|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 2 3 4 ... 15 |
|
rubenK2
membru
Inregistat: 15/09/06
|
|
Am deschis acest subiect pentru a afla părerile voastre despre cum trebuie să se îmbrace o persoana când merge la biserică... Credeţi că toţi bărbaţii trebuie să poarte costum sau se poate veni şi în blugi sau trening? Femeile neapărat trebuie să vină în fustă sau pot veni şi în blugi? Credeţi că contează hainele cu care venim la biserică în faţa lui Dumnezeu?
_______________________________________ Libertatea nu e abilitatea de a face ceea ce vrei sa faci... E puterea de a a face ceea ce trebuie sa faci...
|
|
14/01/07 12:39
|
|
lara
membru
 Inregistat: 03/12/06
|
|
Spune in Biblie ca sa ne pazim piciorul cand intram in casa Domnului. In alta parte se gaseste urmatorul verset:"Cu podoabe sfinte ca din sanul zorilor vine tineretul tau la tine ca roua." Nu ne putem infatisa oricum in fata Domnului.Cineva spunea ca trebuie sa ne imbracam in asa fel incat dupa ce am plecat de la biserica sa nu-si mai aduca aminte nimeni cum am fost imbracati,adica nici prea extravaganti,dar nici prea smeriti incat sa atragem privirile.Cred ca aceasta persoana are dreptate.
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
14/01/07 13:07
|
|
vaxaly
membru
Inregistat: 28/03/05
|
|
eu cred ca trebuie sa vii sincer si smerit inaintea Domnului. restul vine de la sine.
_______________________________________ "Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."
|
|
14/01/07 19:58
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
Sunt de acord cu tine vaxaly. Eu nu mă uit decât la mine, dacă altora nu le pasă cum se îmbracă atunci când vin la biserică(şi nu numai) e problema lor.
|
|
14/01/07 21:08
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
Cineva zicea ca daca atunci cand trebuie sa te intalnesti cu cineva important te imbraci in costum, de ex, cu atat mai mult trebuie sa o faci cand vii la biserica ca aici te intalnesti cu Dumnezeu. Eu n-as spune asta.NU stiu cat Il intereseaza pe Dumnezeu ca vii tu imbracat cu camasa cu maneca lunga si inchis pana la ultimul nasture si "spanzurat" cu cravata(nu stiu, baieti, ce senzatie aveti voi dar mie, ca fata, mi se pare un chin teribil sa porti cravata cand afara sunt 30 de grade ...nu ca asa purta asa ceva...doar am incercat odata una de-a lu' tata si dupa cateva minute am simtit ca ma sufoc )
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
14/01/07 22:11
|
|
rubenK2
membru
|
|
Parerea mea e ca cel mai mult conteaza atitudinea cu care vii in biserica. Totusi, nu cred ca poti veni cu niste blugi rupti sau ceva de genu 
_______________________________________ Libertatea nu e abilitatea de a face ceea ce vrei sa faci... E puterea de a a face ceea ce trebuie sa faci...
|
|
14/01/07 22:34
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Sa nu uitam ca noi suntem biserica. Punem asa de mult accent pe cum venim imbracati la biserica - locul unde ne intalnim cu Dumnezeu. Daca tu mergi doar la biserica ca sa te intalnesti cu Dumnezeu mergi in cealalta directie. Spunea cineva ca toata lumea merge pe calea Domnului numai ca unii merg in sens opus. Biserica nu este decat un loc in care ne intalnim cu fratii nostri ca sa avem partasie unii cu altii si impreuna cu Dumnezeu. Eu am mers in pantaloni la biserica, merg si in fusta si Dumnezeu nu ma asculta mai putin cand merg in pantaloni. Atitudinea cu care vii inaintea lui Dumnezeu e cea mai importanta si respectul pentru semenul tau. Sa avem grija sa nu fim pricini de poticnire in biserica si cred ca asta e valabil mai ales in cazul nostru al fetelor. Noi suntem alea care in special vrem sa scoatem tot ce avem ca poate, poate s-a uita vreunul dupa noi! Dar sa nu uitam ca nu mergem la agatat la adunare!
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
15/01/07 01:50
|
|
lara
membru
|
|
Uite,la treaba cu pantalonii eu am o problema caci Biblia spune ca sa nu purtam straie barbatesti insa pe de alta parte ma intreb daca o pereche de pantaloni decenti sunt mai pacatosi decat o fustita scurta si mulata.Ce este mai provocator?
_______________________________________ Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot
|
|
15/01/07 07:27
|
|
april
admin forum
Inregistat: 15/10/05
|
|
sharapovna, poti citi si discutiile de la :
http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=187 .
_______________________________________ Every Day Brings New Blessings
|
|
15/01/07 07:49
|
|
rubenK2
membru
|
|
Am fost in mai multe biserici in care am vazut absolut pe toata lumea imbracata la costum si cand am intrat in blugi unii se uitau la mine de parca nu as fi fost dintre ei sau ceva de genu asta...
|
|
15/01/07 08:06
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Eu nu mă îmbrac la costum decât când "mă roagă" mama( ), adică de : Crăciun, Revelion, Ziua mea şi de Paşti ... sau dacă mai e vreun eveniment foarte special (nuntă sau botez) ... Nu scrie nicăieri în Biblie de costum, de o un anumit tip de îmbrăcăminte. Atâta timp cât e decentă, cred că e pefect.
|
|
15/01/07 11:35
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
Eu trebe sa ma imbrac in fusta, no, mai mult de rusine ca asa vin toate fetele, desi nici lor nu le place ... pe mine mama nu ma lasa in fusta de blugi sau din astea mai sport, si nici cu adidadi ( (oricum, o sa imi cumpar o fusta de blugi numa sa ii fac in ciuda) ... oricum, ma enerveaza ca trebe sa ma imbrac elegant, pe drum ma simt nasol ... si baietii vin majoritatea in blugi, hanorace, adidasi etc, prea rar si prea putini la costum ... de as fi si eu baiat 
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
15/01/07 19:42
|
|
lara
membru
|
|
La noi la bise nu se merge in blugi si adidasi.Oricum,mi se pare ca mult mai bine arata un baiat imbracat la costum si o fata intr-o fusta eleganta .
Ultima modificare de sharapovna (15/01/07 19:54)
|
|
15/01/07 19:53
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Mă întreb cum o fi suportat Isus să stea în preajma unor puturoşi, răpciugoşi şi nespălaţi de pescari... Atenţie cum ne "îmbrăcăm"... Nu cumva punem prea mult preţ pe ceva ce nu trebuie? Punem preţ pe ce arată bine în ochii cui? Cum se simt oare cei care nu-şi pot permite anumite feluri de haine? Aţi auzit de oameni care nu mai vin la biserică de ruşine din cauza îmbrăcămintei? E bună o astfel de presiune?
Eu zic că se poate să păstrăm un echilibru. Atâta timp cât vii înaintea Domnului cu inima curată nu o să te afişezi nici ostentativ de "bine" încât să-i faci pe alţii mai săraci să se poticnească, dar nici ostentativ de răpciugos, ca să nu-I dai cinste ÃŽmpăratului în faţa căruia vii să te înfăţişezi într-o ocazie oficială.
Iar dacă cineva vine cu hainele care le poartă şi în timpul săptămânii, măcar poate să le spele înainte de biserică.
Ultima modificare de Lupea_Filip (15/01/07 22:02)
|
|
15/01/07 22:01
|
|
Jambo
membru
Inregistat: 13/02/07
|
|
Biblia zice sa fim cumpatati in toate privintele... Si eu zic ca si in ce priveste hainele! Nu venim la biserica cu cele mai tari haine, cele mai mari palarii, etc. Nu ii parada de moda! Nu venim sa ne aratam cine-i mai tare!!
De aceea si eu ma imbrac "modest"! Se stie in biserica de cuvantu asta?!? Hainele care le port eu nu ma pot impiedica sa am o inchinare adevarat, nici freza mea, nici ce am in picioare! Dar se pare ca in mare parte din bisericiile din Romania oameni sunt impiedicati sa vina sa se inchine... Copii strazii, oamenii saraci, vagabonzii, cei care sufera, ... nu sunt lasati in biserica! Si noi ca Biserica, avem o chemare, sa iubim pe oameni si sa cautam pe cei pierduti... si nici macar nu mergem in afara la cei care au nevoie de Cristos! Si cand vedem minunea ca ei sa vina la noi ii dam afara! Ne multumim cu o saptamana de evanghelizare pe an, si restu anului nici nu ne pasa de alticineva in afara de noi!
Hainele sunt doar o fatzada pentru ceea ce sunt unii de fapt! Ceea ce o zis Isus Fariserilor de atatea ori, e valabil si pentru multi din crestini de ziua de azi: Faceti atatea lucruri, dar inima voastra nu-i a Mea!
Marcu 12:38 "In invatatura, pe care le-o dadea, Isus le zicea: <Paziti-va de carturari, carora le place sa umble in haine lungi, si sa le faca lumea plecaciuni prin piete. Ei umbla dupa scaunele dintai in sinagogi, ... si fac rugaciuni lungi de ochii lumii. O mare osanda va veni peste ei.>"
Si daca veni vorba de "pricina de poticnire"... Biblia zice sa ne acceptam unii pe altii in dragoste! Dar de multe ori CONFLICTUL INTRE GENERATII aduce alte conflicte mai mici in biserici, printre care si asta cu hainele!!
_______________________________________ God wants spiritual fruits, not religious nuts.
|
|
14/02/07 00:37
|
|
Corina CIONCA
membru
Inregistat: 20/11/06
|
|
salutare!!... felicitari pt subiectul abordat!!
Cred ca daca Duhul Sfant este peste tine iti da intelepciune si pricepere cum sa te imbraci!!... si noi asa cum mergem la biserica trebuie sa mergem si pe strada!!.. noi suntem temple ale Duhului Sfant si trebuie sa fim intelepti!!
de exemplu cred ca daca mergi intr-o biserica traditionala trebuie sa te imbraci adecvat modului de acolo... in Biblie scrie sa nu fim o pricina de poticnire pt altii..... nu are rost sa mergi acolo numai sa-i ispitesti.... mai bine nu mergi
eu sunt dintr-o biserica libertina, dar cred ca trebuie sa-i respectam pe cei din jurul nostru!!... si sa nu fim cu 2 fete... asa cum mergi la biserica... trebuie sa mergi si in oras....
_______________________________________ Daca judeci oamenii nu vei avea timp sa-i iubesti!!!
|
|
14/02/07 11:25
|
|
Ste.fan
membru
|
|
Mi se pare foarte corect. Sa fii acelasi si la biserica, si in oras, si la servici si la scoala.
Chiar in predica din dimineata asta pastorul a abordat si subiectul asta. Daca minti pe altii(aici intra si categoria asta, sa fii cu 2 fete) de fapt esti in intuneric. Chiar daca pare joaca,cred e valabil si la imbracaminte...voi ce ziceti?
Daca iti e rusine sa te imbraci si pe strada/scoala/servici asa cum mergi la biserica nu e ca si cum ti-ar fi rusine de 'cealalta fata a ta'?
Ultima modificare de Seraphim (18/02/07 21:25)
|
|
18/02/07 14:20
|
|
jezzy
membru
 Inregistat: 13/03/06
|
|
Ai dreptate Seraphim.Tocmai de aia nu ma imbrac eu elegant la biserica, ca nici in rest nu o fac Bine la mine e cam pe dos, ma imbrac la biserica cum ma imbrac si in rest, nu invers :p
_______________________________________ I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!
|
|
18/02/07 14:29
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Ca sa-mi dau si eu cu parerea,...daca in fata unui medic,sef,ofiter,presedinte,interviu pentru slujba,etc,mergem imbracati curat ,cu bun simt,elegant,oare Dumnezeu nu merita acest respect!?!
|
|
18/02/07 21:22
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
jezzy a scris:
Bine la mine e cam pe dos, |
Te îmbraci pe dos?
|
|
18/02/07 22:25
|
|
T-pop
membru
Inregistat: 20/01/06
|
|
...daca in fata unui medic,sef,ofiter,presedinte,interviu pentru slujba,etc,mergem imbracati curat ,cu bun simt,elegant,oare Dumnezeu nu merita acest respect!?! |
Pai Dumnezeu e omniprezent. In cazul asta ar trebui sa stau la costum si cravata chiar si sub duş. Cu bun simt sunt de acord, dar elegant e subiectiv.
_______________________________________ "The more I study science, the more I believe in God." Albert Einstein
|
|
19/02/07 14:14
|
|
lara
membru
|
|
Aseara la biserica s-a vorbit putin despre prezenta lui Dumnezeu si despre locurile unde il putem intalni pe D-zeu. Desigur ca Il putem intalni pe strada, acasa,in biserica etc,dar in mod special in biserica. Atunci cand mergem la biserica stim ca El sigur este acolo si este o intalnire deosebita,nu? Biblia spune ca sa ne ferim piciorul cand intram in casa Domnului. Felul in care ni-l putem feri ramane la latitudinea fiecaruia.
|
|
19/02/07 14:18
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|