TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Crestinism practicant sau cu juma' de norma!?/Inchinarea Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
S-a vorbit de muzica si legatura dintre ea si inchinare, dar inchinare sa fie oare numai muzica?
Reiau cateva citate din cartea "Viata condusa de scopuri":

"Pentru mulţi oameni, închinarea este sinonima cu muzica. Ei spun: „La noi la biserică avem prima dată închinare, şi apoi învăţătură”. Aceasta-i o mare lipsă de înţelegere. Fiecare parte a serviciului din biserică trebuie să fie o acţiune de închinare: rugăciunea, citirea Scripturii, cântatul, mărturisirea, timpul de linişte, ascultarea unei predici, luatul de notiţe, oferirea darurilor de bună voie, botezul, Cina Domnului, înnoirea unui angajament şi chiar strângerea mâinii celor din jur.
   
De fapt închinarea precede muzica. Adam s-a închinat în Grădina Edenului, dar muzica este  menţionată abia în Genesa 4.21, cu naşterea lui Jubal. Dacă închinarea ar fi numai muzică, acei care nu cunosc muzică sau nu au voce muzicală nu pot niciodată să se închine. ÃŽnchinarea este mult mai mult decat muzica."

Si tot in aceeasi carte sunt enuntate cateva principii pe care se bazeaza inchinarea si anume:

*ÃŽnchinarea se manifestă aducând plăcere lui Dumnezeu.
*ÃŽnchinarea este mult mai mult decât muzică.
*ÃŽnchinarea nu este spre beneficiul nostru.
*ÃŽnchinarea nu este o parte a vieţii noastre, ea este viaţa noastră.


Ce inseamna de fapt Inchinarea?
Cui, cand, cum , unde trebuie un crestin sa se inchine ?
Care este inchinarea care-i place Domnului ?

Ultima modificare de jezzy (01/01/07 17:02)


_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

01/01/07 17:01

   
benyto
membru

Locatie: arad vinga romania
Inregistat: 07/03/06
ok sant deacort cu tine pt.isus a zis femei cananience inchinatori tatalui vor fi in duh si adevar.dar si cantarea este o forma de inchinare si biblia spune caci in cer numai se va cata ichinarea este legata cu cantarea

01/01/07 18:00

   
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
OK, inchinarea nu-i numai muzica.Ce mai e?Tocmai asta e problema.

Ultima modificare de jezzy (01/01/07 18:13)


_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

01/01/07 18:10

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
ÃŽNCHINÁRE, închinări, s.f. Acţiunea de a (se) închina; rugăciune. ♦ Semn de respect către cineva, adesea constând dintr-o plecăciune. ♦ Dedicaţie

ÎNCHINÁRE s. v. capitulare, predare.

ÃŽNCHINÁRE s. 1. v. rugăciune. 2. v. prosternare. 3. v. consacrare. 4. dedicaţie

ÎNCHINÁ, închín, vb.

1. Refl. A-şi manifesta evlavia către divinitate prin practici religioase, specifice fiecărui cult. ♦ (ÃŽn biserica creştină) A-şi face semnul crucii; p. ext. a se ruga.
2. Refl. A se pleca (sau a-şi pleca numai capul) înaintea cuiva, în semn de respect, de devotament, de afecţiune sau ca simplu salut. ♦ Intranz. A ridica paharul plin, ciocnindu-l cu paharul celorlalţi comeseni şi a bea (făcând o urare).
3. Refl. (ÃŽnv.) A recunoaşte suzeranitatea cuiva; a accepta să devină vasal. ♢ Expr. (Tranz.) A închina armele (sau steagul) = a capitula.
4. Tranz. (ÃŽnv.) A dărui cuiva ceva în semn de evlavie, de supunere, de recunoştinţă. ♢ Expr. A închina o mănăstire = a subordona o mănăstire altei mănăstiri străine sau unei patriarhii. ♦ A face o ofrandă.
5. Tranz. A consacra. ♦ A dedica. – Lat. inclinare.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

02/01/07 22:19

   
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
[Vad ca vizite sunt la subiectul asta da' raspunsuri...pauza :) ]

_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

17/01/07 20:52

   
CodDot
membru

Locatie: Iasi / Botosani, Romania
Inregistat: 12/01/06
a te inchina cred ca in primul rand presupune sa recunosti ca este cineva peste tine, sa recunosti puterea si maretia lui Dumnezeu. O data acceptata suveranitatea dumnezeiasca urmatorul pas al inchinarii il reprezinta punearea vietii tale cu tot ce esti (suflet, inteligenta si trup) la picioarele lui Dumnezeu si sa zici "Doamne al tau sunt". Mai apoi, o data ce esti al Domnului, fiecare suflare si fiecare clipit din ochi este inchinare la adresa lui Dumnezeu, daca prin ele continui relatia de supunere in mana Domnului, dar si prin modul in care treiesti. Este ca si cum zici ca dedici o melodie cuiva, dar nu doar zici ci o si canti uitandu-te cu drag la acea persoana. Cam asa vad eu inchinarea fata / inaintea lui Dumnezeu

_______________________________________
Daniel Condurachi
my PORTFOLIO - http://www.byCodDot.com
my BLOG - http://blog.byCodDot.com

18/01/07 15:40

Site web  
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06

autoru` cărţii a scris:

ÃŽnchinarea nu este spre beneficiul nostru.

Imi permit sa nu fiu de acord. Oare Dumnezeu are vreun beneficiu cand i se aduce inchinare? Personal consider ca nu Dumnezeu are nevoie de inchinarea noastra, ci oamenii au nevoie sa i se inchine Lui. Atunci a cui nevoie e satisfacuta, al cui e beneficiul?

Ultima modificare de T-pop (05/02/07 18:39)


_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

05/02/07 18:35

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Benificiul este al nostru. Cred ca atunci cand schimbam atentia noastra si ne concentram pe ceea ce este El binecuvantarile sunt ale noastre. Ne inchinam indiferent de starea noastra. Dupa ce faci un copliment unui om si acesta este multumit cred ca de fapt cu esti mai fericit ca ai reusit. E ca si cu principiul: "dati si vi se va da". Dumnezeu merita lauda noastra, inchinarea noastra si rezultatele o sa se vada in viata noastra zic eu.

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

08/02/07 05:46

Site web  
blackmetal
membru

Locatie: Satu Mare, Romania
Inregistat: 09/02/07
Mie nu mi se pare asa important sa te inchini.
Mi se pare important sa fi sincer cand spui Doamne Ajuta sau ceva de genu.


09/02/07 14:53

   
nicushor
membru

Locatie: Zalau, Romania
Inregistat: 26/01/07
oare tinand post te inchini Domnului?
sunt curios cat rezista un om fara sa manance nimic, dar fara sa bea?


09/02/07 14:56

Site web  
blackmetal
membru

Locatie: Satu Mare, Romania
Inregistat: 09/02/07
Nu tin post pt ca nu sunt in stare...
Decat sa ma fac ca tzin post, shi sa ma indop cu ciocolata pe la coltul blocului, sa nu ma vada mama sa faca spume, mai bine nu ma mai bag in asa ceva.


09/02/07 15:09

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Am să postez un capitol din Isaia care pentru mulţi de aici este binecunoscut, dar nu cred că blackmetal l-a citit. Sau nicushor. Poate vă faceţi şi vi opinie despre cum vede Dumnezeu postul şi cum vede tot El ceea ce credem noi că facem când ne dăm mari "postitori"...

Isaia 58:

1. "Strigă în gura mare, nu te opri! ÃŽnalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă, şi vesteşte poporului Meu nelegiuirile lui, casei lui Iacov păcatele ei!
2. ÃŽn toate zilele Mă întreabă, şi vor să afle căile Mele, ca un neam, care ar fi înfăptuit neprihănirea, şi n-ar fi părăsit legea Dumnezeului său. ÃŽmi cer hotărâri drepte, doresc să se apropie de Dumnezeu. -
3. "La ce ne foloseşte să postim" - zic ei - "dacă Tu nu vezi? "La ce să ne chinuim sufletul, dacă Tu nu ţii seama de lucrul acesta?" - "Pentru că, zice Domnul, în ziua postului vostru, vă lăsaţi în voia pornirilor voastre, şi asupriţi pe simbriaşii voştri.
4. Iată, postiţi ca să vă ciorovăiţi şi să vă certaţi, ca să bateţi răutăcios cu pumnul; nu postiţi cum cere ziua aceea, ca să vi se audă strigătul sus.
5. Oare aceasta este postul plăcut Mie: să-şi chinuiască omul sufletul o zi? Să-şi plece capul ca un pipirig, şi să se culce pe sac şi cenuşă? Acesta numeşti tu post şi zi plăcută Domnului?
6. Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi, şi rupe orice fel de jug;
7. împarte-ţi pâinea cu cel flămând, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
8. Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte, şi slava Domnului te va însoţi.
9. Atunci tu vei chema, şi Domnul va răspunde, vei striga, şi El va zice: "Iată-Mă!" Dacă vei îndepărta jugul din mijlocul tău, ameninţările cu degetul şi vorbele de ocară,
10. dacă vei da mâncarea ta celui flămând, dacă vei sătura sufletul lipsit, atunci lumina ta va răsări peste întunecime, şi întunericul tău va fi ca ziua în amiaza mare!
11. Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă, şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă.
12. Ai tăi vor zidi iarăşi pe dărâmăturile de mai înainte, vei ridica din nou temeliile străbune; vei fi numit "Dregător de spărturi", "Cel ce drege drumurile, şi face ţara cu putinţă de locuit."
13. Dacă îţi vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ţi faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfinţeşti pe Domnul, slăvindu-L, şi dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale şi nededându-te la flecării,
14. atunci te vei putea desfăta în Domnul, şi Eu te voi sui pe înălţimile ţării, te voi face să te bucuri de moştenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit."

Ultima modificare de _filip_ (09/02/07 16:04)


09/02/07 16:03

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Despre post mai gasiti un subiect la acelasi topic :) :

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=92

Poate va mai ajuta si ce este scris acolo.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

09/02/07 18:30

   
benny
membru

Locatie: Cluj-Napoca
Inregistat: 27/05/07
Eu cred ca inchinarea trebuie sa fie un mod de viata. Inchinarea nu e numai timpul in care esti in prezenta Domnului, sau cand te rogi Lui, sau cand Ii canti. O viata traita in inchinare, inseamna ca tot ceea ce faci are ca scop marirea, si slavirea Tatalui. Desigur, nu putem sta toata ziua cu gandul la El, si uneori mai si pasim deoparte, dar atunci cand avem o viata inchinata Domnului, Duhul Sfant ne constientizeaza de pacat, si ne pocaim. In felul acesta traim o viata in inchinare, si suntem mereu pregatiti sa ne intalnim cu El.

Parerea mea...


_______________________________________
"Nu-mi daţi sfaturi. Ştiu să greşesc şi singur!" [Immanuel Kant]

17/11/07 01:45

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06

nicushor a scris:

oare tinand post te inchini Domnului?

cu siguranta :)

Am auzit un mesaj legat de inchinare : in primul rand ,inchinare suna asemanator cu intinare .Cred ca de multe ori crestinii se intineaza in loc sa se inchine Domnului ,venim cu sufletele goale ,ii aducem lauda doar cu buzele . Si cred ca Domnul ,la fel ca si in vremea lui Isaia ,se uita la intalnirile noastre din biserica si ii este scarba ,le uraste ,isi intoarce privirea de la noi .
Sa nu mai vorbim de faptul ca inchinarea noastra este mai mult show [versuri Total : nu este show-ul nostru ,este show-ul lui Isus] . Si de prea multe ori ,cand e program in biserica ne gandim :ii place lu' fratele ala ,dar omului care va veni pentru prima oara la noi la biserica etc Si nu ne gandim ca noi suntem acolo pentru Domnul ,si trebe ca El sa fie multumit [asta e legat de inchinarea din Casa Domnului care nu inseamna doar cantare ,ci tot ce se face acolo] .
Si de duminica seara ,cand se termina programul in biserica ,continui sa te inchini luni ,marti si in toate celelalte zile .


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

22/11/08 22:27

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

livu2day a scris:

La Dumnezeu exista un cuvant care ii place la inchinare "smerenie".


april a scris:

Eu cred ca exista mai multe cuvinte, si unul din ele este bucuria. Si ar mai fi inca unul, sinceritatea. Si ar mai fi si altele.


livu2day a scris:

Nu cred ca te poti inchina fara sa fi smerit, nu cred ca poti sa vi la Dumnezeu la picioare fara sa recunosti ca tu esti un nimic, tu n-ai nici un merit si tu vi inainte Lui fara sa fi smerit?
E inchinare falsa, nu cunosti pe Dumnezeu si daca nu cunosti pe Dumnezeu nu te cunosti pe tine insusi.
Vorbesc de cei care nu cunosc ca inchinarea sa face prin smerenie.

Bucuria este incompatibila cu smerenia cumva ?


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

07/02/09 21:55

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
Oare nu este bucurie sa fi smerit? Este o bucurie mai mare sa depinzi de Dumnezeu? Ramai jos si il lasi pe El sa fie Totul?
Este o bucrie mai mare ca Dumnezeu sa te ridice El cand to esti jos?
Daca ramai smerit asta inseamna ca recunosti ca esti nimic si El e Totul, inseamna ca ai bucuria ca tu, un nimic sa fi tinut in picioare inaltat de El.
Eu cred ca nu exista bucurie mai are decat sa ai speranta doar in Domnul si El iti va raspunde.

Daca recunosti starea ta slaba si nu te increzi in puterile insusi ci te increzi in puterile Lui Dumnezeu, oare poate cineva sta impotriva ta? Poate cineva sta impotriva unui Dumnezeu care putere e nemarginata?
Daca te increzi in puterele tale, e o iluzie in care te orbesti si te gasesti cazut in groapa de moarte fara sa sti ce sa intamplat.
Pentru ca va fi cineva intotdeauna mai tare decat tine, dar daca te increzi in Domnul Dumnezeu; nu exista nimeni mai mare sau ca El.

Smerenia e sa fi jos, un om smerit gaseste bucuria a fi slab pentru ca sa increde in puterile Lui Dumnezeu sa il ridice. Are bucuria de ceva care niciodata nu pierde.

Ultima modificare de livu2day (08/02/09 02:30)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

08/02/09 02:28

   
adriana
membru

Inregistat: 08/02/08

RainSong a scris:

Cred ca de multe ori crestinii se intineaza in loc sa se inchine Domnului ,venim cu sufletele goale ,ii aducem lauda doar cu buzele.

Leviticul 7:12 Dacă cineva o aduce ca jertfă de laudă, să aducă, împreună cu jertfa de mulţumire, nişte[...].

Eu as intelege din acest verset ca lauda, ca parte a inchinarii, se suprapune in mare masura cu multumirea. Sau mai exact lauda isi trage seva din multumire. Multumirea presupune o analiza a vietii tale si a modului in care Dumnezeu a lucrat. Nu vorbe, ci o inima recunoascatoare. Asta cred ca asteapta Dumnezeu de la noi.

In plus mi-a atras atentia, inca un verset din Levitic (7:20) dar acela care, găsindu-se în stare de necurăţenie, va mânca din carnea jertfei de mulţumire, care este a Domnului, să fie nimicit din poporul său.
Deci...nu e de glumit!

Ultima modificare de MRU (28/05/09 20:06)


_______________________________________
"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi." (Ps.32:8)

28/05/09 19:56

   
belinda2
membru

Locatie: romania
Inregistat: 29/07/09

jezzy a scris:Ce inseamna de fapt Inchinarea?


Inchinarea este atunci cand tu ii dai slava Celui care merita. Inchinarea este atunci cand Dumnezeu este mai mare decat eul tau,decat firea ta.jezzy a scris:

Cui, cand, cum , unde trebuie un crestin sa se inchine ?


Noi trebuie sa ne inchinam Lui Dumnzeu. Dar cateodata unii aleg sa se inchine lui mamona.
Inchinare noastra este in minutul fiecarei zile. Cand suntem la munca,scoala,acasa,biserica, etc.
Inchinare noastra trebuie sa fie placuta in fata Lui Dumnezeu. Sa fie o jesrtfa binecuvantata cu Duhul Sfant.jezzy a scris:

Care este inchinarea care-i place Domnului ?


Inchinare care ii place Domnului este cea facuta din toata inima. Fara mandrie si minciuna. Inchinarea placuta este cea care este insotita de Duhul Sfant si care nu tine cont de cei care asculta ci priveste catre Creatorul ei si ii da slava Lui.


29/07/09 13:12

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
am vazut o faza ca exista scoala de inchinare pe la noi prin vest, si am dat la poze, aratau putin dubios.
In fine , pe mine ma seaca imaginea asta in timpul inchinarii [a cantatului]: trebe sa ai mainile ridicate ,ochii inchisi si la melodiile ritmate neaparat sa bati din palme .. altfel iesi din tiparul inchinatorului perfect. [nu mai stiu ,pe forum sau la bise auzisem de faza ca atunci cand israelitii aveau mainile intr-un fel era pentru binecuvantare si in alt fel inseamna cerere].
Si mai e si faza ca dupa 90 au inceput legaturile cu americanii despre care se stie ca toti sunt crestini dar nu toti pocaiti si au practici dubioase. Si asa au luat nastere centrele crestine care uita ca in VT nu e scris doar "bateti din palme" ci multi oameni ai lui Dumnezeu practicau sacul si cenusa pentru generatia lor pierduta [nu ca noi nu suntem pierduti] [eu tot ziceau ca-mi place in vest, dar in ceea ce priveste lumea evanghelica e aiurea]
Si cred ca atunci cand suntem la biserica nu intelegem ca stam in prezenta unui Dumnezeu de 3 ori Sfant [asta-i observatie intai pentru mine].
[mesajul asta e asa, despre inchinarea in biserica]


_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

02/01/10 13:21

   
yacko
membru

Locatie: TX
Inregistat: 03/01/10

T-pop a scris:


autoru` cărţii a scris:

Închinarea nu este spre beneficiul nostru.

Imi permit sa nu fiu de acord. Oare Dumnezeu are vreun beneficiu cand i se aduce inchinare? Personal consider ca nu Dumnezeu are nevoie de inchinarea noastra, ci oamenii au nevoie sa i se inchine Lui. Atunci a cui nevoie e satisfacuta, al cui e beneficiul?


Da, aici ai dreptate.

Modele de inchinare: Psalmi. Am deschis doar la intamplare cartea Psalmilor, si le-am luat la rand: Ps 96,97,98,99,100,101.

Model de inchinare: Cantarea Cantarilor

Model de inchinare: David (2 Sam 6)

Model de inchinare: Domnul Isus, specific lucrarile prin care numele lui Dumnezeu a fost prosalvit

Vedem ca in toate instantele beneficiaza cei acre se inchina, nu Dumnezeu.


_______________________________________
"Perhaps where you are is not on any map" Winnie the Pooh

06/01/10 18:24

   
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06

jezzy a scris:

*Închinarea nu este spre beneficiul nostru.

Pare ciudat sa ma citez pe mine, dar am aruncat un ochi pe aici si pur si simplu nu sunt de acord cu chestia asta.
Adica, de ce ar avea nevoie Dumnezeu de o planeta plina de oameni care sa isi dedice timpul si eforturile pentru inventa noi moduri de a-I spune cat este de grozav?Pe bune, chiar are nevoie s-o auda de la noi?
De aia, eu cred ca noi ne inchinam lui Dumnezeu pentru ca noi avem nevoie de inchinare, nu invers.Practic, atunci cand avem parte de experiente extraordinare, simtim nevoia de a lauda, de a imbraca in cuvinte ceea ce simtim.


_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

03/11/11 12:49

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

jezzy a scris:

Adica, de ce ar avea nevoie Dumnezeu de o planeta plina de oameni care sa isi dedice timpul si eforturile pentru inventa noi moduri de a-I spune cat este de grozav?

Tu nu ai vrea ca sotie sa vezi cum sotul tau dedica timp si efort pentru a inventa noi moduri de a-ti spune cat esti de grozava si minunata? Iar ca mama nu ai vrea sa vezi cum copiii tai dedica timp si efort pentru a inventa noi moduri de a-ti spune cat de mult apreciaza tot sacrificiul tau pentru ei?


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

03/11/11 13:39

   
jezzy
membru

Inregistat: 13/03/06
Pai, tocmai asta voiam sa spun.Noi suntem oameni si avem nevoie sa ni se spuna cat suntem de grozavi :p(poate nu stim asta, poate nu ne simtim asa), dar Dumnezeu stie deja, nu are nevoie sa o mai auda de la noi.De asta eu cred, ca in momentul in care Ii spunem cat este de minunat, tot pentru noi o spunem, pentru ca pur si simplu...cum sa spun, da pe dinafara, si simtim nevoia sa o exprimam.

_______________________________________
I only fear that I don’t have enough time left to tell the world that there’s no time left!

03/11/11 13:53

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Sincer, cred ca si Dumnezeu are nevoie sa I Se spuna. Probabil cuvantul "nevoie" nu e cel mai potrivit dar altul nu-mi vine acum. Sa nu uitam ca noi am fost creati dupa chipul si asemanarea Sa. Sentimentele pe care le avem tot Dumnezeu ni le-a dat. Personal, cred ca si El are sentimente.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

04/11/11 08:55

   
Pagini:  1 2    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net