TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Principii crestine, etica, morala/Piercing si tatuaje Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 ... 7
joy
membru

Locatie: bucuresti, romania
Inregistat: 23/05/05
chiar asa...IUbeste-L pe Dumnezeu cu tot ce ai si apoi fa ce vrei....:)
n-am nimic cu un tatuaj nimic...cu mesaj crestin...ca sa nu zic crestin ca vorba aia, nu l-am convertit noi...sau la un cercel.....:D dar sa nu intrecem limita si sa avem grija in ce context le purtam....:)
pt mine..inima conteaza...asa ca haideti sa-L iubim pe El cu tot ce avem si apoi sa facem ce vrem....:)


_______________________________________
joy

10/08/05 01:26

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
la inceput m-au deranjat foarte tare pentru ca erau impotriva credintei vechi pe care eu o primisem de la parintii mei. Cand mi-am dat seama ca nu sta in asta credinta mi-am zis:"Vreau si eu lantisor!" Cerceii nu ma tenteaza. Poate cele magnetice, dar nu vreau sa fiu stantata ca un porc sau o vaca. Oricum, cred ca daca ai prea multe tatuaje si-s din cele mai grotesti e dezgustator, mai ales daca sunt pe toata mana sau ceva de genul acesta. Nu vad nimic rau in a avea un tatuaj micut, dragut undeva. Era un tip care a venit la Scoala Biblica si avea un tatuaj care si l-a facut mai demult si acuma nu mai putea sa si-l scoata. Trebuie sa ne gandim si la asta. Ce facem daca peste ani nu ne mai place sau chiar ne este rusine cu el? Dumnezeu sa ne dea intelepciune!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

08/09/05 20:19

Site web  
scalcom
membru

Locatie: suceava
Inregistat: 13/04/05
"stantata ca un porc sau o vaca", Larisa nu m-am gandit niciodata ca un cercel poate sa fie comparat cu asa ceva

Apropo daca asa ducem ideea stii cum sunt stantate animalele care sunt in turma???? Li se aplica un fier inrosit cu o initiala, deci ce legatura are una cu alta


09/09/05 11:25

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Scalcom, m-am gandit ca animalele sunt gaurite doar atat. Suna naspa, stiu, dar asta a fost unul din gandurile care le-am avut atuncia. Nu am nici o problema cu cei care poarta cercei, dar tot parca mi-e greu sa-i vad in biserica cu cercei in nas, buza, spranceana ...

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

09/09/05 20:49

Site web  
scalcom
membru

Locatie: suceava
Inregistat: 13/04/05
Tatuajele pot aduce bucluc

      Un ac la capatul caruia curg infime picaturi de tus strapunge pielea cu mii de batai pe minut. Firisoare de sange amestecate cu tus isi fac aparitia pe locul intepat.
Durerea este suportabila pentru baieti, iar fetele o descriu ca fiind aceeasi durere de la epilatul cu ceara. Asta trebuie sa suporte tinerii care isi doresc un tatuaj.
Permanente sau temporare, decorative sau medicale, tatuajele sunt la moda si in tara noastra.
Tatuajul introduce in piele un tus colorat pentru a produce un desen
permanent decorativ sau este folosit pentru corectarea unor defecte cutanate.
Tatuajul profesionist amplaseaza tusul in dermul mijlociu (al doilea strat de piele), pe cand la tatuajul neprofesionist acul inmuiat in tus intra neregulat la adancimi variate.
Daca tatuajele profesioniste sunt greu de indepartat, celelalte pot fi mai usor sterse de pe piele cu ajutorul laserului.
Tribale, delfini, dragoni. Fetele prefera in general tatuajele in forme de tribal, fluturasi, delfini, pe zone precum glezna si partea lombara a spatelui. Baietii aleg ca locuri pentru tatuaj bratele, gambele, pieptul si omoplatul. Ei prefera literele chinezesti, tribalele, dragonii, reptilele, portretele, insemnele religioase.
Nu stiu daca ati vazut cei care locuiti in Suceava si poate ati trecut prin dreptul sediului ziarului OBIECTIV de Suceava exista un specialist ambulant de tatuaje precum si un centru profesional in George Enescu langa Motovelo.
El mi-a spus:"Tinerii isi aleg un tatuaj care sa reprezinte ceva pentru ei: numele iubitei, insemnele religioase, pentru ca sunt credinciosi, numele mamei, al tatalui. Altii doresc sa atraga privirile celor din jur, sa impresioneze, sa fie in pas cu moda sau, pur si simplu, considera ca un tatuaj "da bine la imagine. Cei care vor sa-si faca un tatuaj temporar cu tus henna trebuie sa stie ca, desi culoarea dispare dupa 2-3 ani, pe piele ramane o cicatrice pe conturul vechiului tatuaj.
Daca tatuajele medicale reduc un defect cutanat, celelalte tin de o moda, si ca moda sunt trecatoare. Cine doreste sa se tatueze pentru ca "se poarta" ar trebui sa se gandeasca la riscuri, costuri si la faptul ca viata nu e o tinerete vesnica. Iar varstnicii cu tatuaje "sexy" sunt de-a dreptul caraghiosi".

Conform reglementarilor Ministerului Sanatatii privind tatuajele, saloanele de tatuaj trebuie sa fie dotate cu sterilizatoare pentru pense si tuburi speciale, cel care face tatuajul trebuie sa poarte halat, manusi chirurgicale si sa recomande aplicarea unui tratament dupa tatuaj.

Tot el mi-a spus ca in baza acestor reglementari: "Clientii trebuie sa semneze o declaratie pe propria raspundere inainte de tatuare. De asemenea, minorii cu varsta intre 16 si 18 ani trebuie sa vina la salon impreuna cu unul din parinti, care va semna o declaratie conform careia este de acord cu procedura. Minorii sub 16 ani nu au voie
sa se tatueze. In plus, saloanele de tatuaj trebuie sa aiba registre pentru evidenta clientilor. Indepartarea tatuajelor nu e o operatie nici simpla, nici ieftina si nici lipsita de riscuri. Uneori sunt necesare 4-6 sedinte la 4 saptamani pentru a evita arsura pielii. In urma tratamentului persista riscul de cicatrizare vicioasa, pe piele ramanand
desenul, dar in alb-sidefiu. Zonele expuse riscului de modificare a texturii normale a pielii sunt umerii, spatele, pieptul. Interventiile cu laser pentru scoaterea tatuajului trebuie efectuate de un medic dermatolog sau un chirurg estetician. Cu cat tatuajul este mai mare, cu atat sunt necesare mai multe sedinte de eliminare. In functie de localizarea tatuajului si de profunzimea intepaturilor, rezultatele nu
sunt intotdeauna satisfacatoare. In plus trebuie sa luati in calcul un cost mai mare. Desi interventia se face cu anestezie locala, senzatia de arsura ulterioara este destul de suparatoare.

Este bine de stiut toate aceste informatii inainte de a lua decizia efectuarii tatuajelor indiferent de natura efectuarii lor.

Deci nu este nici o problema in a te decide daca iei toate aceste masuri. Fiecare decizie are un pret. Tatuarea este o alegere.


12/10/05 08:51

   
TEO M
membru

Locatie: Boise Idaho USA
Inregistat: 09/10/05
Leviticul 19:28
"Sa nu va faceti taieturi in carne pentru un mort, si sa nu va faceti slove sapate pe voi. Eu sant Domnul"
Leviticul 19:37
"Sa paziti toate legile Mele si toate poruncile Mele, si sa le impliniti. Eu sunt Domnul"


15/10/05 19:17

   
black-panther
membru

Locatie: pe Terra
Inregistat: 18/10/05
Dumnezeu nu i-a invatat pe evrei sa nu-si faca taieturi in carne? Eu cand am citit pasajul acesta am avut senzatia ca se refera la tatuaje. Acum s-au modernizat sunt si colorate :).

_______________________________________
Daca nu lupti sa-ti implinesti visul,... ai visat degeaba!

21/10/05 21:55

Site web  
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Ok, chestia cu taieturile in carne ii relativa. nu cred ca poti da un verdict in cazul piercingurilor cu versetul ala. in ce priveste cel de-al doilea verset, cum ramane cu Sabatul atunci?

_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

22/10/05 13:18

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Gfod, Sabatul îl ţinem şi azi, numai că nu în ziua de sâmbătă.

Cât despre porunca cu tăieturile, ea nu exprimă într-adevăr o condiţie necesară pentru mântuire. Dar cred că exprimă totuşi o doleanţă a lui Dumnezeu. De genul: "mie mi-ar place dacă ai fi aşa..."

Sunt multe lucrurile prin care "vă vor cunoaşte ca pe ucenicii mei". Şi dragostea necondiţionată e cel mai evident lucru. Însă ea nu apare neapărat ca prim impact în contactul cu oamenii. Înainte de a apuca să deschizi gura sau să-ţi manifeşti dragostea printr-o faptă concretă, îţi prezinţi cartea de vizită prin aspectul tău exterior. Pe lângă o serie de alte lucruri (care sunt amintite la discuţiile cu ce nu plac fetelor/băieţilor la băieţi/fete), chipul lumii veacului acestuia se manifestă şi prin aspectul acesta al modificării corpului omenesc. Pornind de la simpli cercei în tot felul de locuri, apoi tatuaje, apoi tatuaje prin arsură, apoi inserţii cornoase sub piele, apoi modificări ale organismelor, toate aceste lucruri denotă ori nemulţumire faţă de felul cum ai fost creeat de Dumnezeu, ori dorinţa de a ieşi în evidenţă din marea masă de oameni, adică mândrie. (Vorbesc despre scopul importărilor de cultură străină în cultura vestică.)

Şi la urma urmei, unde este limita, dacă există totuşi o limită acceptată de Dumnezeu în acest sens? Cine o poate indica?

Dacă ne pasă de Dumnezeu şi de felul în care Îl reprezentăm, mi se pare important să-l reprezentăm cu cinste în orice aspect care ţine de lucrurile la care se raportează oamenii din jurul nostru.

Concret, dacă mă duc într-o ţară africană, unde oamenii poartă cercei în urechi, gât, nas, ochi, whatever, nu o să-mi fie ruşine, pentru a mă identifica cu ei (scuzaţi cacofonia), să-mi pun şi eu măcar o brăţară sau un lănţişor, sau ceva specific lor. Dacă mă duc la o biserică de la sat, unde oamenii te judecă după îmbrăcăminte, n-o să mă duc cu cravată şi mânecă scurtă, din respect pentru ei, şi pentru a apuca să vestesc Cuvântul viu şi mântuirea lui Dumnezeu. Dacă mă duc la biserică la oraş, nu voi căuta să mă îmbrac mai deosebit, ci cazual, dacă stau în sală, dar voi lua o haină mai acătării şi-mi pun chiar şi cravată, dacă ies în faţă, tot din respect pentru cei cu care voi fi.

Eu am încredinţarea că, oricum aş fi, sunt plăcut lui Dumnezeu. Dar nu doresc să-i ispitesc pe copiii Lui (sau potenţialii Lui copii) prin felul cum arăt. Iar dacă descopăr în Scriptură că un anumit fel de a arăta Îi place mai mult decât altul, aleg acel fel.

Ultima modificare de Lupea_Filip (22/10/05 15:12)


22/10/05 14:54

Site web  
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Care crestin, din cati stii tu, tine Sabatul asa cum scrie in Biblie? la genul ala de Sabat, de care vorbesc adventistii ma refer...
Iar in ce priveste imbracamintea, solutia la aceasta problema ar fi, eventual, sa educi oamenii sa tolereze si gata. Daca chiar nu ar nimic mai bun un om de facut decat sa se poticneasca din cauza imbracamintii mele, atunci, nu stiu ce sa zic....vai de noi, ca am ajuns tare plictistiti. sau poate asta-i un semn de ingustime in viziune? dar stai putin, oare ii corect sa fim deschisi la minte?


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

22/10/05 18:27

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Ca să-mi fie şi mie clar: întrebi de Sabatul cum scrie în Biblie sau de Sabatul pe care-l ţin adventiştii?

Şi continui să întreb: cine stabileşte limitele toleranţei la ţinută etc.?


22/10/05 19:45

Site web  
TEO M
membru

Locatie: Boise Idaho USA
Inregistat: 09/10/05
"Domnul iubeste pe cei ce inplinesc legea Lui."

Personal cred ca Dumnezeu ne-a facut fiinte minunate. Eu nu inteleg de ce o persoana ar vrea sa schimbe si sa adauge la corpul lui tatuaje sau inele. Un om primeste un tatuaj cu durere dar cuvantul Lui Dumnezeu cum il primeste? Dupa un anumit timp un tatuaj sau o gaura de inel poate sa aiba efecte negative asupra corpului. Infectie sau probleme de piele. Daca Dumnezeu vroia sa avem aceste lucruri pe noi nu cred am fi avut infectii sau tot felul de probleme.


23/10/05 03:18

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Scuze, dar nu sunt de acord cu argumentatia ta. Snacks-urile dauneaza sanatatii, intr-o oarecare masura. Dar in acelasi timp sunt o sursa de hrana.  Este voia lui Dumnezeu sa ne hranim? Bineinteles. dar de ce atunci, daca este voia Lui(sau, sa zicem, El este de acord ca noi sa mancam snacks-uri), oamenii fac cancer de la chestii de-astea? Sper sa intelegi ce spun. se aplica aceeasi chestie si pentru ketchup, si pentu guma de mestecat, si pentru Cola, si pentru tot ce se mananca si dauneaza.

Filip, cred ca adventistii incearca sa respecte cat mai bine Sabatul, asa cum scrie in Biblie. altfel nu-mi explic felul lor de a sarbatori Sabatul(am doi colegi de clasa adventisti. vinerea, trebuie sa ajunga acasa inainte de apus, ca sa nu-i prinda Sabatul pe drumuri. Sambata nu fac nimic, in sensul muncii. Astia au pierdut toate olimpiadele din gimnaziu si liceu din cauza Sabatului....si sunt multe alte lucruri de spus despre ei).
Eu vorbeam despre Sabatul biblic, dar avand in minte imaingea adevntistilor. Dar ce vroiam sa spun de fapt ii ca noi folosim Biblia impotriva sambatarilor incercand cum putem sa desfiintam Sabatul in ziua de sambata, si desfiintam toata Legea, dar in acelasi timp folosim Legea cand ii vorba de chestii de-astea cum is tatuajele, piercurile, etc. Intr-un cuvant, folosim Biblia cum credem noi ca-i mai bine, ca sa se conformeze cu credintele si preconceptele noastre. Bineinteles, asta nu-i o chestie universala, obligatorie, si general-valabila. Dar exista un sambure de adevar:)


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

23/10/05 22:48

Site web  
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
OK, în legătură cu sabatul, am câteva obiecţii chiar legate de felul în care îl aplică evreii. Ca să nu ajung până la sâmbătari. Formele de aplicare a acestei porunci, forme omeneşti, au fost atacate clar de Isus (folosind Scriptura în forma disponibilă la vremea Lui, adică Vechiul testament de astăzi), în ceea ce-i priveşte chiar pe cei mai legalişti dintre legaliştii din vremea Lui. Şi am o obiecţie cât se poate de simplă, în ceea ce priveşte sărbătorirea Sabatului exact în ziua din săptămână denumită sâmbătă: cine poate dovedi că ziua în care S-a odihnit Dumnezeu a picat exact într-o zi de sâmbătă? Cel mai probabil că ziua aceasta a fost stabilită convenţional la un moment dat de un anumit om (deci cu o anumită eroare), premergător lui Moise, sau chiar de către Moise, iar acuma toţi trebuie să leşinăm dacă nu-l respectăm exact în ziua din săptămână denumită sâmbătă. (Îmi pare rău de colegii tăi, dar tare m-aş mira ca la sfârşit să primească un premiu special pentru ceva ce Isus nu le-a cerut. Au demonstrat tărie de caracter, ceea ce e lăudabil, dar direcţionată din păcate greşit. Mai bine Îi aduceau cinste lui Dumnezeu demonstrând că pot să fie la fel de buni ca cei din lume, ba poate chiar mai buni. Nu cred că I-au adus cinste lui Dumnezeu, ci sabatului, în situaţia de faţă.)

Oamenii, în religiozitatea lor exagerată, au împins limitele cerute a fi respectate de Dumnezeu,  pentru a-şi căpăta o neprihănire a lor înşişi. Asta o fac şi adventiştii acum.

Limite există, totuşi, şi sunt trasate de Dumnezeu, şi în ce priveşte felul de împlinire a poruncilor, chiar şi în Vechiul Testament. Iar în ce priveşte tatuajele, pasajul respectiv nu cred că se încadrează în legea ceremonială, legată de Templu, ca să zicem că nu mai e valabilă. Nici nu se încadrează în cele 10 porunci, care explică standardul de viaţă ce trebuie menţinut pentru păstrarea mântuirii (şi care RĂMÂN VALABILE ŞI NU POT FI DESFIINŢATE).

Dar, aşa cum am încercat să sugerez mai sus, am impresia că respectivul pasaj este o normă de conduită care atacă câteva lucruri periculoase din viaţă: idolatrie, vrăjitorie, mândrie, respect faţă de aproape, lucruri care sunt poate considerate depăşite astăzi, dar care pornesc totuşi dintr-o inimă care mai are nevoie de transformare. Substratul aplicării tatuajelor sau piercingului în viaţa persoanlă nu este chiar atât de nevinovat pe cât ar vrea unii să-l facă să pară.

Ultima modificare de Lupea_Filip (24/10/05 10:57)


24/10/05 10:55

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Nu prea inteleg de ce deviati discutia. Faceti, fratilor, alt topic despre sabat.

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

24/10/05 18:42

   
fineas
Exclus

Locatie: cluj romania
Inregistat: 11/01/06
Tatuajele sunt de origine pagana.Doar copii lui Lucifer,se tatueaza.LEVETIC19;28.Shalom.

_______________________________________
SHALOM

13/01/06 18:28

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
In general oamenii isi fac tatuaje ca sa fie mai sic. Eu una nu pot sa-i inteleg pe cei care isi tatueaza numele prietenei de care se despart mai tarziu. Incepem sa pictam templul Duhului Sfant care este trupul nostru. Oare chiar nu putem iesi alfel in evidenta?

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

16/01/06 01:28

Site web  
fineas
Exclus

Locatie: cluj romania
Inregistat: 11/01/06
trebuie sa i intelegi sunt doar simpli muritori,in lume sunt vase de cinste sau de ocara ,sunt sub o alta inspiratie,Dumnezeu sa aiba mila de ei !!1Cori 3;16,17. 2Timo 2;19-23.shalom.

_______________________________________
SHALOM

16/01/06 15:54

   
dbogdan
membru

Locatie: Chicago,USA
Inregistat: 21/03/05
Iubeste si fa ce vrei suna liberal nu stiu in ce context a fost scris. Asa este iubeste si fa ce vrei in limitele lasate de Dumnezeu.

Eu mi-am spus punctul de vedere despre tatuaje, sunt foarte rau vazute. Si practicate de persoane din societatea de jos sau nemorala, deci nu este un lcuru bun vazut nici macar de catre lumea de afara. Nu ai sa vezi presedinte american cu tatuaj pe gat.... si daca o sa vedem inseamna caci ii vai de noi...
Draga Paula poate atunci se vorbea pe timpul parintilor daca este ok folosirea unor mijloace de prevenirea sarcinei acum se vorbeste daca este ok sa ai o viata sexuale inainte de casatorie. Asta nu inseamna caci facem ce vrem acum caci avem alte probleme care oricum vor fi acceptate probabil in viitor... Trebuie sa ne uitam in Biblie daca sunt permise... Asa cum a mai zis cineva, ulte lucruri erau ingaduite dar nu a fost la inceput asa deci planul era altul dat de Dumnezeu. SI noi terbuie sa revenim inapoi la planul Lui nu sa stam in al nostru. Eu sincer nu gasesc in Biblie interzicerea podoabelor, am gasit in Biblie sa nu te madresti cu asta etc... Dar despre piercing si tatuaje cred caci sunt dovezi destule impotriva daca studiem bine....


Mi s-a părut interesant în articolul pe care l-a postat dbogdan afirmaţia cum că din 1 Petru 3:1-5 noi luăm doar părţile care ne convin, şi zicem că nu e bine să porţi podoabe. Dar ce să zicem de maşini de lux, de celulare de lux, de aparate foto şi camere video ultimul tip? Că adesea nici cei din lume nu au ce au unii pocăiţi... Nu mă interesează că pe unii îi binecuvântează Dumnezeu fără măsură, nu-i treaba mea.


Dar asta se impla draga Filip uite versetul
Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara, care sta in impletitura parului, in purtarea de scule din aur sau in imbracarea hainelor, ci sa fie omul ascuns al inimii, in curatia neperitoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu.
Concluzia unora este nepurtarea podoabelor si neimpletirea parului. Pai daca asta este mesajul atunci trebuie sa fie si nepurtarea hainelor doar in aceeasi galeata este puse si bijuteriile cu hainele. Vei spune, stai haine scumpe... Scumpe pentru cine? ce ii scump la mine nu este la tine poate caci tu faci mai multi bani ca mine sau vice versa. Textul nu spune sa nu porti bijuteri ce spune sa nu iti pui nadejdea in ele si cu alea sa te lauzi.... Ii foarte clar cum porti o bijuterie porti si o haina... Sti ce ii ironic poate una bine aranjata cu batic se crede mai frumoasa decat alta cu o haina scumpa si machiata... gasesti si asa ceva cei sarai se vad mai bine decat ceilalti :) Nu poti sa scoti bijuteriile si sa lasi hainele caci in verset nu asta ii problema ce atitudinea fata de ele.

Dar sti cum este si mentalitatea de multeori gasita credem caci i-a binecuvantat pe unii DOmnul sa ne deie noua. Dar poate de multeori noi nu avem sau avem cat avem caci nu stim sa avem grija de ele... Eu sincer tot timpul incerc sa nu ii judec pe cei bogati. Caci daca ma uit la mine si ma compar cu alti in Africa sunt si eu bogat si eu voi fi judecat fata de bogatia mea... Iar cei bogati de la tine din Biserica din Romania pot sa se uite la cei din America si sa vada caci sunt nimeni in drum comparati cu multi milionari din America. Iar bogati de la noi din biserica se pot uita la starurile HollyWood si vad caci nu prea au nimic... deci astea sunt relative toti avem si suntem bogati. Unii chiar sunt saraci, dar daca avem ce manca si imbraca dejar suntem bogati fata de multi altii....

Apropo uitate si al imbracaminte barbateasca si femeiasca si vezi inca un exemplu cum se poate rupe fragmentul si scos din context pentru a tine o traditie... Ok am scris aici dar am fost rugat sa modific si ma conform :).

Numai bine.

Ultima modificare de dbogdan (09/06/06 07:59)


09/06/06 07:43

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
dbogdan, intai de toate bine ai revenit! Apoi, despre imbracamintea barbateasca si femeiasca este deja un subiect separat. Ti-as fi recunoscatoare daca ai comenta acolo ceea ce tine de asta.

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=187


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

09/06/06 07:54

   
N4T45
membru

Locatie: in sud
Inregistat: 06/07/06
Fa-ti daca te implineste

06/07/06 21:58

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

N4T45 a scris:

Fa-ti daca te implineste


Cine sa faca si ce sa faca?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

06/07/06 22:12

   
thais
membru

Locatie: Tulcea, Romania
Inregistat: 28/03/05
Cred ca e un subiect destul de controversat.. mai ales tatuajele cu mesaj crestin.. eu una nu mi'as face, nu imi place sa imi desenez ceva pe corp..
vara asta am intaltnit un baiat din sua (crestin, este lider la tabara pt copii) care avea tatuata o cruce pe brat. Stiu ca multi l-au intrebat ce-i cu tatuajul ala.. el le spunea ca e o opera de arta.. nush ce sa zic... fiecare cu parerea lui..
eu nu mi-as face niciodata tatuaj sau piercing... pur si simplu nu ma vad cu un desen pe mana sau cu un inel in spranceana... acu.. fiecare ce crede..


_______________________________________
esentele tari se gasesc in sticlute mici ;)

08/07/06 13:42

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Interesant este ca atunci cand vedem pe cineva cu tatuaje ne gandim ca nu e o persoana chiar la locul ei: poate vrea sa iasa in evidenta, sufera de complexe de inferioritate, isi cauta valoarea in alta parte, etc. Colega mea care este din Somalia imi zicea ca se teme de oamenii cu tatuaje - chiar si de femeile dragute care au un tatuaj micut pentru ca la ei tatuajele si le fac oamenii rai. Hmm! Eu am acelasi sentiment uneori. Nu-mi plac oamenii care vor sa para ceea ce nu sunt!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

09/07/06 03:01

Site web  
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Eu nu cred ca mi-as face vreodata un tatuaj--dar nu din motive morale pentru ca nu cred ca ar fi ceva gresit la urma urmei.Dar cand vad la unii cum sunt tatuati pe toate partile...nu stiu mi se pare ceva grotesc.Oare se simt mai impliniti in felul asta?

_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

10/07/06 16:40

   
Pagini:  1 2 3 4 5 ... 7    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net