|
|
|
Fyn
membru
Inregistat: 16/03/05
|
|
M-am uitat pe unde sa pun acest subiect si m-am gandit ca ar fi nimerit si aici. De ce? Credeti ca pe un tanar crestin poate sa-l caracterizeze postul si rugaciunea? Nu razlet ci regulat. Poate sa fie o indeletnicire pentru un tanar? Poate sa fie benefic? Cum sa postim? As vrea sa vedem si experiente in urma postului si a rugaciunii. Va astept cu sfaturi practice si bune de pus in aplicare........
_______________________________________ Verbum Domini Manet In Aeternum... Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita...
|
|
20/05/05 18:04
|
|
scalcom
membru
Inregistat: 13/04/05
|
|
Rugaciunea ne este folositoare noua personal si ne poate arata ce fel de oameni suntem in intimitatea noastra. Cei care se roaga mult pentru cei din jurul lor dovedesc un altruism adevarat. De multe ori prin rugaciune ne eliberam de toate poverile psihice, sufletesti, emotionale. Nu mai spun de postul insotit de rugaciune aceasta poate fi numita lupta spirituala, armele fiind Duhul Sfant care se afla in noi si care impletita cu rugaciunea poate rupe legaturi si ziduri spirituale. Da este puternica rugaciunea si de mare folos, acompaniat cu postul este o mare putere care sta la dispozitia noastra. Prin acestea putem avea autoritate asupra lumii spirituale.
|
|
24/05/05 09:33
|
|
Judas Priest
membru
Inregistat: 25/05/05
|
|
Salutare la toata lumea si la toti compadriotii mei.
Azi a fost o zi plina pentru mine. M-am trezit de dimineata mersi la serviciu, acordat prioritate unei domnisoare batrane in autobuz pe care o stiu ca sta vizavii de blocul meu. Apoi la serviciu am lucrat pana diseara impreuna cu colegii mei si seara m-am dus acasa si am intrat pe forumul acesta. Si acum ma gandesc: ce am facut eu ca sa merit toate astea? Dupa cum bine stiti, sunt roacker si ascult muzica din asta chiar daca voua nu va place. Iar idolii mei sunt altii decat dumnezeu, eu ma rog rock-ului si artistilor de rock pentru ca ei m-au facut sa ma simt atat de bine. Asadar sunt convins ca pentru ca m-am rugat lor am ajuns sa am bunastarea de acum, sa am salariul asa de mare si o viata tumultoasa dar bine organizata, sanatatea sa-mi permita sa acord prioritizare in autobuze celor care o merita, pe scurt sa duc viata pe care o duc si de care sant mandru. In fiecare seara ma rog, dar ma rog pentru mine, si nu lui dumnezeu, iar lucrul asta imi confera incredere in mine insumi personal, o incredere mai mare decat orice incredere care a existat vreodata. E motivul pentru care traiesc si motivul pentru care o sa mor. Altfel as avea probleme, la fel cum au patit niste prieteni de-ai mei din Singapore (nu stiu daca ati auzit de tara asta, e undeva in celalalt capat al lumei noastre), la care n-a fost deloc bine. Adica au avut probleme, dar imi este imposibil sa va destainuiesc acele evenimente pentru ca le-am promis sa nu o fac decat dupa ce voi fi ajuns pe lumea cealalta, printr-o transhumanta extrasenzoriala. Cel putin asa mi-a spus un prieten de-al meu care avusese legaturi cu rock-ul din alte tari si invatase mai multe decat mine. Ce-i drept, a ars vreo 3 biserici pana l-au inchis, dar omul era de o bunatate rara. Era chiar modelul meu in viata, exceptand practicile lui cu care nu sunt si nu voi fi niciodata de acord, pentru ca nu asa se face treaba, nu asa te razbuni pe nenorocitii aia, pedeapsa asta e prea blanda. Nu au timp sa sufere. Dar ma scuzati ca m-am scufundat in amanunte, sa continui relatarea. Ma rog in fiecare zi pentru mine, pentru parintii si buniciii si strabunicii si toate rudele mele pentru ca numai asa sunt convins de izbavire dupa moarte. Dar dupa cum v-am spus nu ma rog decat celor pe care consider eu ca trebuie sa ma rog lor, si intamplator ei nu se afla printre noi, nici printre ai lor, sunt cei care voi nu-i suportati, dar nu face nimic, de data asta sunt convins ca am dreptate si ca va veti da seama si voi candva de acest lucru. Iar daca nu, nu am ce sa va fac, nici nu stiti ce pierdeti. E o gandire profunda si savanta, e maximul pe care il poate da gandirea umana, e cel mai bun mijloc de a-ti da seama de adevarul absolut, de a realiza cum stau treburile de fapt. Nici o legatura cu MISA, dar si ei a incercat fara succes sa gandeasca ca mine, dar din pacate n-au reusit pentru ca aveau la cap un guru cam naspa, care nu stia ce e bine si ce e rau, poate pentru ca nu avusese toti anii aia 7 de acasa. Eu am 8, trebuie sa recunosc ca parintii m-au dat de batran la scoala, deci am un avantaj indubitabil in fata lor. Mai sunt si cei cu 12 si 16, dar aia obtin clar mai multe puncte, stiti voi unde. De fapt stiu eu, ca n-o sa va dezvalui acum totul, mai am si altele de facut.
Multumesc pentru atentia acordata citirii acestui post, sper sa nu va fi dezamagit nici de aceasta data. Si nu uitati, dumnezeu vegheaza asupra voastra, dar vegheaza altfel decat credeti voi. Sa nu va mai dau un exemplu din alte meleaguri bucovinene, cand s-a intamplat ce s-a intamplat. Nici nu vreau sa ma gandesc. Ganditi-va voi in locul meu, va face mai bine la sanatate decat mie, care sunt pe moarte, care am cancer pulmonar in ultima faza. Sa ne auzim cu bine,
|
|
25/05/05 02:47
|
|
Fyn
membru
|
|
Buna omule!!! Esti tare... n-am ce spune..... Sunt fara replica.... Incerc acum sa mi-o construiesc. Ai un motiv pentru care sa traiesti omule!!! Fain de tine. Vezi... multi traiesc si nu au pentru cine sa traiasca. Pot sa spun ca vegeteaza, ca o leguma. Nasol asa. Imi place ca esti sincer. Si eu sunt asemeni tie. Am un motiv pentru care traiesc si e cel mai fain motiv si mai tare motiv pentru care traiesc. Saptaman atrecuta era sa o patesc rau de tot. Da rau de tot. Si nu s-a intamplat nimik. Numai o chestie care a durat mai putin de 24, sau 12 ore. SA STII CA SUNT SINCER. Nu fac vrajeala. Si asemeni tie mi-am dat seama ca nu merit.
Dar cred ca mai e o diferentza. Motivatia pentru care traiesc io va ramane in veci. Tu pentru ce traiesti? Pentru muzica rock. Asa spuneai. te rogi lui.... samd. Cat dureaza muzica rock? Cat dureaza un star rock? Hmmmm un star e o stea cazatoare pana vine un alt "star" la fel de cazator. Si sa nu cada starul da tot o sa cada odata si odata. Stii cand? Cand va fi sfarsitul lumii.... Deh vei spune ca sunt povesti sau abureli. Pentru tine, dupa mintea ta fireasca sunt. Pentru mine si multi altii nu sunt ci sunt realitati. Si astept acea zi. Da stii de ce o astept? Nu petru ca va fi foc sau groaza sau razboi sau scene crude sau orice altceva horror. Nu nu. Ci petru ca ma voi intalni cu CINEVA. STII CU CINE? Cu Cel care mi-a dat motivatia pentru care sa traiesc!!!!
Tu stii ce inseamna asta? Hai daca ti-as putea spune!!!!! Daca ai putea intelege catusi de putin!!!!! Da nu poti. Si totusi ai putea..... Si spuneam ca motivatia pentru care traiesc ramane. Si inca ceva: implineste, da sens vietii. E tot ce vrei tu mai scump si mai pretios. No acum tre sa ma duc si mai vb noi.
Schimba avatarul!!!!
_______________________________________ Verbum Domini Manet In Aeternum... Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita...
|
|
25/05/05 12:59
|
|
scalcom
membru
Inregistat: 13/04/05
|
|
Ce reprezinta imaginea din avatarul tau Iuda????? Si ce-i cu vrajeala aceea cu cancerul. Esti tare sa stii, te cunosc insa bine si pot sa-ti spun ca te dai c-am mare de data asta. Merit sa-ti spun asta pentruca am citit mesajul tau de la rugaciune pana la capat. Sa ne vedem si auzim cu bine.
|
|
25/05/05 13:17
|
|
cosminro
membru
|
|
Salut Judas,
Iti admir curajul cu care iti prezinti experientele interioare, si bine inteles, cei care crezi ca au devenit modelul pe care-l poti urma in aceasta calatorie. Ce pot sa spun, dupa felul in care iti prezinti problema, vad foarte multa suferinta interioara. Cu siguranta lucrurile pentru tine sunt foarte dificile, deoarece ai cancer. Dorinta mea, si cred ca si a cititorilor, este de a ne ruga Tatalui Ceresc, ca El sa aduca insanatosire trupului tau. Sunt de acord cu tine, fiecare avem un aprentis pe care il urmam, si de la care am invatat si vom continua sa invatam; insa atunci cand este forba de Dumnezeu, nimeni nu este ca El. Nu incerc sa te critic, deoarece simt durerea interioara, iar daca asi fi in locul tau, probabil ca asi raspunde la fel. Sunt foarte uimt sa aud ca te rogi pentru intreaga familie, felicitari! Uneori se intampla ca noi nu avem acelasi zel de a ne ruga ca si crestini pentru familile noastre! Sfatul meu pentru tine este sa aduci problema ta inaintea Tatalui Ceresc prin Fiul Sau, iar mai apoi vei putea intelege despre ceea ce vorbesc.
In privinta mesajului atasat pe acest forum de catre moderator(fyn_festus), sunt putin dezamagit de felul in care ai prezentat paragrafele de mai sus. Te rog, ai mare grija cum raspunzi, deoarece sunt anumiti oameni care sunt la capatul vietii lor. Dorinta Domnului este ca noi sa-i aducem aproape de El, si nu sa-i departam de El.
Sper sa nu te superi, Cu stima si respect in Christos, Cosmin
|
|
26/05/05 21:03
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
Fratele meu (Judas Priest), D-zeu sa te binecuvanteze.Daca ar fi tot mai multi crestini asa devotati lui Dumnezeu cum esti tu dumnezeilor tai, probabil ar fi o reforma si o mare trezire in Romania si nu numai! Daca tot mai multi tineri ar intelege cu adevarat cat de importanta e rugaciune si postul atunci sigur Romania ar prospera. Stii eu mi l-am ales model pe Pavel...pt ca el calca pe urmele lui Hristos Isus; era una cu Isus. Tot mai multi vrem sa avem victoriile lui Pavel dar tot mai putini suntem deispusi sa avem razboaiele si suferintele lui Pavel! ...pot sa spun din propria mea experienta ca rugaciunea si postul au o mare putere.Am vazut minuni (si nu vorbesc acum ca sa nu adorm), am vazut cum Dumnezeu vindeca, am vazut biruinta...si toate astea datorita rugaciunii! Rugaciunii & postului. ...Isus insusi ne-a dat un exemplu in post si rugaciune; daca El, Fiul Lui Dumnezeu s-a rugat si postit, cu atat mai mult trebuie sa o facem noi care suntem "carne"!
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti! <><
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
31/05/05 01:14
|
|
Fyn
membru
|
|
ai mare dreptate vaxaly. Ne dorim succesul marilor oameni ai lui Dumnezeu, dar nu trecem pe unde au trecut ei. Nu platim pretul care l-au platit ei, nu avem dedicarea care au avut-o ei. Numai daca visam sa fim ca cineva si stam asa pana apara un alt vis nu cred ca rezolvam nik. Cum practicati postul si rugaciunea? Regulat, sau cand e nevoie. As vrea sa vedem si ceva experiente ca rezultat la post si rugaciune. As vrea sa va spun io una. De o bucata de timp am inceput sa practic regulat postul. Nu cred ca fac acest lucru intr-un mod f profund dar e un timp care cred ca este folositor si ma intareste. Nu demult am avut un incident care putea sa aiba consecintze foarte grave nu numai asupra mea. Nu pot sa intru in detalii. In acele momente am simtit prezenta si puterea lui Dumnezeu cum m-a insotit si m-a intarit. Astea sunt cuvinte care pot sa para simple si banale, dar cred ca si voi ati avut experiete care au dovedit prezentza lui Dumnezeu, dar cuvintele sunt prea slabe sa exprime cu adevarat ceea ce ati simtit
|
|
01/06/05 22:49
|
|
cosminro
membru
|
|
Care este scopul postului si al rugaciunii in viata unui Crestin? De ce trebuie sa alegem aceasta cale? Care sunt reszultatele obtinute la sfarsitul acestui post de rugaciune si a.sm.d.?
Care este importanta si esenta pe care Christos a oferit-o uceniciilor Sai? Tu, de ce postesti? Pentru ce faci acest lucru? Pentru cine? Cu ce motiv postesti?
Harul este mai mare decat omul, nu?
Ultima modificare de cosminro (02/06/05 20:49)
|
|
02/06/05 16:35
|
|
vaxaly
membru
|
|
pot fara sa spun fara sa gresesc ca rugaciunea si postul il "misca" pe Dumnezeu. AM experimentat puterea aceasta. (am luat cu un prieten de al meu o zi de post pt cineva care se indeparta de Dumnezeu si ne-am rugat in acea zi special pt asta, mult! am simtit puterea lui Dumnezeu in noi, si persoana pt care ne-am rugat si am postit, "si-a revenit la normal"! 10x GOD!) Da pot parea banale si simple, dar am vazut in urma rugaciunii si postului, minuni. vindecari.eliberari! Pot sa afirm sus si tare ca daca nu ne rugam , murim; -si astfel traim in pacat!
GBU! <><
...
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
02/06/05 18:12
|
|
gfod
membru
Inregistat: 21/03/05
|
|
vaxaly a scris:
pot fara sa spun fara sa gresesc ca rugaciunea si postul il "misca" pe Dumnezeu. |
ahahahahahahah......ce sigur esti pe tine....sigur il sensibilizezi pe Dumnezeu? ce tare esti.... eu doar imi aduc aminte de niste versete din Iov, in care unul dintre pesronajele cartii il intreba pe Iov daca chiar crede ca ii face vreun serviciu lui Dumnezeu ascultand de El, daca crede ca pe Dumnezeu il ajuta. pe noi ne ajuta fratilor.... si cand postesti, nu te mai gandesti la toate prostiiile lumii acesteia, ci mai mult la Dumnezeu? in traducere.....te concentrezi asupra "muschilor tai spirituali" si ii pui in functiune, mai mult decat atat. si Dumnezeu.....bineintels, rasplateste. pentru ca cine-L cauta, il gaseste.....
Ultima modificare de gfod (02/06/05 21:10)
_______________________________________ sunt si eu om(sclab om!)...
|
|
02/06/05 21:07
|
|
vaxaly
membru
|
|
...da il "misca" pe Dumnezeu, pt ca El vrea sa vada ca tu cu adevarat in cauti si ca tie iti pasa de acel cineva (orice problema) pt care te rogi si tii post! Nu e corect sensibilizezi, dar nu am gasit alt cuvant!
..doar incercati!
|
|
03/06/05 22:43
|
|
anca4j
membru
Inregistat: 24/01/05
|
|
Ai dreptate vaxaly, zilele de post si rugaciune te apropie mai mult de Dumnezeu ....dar ca sa creada cineva asta trebuie sa le aplice in viata lui, in relatia personala cu Dumnezeu... fiti binecuvantati!!!
|
|
03/06/05 22:58
|
|
vaxaly
membru
|
|
...pai eu tot asa am zis anca4j. "..doar incercati"! ..eu unul am vazut efectele in viata mea si sunt sigur ca te apropie mai mult de Dumnezeu;
GBU <><
|
|
04/06/05 09:23
|
|
joy
membru
Inregistat: 23/05/05
|
|
multe din lucrarile de trezire spirituala au inceput cu post si rugaciune si doar de la cativa oameni...asa ca trageti voi singuri concluziile cat de importante sunt in viata unui crestin...
_______________________________________ joy
|
|
12/06/05 15:58
|
|
vaxaly
membru
|
|
pai rugaciunea este cheia trezirii! Rugaciunea este BAZA!
citit "de ce intarzie trezirea" de leonard ravenhill
|
|
24/06/05 02:54
|
|
mirella
membru
Inregistat: 18/03/05
|
|
vaxaly a spus: .".pot sa spun din propria mea experienta ca rugaciunea si postul au o mare putere.Am vazut minuni (si nu vorbesc acum ca sa nu adorm), am vazut cum Dumnezeu vindeca, am vazut biruinta...si toate astea datorita rugaciunii! Rugaciunii & postului. "
da...ai mare dreptate vaxaly :P eu am simtit'o pe pielea mea. am avut o boala la care cei 11 medici la care am fost nu au reusit sa'i faca nimic. (o boala care a durat aproximativ 6 saptamani) si stii cine a reusit? bineinteles ca Iisus :P si Ii multumesc pt asta m'am rugat eu si familia mea pt lucrul acesta, am fost la cineva care are darul vindecarii..si uite ce fain lucreaza Iisus m'a vindecat si din momentul acela nu am mai avut nevoie de nici o pastila, injectie, calmant si tot ce luam fain fain lucreaza Iisus...trebuie doar sa te rogi si sa crezi :P
Ultima modificare de mirella (17/07/05 22:08)
_______________________________________ "Pot TOTUL in Hristos care ma intareste". Filipeni 4:13
|
|
17/07/05 22:06
|
|
anca4j
membru
Inregistat: 24/01/05
|
|
amin mirella....si in familia mea am avut parte de asemenea experiente...mama mea a fost vindecata de trei ori de trei boli diferite si destul de grave...prin rugaciune, post...si a fost la diferiti lucratori care aveau darul vindecarii si acum se simte f bine....Domnul lucreaza...trebuie doar sa ne bazam pe 'El in orice lucru !!!
fiti binecuvantati!!!
|
|
25/07/05 21:23
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
O carte pe care o recomand din toata inima mea pentru cei care vor sa tina post este: Asteptata trezire. Este o carte care pur si simplu te provoaca la un post de 40 de zile. Una din chemarile mele este sa ma rog. Am facut-o asta cu surorile mele cat am fost acasa si Dumnezeu ne raspundea la rugaciuni cat ai zice:"peste". Si acum este pe noptiera mea un carnetel cu numele celor pentru care ma rog. De multe ori am fost vindecata prin simplu fapt ca m-am rugat proclamand versete de vindecare peste mine. Cel mai lung post a fost de doua zile jumatate, dar trebuia sa o iau mai incet. In prima saptamana o zi, in a doua - doua zile si tot asa sa cresc gradat. Eu nu cred ca trebuie sa urmarim un anumit ritual ca Dumnezeu sa ne raspunda la o rugaciune. E fain sa ai oameni care se roaga pentru tine. Nu am nici o experienta de cand am tinut post, dar stiu ca Dumnezeu mi-a raspuns la nenumarate rugaciuni fara sa tin post!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
14/09/05 22:45
|
|
oanaforgaci
membru
Inregistat: 19/03/05
|
|
si eu cred in puterea rugaciunii si a postului si mai mult cand le imbini. nu cred ca poti sa postesti fara sa te rogi, nu? si eu am fost vindecata de meningita in ultima faza. aveam doar 4 ani. am stat 10 zile in perfuzie si doctorii le-au zis parintilor ca nu mai sunt sanse ca eu sa supravietuiesc. mami a fost socata si s-a rugat mult ptr mine. la fel si tati. chiar in acea perioada a venit in romania cineva care facea vindecari. parintii l-au cautat impreuna cu rudele mele. am fost vindecata si am fost o marturie vie ptr doctori. numai D-zeu ma mai putea salva. astazi traiesc si de aceea vreau sa traiesc ptr D-zeu si sa-mi indeplinesc misiunea pe acest pamant, ptr ca stiu ca am fost lasata ptr a face ceva. si despre vindecarea surorii mele. timp de cateva saptamani toata familia am trecut printr-o criza, chiar dc numai mirela a fost cea bolnava. inca o data am vazut cum D-zeu a lucrat in familia mea. cred in puterea rugaciunii!!!
_______________________________________ let go, and let God...
|
|
19/10/05 13:20
|
|
ionelcim
membru
Inregistat: 01/11/05
|
|
ce mult ma incurajeaza experientele voastre!
oana sa sti ca si eu am fost vindecat de meningita cand aveam 10 ani. imi aduc aminte de crizele ce le aveam atunci si de doctorii care spuneau ca mai am cateva ore de trait. ei credeau ca eu sunt inconstient dar de fapt Dl a vrut sa inregistrez totul ca sa vad puterea Lui. asa ca pe cand ei au spus ca nu se mai poate face absolut nimic Dzeu m-a ajutat sa ma ridic in picioare. Slava LUi!
cat priveste postul si rugaciunea, este o treaba f serioasa insa eu nu le pot despartii pe astea doua si de citirea scripturii. "funia impletita in trei nu se rupe usor" pt mine postul, rugaciunea si citirea scripturii inseamna sursa puterii, si dc este o perioada in care sunt slab d pd v spiritual este at cand neglijez una dintre ele. va aduceti aminte ce le spunea Isus ucenicilor, atunci cand acestia n-au avut putere sa scoata afara demonul dintr-un om? post+rugaciune.
Doamne ajuta-ne sa ne tinem de treaba!!!
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
29/11/05 00:00
|
|
Larisa
membru
|
|
Nu cred ca postul si rugaciunea ar trebui sa fie o ultima alternativa. Din pacate asa este. Cand incercam sa rezolvam toate lucrurile si vedem ca nu ne ies atunci apelam la ajutorul lui Dz. Nu e interesant? Vladimir Pustan zicea intr-o predica ca trebuie sa-l implicam pe Dz in ecuatiile noastre, dar de multe ori cadem pentru ca diavolul nu doarmne, dar ceea ce nu inteleg eu este de ce rugaciunile noastre unele nu-si gasesc raspunsul cand Dz a zis cereti si vi se va da, cel ce e in voi e mai tare decat duhul veacului. De ce pocaitii nu traiesc la intensitatea la care ar trebui sa traiasca. De ce nu excelam daca avem un Dz asa de mare?
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
29/11/05 20:15
|
|
ionelcim
membru
|
|
Larisa a scris:
dar ceea ce nu inteleg eu este de ce rugaciunile noastre unele nu-si gasesc raspunsul cand Dz a zis cereti si vi se va da, cel ce e in voi e mai tare decat duhul veacului. De ce pocaitii nu traiesc la intensitatea la care ar trebui sa traiasca. De ce nu excelam daca avem un Dz asa de mare? |
cred ca aceeas intrebare o pune si Dzeu. imi aduc aminte undeva in isaia Dzeu intreaba:"ce mai tre sa-i fi facut viei male si nu i-am facut?" "asteptam sa faca struguri buni si a facut struguri salbatici" (am citat din memorie)
pb este ca pocainta in zilele noastre este extrem de superficiala, iar cand vedem pe cineva ca se straduieste sa traiasca dupa scriptura mai repede il lovim si-l facem ingust, decat sa-i urmam exemplul. si mai este ceva; la adam nu-i place sa-l scoti din zona de confort, deasta cred ca tre sa luam exemplul ap Pavel:"ma port aspru cu trupul meu ca sa-l tin in frau"], iar asta inseamna de regula post, rugaciune, si studierea scripturii.
Ultima modificare de ionelcim (30/11/05 21:11)
_______________________________________ "CAT SUNT IN LUME SUNT LUMINA LUMII" Isus Hristos
|
|
30/11/05 21:08
|
|
Larisa
membru
|
|
De ce tinem post? Ce se urmareste prin post?
|
|
30/11/05 22:22
|
|
ionelcim
membru
|
|
pai am ceva explicatii, dar nu am pretentia ca sp tot
in Isaia Dzeu sp ca ei nu postesc asa incat sa li se auda strigatul sus, de aici putem interpreta ca atunci cand postim asa cum ii place Dlui suntem ascultati(primiti) de Dzeu, de exemplu Estera cand a vrut sa fie primita inaintea Dlui si a imp, a stat 3zile in post.
ucenicilor le-a spus Isus ca n-au putere spirituala ca sa scoata demonii pt ca nu se roaga si nu postesc, de aici inteleg ca prin post ne intarim d p d v spiritual.
prin post inteleg si o stare de smerenie inaintea Dlui, iar Dl a promis ca da har celor smeriti. de ex cetatea ninive a fost crutata at cand s-au pus toti sa posteasca, ahab asa cum era el de vinovat, Dl a vazut cand s-a smerit inaintea lui, postind in sac si cenusa, si a fost crutat intr-un fel.
astept sa mai posteze si altii
Ultima modificare de ionelcim (03/12/05 16:04)
|
|
03/12/05 16:00
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|