TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Legalism si traditionalism bisericesc ?/Ţinuta in biserică Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 15
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

juliaC a scris:

Ma uimeste si pe mine faptul ca multi dintre pocaiti mai mult umbla sa aduca moda lumii in biserica decat sa incurajeze ascultarea de Cuvantul Lui D-zeu.
Probabil cei care nu au gustat "lumea" (cei care sunt din familii crestine) au aceste tendinte, nu?

De cele mai multe ori, da. ÃŽnsă problemele în aceste cazuri sunt multiple, şi vinovaţi nu sunt numai tinerii, ci şi părinţii şi întreaga biserică în general. Copiii fac adesea ceea ce-i văd pe adulţi că fac, ceea ce văd pe alţii că fac etc. Un pic de ajutor în ceea ce priveşte indicarea unor "vitrine" potrivite ar putea produce rezultate bune. De asemenea, rugăciunile părinţilor şi ale bisericii sunt un factor important.

Aşa că adesea situaţiile sunt diferite de la o adunare la alta. Dacă ai de unde alege la ce adunare să mergi, caută-o pe cea care ţi se potriveşte. Dacă nu, rămâne să te rogi pentru schimbare şi să-ţi chinui sufletul ca Lot în fiecare zi. Nici Lot nu a fost neapărat obligat să trăiască în Sodoma. Totdeauna trebuie să cântăreşti ce vrei de la viaţă şi ce preţ eşti dispus să plăteşti.

juliaC a scris:

Sunt trista pt ca la biserica la care ma duc fetele nu prea se inghesuie sa vorbeasca cu mine, si ma intreb de ce? ( o fi din cauza ca ma imbrac mai decent, mai simplu ......tema lor de discutie este, din pacate : imbracamintea, parul, unghiile,etc. )

Este şi asta o problemă. Adaptarea la un mediu destul de diferit este adesea imposibilă. ÃŽn astfel de momente contează foarte mult să ştii care este starea relaţiei tale cu Domnul. Mulţi aminteau pe aici: "Domnul şi cu mine formăm majoritatea".
  Pot să te asigur că mulţi suferă de marginalizare, fie că sunt marginalizaţi de alţii, fie că nu se pot adapta la ceea ce sunt alţii. Domnul în primul rând ne-a creeat pentru El. Restul dacă e... e fain, e un bonus. Dacă nu e... ce contează, când ÃŽl ai pe El?

juliaC a scris:

Tot citesc ca spuneti de biserici legaliste si libertine! si eu care am crezut ca trebuie sa avem "acelasi gand"!!!.......nici nu ma gandeam ca o sa vad atatea feluri de "credinte"!...eu care credeam ca o sa am partasie cu fratii si o sa ne sustinem unii pe altii  in incercari, in ispite, dar.......m-am inselat!

Eh, din păcate se întâmplă exact ceea ce nu ne dorim. Ajungem de cele mai multe ori să fim uşi închise şi semne de întrebare pentru cei care ar vrea să-L urmeze pe Dumnezeu, dar când se uită la noi...

Distracţia cea mai faină e că şi aici pe forum facem tot la fel.

Mi-am pus de multe ori întrebarea care ar fi totuşi avantajele la a face parte din familia lui Hristos, aşa de rea cum este ea, şi aşa de rău cum sunt eu. Oricum ar fi, un fiu în casă, chiar şi rebel, este mai protejat decât un străin afară.

Desigur, tatăl nu este mândru de imaginea pătată care o oferă un fiu rebel despre El, dar acel fiu rebel totuşi are avantajul de a fi mereu în colimatorul tatălui pentru corectare şi chiar iertare şi îndurare.

ÃŽntrebarea este dacă un străin ar vrea şi el să fie acceptat ca fiu. Perspectiva nu este prea îmbucurătoare, având în vedere că rănile produse în familie sunt de multe ori cu mult mai dureroase şi mai adânci decât cele cauzate de un străin (străinul poate lovi doar învelişul, familia pătrunde în interior), dar întrebarea este la fel cu cea pusă de Isus lucrătorilor din vie: de ce ochiul tău este rău dacă Eu sunt bun? Şi mai are El o zicală: ce-ţi pasă ce va fi cu acesta? Tu vino după mine!

Aşa că stând pe margine, arătând cu degetul, nu te va face niciodată fiu. Pentru a deveni fiu şi a beneficia de acest avantaj trebuie să accepţi înfierea. Desigur, toţi cei care ne facem vinovaţi de tergiversarea deciziei cuiva de a accepta înfierea, ne vom lua pedeapsa. Dar la ce-ţi va mai folosi acest lucru dacă tu nu vei fi înfiat?

Ultima modificare de Filip. (26/03/07 13:28)

26/03/07 13:27

Site web  
Jkfe_ac
membru

Inregistat: 22/03/07
Eu m-am botezat de aprox. 6 luni si de atunci nu doresc decat sa fac voia Lui !....nici nu ma gandesc sa ma mai imbrac cum o faceam inainte, pt ca vreau sa las tot ce e lumesc !...Vreau sa-i plac Lui !!! M-am saturat pana peste cap de tot ce-ti ofera lumesc

Dumnezeu nu schimba blana cu lana..Dumnezeu schimba inima..si lucreaza la carcter...si imbracatu se face in functie de imprejurari..persoanele din jur...
si cred ca la subiectu asta se potriveste cel mai bine ce le zice Domnul Isus ucenicilor: cine vrea sa fie cel dintai sa fie slujitoru celorlalti...si sa nu fi o pricina de poticnire{cu toate ca mi se pare imposibil..pentru unele persoane tot esti}
si Filip..sunt baiat..si bunica mea zicea ca buzunarele mele sunt k niste plase...asa zice cu toate ca nu erau exagerat de mari..nah..probabil ca o scuteam de un pacat daca imi luam o pereche de pantaloni normala..Domnu sa ne dea intelepciune sa facem voia Lui si la capitolu asta!!!

30/03/07 22:06

CatalinD
membru

Inregistat: 02/03/07

by_rut a scris:

1 Timotei 2
9 Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială;

Fiecare am primit de la Dumnezeu o conştiinţă, iar cei ai Domnului am primit pe însuşi Dumnezeu Duhul Sfânt în noi. Aşa că pot afirma că ştim cu siguranţă ceea ce este sau nu este cuviincios, ruşine sau sfială.
   Iar la adunare mergem pentru că Domnul doreşte să fie în mijlocul nostru, pentru a ne hrăni şi zidi, şi a ne împarte binecuvântările pregătite pentru noi.
   Dar noi întradevăr venim la adunare pentru El, sau doar pentru noi ca să obţinem binecuvântările Lui? Ne gândim să ne simţim noi bine, sau să-L bucurăm pe El, dorindu-L si iubindu-L cu dragoste din dragostea Lui? Iar când doreşti să-i fii plăcut Lui, eşti atent şi sensibil şi la conştiinţă şi la îndemnurile Duhului Său şi vei şti cum să te îmbraci. Iubindu-L pe Isus nu poţi să nu-i iubeşti pe fraţi astfel încât să te fereşti să fii pricină de poticnire pentru fraţi.

"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28

11/04/07 08:48

albertina
membru

Inregistat: 12/11/06
zic ca dezbaterile cum sa ne imbracam sunt de prisos... Odata ce il ai pe Hristos in tine, Il simti si ai o relatie personala cu EL  la nivel Constiinta iti vorbeste cu ce e bine sa te imbraci si cu ce nu...( vb din experienta)

18/06/07 01:19

florin arad
membru

Inregistat: 29/06/07

albertina a scris:

zic ca dezbaterile cum sa ne imbracam sunt de prisos... Odata ce il ai pe Hristos in tine, Il simti si ai o relatie personala cu EL  la nivel Constiinta iti vorbeste cu ce e bine sa te imbraci si cu ce nu...( vb din experienta)

Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru vorbele ce le-ai scris.
Sunt intru totul de acord cu tine.

Ultima modificare de florin arad (03/07/07 21:55)

02/07/07 23:06

Site web  
redgreeneyes
membru

Inregistat: 27/12/05

florin arad a scris:

Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru vorbele ce le-ai sris.
Sunt intru totul de acord cu tine.

Repetitia e mama invatarii. E bine ca reluam aceleasi teme. Nimic nou?

In unele "biserici" tinuta e mai importanta decat comportamentul in biserica si in afara bisericii. Fara sa judec asta e fatarnicie.

Ultima modificare de redgreeneyes (14/07/07 00:24)

03/07/07 01:03

albertina
membru

Inregistat: 12/11/06

redgreeneyes a scris:

In unele "biserici" tinuta e mai importanta decat comportamentul in biserica si in afara bisericii. Fara sa judet asta e fatarnicie.

asa este... nu se vorbeste despre credinta cat se  vorbeste despre cum sa se imbrace omul... Urasc ipocrizia asta... exact cum spui tu, fatarnicie, de ochii lumii, de parca Isus priveste la ceea ce se uita omul... Suntem goi in interior dar suntem impusi sa purtam baticuri de mici, fuste si la meci si la munte.... peste tot... dar doar atat... fatada... oare asta cere Dumnezeu?

13/07/07 21:02

florin arad
membru

Aveti dreptate in totalitate.
Dar bine ar fi sa avem in primul rand suflete curate,iar tinuta noastra si comportamentul sa fie oglinda sufletului nostru.Amin!

13/07/07 21:31

Site web  
redgreeneyes
membru

Inregistat: 27/12/05

albertina a scris:

asa este... nu se vorbeste despre credinta cat se  vorbeste despre cum sa se imbrace omul... Urasc ipocrizia asta... exact cum spui tu, fatarnicie, de ochii lumii, de parca Isus priveste la ceea ce se uita omul... Suntem goi in interior dar suntem impusi sa purtam baticuri de mici, fuste si la meci si la munte.... peste tot... dar doar atat... fatada... oare asta cere Dumnezeu?

NU chiar. asta nu mai este valabil...eu nu stiu despre ce vorbiti mai...

14/07/07 00:21

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

redgreeneyes a scris:

NU chiar. asta nu mai este valabil...eu nu stiu despre ce vorbiti mai...

Nu ti-ai mai recunoscut cuvintele ?

14/07/07 11:59

elena_mihaila
membru

Inregistat: 02/10/07
Eu cred ca imbracamintea in adunare trebuie sa fie decenta. In Biblie scrie ca imbracaminmtea trebuie sa fie decenta. Fiecare trebuie sa-si examineze modul de a a se imbraca, astfel incat sa fie pe placul lui Dumnezeu si sa nu fie ispititor pt cei din jurul nostru. :-) In Biblie de asemeni nu scrie ca femeile trebuie sa se imbrace in fusta, deci tinuta tine de relatia fiecaruia cu Dumnezeu.;-)

03/12/07 23:28

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

elena_mihaila a scris:

In Biblie de asemeni nu scrie ca femeile trebuie sa se imbrace in fusta, deci tinuta tine de relatia fiecaruia cu Dumnezeu.;-)

Despre fusta ia citeste si aici ;) : Imbracaminte barbateasca si haine femeiesti

04/12/07 07:55

Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

lara a scris:

Uite,la treaba cu pantalonii eu am o problema caci Biblia spune ca sa nu purtam straie barbatesti insa pe de alta parte ma intreb daca o pereche de pantaloni decenti sunt mai pacatosi decat o fustita scurta si mulata.Ce este mai provocator?

draga mea eu una m-am interesat si am aflat urmatoarelele: cand Biblia spunea ca fmeia sa nu poarte straie barbatesti se referea la cu totul altceva..in primul in acele vremuri nu se inventaera pantalonii si hainele barbatesti eram asemanatoare cu cele ale femeilor,singura diferent era ca ale barbatilor erau mai scurte si ale femeilor mai lungi....in al doilea rand eu port fara grija pantaloni(nu la biserica,asa in general,cu toate ca am mi multe fuste...),dar mie imi place mai mult sa port fuste decat pantaloni... iar in privinta hainelor sport imi plac mult dar prefer stilul elegant(apropo ador baietii imbracati elegant):)

18/02/08 20:28

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Ulterior am aflat si eu asta tanara crestina :)

19/02/08 08:14

+Archangel+
Moderator

Inregistat: 05/07/06

Tanara crestina a scris:

apropo ador baietii imbracati elegant

Off-topic: O sa am grija sa postez numai imbracat in costum!!! :D :D :D

19/02/08 10:16

florin arad
membru

Barbatul sa nu se imbrace cu haine femeiesti,si femeia sa nu poarte imbracaminte barbateasca.Este parerea mea.

19/02/08 10:29

Site web  
filip
membru

+Archangel+ a scris:

O sa am grija sa postez numai imbracat in costum!!!

De cosmonaut?

19/02/08 10:39

Site web  
+Archangel+
Moderator

Cadrul istoric si cultural permite o abordare mai larga a scrierilor biblice.

In Siria exista un cult al zeitei Atargatis (sau Atergatis; in greaca Derceto sau Derketo) care era slujita de preoti eunuci (castrati) imbracati in haine femeiesti!

@filip - Daca e elegant de ce nu? Da' imi faci tu nod la cravata?

19/02/08 11:04

filip
membru

Cât de strâns l-ai vrea?

19/02/08 12:01

Site web  
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

+Archangel+ a scris:

Off-topic: O sa am grija sa postez numai imbracat in costum!!! :D :D :D

deja incep sa te ador..  :) parca te si vad imbracat la costum!

19/02/08 12:06

+Archangel+
Moderator

Filip a scris:

Cât de strâns l-ai vrea?

Cat sa nu se desfaca cand oi lega celalalt capat de grinda! Ca cu fetele astea... :D

Tanara crestina a scris:

deja incep sa te ador

Daca ma facea tata si vreun pui de lider (slujbas la Domnu' in ograda) eram si insurat pana acum!!! :D :D :D

19/02/08 14:23

lara
membru

Inregistat: 03/12/06
lool

19/02/08 21:26

TheReasonILive
membru

Inregistat: 01/03/08
Cred ca la biserica trebuie sa venim imbracati DECENT. Nu conteaza  daca sunt haine sport sau elegante, fusta sau pantaloni, jeans sau stofa, ci sa fie decente si adecvate. Romani 14:5 "Fiecare sa fie deplin incredintat in mintea lui" ca felul in care este imbracat este placut Domnului.Mantuirea nu e colectiva ci individuala. Asa ca nu mi se pare normal sa existe reguli de tinuta pentru biserica. Atata timp cat Cristos traieste in noi hainele sunt mai putin importante. La un eveniment important (ex: nunta) ar trebui sa fim imbracati elegant, dar daca cineva se simte ok in blugi, problema lui.
"Fiecare sa fie deplin incredintat in mintea lui"

02/03/08 21:13

RainSong
membru

Inregistat: 08/11/06
si cu faza ca ceilalti se poticnesc ce faci ?

02/03/08 21:22

TheReasonILive
membru

Inregistat: 01/03/08
Sunt multi care se poticnesc de diverse chestii, dar daca ai face cum zic toti care ar mai fi incredintarea ta? te-ai ghida dupa incredintarea lui?. Dupa cum spuneam mantuirea e individuala si nu colectiva.

Ultima modificare de TheReasonILive (02/03/08 21:29)

02/03/08 21:28

Pagini:  1 2 3 4 5 6 ... 15    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la