/05/05
Demarcatia 4
"Si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri"

1. daca ceva se ridica in interiorul nostru cand ne gandim la unele persoane trebuie sa intelegem ca Dz ii foloseste pe cei ce pacatuiesc impotriva noastra ca sa ne invete cum sa iertam. Iertarea este o cheie importanta pentru slobozenie, biruinta si bucurie spirituala.

2. "si iarta-ne noua greselile noastre"  - daca dorim ca rugaciunile noastre sa fie ascultate, sa primeasca raspuns, daca dorim sa fim iertati de Dz trebuie sa-i iertam pe cei ce pacatuiesc impotriva noastra.

Noi TREBUIE:

a. sa-L rugam pe Dz sa ne ierte - cand ne rugam "ne iarta noua greselile noastre" Il rugam pe Dz sa se uite in inimile noastre. Puteam sa repetam rugaciunea lui Iov din Iov 34:32 - "arata-mi ce nu vad, daca am facut nedreptati, nu voi mai face!"
Daca pacatele nemarturisite ies la suprafata in acest punct marturiseste acele pacate in fata lui Dz pe baza promisiunii Sale din 1 Ioan 1:9 " daca ne marturism pacatele El este credincios si drept ca sa ne ierte si sa ne curateasca de orice nelegiuire"
b. sa iertam atat de des cat de des vrem sa fim iertati.
c. sa mentinem o atitudine corecta fata de fratii si surorile noastre. Dusman - observator - cineva care urmareste cu o atitudine critica. Cheia pentru o atitudine corecta este pregatirea. Sa nu asteptam pana suntem intr-un conflict emotional ca sa hotaram cum vom reactiona. Daca deja pe genunchi am hotarat in vointa noastra sa iertam nu va fi atat de greu s-o facem cand vom fi pusi in aceasta situatie. Neiertarea ne fura biruinta, bucuria si pacea; iertam - pregatim calea pentru lucrarea DS in viata noastra si devenim canditati pentru lucruri supranaturale. Trebuie sa intelegem ca iertarea nu este o emotie este un act al vointei. Sa nu lasam un duh de manie, resentimente, neiertare in viata noastra. Sa ne rugam pentru iertarea celor care ne-au gresit.

19/06/06 02:53

Site web  
TheReasonILive
membru

Inregistat: 01/03/08
consider ca rugaciunea trebuie practicata de cate ori ai posibilitatea, este comunicarea cu Dumnezeu, principalul mijloc de comunicare cu Dumnezeu.
postul de asemenea e foarte important nu poate fi practicat la fel de des ca si rugaciunea dar este FOARTE important sa nu fie doar o abtinere de la mancare si apa ci sa fie postul placut Domnului (Isaia 58).....

03/03/08 21:42

simo
membru

Inregistat: 13/04/08
Postul si rugaciunea, sunt doua lucruri esentiale,ce il fac pe om,sa mediteze mai mult la slava, puterea,maretia Domnului. Rugaciunea ne ridica! atunci cand suntem cazuti  si ingenungiati, atunci cand durerea e mare si lacrimile ne coplesesc. Dumnezeu, cu dragostea sa,ne ridica si ne pregateste, portita de iesire. El, e singurul ce ne aduce linistea!

28/05/08 23:57

Norkis
membru

Inregistat: 17/07/08
Walter Wink, profesor emeritus in interpretarea Bibliei afirma:

-”Istoria le aparţine celor care mijlocesc în rugãciune, care cred şi, prin ruga lor, influenţeazã cursul vieţii viitorului”.

-"Rugãciunea excesiv de politicoasã este strãinã Bibliei. Rugãciunile din Biblie sunt îndrãzneţe, insistente, sincere şi curajoase Ele seamãnã mai mult cu târguielile dintr-un bazar oriental. Decât cu monologurile politicoase din biserici".

Ultima modificare de Norkis (27/09/08 15:26)

27/09/08 15:25

livu2day
membru

Inregistat: 06/11/08
Sti am incercat sa fac un post ieri, a venit bunica si bunicu in Irlanda.
Am uitat de post si am mancat unpic, am realizat dupa... m-am simtit groaznic ca am facut o promisiune fata de El si o zi pentru El, am distruso.
Dar bunica ma sfatuit si a zis; "Sti ceva mai bine sa nu iti faci tu planuri asa, pentru cand iti faci planuri vine diavolu si zice "vrei tu asa, lasa ca iti arat". Asa ca e mai bine inainte sa mergi inainte Domnului sa zici Doamne sunt cel mai mare pacatos, sunt neputincious, tu ma cunosti mai bine si ajutama ca ziua aceasta sa o fac pentru tine si dupa voia ta.
De aia am nevoie de tine sa ma ajuti sa fac macar in cinstea si slava ta, doar sa fie citeva minute, o ora, citeva ore sau o zi, citeva zile. Tu sa ma ajuti Doamne in fiecare clipa, sa ma intaresti si sa fac acest lucru cu ajutorul Tau ca fara Tine nu pot."
Cand am auzit acest lucru m-am mirat ca o femeie care a trecut prin atiti ani cu Domnul are aceleas gand ca nu a facut destul pentru El si tot mai are nevoie de El asa de mult.
Slava Domnului ca am invatat ceva, de acuma incolo o sa fac o rugaciune asemanatoare si nu o sa fac planuri cum si ce, doar o sa fac cit randuieste si e voia Domnului ca El sti cum si ce mai bine!!

27/11/08 02:22

antonela
Moderator

Inregistat: 02/11/05
Dumnezeu doreste sa ne rugam, deoarece prin rugaciune:

* Ne recunoastem dependenta noastra de El.

* Crestem in har si smerenie.

* Ne imbogatim relatia noastra cu Dumnezeu.

* Ajungem sa intelegem voia Lui pentru noi.

* Ne vedem incapacitatea de a controla situatiile.

* Interpretam indurarile lui Dumnezeu ca raspunsuri la rugaciune,mai degraba decat coincidente.

* Dumnezeu Isi poate revarsa mangaierea si pacea Lui in mijlocul tragediei si disperarii.

* Suntem schimbati.

20/09/09 21:01

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
in legatura cu rugaciunea: sunt situatii in care esti singur si te plictisesti - astepti la medic, stai la o coada uriasa, esti pe tren/masina/tramvai, mergi pe jos spre lucru etc
  Si atunci poti sa te rogi, asa cum stai sa vorbesti cu Dumnezeu.
Credeti ca e ok practica asta?

27/02/10 10:39

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

RainSong a scris:

in legatura cu rugaciunea: sunt situatii in care esti singur si te plictisesti - astepti la medic, stai la o coada uriasa, esti pe tren/masina/tramvai, mergi pe jos spre lucru etc
  Si atunci poti sa te rogi, asa cum stai sa vorbesti cu Dumnezeu.

eu cred ca e foarte ok :) .

rugaciunea este de fapt asta de vorba cu Dumnezeu si cred ca ar trebui sa putem sta oricand de vorba cu El, nu?.

27/02/10 10:41

alex
membru

Inregistat: 02/03/09

RainSong a scris:

sigur...:) eu de obicei cand vin acasa am de mers pe jos cam 2 km si in timpu asta vorbesc cu Dumnezeu si nu doar atunci ci si cand sunt pe autobuz, in drum spre facultate s.a.m.d...

27/02/10 11:09

RainSong
membru

ionelcim a scris:

eu cunosc 2 oameni care au postit 40 de zile si 40 de nopti si n-au murit

wow! Chiar acuma doream sa intreb daca Domnul nu o fi baut apa deloc, citisem si eu ca numai vreo 5 zile rezista omul fara apa.

Eu ma intreb daca e ok postul de la cei orto, mi-am amintit ca ei au intrat in postul Pastelui.
Apropo, o zi de post cum se considera? De la 20pm azi pana 20pm maine? [nu mai stiu unde am citit ca asa se considera inainte ziua]

Ultima modificare de RainSong (15/03/10 13:58)

15/03/10 13:58

alex
membru

Inregistat: 02/03/09
eu nu zic nici ca da nici ca ba :P insa totul tine de motivatia pt care tii post....daca tii post doar asa ca sa zici si tu ai tinut ca toate lumea ca deh' e "postu pastelui"...atunci e degeaba....sunt mai multe feluri de post RainSong
si faptul ca te retii de la unele feluri de mancare, e unul dintre ele...
ca veni vorba postul nu se refera neaparat doar la mancare, diabeticii sau cei cu probleme medicale, ce se fac atunci? ei nu pot sa se retina de la mancare..deci ei postesc in alt mod, se retin de la altceva...ceva care le distrage atentia de la Dumnzeu..
nu stiu daca m-ai inteles...:P o sa mai revin sa explic mai pe larg....;)

15/03/10 21:13

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

RainSong a scris:

wow! Chiar acuma doream sa intreb daca Domnul nu o fi baut apa deloc, citisem si eu ca numai vreo 5 zile rezista omul fara apa.

Cred ca este ceva supranatural sa rezisti fara apa atatea zile. Nu e indicat sa stai mai mult de 3 zile fara lichide.

RainSong a scris:

Eu ma intreb daca e ok postul de la cei orto, mi-am amintit ca ei au intrat in postul Pastelui.

Cred ca inima conteaza mai mult, nu postul in sine, adica de ce il tin, nu cum il tin.

RainSong a scris:

Apropo, o zi de post cum se considera? De la 20pm azi pana 20pm maine? [nu mai stiu unde am citit ca asa se considera inainte ziua]

La evrei cred ca era de la apusul soarelui pana la apusul soarelui.

15/03/10 21:22

RainSong
membru

aha, m-am mai lamurit alex si april :)

15/03/10 21:53

emanuel
membru

Inregistat: 14/09/08

april a scris:

...La evrei cred ca era de la apusul soarelui pana la apusul soarelui.

De la apusul soarelui pana a doua seara cand apareau primele 3 stele. (Daca era doar o zi de post)

Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)

15/03/10 21:56

RainSong
membru

mereu-tanar a scris:

cand apareau primele 3 stele.

pai cum iti dadeai seama cand apar primele 3 stele? Eu am impresia ca toate apar deodata :)

Ma intreb de ce a instaurat Dumnezeu postul? De ce vrea ca o anumita perioada sa nu mancam si sa bem? Ma gandesc ca faza e mai profunda, cum spunea alex, poate asta cu bautul si mancatul e oarecum un simbol, inseamna renuntarea in acea perioada la lucruri lumesti si la grija fata de trup, sa cautam exclusiv grija pentru suflet.

Si iar cum spunea alex, trebuie intelepciune - de exemplu bunicul meu e bolnav si trebe sa-si urmeze tratamentul si sa manance, dar el tine post in fiecare duminica, ceea ce e contraindicat de medici. Este de apreciat ,dar nu cred ca trebuie fortata mana lui Dumnezeu; si pastorul lor de la sat le tot spune ca trebuie sa-si ia medicamentele si e de preferat sa manance corespunzator, nu trebuie sa fie extremisti.

16/03/10 13:36

RainSong
membru

ultima oara cand am tinut post era sa nu-mi amintesc de dimineata ca vreau sa fac chestia asta. Dar am avut un vis in care se facea ca mi rau si ca a trebuit sa ma duc la bucatarie sa mananc ceva, mai precis cozonac. Si imediat m-am trezit, chiar imi era rau si chiar aveam cozonac. Bun ,visele vin din multimea gandurilor, dar ma bucur ca mi-am amintit tocmai din cauza visului, data aia a fost cea mai faina zi de post de pana acum.

23/04/10 14:36

Roxana
membru

Inregistat: 14/03/08
Cum tineti voi post si cum va rugati, cat timp, ce inseamna mai exact post, fara produse ce contin carne si derivate sau post numai cu apa si paine? Vi s-a intamplat vreodata sa fiti altfel dupa o zi de post si rugaciune?
Sa va spun cateva idei din studiul meu si sa-mi spuneti parerea voastra.
Rugaciunile de obicei servesc propriului interes si nu sunt in conformitate cu natura lui Dumnezeu.Ele pun accent pe lucrurile noastre, nu ale Lui.Din aceasta cauza sunt multe rugaciuni care nu primesc raspuns.Uneori pacatul intrerupe comunicarea cu Dumnezeu si rugaciunea este un act prin care ne intoarcem in tovarasia Lui.Exista mai multe tipuri de rugaciuni.Rugaciuni la care Dumnezeu raspunde prin miracole, rugaciuni la care nu raspunde si rugaciuni la care raspunde in cu totul alt fel decat cerem noi prin rugaciunile respective.Intre rugaciuni si felul nostru de a ne purta exista o stransa legatura.
Ce s-ar intampla daca Dumnezeu ar raspunde la fiecare rugaciune?Ce se intampla cu rugaciunile neascultate?Pentru multi crestini rugaciunea este ca un spiridus sau ca pestisorul care indeplineste dorinte.
Pentru ce si cum ar trebui sa ne rugam ca rugaciunile noastre sa fie ascultate?Este suficienta rugaciunea "Tatal nostru" sau trebuie sa ne rugam concret si sa spunem lucrurilor pe nume cand ne rugam?Rugaciunea noastra poate schimba lucrurile, poate schimba deciziile Domnului?
Cu trecerea timpului am realizat ca sunt rugaciuni la care nu mi s-a raspuns dar mi-a fost mult mai bine asa sau fara lucrurile pe care le ceream.Dumnezeu raspunde la rugaciuni la momentul si in maniera aleasa de El.O rugaciune fara raspuns poate fi pusa pe seama unei greseli a celui care se roaga sau a unui pacat din trecut?
O rugaciune il poate face pe Dumnezeu sa se razgandeasca?
Lui Isus daca i s-ar fi raspuns la rugaciune, izbavirea Lui ar fi insemnat pieirea planetei.
Ce rost mai are sa ne rugam in aceste cazuri, daca Dumnezeu stie dinainte ce urmareste sau care sunt planurile Lui, atata timp cat ele nu ii pot schimba deciziile si nu le da ascultare?

Ultima modificare de ROXANA82 (14/10/10 14:08)

30/07/10 17:28

RainSong
membru

ROXANA82 a scris:

Cum tineti voi post si cum va rugati, cat timp, ce inseamna mai exact post, fara produse ce contin carne si derivate sau post numai cu apa si paine?

cred ca intre timp ai aflat raspuns la astea :)

ROXANA82 a scris:

Rugaciunea noastra poate schimba lucrurile, poate schimba deciziile Domnului?

mie imi place sa cred ca da, gasim exemple si in Biblie, cum la staruinta anumitor oameni ai Lui, Dumnezeu s-a razgandit sa zic asa.

ROXANA82 a scris:

O rugaciune fara raspuns poate fi pusa pe seama unei greseli a celui care se roaga sau a unui pacat din trecut?

si tacerea e un raspuns, nu? Raspunsul poate fi: da, nu, nu inca, nu meriti, mai asteapta, am ceva mai bun pt tine etc

ROXANA82 a scris:

Lui Isus daca i s-ar fi raspuns la rugaciune, izbavirea Lui ar fi insemnat pieirea planetei.

care, aia cu Tata, daca este cu putinta departeaza de la mine acest pahar?

Oricum, cred ca rugagiunile noastre sunt doar o lista lunga de cerere si insiruire de frustrari. Nu ca ar fi rau, doar ca uitam sa multumim, uitam ca rugaciunea poate sa fie fara cuvinte, as astepti pur si simplu tacand, sa nu se auda doar vocea ta ci si vocea Domnului. Oricum, nu toti teologii sunt de acord ca rugaciunea este dialog intre tine si Dumnezeu, ci mai degraba audienta ta la Dumnezeu]. Voi ce credeti?
Eu am probleme la capitolul asta, inca incerc sa o scot la capat si sa inteleg mai multe legat de vocea Domnului.

Ultima modificare de RainSong (28/01/11 21:20)

28/01/11 20:43

antonela
Moderator

Inregistat: 02/11/05

RainSong a scris:

Oricum, nu toti teologii sunt de acord ca rugaciunea este dialog intre tine si Dumnezeu, ci mai degraba audienta ta la Dumnezeu]. Voi ce credeti?

Eu cred ca rugaciunea este o convorbire intre mine si Dumnezeu. Lui ii spun tot ce am pe suflet, pentru ca stiu ca doar El ma intelege mai bine decat oricine.

Prin rugaciune,aratam dependenta noastra de Dumnezeu, dorinta sufletului nostru de a fi in prezenta Sa si de a-I asculta vocea.

RainSong a scris:

Eu am probleme la capitolul asta, inca incerc sa o scot la capat si sa inteleg mai multe legat de vocea Domnului.

Si eu am intampinat probleme  cand am ajuns la capitolul asta. Din experientele mele, pot spune ca, doar stand aproape de El in rugaciune si Cuvant,am putut sa-I inteleg glasul.

28/01/11 22:10

FiicaDeRege
membru

Inregistat: 03/11/08
M-am tot gandit zilele astea la faptul ca, de multe ori, rugaciunea nu este pt mine un dialog. Cand am terminat de zis ce am avut de zis, trec la alta activitate. Dar am observat ca atunci cand fac liniste in interiorul meu, Dumnezeu imi vorbeste, imi raspunde.

Ultima modificare de FiicaDeRege (01/03/11 17:40)

01/03/11 17:39

simona
membru

Inregistat: 19/02/08
Gand la gand, FiicaDeRege. Am exact aceleasi framantari. Dar cel mai rau e ca nu ma mai pot ruga si in timpul zilei. Ma iau cu munca, si uit de asta. Si mi se pare un lucru rau asta. Dar dupa, ma intreb: oare sa nu mai fiu atenta la munca?

Iar seara sunt atat de obosita-ca lucrez aproape 10 ore pe zi-incat, spre rusinea mea o zic, uneori atipesc. :| Si parca mi-e tot mai greu sa ma pun pe genunchi.

01/03/11 17:43

Pagini:  1 2 3 4    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la